Legnépszerűbbek ők voltak 2011-ben a Guru-n

 
Beküldte: Guru_press 2011 December 31, 20:25-kor a(z) Listamánia,stuff témába.

Nincs kedvem hosszú évértékelőbe kezdeni, hogy mi történet 2011-ben. Arra ott van a comment:com és sixx-nek a nagyszerű négy részletes összegzőcikkei. Ott tartunk, hogy 17.457 bejegyzéssel büszkélkedünk, abból idén 3814-et írtunk. (Legtermékenyebb hónap ismét május volt az Upfronts miatt, amikor 419 cikk született.) Ergo napi átlag 10,4 bejegyzéssel bombáztunk titeket! Immáron hatodszorra készülünk arra, hogy veletek búcsúztassuk az évet, és kezdjük egy újat. A látogatottságunk is szépen, stabilan emelkedik. Számokat nem mondok, mert ha 10-en néznétek, mi akkor is ugyanis lelkesedéssel írnánk nap, mint nap. Inkább tartjuk a SorozatGURU-t egy sorozatos naplónak, egy archívgyűjtő egységnek, mint annál többnek.

TOP-listát viszont szeretnék mutatni, hogy mik voltak a legolvasottabb bejegyzéseink.

1 – Robbantott a Dexter – Még 2009 novemberéből. Bizonyára Courtney Ford pucér képei sokunk emlékébe bevésődött. (Költözés miatt a képek egyenlőre nem elérhetőek, de amint végzünk vele, újra csekkolhatók lesznek.)

2 – Megérkezett a Californication (m)ellenfele? – Hát igen, egy újabb cukorfalat rovathoz kapcsolódó cikkre buktatok, még 2009-ből.

3 – Emlékeztető: A szív útjai – Nem kommentálnám, mi is meglepődtünk.

4 – Hát igen… VV Gigit is elkapták – A ValóVilágnak nem szoktunk sok cikket szentelni, mert foglalkoznak vele máshol elégszer. Pl.: Blikk és társai. De azért VV Gigi képeit ki kellett raknunk. Ismételten egy strigula a cukorfalat rovathoz.

5 – Emlékeztető: Ezel – Bosszú mindhalálig – Egyre érdekesebb a lista. Én is folyamatosan tudom meg, hogy miket szerettetek. Bár a szappanoperák itthon nagyon felkapottak, ne számítsatok egyetlen kritikára se hozzájuk kötődően.

6 – Délutáni előzetes (1): Gossip Girl – 5. évad – A Pletykafészeket a Cool adja itthon. Ha az RTL Klub-ra átkerülne, lehet hogy még nagyobb lenne a hazai rajongótábora, mert ahogy észrevettem, szeretitek.

7 – Rakatnyi kép az Aranypart-szereplőiről – Aka. a magyar Jersey Shore. Nem kell részletezni, szerintem.

8 – Moment of ValóVilág 4 – Ismét egy VV4-hez kötődő cikk. Kellene írni a VV5-ről is hasonló. Jövőre pedig visszanézni, hogy bekerült-e

9 – Alekosz 16 csaja készen áll – képekkel – Csak annyit erre hogy LOL.

10 – Esmé Bianco, avagy a GoT eszenciája – Csak nem hagyott cserben bennünket a lista. Már kezdtem félni, hogy mennyire elbulvárosodtunk úgy, hogy alig foglalkozunk azzal a részleggel. Ez viszont adja magát. El is felejtettem már.

A végére pedig egy újabb lista, hogy mely szavakra jöttetek hozzánk a legtöbben:

01. courtney ford
02. seherezádé
03. spartacus gods of the arena
04. true blood
05. a szív útjai
06. gossip girl
07. lost girl
08. blue mountain state
09. szerelem a legfelsobb szinteken
10. szomszédok
11. ezel bosszú mindhalálig
12. misfits

Bye-bye 2011, üdv. 2012.

Kommentáld!

Boldog új évet!

 
Beküldte: Guru_press 2011 December 31, 18:10-kor a(z) stuff témába.

Minden olvasónknak: Boldog, sikerekben és sorozatokban gazdag új esztendőt kívánnunk! – Ez már egy időzített bejegyzés, ahogy a nap utolsója is az lesz. Nem vagyunk azért ennyire kockák, hogy 2011 utolsó napját is a gép előtt töltsük. Bár, meglepetésben gazdag lett (sajnos irónikusan!) a szilveszter, igaz FERCSA?, de azért átadjuk magukat az élvezetnek.

Nézzük mi lesz a tévében, ami érdekelhet bennünket. Jé, ismételten leadták a Kincs, ami nincs című Bud Spencer-es és Terence Hill-es filmet. Ez mára már idehaza annyira evidens szilveszter napján (vagy inkább a két ünnep között), mint karácsonykor a Reszkessetek betörök, vagy a Beethoven. Az m1 Poén Péntek-ére be fogok nevezni. Valószínűleg ismételten kimagasló nézettséggel fog futni. A Tv2 Mikroszkóp-pal és Retro BUÉK 2011 szórakoztató műsorral ülteti le a nézőit, míg az RTL Klub a legünneprombolóbb, mert filmekkel. A Comedy Central a Charlie Sheen-roast-os sokadjára ismétli – ha valaki lemaradt, azt is csekkolhatja.

Nagyjából ennyi. Tavalyinál mint ha jobb lenne a kínálat. Vagy tévednék?

Végezetül pedig jöhetnek kommentekbe az újévi fogadalmak. Én megfogadom, hogy semmit se fogadok meg. Na jó, azért képletesen mégis: 1) próbálunk napra készebbek lenni, 2) illetve több kritikát írni, bár utóbbi se rajtunk múlt sose, hanem a munkán és a sulin.

Most Ti jöttök! És végül akkor BÚÉK mégegyszer.

2 Hozzászólás

Délutáni előzetes (3): The Bachelor

 
Beküldte: Kanyecc 2011 December 31, 17:35-kor a(z) videó témába.

Mint azt tegnap is mondtam a plakátjánál, nálunk nem lenne hosszú életű a The Bachelor. A férfi változat immáron a 16. évadjánál jár. Január 2-án startoló szériában Ben Flajnik fogja keresni a szerelmét. A lányok casting fotóival adósak vagyunk, de majd újév napján pótoljuk. Most mutatnék hozzá két ajánlót: az első egy rövidebb, míg a második hosszabb.


Tovább…

Kommentáld!

Délutáni előzetes (2): Hell on Wheels – 1×08

 
Beküldte: Kanyecc 2011 December 31, 17:01-kor a(z) videó témába.

A Hell on Wheels-re tessék időt szentelni az új esztendőben. Nemcsak azért, mert felélesztette a western műfajt; hanem azért is, mert az AMC törekedett a minőségre. 7 rész után kritikámban, noha panaszkodtam a történet helybejárására, mégis tülkön ülők a folytatásért, amit majd holnap este kapunk meg. Egy hét szünet volt, ami nehezen telt el, de a fináléig szerintem heti nézősbe folytatom. 10 részt kapunk az első pakkba, s ha ez lement, akkor jön a hosszú szünet jövő őszig. Nézzük az 1×08-as epizód ajánlóját, illetve belőle egy jelenetet.


Tovább…

Kommentáld!

Délutáni videó (1): Skins – 6. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2011 December 31, 16:35-kor a(z) Brit régió,videó témába.

Január 23-án debütál a Skins hatodik évadja. Az E4 elkezdte a kampányt. Megmutattuk már a legelső előzetesét, illetve a hozzákészült promóképeket. Amit viszont még nem, az az a videó, ami a fotózáskor készült. 4 percnyi hangulatos anyag következne, ami szerintem simán rásegít bennetek a szilveszteri bulizós hangulat megteremtésére. Mindezt hígították interjúkkal.


Kommentáld!

2012-es brit premierdátumok

 
Beküldte: Kanyecc 2011 December 31, 13:56-kor a(z) Brit régió témába.

A britsorozatok csakis jók lehetnek. – Mennyiszer hallom vissza mostanság ismerősöktől, amivel nem feltétlenül értek egyet. Tény, egy teljesen más világról beszélünk, amikor őket emlegetjük. Talán azért működnek jobban, mint a jenkik, mert fix epizódszámmal dolgoznak. Ritkán olvashatunk olyan hírt, hogy kevés néző miatt levettek egyet a műsorról. Sőt, nekem speciel egy se rémlik. Csak kasza az évadzáró részt követően. Másrészről, 6-8 epizódba könnyedebben összefoglalják a lényeget. Nem kell nyújtásokban bocsátkozni, illetve felkészülniük arra, ha kapnak +9 epizódos epizódberendelést, akkor az évad végére szánt cliffhangert hogyan oldják fel és napolják el. Szóval egy teljesen más világ Anglia, ettől függetlenül oda kell rájuk figyelni.

A 2012-es évben szép számmal érkeznek újdonságok, ahogy visszatérők is. Utóbbiak közül jelenleg a legvártabbak között emlegetem: a Sherlock második -, a Skins hatodik – és a Being Human negyedik évadját. De mondhattam volna a Mad Dogs-ot, az Above Suspicion-t vagy az Upstairs, Downstairs-t a Hustle társaságában. És ők csak a visszatérők.

Újoncok között is akadnak várós fajták. Itt van az elsők között az Eternal Law, ami egy jogi dráma volna: Ukerli Roach, Tobias Menzies és Samuel West főszereplésével. Célkereszt alatt egy ügyvédi iroda, amit angyalok irányítanak. Valamikor év közben érkezik a Love Life, amit a BBC rendelt be szintén. Már csak a szereposztás miatt megéri majd a becsekkolást, hiszen David Tennant és Billie Piper került egy produkcióba. Nincs a listán a Savage se, amelyben Warren Brown kapott szerepet és egy nyomozós thriller-rel lehet számolni. Vagy emlegethetném a Vicky McClure-féle Line of Duty-t, ami egy rendőr thriller, csakhogy maradjunk a műfajnál. És persze a januárra kiírt Hit & Miss-ről se feledkezzünk el, amelyben Chloe Sevigny alakít egy szerződéses gyilkost (a csavarját persze nem lőném le).

Szép év elé nézünk. Ez persze csak a jéghegycsúcsa, mert a felét még be se rendelték, le se forgatták, de jön 2012 második felében. Jah, és nem is tudtam, hogy két Titanic van készülőben. Nézzük a listát:

Január 1. (Vasárnap)
Sherlock (2. évad)
Absolutely Fabulous (különkiadások)
Treasure Island (minisorozat)

Január 2. (Hétfő)
Endeavour (Előzményfilm)

Január 3. (Kedd)
Public Enemies (minisorozat)

Január 5. (Csütörtök)
Eternal Law (1. évad)

Január 6. (Péntek)
Stella (1. évad)

Január 7. (Szombat)
Borgen (1. évad)

Január 10. (Kedd)
The Mystery of Edwin Drood (minisorozat)

Január 19. (Csütörtök)
Mad Dogs (2. évad)

Január 23. (Hétfő)
Skins (6. évad)

Szintén januárban érkeznek:
Hit and Miss (1. évad)
Above Suspicion (4. évad)
Birdsong (minisorozat)
Upstairs, Downstairs (2. évad)
Call the Midwife (1. évad/minisorozat)
Being Human U.K. (4. évad)

Február 6. (Hétfő)
Hustle (8. és egyben utolsó évad)

Februárra ütemezve:
Silent Witness (15. évad)

Márciusra ütemezve:
Wallander (3. évad)

Április 12. (Csütörtök)
Titanic (minisorozat)

Áprilisra ütemezve:
Titanic: Blood and Steel (minisorozat)

2012-ben érkezik még:
Whitechapel (3. évad)
Parede’s End (1. évad)
White Heat (minisorozat)
The Man in the High Castle (minisorozat)

Kommentáld!

Fogja a bombát

 
Beküldte: Kanyecc 2011 December 31, 12:25-kor a(z) Kanadai régió,Vizuális egyveleg témába.

Néhány nap, és a kanadai GlobalTV leadja a Bomb Girls című minisorozatát, mellyel tegnap foglalkoztunk. Eddig három előzetest mutattunk, illetve bepillanthattatok a kulisszák mögé is pár forgatáson készült képpel. Ez a sok odafigyelés is arra ad következtetni, hogy a csatorna nem veszi fél várról a kampányt. A történet középpontjában: egy bombagyár áll, ahol nők nap, mint nap állítják elő a nagy tölteteket, amiket a háborús „honfitársaik” az ellenségre szórnak. Ergo, visszarepít bennünket a világháború idejére. – Nagy kérdés lesz, hogy a kosztümök mellett, mennyire sikerül elhitetni a nézőkkel, hogy tényleg időt ugrottunk. Az HBO ugye a Boardwalk Empire-rel, vagy a The Pacific-kal simán beetetett bennünket, viszont arra is kíváncsi volnék, hogy a kanadaiak egyik népszerű tévéje mit tud lerakni elénk.

Íme egy plakát a sorozathoz. Nem hiszem, hogy lesz jobb változatban.

Kommentáld!

39. Annie Awards – A jelöltek

 
Beküldte: Kanyecc 2011 December 31, 2:16-kor a(z) díjátadók témába.

Csak most hallottam először róla, pedig kapcsolódik a sorozatos közeghez. Aztán kicsit utána néztem, hogy mi a franc az az Annie Awards, és megvilágosodtam. Kérem szépen, az Animációs Oscar-nak becézik – olyanokat pedig nézünk, hiszen ott: a Futurama, a South Park, a The Simpsons és a többi. A lényeg, hogy az animációs világ egyik legfontosabb díjáról beszélünk, amit általában február tájt ad át az International Animated Film Association a tévés – és mozi részleg kiemelkedőinek. A kategóriák szerteágazóak. Feltűnnek a szokásos témák, mint a legjobb rendező, – író, – animációs effektes, – karakter designos és sorolhatnám tovább. A jelöltek számát se kvótázták be, ahogy elnézem, mert pl.: a „legjobb hangok” kategóriában: 14 jelölés született, míg a „legjobb szerkesztőjében” csak 5.

Külön kiemelném, hogy Duke Johnson a Community karácsonyi animációs részével a legjobb rendezőnek járó díjért szállt harcba. A díjkiosztóra február 4-én kerül sor. – A ránk vonatkozó jelöltlistákat a tovább mögött találjátok.

Tovább…

Kommentáld!

Nézettség 12/29 – Csütörtök

 
Beküldte: Kanyecc 2011 December 31, 1:31-kor a(z) Nézettség témába.

Totál ismétlések az országos tévéken. Az NBC hat szitkomepizódot adott le az este folyamán. A Person of Interest hasonlót hozott 18-49-ben, mint a The Mentalist. Illetve kihangsúlyoznám, hogy a 21 órási timeslotját játszva könnyedséggel nyerte, eléggé főlényesen. Ha ez nem elég nyomós ért a folytatására azoknak, akik leálltak vele, akkor majd talán az íródó kritikám meggyőz bennetek.

A kábeles részlegen a sporté volt ismételten a főszerep. Az ESPN és a TNT ültette le a legtöbb nézőt. A Discovery bemutatta az Alaska: The Last Frontier című sorozatát, ami átlagosan nyitott; illetve a TLC elkezdte adni a NY Ink második etapját.

A briteknél a BBC One műsorára tűzött egy újabb dokumentumsorozatot, az Earthflight-ot, ami a madarakra fókuszál. Leadásra került a Great Expectation záró része, ami elmaradt az előző két nap teljesítményétől, de így se tekinthető rossznak a teljesítménye. Cirka 600 ezret vesztett el. A Dragons’ Den különkiadással jelentkezett, ahogy a Celebrity Juice is. (Részletek a tovább mögött.)

Tovább…

Kommentáld!

Ne vesszen kárba a jelmez

 
Beküldte: Kanyecc 2011 December 31, 0:04-kor a(z) Promo témába.

Hiszitek vagy sem, végre várok egy Harry’s Law epizódot, melyben ismételten felkerül az a bizonyos Wonder Woman-es jelmez, amire akkor hangsúlyt fektetett az NBC. Jól halljátok. Már anno is kicsit röhejes volt a kosztüm körüli mizéria, de úgy istenesen a következő vendégszerepnél fog kiteljesedni. Miről beszélek? Inkább kiderül, mivel Erica Durance beöltözik csodanőnek a 2×11-es epizódjában. Íme két promókép hozzá.

“Egész alakost” se feledjük el:

1 Hozzászólás
Következő oldal »

free web stats