Hírmorzsák

 
Beküldte: tess 2013 November 30, 23:47-kor a(z) Hírek,Magyar hírek témába.

 • Hupsz, elfelejtettük. A Spektrum műsorán startolt el este folyamán a 10 részes doku-sorozata.
 • Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója elmondta, hogy a Vundersőn és Zuperszexi nem bukott meg, mint ahogy azt a sajtó állítja, mondja, csak hullámzott a nézettsége, mint általában a legtöbb új műsornak és formátumnak. – Ezzel is lehet védekezni, de ha siker lenne, akkor igazából berendeltek volna belőle további részeket.
 • Ismételten elpicsázta a Frizbit a 18-49 évesek körében a Film+.
 • Ördög Nóra is ott lesz a Csillag születik 2014-ben.
 • Újabb valóságshow-ban gondolkodik a Tv2. 2014-ben érkezik a műsorukra Az élet show című napi reality. A formula tisztára ugyanaz, mint az Édes életnél, csak itt éppen nem ismert személyek, ám azért érdekeseket fognak feltűnni.
 • December 13-án új vetélkedő startol az m1 műsorán Rátonyi Krisztina műsorvezetésével, ami péntek esténként lesz látható. A Bízunk Benned! lényege, hogy „egy baráti társaságnak és választott kapitányának helyesen kell válaszolni a feltett kérdésekre. Ehhez azonban nemcsak tudás szükséges, hanem játékszellem is: minél jobban ismerik egymást a csapattagok, és minél jobban bíznak a kapitányukban, annál több pénzt nyerhetnek, melyet jó ügyre fordíthatnak” – írja a MTVA
 • Pár érdekes infó látott napvilágot a The Mentalist 6. évadja kapcsán. Köztük spoileres is, amelyek azt taglaljál, hogy milyen lesz az élet az után a bizonyos Red John epizódot követően. Mellesleg érkezett egy új állandó szereplő Emily Swallow (Monday Mornings) személyében, aki holnap este fog bemutatkozni.
 • Plusz Joe Adler és Azita Ghanizada vendégszereplője lesz a 6×10-es epizódnak.
 • Közeleg a True Blood 7. szériájának premierje, el is kezdtek vele foglalkozni a tévés online blogok. Van itt egy olyan cikk, ami 5 durvaságról (spoiler!) rántja le a leplet, vagy éppen Rutina Wasleybeszél a befejező felvonásról.
 • David Ury és Scot Zeller beugrik a CSI 14×11-es részébe.
 • Joseph O’Connel megy a Mike & Molly 4×07-be.
 • Aki szeret chatelni twitteren, és még a Blue Bloods-ot is imádja, az december 20-án Tom Cavanagh (@CavanaghTom) és Rebecca Budig (@rebeccabudig), illetve Donnie Wahlberg (@donniewahlberg) üzenőfalát bombázza, mert lehet a rész alatt kérdeni tőlük – előbbi kettő vendégszereplőként lesz jelen.
 • Jerry Levine élete első Elementary részét fogja rendezni a 2×11-es rész során. Előzőleg a Hawaii Five-0-ban foglalkozott hasonlóval.
 • December 15-én kapjuk meg a Family Guy, az American Dad és a The Simpsons karácsonyi epizódját.
 • Todd Giebenhain szerepelni fog a Raising Hope 4×09-10-es részében.
 • Az angoloknál a Rising Star formátumát az ITV vásárolta meg. (Hihetetlen, de ismételten megcsinálták az izraelieket a tutit.)
 • Miután a briteknek is van saját Fox csatornájuk, a Fox UK, így 2014-től a The Walking Dead friss részeire mindössze 24 órát kell várniuk a szigetországban élőknek. Jók nekik, mi pedig várjuk a magyar premierjét, ami ki tudja mikor lesz.
 • Tim Minchin és Kayvon Novak főszereplője lesz a 88 Keys című BBC-s szitkomba, amit Jon Brown fog írni. A történet középpontjában egy hotel.

Kommentáld!

Emlékeztető: Behajtók | Jackie nővér 4. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2013 November 30, 9:51-kor a(z) Ausztrál régió,magyar ajánló témába.

Ma. 12:05-től az RTL2 műsorán: Tricky Business – 1×01.
Holnap. 01:35-től a Viasat 3 műsorán: Nurse Jackie – 4×01-02.

Ez lesz a mai menetrend, ami az újdonságok hadát illeti, illetve a Viasat3-on búcsúzik a 21 órától a 666 Park Avenue, ami előző héten startol és a csatorna maratoni darálás formájában mutatta meg a nézőknek.

Az RTL2 a tavalyelőtti idényből hoz el egy sorozatot az ausztráloktól. A Tricky Business-szel csak előzetes formájában foglalkoztunk. A Nine Network egyik újonca volt, ami egyébként az ottani országos adók egyik legjobbja. 13 részt élt mindössze, melyet Greg Haddrick, az Underbelly egyik készítőjének neve alatt futott. A története: egy családi vállalkozásról szól, ami adóbehajtással és olykor magánnyomozással foglalkozik. A szereplőgárdában: Gigi Edgley, Antony Starr, Lincoln Lewis, Kip Gamblin, Sophie Hensser, Odessa Young, Debra Byrne és Shane Bourne.

Valószínűleg a gyengébb nézettség okozta a vesztét, ugyanis 1.16 millióval startolt, amit a 6. részére 0.87 millióra, majd a finálékor 220 ezerre harcolt le.

Kommentáld!

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2013 November 29, 23:17-kor a(z) Hírek témába.

 • Rubin Kristóffal, a Vundersőn és Zuperszexi kreatív főszerkesztőjét interjúvolta meg az [origo]. Még két adást kapunk, aztán le fog állni a produkció. Elvileg még nincs kasza, hiába a gyalázatos nézettség, eleve ennyit terveztek – ezzel próbálják a szőnyeg alá söpörni a tényeket?
 • Január 9-én tér vissza a White Collar 5×10-es epizóddal midseason-re, míg a finálé december 19-ére esik. Az évadfinálé január 30-án lesz aktuális.
 • Egy cikk a Family Guy-ben kinyírt karaktert illetően.
 • Dupla részes lesz a Major Crimes egyik része, méghozzá a 2×18-19.
 • Terry Serpico vendégszerepelni fog a The Carrie Diaries 2×08-as epizódjában, amit Janice Cooke fog rendezni.
 • Van néhány címünk: Sports Therapy / Who’s on First / Color BarriesBack in the Game 1×11-13; Unpause / RallyHow I Met Your Mother 9×14,15; Mister EdnaDads 1×12; The Ghost in the Killer / The Master in the Shop / Heiress in the HillBones 9×12,14-15; Indispensable ManSleepy Hollow 1×12; Golden HammerThe Mentalist 6×12;
 • Anthony Konechny és James O’Sullivan vendégszereplője lesz az Almost Human 1×06-nak.
 • Még meg sincs a premier időpontja a Chasing Life-nak, amit előzőleg Terminales címen emlegettünk, de az ABC Family már berendelt +7 epizódot hozzá, így az első szériája legalább 20 részes lesz. Tudjátok, ez lesz a mexikói telenovella feldolgozás. A főszereplők sorában: Aisha Dee, Haley Ramm, Italia Ricci, Mary Page Keller és Richard Brancatisano; a visszatérők között: Abhi Sinha, Barry Watson, Rebecca Schull, Scott Michael Foster, Steven Weber és Vondie Curtis-Hall.
 • Robert Knepper vendégeskedni fog a Hawaii Five-0 4×13-as részben.
 • November 29-étől már péntekenként van az A&E műsorán a The First 48, illetve az After the First 48. Tehát szombatonként kell letorrenteznünk.
 • November 11 és 17 között szindikátusi mezőnyben a Judge Judy hozta a legnagyobb nézettséget, 10.591 milliót (HH: 7.6), majd Wheel of Fortune 11.851 milliót (HH: 7.5) és az NFL meccs 11.227 milliót (HH: 7.3).
 • Január 13-án tér vissza a téli szünetről a Switched at Birth és a The Fosters.
 • Nagyon alacsony nézettségi mutatókat hozott Josh Hutcherson műsorvezetésével a Saturday Night Live, ugyanis csak 2.0-ás demót hozott a célközönség körében legutóbb. A zenei kísérletet Haim Delivers tette ki.
 • 2014. január 6-án debütál a Marie című legújabb talkshow-ja a ReelzChannel-nek.
 • December 15-én folytatódik a Monsters & Mysteries in America 2. évadja a Destination America műsorán. Ilyen csatorna is létezik?
 • December 14-én debütál a Mustang Millionaire a Nat Geo Wild műsorán. Olyan lovászokról szól, akik musztáng lovakat tanítanak be.
 • John Corbett visszatérő szereplője lesz a Parenthood 5×13-nak.
 • Sprague Grayden visszatérő, míg Gregg Henry vendég lesz a The Following 2. évadjában.
 • Mo Gaffney, Gita Reddy és Jenna Perusich vendégszereplő lesz a Mike & Molly 4×06-os részében.
 • Tom Cavanagh megy a Blue Bloods 4×11-es epizódjába vendégnek.
 • Adam Brody aláírt a New Girl-be.

Kommentáld!

Végre tudjuk a dátumot!

 
Beküldte: tess 2013 November 29, 19:31-kor a(z) Hírek témába.

Ezt is megéltük, a BBC végre kiköhögte pár órája a Sherlock 3. évadjának a premierdátumát. Eszerint a várva várt folytatás nem a sokak által várt ünnepi dömpingben kerül képernyőre, hanem 2014. január elsején, azaz újév napján. Eszerint a The Empty Hearse szerdán, a The Sign of Three pedig január 5-én kerül képernyőre, míg a könnyes búcsú rá egy hétre, január 12-én érkezik a His Last Vow személyében. Durva, a BBC nem szarozik sokat és két hét alatt kiszórja az egyik legnépszerűbb sorozatát. Amerikába a PBS az évad majd csak január 19-én érkezik,de gondolom ez a kutyát nem érdekli már.

Amúgy a BBC ezzel a mediahackel megint kitett magáért, egyszerűen zseniális! 

Kommentáld!

Esti előzetes (3): Crisis

 
Beküldte: tess 2013 November 29, 19:13-kor a(z) videó témába.

Who is in control?

Meglepően mellőzött szerepben tündököl jelenleg a Crisis az NBC-nél, igaz midseason sorozat lévén ez részben érthető. Azonban ahhoz képest, hogy a kritikus kedvenc Life-ot is jegyző Rand Ravich sorozatáról van szó, amiben ráadásul Gillian Anderson is visszatér hosszas kihagyás után képernyőre (most a Hannibal-os vendégszereplését ne vegyük ide, a The Fall meg brit sorozat) mégis csak kissé csalódást keltő. Abszolút nem izzik a sorozatos közösség (miért is izzana, az NBC már párszor elhúzta a mézesmadzagot), holott egy ígéretesnek tűnő high-concept sorozatról van szó. Ha jól látom az upfronts adatlapját és az első előzetesét leszámítva mi sem nagyon foglalkoztunk vele eddig. Na, innen lesz szép nyerni!


Kommentáld!

Esti előzetes (2): Helix

 
Beküldte: tess 2013 November 29, 19:01-kor a(z) videó témába.

Play God. Pay The Price.

Mother-of-God!!! Nagyon úgy fest az eddig látottak alapján, Ronald D. Moore újabb klasszikusnak ágyazott meg a SyFy műsorán a Helix személyében. A gond ezzel csak annyi, hogy nem ő viszi a sorozatot, hanem a társa Steven Maeda. Ettől persze még nincs minden veszve, elég csak rápillantani erre a mostani előzetesre, ami jóval többet felfed a január 10-én érkező 1. évadból. Lelki szemeim előtt már látom a tébolyult paranoid hangulatból adódó feszültség forrást, no és persze a fojtogató kormányzati légkört. Adja isten, hogy az évad végéig kitartson a lelkesedés, elvégre nagyon ráférne már a SyFy-ra egy átütő siker.


Kommentáld!

Esti előzetes (1): Legit – 2. évad

 
Beküldte: tess 2013 November 29, 18:50-kor a(z) videó témába.

Az előző szezon egyik legnagyobb sitcom durranása egyértelműen a Peter O’Fallon – Jim Jefferies páros által szállított Legit volt az FX műsorán. A betegesen torz, politikailag abszolút inkorrekt, sőt egyenesen már tolakodóan tapló komédia roppant kockázatos vállalkozás volt a csatorna részéről, de mégis működött. Abszolút a Wilfred által kitaposott komorabb és valamilyen szinten realistább hangvételt követi, csak erre még képesek voltak rápakolni egy jókora lapáttal a szürrealistaábrázolásból. Igazából ódákat tudnék zengeni a sorozatról, de nem teszem, majd nemsoká, ha befejeztem az 1. évadot. Addig viszont tessék beérni ezzel a kis ízelítővel a 2. évadból.

Végezetül egy jó tanács, ha nem értékeled az alábbi tv spotot, akkor ne is várd a februári premiert, ugyanis ez nem az a mainstream konzervszagú komédia, amihez a network adókon hozzászoktál.


Kommentáld!

Plakátba zárva: Dallas – 3. évad

 
Beküldte: tess 2013 November 29, 18:37-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Jelen állás szerint még egy rész vissza van számomra a TNT által újjáélesztett Dallas 2. évadjából, de bátran kijelenthetem, Cynthia Cidre remekül vette a kezdeti akadályokat. Ugyan az 1. évad meglepően élvezetesre sikerült, de azért néhol jócskán megbicsaklott a tempója. Szerencsére a „nagy öregek” korrekt táptalajt biztosítottak, így Cidre is könnyebben tudta lenyomta a torkunkon az ezerszer látott soup paneleket.

Nobody Does Bad Like The Ewings

A folytatásra az írógárda mellett az „új generáció” is magára talált, így végre egy meglepően komplex és szövevényes történetet kaptunk, ami csak úgy izzott a folyamatos feszültségtől. Ráadásul a bejáratott karakterjegyek is beértek, így karakterszinten sem lehetett nagyon unatkozni. Persze mindezt szigorúan a guilty pleasure műfaji keretei közt tessék érteni, elvégre a Dallas soha sem volt az a komoly drámai töltettel megáldott sorozat. Larry Hagman búcsúztatása persze erre rácáfolt, de ez egyszeri alkalom volt. Sőt, reméljük az is marad a sorozat történetében!

A folytatásra ugyan még jócskán várni kell, február vége baromi messze még, de jó látni, hogy a TNT marketing gépezete kezd beindulni.

Kommentáld!

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2013 November 28, 0:02-kor a(z) Hírek témába.

 • December 1-jén a Comedy Central bemutatja színpadán Galla Miklós lesz a fellépő. Ismét egy kötelező darab.
 • Adam Brody vendégszereplő lesz a New Girl-ben.
 • Kirk Acevedo csatlakozott a 12 Monkeys szereplőgárdájába.
 • Van néhány címünk: Frenemies / TrioGlee 5×09-10; Under Pressure / And One to Grow On / Ispy Modern Family 5×11-13; Randy Get Your Gun / Vets / Prank War / General Inspection / Homecoming / Officer, Not a Gent / Army Men / Alive DayEnlisted 1×06-13; Curve Ball / Risk Assessment / Year-End BlowoutMajor Crimes 2×15-17;
 • Melissa Ponzio visszatérőként tűnik fel a Chicago Fire 2. évadjában.
 • Barbara Hershey vendégeskedni fog a Once Upon a Time in Wonderland egyik márciusi epizódjában, azaz nem fogjuk megkapni mindegyik részt még idén.
 • Eddie Izzard megnyugtatta a Hannibal rajongóit, ugyanis ott lesz a 2. szériában.
 • Nemcsak a BBC One-nak tetszett az Atlantis teljesítménye, hanem a BBC America-nak is, ugyanis ők is berendelték a második évadját. Ergó, nem veszik le a műsorról.
 • Kevin Ryan visszatérőként tűnik fel a Crossbones-ben.
 • A rajongók felszavazták a legjobb TOP5 Glee-zenét, a sorrend az alábbi: #1 Bad Romance (Glee Cast Version), #2 Born This Way (Glee Cast Version), #3 Bust Your Windows (Glee Cast Version), #4 Defying Gravity (Glee Cast Version), #5 Dog Days Are Over (Glee Cast Version). Részletek.
 • Kate del Castillo és Melinda Page Hamilton vendégeskedni fog a Killer Women-ben.
 • December 3-án fellép a The Voice-ban Blake Shelton, Xenia és Kelly Clarkson. Gondolom a nézettségét akarják kicsit feldobni. Plusz infó, hogy Ryan Tedder is ott lesz az utolsó részekben.
 • Két pilotot is berendelt az AMC, azaz így már háromra bővül a paletta, hiszen ott van neki a Line of Sight is:
  • Az egyik a Knifeman címet kapta, amelyet Rolin Jones és Ron Fitzgarlad fog készíteni. A történet alapját Wendy Moore-féle The Knife Man: Blood, Body Snatching And The Birth of Modern Surgery regény adja, amely a 18. század Londonjában játszódik, ahol egy sebészt ismerhetünk meg, aki szakmája egyik legjobbja – és még szervkereskedelemmel is foglalkozik.
  • A másik a Galyntine, egy poszt-apokaliptikus kaland-fantasy ötlet, amit a Revolution tesójának is emlegetnek, ugyanis bekövetkezik egy nem várt esemény, melynek következménye az lesz, hogy eltűnik a technológia a Földről, és ezáltal az embereknek alkalmazkodniuk kell az új feltételekhez. Mindezt Jason Cahil fogja írni, akihez a Halt & Catch Fire is kötőzik, valamint besegít neki: Greg Nicotero.
 • Katherine Willis csatlakozott a Deliverance Creek-be.

Kommentáld!

Elmaradt berendelés + kasza krónika

 
Beküldte: tess 2013 November 27, 17:58-kor a(z) Hírek témába.

Az utóbbi napokban igen combos lemaradást szedtünk össze, ami érintett pár berendelést és kaszát, így  most ezeket venném végig, de előtt jöjjön egy gyors összegző:

Berendelések:

 • Witches of East End – 2. évad
 • Longmire – 3. évad
 • Awkward – 4. évad

Cancel:

 • Necessary Roughness

Igazából a berendelések többsége teljesen nyilvánvaló volt, mondhatni hozták az abszolút papírformát. A Longmire jelenleg az A&E zászlóhajós sorozata a Bates Motel mellett. Ráadásul a 2. évad a minőség mellett a nézettséget is tudta tartani, mind a premier (4,31M), mind a finálé (4,42M) ráfejelt az 1. évados értékekre. A részenkénti 3,7M-s átlagnézettség (DVR adatokkal állítólag 5,4M) és a The Glades kaszája a 4. évad után egyszerűen adta magát. És ha ez nem lenne elég, Robert Taylor sorozatát nem csak a kritikusok, de a csatorna is isteníti:

Longmirehas become one of the most compelling dramas on television with a devoted audience and we are so proud of the show,” – David McKillop a csatorna egyik fejese

Nincs mese, 2014 nyarán érkezik a 10 részes 3. évad változatlan felállásban.

A Witches of East End kapcsán úgy fest, lassan a Lifetime sorozatok is kezdik kinőni a csatorna múltja által generálta gyermekbetegségeket. A sorozat egy boszorkány családot állít a középpontba, ami a jelek szerint működőképes koncepció. A kritikusok zöme eddig pozitívan áll a látottakhoz, plusz a nézettség is korrekt. Konkrétan a pilot 1,93M nézővel nyitott, amihez 0,7-es demó társult és ahogy nézem a folytatás sem zuhant jelentősen. Ehhez mérten abszolút nem értem a Lifetime vezetősége miért várt az újabb 10 részes bekéréssel a 7. részig.

“With its great story telling and amazing cast, Witches Of East End is leading a full-blown witch renaissance,”  – Rob Sharenow a Lifetime egyik fejese

Az Awkward esetében szintúgy nincs mit csodálkozni, elvégre a 4. évadot már egy rég berendelte a csatorna, de csak 10 rész elejéig. Erre a napokban kapott egy plusz 10 részes bekérést, így a 4. évad is 20 részes lesz. A hírérték ebben inkább csak annyi, hogy a távozó showrunner Lauren Iungerich helyét sikerült betölteni, ezután a Chris Alberghini – Mike Chessler páros viszi tovább a sorozatot.

Végül pedig jöjjön a Necessary Roughness, amit 3 évad után végre elkaszált a USA. A sorozat meglepően eredeti alapötlettel indult, de valamiért sosem lett belőle az a mainstream kedvenc, ami igazából kijárt volna. Sőt, a kritikusok is gyorsan mellőzni kezdték a szériát, akárcsak a nézők. Az 1. évad még kifejezetten jól teljesített, a pilot 4,67M nézőt, míg a finálé 5,85M-t vonzott.

“We are proud of this show and its writers, which had a unique ability to address topical subjects before they unfolded in real life on the sports pages.” – így búcsúzott a sorozattól a csatorna vezetősége

Ehhez képest a 2. évad hatalmas csalódás volt, a nézettség nemegyszer a lélektani 2M-s határ alá is csúszott, mégis megkapta a 3. évados bekérést, ami ugyan már jobban hozott, de a jelek szerint ez sem volt elég a 4. évadhoz. A végeredmény így 3 évad és 38 rész, amiből idehaza már két évad adásba is került.

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats