Ringer vizuális armada érkezett

 
Beküldte: tess 2011 August 31, 21:21-kor a(z) Promo témába.

Cirka 2 hét múlva érkezik is a Ringer a CW-re, szóval nem sok idő van már promózásra. Ettől függetlenül, mint tudjuk mindig ilyenkor kerülnek nyilvánosságra a legjobb promo anyagok. A CW szokás marketing hadjárata most sem spórolt, a képek nálam maximálisan betaláltak, SMG meg egyszerűen tündököl rajtuk. Ezek után még szép, hogy ott is leszünk a premiernél!

Tovább…

Kommentáld!

Hírmorzsák

 
Beküldte: tess 2011 August 31, 21:05-kor a(z) Hírek témába.

 • Toks Olagundoye az NCIS 9×05-ben lesz vendégszereplő.
 • Anthony Tyler Quinn Ron szerepében lesz visszatérő arc a Pretty Little Liars-ben, míg Alexander Nifong vendégszereplő.
 • Helena Mattsson visszatérő szereplő lett a Nikita 2. évadában.
 • Stephen King és Steven Spielberg újra együtt dolgoznak. A páros most King 2009-es regényét az Under the Dome-ot akarja a Showtime-ra adoptálni. A projekt mögött természetesen a DreamWorks Television bábáskodik.
 • Úgy tűnik a Supernatural éra nem tudja nélkülözni a computer zsonglőröket, így Ash karaktere után újabb okos tojást castingoltak Kevin McNally személyében, aki mellesleg Bobby régi cimboráját alakítja majd. A készítők egyelőre egy részben gondolkoznak, de a közönség reakciójától függően módosíthatják ezt akár visszatérőre is.
 • Danny Pudi vendégeskedni fog majd a Chuck-ban.
 • Úgy tűnik a Spike TV befejezte egy időre a klasszikus értelemben vett sorozatok gyártását.
 • Kreatív nézeteltérésekre hivatkozva lelépett a The Transporter showrunner párosa, vagyis Osvárt Andreának mostantól nem a Joseph Mallozzi – Paul Mullie páros dirigál majd.
 • Titanic: Blood and Steel címen 12 részes brit-kanadai sorozat készül a méltán híres hajó történetéről. A büdzsé 28M dollár a végeredményt pedig állítólag a mid-seasonben már láthatjuk is.
 • Ed O’Neil is megkapta a méltán áhított csillagát a hírességek sétányát. A hajdani Al Bundy stílusosan egy cipő bolt előtt kapott helyet 2446.-ként. Gratulálunk neki.
 • Állítólag következő hónapban érkezik az E4 online felületére egy Misfits film. A tervek szerint Robert Sheehan egy webisodeban búcsúzott volna el a nagyközönségből, ami a jelek szerint film nagyságúra duzzadt. Ettől függetlenül a 3. évad tutira nem lesz az igazi nélküle.
 • A ’70-es évek klasszikusa a Blues Brothers visszatérne, legalábbis a tervek szerint a tv képernyőre sorozat formátumban. És a legszebb, hogy Belushi neve is felmerült a készítők közt.
 • Némi bulvár: Matthew Fox-ot letartoztatták, mert miután összeverekedett egy buszsofőrrel.
 • Az AMC azzal a beteg koncepcióval állt elő, hogy talkshowt indítana a sorozatai után. A sort természetesen a The Walking Dead nyitná és ha sikeres, akkor jöhet a Mad Men és a Breaking Bad után is. A host a szóbeszéd szerint Chris Hardwick lenne majd.  Hááttt…
 • A jelek szerint a Cinemax passzolta a The Sector-t, ami ugye igen csak ígéretes pilotnak bizonyult még anno. Éppen ezért állítólag az aprócska SCIENCE hajlandó lenne átvenni. Meglátjuk.
 • A FEARnet első sajátgyártású sorozata a Holliston valami beteges keveréke lenne a The Big Bang Theory-nak és az Evil Dead szériának. Ennek örömére a cseppet sem hétköznapi Dee Snider (Twisted Sister) is tiszteletét teszi majd benne.
 • Cee Lo Green akit sorozatos fronton a The Voice-ból ismerhetünk a Parenthood 3. évadjában fog vendégeskedni.
 • Jason Priestly lesz az egyik főszereplője az A&E-re készül új Stephen King adaptációnak a Bag of Bones-nak.

Kommentáld!

Déli előzetes (3): Boardwalk Empire – 2. évad

 
Beküldte: tess 2011 August 31, 13:05-kor a(z) videó témába.

Atlantic City urai visszatértek és ennek örömére az HBO rittyentett is nekik egy parádés előzetest. Ezek után kérdem én ki az a hülye, aki ne próbálná be az 1. évadot. Még a végén én is csekkolom azt a hibádzó két részemet, de holtbiztos, hogy azután sem dobok hátast a produkciótól. Na de majd a 2. évad…


Kommentáld!

Déli előzetes (2): NCIS Los Angeles – 3. évad

 
Beküldte: tess 2011 August 31, 12:30-kor a(z) videó témába.

Hát nem valami sűrűn cikkezünk az NCIS franchireról, de mondjuk ez nem is csoda, lévén klasszikus random nyomozós cucc semmi több. Persze vannak, akik szeretik, emlékeim szerint Kanyecc is nyomon követte az anyasorozatot egy darabig, de ez a mostani NCIS:LA promó is bebizonyította, hogy ez bizony nem az én világom.


2 Hozzászólás

Déli előzetes (1): How to Make It in America – 2. évad

 
Beküldte: tess 2011 August 31, 12:02-kor a(z) videó témába.

De rohadt messze van még október 2-a, vagyis a How to Make It in America 2. évadjának a premierje. Az addigi ínséges időt pedig ilyesfajta promo cuccokkal kell átviselnünk, ami nem lesz egyszerű mutatvány, lévén a feelgood életérzés csak úgy árad belőle. Sőt azt kell mondjam ezt az design köntöst is lassan megszokom, holott az 1. évados sokáig überelhetetlennek tartottam.


Kommentáld!

Plakátba zárva: Person of Interest

 
Beküldte: tess 2011 August 31, 11:40-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Korrekt szereplőgárda, még korrektebb készítőkkel megspékelve és egy brutálisan ígéretes alapkoncepció. Mitöbb az eddig kiszivárgott jelenetek is bíztatóak, szóval megint csak vágjuk a centit elég rendesen.

Kommentáld!

Külföldi előzetesek: Szerda (08.31)

 
Beküldte: FERCSA 2011 August 31, 9:11-kor a(z) videó témába.

(Ma esti műsorrend.) Elérkeztünk a hét közepéhez. Szitkom és krimi rajongók figyel. A tovább mögött: a Damages (4×08) ajánlója. Ne hagyd ki egyiket se.

Tovább…

Kommentáld!

Nina Dobrev lefekvéshez… csakúgy

 
Beküldte: tess 2011 August 30, 22:19-kor a(z) cukorfalat témába.

A terv az volt, hogy ma lesz egy korrekt cukorfalat post, ha már csak úgy hemzsegnek a jobbnál jobb editorialok a könyvjelzőim közt. Aztán persze jött a sors és a közösségi élet és csak erre futotta. Nem mintha Nina Dobrev ne lenne jó csaj, meg a kép is pofás, de hát mégis csak one-shoot.

 

1 Hozzászólás

Nézettségi csúcsot döntött a VMA 2011

 
Beküldte: tess 2011 August 30, 19:09-kor a(z) Nézettség témába.

Vasárnap este volt az éves MTV VMA gála, ami annak rendje és módja szerint ütött is. Sajna én eddig csak a pre-showt láttam, de már az is megérne egy misét, így cseppet sem csodálkozom azon,hogy végül az egész esemény 12,4M nézőt vonzott. Bizony, ez eddig az MTV legnézettebb programja ever.

Sokak szerint a brutál jó eredményhez a Jersey Shore is hozzájárult, ami pont a pre-show előtt debütált. A reality brutális, több mint 8M-s nézettséggel nyitott, amiből 5,9M a demo volt. Így már cseppet sem véletlen,hogy sikerült a tavalyi 11,4M-s rekord megdöntése, ami cirka 9%-os emelkedést jelentett. Sőt a durvulás csak tovább olytatódik a csatorna számára oly fontos demoban (12-34), ahol a 10,8-as rating szimpla 8,5M nézőt jelent. Ezzel pedig jelenleg a 2011-es VMA a listavezető kábel program a már említett demoban (természetesen a sportműsorokat leszámítva) idén. Azért szerintem sokan nem is gondoltak volna erre.

Kommentáld!

Supernatural – Az 5. évad, avagy a Kripke éra vége

 
Beküldte: tess 2011 August 30, 16:23-kor a(z) Supernatural témába.

„Carrie On Wayward Son”

Az 5. évaddal lezárult egy meglepően sikeres, néhol már kultikus magasságokba emelt, de minden bizonnyal popkultúra formáló korszak a Supernatural háza táján. Eric Kripke kezdetben 3 majd később már 5 évadosra duzzadt koncepciója tökéletes iskolapéldája lett annak, miként lehet random monster of the week részekből, remek karakterekkel és egy pofás átívelő szállal korszakalkotót prezentálni egy olyan aprócska network tv-nél is, mint a The WB/The CW.

Kripke mint oly sokszor most is kötötte az ebet a karóhoz, így már a szezon kezdetén tudni lehetett, hogy ez itt bizony a hattyúdal lesz, vagyis a végső összecsapás a fivérek és Lucifer közt elkerülhetetlen. Ebből viszont talán csak a végkimenetel volt végérvényesen is kőbe vésve, hisz az odáig vezető út hagyott némi kivárnivalót maga után. Az ugye tiszta sor volt, hogy a remek 4. évad bődületesen magasra tette a mércét, amivel aztán a készítők sokáig nem is tudtak vagy tán nem is akartak mit kezdeni. Éppen ezért a minőség roppant csapongóra sikeredett a sorozathoz képest, ami majdhogynem az évad kétharmadára rányomta a bélyegét.

Szerencsére azért akadt egy-egy remek rész is, igaz ezek egytől egyig szervesen illeszkedtek is a sorozat mitológiájába. Kripke bődületes komplexitással operált, olyan kis apró anno még jellegtelen dolgokat magyarázott meg, mint a Croatoan vírus vagy a Trickster személye. Arról nem is beszélve, hogy a fiúk komplett életét a jó és a rossz örökös párharca köré szőtték. A pozitív faktort erősítette még továbbá a remek monster of the week részek brutális repertoárja, ahol nem egy maradandó résszel örvendeztettek meg minket a készítők. Gondolok itt a személyes mennyországos Dark Side of the Moon-ra, a szokatlanul morbid és persze vicces zombi históriára a Dead Men Don’t Wear Plaid-ban, az istenek kerekasztalára a Hammer of the Gods-ban vagy az über beteg tv sorozat paródiás Changing Channels-re. Jah és akkor ott van még Paris Hilton gyilkosan poénos vendégszereplése is csak a mementó kedvéért.

Ezt leszámítva az évad javarészt a vessel szál körül játszódott és az abból adódó feszültségekből állt. Sajnos ezt a rész bődületesen sikerült túljáratni és az egészre egy hihetetlenül felszínes filozófiát ráhúzni. Hogy most akkor mégis miben higgyek? A felszín alatt persze Sam és Dean karakterfejlődése tombol, amiben végre a két testvér a helyére teszi a kapcsolatát. Szép lassan beletörődnek a végzetükbe és elfogadják, hogy bizony nincs menekvés. Dean-nek végre valahára el kell engednie Sam kezét, hogy aztán kisöccse egy életre szóló döntést hozhasson. Az évad kétségtelenül a két testvér játékára ment rá drámai szempontból, ami végül is Jensen Ackles játékába csúcsosodott ki.  A fene sem gondolta, hogy egyszer eljutunk erre a szintre is. Persze Jared Padalecki játékára sem panaszkodhatunk, de azért a kettejük közti minőségbeli különbség mégis csak tapintható volt.

A sorozat sikerét egyébiránt mindig is a remek casting jelentette, éppen ezért meg persze a folyamatos visszacsatolások miatt is sok ismert arcot állítottak újra csatasorba a készítők. Többek közt visszatért Meg, Anne, Ash, a szexi Winchester anyuka valamint Allen és Jo, hogy tényleg csak a közönség kedvenceket említsem. A gond ezzel aztán csak az volt, hogy a kezdeti örömködést szimpla öncélúság váltotta fel, ami totálisan szembement az eddig történésekkel. Anne példának okáért mindig is közönség kedvenc volt, a jó oldal szolgája, erre most visszazavarták a múltba kontárkodni. Nem is értettem Kripke ezzel hova akar kilyukadni? Vagy ott volt Ellen és Jo öncélú halála, ami aztán tényleg szembe ment a józanésszel. Egyértelmű volt, hogy két sorozat kedvenc kiiktatásával csak a történések súlyát szerették volna elmélyíteni, de ez akkor is csak pazarlás volt. Sőt, végig az volt az érzésem, mintha Kripke szándékosan varrná el a szálakat, hogy a karaktereivel a 6. évadban már senki se tudjon tervezni. Kissé önelégült tudom, de ezt mással egyszerűen nem tudnám magyarázni.

„Oh hello Death”

Szerencsére az évad utolsó harmadára magukra találtak a készítők és végre egyetlen cél lebegett csak a szemük előtt, az is a grandiózus finálé felvezetése volt. Jöttek sorra a lovasok, akiket egyszerűen játszi könnyedséggel és zsenialitással emeltek át a sorozat mitológiájába. Tették mindezt változatos történettel és roppant erős szereplőgárdával. Mindközül talán a Halál lett a legjobban eltalálva, akitől végérvényesen megült az ereimben a vér. Dean egyik kulcs jelente is vele volt, sajnáltam is, hogy olyan gyorsan lezavarták. A 4 lovas mellett továbbá ki kell még emelne Crowley karakterét, aki Mark Sheppard (BSG, Leverage) emblematikus alakítása nélkül nem lett volna olyan kétszínűen meggyőző, mint amilyennek megismerhettük. No és persze nem mehetünk el szó nélkül Mark Pellegrino (Being Human US, Lost) mellett sem, aki ugyancsak karizmatikusalakítást nyújtott. Kripke meg pláne örülhetett neki, elvégre simán hozta azt a nem hétköznapi, néha akár kedves negatív figurát, akinek könnyedén az oldalára állhatna bárki.

Szerencsére, mint sejteni lehetett a testvéreket senki és semmi nem mentette meg a sorsuktól, így az Apokalipszis csatája elkerülhetetlen volt. Kripke zseniális érdeme, hogy nem írt happy end-et, bár az bele sem illett volna a sorozat eddigi képébe. A szokatlanul komor hangulatot a végén egy drámai összegzővel zárta, épp olyan realisztikusan, ahogy azt már eddig is megszokhattuk. Így végül is a szívszaggató záró képsorok tetszik vagy sem egy egységes egészet alkotnak, egy olyan komplex mitológiát, amire nem sok példát tudnánk felsorolni.

Minden hibája, gyarlósága és öncélúsága mellett is remek évadot kaptunk, bár kétségtelen tény, sokan nem erre számítottunk. A 4. évad mércéje, mint kiderült kikezdhetetlen volt, de a stáb itt nem is ezt vette alapul. Sokkal inkább a búcsút és az odáig vezető végtelenül sötét tónussal átitatott komor atmoszférát és a nyers realitást, miszerint úgysem ment meg minket senki. Kripke és hűséges kompániája Robert Singer, Sera Gamble és Ben Edlund remek munkát hoztak össze az évek alatt, ami remekül működött, de az 5. évad rávilágított, hogy ténylegesen maradandót csak együtt tudtak prezentálni. Kripke most kiesett a sorból, helyét Sera Gamble veszi át a 6. évadtól, akinek ugye van tapasztalat rendesen, de hogy a végeredmény megközelíti e a Kripke éra valamivel több mint 100 részét hát az bizony már képlékeny.

This entry has a rating of 4

3 Hozzászólás
Következő oldal »

free web stats