Rob Zombie holnap lecsap

 
Beküldte: Kanyecc 2010 February 28, 23:11-kor a(z) videó témába.

Holnap lesz az a bizonyos rész, amit Rob Zombie rendezett. A címe Los Angeles lett, nem véletlenül. Másrészről, rengeteg híres vendégszereplő tűnik fel benne. Fel se akarom őket sorolni, mert már írtuk őket hírmorzsákban, más felől ott van a komplett epizódleírás a tovább mögött, melyet előbb egy hivatalos előzetessel szentelnénk meg.

(Kérdés. Mennyire lesz nézős egy CSI: Miami-rajongónak és mennyire egy divat Horatio nézőnek? Utóbbiaknál gondolok azokra, akik azért nézték meg a Burn, Baby, Burn beszólású epizódot, mert akkora szárnyra kapott.)


Tovább…

Kommentáld!

Lépéselőnyben az amcsik

 
Beküldte: Kanyecc 2010 February 28, 21:13-kor a(z) DVD témába.

Pont tegnap esett szó a Leverage érkezésére. A BudapestFilm jóvoltából áprilisban érkezik az első évad. (Részletekkel később.) Minap pillantottam meg, hogy a CBS/Paramount is összekapta magát, és nemcsak hogy megtudtuk a május 25-i második évadjának megjelenés dátumát, de még a borítómintáját – amit szerintem eltaláltak – közzétették.

Leverage_S2_f

Kommentáld!

Sheldon, ahogy még sohasem láttuk

 
Beküldte: RaulReal 2010 February 28, 19:50-kor a(z) A hét képe témába.

Hamarosan ismét láthatjuk majd kedvenc kockáink kalandjait, addig is azonban a külföldi média megörvendeztetett minket egy olyan képpel, amelytől a maradék hajunk is az égnek áll majd. Korábban már a hét képe rovatba választottuk a főgeek egyik elkövetkezendő kalandjának pillanatfotóját, így most sem tehetünk kivételt. Fel kell hívnunk persze a figyelmet arra, hogy csak az kattintson az ugrás után, aki felkészült egy erősen megrázó élményre, hiszen erősen élményromboló lehet és ronthatja a WTF okozta felismerést, hogy miért is nincs Sheldonnak nője.

THE BIG BANG THEORY

Tovább…

Kommentáld!

Fogalomtár: WTF?

 
Beküldte: RaulReal 2010 February 28, 19:00-kor a(z) Fogalomtár témába.

Mostanában igazán sok sorozat és tévés produkció szünetel, azonban mivel a Téli Olimpia a végéhez közeledik, nem sokára lesz mit tenni, így ki kell használni a kevés felszabadult időnket. 2010. Történelmi év lesz ez, hiszen befejeződik a Lost, emiatt pedig számos rajongó ingatja majd kétségbeesetten a fejét, hiszen a FlashForward nem volt képes azt véghez vinni, amit hasonszőrű ABC-s elődje megtett, azaz hiányzott az a bizonyos három betűből álló rövidítés, amelyet a témával tisztában lévő közösség jól ismer. Ez lenne a WTF, persze kérdőjellel a végén és csupa nagy betűkkel.

Jegesmedvék potyognak az égből, John Locke újra osztja az utasításokat, kiderül, hogy miért is kellett az eltűnteknek hat évadon keresztül a Sziget és a való világ közt bolyongania…nos minderre még a mai napig is megdöbbenve gondolhatunk, amikor pedig láttuk a hihetetlen történéseket nagyjából azt gondolhattuk, mi a frász? Ezeket a pillanatokat persze nagy többségében hét pecsét alatt kell tartani, hiszen számos rajongó számára tenné tönkre a szórakozást, ha tudnák, mi is lenne kedvencük sorsa. Órákig lehetne szónokolni azokról a percekről, amikor megállt az emberben az ütő, és üveges szemmel nézett jobbra-balra, hogy akkor tulajdonképpen most mi van?

Elég ha megemlítjük az a bizonyos mozaikszót, amelyet ma már mindannyian ismert rigmusként mondogatunk egymásnak: WHTGB. Érdekes szavazásokat lehetne egy ilyen kérdésből rendezni, persze azt senki nem garantálná, hogy nem menne át az egész egy fájdalmas savazásba. Kissé talán manapság tehát hiányzik a tévés sorozatokból a WTF?, ez persze csupán azt jelenti, hogy a meglepetéseken edzett nézőközönségnek igazán nehéz napjainkban olyan dolgokat mutatni, amiktől leesik az álluk. Persze nem lehetetlen, de a mai újoncok által kínált palettát végignézve sajnos egy olyan sem juthat eszünkbe, amely kiemelkedően arra késztetett volna minket, hogy a fejünket ütemesen a falhoz csapkodjuk.

Kommentáld!

The League – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: RaulReal 2010 February 28, 16:30-kor a(z) 2009/10 sorozatai,kritika,Pilot témába.

Általában igen könnyű azonosulnunk a külföldi sorozatokkal, főleg a szitkomok kategóriáján belül, hiszen olyan életszituációkkal találkozhatunk bennük, amelyek minket is könnyedén elérhetnek. Nem okoz túl nagy nehézséget elképzelni, hogy a kocka haverunk összejön a szomszéd plázacicával vagy hogy Casanova módjára összedobja a Haver Kódexet, amellyel meghódítja az összes közelben ólálkodó nőt. Az FX újonca ezzel szemben egy olyan képtelen helyzetbe dob minket bele, amelyet mivel az európai focit nézzük és szeretjük, nehezen dolgozhatunk fel. Nem másról van szó, mint a Fantasy Football nevű játékról, amelyet egy csapat jóbarát éjt nappallá téve játszik. Elképzelhető, hogy most zavartan ingatjuk a fejünket, hiszen nem a mi világunk ez, később azonban elmagyarázom.

League101A

Úgy kell tehát az egészet elképzelni, hogy leül néhány fociguru egy nagy körbe, és elkezdenek sorban neveket kántálni, így pedig kiválasztják a legjobb játékosokat, na persze akit egyszer kilőttek, annak már kampó, ennek megfelelően az első választhatja ki a legjobbat, ennek köszönhetően pedig elképzelhető, hogy az utolsóként választó már csak hatodrangú emberkét választhat. Amikor pedig aztán elindul a fociliga, más néven NFL – emiatt egyébként voltak is összetűzések -, az általunk kiválasztott játékosok után kaphatjuk a statisztikai pontokat. Ha tehát a Giants csapatából “szólítottuk magunkhoz” a sztárt és a team kezdőjében benne is van az egyén, akkor örülhetünk, ha viszont kiesnek a bajnokságból, társaink virulnak inkább rajtunk. Hazánkban kevésbé ismert játék ez, azonban röviden elmesélve akár meg is tetszhet akárkinek.

Persze ez nem olyan könnyű, mint amilyennek tűnik, így pedig remek húzásnak tűnik, hogy a kreatív stáb tagjai a főhősök valódi életére is helyezett némi hangsúlyt. A focifanatikusoknak ugyanis vannak nejeik, gyerekeik, akik apuci nyakán csüngenek ahelyett, hogy hagynák a potenciális menedzsereket kibontakozni. Nem meglepő módon maguk a főszereplők is agyba-főbe alázzák egymást, azonban komikus és nem bántó eszközöket használnak céljaik elérésének érdekében. Már a bevezetés is nagyszerű, hiszen a monológot előadó, nőjét otthagyni kívánó Pete gyorsan megkapja a magáét, mivel képtelen a saját életét élni. A későbbiek során az is kiderül, hogy akár a 9 évesek is nagyszerűek lehetnek a játékban, a helyzet mégis egy születésnapi gyerekzsúron durvul be leginkább.

League101B

Mivel az FX műsorán futott a széria – egyelőre hat epizódot vetítettek le -, vulgaritásban nem szűkölködik, így igazán morbid cselekményt kapunk az arcunkba, hiszen az 5 éves kislánynak dalban elmondani, hogyan is született, a nem mindennapi kategóriát erősíti. A Secret Girlfriend után, amelyet Kanyecc is sokra tartott, ismét egy szemtelen szériával gazdagodhattunk, ugyanis az 5 haver igyekezett is megadni a módját a Fantasy Footballnak, hiszen óriási bulit rendeztek az előkészületek megtartásának tiszteletére. Volt itt tehát minden, mi szem-szájnak ingere, talán azonban az eyecandy faktor maradt alább, de külföldi kritikusok véleményezéseit olvasva rájöhetünk, hogy a későbbiek során a “valódi élet” motívuma még nagyobb szerepet kapott, ennek köszönhetően pedig fogyaszthatóvá vált a The League még a legkeletibb régiókban élő, amerikai fociról még hallomásból sem tudó sorozatguruk számára is.

Az egyik legnagyszerűbb momentum azonban mégis kedvenc játékukhoz köthető, ugyanis a választás sorrendjét úgy döntötték el hőseink, hogy a zsákbafutást végző kicsik számainak megfelelően számot húztak, és végül egymás kölykeinek szurkolva döntött helyettük a sors. Nevetésben tehát nem lehetett hiányunk, mégis hiányzott valami egyediség, ami a Secret Girlfriendet jellemezte, ennek köszönhetően pedig a pontszám is lentebb kúszott, mint az előzetes elvárások alapján számítottam volna rá, ugyanis erősen rétegsorozatról beszélünk.

Összességében tehát megérdemli a The League a 7/10-es értékelést, hiszen nem mindennap találkozhatunk a fantáziavilág egyik legjobbnak tartott sportágának képviselőivel, így pedig meg kell becsülnünk ezt az agyament, de mégis szerethető sorozatot. Az elkövetkezendő napokban valószínűsíthető egy darálás is, így pedig néhány héten belül a teljes évad kritikája is olvasható lehet, ugyanis ahogy a Secret Girlfriend, ez sem vesz el számottevő időt az ember életéből, hiszen 25 percnyi tiszta szórakoztatást bárki fel tud áldozni az idejéből, legyen szó bankárról, tanárról, vagy elgyötört egyetemistáról.

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Délutáni előzetes: WWE NXT – 1. évad

 
Beküldte: RaulReal 2010 February 28, 15:07-kor a(z) videó témába.

Néhány nappal ezelőtt, február 23-án indult a Syfy műsorán ez az új pankrációs valóságshow, amelynek keretein belül a WWE sztárjai kezdőkkel fognak párokat alkotni egy edzőtáborban. A produkció a mára befejeződött ECW helyére érkezik, és a készítők szándékai szerint akár 2-3 évadot is megérhet majd a show, a legjobb amatőr harcos pedig minden valószínűség szerint profi szerződést is kaphat majd a későbbiek során. A továbbiakban néhány előzetes adhat kedvet a műsorhoz, habár hazánkban igencsak underground szórakozásnak számít a pankráció.


Tovább…

Kommentáld!

A hónap főcíme: How To Make It In America

 
Beküldte: RaulReal 2010 February 28, 12:40-kor a(z) Karantén témába.

Nem hinném, hogy túl sokan rákattantak az HBO újoncára, mégis külön meg kell emlékeznünk a sorozat kiválóan sikerült intrójáról, amelyet a pilot kritikájában is emlegettünk. Amellett ugyanis, hogy remek zenével örvendeztettek meg minket a készítők, ütős képsorokat is varázsoltak e mellé, hogy meg legyen a kívánt összhang. Így teli torokból üvölthettük mi is, hogy kéne pár dollár, míg azon gondolkozhattunk, mi is teszi jóvá egy produkció legfontosabb elemét, mégpedig a bevezetőt. Órákig vitatkozhatnánk rajta, hogy a Lost már-már szemtelenül rövid, de lényegre törő főcíme vagy éppen a Dollhouse, True Blood melankólikus intrója az ütősebb, most azonban nézzük inkább végig ezeket a képsorokat.

Kétségtelen, hogy talán felejthetetlennek is nevezhető bevezetőt hoztak össze a széria készítői, de a hónap legjobb főcímének járó kitüntetést biztosan elvitte az HBO újonca. Ha mást nem, ezért érdemes belekukkantani pár másodpercet, a folytatás pedig úgyis adni fogja magát, további hosszú percekre magával ragadva a gyanútlan nézőket.

NeedaDollar

Kommentáld!

Játék az egész családnak

 
Beküldte: Kanyecc 2010 February 28, 10:54-kor a(z) Játék témába.

Az amerikai csatornák inkább PC-re vagy más platformra visznek játékot, ami érthető, mert nagyobb kerete van. Elmúlt az az idő, amikor összeült a család, hogy társasjátékkal eltöltsön egy kellemes vasárnap délutánt. (Vagy mégsem? Jelezzen az kommentben, akinél nincs így. Leülnek egy jót Hotelezni, stb.)

Ha mégis akadna ilyen, azoknak egy jó hír. A Piatnik Kft. jóvoltából kapható a Beugró társasjáték. A játékszabályok, a játékmenete hasonló, mint az tévében látható műsorban. Improvizálni kell, s ezzel kell lenyűgözni a vetélytárs(aka)t. Mindezt 6.790ft-ért lehet megvásárolni akció nélkül. Lesz olyan, aki nem sajnálja rá a pénzt?

beugro

1 Hozzászólás

Külföldi előzetesek: Vasárnap (02.28)

 
Beküldte: FERCSA 2010 February 28, 9:00-kor a(z) videó témába.

(Ma esti műsorrend.) A hét utolsó napján sincs egyetlen nyugodt percük a sorozatnézőknek. A tovább mögött: a Desperate Housewives (6×16) és a Marriage Ref (1×01) ajánlója. Ne hagyd ki egyiket se.

Tovább…

Kommentáld!

BudapestFilm, áprilisi finomság

 
Beküldte: Kanyecc 2010 February 27, 22:40-kor a(z) Magyar DVD témába.

Emberek. Jó hírrel kell szolgálnom. A BudapestFilm áprilisi megjelenései között ott szerepel egy olyan sorozat, amelynek a darálásának már réges-régen neki kellett volna állnom. Bizony, lehet tippelgetni, melyik ez, de akinek ilyenkor nem megy, az inkább olvasson tovább.

2010. április 22-én:
Lépéselőnyben – 1. évad

(Egyébként, ami érdekelhet egy kicsit bennünket, az a Marvel sorozat: Az újvilág bosszúangyalai, ami érkezik újabb résszel.)

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats