Doctor Who a számok bűvöletében

 
Beküldte: Kanyecc 2011 November 30, 20:02-kor a(z) Fun,Nézettség témába.

Nagyon jó infografikát dobott össze a cabletv.com. A Doctor Who-t célozták meg, illetve annak nézettségi adatait, népszerűségi indexeit, melyből egy összesítést készítettek. Ennek örömére már legalább tudjuk hova tenni a ’60-as években futott eredeti Doktoroknak a nézettségét. Azt, hogy mennyire szerették Peter Davison-t, vagy hogy jelenpillanatban a modernek közül ki örvend a legnagyobb népszerűségnek. Jöjjön az ábra, amire kattintva nézhetitek nagyobban is.

Kommentáld!

Nézettség 11/21 – Hétfő

 
Beküldte: Kanyecc 2011 November 30, 18:40-kor a(z) Nézettség témába.

5.2-es demóval futott a Two and a Half Men, amivel akár lehet a hét legnézettebb sorozata a 18-49 évesek körében, hiszen a hét második felében Hálaadás volt. A Terra Nova olyan mélységekben van, ahol eléggé kétesélyes a jövője. Ha a Fox be is rendeli, akkor se azért, mert megnyugtatóak a mutatói, hanem inkább a hype miatt. A The Sing-Off búcsúzott a harmadik évadjával. A House is eléggé megzuhant. A Hawaii Five-0-t majdnem elcsípte a Castle a célközönség körében. A Mike & Molly önmagában is nagyon erős, nemhogy a TAAHM mögött. A 2 Broke Girls 51%-kal hoz ki többet a 20:30-as timeslotból, mint tavaly a Rules of Engagement.

A kábeles részleg beállt. A No.1. még mindig a Monday Night Football, majd a WWE Raw dupla része a No.2-3. A Bored to Death és az Enlightened csak vergődik. Hétfőn az HBO-nak nincs semmi keresnivalója. – A számok is engem igazolnak.

Az I’m a Celebrity… Get Me Out of Here! vasárnaphoz képest 1 milliót vesztett. Úgy néz ki, hogy ez lesz a későbbiekben a menetrend. Amit összeszed hétvégén, azt elveszti hét közben. A MasterChef U.K. némit erősödött, míg Brave New World with Stephen Hawking gyengült. (Részletek a tovább mögött.)

Tovább…

Kommentáld!

Penn és Teller: Vigyázat, csalunk! – december 24-től a Discovery Channel műsorán

 
Beküldte: Guru_press 2011 November 30, 17:05-kor a(z) sajtóközlemény témába.

A Discovery Channel vadonatúj Penn és Teller: Vigyázat, csalunk! című sorozatában megismerhetjük, hogyan látja a világot a sikeres illuzionista páros, Penn és Teller. Az amerikai szórakoztató ipar veteránjai most egy olyan sorozat műsorvezetői, amely a nézők igazlátását teszi próbára.

A magas Penn Jillette és az alacsony Raymond Joseph Teller 1975-ben kezdték közös pályafutásukat. A minnesotai Reneszánsz Fesztiválon mutatkoztak először duóban, azóta is töretlen sikerrel szórakoztatják a közönséget, többnyire Las Vegasban. Elmondásuk szerint a páros felállás sikerének titka, hogy a színpadon kívül sosem álltak közeli barátságban, de ennek ellenére mindketten a mai napig nagyon élvezik a közös fellépéseket. Az előadásaikban a humor mellett nagy szerepet játszik a kézügyességgel történő illúziókeltés. Ezért is testhez álló feladat számukra egy olyan műsor vezetése, amelyben a látszat és a valóság közötti határ fontos szerepet játszik.

Az illuzionista – komikus páros a Penn és Teller: Vigyázat, csalunk! minden epizódjában hét hihetetlennek tűnő történetet ad elő. Megolvaszthatjuk angolszalonnával az acélt? Áshatunk aranyat New York utcáin? Képesek vagyunk vajazó késsel megállítani egy lövedéket? Tényleg a közúton elgázolt állatok húsa a legegészségesebb? A legtöbb elképzelhetetlennek tűnő történet valójában igaz, ám a hét állításból egy hazugság!

Észreveszik a nézők a tudósokat játszó színészek látszatbemutatóit és a hazugságról árulkodó, elrejtett jeleket? Aki figyel, kitalálhatja, hogy melyik történet hamis. A tudományt és a show-bizniszt kiválóan ötvöző sorozat minden része figyelemfelkeltő, szórakoztató és bővelkedik lenyűgöző tudományos érdekességekkel.

A SOROZAT SZOMBATONKÉNT, 16.00 ÓRAKOR LÁTHATÓ, CSAK A DISCOVERY CHANNEL MŰSORÁN.

Kommentáld!

The Secret Circle – 9 résznyi fall season

 
Beküldte: tess 2011 November 30, 15:05-kor a(z) The Secret Circle témába.

Ha nem is korszakalkotó revolúcióval, de végre visszatért a tini dráma a ’90-es évek végi kaptafához, amikor még igenis működött a formátum. Merthogy a melankolikus indie, a misztikus történet és az ezer sebből vérző tini szerelem már akkor is menő volt, mi több számos klisét akkor fektettek le/értelmeztek újra. És mint anno most is az egyik ilyen sarkalatos pont Kevin Williamson volt, aki ismét sikeresen adoptált egy L.J. Smith könyvet. Hiába, ha egyszer beindul a vonat…

Nem is értem, hogy egy ilyen franchise eddig mit keresett az íróasztalok mélyén, merthogy minden hibája és negatív attitűdje ellenére is, de működik a The Secret Circle. Kevin Williamson bábáskodása alatt az Andrew Miller vezette írói kollektíva ugyanis kellemes guilty pleasure atmoszférát hozott össze, ami egyszerre táplálkozik a ’90-es évek tini drámáiból és a 2000-es évek végi Twilight hullámból, ami egy kissé mértékletesebben adagolja azt a bizonyos soap vonalat. Emellett persze nem szabad elmenni Smith remek alapanyaga mellett sem, elvégre a történetben bődületes potenciál van, amit az írók az első körben maradéktalanul ki is aknáztak.

Persze túl nagy meglepetésekkel nem kell és nem is szabad számolni a sorozattal kapcsolatban, merthogy a trendi küllem mögött bizony akadnak ordas nagy hibák is. Kezdvén rögtön a felszínes karakterizációval, ami valljuk be nem egyszer olyan egyszerű volt, mint az ólajtó. És akkor ott van még a szereplők közti nevetséges interakciók, a hevenyészett szerelmi háromszögek és a folyamatosan burkolt önismétlés. Azonban aki ezen túl tud lépni, láthatja az érme másik oldalát is. Elvégre a script roppant jól struktúrát, a tömörítéssel semmi baj nincs, unalmas percet tényleg csak kukacoskodva lehet találni. Némileg a realitás körül mozgó atmoszféra pedig tökéletesen illeszkedik a sorozat mitológiájába, ami könnyedén szövi bele magát a szereplők élete.

A script nyújtotta lehetőségek mellett ott a trendiség is, ami megint csak tökéletesen kollaborál a sorozat többi elemével. Kellemes eyecandy vonul végig a képernyőn minden jelenetben és abból a bizonyos nomád amerikai prüdériából is sikerült visszább venniük egy kicsit. Arról nem is beszélve, hogy az egyik „fő”szereplőt már az elején meg is ölték. Tisztára, mint a The Vampire Diaries-ben!

Sajnos a szereplők már ennyire pozitívan nem tudok értekezni, elvégre a középszert is igen csak neccesen ütik meg. Sokáig Thomas Dekker (Terminator: TSCC) faarcától féltem, de aztán rá kellett jönnöm, hogy még ő az, aki valamicskét konyít a színészethez. A szereplők javát ugyanis a szereposztó díványról kukázták össze az illetékesek. Britt Robertson (LUX) aranyos meg tündi-bündi, de egyszerűen életképtelen a főszerepben. Phoebe Tonkin (H2O) szexi lázadó, jól is áll neki a stílus, de valahogy mindig hiteltelen lesz a végére, míg Shelley Henning a tehetségtelen eyecandy manifesztálódása. Felnőtt vonalon sem rózsásabb a helyzet, így ebbe nagyon nem is mennék bele. Elvégre mégis csak nevetséges, hogy egy pár részes szerepben tündöklő JR Bourne játszi könnyedséggel lejátssza őket. Arról nem is beszélve, hogy a sorozatban elkövetett öncélú lépések egész sora folyton a castingban csúcsosodik ki. Nem egyszer volt, hogy a coven egyes tagjai jóformán csak cameo státuszban vegetáltak, mert éppen másnak kellett a játékidő. Ebben persze semmi rossz nincs így 9 rész után, de a belénk sulykolt komplexitást mégis csak alapjaiban teszi néhol nevetségesé.

Ettől függetlenül viszont a The Secret Circle egy jó sorozat, kellemes kikapcsolódást nyújt, ami nagyban köszönhető a remek atmoszférának és az eddig potenciálisan jól működő mitológiának. Nagy kérdés, hogy a januári start után a készítők ezt a remek alapot milyen irányba mozdítják el. Pár opció természetesen már fel lett vázolva a fall finale kapcsán, de ne feledjük, hogy a háttérben van még simán 4-5 elvarratlan szál, amivel illő lenne mit kezdeni. Mindazonáltal a sorozat nálam az idei év legjobb újonca, amit hajlandó voltam heti rendszerességgel is követni.

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2011 November 30, 14:17-kor a(z) Hírek témába.

 • 2013. május 17-ére tűzték ki a Star Trek folytatásának bemutatóját.
 • „Tilos lesz reklámmal megszakítani a sorozatokat a kínai tévékben” – idehaza is bevezethetnék, bár akkor lehet hogy kevesebb pénzük lenne pöttyet.
 • Február 19-én tér vissza az Eastbound & Down a harmadik évadjával, mely mellé mér érkezni fog a Life’s too Short című BBC Two-s produkció is.
 • Január 10-én folytatódik a 22 epizódos ötödik évadjával a The Game.
 • Január 5-én érkezik a Project Runway: All Stars kiadása, amelyben helyett kapott Kenley Collins (S5), Michael Costello (S8), Gordana Gehlhausen (S6), Mondo Guerra (S8), Mila Hermanovski (S7), Kara Janx (S2), Elisa Jimenez (S4), April Johnston (S8), Remi Kashou (S4), Austin Scarlett (S1), Jerell Scott (S5), Sweet P/Kathleen Vaughn (S4) és Antony Williams (S7).
 • Január 17-én fog visszatérni a Suits és a White Collar, míg 18-án a Royal Pains. A Common Law című újonc pedig Michael Ealy (Sleeper Cell) és Warren Kole (The Chicago Code) főszereplésével január 26-án startol.
 • Chris Meloni (Law & Order: SVU) csatlakozott a True Bood ötödik évadjának szereplői közé.
 • Brandon Jay McLaren csatlakozott az USA Network címnélküli dráma pilotjához, amit Jeff Eastin készít majd el.
 • Matthew MacCaull (The Killing) és Ken Luckey (Mission Park) benne lesz a Lifetime-os drámapilotban, az American Housewife-ban, ahol már ott van Melanie Griffith és Antonio Banderas.
 • Bryan Singer kapta meg a lehetőséget, hogy a Munsters című NBC-s pilotot megrendezhesse. Ugye az írója Bryan Fuller volna.
 • A BBC nem fogja leadni a karácsonyi kiadását a Doctor Who: Confidential-nak, holott leforgatták. Ugye a kísérőműsort már törölték.
 • December 6-án indítják el a Channel 5+1-et a briteknél.
 • Michael McKean vissza fog térni a The Killing második évadjába.
 • Michael McKean vendégszereplője lesz a Happy Endings-nek.
 • Ricky Martin a Glee-ben lesz jelen.
 • Marcia Gay Harden beugrik a Bent című NBC-s szitkomba, amiről egyelőre nincs semmi értesülésünk, hogy mikor kerülhet adásba.
 • Liev Schreiber lesz az egyik főszereplője a Ray Donovan-féle Showtime pilotnak.
 • Itt leshető meg Steve Buscemi-fél SNL előzetes.
 • Eoghan Mahony fogja írni, míg Tom Verica rendezni a Red is the new Black című 4×13-as The Mentalist epizódot.
 • Lauren Stamile fel fog tűnni a The Secret Circle-ben, mint visszatérő. Elsőként az 1×12-es részben tessék vele számolni.
 • Danneel Ackles vendégszereplője lesz a Retired at 35-nek.
 • Karine Vanasse twitteren azt írta ki, hogy még nem törölték a Pan Am-et. És ha már Pan Am, akkor ne feledjük el, hogy Darren Pettie is benne lesz.
 • Jon Cassar fogja rendezni az Out of Time című kanadai időutazós krimit.

4 Hozzászólás

Déli előzetes (3): Bag of Bones

 
Beküldte: tess 2011 November 30, 12:42-kor a(z) videó témába.

Stephen King feldolgozás. Pierce Brosnan. December 11. Azt hiszem minden elmondtunk az A&E-re érkező 2 részes miniről, ami tutira ütni fog, mert ütnie kell. Ha anno a The Andromeda Strain betalált, akkor ennek tarolnia kell!


Tovább…

Kommentáld!

Déli előzetes (2): Justified – 3. évad

 
Beküldte: tess 2011 November 30, 12:20-kor a(z) videó témába.

Az FX okosan adagolja már a januárban érkező Justified 3. évadjának a stílus promóit, amik eddig hibátlanra sikerültek. Íme, kettő új érkezett megint. Jah és most látom, hogy hiányzik a 2. évados írás is a sorozatról, szóval ideje lenne azt is pótolni, no meg nem felejteni az AXN is adja az évadot szép csendben. 


Tovább…

Kommentáld!

Déli előzetes (1): Touch

 
Beküldte: tess 2011 November 30, 11:58-kor a(z) videó témába.

Bevallom eddig nem igazán keltette fel a figyelmem a FOX új high-concept mid-season sorozata a Touch, ami érthető is elvégre a műfaj az utóbbi időben igen csak hallódik. Viszont Tim Kring (Heroes) új sorozata egyszerűen mesésen fest a képernyőn az előzetesek után. Egyszerűen benne van a bad-ass hype faktor, tudjátok az érzés, hogy nézhessük már. Persze Kiefer Sutherland arca is sokat nyom a latba, de ne kiabáljuk el.  A Terra Nova is hasonlóan előmenetellel érkezett aztán mi lett belőle…


Kommentáld!

Kaszát kapott volna a Pan Am?

 
Beküldte: tess 2011 November 30, 11:20-kor a(z) Hírek témába.

Mozgolódhatnak a Pan Am rajongói is, elvégre nagyon úgy tűnik, hogy a szezon következő kaszája az ABC-nél leledzik. A csatorna még november 18-án bekérte egy extra részt a ’60-as években játszódó drámából, ami így végül 14 résznél tart. És a jelek szerint nem is lesz belőle több, ugyanis az ABC vezetősége okosan kivár. Karácsony után már csak 1 rész kerül adásba aztán a sorozat lepihen egészen májusig. Az eddigi híresztelések alapján ugyanis az ABC az upfronts idején dönt majd a sorozat további sorsáról, ami általában sok jóval nem szokott kecsegtetni. Főleg, hogy a Pan Am slotjába érkezik majd március környékén a Good Christian Belles című dramdy is, aminek a szereplése nagyban befolyásolhatja a csatorna májusi döntését.

Magyarán hivatalos kasza továbbra sincs a Pan Am-mel kapcsolatban, de a jelek egyértelműen afelé tendálnak. Ezt támasztja alá a sorozat egyik szereplőjének Karine Vanasse-nek a tweetje, amiben a következők olvashatóak:

“received THE call…  Pan Am is only coming back for one more episode after Christmas.”


 

Kommentáld!

Plakátba zárva: Save Community

 
Beküldte: tess 2011 November 30, 10:57-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Az utóbbi időben egyre komorabb hírek láttak napvilágot a Community háza táján, amiknek ugyan eddig semmi hivatalos alapja nem volt, de a rajongóknak mégis okot adott az aggodalmaskodásra. Pár hete ugyanis napvilágot látott a Robert Greenblatt vezette NBC mid-season menetrendje, amiben a sorozat nem szerepel. Mindez természetesen nem jelenti a tényleges cancelt, elvégre a 3. évad 22 részes berendelést kapott, így az évad második felének valamikor adásba kell, vagy legalábbis kellene kerülnie. Mindazonáltal a lépés az esetleges 4. évadnak is igen csak keresztbe tud tenni, így aztán cseppet sem meglepő, hogy a rajongók már el is kezdtek szervezgelődni.

A tovább mögött pár kampány kép nagyobb verzióban is szerepel.

Tovább…

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats