2013-ban is lesz Girls és Veep

 
Beküldte: Kanyecc 2012 April 30, 23:51-kor a(z) Berendelés témába.

Az HBO berendelte a Girls és a Veep második évadját. Most komolyan? – Be hát, de hát ez evidens, mivel megfingatott ősszel 3 újoncot is. Akkor, ha most jól számolom, még van egynek hely. A Luck-ot berendelték, viszont el is kaszálták kényszerből. Mellesleg az HBO ritkán tervez 1 etapra. Legfőképpen csak akkor, ha minisorozatról és/vagy tévéfilmről van szó. Tehát, a The Newsroom-nál se lesz másképp.

Beszéljünk kicsit a nézettségeikről. Előbbi 872 ezerrel debült, utóbbi 1.4 millióval. Összességében mindkettőt cirka 3.7 millióan látták. A Girls-höz volt szerencsém, a Veep-hez egyelőre nem! Előbbinél azt írtam, hogy érdekes, ám koránt sem felejtős

Mindkettő 10-10 résszel fog visszatérni 2013-ban. Örüljünk? Hát persze! Jobbak, mint a Bored to Death, az Eastbound & Down, vagy a How to Make It in America? – Ezt majd Ti megmondjátok!

Kommentáld!

Touch – Pilot

 
Beküldte: tess 2012 April 30, 21:45-kor a(z) Pilot,Touch témába.

Az utóbbi években egyre inkább keserédes műfajjá avanzsálódott a high-concept dráma, ami valljuk be nem is olyan rég látott szebb napokat is. Évről évre érkeznek persze próbálkozó szellemű koncepciók, de a jelek szerint a műfaj halott a network csatornákon. Na de majd most Tim Krieg megmutatja a tutit. Krieg-nek ugye anno oroszlán része volt a Heroes kult státuszba kerülésében, míg a főszereplő Sutherland-et Jack Baer-ként gondolom, nem kell senkinek sem bemutatni. Fajsúlyos nehéztüzérséggel van tehát megspékelve a Touch, de koránt sem biztos, hogy ez elég lesz a folytatást illetően.

Magát a sorozat gerincét egy remek családi dráma adja, amiben egy mindenre elszánt apuka (Sutherland) próbálja meg felnevelni az autistának titulált furcsa gyermekét, miután feleségét elvesztette a 9/11-es terrortámadásban. A dráma lényegi része ott van elásva, hogy a srác számokon keresztül próbál kommunikálni, de ezt általában a legelborultabb körülmények közt teszi, így a gyámügyisek is a család sarkában loholnak. Azonban egy véletlen során hirtelen minden értelmet nyer és Sutherland apuka rádöbben, hogy a számok mögött bizony komoly események bújnak meg…

Kezdeném mindjárt azzal, hogy Sutherland teljesen korrekt mód hozta a lelkes apaszerepet, még ha nyomokban itt-ott némi Bauer feeling felsejlett. A családi drámázás ilyes folytán teljes életképesnek bizonyult, nem úgy az alapozás. A gyerkőc képességének a mibenlétét ugyanis a készítők látványosan nem taglalták, helyette egyszerűen a mélyvízbe dobta minket és elhadartak pár „ez így van, higgyük el és kész” monológot. Ebből adódóan karakterábrázolásra sem futotta az időből, ami azért egy fájó pont volt.

Helyette az idő jelentős részét a heti esetre/ügyre szánták, ami meglepően hosszasan és néhol tán vontatottan is épült fel. Egyszerűen csak ültem és néztem, hogy ez a 3 teljes mértékben eltérő életút, hogy az istenbe fog majd összekapcsolódni. A végeredmény persze Krieg zsenialitása révén parádésan alakult, igaz egy kicsit ehhez hülyére is kellett vennie a nézőt. Tette mindezt hatásvadász módszerekkel, amik még így is igen csak izzadtságszagú csattanót eredményeztek. Tipikus példája volt ez az 1 másodperces katarzis élménynek, ami benyomás szinten még üt, aztán amikor tudatosodik a dolog hirtelen felfedezzük a hátulütőket is.

Így aztán akármennyire is tetszik az átívelő szál, akármennyire is értékelem Krieg zsenialitását az írói székben és akármennyire is nagy arc Sutherland ez így elsőre nekem mégis súlytalan maradt. Én a beharangozás után egy másfajta Touch-ra számítottam, egy olyanra, ami ütni fog és műfajt reformálni. Ehelyett egy közepes standalone sorozatot kaptunk, minimális high-concept felütéssel és egy amúgy remek elképzeléssel. Persze aztán lehet, hogy ez csak a jéghegy csúcsa és idővel kiforrja magát a sorozat, de ez így eddig akkor is csalódást keltő élmény volt.

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Esti előzetes (3): Femme Fatalea – 2. évad

 
Beküldte: tess 2012 April 30, 20:01-kor a(z) videó témába.

Május 25-én visszatér a Cinemax legújabb late-night sorozat próbálkozása a Femme Fatales is a 2. évaddal. A csatorna jókora erotikus töltettel megspékelt antológiája a ’90-es években szebb napokat is látott műfajt éleszti fel jókora sötét humorral és persze iróniával. És másodlagos nem jelleggel. A minőség sajnos hagy kívánni valót, ellenben hiánypótló alkotás, meg alkalomadtán még kellemes szórakozásnak is beillik.


Kommentáld!

Esti előzetes (2): Wilfred – 2. évad

 
Beküldte: tess 2012 April 30, 19:35-kor a(z) videó témába.

Tessék felírni a naptárba, július 28. azaz jön a Wilfred 2. évados agymenése. Jelen állás szerint Elijah Wood komédiája az egyik legelfajzottabb koncepció a tv-s platformon, ami rendre meg is osztja a szakmát. Szerintem vitathatatlanul hatalmas, a tavalyi év egyik nagy újonc meglepetése, holott még mindig nem sikerült befejeznem az évadot. Na majd most, ez a pár villámpoén elég rendesen felcsigázta az érdeklődésem újfent.


Tovább…

Kommentáld!

Promóképek a Borgiák 2. évadjához

 
Beküldte: Kanyecc 2012 April 30, 19:02-kor a(z) Promo témába.

A The Tudors nézőihez szólnék, ugyanis a The Borgias méltó utódja lett. Mindkettőnél a Showtime keze van az egészben, csak utóbbit idehaza is forgatták. Az origo-n olvashattunk is interjúkat a kaszkadőreivel, bár most nem találom őket. A lényeg, hogy a jenkiknél elstartolt a 2. évadja, míg itthon az HBO majd nyáron hozza el. Mutatnék hozzá jó pár hangulatos promóképet, estére megalapozta a programomat, annyi szent.

Tovább…

Kommentáld!

Esti előzetes (1): Kutyákok

 
Beküldte: tess 2012 April 30, 19:02-kor a(z) videó témába.

Avagy jön a Terriers május 8-ai kezdéssel a Viasat 6 műsorára. A csatornának ráadásul duplán jár a pacsi is, elvégre a cím is találó és hát a szinkron is tetszik így első blikkre. Amúgy az utóbbi idők egyik legjobb FX sorozatával van dolgunk, amit még anno Shawn Ryan jegyzett. Sajnos hiába a minőség, a nézettség csak a legjobb jóindulattal volt tragikusnak nevezhető, így meg is kapta a kaszát. Szerencsére kábeles kasza volt, így a berendelt 13 adásba kerülhetett.


Tovább…

Kommentáld!

Comedy Awards 2012 – A jelöltek és a győztesek

 
Beküldte: Kanyecc 2012 April 30, 16:09-kor a(z) díjátadók témába.

A Comedy Central és az MTV Network tavaly úgy döntött, hogy csinálnak egy saját díjátadót maguknak, ahol a komédia sorozatok, és – benne élőket fogják díjazni. A briteknél már létezett ez az éves esemény, így mondhatni csak honosították. A jelöltek sorában csupa ismerős arc, és produkció. Olykor egyértelmű is lehetne a végeredmény, de szerencsére nincs az a kiszámíthatóság, mint egy Golden Globe-nál. Így eshetett meg az, hogy Louie és Louis C.K. összességében 4 díjat zsebelt be, s lett a legelismertebb az idényben. – Hogy melyek ezek a kategóriák, az a tovább mögötti listából kiderül!

A 2011-es brit részleg díjazottjairól, és győzteseiről az alábbi cikkünkben olvashattatok. A fenti linken pedig a 2011-es jelöltek listája nézhető vissza. A jelek szerint, elmaradt a nyertesek kihirdetése.

Tovább…

Kommentáld!

A tekintete mindent elárul

 
Beküldte: Kanyecc 2012 April 30, 15:03-kor a(z) DVD témába.

Best new show of the season

– írta a Chicago Sun-Times a sorozatról. A Starz nem bíz semmit se a véletlenre. Nemcsak hogy feltűntette az érkező Boss DVD-jén és Blu-ray borításán a Golden Globe győzelmét, de még rápakoltak három pozitív véleményt nagyobb oldalaktól. Kelsey Grammer-rel a csatorna rátalált az újabb aránytojást tojó tyúkjára. A jelenlegi felállás július 24-én érkezik mindkét formációban. Előbbinél 3-, utóbbinál 2-lemezen. 2. évados visszatérés valamikor ősszel.

(Vajon melyik hazai országos tévécsatorna fogja leadni, ha egyszer eljutunk idáig? A kábeles nem kérdéses, hiszen biztos, hogy az HBO-ra jön.)

Kommentáld!

Éden Nikit a Playboy fotózta

 
Beküldte: Kanyecc 2012 April 30, 13:32-kor a(z) cukorfalat témába.

Sose értettem, miért nem a természetesség mellett teszik le a voksukat a férfi magazinok. Mennyivel jobb az, hogy szétretusálnak valakit a felismerhetetlenségig, illetve beleigazítanak a normál alakjában? Bognár Nikolettet, azaz Éden Nikit, aki már kiesett a 2. szériából fotózta legutóbb a Playboy magazin. Az alábbi két kép elmond mindent. Akinek ez se lenne elég, azoknak tudom ajánlani a velvet.hu színvonalas cikkét, melyből kiderül, hogy Niki még 30. születésnapja alatt le akarta fotóztatni magát.

(Jeleznénk feléjük, mármint a magazin felé, inkább Éden Noémit vagy Éden Edinát választották volna.)

Tovább…

Kommentáld!

Plakátba zárva: My Babysitter’s a Vampire

 
Beküldte: Kanyecc 2012 April 30, 12:10-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Akad olyan a cikk, amit publikálni szerettünk volna, csak elfelejtődött. Ilyen a My Babysitter’s a Vampire című sorozathoz tartozó plakát. Hallottatok róla? – Még tavaly ősszel beleszaladtam, amikor a kanadai híreket írtam össze. A Teletoon nevű tévécsatorna adta. Érdekessége, hogy 2010 októberében leadták a tévéfilmjét, mert először annak szánták, viszont olyan nézettséget hozott, amivel kiharcolt magának egy sorozat berendelését. (Mellesleg a Disney Channel is leadta 2011 nyarán.)

13 részes első évadja tavaly márciusban volt esedékes. Azóta berendelték a 2. etapját is, ami nem tudni mikor tér vissza, de szintén 13 epizóddal. A történet középpontjában: egy csávó, aki rájön, hogy bébiszittere egy vámpír – lényegében szó szerint ott a címben a sztori. A főszereplők sorában: Matthew Knight, Vanessa Morgan, Atticus Mitchell, Cameron Kennedy, és Kate Todd. Első olvasásra számomra csupa ismeretlen arc. A műfaja: természetfeletti dráma-komédia.

Ha van fölösleges 20 percetek, csekkoljátok a pilotját.

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats