Az utolsó Született feleségek-évad

 
Beküldte: Kanyecc 2013 April 30, 23:09-kor a(z) Magyar DVD témába.

A Született feleségek azon sorozatok közé tartozik, amivel a Provideo alig késett. (A másik ilyen a Lost – Eltűntek volt.) Maximum másfél, két éves csúszással érkeztek az DVD-i, és a népszerűségének köszönhetően nem ragadt sok raktáron. Mondjuk érthető, hiszen egy kult sorozatról beszélünk, aminek utódja talán idén nyáron születhet meg.

Kicsit borsósnak tűnhet, legalábbis a Dallashoz viszonyítva az ára, ugyanis 7.990ft-ért fogják vesztegetni a kiadást. A nyolcadik évad május 15-től lesz kapható. A hangzás sztereo magyar, illetve DD5.1-es angol lesz. Extrákat kapott, ezeket ni, angolul persze:

Kisfilm: “Itt a vége” ? – Tégy egy utolsó sétát a Lila Akác közben a Született feleségek család tagjaival, akik elmesélik, hogy mit jelentett nekik ez a nyolc évad.
Audiokommentár a befejező epizódhoz ? Marc Cherry beavat a sorozat befejező részének kulisszatitkaiba, és a legjobbat a végére tartogatja.
Bakiparádé
Kimaradt jelenetek

Kommentáld!

Dallas: visszarendelve 2013/14-re

 
Beküldte: Kanyecc 2013 April 30, 20:48-kor a(z) Berendelés témába.

Jó hír a Dallas nézőinek, mivel a TNT berendelte a sorozat 3. szériáját, ami jövőre fog visszatérni újabb 15 epizóddal. (Csak nem merték meglépni, hogy 22-24 részre kérik vissza. Mondjuk kábelen manapság nem is jellemző ez az epizódszám tartomány. Egyrészt érthető, hiszen a szereplők biztos lehúzták volna anyagilag a csatornát; másrészt Jockey eltávozott az élők sorából, és istenesen most lesz csak érdekes a nézettségének alakulása.) A midseason legnézettebb sorozata volt a 2013-as esztendő első negyedévében. Messze maga mögött hagyta a másik produkcióit.

A 2. széria átlagban 2.67 millió nézővel futott, valamint 0.8-as célközönség demóval. Ott az a tény is, hogy a DVr mutatói nagyon szépek voltak, s ezt is hozzácsapva bőven 3 millió felett volt, olykor súrolva a 4 milliót is. Az évad utolsó 3 része pedig bőven átlag felett teljesített. Tulajdonképp adta magát a berendelése.

A nagy, 1 millió dolláros kérdés a Southland-re helyeződik, mégis csak egy átvett sorozat sorsa került eléggé kérdéses szitúba. Sokan a Dallas berendelését a kaszájával kötik egybe, de szerintem ne higgyünk ennek a pletykának, még ha a nézettsége jelentősen alacsonyabb is az 5. szériájára.

Kommentáld!

17. heti magyar nézettség (04.22-04.28)

 
Beküldte: Kanyecc 2013 April 30, 20:35-kor a(z) magyar nézettség témába.

Nem sok sorozat mondhatja el magáról, hogy a premierjét követően növekszik. Nos, a TV2 legújabb reality-je, Az ének iskolája részben igen, hiszen a premierjekor 474 ezer nézőt vonzott, míg a 2. adást követően 494 ezret. (A teljes lakosság körében 100 ezerrel kevesebbel zárt, de Magyarországon valamiért a 18-49 éveseknél mért mutatók nyomnak többet a latba.) Szóval bátran írhatom, hogy ismételten leiskolázta az RTL Klub-ot szombat este. A szépség hiba mindössze annyi, hogy a 7 napból mindössze egyet sikerült nyernie.

A többi nap annyira nem történt semmi változás, hogy nincs is értelme végig venni. (Részletek a tovább mögött a megszokott módon.)

Tovább…

Kommentáld!

Shetland – Pilot, tv film, 1. évad, miegymás

 
Beküldte: tess 2013 April 30, 17:07-kor a(z) Pilot,Shetland témába.

Roppant erős krimi évaddal lepte meg a műfaj szerelmeseit a brit szigetország, ami mondhatni futószalagon termeli a kisvárosi ügyeket. Azonban a tömeggyártás és annak minden hátulütője itt sem maradhatott el, melyre talán pont a Shetland lehet az elrettentő példa. A 2*40 perces sorozat (kvázi tv film inkább) alapját Ann Cleeves regényciklusa adta, ami ugyan sokak szerint tökéletes adaptáció, ám a mostanság roppant erős versenyszférában mégis csak könnyedén alulmarad.

A helyszín a kissé belterjes, ám de festői szépségű Shetland-szigetek, ahol a szigetlakók nyugalmát egy helybéli idős nő meggyilkolása zavarja meg. Az ügy megoldása a rutinos Perez nyomozón és kevésbé tapasztalt kompániáján áll, miközben a közelgő fesztivál, a lakók rémült viselkedése és egy múltbéli ügy csak tovább bonyolítja az egyébként sem rózsás helyzetet…

Kezdjük mindjárt azzal, hogy a Shetland sem lesz egy tipikus közönség kedvenc, ugyanis a script velejét egy ráérős tempójú nyomozás adja. Sőt, abból is a kifejezetten vontatott fajta, lineáris történetvezetésű. A hangsúly értelemszerűen a nyomozásra és annak részleteire tevődik, csakhogy az író David Kane-nek nem sikerült megtalálni a finom egyensúlyt. Az idős hölgy meggyilkolása majdhogynem az érdektelenségbe süllyed a nyomozás során, annyira darabos és izzadtságszagú, miközben sorra kerülgeti a már bevett paneleket több-kevesebb sikerrel.

Ezzel szemben üde színvolt a múltban megbúvó rejtély és annak finoman adagolt kibontása. Ezen a ponton a törtnet sokszor idézte a hasonszőrű skandináv sorozatok legszebb pillanatait, miközben a kisvárosi misztikum szolidan átjárta a nyomozás minden fázisát. A gondok ott kezdődtek, amikor a script önkényesen, mindennemű kreatív alap nélkül elkezdte a két történeti egységet összemosni. Hirtelen olyan érzése támadt a nézőnek, mintha a készítők ezzel a hatásvadász módszerrel szeretnék a nyomozás logikátlanságában rejlő buktatókat valamelyest palástolni. Ebből adódóan a végső konklúzió is igen csak ingerszegényre sikeredett, bár sokak szerint éppen ez adta meg a történet realista tónusát.

Alapból ezzel a fajta realizmussal nem is lenne semmi baj, ha bárminemű karakterizációval párosulna. Csakhogy jelen esetben a karakterek egésze kidolgozatlan, az írók leragadtak az alapvető stílusjegyeknél. Éppen ezért lehetetlen lenne bárkit is kiemelnem az általánosítás sekélyes mezsgyéjéből. Perez nyomozó rideg magabiztosságát Tosh alkalmi fanyarsága ellensúlyozza, de kb. ennyi. Azonosulni a karakterekkel majdhogynem lehetetlen, pedig ha úgy vesszük Douglas Henshall korrekt színészi teljesítményt tette le az asztalra, akárcsak Allison O’Donnell, aki nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Tosh karakterét ne fojtsuk meg egy kanál vízben.

A karakterekkel szemben viszont kiemelt szerepet kapott a helyszín, vagyis a Shetland-szigetek, amit a Peter Hoar vezényelt rendezés rendre ki is használt. A lenyűgöző vágóképek, a folyamatosan borús és kietlen táj pillanatok alatt megalapozta a hangulatot. Nagy örömömre Hoar nem esett túlzásba és nem vitte el a dolgoz egy The Killing szintű depresszív tónusba. Inkább csak egyfajta nyomott hangulat érződött, ami tökéletesen passzolt az érzelmileg sivár lakók hétköznapjaihoz. Egyfajta furcsa melankóliát szolgáltatott, ami sokszor erősebb táptalajt biztosított az események magyarázataként, mint a tényleges nyomozás. Mondhatni, amit a karakterizáción elbuktak a készítők, azt az atmoszférateremtésen visszahozták.

Az összkép ettől függetlenül felemás, akárcsak a minőség megítélése. Hatalmas potenciál lakozik a sorozatban, ami végig adott is volt, csakhogy a készítők ezt most másfajta perspektívából akarták kihasználni. Jelentem engem nem nyűgöztek le, de a 6,4M-s nyitány elegendőnek bizonyult a folytatáshoz, így érkezik a 2. évad 3 dupla részes történettel.

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

Az “előszobás” szitkomok

 
Beküldte: Kanyecc 2013 April 30, 16:15-kor a(z) Infografika témába.

Már egy ideje nagy rajongás övezi az infografikákat a blogon. Miért jók ezek? – tehetnétek fel az egyszerű kérdést, de megválaszolnám hirtelenjében. Egyeseket annyira jól megcsinálják, hogy öröm végig tekinteni, még ha nincs is sok újdonságtartalom mögöttük. Az viszont, amennyi kutatómunka van, az magáért beszél. Nem két percig tart összegyűjteni az adatokat, majd összeszerkeszteni úgy, hogy minden a helyén legyen és lefedje mindazt, amivel foglalkozni akarunk benne.

Az alábbi tartalma mindössze annyi, hogy készítői összegyűjtötték azokat a többévados szitkomokat, amelyek túlnyomó részt az előszobában játszódtak. Ergo, nagyon ritkán hagyták el ezt a helységet a színészei.

Kommentáld!

Délutáni előzetes (3): 90210

 
Beküldte: tess 2013 April 30, 15:24-kor a(z) videó témába.

Lassan a végéhez közeledik az 5. évad és egyben a sorozat is, de továbbra sem érzek késztetést, hogy becsatlakozzak, akár egyetlen részre is. Pont valamelyik podcastban beszéltünk az évadról és nekem igen csak úgy tűnik, hogy akik nézik, azok is már csak rutinból teszik mindezt. Ugye Fercsa?!


Kommentáld!

Délutáni előzetes (2): Person of Interest

 
Beküldte: tess 2013 April 30, 14:01-kor a(z) videó témába.

Az évad eleje szokás szerint altatós volt, de azóta újfent magára talált a sorozat és ahogy nézem sorra hozza a kitűnő reviewkat is. A finálé alapozása ahogy nézem elkezdődött, szóval érdemes lesz visszatérni ide is darálni azt a kevéske lemaradásunkat.

OFF: Tényleg, Bear még aktív szereplője a sorozatnak?


1 Hozzászólás

Délutáni előzetes (1): True Blood – 6. évad

 
Beküldte: tess 2013 April 30, 13:40-kor a(z) videó témába.

Blood Will Spill

Nocsak, az új showrunner mellé új tagline is érkezett? Mondjuk nekem a “Waiting Sucks” kampány jobban bejött, de ízlések és pofonok ugye. Ellenben kíváncsian várom, mire lesz képes a sorozat Ball kreatív bábáskodása nélkül…


Kommentáld!

Plakátba zárva: Arrested Development – 4. évad

 
Beküldte: tess 2013 April 30, 13:18-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Folytatódik az agyatlan marketing hadjárat a Netflix részéről, de ezúttal kézzelfogható eredménnyel. Az idióta narancssárga konténer maradt, de végre a szereplők is tiszteletüket tették.

Itt az ideje a tippeldének fiúk-lányok, vajon az Arrested Development nézettebb lesz, mint a Hemlock Grove vagy a belterjes humorú sitcom csak a politikai dráma csúcsát jelentő House of Cards-t képes überelni? Netán egyiket sem?

Tovább…

Kommentáld!

BAFTA TV Craft Awards 2013 – A győztesek

 
Beküldte: Kanyecc 2013 April 30, 12:16-kor a(z) Brit régió,díjátadók témába.

Hónap végére ki is derült, hogy a briteknél kik és mik a menők. A BAFTA Awards olyan a szigetországban, mint az amerikaiaknál a Golden Globe. Aki megkapja az elismerést, annak nevét és sorozatát kőbe vésik, mert akkorát alkotott. Nem akarom túlragozni a díjátadót, mert ez is csak egy a sok közül, viszont azért jó ha tudjátok, hogy a legnagyobb prioritással rendelkezik mindközül – természetesen a briteknél, még mindig!

A jelöltek listáját itt hoztunk le. A legszebb az egészben, hogy szép számmal születtek meglepetések. Mint pl.: a legjobb dezign kategóriában nem a Downton Abbey vitte haza az elismerést, de nem is a Parade’s End. Vagy a legjobb operatőrök közül Bolygó Balázs, aki előzőleg a Hunted-dal szerzett díjat, most alul maradt, ahogy a Ripper Street. A sort folytathatnám, hiszen még a Doctor Who se kapott elismerést, ami azért nagy szó, mert hatalmas kult sci-fi sorozattá nőtte ki magát. Mindezt tudván, eléggé kíváncsivá válva szerintem lehet a tovább mögé klikkelni a győztesek kiléte miatt. Lesz jó pár meglepetés.

(És miután meglepődtetek, talán vegyétek fel a darálási listára azon produkciókat, amikkel nem volt szerencsétek. Talán így a “miért?” kérdésre is hamarabb választ kaptok. Ez minden volt, csak nem kiszámítható.)

Tovább…

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats