Külföldi előzetesek: Vasárnap (07.31)

 
Beküldte: FERCSA 2011 July 31, 7:02-kor a(z) videó témába.

(Ma esti műsorrend.) A hét utolsó napján sincs egyetlen nyugodt percük a sorozatnézőknek. A tovább mögött: az Against the Wall (1×01) ajánlója. Ne hagyd ki egyiket se.

Tovább…

1 Hozzászólás

TCA Tour 2011 (nyár) – MTV

 
Beküldte: tess 2011 July 30, 23:27-kor a(z) Hírek témába.

Javában dübörög a TCA Tour, ahol pénteken az MTV panelje is sorra került. A csatornát David Janollari programigazgató képviselte, aki meglehetősen szokatlan irányvonalat vázol fel a zenecsatorna jövőjét illetően. Eszerint tovább folytatódik a scripted sorozatok térhódítása, valamint felélesztik az egykoron roppant népszerű vagy éppen hírhedt animációs blokkot. No de menjünk csak sorjában.

Az gondolom senkinek sem okozott meglepetést, hogy Janollari bejelentette a csatorna két népszerű reality programjának a folytatását. Vagyis a Randy Jackson nevével jegyzett America’s Best Dance Crew jövőre visszatér a 7. évaddal. Ezen nagyon nincs is mit csodálkozni, elvégre a sorozat kábeles szinten No.1 a 12-34 éves korosztály körében, ahol átlag 2,1M nézőt vonz hetente. Valamint bekérték a Rob Dyrdek Fantasy Factory-jának az 5. évadját is, ami ugyancsak a topon van, lévén a 4. évad 1,2M-s nézettsége 20%-kal jobb volt, mint a 3. évadé.

A nagy bejelentés viszont kétségtelenül az animációs blokk felélesztése volt, aminek keretében a Beavis & Butt-Head valamint a Daria is kap egy restartot. A bejelentés egyébiránt Mike Jude klasszikusára korlátozódott leginkább, ami a csatorna ikonikus sorozata volt ’93 és ’98 között. Az újragondolt és modernizált változat a tervek szerint hű marad az eredetijéhez, annyi változtatással, hogy a két degenerált tv függő nem klipeket cikiz majd, hanem realityket. Nincs mese, Judge a jelek szerint újra feltalálja a spanyolviaszt és Van Toffer elnököt idézve bebizonyítja, hogy miért is ő még mindig a legigénytelenebb producer a show biznisz történelmében. Start október 21-én óvatosnak mondható 12 részes berendeléssel.

Beavis & Butt-Head mellett eltörpült a másik animációs berendelés a Daria is, ami ezúttal az MTV2-re érkezik majd. Az animációs sorozat azon kevés olyan MTV produktum közé tartozik, amit nem ismerek, holott ’98-ban a csatorna egyik legnézettebb programja volt.  Mellesleg Judge klasszikusával egyetemben a ’90-es évek ikonikus párosát alkották, ellenben a kritikai megítélése bőven túlszárnyalta a tahó párosét.

És ha már restart, akkor érdemes megemlíteni a ’90-es évek egyik leginkább elismert alternatív műsorát a 120 Minutes-t, ami ’86 és ’03 között volt folyamatosan képernyőn. Volt is belőle felháborodás 2003-ban, amikor lekerült a képernyőről.

Hey, man, is that alternative rock? Well, turn it up, dude!

A heti zenei műsor hagyományosan az alternatív érára korlátozódott, ami sokáig egyedüli platformot biztosított az új műfajok és előadók bemutatkozásának. Emellett fontos szerepet kaptak a műsorvezetők is, akik közül is kitűnt a ’95 és ’99 közt ténykedő Matt Pinfield. A Pitfield éra olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy a ma induló restart állandó műsorvezetője is ő lett. A debütáló részben többek közt olyan nagy bandák tűnnek majd fel, mint a Kings of Leon, PJ Harvey vagy a Danger Mouse. Ja és a lényeg, ezt is az MTV2-n tessék keresni!

A nagy restartok mellett szóba kerültek továbbá az újoncok is, így a csatorna új sitcom sorozata az I Just Want My Pants Back is. A sorozat egy huszonéves fiatalról Jason-ről szól, aki a szerelem-szex-barátok hármasában küszködik Brooklyn-ban. Jason egy notórius lógó, aki inkább a bárokban dekkol és folyamatosan csajozik, mígnem egy éjszaka el nem lopják a gatyáját és szívét is. A produkció mögött David J. Rosen azonos című sikerkönyve áll, nem mellesleg i jegyzi a scriptet is, míg a rendezői teendőket Doug Liman (!) látja el. A szereplők közt szokás szerint a feltörekvő eyecandy éra kapott helyet, akik közt ott feszít Peter Vack, Kim Shaw, Elisabeth Hower, Sunkrish Bala és Chris Parnell is. A 12 részes 1. évad várhatóan 2012 elején kerül majd képernyőre.


A csatorna másik új berendelése egy animációs komédia sorozat a Good Vibes. Itt két fiatal hormonoktól hajtott életébe nyerhetünk betekintés, ami a hatalmas tengerparti bulik, a középsuli megpróbáltatásai és persze a csajok körül forog majd a Kalifornia tengerparti közösségben. A sorozat eredetileg a FOX-ra készült, de ők mégsem kértek belőle, holott nem gyenge all-star válogatott áll mögötte. A scriptet a Pineapple Express-szel befutó David Gordon Green jegyzi, míg a producerek közt Tom Hardy (The Simpsons), Tom Werner (The Cosby Show, The 70’s Show) és Brad Ableson (The Simpsons) található. Szinkronhangok közt többek közt Adam Brody, Mila Kunis, Debi Mazar, Alan Tudyk, Josh Gad és Jake Busey neve csenghet ismerősen. Start október 27-én ugyancsak 12 egyenként fél órás résszel.

És végül de nem utolsó sorban nem szabad megfeledkeznünk a hamarosan startoló Death Valley-ról és a pilotnak berendelt Dumb Girl-ről sem. Valamint ott van még a nemrégiben debütált Awkaward, amiről lassan pilot kritika is érik a részünkről, lévén egész korrekt kritikákat kapott eddig. Mellesleg az MTV most tényleg ráállt erre a scripted vonalra, elvégre ott van visszatérőnek még a Teen Wolf és a The Hard Times of RJ Berger is. Az egyedüli zakó eddig a Skins US, ami szépen be is tette a kaput a The Inbetweeners remake előtt.  Ígéretes jövőkép, a végén megérjük, hogy a Jersey Shore és a Teen Mom is kidől a sorból, igaz ezek előzetesét is a TCA-n prezentálták sokak nagy örömére.

Kommentáld!

Women of Comic-Con

 
Beküldte: tess 2011 July 30, 18:16-kor a(z) cukorfalat témába.

Igaz a San Diego-i illetőségű Comic-Con már egy ideje véget ért és már a TCA Tour van napirenden, de emellett az editorial mellett egyszerűen nem tudtam elmenni. A THR megpróbálkozott a lehetetlennek és a geek nemzettség 6 legjobb nőjét összeharácsolta egy fotózásra, ahol nem kisebb név asszisztált, mint Jon Favreau (az Iron Man atyaúristene).

Sarah Michelle Gellar (Ringer), Anna Torv (Fringe), Jennifer Morrison (Once Upon a Time), Maggie Q (Nikita), Britt Robertson (The Secret Circle) és Yvonne Strahovski (Chuck) volt a szerencsés 6, akik egy parádés fotósorozatot prezentáltak. Persze a résztvevők listáján lehetne vitatkozni, de a képek minőségén nem. Favreuau egyszerűen tudja, mitől döglik a kocka gyerek a képernyő előtt és pont.

A tovább mögött van még egy remek insider videó is, ki ne hagyjátok.

Tovább…

Kommentáld!

TCA Tour 2011 (nyár) – BBC America

 
Beküldte: tess 2011 July 30, 17:11-kor a(z) Hírek témába.

Több hónapnyi tárgyalás és egyeztetés után a BBC America végre bejelentette a TCA Tour-on, hogy belekezdenek a sajátgyártású scripted sorozatok gyártásába. A csatorna profilja eddig jobbára a brit szériák vetítésére korlátozódott, de a Perry Simons irányította vezetőség elérkezettnek látta az időt a váltásnak. Ezt alátámasztva rögtön be is rendelték 10 részre a csatorna első sajátgyártású sorozatát a Coopert.

A történet az 1800-as évek második felében játszódik New York-ban, ahol is egy fiatal ír rendőr a bevándorlók ellen indít nyomozást. A sorozat középpontjában viszont mégsem ez a szál dominál majd, hanem sokkal nagyobb szerepet kap a multikulturális hatás és az ebből adódó érdekellentétek.

“I really didn’t want our first series to be the London cop who gets transferred to Las Vegas,” – Perry Simon

A sorozat egyébiránt roppant biztos kezekben van, lévén a creatori széket rutinos Tom Fontana (OZ) – Will Rokos (Southland) páros foglalta el, míg a scripted az AMC veterán Christina Wayne (Mad Men) jegyzi. A munkálatok ősszel kezdődnek majd Torontóban a Cinefix Studios égisze alatt, a premier pedig 2012 nyarán lehet esedékes.

A Copper mellett továbbá bejelentettek még 2 unscripted sorozatot is Would You Rather With Graham Norton és Hard Drive With Richard Hammond címen.

Kommentáld!

Külföldi előzetesek: Szombat (07.30)

 
Beküldte: FERCSA 2011 July 30, 7:02-kor a(z) videó témába.

(Ma esti műsorrend.) Hétvégén pihi szünet, leszámítva egy-két sorozatot. A tovább mögött találjátok: a Victorious (2×06) és az Outcasts (1×07) előzetesét.

Tovább…

Kommentáld!

Plakátba zárva: The Secret Circle

 
Beküldte: tess 2011 July 29, 19:29-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

“What’s your power?”

Mostanra már bevett szokássá vált a CW-nél, hogy az egyik sikergyanús sorozatukat monstre marketing hadjárattal támogatják meg bízva a hype nyújtotta pozitív kicsengésekben. Ami múlt évben a Nikita, előtte a The Vampire Diaries és a Melrose Place, még előtte pedig a 90210 volt az most a The Secret Circle lett. És a Melrose Place fiaskójától eltekintve a színes kreatív munka eddig mindig meghozta a sikert. Na jó nem csak az…Kommentáld!

Délutáni előzetes (3): Homeland

 
Beküldte: tess 2011 July 29, 18:49-kor a(z) videó témába.

A Showtime ősztől csatornaidegen műfajba kóstol bele a Homeland-dal, ami jelen állás szerint a pszichológiai thriller műfaját célozta meg. A sorozat egy izraeli remake (mostanában már nem a britektől trendi lopni?) lenne,  amiben a fő történeti szál egy kiszabadult katona és az al-Kaida körül játszódik majd. A sorozat fölött Howard Gordon és Alex Gansa bábáskodik majd, míg a szereplők közt nem kisebb neveket találunk, mint Damien Lewis, Claire Danes, Mandi Patikin, Don Cheadle vagy Kristen Bell. Ezek után a siker szerintem borítékolható.


 

Kommentáld!

Délutáni előzetes (2): Terra Nova

 
Beküldte: tess 2011 July 29, 18:14-kor a(z) videó témába.

“There’s no paradise without sacrifice”

A FOX irdatlan marketing hadjáratot pakolt a Terra Nova alá, ami irdatlan késéssel kerül képernyőre idén ősszel. Az eddig kiszivárgott kritikák elég megosztóak, de ne feledjük a legtöbbjük csak a kezdeti verziót látta és annak is csak az első felét. Mindenesetre Steven Spielberg neve garancia lehet a minőségre, mármint ami a látványt illett, kérdés a költségvetés meddig bírja majd ezt fenntartani.


Kommentáld!

Délutáni előzetes (1): Prime Suspect

 
Beküldte: tess 2011 July 29, 17:52-kor a(z) videó témába.

“Not just a pretty face”

Hát reméljük is, elvégre az NBC is igen komoly elvárásokkal támasztott a kultikus angol sorozat újragondolásával szemben. Mindenesetre Maria Bello és a kalapos mutatványa engem nem győzött meg túlságosan, ellenben a rendezői székben Peter Berg csücsül, aki mostanság nagyon nem tud mellényúlni.


Tovább…

Kommentáld!

Új magyar websorozat indult

 
Beküldte: Guru_press 2011 July 29, 16:25-kor a(z) sajtóközlemény témába.

Summerproject címmel egy új, interaktív online dokureality indult útjára a napokban, amely egy 21 éves diák idei nyarát követi, aki személyi edzője segítségével belekezd egy diéta és edzésprogramba, ezáltal saját példáján keresztül illusztrálva, hogy a tudatos, egészséges táplálkozásnak és egy jól átgondolt edzésprogramnak köszönhetően tíz hét alatt is bárki látványos eredményeket érhet el saját testének és életének megváltoztatásában. A műsor „főhősét” a produkciós csapat több mint 200 jelentkező közül választotta ki.

A SUMMERPROJECT egy új, független produkció, amely tíz héten keresztül követi Hammer Péter tíz hetes diéta és edzésprogramját a kezdetektől. Péter diéta és edzésprogramja napi bontásban elérhető a műsor weboldalán (www.summerproject.hu), így gyakorlatilag bárki bekapcsolódhat a programba, aki szintén kedvet kap ahhoz, hogy változtasson eddigi életvitelén – és egy eddiginél egészségesebb és sportosabb életmódot kezdjen. Péter eredményeiről rendszeresen beszámol majd a weboldalon, sőt hétről hétre egy saját magáról készült fotóval illusztrálja majd, hogyan halad az „átalakulással”.

A SUMMERPROJECT szakít a megszokott, fogyókúrára összpontosító műsorok koncepciójával: nem egy „nagy fogyás” történetét mutatja be ugyanis, hanem egy átlagos testalkatú srácot állít a középpontba, aki élete legjobb formájába szeretne kerülni, és bebizonyítani, hogy illegális táplálék-kiegészítők nélkül, kizárólag tudatos és egészséges táplálkozással is lehet eredményeket elérni. A sorozat nem titkolt célja, hogy felhívja a figyelmet az egészséges táplálkozás és a mindennapi mozgás fontosságára – mindezt a fiatalok nyelvén, számukra is könnyen érthető és szórakoztató formában.
A sorozat epizódjai pár nappal a forgatás után kerülnek fel a weboldalra, így valós időben követhető a tíz hetes program. Ami pedig az epizódokból kimarad, a weboldalon blog bejegyzések formájában, illetve a SUMMERPROJECT hivatalos Facebook oldalán követhető. Az online formátum nagy előnye, hogy az interaktivitás minden eddiginél jobban megvalósítató. Itt ugyanis – a többi reality műsortól eltérően – a szereplők nemcsak két dimenzióban, a televízió képernyőjén léteznek, de mindenki számára bármikor elérhetőek. A közösségi média eszközei segítségével fel lehet velük venni a kapcsolatot, kérdezni lehet tőlük, tippeket kérni vagy éppen tanácsot adni nekik. Sőt, a SUMMERPROJECT kifejezett célja – hogy a virtuális térből kilépve – közös futásra és edzésekre hívja a műsort követő nézőket, mintegy mozgalmat indítva az egészséges életmódot kitűzve zászlójára.

Az első epizód már elérhető a www.summerproject.hu oldalon, de a több mögött is (!), új epizódok hetente egyszer kerülnek ki az oldalra.


Tovább…

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats