Fly Girls – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: RaulReal 2010 March 31, 22:10-kor a(z) 2009/10 sorozatai,kritika,reality témába.

Ugyebár amikor egy magyar ember meghallja a valóságshow kifejezést, egyből zebracsíkos ruhába öltözött fura fazonok, bukott zenészek és kisvárosi, könnyűvérű lányok jutnak az eszükbe. Nem is hibáztathatjuk a nézőket, hiszen a gyengébb színvonalú reality-ken edzett közönség, nincs más, így jó lesz ez is alapon vág bele a különféle akár silánynak is nevezhető tévés produkciók megtekintésébe, így elborzasztva bennünket, amikor a magyar nézettségre teszünk heti kitekintést. Ezzel szemben azért az USA-ban vannak a stílusnak jó képviselői, így egészen erős évadkezdést produkált a Fly Girls.

flygirlspilot

Ezt a témakört még szokni kell, hiszen nem mindennap néz az ember realityt a Lost és V színvonalú produkciók mellett, a hazai normához viszonyítva mégis aránylag szórakoztató darabnak tűnt első blikkre a sorozat. Történet ugyebár a stílusból adódóan igazán nincsen, egyetlen közös szál köti össze a húsz perces epizódokat, mégpedig az az öt, közepesen dekoratív stewardess, akik mivel máshoz nem értenek, az önállóságra hivatkozva választották ezt a repkedős munkát. Nem sokan hihetjük el, hogy mennyire jó is nekik, hiszen az Up In The Air című film óta köztudott, hogy a hozzájuk hasonló emberek bizony menekülnek maguk és a világ elől, e fölött szemet hunyva pedig egészen jó vázra építettek a készítők, így csupán néhány percenként kellett az órára nézni, hogy mennyi van még hátra.

A giccses főcím persze nem adta meg az alaphangot a történetnek, így eltorzult arccal nézhettük, amint az öt légiutas kísérő próbálta nekünk az első pár perces blokkban bebizonyítani, hogy bizony övék a világ legjobb állása, és ha valaki független, önálló nő akar lenni, kövesse példájukat, hogy ne csupán a földön, de a levegőben is kínozhassa magát, az utasokat és persze kollégáit is. A szinte nevetséges bevezető után a zeneszámok is csak pörögtek, így próbálva egy bizonyos feelgood hatást kiváltani belőlünk, ami sajnos felemás eredménnyel sikerült, hiszen sütött a lányokról, hogy túljátsszák magukat és maguk sem hiszik el, amit állítanak. A karakterek egyébként változatosak voltak mint a Góbi sivatag, így az anyai ösztönöktől vezérelt anyukától kezdve, az örök vesztes szőkeségtől a badass barnáig sokféle személyiséget ismerhettünk meg.

Az igazság pedig az, hogy kissé sok volt belőlük, hiszen legnagyobb problémájuk a rövid játékidő alatt talán az volt, hogy elfogadják-e, ha egy utas randira invitálja őket, illetve abban az időszakban, míg nem bódító zene szólt és rázta magát a nép, egymás haját tépték és közepesen hihető alakítást nyújtva próbálták a lányok kötetlen ketrecharcot imitálva lenyomni egymást. Ez kevés sikerrel járt és a pilot kezdeti, hangulatosabb felütése is átcsapott egy elég rossz folytatásba, hiszen úgy tűnt, mintha a forgatókönyvírók nem tudták volna, mihez kezdjenek a szituációval, hiszen ők is tudhatták, hogy az eyecandy faktor bizony nem lesz meg, és a drámai hatásra kellene rátenni pár lapáttal.

Bevallható tény tehát, hogy a CW nem ezzel a műsorral fogja újra megalapozni hírnevét, ugyanis az erőltetett cselekményt gyenge karakterekkel fűszerezték meg, ennek hatására pedig könnyedén az érdektelenségbe fordult a pilot epizód. Mindenesetre sokkal érdemesebb még inkább ezt nézni, mint a Zs-kategóriás, általunk jól ismert produkciókat, ugyanis legalább láthattuk, hogy miért ne engedjék szüleik az értelmes nőket erre a pályára, habár így egy ambivalens hatás valósult meg, tekintve hogy a műsor célja éppen hogy az álommeló népszerűsítése volt, azonban a nagy igyekezetnek vért izzadó eredménye lett, így pedig egy könnyen felejthető pilotot tettek a készítők az asztalunkra.

Összességében tehát a Fly Girls nagyjából egy közepes szinten mozgott, azaz 4/10-es értékelést kapna, hiszen személy szerint csupán a hazai produkciókra tudok alapozni, azokhoz képest pedig majdnem jó is lett a show. Egy reality-kben jártas néző talán megkövezne a pontszámért, mégis talán egyszer 20 perc nem olyan sok, és időpazarló tevékenység, a műfaj szerelmesei pedig nyugodtan tehetnek egy próbát a sorozattal.

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Újabb kép a Stargate idegenjeiről

 
Beküldte: RaulReal 2010 March 31, 21:20-kor a(z) Promo témába.

Nem is olyan régen mutattuk meg az április 2-án visszatérő Stargate Universe legújabb faját, amelyről újabb fotó látott napvilágot. A találgatások folytatódhatnak, ugyanis a képet elnézve egy értelmes fajról beszélünk, amely leginkább egy bepöccent asgard kolóniára hasonlíthat, persze a fontos információkat ugrás mögé rejtettük, nehogy valakinek megártson a hirtelen sokk, így pedig a fölösleges ellentéteket is kiszűrhetjük, amelyek általában egy “ne spoilerezz” felkiáltásban merülnek ki. A tovább mögött tehát ámulhatunk és bámulhatunk, valamint kezdődhetnek a találgatások, hogy vajon jó szándékú lényekről beszélünk, vagy a Lidércek lebutított verzióiról van szó esetleg.

Tovább…

Kommentáld!

Castle harmadik nagy dobása

 
Beküldte: RaulReal 2010 March 31, 20:05-kor a(z) Berendelés,videó témába.

Talán keveseknek lehet meglepő tény, hogy bizony az ABC ismét esélyt adott a Castle című sorozatának, így jövőre is meg lesz a szórakozási faktorunk, ennek a nyomozós drámának köszönhetően többek közt. Habár sokak szerint csupán egy szimpla detektíves produkcióról beszélünk, a főszereplő páros, azaz Nathan Fillion és Stana Katic miatt mindenképpen érdemes lecsekkolni a műsort, ugyanis nem mindennapi hangulatával és a Firefly jól ismert fanyar, lenéző humorára alapozva hódította meg a nézőközönség legjavát a széria. Tudni kell persze azt is, hogy kezdetben nem igazán váltotta meg a világot Castle, így pedig a nagy múlttal rendelkező CSI sorozat is simán küldte padlóra az ABC újoncát.

Castle_S2E01-002

Később aztán szerencsére a csatorna megtalálta a helyenként túlságosan is laza nyomozó főszereplésével készült sorozat helyét, így pedig az előbb említett hasonszőrű produkciót is könnyedén alázta meg Richard Castle és csapata, ennek fényében pedig nem lehet meglepő, hogy harmadszor is megkapta esélyét a show, és a következő szezonban immár 22 epizódon keresztül követhetjük nyomon kedvenceink kalandjait hétről-hétre. Akit pedig nem győzne meg a fentebbi kép, vessen egy pillantást a széria egy friss előzetesére, amelyre sixx blogja hívhatta fel először talán a figyelmünket, azóta azonban kötelező darabnak tűnik, hiszen csak úgy süt belőle a lazaság.

Talán kissé erős lenne a félév legjobb promójának nevezni, mégis a hónap egyik legdurvább 18+ irányvonalával rendelkező ajánlóját az ABC dobta össze, ennek köszönhetően pedig könnyedén előkelő helyet foglalhat majd el hasonszőrű társai közt, ugyanis akár még a True Blood kampányért felelős szakemberei is megirigyelhetik ezt a szemtelen, mégis nagyszerű előadásmódot, amely a jóízlést egyáltalán nem feszegeti. Alább tehát érdemes megtekinteni a már említett videót is, amely régen látott szinten képviseli a feelgood faktort és a mosolyszünet nélküli arcrángást.


Kommentáld!

Miss Naked Beauty – Season 1

 
Beküldte: tess 2010 March 31, 17:47-kor a(z) reality témába.

Állandóan fossuk a szót, hogy Anglia így meg úgy lecsapott az amerikai popkultúrára, de arról már kevesebbet szól a fáma, hogy némelyik próbálkozás bizony csúfos kudarcba torkollott. Ami ugyanis működik az amcsiknál, az nem biztos, hogy bejön az angoloknál is, még akkor sem, ha a szereplők fele egy szál csöcsben rohangál, mi meg jól hizlalt reality fanok a fotelből óbégatunk.

miss-naked-beauty-a

A Miss Naked Beauty alapkoncepciója lényegében ugyanaz, mint az America’s Next Top Model, csak itt a természetes szépséget keresik. Magyarán mindegy a méret, a testsúly, a magasság, az a lényeg, hogy a győztes a mindennapi nőket képviselje. Ha kell személyesen, ha kell írásban, ha kell Wan mellett, ha kell meztelenül! És ezzel el is mondtam hirtelen az összes díjat is. Ebben pedig a segítség a férfiúi karakterét már réges-rég elveszítő Gok Wan. Wan-nak amúgy van egy jól menő reality-je a Channel 4 műsorán, ami a How to Look Good Naked lenne. A jogokat már pár országba el is adták, szóval jött a nagy ötlet, hogy kapjon a reality egy spin-off sorozatot.

Na de vissza a témához. Ahogy lenni szokott itt is van egy segítő, egy bizonyos Myleene Klass, aki hajdanán valamit letett a szigetország popzenei alapjában, de én speciel nem emlékszem rá. Ellenben azt el kell ismernem, hogy a sok rinya-pina közt egész korrekt kis felüdülés. Ja és majdnem kihagytam a zsűrit, ami mellesleg a vicc faktor csúcsa. Egyszerűen szánalmasak és életképtelenek a szerepre, messziről látni, hogy csak szart keverni vannak, hisz a döntés úgyis Wan kezében van. Amúgy szerintem a fókusz csoport előtt elég rendesen le is égtek, hisz a fináléra a szerepüket szó szerint leminimalizálták.

miss-naked-beauty-b

És persze ott vannak az önjelölt pucér igehirdetők is, akik meglepő mód egytől-egyig szimpatikusak és szerethetők. De ha az ember átlát a rostán, akkor feltűnik, hogy bizony ők is csak egy jól menő szisztéma alapján lettek összeválogatva. Már az elején le vannak osztva a lapok, egyszerű nincs benne semmi feszültség, tiszta sor, mikor ki esik ki. A feladatok többsége is igen csak erőltetett, hogy a reprezentatív sokkoló kampányokról ne is beszéljünk. Magyarán az egész egy olcsó és felületes klisé halmaz, amit pár felvillanó csöccsel akartak eladni nekünk.

Persze a rendszer hamar megbukott, jó példa erre a 6. rész, ahol a versenyzők még 5-en voltak, de a rész végére már ki is hirdették a „meztelen szépséget”. Ez azért szerintem elég rendesen minősíti is az egész koncepciót. Nagyon tovább oltani viszont nem akarom, mivel tényleg élmény volt végignézni. Ebben mondjuk a fő ok az lehetett, hogy ez tényleg realisztikusabb, mint a konkurens és szerethetőbb is, meg persze vannak csöcsök is.

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Egyszerű, de nagyszerű True Blood poszter

 
Beküldte: RaulReal 2010 March 31, 17:00-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Az HBO egy újszerű, mégis rendkívül hangulatos és célravezető kampányba kezdett, ugyanis 12 héten keresztül árasztanak majd el promóciós termékekkel bennünket a vámpíros dráma harmadik premierjéig, így pedig az előző, ütős plakát után ismét elkápráztattak, vagyis inkább megleptek minket. Tekintve, hogy első, sőt második olvasatra is idegenül és értelmetlenül hangozhat a felirat, nem árt utánanézni a dolgoknak, egy kis kutatás után pedig rájöhetünk, hogy a VILF bizony egy másik, “M”-el kezdődő mozaikszó elmés változata, a sorozat szemléletét figyelembe véve pedig igenis ötletes termék.

TB_plakat_2

Kommentáld!

Amber Heard még mindig cute!

 
Beküldte: tess 2010 March 31, 15:40-kor a(z) cukorfalat témába.

Amber Heard az egyik személyes, kedvenc cutie arcom, amellett meg oda és vissza vagyok a független filmjeiért is. Jelenleg Bret Easton Ellis kultikus regényének a The Informers-nek a filmadaptációja van terítéken, ahol Amber cicit is villant, de 2009-ből is van 4 filmje, hogy a betervezett produkciókról ne is beszéljünk. Amúgy meg ő volt az a csaj, aki miatt érdemes volt végignézni a Hidden Palms-t is. A mostani képeket a csiga zabáló franciáknak köszönhetjük, ahol is a French Reveu de Modes címlapján pózolt egy sort.

amber-heard-french-04

Tovább…

3 Hozzászólás

Borítást kapott a White Collar

 
Beküldte: tess 2010 March 31, 13:25-kor a(z) DVD témába.

„…It’s So Cool, It’s Criminal…”

Az idézet második felével egyetértek én is, mivel már lassan kezd az agyamra menni, hogy a pénz mindig a dvd kiadványoknál megy el. Ellenben volt 10 millió a hype gyártásra, de egy értelmes borítóra már nem futotta. Szerencsére a gagyi főcímet sikerült menetközben lecserélni.

WhiteCollar_S1_dvd

Kommentáld!

Délelőtti előzetes: Romantically Challenged

 
Beküldte: Kanyecc 2010 March 31, 11:37-kor a(z) videó témába.

Végre megérkezett az első előzetese a Romantically Challanged-nek. Az elmúlt hetekben több cikk született vele kapcsolatban, így tényleg nem fecsérelném fölöslegesen a szót. 30 másodpercnyi jóság következzen.


Kommentáld!

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2010 March 31, 11:07-kor a(z) Hírek témába.

 • No, visszatér tegnap este a V, de a Lost rajongói majd szétcsapták volna, mivel egész epizód alatt ment a visszaszámlálás, mi rohadtul idegesítő volt. (Mint ahogy az RTL Klub vagy a TV2 csinálja a nagy-nagy reality-jeinél.) Természetesen Damon Lindelof mindezt kommentálta tweetben. Egyébként itt olvashattok róla egy kritikát.
 • WTF! Az ITV a 26. évad után befejezteti a The Bill című sorozatát. Nézettsége annyira nem rossz egyébként.
 • Immáron hivatalos, hogy Matt Damon szerepelni fog a 30 Rock-ban.
 • A My Deaf Family pilotja fenn az interneten.
 • Nincs kizárva, hogy az angol Married, Single, Other-t visszahozzák egy második évadra, de sok fog múlni a nézettségén.
 • A Fox tényleg minden felületet és területet megragad, hogy még jobban éltesse a Glee-t. Érdekesen hirdet pl. castingot.
 • Itt egy írás Lost és a Biblia címen, ami eléggé sejtetős, hogy mit taglaltat.
 • Végülis lehet csinálni akár saját The Amazing Race, mivel az egyik utazóiroda 2.675$ dollár/fős áron 17 csapatot akar összeszedni, hogy aztán elkezdődjön a világlátás. A főnyeremény 9 ezer $ lenne. Részletekről itt olvassatok.
 • Azért olyan ilyen kijelentést se hallhatunk mindennap: „I didn’t watch it much (…)To fans of The Wire, that’s sacrilegious, I know.” – mondta Idris Elba, aki Stringer Bell-t játszott a sorozatban! Folytatásról itt olvass.
 • Ajjaj, baljós előjelek. A Hollywood Reporter szerint nem indul a legjobb esélyekkel a Miami Medical. Tudjuk, hiszen pénteken ki indulna azzal.
 • Itt egy írás arról, hogy Bryan Cranston menni szeretne a Saturday Night Live-ba.
 • Huh, de sok helyről érkezik az American Idol leszólogatása. Itt egy írása arról, hogy miért tartozik az idei a legrosszabbak közé.
 • 60 másodperc Morena Baccarin-nel.
 • Tim Allen fogja levezényelni a TV Land Awards-öt, ami április 25-én lesz.
 • Így néz ki Jay Leno egy 1909-es Fordban.
 • Charlie Sheen-t az egyik forgatáson a közönség állva tapsolta. UHh!

Kommentáld!

Pilot-casting hírek

 
Beküldte: Kanyecc 2010 March 31, 10:26-kor a(z) 2010/11 sorozatai,Hírek témába.

 • Martin Short és Orlando Jones (Rules of Engagement) csatlakozott a Fox-os Tax Man című pilotba.
 • Jamie Foxx és Affion Crockett csatlakozott a Fox-os In Living Color című szkeccs-komedibe.
 • Christine Woods szerepelni fog a Perfect Couples című pilotban.
 • Teri Polo a TBS-es Glory Daze szereplőgárdáját fogja erősíteni.
 • Jason Wiles az ABC-s Boston’s Finest című drámapilotjában tűnik fel.
 • Keri Russell, Jayne Houdyshell, Joe Nunez és Stefania Owen csatlakozott a Fox-os Wilde Kingdom szitkompilotba, amit ugyebár Will Arnett fog írni. A sorozat arról szólna, hogy egy gazdag tapló Beverly Hills-i ürge beleszeret egy lányba, aki védi a környezetét és gyűlőli az ilyen embereket.
 • Vinnie Jones vendégszereplő/visszatérő szereplőként emlegetik az NBC-s The Cape-ben, míg a jelek szerint nagy veszélyben van a FlashForward, mivel Ryan Wynott csatlakozott a pilothoz, így a sorozatnak egy újabb szereplője lép le.
 • Gabriel Morales csatlakozott az ABC-s It Takes a Village című szitkom pilotba.
 • Terry Kinney a CBS-es The Line-t fogja erősíteni.
 • Thomas Middleditch a CBS-es Josh Schwartz-féle Hitched című szitkomot erősíti.
 • Don Johnson és Steve Talley megy az ABC-s Southern Discomfort című szitkom pilotba.
 • David James Elliott (JAG) az ABC-s Scoundrels-be csatlakozott.
 • Jon Bernthal neve az első az AMC-s Walking Dead sorozat kapcsán.
 • Jaime Pressly és Lindsay Sloane a CBS-es Livin’ on a Prayer-t erősíti majd jelenlétével.
 • Will Estes (Reunion), Bridget Moynahan (Six Degrees) és Donnie Wahlberg megy a Reagan’s Law című pilotba.
 • Cheryl Hines és Carrie Fisher csatlakozott az ABC-s Wright vs. Wrong-be.
 • Ryan Hansen csatlakozott a NBC-s Friends With Benefits-be, aki a Patrick J. Adams helyére érkezik; illetve Jessica Lucas (Melrose Place) is.
 • Mircea Monroe (Drive) a Showtime-os Episodes-ban láthatjuk.
 • Ritchie Coster (Virtuality) az HBO-s Luck című pilotban fog feltűnni, mint vendégszereplő.
 • Ashley Madekwe (Secret Diary of a Call Girl) az NBC-s The Pink House-ban lesz benne.
 • Nick D’Agosto (Heroes) az NBC-s This Little Piggy szereplőgárdáját erősíti.
 • Tyler Labine (Sons of Tucson) megy a CBS-es True Love-ba.
 • Debmar-Mercury és Gary Sanchez szintén csatlakozott Jon Heder címnélküli projektjéhez, amiből a Comedy Central első ízben be is rendelt 10 epizódot, másodikban pedig lefujta. A történet egy IT-s csávóról fog szólt volna, aki otthagyja a nagyvárosi környezetet és haza költözik szüleihez.
 • Teri Polo (The Wedding Bells) megy a TBS-es Glory Daze című drámapilotba. Ez lesz az a pilot, amit Walt Becker és Michael LeSieur fog elkészíteni és a középpontjában 4 egyetemista gólya lesz, akik a Wisconsin-i egyetemre járnak. Mindezt a 80-as évekbe visszarepítik.
 • Matt Barr (Harper’s Island) megy a The CW-s Hellcats-be.
 • Gabriella Wright a The Tudors után se megy el pihizni, inkább becsatlakozott a Nomads című CW-es pilotba.

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats