Boldog, minőségi sorozatokban gazdag új évet!

 
Beküldte: Kanyecc 2012 December 31, 18:04-kor a(z) stuff témába.

Valószínűleg az év utolsó cikke, szóval ezúton kívánna a Szerkesztőség minden kedves olvasónknak: Boldog, békés, sikerekben, minőségi sorozatokban és közös darálásokban gazdag új esztendőt! Huh, ez hosszú, de a lényeg benne.

Idén (is) elmaradt a maraton. (Bár nem ígértünk, ahogy elnézem az előző évi szilveszteri bejegyzésünk.) Ez annak tudható be, hogy egyszerűen nincs időnk egy teljes napra kikapcsolni, leállni. Régóta tervezzük a blog átformálását, a Guru Wiki szekció ennek egyik alpróbálkozása, csak hát a szabadidő… Mindig az a fránya idő. Ez egy sorozatfüggő legnagyobb ellensége, így csak remélni tudom, hogy jövőre jobb lesz. Hol Tess, hol jómagam tartok hosszabb kényszerszünetet. 2013-ban legyen másképp. Februárig biztosan kitartok, de utána…?!

Most kellene újévi fogadalmat tenni. De minek?! 365 hazugságokkal, és reménnyel teli napot végig csinálni (…) A sors alakítja utunkat. Hiába ígérem meg, ha esélytelen a betartása. Idén másképp álltam a dolgokhoz. Régóta tervezem a White Collar újra bepróbálását. Még éjfél előtt belekezdtem ismételten az első évadjába, valószínűleg csak a pilotig jutok vele, mert hív a társadalom, és égeti a zsebem a pénz, de legalább az alappilléreket megcsináltam. További két másik fogadalmat tennék, mert betarthatónak találom: a második a Terápia, a harmadik a Being Human-franchise bepótlása. Már tervezem egy ideje mindkettőt, utóbbit régebb óta, hátha majd most!

No, azt mondom ha már túléltünk egy világvégét, egy kicsit felemás őszi idényt, akkor pihenjünk le 12-15 órára, aztán holnap megújult erővel csapjunk bele. Innen folytatjuk. Terveink szerint összegezzük a magyar tévés premiereket, mert lesz jó pár!

U.i.: TOP-listával idén nem készültünk, mert nagyjából másolnánk az előző évet. Felesleges.

Kommentáld!

Hank hamarosan visszatér

 
Beküldte: Kanyecc 2012 December 31, 17:01-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

A Showtime valószínűleg egy héttel, a Californication 6. évadjának startja előtt felrakja ismételten a netre az évadkezdő epizódokat. Ez mára már egy bevált szokás. Talán ennek az előszele az, hogy felkerült több sorozatának „előző” szériájának nyitórésze. Talán nincs is összefüggés a kettő között. Fogalmam sincs, viszont Hank új plakátja megint csak adja a stílust, a feelgoodságot.

Kommentáld!

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2012 December 31, 14:12-kor a(z) Hírek témába.

 • Felkerült a netre a Haven 3×12-13-as része.
 • A Showtime felrakta a Shameless 2×01-es részét a Youtube-re, ahogy a House of Lies 1×01-et, a Californication 5×01-et, a Homeland 2×01-et és a Dexter 7×01-et. Nemes húzás, de felesleges.
 • 2012 legjobb sorozata – a Toronto SUN szerint.
 • 5 websorozat, amit meg kéne nézni.
 • Abby Elliott a Happy Endings vendégei között lesz.
 • A karácsonyi NBAmeccs az ESPN-en annyian látták, hogy 2004-ig visszamenőleg minden nézettségi mutatót megdöntött. Ez a következőt jelenti (zárójelben a 2010-es mutatók különbözete): 18-34 éves férfiak körében 2.1-es demót hozott (+24%), 18-49 éves férfiaknál 1.9-et (+12%), 25-54 éves férfiaknál 1.9-et (+12%), 18-34 éves embereknél 1.5-öt (+25%), míg a célközönségnél 1.4-et (+17%). 2004-ben egyébként 4.325 milliót hozott az Indiana-Detroit Pistons összecsapás.
 • Az NFL-meccsek őszi nézettségi mutatói.
 • Kim Kardashian terhes.
 • 16 epizóddal tessék számolni a Whitney 2. évadjánál, mert még decemberben +3-mal kibővült az évad, csak elfeledtük írni.
 • Cyrzs Voris és Ethan Reiff lett a Legends című TNT-s pilotnak a showrunner-je. A szereplők sorába: Steve Harris is csatlakozott.
 • Zach Gilford és Kiele Sanchez összeházasodott.
 • Január 30-án debütál a SpikeTV-n a Savage Family Diggers.
 • Irving Saraf Oscar-díjas producer 80 évesen elhunyt.
 • A jelenlegi felállás alapján április 1-jén lesz a The Goodwin Games premierje, de ahogy ismerem a Fox-ot ezt is el fogja csúsztatni.
 • Január 22-én lesz a Private Practice sorozatzárója.
 • Snooki és JWoww lesz a házigazdája az újévi Club NYE-nek.
 • Jason Beghe, Allison McAtee, Johann Urb és Maggie Wheeler vendégszereplője lesz a Californication 6×04-ben.
 • Judith Light beugrik a Dallas 2×02-be, míg Ken Kercheval a 2×05-ben.
 • Változások a The Voice Uk 2. évadjában! A tervek szerint kevesebb élőshow-val fognak jelentkezni, viszont a vakkörök és a párbajok száma megnő. A zsűri is kialakult, ugyanis mind a négy visszatér a folytatásra.
 • Január 9-én érkezik egy kétórás különkiadás a Fox-ra Stars in Danger: The High Dive címmel. A szereplők sorában: JWoww, Kim Richards, David Chokachi, Alexandra Paul, Kyle Richards, Terrell Owens és Antonio Sabato Jr. – Képek a castingról.
 • Zooey Deschanel elvált Ben Gibbard-tól.
 • Március 30-án mutathatja be a History Channel a berendelt 10 részes Mark Burnett-féle The Bible címre hallgató minisorozatot.
 • A BBC Three bekérte a 2. évadját a Some Girls-nek.

Kommentáld!

Csatornaelőzetes a Sundance Channel-hez

 
Beküldte: Kanyecc 2012 December 31, 12:50-kor a(z) videó témába.

Előző cikkünk megvolt? Ott részletesen beszéltem az érkező újoncairól. A Sundance Channel is belekóstol a sorozatgyártásba. Jövő évben jön a Rectify és a Top of the Lake. Mindkettő ígéretes a maga módján, de hogy milyenek lesznek, az majd csak tavasszal derül ki. Az alábbi két perces csatornapromóban láthatunk belőlük jeleneteket. El lehet dönteni ezek alapján a túlélési rátájukat. Én most már cseppet se kételkedem abban, hogy 2013 egy új kor beköszöntét hozhatja. (A videót köszönjük: Minden-s-nek.)


Kommentáld!

Sundance Channel jövő évi pilotötletei

 
Beküldte: Kanyecc 2012 December 31, 11:20-kor a(z) Hírek,videó témába.

Folytassuk ott, ahol tegnap hagytuk. Már leírtam, hogy mivel akar bevágódni a sorozatrajongók szívébe a Crackle, illetve az Amazon milyen pilotötleteket ragadott ki a több mint 2000 beérkezettből. A soron következő tag: a Sundance Channel. Ismét egy nem túl ismert tévéadó, de előbbikkel ellentétben rá tényleg lehet ezt a szót használni. Szoros kötelékben áll az AMC-vel, az IFC-vel és a WEtv-vel, ugyanis egy cégcsoporthoz tartoznak. Nevezzük őket testvéreknek bátran, mert azok is tulajdonképp.

A csatorna a 2012-es évben szállt be a sorozatbizniszbe, amikor berendelték a Rectify című drámát. Az Oscar-díjas Ray McKinnon nevéhez kötődik a projekt, amelynek középpontjában: egy bebörtönzött ártatlan férfi áll, akit 19 évvel később – miután elvégeznek rajta egy DNS vizsgálatot – szabadlábra kerülhet. Ezután próbálná megszokni az új életét, ami már koránt se lesz olyan, mint volt előzőleg. McKinnon munkáját Rosalie Swedlin, Bill Skrzyniarz és Joe Cohen segíti. A jelenlegi felállás szerint: április 22-én lesz a premierje. Még mielőtt megkapnánk, lesz nekünk egy minisorozatunk, a Top of the Lake, amiről tegnap részletesebben írtunk. Jane Campion-t kell megemlítenünk. Start: március 18-án.

A Sundance Channel részéről ezek már biztosak. Még november körül azonban öt pilotötletnek adott zöld utat, melyekből kitudja lesz-e valami, de azért megmutatnám:

 • Valentine: Olaf Olafsson regényét veszi alapul. A történet követi Herman Peterson – egy erős New York-i ügyvéd és három figyelemreméltó lánya – Cathryn, Margaret, és Soley életét, ahogy belekutatunk a túlméretezett otthonuk, kozmopilotán társadalmi köreik és illó személyes viszonyaikba, – felfedezzük, hogy nem minden az, aminek látszik. A készítők között Olaf mellett: Robert Redford, Laura Michalchyshyn, és Fred Berner.
 • Behind the Sun: 1980-as évek közepébe repít vissza a történet; Kaliforniába, a Malibu-i szörf paradicsom szekciójába. Itt ismerhetünk meg egy egygyerekes családot, akiknek élete egyik napról a másikra gyökeresen megváltozik, amikor a tinédzser utódról kiderül, hogy egy eléggé ritka betegségben szenved: napallergiában. Az írója: Dylan Gary (Tell Me You Love Me) lesz, míg producerként közreműködik: Stanley Tucci, Steve Buscemi, és Wren Arthur.
 • The Descendarts: egy jóval másabb pilotötlet, melyben egy sheriff kap helyet, akinek egyrészt fenn kell tartani az egyensúlyt családja és hivatása között; másrészt a rendet szülővárosában és a szomszédságában fekvő Ramapo Mountans-ben. Az írója: Aaron Guzikowksi lesz, illetve Sarah Condon (Bored to Death).
 • T: egy transznemű férfi életét követhetjük nyomon, aki nemrég vetette magát alá egy nem áthelyező műtétnek. Új testével és önmaga megtalálásával kell harcot vívni, na meg előjönnek a külső nézetek is. Írója: Anya Epstein (In Treatment) és Dan Futterman (In Treatment, Capote), besegít nekik: Ira Glass & Alissa Shipp (This American Life).
 • Death in the Modern Age: egy olyan férfi áll a középpontjában, aki mindig szabályok szerint élt, azonban radikális döntést hoz: megjátssza saját halálát, hogy aztán új életet kezdhessen. Na igen, de a napjaink digitális világában ez eléggé nehéz. Lesz is jócskán fejfájása a kivitelezésben. Írója: Josh Shaffer és Eli Kooris, besegít nekik: Bob Cooper, JJ Jamieson és Michel Fuchs.

Kommentáld!

Külföldi előzetesek: Hétfő (12.31)

 
Beküldte: FERCSA 2012 December 31, 8:00-kor a(z) videó témába.

(Ma esti műsorrend.) Újabb hét startolt. Jöhet a hétfői dömping. A tovább mögött találjátok: a Mob Doctor (1×11) ajánlóját. Na, ugye lesz mit nézni másnap reggel? Lessetek rá mindre.

Tovább…

Kommentáld!

Nézettség 12/23 – Vasárnap

 
Beküldte: Kanyecc 2012 December 31, 2:16-kor a(z) Nézettség témába.

Szent Este a jenkiknél legfőképpen a sportról szólt. A Fox perverz módon leadott egy-egy Family Guy és American Dad epizódot, amik eléggé alacsony számokat hozott, de ez várható volt.

Kábeles fronton is csak a doku-reality-k mentek. A History Channel belekezdett az Ax Men 6. szériájába.

A briteknél a Homeland búcsúzott a 2. szériával. A Channel 4 szerintem nem bánja, hogy megvette a vetítési jogait, mert 2 millió körüli számokkal zárt, ami csatornaátlagnak mondható. A BBC One leadta a Mr. Stink és a Loving Miss Hatto pilotját. (Részletek a tovább mögött.)

Tovább…

2 Hozzászólás

Lassan visszatér A vámpír, a vérfarkas és a szellem

 
Beküldte: Kanyecc 2012 December 31, 0:15-kor a(z) Brit régió,DVD témába.

Egy újabb brit sorozat, amit régóta pótolni szeretnék. A Merlin-nel nagyobb prioritást élvezett, így őt hoztam fel az elmúlt években. Hasonló minőséget várok el a brit Being Human-től, ha már az ötödik évadját várjuk, illetve létezik amerikai feldolgozás. Elvileg január folyamán jön a folytatás, mint az előző években. Legyen ez az újévi fogadalmam, neki ülők, és szintre hozom.

Fogalmam sincs, hogy az előző évadokból melyik DVD-mustrát mutattuk meg, de most egy posztba foglalom az összest. Mindegyik széria megjelent Blu-ray formában is, ha valaki azért rajong, a negyediket leszámítva, mivel az csak január 15-től lesz kapható.


1 Hozzászólás

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2012 December 30, 21:53-kor a(z) Hírek témába.

 • Tegnap leadta a The Mob Doctor 1×11-es részét.
 • Szombati nézettség: A The Mob Doctor 2.07 milliót hozott (18-49-ben: 0.5/1), a Made in Jersey 1×07 – 2.94 milliót (0.4/1), az 1×08 – 2.81 milliót (0.4/1).
 • Marilyn Manson a Californication 6×07-es részében fog feltűnni. Természetesen önmagát fogja alakítani.
 • Megvan a Top of the Lake című Sundance Channel-es minisorozatnak a premier dátuma, ami március 18-ára esik. Jane Campion írta és rendezte. 7 résszel tessék számolni, amelyeket Új-Zélandon vettek fel. A szereplők között: Elisabeth Moss (Mad Men), Holly Hunter, Peter Mullan, David Wenham (Lord of the Rings) és Lucy Lawless (Spartacus: Vengeance).
 • A Sundance Channel-nek lesz egy másik sorozata, a Rectify, ami április 22-én debütál, a Restless-t követően. Tudjátok, ez szól egy ártatlan bebörtönzött emberről, akit 19 évvel később engednek ki egy DNS vizsgálatot követően.
 • Wayne Brady vendéghang lesz az American Dad 8×09ben.
 • Ike Barinholtz és Tyler the Creator vendégszereplőként lesz látható a The Mindy Project 1×11-ben.
 • Forgatási képek a Fringe sorozatzárójához.
 • Christopher Lloyd (Back to the Future) beugrik a Raising Hope 3×11-be.
 • Van néhány címünk: The Helpful GallaghersShameless US 3×04; Rock & a Hard PlaceCalifornication 6×05; Michael 1 / Michael 2 / George Sr 1 / George Sr 2 / Lindsay 1 / Lindsay 2 / Tobias / Gob / Maeby / Lucille / Buster / George Michael 1 / George Michael 2 / Gob 2Arrested Development 4×01-14;
 • Nia Long beugrik a House of Lies 2×03-ba.
 • A heti Saturday Night Live-ot, melynek műsorvezetője Anne Hathaway volt 1.7-es demót hozott. Ismétlés, így nem csoda, hogy alacsonyabb az átlagnál.
 • Nos, a BBC One leadta a Restless című két részes kém thrillert. A pilotja 5.62 milliót (24,2%), a második része 4.90 milliót (21.7%) hozott.
 • A Hawaii Five-0 3×12-es részét a nézők fogják befejezni. A weboldalunkon meg lehet szavazni a végkimenetelt, amit le is fognak adni. Jó ötlet, nemsokára kitesszük az előzetesét. Komolyan, a CBS jó ötlettel rukkolt elő.
 • 2012 legjobb tévés karakterei: 10-6, 5-1.
 • 2013-ban a következő sorozatoktól lesz hangos Anglia.
 • Gerry Anderson, a Thunderbirds egyik készítője 83 éves korában elhunyt.
 • 9.5 milliós nézettséget hozott össze a Miranda 3×01-es része.
 • Január 5-én kerül leadásra a The Mob Doctor 1×12-es epizódját. Vendégszereplők sorában: Kevin J. O’Connor és Mike Starr.

Kommentáld!

Plakátot kapott Chosen

 
Beküldte: Kanyecc 2012 December 30, 20:35-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Kicsit keresgéltem, és rátaláltam a Chosen plakátjára. Nem akarom ismételni magam, így linkelném a hozzákapcsolódó cikket. Premier január 17-én. Ott szerepel a legvárósabb sorozatoknak a listáján. Vajon tényleg egy új korszak köszönt ránk jövőre?

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats