Esti előzetes (2): Sleepy Hollow – 1×06

 
Beküldte: Kanyecc 2013 October 31, 23:15-kor a(z) videó témába.

Jövő héten új Sleepy Hollow epizódot kapunk. Ezt már át fogja hatni a novemberi söprés, hiszen ha a vendégszereplők listájára vetünk egy pillantást, akkor megpillanthatjuk John Noble nevét. Sikerült mindenkinek szintre hozni? Ha igen, akkor a véleményekkel bátran bombázzatok minket, mivel a kritika már egy ideje fellelhető az oldalon. Másrészt ajánlom figyelmetekbe újra azt az egyperces ajánlóját, ami eléggé beleültette a bogarat a fülembe. Oly annyira, hogy szinte 100%, hogy írni fogunk az 1×06-ról is külön egy cikket. Most jött egy újabb ajánló, nézzük csak!


Kommentáld!

Az Almost Human első 8 perce

 
Beküldte: Kanyecc 2013 October 31, 23:04-kor a(z) videó témába.

Áttöltöttem, bár ez a netről már úgy se fog lekerülni. Azon okból kifolyólag vagyok ennyire biztos a kijelentésemben, mert a Fox tette közzé pár nappal ezelőtt. Sajnos a rossz net miatt manapság eléggé nehézkes előzeteseket átpakolni, de ennél mégis úgy éreztem, hogy muszáj. A csatorna elég későn kezd bel az Almost Human premierjébe. Ettől függetlenül nincsenek cseppet se elkésve, mert mint már párszor leírtam, a mai drámaújonc helyzet eléggé kiábrándító. Talán J.J. Abrams és J.H. Wyman életet tud lehetni a műfajba. Talán ha jó jövőben játszódó akciót szállítanak, akkor könnyebben mondok le a Hostagesről. Meglátjuk november közepén.

Tehát mutatnám az első 8 percét a pilotnak. Az egybe epizódját majd csak november 17-én kapjuk meg. Elvileg, hiszen a Foxnál semmi sincs kőbe vésve.


Kommentáld!

Hostages – 6 rész távlatából

 
Beküldte: Kanyecc 2013 October 31, 21:13-kor a(z) Hostages témába.

A Hostages plakátjai azt mondatták velem, hogy megérkezett az országos adók Homeland-je. Szerencsémre ez a tévhit könnyedén megcáfolódott, hiszen már a pilotnál kikörvonalazódott: mit is akarnak a nézők elé tárni az írók. Nem hagytam maga, folytattam. Minimális előrehaladást véltem felfedezni a következő 2 részénél. Míg nincs jobb dráma, nézni fogom! Jelenleg szinten vagyok vele. Az tiszta sor, hogy csak és kizárólag darálva fogom nézni. A heti történések minimálisan kötnek le, viszont az előzőekhez képest már sokkal összerakottabb részeket szállítanak, amit mindenképpen értékelni kell.

Lassan az évad feléhez érünk. Átbillen az epizódszám-mutató a második felére. Az íróknak egyre többet, egyre nagyobbakat kell álmodniuk, hogy a maradék nézőit se veszítsék el. Jelentem: látom az erőfeszítésüket. Az 1×06-os epizódnál már nyíltan kijelentettem elégedettségem: „Ez korrekt lett” – írtam a gomiso-n. Magam se tudom, mit higgyek már. Amikor azt hinném, teljesen tisztában vagyok a közelgő csavarokkal, akkor jön pár olyan fordulat, ami megmosolyogtat és egyben meglep. Végre jól kezdenek el játszani a kártyapaklival. 5 rész kellett ahhoz, hogy kicsit magára találjon a sorozat. A végére még átlagon felüli lesz a pontszáma? Elképzelhető.

Azért nem kell megijedni. A jóhoz közel sincs, viszont látom a próbálkozás jeleit. A karaktereknél mutatkozik leginkább a változás. Dr. Ellen többarcú mivolta pár percre tudott szint vinni a történetbe, főleg hogy feltépnek nála pár olyan sebet, amiket ki se néztünk volna belőle. Brian hozza a szánalmas férj és szerető szerepkörét. Ha nem lenne, akkor se hiányolnánk a családfőt. A két gyerek közül Morgan a leghangsúlyosabb. Kellett az a terhesség, hogy ne érezzük tehernek, mint pl.: Jake-et, akinek a fűügyletei hirtelen megoldódtak? Ne máár. A fogvatartókra is rájár a rúd. Senki sincs biztonságban – erre akarok kilyukadni. Istenigazából magam se tudom, hol játszanék a legszívesebben, mert nem látom a végjátékot a fejemben.

Ez a 6 rész egy kulcsfontosságú kérdésre helyeződött ki: Miért és ki akarja megölni az elnököt? Ki mozgatja a szálakat, hiszen mindenkinek van felettese. Duncan se hobbiból vállalta el az FBI mellett ezt a küldetést. Talán a végére jóvá válik. Talán az menthetné még a sorozatot, ha a fináléra a vezetőség húzná a rövidebbet. Valószínűleg így lesz. Fel kell lélekben készülni arra, hogy semmi se az, aminek látszik. Pontosan ezért adtam neki egy újabb esélyt, és ha már a feléhez eljutottam, akkor szerintem maradnom kell. Nincs más választás.

Itt a novemberi sweeps. Most vagy soha alapon simán rámondanám, hogy az „izgalmi” faktora a négyzetére fog emelkedni a folytatásnak. Mondjuk ez könnyű lesz. Egyszer se mélyesztettem a körmöm a kezembe a feszült helyzeteknél. Gondolom ti se?! Jó látni az erős visszatérő szereplőgárdát. Ott a titkosszolgálatos húzott szemű ürge, aki elkezd a nővér ügyében nyomozni, de Victort alakító Dana Ashbrook-ról se feledkezzek már el, mert hozzá az elvárt minőséget.

Talán túlzás ezt az emberrablásos történet. Ha a családot kivennénk, és mindenmást meghagynánk, egy sokkal élvezhetőbb összeesküvéses drámával lenne dolgunk. Hány hete is tartják őket fogságba? Azóta hányszor próbáltak kiútra lelni? – Ugye, ezek a szokásos helybenjárási fázisok, amikor ütős ötlet hiányában hozzunk be valami „részre szólót”, amit az epizód végére el is varrhatunk. Esetleg a 7 epizódos részszám megmenthette volna. Az a mázlink, hogy a 13.-ra 15.-re megkapjuk a végső zárást.

Lehetne sok mindenen javítani, de leginkább a történetre szorulna rá. A hangulat, a karakterek beálltak egy olyan szintre, amin úgy se akarnak változtatni. Hogy valami jóval zárjak: a pilothoz képest az évad felére elég élvezhető kezd lenni. Talán adjatok Ti is egy újabb esélyt neki, vagy csak pillantsatok az 1×06-ba, hisz az átívelés mondhatni luxus benne.

Utószó: A flashback-eket erőltetném, mert speciel tetszett, amikor visszamentünk a múltba. Azért jó volt pár olyan információt megtudni, amivel nem számoltunk volna.

This entry has a rating of 2

2 Hozzászólás

5. évadja is biztos a The Walking Deadnek

 
Beküldte: Kanyecc 2013 October 31, 15:53-kor a(z) Berendelés témába.

Igaz már twitterünkön és Facebook fan page-ünkön jeleztük a The Walking Dead folytatásának berendelését, de gondoltam legyen nyoma a blogon is az üdvrivalgásnak.

Ki kételkedett az ellenkezőjében? – De most komolyan?! Szerintem adta magát, hiszen a premierjénél is döbbenetes mutatókat produkált, arról nem is beszélve, hogy mekkora reklámpénzt kérnek el egy félperces blokkért az epidódjai alatt. Itt inkább az a kérdés, hány évadra terveznek a készítők? …illetve meddig folytatódhat ez a fanatikus nézőszám növekedés.

Kommentáld!

Reign – Kezdett a sorozat

 
Beküldte: Kanyecc 2013 October 31, 14:35-kor a(z) Pilot,Reign témába.

Képébe röhögtem volna annak, aki nyáron a szemembe mondja a Reign kapcsán a tutit. Őszintén, ki hitte, hogy a The CW-re jó kosztümös dráma kerülhet? Ugye! Nem sokunknak ment el az esze. Vissza is olvastam azokat az írásaimat, amik hozzákötődnek. Általánosságban a bizalomhiányát éreztem, s ez úton szeretnék bocsánatot kérni az írógárdától, Stephanie SanGupta-tól és Laurie McCarthy-től, mert látatlanban ítélkeztem. Nem szabad!

Bevezetőmből már lehet sejteni, mire akarok kilyukadni. Nálam a Reign akkora pálfordulás volt, amivel az elmúlt 2 év alatt nem találkoztam. Hihetetlen. Úgy ültem le a pilotja elé, hogy ezt valószínűleg a sárgaföldi fogom leszólni, és a végértékelésnél kiadok neki egy kaszát. Erre mit ad isten…? Megszeretem! Egy kosztümös drámát, amit egy olyan országos adó készített, aminek nincs sok referenciája. Vannak még csodák. Ezt azért is írom, mert a The Tomorrow People-nél is becsapva éreztem magam. Ott pont fordítva történt minden. A nagyszerű kampány áldozata lette, mert cseppet se ennyire klisés, nyáladásnak szerettem volna megtapasztalni a „Holnap emberei” ötletét.

A története Mary Stuart, Skót királynőről szól, akit már kiskorában elzárva neveltek egy távoli kolostorféleségben, hogy megtanítsák neki az úrinői mivoltát, valamint megvédjék azoktól, akik ártani akarnak neki. Igen ám, de 15 évesen elviszik a francia udvarba, ugyanis már kiskorában jegyesévé vált Francis hercegnek – mindezt egy gyilkossági kísérletet követően. Ám kapcsolatuk cseppet se olyan egyelőre, amire mindenki vágynak, és amiket szívesen olvasnánk a könyvekben.

Az írók valószínűleg némileg elmásítják a történelemhez való kötődését a sorozatnak. Most jöhetnek a poénok, hogy ezt már olvastam az 5. osztályos történelemkönyvben, tudok mindent! Állj. Azért ezt nem olyan egyszerű, mert simán kinézem Stephanie-ékből, hogy a különböző pletykákat is beleveszik a sztorijába, ezért csak jelzésértékűen szólnék: ne ebből készüljetek a történelem órára, ha éppen ez a korszak és rész van terítéken, mert könnyedén elégtelennel (esetleg elégségessel) ültetnek le. Szerencsémre az agyamból kihalt ez a korszak, így sok spoiler nincs most bennem.

Túl sok negatívumot ha akarnék se tudnék felsorolni. Hirtelenjében egy se jut eszembe, mert annyira meglepett, hogy tényleg csak a jókat tudom felidézni. (Ez baj?) Kezdjük a boncolást a műfajágával. Kosztümös, tehát egy korszakot kellett felépíteni a rendezőknek. A pilotját Írországban forgatták. A táj magáért beszél, ennél szebbet már csak Új-Zéland adhatott volna. A díszlet hibátlan, ahogy a kellékek és a jelmezek is. Kíváncsi lennék, hány ruhadarabbal dolgoznak, valamint melyik előző filmből/sorozatból vették át a javát. (Ha tippelnem kellene, akkor egy The Tudors-t mondanék, mert ahhoz hasonlít a legjobban.) Nagyon jól dolgoztak az operatőrök is, hiszen számos frappáns kameraállást láthatunk, nem spórolnak a nagytotálokkal se. Sok a kültéri jelenet, nem csak a négy fal között ragadnak, mint egy Downton Abbey-nél. A zene speciel nem rémlik, de ha rémlene, az lehet, hogy baj lenne.

A szereplők többsége az eyencandy-faktort erősíti. Hozzuk csak példaként fel Toby Regbo-t, aki Francis herceget alakítja. Hány lány lett hirtelenjében szerelmes? Aztán ott vannak a pasiknak azok a lányok, és persze Mary, akik a francia udvarba érkeztek. Hozzák a bujaságot; velük együtt mosolygunk, félünk, mintha évek óta tényleg ismernék egymást – mintha örök barinők lennének. A casting megint csak adja. Pont a főszereplők miatt tudnám a Gossip Girl-re való hasonlítást ráhúzni. Olyan, csak időben visszautazva.

A történetet a pilotnál úgy bontották ki, hogy holtidő egy szál se volt. A kellő információt magamba szippantottam és még kaptam pár olyan mellékszálat, ami a későbbiekben jó lesz valamire. Elégedett vagyok. Azt már előre látom, hogy ha klisékkel is akarnak operálni nem lesznek annyira szembetűnők. A főszálat kétségtelenül Mary és Francis összekapcsolt élete adja, míg a mellékvonalon a királynő és mások általi cselszövések várhatóak. Illetve az udvari intrikák, amik elengedhetetlenek.

Így utólag visszagondolva örülök is, hogy nem a The Selection jött őszre, a Reign pedig tavaszra. Eleve gyengécske az idei drámablokk, pont ezért örülök annak, hogy végre megtaláltam azt a műfajban, amit nem azért néznék, mert nincs jobb, hanem mert teljes egészében elnyerte a tetszésem. A 2. résznél nagyon fel is kell kötniük a gatyát, mert az elvárásaim hirtelenjében az egekbe magasodik, de ettől függetlenül vakon vezethetnek, mert elnyerték a bizalmam. A folytatást tudtommal már Kanadában forgatták, szóval a rendezők újabb próbatétel elé lettek állítva. Remélem a csalódásom talonba marad.

A végére pedig egy fontos tény: a képi világa valami eszméletlen jó. Rengetek screenshotot lőttem a pilotban, ezért senki se csodálkozzon a végső pontszámon. Ezt ki kellett adnom egy újoncnak. Adhattam volna kevesebbet is, de nála úgy érzem: megérdemli. Az, ami ennyire magával ragad, ennyire meglep, az mást nem kaphat, mint 5/5-öt. Köszönöm a figyelmet. Jöhetnek a kövek!

This entry has a rating of 5

1 Hozzászólás

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2013 October 31, 12:13-kor a(z) Hírek témába.

 • A Comedy Central berendelte a Drunk History 2.-, a Brickleberry 3.- és a Key & Peele 4. évadját.
 • Az ABC 1.8 millió dollárt kér legalább egy félperces reklámblokkért az Oscar-díjátadó alatt, ami félelmetesen sok pénz.
 • Ben Vereen vissza fog térni a How I Met Your Mother-be.
 • Van néhány címünk: Anslo GarrickThe Blacklist 1×09; Five Witches of East End 1×06; The Axeman Cometh – American Horror Story 3×06; DiscipleCastle 6×09; Taking SidesAwkward 3×13; Shot in the Dark / The Trouble with the TroublesHaven 4×11-12; FutamonoHannibal 2×06; The Mystery in the MeatBones 9×10;
 • Interjút készített a TVLine.com  Elizabeth Mitchell-lel, akit a Revolution kapcsán faggatták. (A legutóbbi epizód tényleg jobb lett, mint az előzőek?)
 • Missi Pyle és Kurt Fuller is vendégszerepelni fog a The Crazy One 1. évadjában.
 • Juan Pablo di Pace állandó szereplőként csatlakozott a Dallas 3. évadjába.
 • Scarlett Byrne szintén állandó szereplője lesz a Falling Skies-nek.
 • James Corden azt állítja, hogy lesz a The Wrong Mans-nak második évadja, sőt Mathew Baynton ki is tweetelte, hogy lehet várni őket szépen vissza.
 • Most látom, hogy a The Blacklist címei az éppen aktuális feketelistára felkerült egyén neveit tartalmazzák. Az 1×09-es epizódban Anslo Garrick személyében Ritchie Coster lesz. Időbe feltűnt azért.
 • A Revenge Emily-je és Nola-ja összeházasodott, erről pár kép.
 • Forgatásos képek az adott részekhez: How I Met Your Mother – 9. évad; Supernatural9. évad; Hannibal 2. évad; Once Upon a Time3×06 (Ariel);
 • A Fox bejelentette a novemberi sweeps tervét: A MasterChef Junior dupla évadzáróját november 1-jén és 8-án kapjuk meg. A szombati animációs blokkja 2-án indul el. 5-én a New Girl-ben visszatér a Coach. A The X Factor élő, fellépős műsorral jelentkezik: 6-án, 13-án, 20-án és 27-én. 7-én tér vissza a Glee. 15-én startol a Raising Hope új évadja. 17-én és 18-án dupla éjszakás premierrel mutatkozik be az Almost Human. 24-én a Bob’s Burgers és az American Dad, míg 26-án a Brooklyn Nine-Nine és a New Girl jelentkezik Hálaadásos epizóddal.
 • November 26-i The Mindy Project vendégei között lesz Tommy Dewey és Max Minghella.
 • November 24-i American Dad-ben cameozni fog Mariah Carey.
 • Nick Jonas hackert fog alakítani a Hawaii Five-0 4×08-as részében.
 • Larry Mitchell a Hostages 1×08-as részében tűnik fel.
 • Morris Chestnut csatlakozott a Legends állandó szereplői közé.
 • Emily Bett Rickards interjút adott az Arrow kapcsán a TvLine.com-nak.
 • Zoe Ball szeretné, ha megkapná a Strictly Came Dancing című celebversenyzős-táncreality a celebmentes spinoff kiadást, mint annak idején a MasterChef esetében történt az. Az elképzelés eléggé érdekes, de akár még jól is járhatnának vele.
 • 2014 első negyedévében tér vissza a Dancing on Ice, ahol Todd Carty neve is felmerült.
 • A Downton Abbey-ben is zajlik a romantika.
 • 5.02 millióval nyitott David Tennant legújabb sorozata, az Escape Artist a BBC One műsorán, míg 1.83 millióval búcsúzott a The Wrong Mans a BBC Two-n.
 • Jön a második manga adoptációja a Sherlock-nak.
 • 8 darab olyan tévés karaktert láthattok itt, akik akaratlanul is eléggé ijesztőek.
 • 2007 óta nem volt frissítve az E4 stílusvilága, viszont most megkapta, 2013-ban. Itt egy videó hozzá. Ilyen volt, és ilyen lett – képekben.
 • Decemberben debütálhat Robin Williams és Ross Noble közös komédiája, a Set List: Stand-Up Without a Net a Sky Atlantic műsorán.
 • A Watch nosztalgiázik a briteknél, ugyanis november 4-től újra műsorára tűzi a Babylon 5 mind a 110 epizódját, persze nem egyszerre.
 • 11 ok, amiért imádtuk Matt Smith Doctor Who-ként.

5 Hozzászólás

Plakátba zárva: Bitten

 
Beküldte: tess 2013 October 31, 10:26-kor a(z) Kanadai régió,Vizuális egyveleg témába.

Az utóbbi időben a kanadai sorozatgyártás mintha lassan kezdené elhagyni a gagyi, b-vonalas filmeket idéző töltetét, ami roppant jó hír. Főleg egy olyan misztikus történettel operáló sorozat esetében, mint a Bitten, ami 2014 elején érkezik a Space Channel-re. Igen, arra a csatornára, ahol a Primeval: New World című merényletet is sikerült elkövetni. A Bitten esetében azonban némileg bizakodhatunk, egyrészről az alapot Kelley Armstrong azonos című regénye szolgáltatja, másrészről meg a produktumot átvette a SyFy is. Oké, utóbbi nem olyan meghatározó tényező az ismert sci-fi franchise szériái nélkül, de azért mégis… Ráadásul a főszerepet az a Laura Vandervoort alakítja, aki anno már a Smallville-ben bebizonyította, hogy nem csak egy egyszerű eyecandy a képernyőn. No, nem is egy igazi színészóriás, de csak meg tud birkózni a mostani karakterével. Legalábbis az előzetes után én valami hasonlót merészeltem feltételezni.

Kommentáld!

Külföldi előzetesek: Csütörtök (10.31)

 
Beküldte: FERCSA 2013 October 31, 8:07-kor a(z) videó témába.

(Ma esti műsorrend.) Egy kis ízelítő az estéből előzetesek formájában. A tovább mögött: a Vampire Diaries (5×05), a Millers (1×05), a Grey’s Anatomy (10×07), a White Collar (5×03), a Crazy Ones (1×06), a Reign (1×03), a Returned (1×01), a Les Revenants (1×01), a Parenthood (5×06), a Covert Affairs (4×13), a Scandal (3×05) és az Elementary (2×06) előzetese. Klikk.

Tovább…

9 Hozzászólás

Welcome to the Family – 3 rész távlatából

 
Beküldte: Kanyecc 2013 October 30, 21:44-kor a(z) Welcome to the Family témába.

Sajnálom, hogy az amerikaiak nem tudták értékelni a Wttf-et, mert az elmúlt 2 része se okozott csalódást. Az egyik legjobb, legaranyosabb és szerethetőbb  újoncot kaptuk meg az NBC jóvoltából, viszont az alacsony mutatói a 3. részt követően elhozta a kaszást. Ezt már tudjuk. Talonba maradt epizódok érkezéséről egyelőre semmi információ, és abban a szerencsés helyzetben sincs, mint az Ironside, hogy egy másik ország adója premierre tűzte volna a folytatását. Szóval ennyiből kell egyelőre jól lakni.

Aranyos volt a 2. epizódja. Megkaptuk a pilotot kifordítva. Nem akarom elspoilerezni, bár aki látta a kezdést, azt tudja, mire számíthat – Carolinenel kapcsolták össze. Dan Yoder helyzetében talán senki se lenne szívesen. Két oldalról kapja az áldást, melynek eredménye az agyi csőd. Jött aztán a 3. rész, ahol újra megújul a Wttf. Mindössze annyit csináltak, hogy a vendégszereplők közé elhozták Eva Longoria, aki együtt szerepelt Ricardo Antonio Chaviraval a Desperate Housewives-ba, mint egy pár. Mekkora poént vágnak már le. Az NBC kicsit oda is int ezzel az ABC-nek.

A minőségben szállítja azt, ami a heti kikapcsolódásra szükséges. A részek jól fel vannak építve. Holtpont-kezelésből jeles. Ezért se értem, miért vérzett el a csütörtöki rengetegben. Simán megérdemelte volna a back nine-t, mert az idei szitkomújonc paletta egyik kiemelkedő tagja. A legfurább dolgot se felejteném el: cseppet se zavar a családi szitkom beütése. Ezt a történetet elbírja az ember szervezete.

Összességében, csak is ajánlani tudom. Várom a „visszatérését”! Ott lesz végig mellette, kár hogy ehhez az NBC-nek is van némi beleszólása, mert mint már írtam, jelenleg nincs műsoron a gyors elkaszálása miatt. Felháborított? Igen!

This entry has a rating of 3.5

7 Hozzászólás

Emlékeztető: Stargate Universe

 
Beküldte: tess 2013 October 30, 15:05-kor a(z) magyar ajánló témába.

Ma 17:10-kor az AXN műsorán: Stargate Universe – premier

Meglepetésre a Stargate franchise záró akkordját az AXN hozta el a magyar közönségnek, ami már nagyon időszerű volt. Főleg úgy, hogy az 1. évad igazán üde színfoltja volt a szériának, még ha a fanboy érát meg is osztotta. Sajnos a 2. évad minőségileg és nézettségileg sem volt képes tartani a lépést, így joggal rászolgált a kaszára, habár a folytatás roppant ígéretesnek tűnt ezen a ponton. És ami a legszebb, mindezt napiban kapjuk, szóval igen gyorsan lepörög az a 2 évad.

1 Hozzászólás
Következő oldal »

free web stats