Dads – 1×02 – Heckuva Job, Brownie

 
Beküldte: Kanyecc 2013 September 30, 23:21-kor a(z) Dads témába.

Nincs igazság! Miért vagyok annyira szerencsétlen, hogy azokban a sorozatokba szeretek bele, amelyekbe nem kellene? Komolyan, a Dads-et a hátam közepére se kívánom, még is azt kell mondanom: magával ragadott a 2. epizód. Vehetitek jó szándéknak, vagy pusztán Seth Green-ék lettek jók? Áhh, kétlem, maga a történet lett olyan, amitől az elején kuncogtam, majd nevettem, végezetül pedig egy fekete hajú csaj a buszmegállóban mosolyogva rám pillantott, hogy min röhög olyan jó, mert hát kicsúszott, kicsit hangosabb, mint azt kellett volna.

Miről szólt ez a rész? Tulajdonképpen az alapszitu marad a megszokott: az apák gallyra vágják a fiaik magán életét. Az előző kritikámban kihangsúlyoztam az ázsiai csajt, mint kiemelkedő(bb) karakter. Na, ő adja a feladatot a két lúzerünknek, akiknek ki kell valami új játékötletet találni valami rangos eseményre, mert különben bezárhatnak. A jó ötletek viszont „vidám süti” elfogyasztását igénylik, ezért kap is Seth egy adagot, amivel haza baktat, csak éppen beleköpnek a levesébe, mert egy váratlan pillanatban az apja elfogyasztja. Blablablab… had ne írjam le a rész tartalmát.

A humoros jeleneteket a vicces süti hatása eredményezi. Néha olyan hülyék tudtak lenni, hogy az már szó szerint fájt. A lentebb olvasható részlet is tőlük származik. Szerencsére most az irodából kevesebbet kaptunk, valahogy annyira nem hiányzott az a közeg, jól megvoltak az ott dolgozók nélkül. A cselédnőnek adnék több szerepet, látok benne valamit.

Noble Eskimo
We stole your snow
Our warming made your igloo melt
You’re left with just a walrus pelt

A fene essen belé. Úgy terveztem, hogy a 2. rész után kaszálni fogom, de nem tehetem. Éreztétek már úgy, hogy egy sorozat baromira nem tetszik, mégis etetteti a nézővel magát? Kb. ilyent érzek nála. A Dads biztos kihullik a sorból, a nézettségi mutatói romlottak, a minőség se az a fajta, amit megsiratnék, viszont a tényen nem változtat: jobban tetszett, mint a pilot. Egyefene, jövő héten beköszönök újra, és meglátjuk mi változott.

This entry has a rating of 1.5

Kommentáld!

Nézettség 09/26 – Csütörtök

 
Beküldte: Kanyecc 2013 September 30, 20:13-kor a(z) Nézettség témába.

Csütörtök megint csak a meglepetésektől volt színes. A Parenthood, a Grey’s Anatomy, a Two and a Half Men és még a Glee is az egyik legrosszabb – némely esetben pedig a legrosszabb – évad nyitánnyal állt elő. Ez kész katasztrófa. A The Michael J. Fox Show se remekelt. Az NBC ráfázott, hiszen 22 epizódot biztosan kapni fogunk belőle. Az ABC megismételte a SHIELD-et, amivel semelyik konkurenciája se került veszélybe. Na, de hogy jókat is mondjak, ott a The Crazy Ones, ami korrekt lett, végre valami kitűnés.

Kábelen semmi érdekes, már-már teljes az érdekltelenség.

A briteknél folytatódott a Pat & Cabbage, kicsit növekedett. A Peaky Blinders viszont hatalmas esést produkált. Ebből biztos nem lesz berendelés, hiszen csak a 2. részről beszélünk. (Részletek a tovább mögött.)
Tovább…

Kommentáld!

Emlékeztető: Hacktion – 5. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2013 September 30, 19:11-kor a(z) magyar ajánló,Magyar régió témába.

Ma. 20:20-tól az m1 műsorán: Hacktion – 5×01.

Hoppá. Egy újabb közszolgálaton futó sorozat nőtte ki magát. Az m1 legutóbbi akciósorozata a Tűzvonalban volt, ami megint csak szép életpályát futott. Azt se feledjük el, hogy az MTVA berendelte a Hacktion 6. évadját, ami tavasszal kerülhet képernyőre a jelenlegi műsortervezetük alapján.

Az új széria másik különlegessége Borbély Alexandra, akit a folytatásban a főszereplők sorában láthatunk, mint egy szakértőnőt, aki a bizonytékokra specializálódott. (Jelentsen ez bármit.) Mellesleg van olyan rajongó közöttünk, aki kőkemény fannak tartja magát? Már csak kiváncsiságból kérdem. Én annó talán az első etapját láttam, se többet. Aztán az Újratöltve reboot első epizódjába ízleltem bele, de nem hozta a berántást.

1 Hozzászólás

Plakátba zárva: Hello Ladies

 
Beküldte: tess 2013 September 30, 9:33-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Az idei pilot szezon igen csak hitvány, elég csak meglesni az eddigi értékeléseinket. A dráma vonalnál a legjobb értékelésünk is csak erős középszer volt, míg a komédiák olyan tipikus so-so halmazban hevernek. Persze a dömping java még hátra és nem láttunk mindent, de egy ilyen kezdés után sok jóra nem lehet számítani network fronton.

Éppen ezért is üdítő a tudat, hogy tegnap este elstartolt az HBO új komédia sorozata a Hello Ladies, amit nagyon a The Office-on edződött Stephen Merchant egyszemélyes projektjeként is lehet értelmezni. Az eddigi előzetesek (itt és itt) bíztatók, nagyon úgy tűnik, hogy a csatorna végérvényesen dobta az egykori dramedy vonalat (Bored to Death, Hung) és kissé túlzóan ugyan, de mintha ráállt volna az intellektuálisabb komédiára(Girls, Enlightened). Itt most főleg a naturalista töltetre, a finoman elszórt katartikus élményekre és a komplexen felépített poénokra tessék gondolni! Magyarán mindarra, ami nincs meg egy network sitcom-ban még a 7. évad után sem.

Persze a végeredmény tutira megosztó lesz, akárcsak a csatorna programjában betöltött helye, de kérdem én, kit érdekel mindez, ha minőségi? Engem speciel nem, főleg ha egy a Girls-höz hasonló mestermű kerekedik ki belőle.

Kommentáld!

Külföldi előzetesek: Hétfő (09.30)

 
Beküldte: FERCSA 2013 September 30, 7:07-kor a(z) videó témába.

(Ma esti műsorrend.) Újabb hét vette kezdetét. A tovább mögött találjátok: a How I Met Your Mother (9×03), a We Are Men (1×01) és a Mom (1×02) ajánlóját. Klikk.

Tovább…

Kommentáld!

Nézettség 09/25 – Szerda

 
Beküldte: Kanyecc 2013 September 29, 23:00-kor a(z) Nézettség témába.

Új timeslotban a Revolution, de vajon fel tudja venni a versenyt az ABC szitkomjaival és a többiekkel? Egyelőre nem. Nem azt írom, hogy rosszul kezdett, mert speciel a tavalyi évadzáró mutatóit hozni tudta, inkább csak azt, hogy 18-49 évesek körében van más, amit jobban néznek. A Modern Family bődületesen erős, bár a sorozatrekordtól eléggé távol van. A The X Factor emelkedett, ettől függetlenül rémesen gyenge. A Nashville is jobban nyitott, mint zárt előzőleg. A Back in the Game az ABC szégyene, ugyanis a Hank óta nem volt ennyire rossz nyitány szerdánként. A CSI is rengeteg nézőt vesztett.

A South Park a húzós napon is ki tudott tűnni, ugyanis 5 éves mutatókat döntött meg a Comedy Central-on, ami jót ígértet. A The Bridge mindegy hogy teljesít, hiszen berendelték már, de a Syfy színvonaltól nem igazán akar elrugaszkodni.

A briteknél a Whitechapel javította az előző heti csökkenést. A Wentworth 100 ezer mínuszt hozott össze. (Részletek a tovább mögött.)

Tovább…

Kommentáld!

Nézettség 09/24 – Kedd

 
Beküldte: Kanyecc 2013 September 29, 22:30-kor a(z) Nézettség témába.

Folytatódott a The Voice, meg is támogatta úgy a Chicago Fire-t, hogy simán összehozzon egy sorozatrekordot. Az NCIS legutóbb 6 éve volt ennyire nézetlen, mint most; az NCIS: Los Angeles még sose kezdett ennyire rosszul, míg a Person of Interest megint csak megsínylette az átpakolást. A CBS most jócskán ráfázott. Az ABC-nél egyedül a Marvel’s Agents of SHIELD tett le olyant az asztalra, amire oda kell figyelni, mivel legutoljára a V volt hasonlóra képes 4 évvel ezelőtt. 4.6-os demója pedig nagyon-nagyon erős. A Lucky 7 ezzel szemben botrányos nyitánnyal állt elő. A Dads és a Brooklyn Nine-Nine 28-28%-os csökkenést produkált, míg a The Mindy Project 21%-ost.

Tavalyhoz képest a Marvel’s…. 130%-os pluszt nyújtott az akkor futó Dancing with the Stars-hoz képest, de a The Goldbergs is nézettebb volt.

Kábelen a Sons of Anarchy durvult ismételten. 3 millió nézőt fogott meg a célközönségből, ami megint csak kimagasló mutató.

Nyitott a briteknél a The Wrong Mans. A BBC Two-n 13%-os közönségarányt csinálni több mint kihívás. Az Ade in Adland csökkent a premierjéhez képest. Újoncként bemutatkozott a Being Paul Gascoinge, jah és a Bad Education megint elindult a lejtőn lefelé. (Részletek a tovább mögött.)

Tovább…

Kommentáld!

Nézettség 09/23 – Hétfő

 
Beküldte: Kanyecc 2013 September 29, 21:55-kor a(z) Nézettség témába.

A CBS átrendezett napja nem éppen lett sikeres. A Hostages csúnyán elvérzett a mezőnyben. Mindössze a The CW sorozatait sikerült magamögé utasítani 18-49 évesek sorában. A Mom se nyitott fényesebben, hiába a jobb felvezetés. A 2 Broke Girls összehozta az eddig legalacsonyabb premierjét. A How I Met Your Mother viszont vonzotta a nézőket a képernyő elé. A The Blacklist félelmetes teljesítményét valószínűleg a The Voice-nak köszönheti. Nála a második hét nagyban közre fog játszani. A Dancing with the Stars megérezte a konkurens tehetségkutató erejét. A Bones 13%-ot, a Sleepy Hollow 8%-ot csökkent az előző hetéhez képest. Utóbbi a The Mob Doctor tavalyi mutatóit 138%-kal überelte így is.

Kábelen mindenki a sportra tapadt rá.

A briteknél kétségtelenül a Doc Martin a király. 32%-os közönségaránnyal tarolt hétfőn. Jamie’s Money Saving Meals címmel egy újabb Jamie Oliveres műsor startolt, azaz már megy 4 hete, és hozza is a szokásos mutatókat a Channel 4-on. (Részletek a tovább mögött.)

Tovább…

Kommentáld!

Drága lett a reklámblokk a Breaking Bad alatt

 
Beküldte: Kanyecc 2013 September 29, 20:32-kor a(z) Hírek témába.

Az előző cikkünkben olvashattátok, hogy a Breaking Bad nem semmi finálé előtt áll. Az AMC csatornatörténelmének legdrágább reklámblokkját osztotta ki a búcsúzó Bryan Cranston és Aaron Paul főszereplésével futó sorozatnak. 300-400 ezer dollárt kérnek el egy fél perces reklámidőért, ami már-már vetekszik az American Idol és a Modern Family számaival. Oké, ezt csak egy alkalommal lehet megejteni, ettől függetlenül elképesztő, hogy honnan hova nőtte ki magát a csatorna egyik alappillére, hiszen a Mad Man után ráfigyelt oda leginkább a kritikus közönség, valamint az egyedi produkciókra vágyó közönség.

Ízelítőképp had mutassam meg, hogy az elmúlt idényekben miképp szerepelt:

2×01 – 1.66 millió néző
3×01 – 1.95 millió néző
4×01 – 2.58 millió néző
5×01 – 2.93 millió néző
5×08 – 2.78 millió néző – Fél évad finálé
5×09 – 5.92 millió néző – Fél évad premier
5×15 – 6.58 millió néző – Sorozatfinálé előtti epizód

A növekedés folyamatos. Istenesen az utolsó évad második felére szerzett magának akkor rajongótábort, hogy számos sorozat megirigyelheti, hiszen majdhogynem meg másfél szerezte a nézettségét a teljes lakosság körében, amit a sorozatfináléig – ha nem is folyamatosan, de – növelni tudott. Jelenleg sorozatrekordot dönt. Az 5×15-ös részt 6.58 millióan látták, ám ebből 4.28 milliót a 18-49 évesek tettek ki. Szép eredmény. Más országos adó produkciója is megirigyelheti.

További érdekesség, hogy az elmúlt időszakban a részek között megjelent reklámokért átlagban 130-140 ezer dollárt kértek. Most ezt duplázzák, sőt másfélszerezik. A finálé futamideje is növekedett, ugyanis 75 perces nettó zárással tessék számolni, ne pedig 60 percessel.

Nem lesz mindenidők legdrágább reklámozásáért elkért költsége a fináléjának, de az AMC történelmében rekordot fog dönteni, annyi biztos. Ha a Super Bowlt nem vesszük számításba, akkor legutóbb az ABC nyittatta ki a reklámozók zsebét a Lost fináléjakor, amikor 900 ezer dollárt kértek el egy félperces reklámért. Hasonló magasságokban járt a Seinfeld, a Jóbarátok és az Everbody Loves Raymond fináléja is, ahol több mint 1 millió dollárt kértek egy félperces blokkért. A csúcsot viszont az 1983-as M*A*S*H sorozatzáró tartja, ahol 450 ezer dollárt kértek fél percért. Ismétlem, ’83-at írtunk akkor, azaz az inflációval átszámolva ez brutális lenne.

Most örülhet a Netlfix is, hiszen náluk visszanézhető stream formájában a sorozat eddig leadott epizódja. Kutatók azt állítják, hogy a Breaking Bad fináléja átlépi a 7 milliós nagyságrendet, de ha ez nem történik meg, akkor az maradandót fog mutatni, amit el is hiszünk látatlanban!

Kommentáld!

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2013 September 29, 18:52-kor a(z) Hírek témába.

 • 300-400 ezer dollárba fáj annak a cégnek egy reklám a Breaking Bad sorozatfináléja alatt, amelyik benevezett rá. A Mash fináléjakor 1983-ban fél perces reklámért 450 ezer dollárt kértek, míg a Seinfeld, Friends és Everybody Loves Raymond alatt 1 millió fölé is emelkedett ez az összeg. Szintén kiemelkedő mutatót anno a Lost generált 2010-ben 900 ezerrel.
 • Plusz még a Breaking Bad-hez kapcsolódóan némi érdekesség, miszerint mennyi érdekes összefüggés van a Malcolm in the Middle-hez viszonyítva. Plusz 2.: Ilyen lenne a BB, ha George RR. Martin írta volna. Plusz 3.: Breaking Bad, mint animációs sorozat. Végezetül pedig egy jóféle gif Walter White-hoz.
 • Van néhány címünk: A Red WheelbarrowHomeland 3×08; You’re No AngelNashville 2×04; A Few Good TalismenWitches of East End 1×04;
 • Friss casting hírek érkeztek a Game of Thrones 4. évadját illetően. Nos, Pedro Pascal, Indira Varma, Mark Gattis, Loras Tyrell és Roger Ashton-Griffiths látható lesz a folytatásban.
 • Katie Leclerc vendégszerepelni fog a Community-ben.
 • Szeptember 30-án folytatódik a CBC műsorán a Cracked 2. évadját.
 • A truTV bejelentett pár sorozat visszatérést: október 30-án jön a South Beach Tow, november 5-én a Storage Hunters 3.5 évadja, november 10-én World’s Dumbest… 16. etapja, december 2-án a Full Throttle Saloon 5. szériája, 16-án a Lizard Lick Towing 4. szezonja, 17-én a Hardcore Pawn 8. szériája, míg január 2-án az Impractical Jokers 3. évadja.
 • Will Kemp és Kellee Stewart csatlakozott a HR című újoncba.
 • Shiri Appleby aláírt az Unreal című pilotba.
 • Dylan Neal visszatérőként tűnhet fel az Arrow 2. évadjába, ahol egy főgonoszt fog alakítani, illetve John Barrowman is jelen lesz, ha még nem lett volna biztos a hír.
 • Carrie Fisher (Star Wars) és Patrick Stewart (Star Trek) vendéghang lesz az október 6-i Halloween-témájú epizódban.
 • Davi Jay visszatérő státuszban szerepel a The Walking Dead 4. évadjában.
 • Karen Kaia Livers aláírt a The Originals-ban.
 • Az A&E rendelte be a francia Les Revenants amerikai változatát, ami The Returned címen fog futni. A készítők sorában: Carlton Cuse lesz, aki a Bates Motel egyik exec. producere és társ-showrunner-e.
 • Cedric Yarbrough és Ben Zelevansky beugrik a The Goldbergs 1×03-ba.
 • Kate Burton szerepelni fog a Scandal 3×02-ben, mint vendégszereplő.
 • Elhunyt William A. Graham 87 éves korában.

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats