Justified – Kezdett a 2. évad

 
Beküldte: tess 2011 February 28, 23:02-kor a(z) Justified témába.

Tudjuk le a kötelező köröket mindjárt az elején, lévén akármennyire is nem jött be a Justified pilot része, végső soron is el kellett ismernem, hogy Graham Yost pazar munkát végzett. Ugyanezt tette Elmore Leonard is, akinek a regénye hatására újra feltámadt a western a tv-ben.  Így cseppet sem véletlen, hogy a tavalyi év egyik nagy kritikus kedvencét sokan úgy várták, mint a messiást, okkal tegyük hozzá, hisz a színvonal cseppet sem csökkent.

Yost showrunneri vezetésével az írók ott folytatták, ahol egy éve abbamaradt, vagyis a nagy lövöldözős finálénál. Okosan nem is sürgették az események lezavarását, hanem kimérten, mérnöki pontossággal a cliffhanger elemeiből egy remek kis felvezetést gyártottak, hogy a nézőt újra beszippantsa a sorozat hangulata. Aztán jött a rövid Miami kitérő és effektíve a lezárás, amivel negyed óra alatt egy elegáns pilot részt is letudtak a frissen csatlakozóknak.

A folytatás aztán hozta a minőségi karakterorientált alapozást, amiből akár még bármi kisülhet. A készítők Walton Goggins karakterét most kicsit jegelték, de persze ezt is csak elegánsan és persze hihetetlen feszültségbe burkolt légkörben. A Crowder család tagjai elég szépen megcsappantak, így a közeljövőben nem is kapnak fontosabb szerepet, de ez persze ne tévesszen meg senkit. Az eddigi sajtótájékoztatók majdnem mindegyikén elmondták, hogy Boyd bizony visszatér, méghozzá nem is akárhogyan.

Az első pár rész így sokkal inkább az alapozásról szólt és az új karakterek bemutatásáról, akik bizony szerves részét képezik majd a szezon negatív oldalbeli vetületének. Az eddig uralkodó Crowder klán hatalma jelenleg leáldozott, így a mostani főkolompos a Benett klán lesz, akikkel mindjárt az első két részben sikerült megismerkedni. Szó se róla Jeremy Davis (Lost) lehet az évad új eszement főmuftija, aki valami csodálatosan hozta az emblematikus szociopatát. A három Benett fivér közül ő az akit igazán ki lehet emelni, meg majd idővel gondolom a rendőr testvér is szerepet kap, de ő ezidáig jellegtelen volt. A másik kiemelkedő alakítást a családfő Margo Martidale (Dexter) hozta, aki engem egy az egyben sokkolt a játékával. Róla inkább elhiszem, hogy velejéig romlott elme, de persze a maga módján erkölcsös is, mint az előző évadban hasonló szerepet betöltő Bo Crowder-ről.

Az évad első felében jobbára az érzelmi vonal fog majd dominálni. Ezt alátámasztva szépen elő is vették Natalie Zea-t, aki továbbra is vadítóan szexi eyecandy. A néha Mrs. Givens és kedvenc modernkori western hősünk kapcsolata ugyanis újra kezd felmelegedni, aminek mi csak örülni tudunk. Lévén, hogy behozták a képbe a jelenlegi férjet is, aki szemlátomást foggal körömmel ragaszkodni fog a nejéhez. Érdekes mellékszál lehet ez még idővel, főleg hogy a Yost-ék nem nagyon szeretnek a jelentéktelen szereplőkkel tökölni, szóval idővel akár tragikus vége is lehet ennek a szerelmi háromszögnek.

Mindemellett a sorozat hozta a már tőle megszokott magas színvonalat. Továbbra is fajsúlyos párbeszédekkel és tapintható feszültséggel operálnak, miközben Olyphant a hajdani western hősök legszebb pillanatait idézi. Ismét visszatért a pisztolypárbaj, a kalap és persze a jellegzetes filozófia, ami úgy berántott bennünket egy éve. És visszatért a lassú, már-már vontatott történetvezetés is, de ezt most sokkal jobban sikerült tálalni a párbeszédekkel és a feszültség generálással. Akárhogy is vesszük az évad eddig simán odaver az 1. évadnak, de ez várható is volt. A jövő egyenlőre képlékeny, az ígéretek szerint jobban rákoncentrálnak majd a készítők az átívelő szálra, ami az előző évad egyik legütősebb vonulata volt, de jelenleg csak standalone részek mentek le. Saccra megint a 6. vagy a 7. rész körül indulnak be az események, de akkor nagyon.

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Felkerült a rendszámtábla

 
Beküldte: Kanyecc 2011 February 28, 20:31-kor a(z) baki témába.

A The Event-et kezdtem el szintre hozni, hiszen jövő héten visszatér. Az 1×04-es részben fedeztem fel egy érdekességet. Mikor Sean menekül a nyomozó csajszival a kocsin még nincs rendszám, aztán 5-10 perccel később, amikor megfutamodtak kellőképpen, már visszakerült a terepjáró elejére.

Kommentáld!

Jackass 3 nagy D nélkül

 
Beküldte: tess 2011 February 28, 19:00-kor a(z) DVD témába.

Március végén jelenik meg idehaza a Jackass szériák eddigi csúcsa a Jackass 3D, ami istenesen odabaszott a moziban. Olyan élményt és látványvilágot pakolt tett le az asztalra, hogy nem lehetett csak egyszer megnézni. Persze a 3D most hiányozni fog a képből, de istenem, majd erre is sor kerülhet egyszer. Addig is ott lesz nekünk az 5.1-es dual szinkron és a 2 változat. Merthogy a lemezre rákerült a szokásos mozikban le nem adott móka is, amit apránként töltöttek fel a netre Knoxvillék.

Felejthetetlen móka lesz az egyszer biztos, de én inkább a full hd verziónál maradok, elvégre is mégis csak ezen nőttem fel, meg az átkozott popkultúra degeneráló MTV-n!!!

Mellesleg aki magyar szinkronnal meri fogyasztani tuti nem hithű jackass.

Kommentáld!

Spartacus: Gods of the Arena – Pilot

 
Beküldte: tess 2011 February 28, 17:30-kor a(z) Pilot,Spartacus: Gods of the Arena témába.

Nem kétséges, a tavalyi év no1 meglepetését a Starz szállította a Spartacus: Blood and Sand személyében. Az aprócska kábelcsatorna is rálépett a sajátgyártású sorozatok rögös ösvényére, ahol egész korrekten vették az első akadályokat. A sorozat közönség és kritikai kedvenc lett, a nézettség pedig hétről hétre megállás nélkül csak emelkedett. A siker titka pedig a szokatlanul nyers és véres látványvilág valamint a provokatív közlésstílus volt, ami amellett, hogy elég rendesen sokkolt még be is találta a jó ízlés határát.

Aztán az 1. évad végén jött a címszereplő Andy Whitfield betegsége, ami egy kiadós kálváriához vezetett a folytatást illetően. A Starz pedig kénytelen kelletlen folytatta a sorozatot a meglévő stábbal és egy flashback jelenetet megspékelve megálmodtak egy 6 részes minit, ami előzmény sorozatként lett aposztrofálva. Meg titkon időhúzásként is, elvégre a nagy hype egy év kihagyás után igen csak megcsappanhat, azt meg a kis kábeles adó nem engedheti még magának.

Maga a sorozat ismételten a Batiatus házról szól, de míg az anyasorozat a család diadalittas mindennapjait mutatta be, addig a mini az odáig vezető utat. Itt még Batiatus cseppet sem tehetős és befolyásos, szó se róla elismert, de a nagy diadalok közelébe sem juthat ellenlábasa Vettitus miatt, aki komoly politikai kapcsolatokkal rendelkezik. A sikerre éhes Batiatus viszont fejjel megy a fajnak és elég hamar ellenállásba is ütközik, ami könnyedén az életébe is kerülhet.

A készítők meglepően jól vették az akadályokat és egy viszonylag érdekes pilotot gyártottak az előzménysorozathoz, ami már az elején előre vetíti a Blood and Sand-ben látottakat. Ebből adódóan ugye az elsődleges cél az volt, hogy a teljesen nyilvánvaló végkifejletet kell kellően kidekorálni, hogy az 6 részen át lekösse a nézőt, meg persze szervesen illeszkedjen is az egész franchise arculatába. Ez így jelentem elsőre sikerült is. Bár azt hozzá kell tenni, hogy a csöcsök és a vér operált most, az intrika eddig a háttérben maradt. Ellenben így mindenki számára evidens, mi is lesz a kohéziós erő a részek közt.

Ugyancsak dicséretes munkát végeztek a castinggal is, lévén a már bevett arcokat sikerült kellően jól megfiatalítani és a karakterüket átgyúrni. Gondolok itt a naiv ex-Xena-ra, aki ugye az anyasorozatban igen nagy kefélő gép volt, de persze a többiekre is bátran kitérhetnénk. Végső soron is mindenki kapott némi eredet történetet, ami egyrészről élvezetes volt, no de persze nem a mélyenszántó gondolatok miatt, hanem sokkal inkább a feszültség generálás zsenialitásának hála. Akárhogy is vesszük a sorozat szólhatna a ’30-as évek dokkmunkásairól is, ha a feeling és a feszültség stimmelne, ugyanis ez a két szegmens adja el az egész sorozatot.

Összességében tehát a sorozat hozta a tőle elvártakat, nagyon lehúzni nem is tudnám, talán csak a felszínessége miatt, de hát ez pont nem az a sorozat lesz, ahol elgondolkodik a néző. Sajnos összehasonlítani az anyasorozattal nem tudom, mivel nem láttam azt, de így elsőre elkezdeni egy franchiset nem volt rossz. Évad végéig maradok, lévén már csak 5 rész van, meg arra a bizonyos elhíresült szarkeverésre is kíváncsi vagyok már.

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Délutáni előzetes (3): Law & Order: CI

 
Beküldte: tess 2011 February 28, 16:47-kor a(z) videó témába.

Megérkezett az 1. előzetes a USA Networks-re száműzött Law & Order: Criminal Intent-hez, aminek májusban kezdődik sorrendben a 10. évadja. A sorozat hajdanán a 2. Law & Order spin-off sorozat volt, aminek az első 6 évadja az NBC-n ment le. Aztán a 7. évadtól beszállt a képbe a USA 3 évadra megosztva a költségeket az NBC-vel. A 9. évad után viszont a bevált séma megszakadt és immáron már csak a USA á a sorozat felett. Nem mellesleg ez volt az a sorozat, amiben egy ideig állandó szereplő volt az isteni Jeff Goldblum is.


Kommentáld!

Délutáni előzetes (2): Game of Thrones

 
Beküldte: tess 2011 February 28, 16:24-kor a(z) videó témába.

Az HBO sorrendben az 5. előzetest szállította le a közelgő tavaszi üdvöskéjének a Game of Thrones-nak, amiért a kritikusok már most oda meg vissza vannak. Mondjuk én is hajlok a siker felé, elvégre az előzetes is epikusra sikeredett, az HBO meg mint ismeretes nem szokott sűrűn mellé lőni, főleg ha ennyi pénzről van szó.


Kommentáld!

Délutáni előzetes (1): The Event

 
Beküldte: tess 2011 February 28, 16:03-kor a(z) videó témába.

Március 7. -én tér vissza a The Event az igen csak hosszúra nyúlott téli szünetről és egyből egy dupla résszel próbálnak sokkolni a készítők. Ennek örömére most jöjjön némi insider móka a dupla részes visszatérésről.


2 Hozzászólás

Hírmorzsák extra

 
Beküldte: Kanyecc 2011 February 28, 15:47-kor a(z) Hírek témába.

 • A Parks & Recreation rajongóinak egy fasza kis tumblr blog.
 • Nagyon jogosan tette fel a NYMag.com azt a kérdést, hogy mizus a Love Bites-szel, a Friends with Benefits-szel és a The Paul Reiser Show-val, melyek szintén 2010/11-es újoncok, amik nem kerültek képernyőre.
 • Glynis Barber elhagyja a BBC-s EastEnders-t.
 • Elkezdődött a Leverage negyedik évadjának forgatása.
 • Matt LeBlanc-on nem fog múlni az Episodes folytatása, ugyanis aláírt a második évadra. A Showtime még mindig nem hivatalosította a berendelését, de 95%, hogy lesz.
 • James Corden vissza fog térni a Doctor Who új évadjába, méghozzá az 5. részébe
 • Interjúk a Treme második évadja kapcsán.
 • Rutina Wasley-t és Deborah Ann Woll-t faggatták a True Blood negyedik évadja kapcsán.
 • Hilarie Burton, Andew McCarthy és Gloria Votsis vendégszerepelni fog a White Collar második évadjának fináléjában.
 • Harry Hamlin benne lesz az Army Wives 5×02-ben
 • Jon Cryer megerősített, hogy igaz a Two and a Half Men kaszájának híre.
 • Március 28-án fog bemutatkozni a The Confession című websorozat, egyből kétrésszel. Brand Mirman twitterjén jelezte.
 • Leonard Nimoy vissza fog térni a Fringe-be.
 • Robin Givens, Stacy Keibler és Isaiah Mustafa vendégszerepelni fog a Chuck március 14-i részében.
 • Gabrielle Carteris (Beverly Hills 90210) vendégszerepelni fog a The Event március 14-i részében.
 • Michael B. Jordan a Parenthood-ban fog szerepelni.
 • Enver Gjokaj (Dollhouse) és Malcolm Jamal Warner a Community március 17-i részében lesz benne.
 • Baszki. Nathan Fillion-nek tweetben kellett üzennie a rajongóinak, hogy ne küldjenek már neki pénzt a Firefly megmentése címen. Eddig több mint 70 ezer ember adakozott. Hát baszki. További részletek itt olvashatóak.
 • Shohreh Aghdashloo benne lesz a Law & Order: SVU március 19-i részében.
 • Van néhány címünk: Chuck versus The Wedding PlannerChuck 4×21;
 • Zoie Palmer vendégszereplője lesz a Nikita egyik részének.
 • A mai How I Met Your Mother vendégszereplője Nazanin Boniadi lesz.
 • Cameron Monaghan (Shameless) március 22-i NCIS epizódban vendégként tűnik fel.
 • Brett Wilson kiszáll a Dragons’ Den-ből.
 • Michael McMillian (True Blood) vendégszereplője a Hot in Cleveland-nek.

Kommentáld!

Matthew Fox (végleg?) pihenőre vonul

 
Beküldte: Kanyecc 2011 February 28, 13:45-kor a(z) Hírek témába.

Matthew Fox nem szándékozik visszatérni a sorozatvilágába (legalábbis a közeljövőben). A Lost egykori sztárja szép múlttal rendelkezik, hiszen 1994 és 2000 között a Party of Five-ban, míg 2004 és 2010 között a Lost-ban volt főszereplő. Ennyi elég is volt neki. Íme az interjújának a lényege, melyben rátér arra, miért is döntött így:

It’s because of the time commitment, how much it restricts my ability to spend time with my family, and do things that I love to do. Having a studio tell you when to jump and how high eight months of the year for six years is not a relationship I want to get into again

Kommentáld!

GALECA Dorian Awards 2011 – A győztesek

 
Beküldte: Kanyecc 2011 February 28, 13:21-kor a(z) díjátadók témába.

Második alkalommal osztottak ki a GALECA Dorian Awards, azaz Gay & Lesbian Entertainment Critics Association Dorian Awards díjait. Az eseményre még január folyamán került sor, hat nappal a hivatalos jelöltek listájának kihirdetését követően. A díjátadón a melegek és a leszbikusok egyesülete díjazta a szakma béli színészeket és sorozatokat, akik tettek azért, hogy a nézők elfogadják őket, blablabla… A lényeg, hogy Oscar Wilde tiszteletére hozták létre, és nem összetévesztendő a GLAAD Awards-szel, ami hasonló témájú. Természetesen a filmesek is díjazásra kerültek, melynek győzteseit itt olvashatjátok vissza, míg a tovább mögött a sorozat részleg nyertesei.

Tovább…

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats