Évadra szóló Grimm-előzetes

 
Beküldte: Kanyecc 2011 October 31, 23:38-kor a(z) videó témába.

Foglalkozzunk még egy kicsit a Grimm-el, mert annyira belopta magát a szívembe, mint a zenei mixek terén AVICII és a Le7els-sorozata. A pilot kritikámat olvashattátok, ahogy a nyitásának nézettségi adatainak elemzését is. Akik szinten vannak minden téren, azoknak mutatnám a következő videót, amely a következő részek tartalmába nyújt bepillantást. Amolyan évadra szóló előzetes, ha úgy tetszik. Továbbra se tágítok mellőle, nekem baromira bejön, még úgy is, hogy a nyomozós rész kicsit gyengécskére sikeredett.


Kommentáld!

Magyar útlevél az El Barco-ban

 
Beküldte: Kanyecc 2011 October 31, 22:42-kor a(z) Fun témába.

Csak megérett a poszt az első 3 epizód történéseiről. Az El Barco legnagyobb problémája, hogy túlzásba viszik a drámázást. A sztori szempontjából viszont lekötnek. Ez jó, csak a mézesmadzagot kellene gyorsabban húzkodniuk. No, de most hangolódjunk rá a képre, amit az 1×02-ben lőttem, amikor is az egyik karakternek egyik útlevele hozzánk kötődött.

Kommentáld!

Plakátba zárva: House of Lies

 
Beküldte: Kanyecc 2011 October 31, 22:04-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Survival of the slickest

Juj, a Showtime marketingeseinek megint sikerült meglepniük. Ismételten egy olyan plakátot dobtak elém, amivel levettek a lábamról. Stílusos, egyszerű és mutatós. A House of Lies-tól is hasonlót várunk, melyben ott lesz a Veronica Mars-ból közkedvelté vált Kristen Bell. A fél órás komédia alapjául Martin Kihn: „House of Lies: How… (hosszú című)” könyve szolgált. A showrunner-i pozícióban: Matthew Carnahan, míg a rendezőiben: Stephen Hopkins kapott helyet. A casting maga is minőségi, hiszen Kristen mellett Don Cheadle, Ben Scwartz és Josh Lawson van jelen.

Kommentáld!

Meglepően jól nyitott a Grimm

 
Beküldte: Kanyecc 2011 October 31, 21:36-kor a(z) kanadai nézettség,Nézettség témába.

A remény hal meg utoljára – írtam pár nappal azelőtt, mikor kiderült, hogy az NBC hiába csúsztatta el a Grimm és a Chuck premierjét egy héttel, mert meg szerette volna óvni kettőjüket a baseball ellen, mégsem jött össze a kalkuláció, mert a Fox-nál voltak a nyitólapok, ő pedig variált. Ennek következménye az lett, hogy múlt pénteken 23.25 milliós World Series 7. meccse ellen ment mindkettő, ami elől a CBS simán kihátrált ismétlésekkel (tök logikus döntés!), de az NBC ugyanezt mégegyszer nem játszhatta el, így behunyta a szemét, és bízott a nézőkben.

Kezdetek óta nem tagadom, hogy a Grimm-hez nagyon szoros kötelékek fűznek. Már az Upfronts-kor a legvártabb újoncok között tartottam számon, s néhány negatívabb hangvételük kritikák se tudtak kedvemet szegni. A csatorna október 22-e felé feltette a netre a pilot epizódot, aminek nagyon megörültem. Néztem, s a kritikámból kiderül, mennyire meggyőztek. Már csak a nézettség volt a kérdéses?!

Nézzük először az amerikai részleget, ahol a Grimm 6.49 millival debütált, ami mellé 2.1-es (!) célközönség demó társult. Ez, ilyen nehéz környezetben (tudjátok 23 millió ellen) nagyon jónak mondható. Pláne úgy, hogy a Chuck, ami felvezette mindössze 3.39 milliót produkált, illetve 1.0-ás demót. (Neki lényegében mindegy, hiszen így is, úgy is az utolsó etapja startolt.) Kedvenckém további pozitívuma, hogy tavaly ilyenkor (2010. október 29-én) futott Dateline NBC-nél 61%-kal hozott jobb számokat. Erős.

Kanadában is hasonló a helyzet. Náluk is volt baseball, de csak egy kisebb sport csatornán, ahol 1.07 milliót produkált, míg a Grimm 1.53 millióval a heti TOP lista TOP20-ba simán bekerült. Arról nem is beszélve, hogy a legnézettebb sorozatnyitást produkált körükbe péntek esti viszonylatban minden kategóriában. Rating mutatókról se feledkezzünk el. Torontóban nyerte a napot, hiszen 5.1-es célközönség demót, illetve a 25 és 54 évesek körében 5.4-es demót produkált, míg a 18-34 éves körében 5.9-est. Ezen kívül nem csak a CTV-n mutatkozott be, hanem a Space-en is, ahol megint csak tartolt, hiszen 219 ezerrel nyitott. És hogy legyen viszonyítási alapunk ehhez a részleghez, néhány szám péntekről: a CSI: New York 1.42 milliót, a CSI: Miami 1.34 milliót, míg az A Gifted Man (Global) 590 ezret hozott.

Persze mindez szép és jó, de a hangsúly azon lesz, hogy jövő héten miképp fog produkálni. Ha tartja ezeket a mutatóit, akkor zöld utat kaphat a második évad berendelésére. Mellesleg mégegyszer kihangsúlyoznám, hogy ezeket a számokat úgy hozta, hogy közben a csatorna elérhetővé tette a pilotot egy héttel előbb.

1 Hozzászólás

Berendelve AHS 2. évad, illetve +9 rész a Bob’s Burgers-nek

 
Beküldte: Kanyecc 2011 October 31, 21:13-kor a(z) Berendelés témába.

Így kell stílusosan sorozatot berendelni. Az F/X épp az imént rendelte be az American Horror Story második évadját, ami hasonlóan az előzőhöz 13 epizódos lesz. Holnapután kapjuk meg a Halloween-i részének második felét, mivel dupla részesre készítettek. A csatorna tényleg adott a napra, az F/X-eseknek dagadhat a melle a jó időzítésen, mert ugye biztosan nem egy órája pattant ki a fejükből, hanem péntek reggel minimum.

Csodálkozásra okunk sincs, mert ismételten egy papírforma szerinti berendelésről beszélhetünk. A premierjekor közel 3.18 millióan nézték, amelyből a célközönség: 1.77 millió, míg a 18 és 34 év közötti nézők: 1.2 millió volt. Pazar. A múlt heti epizódja már jóval alacsonyabb számokkal futott.

A jelek szerint végre van normális horror sorozata a jenkiknek. Már csak az a kérdés, hogy a minőség mikor vesz lejtmenetet.

A Fox az egyedüli olyan országos tévécsatorna, ami költ az animációs sorozatokra. Vasárnap startolt az Allen Gregory című újoncsorozat, ami olyan botrányosan alacsony számokat produkált, hogy a csatorna egyből bekért +9 epizódot a Bob’s Burgers második etapjához. Felőlem mindkettő mehetnek a kukába.

Kommentáld!

Halloween Five-0

 
Beküldte: Kanyecc 2011 October 31, 20:23-kor a(z) Promo témába.

Gondoltam, hogy lesznek olyanok, akik nem bírják félretenni Halloween-i photoshopmániájukat a sorozatok terén. Az alábbi Hawaii Five-0 posztert a Sky One csapata követte el. Nem nagy was ist das, amit láthatunk, de mégis megmosolyogtatott, mert a retusálás nagyon perfekt módon ki lett vitelezve.

Kommentáld!

Cameo-kampánnyal a Cougar Town-ért

 
Beküldte: Kanyecc 2011 October 31, 15:04-kor a(z) Hírek,Promo témába.

Tegnap mutattunk forgatásos képeket a Cougar Town harmadik évadja kapcsán, melynek premierjét az ABC elcsúsztatta midseason-re. Ha úgy vesszük, akkor a kaszánál ez is jobb. Tehát míg a debüt messze, addig a sorozat ötletgazdái gondoltak egy olyant, hogy a népszerűsítő kampányba kezdenek azzal, hogy az egyes szereplőket cameoztatják a különböző produkciókban és ez alatt nem csak a házon belüli részleget tessék érteni, hanem más csatornáét is.

Legalább 10 produkcióban fognak feltűnni a színészei. Köztük: a Man Up-ban, a Suburgatory-ban, a Body of Proof-ban, a Castle-ben, a Grey’s Anatomy-ban, a Private Practice-ban, a The Middle-ben; illetve a 2 Broke Girls-ben, a How I Met Your Mother-ben és ahova még sikerül megtárgyalniuk, hiszen a Parenthood-ba is szeretnének.

A lényeg, hogy a kampány elstartolt és már négy ABC sorozatban feltűntek: a Castle-ben, a Private Practice-ban, a Grey’s Anatomy-ban és a The Middle-ben. Utóbbi kettőről mutatnánk is egy-egy képet, majd a tovább mögött mindegyiknek a kivágott jelenetét.

Tovább…

Kommentáld!

Halloweenra hangolódva

 
Beküldte: Kanyecc 2011 October 31, 12:28-kor a(z) Fun témába.

Október 31-ét megünneplik az amerikaiak. Ekkor van Halloween, amit idehaza nem igazán veszünk ünnepszámba. (Értsd: mi farsangkor öltözünk be jobbára.) A magyar és a jenki tévézés között az a nagy különbség, hogy míg ők beleépítik a sorozatukba a különböző ünnephez kapcsolódó történeteket, addig idehaza nem igazán törődnek az írók hasonlóval. Bár jöhetne a keresztkérdés, hogy melyiket kellene egy Barátok köztbe belerakni? – amire egyértelműen a válasz: egyiket sem! (Talán majd a Hacktion kap karácsonyi részt.) A lényeg, hogy az óceánomtól szokás az ilyesmi, ami jó, mert jó részek szoktak születni.

A tovább mögött egy komplett galériát találhattok az idei Halloween-i epizódok öltözékeiből. – Előjáróban annyit, hogy a Community, a Modern Family, a The Simpsons, a Happy Endings, a The Middle, a The Office, a Parks & Recreation és a Last Man Standing beállt idén (is) a sorba. Kommentekbe jöhetnek, hogy Kinek melyik tetszik a legjobban? Adtak-e egy jó tippet farsangra vagy éppen az esti Halloweeni bulira.

Tovább…

Kommentáld!

Külföldi előzetesek: Hétfő (10.31)

 
Beküldte: FERCSA 2011 October 31, 8:05-kor a(z) videó témába.

(Ma esti műsorrend.) Újabb hét vette kezdetét. A tovább mögött találjátok: a How I Met Your Mother (7×08), a Terra Nova (1×05), a House (8×04) és a Super (1×04) ajánlóját. Klikk.

Tovább…

Kommentáld!

El Barco – 3 rész után

 
Beküldte: Kanyecc 2011 October 31, 2:32-kor a(z) El Barco (A Bárka) témába.

Hanyagoltam a spanyol piacot az elmúlt években, pedig az AXN gondoskodott a folytonos utánpótlásról. Ha jól emlékszem: először hozták az Internátust, majd A Balfék körzetet. Mindkettő hosszú jövőre tett szert, és az El Barco is hasonló elé néz. Főleg az amerikai írók szeretik a poszt-apokaliptikus történeteket, bár a nagy hype-nak köszönhetően többségük csak egyetlen évadot él meg. Gondoljunk csak egy FlashForward-ra vagy egy The Event-re. Nagyok voltak az elvárásaink, amiket a készítők aligha tudtak volna szállítani részenként, mert ahány ember, annyi igény. Voltak olyanok, akik elégedetten álltak fel a székből/kanapéból a rész végén, és olyanok is, akik csalódottan, idegeskedve – mert a Lost-hoz hasonló idegesítő tünetek kezdték el rabulejteni. Az El Barco-nál se lesz ez másképp, viszont aki szereti ezt a műfajt, az mindenképp adjon egy esély neki.

Nem volt könnyű dolgom. Az elvárásaimat megvalósítás szinten minimalizálnom kellett, még sem annyi pénzből készült, mint egy Terra Nova. Inkább a történetre és a karakterekre helyeztem a hangsúlyt, illetve arra, hogy hány epizód alatt sikerült kibontani a főbonyodalmat, és ezt hogyan fogják tálalni. Chapter #1-es küldetésnek tekinthetjük az alábbit, amit a 3. résszel bezárólag sikerült is kibontaniuk. (Aztán persze a hogyan tovább? – kérdésre keressük majd a választ a Chapter #2-ban, de az majd a következő cikk lényege lesz. Ergo, be fogunk még köszönni kritikával.)

Kezdjük a problémás részekkel. Látványra nem igazán kell költenie a stúdiónak, hiszen a pilot óta egy jelenetnél kellett dolgozniuk a kreatív egyéneknek. Az is egy utasszállító-repülőgépnek a lezuhanása volt, amiből alig látunk valamit. Az ötletesség persze abban is előjöhet, hogy nem feltétlenül kell mindent a szemnek „adni”. Olykor egy hang is produkálhatja ugyanazt a hatás, illetve kíváncsiságot, mint ugye látványvilág. Jelenesetben egy zuhanó Boing-nak a becsapódása. Nem láttunk belőle semmit, csak utólagosan az éget és zuhanás közben kiesett dolgait. Néha viszont olyan jó lenne a szemet is gyönyörködtetni valami hasonlón, viszont csak a karakterek lesznek egyelőre, hiszen annyi eyecandy szereplő tűnik fel.

Speciel, amivel a legjobban kiidegelnek, az a felesleges drámázás, amit túlzásba visznek. Persze, alaphelyzetben bárhol, bármikor hasonló szituációban ilyen lenne a hangulat – aláírom (!), de ez már tényleg sok(k). Az, hogy merülnie kellene az apának és fiának, akkor elkezdenek lelkizni azon, hogy mennyire fasz volt és lehet ez lesz az utolsó közös kalandjuk. Wáh. A sokadik pedig az eszetlen jelenetvagdosás, amit sorozatban csinálnak. Általában 3, max. 4 kisebb történetet váltakoztatni a-b-c-d a-b-c-d sorrendben. Ergo, ha át akarod ugrani, akkor tekerj bele ennyit, vagy annyit.

A pilothoz képest az 1×02-es részt, ha erősebbnek nem is, de összeszedettebbnek mondanám. Végre mindenki azt csinálta, amihez értett. A bolond konyhás csávó lökte a süketelést, amiben nagyon sok okosság volt; a doktornő tudóskánk alkalmazta a protokoll szerinti menetrendet, valamint az újoncok kihúzták a gyufát az egyik tanárukkal, amit csak nem kellett volna. Tetejében az 1×03-ban zendülés tör ki a fedélzeten, ami inkább feszültségként jelentkezett bennem, mint sem lekötésként. Sajnos ez az El Barco egyik velejárója. Mikor már a nyeregbe tudnád, akkor… – pedig az elvárásaim tényleg a padlót súrolják.

Aránytalan a részekben lévő sztori eloszlás. 66 percen keresztül húzzák a problémát, amit az utolsó 5 percben oldanak meg. Legyen az egy apokalipszis bejelentése egyszer, vagy kétszer. Tisztára, mint Bear Grylls a Man vs. Wild-ben, aki az utolsó percben találja meg a civilizációt úgy, hogy előtte 2-vel még a közelében se jár, mert minden honnan a vadon köszön vissza. Abba a kicsivel több, mint egy órában pedig hosszú nyújtásokat kapunk, illetve újra és újra rágják az előzőekben megrágott témákat. Pl.: az apaság eddig egyikből se maradt ki.

A sok fiatal(abb) színészből olykor virít a tapasztalatlanság. Ez persze nem feltétlenül jelenthet hátrányt számukra, mert akad olyan, akinek jól áll, s olyan kifejezéseket produkál, amilyennel mostanság a jenkik körében se igazán találkoztam. Az tény viszont, hogy az öregek mindegyik túljátssza magát. Nagyon, amit sajnálok, mert ők lennének a vezérkarakterei az egésznek, így pedig nehezen tudnak meggyőzni, hogy néznem kellene a későbbiekben. Egyedüli érv pár színésznő mellett az, hogy piszkosul jól néz ki. Baromira az eyecandy-faktorra mentek a castingnál. Le se tagadhatnák, mert a fiúk mellett a csajok is találnak szép számmal olyan csávót, akin legeltethetik a szemüket, illetve akiknek a testük se piskóta.

További zavaró tényező, hogy nagyon sűrűn váltakoznak a nappalok és az éjszakák. Valamikor meg se lehet mondani, melyik napszakban járunk, illetve mennyi idő telt el a és b történés között. Az viszont tény, hogy átívelőszál ki lett bontva. Sajnos túlságosan klisésen, mert a következményekre a kapitány már felhívta a figyelmünket. Biztosra veszem, hogy lesznek olyanok, akik az öngyilkosságot meg fogják kísérelni, hiszen egy hajon élni, az elég kiábrándító lehet – pláne ha örökké valóságról beszélünk. Egyszer elvileg a kaja is el fog fogyni, de mivel a vízi élővilággal – a jelek szerint – nem sok galiba történt (vannak halak!), így akár ez a feltevés meg is lett cáfolva.

Hogyan tovább? Igazából  azon van a kérdés, hogy mennyire fognak leragadni a problémagyökerénél a karakterek. Tippemre találkozni fognak túlélőkkel. Talán egy-két szigettel is, de csak az évadvégén, hogy legyen valami pöpec cliffhanger a végén. A túl sok drámát minden esetre hanyagolniuk kellene, bár elnézve, úgy se fogják. Kicsit az Ezel – Bosszú mindhalálig-ot juttatták az eszembe, csak itt kevesebb a zene. Maradni maradok. Pláne azért, mert szép rajongótáborral rendelkezik idehaza. Meg hát muszáj az európai színvonalat is számon tartani. Nála a lelkesedés még megvan ennyi negatívum után is.

Utószó: a rejtélyeket kibontására mostantól jobban rá kell feküdniük, mert túl sok a kérdés, kevés a válasz. Ez általában elüldözi a nézőket, nem pedig leülteti hosszú távon.

This entry has a rating of 2

1 Hozzászólás
Következő oldal »

free web stats