Promozzák a Ray Donovan-t

 
Beküldte: tess 2013 May 31, 20:34-kor a(z) Promo témába.

Mármint a Showtime, ahol ugye nagyon szeretnék, ha Ann Biderman sorozata méltó utóda lenne a nyáron távozó Dexter-nek. Mondjuk az eddig kikerült anyagok alapján minden esélye megvan a sorozatnak, elég csak megnézni az eddigi előzeteseket (ittittitt és itt) vagy a plakátot. Liev Schreiber és Jon Voight meg már önmagában garancia a badass attitűdre, szóval vágjátok a centit június 30-ig!

A háttérben megbújó über gagyi plakátért meg jár a pacsi.

Tovább…

Kommentáld!

Lesz 2. évad a Hannibal-ból

 
Beküldte: tess 2013 May 31, 17:48-kor a(z) Hírek témába.

Igaz, én egy forintot nem raktam volna rá, sőt már a pilot előtt megjósoltam, hogy bukta lesz. Hát nem lett az, mármint ami a kritikákat illeti, bár gondolom ezen senki sem lepődött meg, elvégre egy Bryan Fuller produkciót ritkán szokás nem a kult státus felé orientálni. Ellenben lehet szépíteni a dolgot, de azt azért szögezzük le, a Hannibal nézettségileg ormótlan nagy zakó lett. A 13 részes 1. évadból eddig 10 rész került adásba, ami átlagosan 4,7M nézőt és 2,0-ás demót hozott, ami jóval a csatornaátlag (6,9M, 2,4) alatt van. Ezzel együtt viszont a legfiatalabb országos dráma a “4 nagy” között a maga 45,7 évével.

 “We’re so proud of Bryan’s vision for a show that is richly textured, psychologically complex, and very compelling (…) There are many great stories still to be told.”

A megmenekülés oka, egyértelműen nem a remek kritika vagy a kimagasló nézettség és még nem is az NBC-s Jennifer Salke ajnározó szavai, hanem a minimalista büdzsé. A sorozatot ugyanis koprodukció keretében készül, amiben többek közt az AXN is részt vesz, így a kiadások némileg megoszlanak a felek közt. Tehát az NBC viszonylag olcsón jut hozzá egy sorozathoz, igaz kapja mindezt gyér nézettség mellett. Ellenben a nemzetközi piacon roppant keresett a sorozat, aminek meg az AXN örülhet.

A 2. évad a tervek szerint ugyancsak 13 részes lesz és legkorábban 2014 tavaszán kerülhet képernyőre. Már csak az a kérdés, hogy Fuller tényleg le tudja e szállítani David Bowie-t a folytatásra, mert  akkor tényleg szem nem marad szárazon a látványtól. Apropó, számszerűleg pontosan nem néztem utána, de a berendeléssel az NBC egy közel 5-7 éves negatív sorozatot tört meg, ugyanis ilyen kései midseason start után az utóbbi években egyik sorozat sem élte meg a folytatást. És ezt most ne csatorna szinten tessék érteni, hanem network tv szinten.

Kommentáld!

Plakátba zárva: True Blood – 6. évad

 
Beküldte: tess 2013 May 31, 17:23-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Kezdünk átmenni megint minimálba? Amúgy a fiúk már a múltkori plakáttal is elkezdtek utalgatni, de ez a mostani egyértelművé teszi a változtatásokat. Alan Ball után egy új éra következik, ami ha minden igaz nagy változásokat is hozhat. Úgy legyen!

Kommentáld!

Külföldi előzetesek: Péntek (05.31)

 
Beküldte: FERCSA 2013 May 31, 7:04-kor a(z) videó témába.

(Ma esti műsorrend.) Hétköznap vége = Péntek = Deadzone! A tovább mögött: a Merlin (5×13) előzetese. Ne hagyd ki egyiket se.

Tovább…

Kommentáld!

Red Widow – Pilot

 
Beküldte: tess 2013 May 30, 15:44-kor a(z) Pilot,Red Widow témába.

Igen csak hányatott sorsot futott be itt a blogon az ABC idei szezonjának talán utolsó újonc sorozata a Red Widow, ami az ígéretes alapkoncepció dacára is perifériára került. Az ok persze roppant egyszerű, az ABC az. Hiába a remek beharangozók, a hangzatos készítő (Melissa Rosenberg), ha egyszer az alapkoncepció tipikusan nem network tv-re való. Olyanra meg végkép nem, ahol a sokat bírált soap attitűd a létező összes koncepcióba beette már magát.

A plot alapján egy maffiózó családdal van dolgunk, ahol az éppen kiszálló félben lévő családapát elteszik láb alól. A gyilkosság alapjaiban felforgatja az addig is képlékeny hierarchiát, aminek az élére az elhunyt felesége kényszerül áll. Az özvegynek ezután már nem csak a család ügyes-bajos dolgaival kell foglalkozni, hanem a kikötői drogcsempészet csínját is ki kell tanulnia. Ráadásul mindezt a város könyörtelen maffia vezérének és az FBI gyanakvó árnyékában kell tennie…

Holland remake (Penoza) ide, Melissa Rosenberg oda, a pilot bizony csapnivalóan közhelyes, sőt helyenként egyenesen irritáló lett. Pedig az alapkoncepció tényleg ígéretes, csakhogy a végtermék mellőz mindennemű kreativitást és újítási szándékot. Mondhatni tipikus rutinmunka a szokásos megfáradt fordulatokkal és elcsépelt soap húzásokkal. Unalmas közönnyel mutatja be a maffia családi oldalát, amiből ráadásul a melankolikus tempó csak elvenni tudott. Érdektelen drámaiság, folyamatos lelki vívódás és persze a megkerülhetetlen álszent moralizálás hatja át a jeleneteket. A családi hajtógázt már az első félórában ellőtték, így lényegében tökéletes közönnyel sikerült eljutni az izzadtságszagú cliffhanger-ig, hát ettől majd kissé magára talál a néző.

Karakterek terén is csak úgy tobzódunk a sablonos húzásokban, hogy felszínes karakterizációt már ne is említsem. A hangzatosnak tűnő casting épp olyan megfáradt, mint maga a script, így kimagasló színészi teljesítményre ne is tessék számítani. Sokkal inkább hiteltelen, nemegyszer karakteridegen alakításokkal kell beérnünk. Radha Mitchell roppant gyenge főszereplő, aki csak evickél a karaktere szegmensei közt. Szenvedő családanyának még csak-csak elmegy, ellenben mint mini mob boss egyenesen émelyítően sekélyes. A kierőszakolt eyecandy vonal meg konkrétan egy vicc! Ezzel szemben Goran Visnjic csak szimplán unott és erőtlen, no meg borzasztóan slampos. Ellenben becsülendő, nem erőlteti túlzottan a badass szerepkört, aminek csak örülni tudunk. Kettejüket leszámítva viszont szinte senki sem hagyott mélyebb nyomot bennem. Tudom, anno a The Mob Doctor karaktereitől a falra tudtam volna mászni, de az a helyzet, hogy az itteni casting mellett simán díjnyertesek lennének.

Tökéletesen manipulatív és olcsó húzások egész tárháza sorakozik a sorok közt, de mégsem ez a legfájóbb pont. Hanem, hogy Rosenberg elfelejtett írni, pedig a Dexter-ben már nemegyszer megvillantotta a tehetségét. Ellenben itt egy tipikus ABC sablonoktól düledező soap drámát tett le az asztalra, méghozzá nem is akármekkora közönnyel. Most mondjam azt, hogy ez így akkor elsőre értékelhetetlen az előző munkáihoz képest?

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Délutáni előzetes (3): Cedar Cove

 
Beküldte: tess 2013 May 30, 13:30-kor a(z) videó témába.

Július 20-án debütál a Hallmark Channel első saját gyártású sorozata a Cedar Cove, az azonos című Debbie Mecomber regény alapján, ráadásul Andie MacDowell főszereplésével. A 10 részes sorozatot egy tv film zárja majd várhatóan szeptember közepén. A főbb szerepekben MacDowell mellett feltűnik még továbbá Bruce Boxleiter, Dylan Neal, Teryl Rothery, Sarah Smyth és Paula Shaw.


Tovább…

Kommentáld!

Délutáni előzetes (2): Crisis

 
Beküldte: tess 2013 May 30, 13:15-kor a(z) videó témába.

Már pár napja elérhető a neten, de nálunk valamiért mégis kimaradt a pikszisből az NBC mid-seasonre tervezett high-concept sorozata a Crisis. Az előzetes alapján igen csak ígéretesnek tűnik, sőt fű alatt nekem kissé a Vanished-re emlékeztet, de bízzunk a sikerében, még ha túlzottan  magas túlélési faktort nem is szavaztunk meg neki. Amúgy észrevettétek, hogy Gillian Anderson szép lassan minden ígéretesebb projektben tiszteletét teszi mostanság?


Kommentáld!

Délutáni előzetes (1): Falling Skies – 3. évad

 
Beküldte: tess 2013 May 30, 13:00-kor a(z) videó témába.

A múltkori mash-up előzetes után most itt van egy rendes anyag a hamarosan érkező 3. évadhoz. A marketinges fiúk itt is az akcióra mentek rá, de én továbbra sem akarom elhinni, hogy ennyire látványos lenne a sorozat. Javítsatok ki bátran, ha tévednék. Ellenben a tovább mögött található vírus videó egyszerűen zseniális!


Tovább…

1 Hozzászólás

Hírmorzsák

 
Beküldte: tess 2013 May 30, 12:37-kor a(z) Hírek témába.

 • Nevetséges vádak érték mostanság a Doctor Who-t, miszerint a sorozat burkoltan egy kissé rasszista. Az okot Freema Agyeman szolgáltatta, akit 2006-ban igazoltak le a Doctor mellé Martha Jones karakterében. Egyesek kettejük kapcsolatában egy faja elutasítást és megvetést féltek felfedezni a Doctor részéről, ami jól tudjuk, hogy bullshit.
 • Glenn Close a jelek szerint csatlakozik a Marvel közeljövőben érkező új mozis super-groupjához a Guardians of the Galaxy-hoz. Close hasonló szerepkörben tetszeleg majd, mint Samuel L. Jackson az Avengers-ban vagyis badass boss lesz, ha minden igaz.
 • Meredith Averill a Star-Crossed írója és showrunnerje 2 éves szerződést kötött a CBS TV Studiosszal, vagyis ha minden klappol jövőre, akkor az esetleges 2. évadra is a sorozattal marad. Plusz a stúdió hülye lenne elengedni az írónőt, előzőleg a The Good Wife-ban húzott le 3 évadot és ott is elégedettek voltak a munkájával.
 • Ugyancsak 2 éves kontraktust kötött a többek közt a Ted-et is jegyző Alec Sulkin-Wellesley Wild írópáros a 20th Century FOX Television-nel. A páros amúgy 2004 óta erősíti a Family Guy csapatát, jövőre pedig a Dads munkálataival lesznek elfoglalva. Magyarán itt is startégiai döntés született a stúdió részéről, Seth MacFarlane után az író kompániáját is próbálják házon belül lekötni.
 • A multi-cam sitcom veterán rendező James Burrows a pilot után is a The Millers stábjával marad, mint az egyik állandó rendező és executive producer.
 • Az NBC kérésére 2 szereplőt újracastingoltak az Undateable-ben. Az egyik áldozat Bringa Heelan, aki nem mellesleg előzőleg Aly Mishakát váltotta, míg a másik áldozat Matthew Wilkas.
 • Meglehetősen szolid eredménnyel debütált a haldokló OWN műsorán Tyler Perry új 10+90 részes dráma (!) sorozata The Haves and the Have Nots. A pilot 1,77M-t hozott 1,57-es ratinggel a 25-54 éves nők körében. Ezzel együtt Perry legrosszabban nyitó sorozata lett, bár az OWN szintjén ez csatorna rekordnak számít.
 • Szeptember 23-án startol el az Esquire Network egy 2 órás tisztelgéssel a magazin 80 éves évfordulója alkalmából. A csatornán többek közt a későbbiekben olyan sorozatok lesznek láthatóak, mint Late Night with Jimmy Fallon, Parks and Recreation, a Party Down vagy a Burn Notice.
 • Nyáron menetrendszerűen érkezik a Big Brother újabb évada a CBS-re, ami ezúttal egy kísérőműsort is kap a TVGN-en Big Brother: After Dark címen.
 • Új állandó szereplő érkezik a Two and a Half Men következő évadába. Angus Z. Jones távozásával szükség van egy új „half man”-re, aki nem más lesz, mint Charlie Harper elveszett lánya. A fáma természetesen még nem szól a színésznő kilétéről, de gondolom nem sokáig marad ez sem titokban.
 • Adam Bernstein rendezi az FX-es Fargo pilotját majd. A 10 részes sorozatot egyébként a Cohen testvérek jegyzik, szóval érdemes lesz jól odafigyelni rá.
 • Niel Patrick Harris lett a 2013-as Emmy házigazdája.
 • Igen csak haloványan startolt (1,0/3) a CBS új 6 részes doku sorozata a Brooklyn D.A.A doku 23%-kal marad el a tavalyi Dogs in the City eredményétől.
 • A többek közt Tony-díjas Tracy Letts csatlakozott a Homeland következő évadjához, mint visszatérő szereplő. Lassan gondolom a többi új név is szállingózni kezd majd.
 • Noah Taylor lett a Logan Marshall-Green után a 2. leszerződtetett főszereplő a Cinemax új pilotjában a Quarry-ban.
 • Hosszas agyalás után végre berendelt 5 pilotot sorozatnak is az Amazon. A 5 szerencsés a Betas és az Alpha House, valamint további 3 gyereksorozat az Annebots, a Creativ Galaxy és a Tumbleaf.
 • Ahogy várható volt, az Arrested Development visszatérése masszív nézettséggel és érdeklődéssel társult. Konkrétan háromszor többen voltak rá kíváncsiak, mint a House of Cards-ra eddig. Ez pedig cirka 8%-os emelkedést eredményezett a Netflix előfizetői táborában. Torrent oldalról ugyanez 100 000 letöltést jelentett 24 órán belül, legalábbis a TorrentFreak értesülései szerint. Nem véletlen tehát, ha a vezetőség nyitott a sorozat folytatásával kapcsolatban.
 • Cefet jól estét produkált hétfőn az A&E a két visszatérőjével. A The Glades 3,3M nézővel nyitott, ami 6% emelkedés az előző évhez képest, míg a Longmire 4,3M-ig jutott, ami 12%-os erősödést jelent.
 • Chris Linn lett a TruTV új programigazgatója.
 • Pletykálják, hogy Dan Harmon és Chris McKenna is visszatérhet a Community záró évadjára.
 • Rekord nézettséget hozott az HBO-nak a Steven Soderbergh jegyezte Behind the Candelabra, ami 2,4M nézőt hozott vasárnap. Ezzel egy 2004-es tv film rekordot döntött meg a csatornánál.
 • Alig tért vissza az ABC Family műsorára a Melissa & Joey a 3. évaddal máris megkapta a 4. évados bekérést. Várhatóan jövőre 20 résszel kell majd számolnunk.
 • Rob Lowe és Michelle Trachtenberg lesznek a főszereplői a National Geographic 2 órás tv filmjének a Killing Kennedy-nek, ami Bill O’Reilly bestsellerén alapul majd.
 • Morgan Spurlock új doku sorozata az Inside Man június 23-án startol a CNN műsorán. Részemről várós, a 30 Days a mai napig nagy kedvencem.
 • Az Oscar-díjas Melissa Leo lett  Matt Dillon mellett a másik főszereplője az M. Night Shyamalan jegyezte Wayward Pines-nak, ami jövő nyáron érkezik majd a FOX műsorára.
 • A Comedy Central 2. évadra is berendelte az Inside Amy Schumer-t.
 • A Baywatch-ból ismerős Brooke Burns lett a GSN új kvíz műsorának a The Chase-nek a műsorvezetője.
 • Állítólag Arnold Schwarzenegger sorozatot fejleszt a Showtime-ra Eric és Kim Tannenbaum társaságában.
 • A nemsokára érkező 13. évad lesz egyben az utolsó is az ITV-n lassan 25 éve futó Poirot sorozatnak.
 • Roger Moore szeretne a Sherlock és a Doctor Who soron következő évadában is szerepelni.
 • A Tom Fontana féle Borgia 3. évadjának munkálatai hamarosan elkezdődnek. Amúgy a 3. évaddal búcsúzik is a sorozat. Én igen, ez nem az a sorozat, amit nálunk forgatnak és a Showtime műsorán megy, az a The Borgias.
 • Warren Kole visszatérő, míg Richard Thomas vendégszereplő lett a White Collar 5. évadjában.

Kommentáld!

Plakátba zárva: Real Humans – Äkta människor

 
Beküldte: tess 2013 May 30, 11:39-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Vagy ha jobban tetszik Äkta människor. A 2012-es svéd sci-fi sorozat a napokban startolt az AXN SCIFI műsorán és hát… látni kell! Hihetetlen mennyire magára talált az utóbbi időben a skandináv filmes szekció, melyre gondolom mindenki tudna legalább 2-3 ékes példát felsorolni. Legutóbb a Real Humans verte ki azt a bizonyos biztosítékot, a készítő Lars Lundström ugyanis meglehetősen merészet alkotott. Egy olyan sci-fi elemekkel operáló dráma sorozatot, ahol az éles társadalomkritika megint csak fontos szerepet kapott a szokásos borongós, már-már depresszív vizuális tónuson túl. Jah és ahogy elnéztem az előzeteseket a folytatásban az aberrált szexualitás és a perverzió is szerepet kap majd.

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats