Tv2: Nyári újdonságok (frissítve)

 
Beküldte: Kanyecc 2010 May 31, 23:34-kor a(z) Magyar hírek témába.

A Tv2-től is szereztünk némi infót a nyári menetrend felől. A poén, hogy a cím ide nem illik, mert semmi újdonság nincs azon kívül, amiket már elindított (Mercy, Trauma, stb.). (Pont jól jött ki az egész, mert napközben lehoztuk az RTL Klub-ét.) Jövő héten hétfőn, azaz június 7-én 21:20-tól NCIS 4×09-től, 22:20-tól a Gyilkos számok (Numb3rs) 3×23-tól érkezik ismétlésekkel. A jelenlegi tervek szerint ez a műsorstruktúra őszig fog élni. Tekinthetjük a hazai „téli nyári szünetnek”.

A férjem védelmében (The Good Wife) is eltűnik a képernyőről. Június 11-én a helyére a Hősök második évadja érkezik 23:20-ra. (Mikor fogjuk megkapni a harmadik évadot? Hát ha így haladnak, akkor jövő nyáron.) A Traumával fogják felvezetni, amit pedig az NCIS-ismétléssel. Az egésznek az a csavar, hogy a heti ismétlés folytatását ekkor kapjuk meg. (Tehát 11-én a 4×10-es rész lesz képernyőn.) Az éjszakai baglyok örömére hajnali 1 órakor dupla Kyle, a rejtélyes idegent (Kyle XY) kapunk a második évadjától.

UPDATE: Jócskán megváltozott a műsorrend, ahogy elnézem. Elvileg 17:35-től Monk – Flúgos nyomozót (Monk) kaptunk volna, de a helyére visszatér a Joshi Bharat; míg 19:05-kor Shark – Törvényszéki ragadozót, viszont a Sztárok a fejükre estek ismétlését többre becsüli a csatorna. Június 13-án Kings-et se kapunk, reméljük nem küldi el hosszú szünetre.

Kommentáld!

Promo képek: Leverage – 3. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2010 May 31, 20:41-kor a(z) Promo témába.

Megkapta az agyon retusált promo képet a Leverage is. Már megmutattuk a fotózását, illetve az új előzetesét. Most jöjjön néhány kedvcsináló csoportkép és egyéni kép. A sorozat júniusban fog visszatérni. Vajon a Viasat 3 mikor fogja képernyőre tűzni a második etapján?

Leverage-S3-team-001

Tovább…

Kommentáld!

Fülbemászó dallal nyerték az Eurovíziós dalfesztivált

 
Beküldte: Kanyecc 2010 May 31, 18:42-kor a(z) Hírek témába.

Minap találtam a videót Sixx kollégákénál. Tudtam, hogy hétvégén volt az Euróvíziós dalfesztivál, de valahogy hidegen hagyott, mert két szám után rá kellett döbbenem, hogy ez nem az én világom. Viszont a győztes száma egyből megtetszett. Magam se tudnám megmondani, mi tetszik benne, viszont tény, hogy fülbemászó nótája volt. Hallgassátok meg, (ha már a Glee-ére van igény, erre is legyen.)


Kommentáld!

That ’70s Show – A sorozat, amit látni kell

 
Beküldte: Kanyecc 2010 May 31, 16:28-kor a(z) kritika,Rég volt témába.

Done!

Ledaráltam! 204 epizódot megért That ’70s Show azon szitkomok közé tartozik, amit bármikor, bárhonnan szívesen újra néznék. Ez egy remekmű. Hogyan volt erre képes a Fox? És mostanság miért nem képes ilyen maradandót alkotni? Mi változhatott az elmúlt 10 évben? (Kicsit többen, tudom!) A sorozat 1998 és 2006 között élt meg 8 évadot. Most az egyszer nem kritikai oldalról fogom megközelíteni, inkább csak leírom a gondolataimat, miért lett nálam a No.1 szitkom egy kis időre, de a TOP10-ben ott a helye.

70scast3

’90-es években egy olyan koncepciót gyártani, ami a ’70-es évekbe repít vissza? WTF! Valljuk, nem sok ilyen van, pláne szitkomok világában. Kicsit fura is volt leülni a pilot epizódja elé, mert lerítt róla, mennyire gagyi. Fakó képernyő, fura haj- és ruhaviselet. Hova csöppentem? – tettem fel egyből a kérdést, de a humorával hamar magával ragadott és végülis maradtam az egész sorozat.

(Itt jegyezném meg, hogy az HBO Comedy által készített szinkronnal történt a darálása. Sokan esküsznek az eredetire, de ahhoz nem volt szerencsém, viszont egyik haverom, aki az első két évadját angolba darálta le hamar átállt a „honosítva nézők” oldalra. Szóval annyira rossz nem lett.)

Kétség nem fér hozzá, hogy ez az a sorozat, amit látni kell. Magam se tudom igazából, hogy mivel sikerült ennyire belopni magát a szívembe, de esti kikapcsolódást kétségtelenül garantálta. Jah, hogy miről szólna? Van egy haveri társaság. Pár fiú, pár lány és egy cserediák, aki… ízé nem tudjuk honnan jött, de ott van, mert felkarolták és bevették a bandába. Szabadidejükben általában (értsd: mindig) Forman-éknél csöveznek, tévéznek vagy éppen alkohol után sóvárognak. Mint azt a mostani fiatalság is csinálni szokta. Jah és ott van még a fő, meg a kör, merthogy néha előveszik a zöldbarátot és körbe ülve beszélnek minden marhaságról.

Copy-of-70scast

Mindenkinek megvan a maga örült szokása. Ott van Red Forman, azaz Eric apja, aki harcolt a vietnámi háborúba, gyakta a sárgákat és visszasírja a kommunista időket. (Azok a régi szép idők.) Felesége, Kitty ápolónő a helyi kórházban, aki nem veti meg az alkoholt nap közben se. Ott van a lányuk, Laurie, aki egy „utolsó kurva” hírében áll a fiúk körében; illetve fiúk, Eric, aki megszállott Star Wars rajongó. Eric haverjai között: Donna (a nagymellű), Michael (az „agynélküli”), Jackie (a cicababa) és Fes (a cserediák) kap helyet. A szereplőgárda jóval népesebb, szóval akit részletesebben érdekelne, használja a google-t.

A klisés dolgok persze belőle se hiányozhatnak. Négy pasi, két csaj. (Ez a haveri felállás, szülők és mellékszereplők nélkül.) A józan logika adja, hogy egy csajjal két fiú mindenképpen fog kavarni, sőt, ha nem mindegyik. A sok ökörködés mellett a háttérbe mennek a szerelmi szálak. A kezdésben Jackie-Michael párosról kell beszélni, majd a későbbiekben ez kicsit kibővül és/vagy átalakul. (Nem spoilerezném el, hátha van olyan, akinek éppen most hozom meg a kedvét az egészhez.)

Copy-of-70scast2

Nehéz lenne megmondani, melyik évad volt a legjobb. Egyet viszont tudok, az utolsó kettőt nem élveztem annyira, mint az előző hatot. A közepe – negyedik és ötödik – lehetett talán a legjobb, amikor még se éretlenek, se túlérettek nem voltak a szereplők. Minden évadnak megvolt a maga zenei világa. Az ötödikben Led Zeppelin-láz, a hatodikban The Who-láz, a hetedik pedig a Rolling Stones-láz, a nyolcadikban Queen-láz tombolt.

Azt se feledjük el, hogy megannyiszor tűnt fel a részekben az a bizonyos újság, amitől zengett egy darabig a crossover rovatunk. Rengeteg jó beszólás hagyta el a karakterek ajkát. Ott van Red-nek az állandó „fenékbe billentős” szövege. Mennyi módon tudta ez elmondani… Vagy Michael-nek az idióta megnyilvánulása, arról nem beszélve, hogy fűhatása alatt mindenki átment tudásba és felfedezett örült dolgokat vagy éppen rádöbbent az élet szépségeire. Áhh. Nehéz felsorolni mindet, mert tényleg nagyon sok ilyen volt.

A sorozatzáró epizódja hasonló volt a Lost-éhoz, azaz minden karaktert visszahívtak, merthogy időközben pár főszereplő eltűnik és helyükre érkezik új. Kaptunk egy visszaemlékezős részt, avagy a sorozat színe javát. A legjobb pillanatok morzsába szedve. Ez kellett a végére. Itt is maradt sok elvarratlan szál, mint ahogy a fentebb emlegetett ABC-s remekmű esetében. Pl.: Nem tudtuk meg, honnan jött Fes és mi a valódi neve? – egész sorozat alatt megannyi lehetőség lett volna elárulni, de a készítők direkt hajtépésként nem árulták el.

Kapott spinoff-ot is, ami rövid életű volt és That ’80s Show címet hordozott. Be kéne nevezni rá, mivel nagyon foglalkozta, hogy mit sikerült benne összehozni, sőt, az angolok is feldolgozták Days Life These címen. Megannyi csatorna megvette az ismétlési jogát az eredeti koncepciónak: The CW, TeenNick, ABC Family, MyNetwork TV, FX, TV Land TVTropolis…

Szerintem, itt most lezárom, mert gondolat lenne még sok, viszont reménykedem benne, hogy ezzel az ajánlóféleséggel sokak kedvét hoztam meg. Pontszámot ne várjatok!

U.I.: A vendégszereplő gárda is nagyon népes: többek között Summer Glau is beugrott, amiről írtunk is.

4 Hozzászólás

Délutáni előzetes: Are We There Yet?

 
Beküldte: Kanyecc 2010 May 31, 15:37-kor a(z) videó témába.

Mondjam azt, hogy meg vagyok lőve? Egyszerűen nem tudom hova tenni az Are We There Yet? címre hallgató újdonsült TBS-es sorozatot. Van benne valami vagy inkább valaki, Terry Crews, aki miatt le fogok elé ülni, de hogy maradok-e az a jövő zenéje. Adok neki egy esélyt, mint azt tettem a My Boys esetében, ami hamar el is vérzett köreimben. Jöjjön egy félperces ajánló róla.


Kommentáld!

Rules of Engagement – 1. évad pótolva

 
Beküldte: Kanyecc 2010 May 31, 14:35-kor a(z) Rules of Engagement témába.

Elfogyott a That ’70s Show (róla is lesz sorozatkritika!), így újabb szitkom után kellett néznem. Újra rákattantam a húsz perces koncepciókra, azaz erre a műfajra, amit nehezen lehet letenni. Ha már kimaradt az életemből a RoE, akkor úgy véltem adok neki egy esélyt, hátha belopja magát a piciny kis szívembe. Jelentem, sikerült neki. Meg se állok a negyedik évad végéig.

RULES OF ENGAGEMENT

Az első évad nem sok mindenről szólt. Nem is a cselekménye miatt lehet szeretni, hanem inkább a szereplőkért. Nekem leginkább a How I Met Your Mother-t idézte fel az emlékeim közül, mivel Russell karaktere egyértelműen a Barney-re üt. Ugyanaz a csajozós, egyéjszakás kalandokat kedvelő fószer, akiről még semmi se derül ki, de az igen, hogy másnap már inkább mással kavar(na), mint sem az előző napi leányzóval. Amúgy hol dolgozik? Hogyan tudja elcsábítani azt a sok nőt? – mivel ez nem a Lost, ezért idő kérdése és kapjuk a válaszokat.

A felállás tényleg tipikus. Van két pár és Russel. Jennifer és Adam a frissen eljegyzett pár, akiknek nincs akkora tapasztalata, mint Audrey-nek és Jeff-nek. Ez fog több olyan jelenetet szülni, ami az ilyen koncepcióknak az elengedhetetlen momentuma. Gondolok itt arra, amikor megy a harc a szekrényekért, vagy hogy a tévében melyik műsort nézzék. Ilyen tekintetben eléggé klisés a cucc, de azért szerethető.

Nem igazán akarom részletezni, mert 7 epizód alapján sokat nem tudtam leszűrni, főleg, hogy mindezt egy este alatt daráltam le, majd egyből folytattam is a második évaddal.

Összességében:

Annyit mondanék, hogy köze sincs a The Big Bang Theory által megszokott humorbombákhoz, viszont aki szereti a párkapcsolatos témájú többkamerásokat, az nyugodtan pazarolja rá az idejét, mert akkora csalódásban nem lesz részük, mint egy Worst Week esetében. (=Klisés rengeteg forever). Kíváncsi leszek, hogy mennyit változik egy évad alatt, hiszen a 2. már 13 epizóddal tért vissza. Lássuk hát!

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

RTL Klub: Nyári újdonságok

 
Beküldte: Kanyecc 2010 May 31, 13:27-kor a(z) Magyar hírek témába.

Az RTL Klub rákészülődik a nyárra. A hétfői menetrendből eltűnik a Győzike és a Showder Klub. Június 14-én érkezik a Hazudj, ha tudsz (Lie to Me) 21:20-ra, illetve 22:15-re A rejtély (Fringe) második évadja. Ez annyit jelent, hogy se a Dollhouse, se a Bones folytatására ne igazán számítsunk ősznél előbb. Szintén 14-én, 00:30-tól elkezdi ismételni a Book of Daniel-t.

Ha már ismétlés, akkor június 19-én 13:40-re érkezik a Love Monkey ismétlése. Csütörtök este a Love You to Death – Til Death Do Us Part-tal barátkozhatnak meg a nézők a késő esti órákban. Jah és azt se feledni, hogy jön a Vampire Dairies.

2 Hozzászólás

Upfronts 2010/11 – Képek a CBS-porondjáról

 
Beküldte: Kanyecc 2010 May 31, 11:23-kor a(z) Promo témába.

Folytassuk a sort, mert különben nyár végére se végzünk. A CBS esetében könnyű a dolgom, mert találtam egy remek forrást, ahol fellelhető az összes kép, amit a CBS-es vörösszörnyes részen fotóztak. Kedvcsináló gyanánt viszont egy-kettőt elhoztam, mint pl.: a Hawaii Five-0-ét, az NCIS-ét, a How I Met Your Mother-ét és A The Big Bang Theory-ét.

cbs-upfront-hawaii

Tovább…

Kommentáld!

Külföldi előzetesek: Hétfő (05.31)

 
Beküldte: FERCSA 2010 May 31, 9:03-kor a(z) videó témába.

(Ma esti műsorrend.) Újabb hét startolt. Jöhet a hétfői dömping. A tovább mögött találjátok: a True Beauty (2×01) ajánlóját. Na, ugye lesz mit nézni másnap reggel? Lessetek rá mindre.

Tovább…

Kommentáld!

Reggeli előzetes: The Glades

 
Beküldte: Kanyecc 2010 May 31, 8:38-kor a(z) videó témába.

Glades? Glades? The Glades?… Áhá, megvan eredeti címén Sougarloaf-ként futott, szóval azért nem ugrott be elsőre, hogy mi ez a sorozat. Egyébként az A&E műsorán debütál július 13-án (és igen, kimaradt arról a bizonyos listáról.) A csatorna 13 epizódot rendelt be, melynek középpontjában egy chicagói nyomozó fog állni, akit áthelyeztek egy kisvárosba, a floridai Glades-be. A szereplők között: Matt Passmore (McLeod’s Daughters, Underbelly), Kiele Sanchez (Lost, Samantha Who?) és Carlos Gomez (Shark, Sleeper Cell). Peter O’Fallon fogja rendezni. Jöjjön újabb két és félpercnyi jóság.


Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats