Cleveland-ék utolsó felvonása?

 
Beküldte: Kanyecc 2013 December 31, 12:19-kor a(z) DVD témába.

Senki semmi hivatalosat nem tud, csak annyit hogy a Brain fekete haverja, Cleveland már visszaköltözött a Family Guy világába. Ezzel a nagyközönséget abba a dilemmába tartva, hogy akkor most elkaszálták volna az animációs sorozatot? Nagyon úgy fest, de a döntéssel szerintem megvárják a májusi Upfronts időszakot.

A másik dolog, ami szintén erre ad következtetni, az a Bordertown berendelése. Bárhogy is alakuljon, nem nagyon fog hiányozni, még ha állandó Comedy Central-os nézője vagyok – ugyanis azon sorozatok közé tartozik, amit csak szinkronnal nézek.

December 17-e óta vásárolható a legutóbbi szériája odakinn, ha valaki szeretné magáénak tudni. MOD verzióban természetesen.

image

Kommentáld!

New Girl-plakát jövőre

 
Beküldte: Kanyecc 2013 December 31, 11:22-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Január 7-én a The Mindy Project társaságában fog visszatérni Zooey Deschanel a 3. évad második felével. A sorozathoz túl sok közöm azóta nincs, mióta átment fan-favourite felébe az egész – tisztára, mint anno a HIMYM-nél. Ettől függetlenül fél szemmel figyelem a kritikákat és a történéseket, illetve benevezek az olyan részekre, mint amilyen volt a Coach-féle.

image

New girl season 3

Kommentáld!

Emlékeztető: Angry Birds Toon

 
Beküldte: Kanyecc 2013 December 31, 2:46-kor a(z) animáció,magyar ajánló témába.

10:00-tók a Megamax műsorán: Angry Birds mesék – 1. évad.

Az Angry Birds elsöprő sikerű figurái életre keltek, mert immár animációs rajzfilmsoroztban is örülhetnek nekik kicsik és nagyok. Az eredeti humorú, szórakoztató Angry Birds sorozat első évadát a Megamax gyerekcsatorna mutatja be, Szilveszter estétől kezdve, minden nap. Szilveszter napján és január első napján 10 és 17 óra között minden órában 2 mulatságos történet vár mindenkit. 2014 januárjától is folyamatosan képernyőn lesz az Angry Birds a Megamax-on.

Ha esetleg valaki nem ismerné, az Angry Birds-történet a dühös madarak és a disznók közti alapkonfliktusra épül. A disznók ellopják a madarak tojásait, akik emiatt háborút indítanak. A csatát a madarak csak akkor nyerhetik meg, ha összefognak. Vajon a dühös madarak csavaros esze segít legyőzni a disznók egyre nagyobb számú hadát?

Az Angry Birds rajzfilmet szerte a világon több tíz televíziós társaság vetíti, elsöprő sikerrel. Magyarországon a Megamax gyerekcsatorna kezdi sugározni az első évadot, 2013. december 31-től.

Kommentáld!

Klondike-plakátok

 
Beküldte: Kanyecc 2013 December 30, 23:36-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Egyre több tévécsatorna kóstol bele a sorozatgyártásba. Amíg ennyire minőségi – már-már kábeles adókat megközelítő, érintő és utolérő – produkciókat tesznek le az asztalra, addig egy árva rossz szavam se lehet. A Discovery Channel-re érkező Klondike-nek is valami hasonlót jósolok. A csatorna első sajátgyártásúja, hangsúlyozom: az első. Hatalmas teher nehezedik a készítőkre, de játszva könnyedséggel túl lesznek remélhetőleg rajta.

2014. január 20-a a premier időpontja. Az első előzetesét látván, egyből arra gondoltam, hogy Simon Cellan Jones rendezése egyszerűen hibátlannak tűnik, mert az a táj, ahol zajlik az 1890-es években játszó western sztori az bizony meseszép. A szereplőgárdában: Tim Roth, Sam Shepard, Abbie Cornish és Johnny Simmons. Kell még más? Jah, egy plakát.

Kommentáld!

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2013 December 30, 22:30-kor a(z) Hírek témába.

 • Az origo gyártja a TOP-listákat a 2013-as évre kihegyezve. Akit érdekel, azok a linkekre klikkeljenek. Szóval van olyan: „Az év legjobb tévés szinkronjai”, „13 remek sorozat 2013-ból”, „Rettenetes férfiak éve a tévében”.
 • Sebestyén Balázst faggatta az origo oldala az évvégén.
 • Van néhány címünk: Ride Sally RideScandal 3×11; I / II / III / IV / VBlack Sails 1×01-05; The Katana #99The Blacklist 1×13; Destiny’s Child / Waves / End of a LineLost Girl 4×09-11; Summons / Prodigal / TrespassBitten 1×01-03; Bad BloodSleepy Hollow 1×13; Simple PleasuresShameless US 4×01;
 • Ora Jones és Adam Shapiro vendégeskedni fog a Betrayal 1×12-ben.
 • Eugene Byrd, Kelly Rutherford és Eileen Grubba beugrik a Bones 9×12-be.
 • Karine Vanasse és Stephanie Jacobsen vendége lesz a Revenge 3×11-be, illetve utóbbi a 3×12-es részben is jelen lesz.
 • Ray Winstone és Aneurin Barnard adott interjút a Sky One által, ami eléggé terjedelmesre sikeredett. A tegnapelőtt startolt Moonfleet című minisorozatuk van előtérben, erről beszél a két főszereplő.
 • Scott Eastwood és Tania Raymonde kiszáll a Chicago P.D.-ből.
 • Barack Obama-ról ismételten új sorozatfüggőségi kimutatás került napvilágra. Ott van a kedvencei között a Game of Thrones, a Boardwalk Empire és a House of Cards is – illetve a Breaking Bad éppen felhozatal alatt van.
 • Josh Hamilton állandó szereplője lett a Gracepoint-nak.
 • Január 8-án folytatódik a második felvonással a Dragons’ Den a CBC műsorán.
 • Január 9-én érkezik a Teletoon kanadai tévéadó műsorára a Total Drama All-Stars, melynek műsorvezetője lesz Chris McLean és a Chéf.
 • 2013 legrosszabb tévésorozatai a brit régióban.
 • Január 14-én folytatódik a BBC One műsorán a Death in Paradise a 2. évaddal. Gondolom vannak páran már, akik várják a visszatérését.
 • James Brolin vissza fog térni a Castle 6×12-be.
 • Luke Grimes kiszáll(t) a sorozatból, aki a 6. szériában csatlakozott, akinek Jessica-hoz van valamiféle kötődése, de mivel rég abbamaradt nálam, így passzolom. A lényeg, hogy az HBO szóvivője megerősítette a távozást, amire azért került sor, mert a karakterét átformálták volna más kreatív hiányosság miatt, amivel Grimes nem épp értett egyet.
 • Április 2-án kerül adásba az a Melissa & Joey epizód, melyben Yvette Nicole Brown fog szerepelni.
 • Jeff Hephner és Christine Evangelista beugrik a Chicago Fire 2×11-be.
 • Isaac White és Robin Weingert vendégeskedni fog a Chicago PD pilotjába.
 • Sharon Leal a Grimm 3×10-ben szerepelhet.
 • Stacy Keach vendégszereplőként feltűnik a Sean Saves the World 1×11-es részében.
 • Reece Ritchie csatlakozott a Hieroglyoh című Fox sorozatba, amiből 13 epizódot rendeltek be.
 • Jack Coleman megy a CSI 14. évadjába vendégszereplőnek.

Kommentáld!

52. heti magyar nézettség (12.23-12.29)

 
Beküldte: Kanyecc 2013 December 30, 20:22-kor a(z) magyar nézettség témába.

Az év utolsó nézettségi összegzője következne. Az RTL Klub elhatározottan jelentette ki, hogy karácsony Reszkessetek betörők nélkül fog eltelni. Megleszünk nélküle – tulajdonképp igazuk lett, hiszen úgy nyerték az ünnepet, hogy kínálatukban más kapott helyet. Hiába próbálkozott a Tv2 gyermekbarátabb műsorrenddel, csak a Tényekkel tudták leültetni a népet.

A Magyarország, szeretlek! bravúrozott vasárnap este. A teljes lakosság körében megverte a két kereskedelmi adót a vetélkedőjével, pedig az RTL Klub a kedvenc Harry Potter epizódot adta. A hét sorozata megint a Cobra 11 lett, míg műsora a Tények 27.9%-os közönségaránnyal. (Részletek a tovább mögött.)

Tovább…

Kommentáld!

Éjszakai előzetesek (3): RTL Klub sorozatai

 
Beküldte: Kanyecc 2013 December 30, 1:21-kor a(z) Magyar hírek,videó témába.

Januárban egy rakat újdonsággal jön az RTL Klub. Ezeknek az ajánlóját lehet megtekinteni a folytatásban. Név szerint A zöld íjászról, a Glades – Tengerparti gyilkosságokról, az Észak és Délről, a Castle-ről és a Kalandok Sohaországban című minisorozatról van szó. Nézzük őket – lehet, hogy nem éppen ebbe a sorrendbe következnek.


Tovább…

Kommentáld!

Éjszakai videó (2): Mad Dogs

 
Beküldte: Kanyecc 2013 December 30, 1:04-kor a(z) Brit régió,videó témába.

Lassan felkerül a netre a Mad Dogs 4×01-es epizódja, ugyanis tegnap ma volt a premierje a Sky One műsorán. Sajnos továbbra se jutottunk el a felhozataláig, de a pilot óta a kampányával belopta magát a szívünkbe. Egyébként, akinek hasonlóan kevés az ideje, azoknak tudom ajánlani a következő videót, melyben az elmúlt 3 évadnak a történéseit fogja összefoglalni. Ha mindez megvan, akkor jöhet egy 4. szériás ajánló, amit itt mutattunk meg, utána pedig az epizód, ami reggelre már tényleg elérhető.


Kommentáld!

Éjszakai előzetes (1): Moonfleet

 
Beküldte: Kanyecc 2013 December 30, 0:58-kor a(z) Brit régió,videó témába.

Tegnapelőtt, az Atlantis évadzáró epizódja ellen bedobta a mélyvízbe a Sky One a Moonfleet című minisorozatát, amiről egyszer már esett szó a blogon. A – többek között – Dublinban forgatott brit produkció szereplői között: Ray Winstone, Aneurin Barnard, Ben Chaplin és Sophie Cookson kapott helyet. A történet középpontjában egy fiatal kalandvágyó férfi áll, aki csatlakozik egy csapat csempészhez – mindennek könyves alapjai vannak. A premier tehát már elérhető, a folytatás január 1-jén jön. Előbb mutatnék egy hosszú, majd egy rövid előzetest.


Tovább…

Kommentáld!

2013-as év őszi mutatói: NBC

 
Beküldte: Kanyecc 2013 December 29, 23:39-kor a(z) Nézettség témába.

Cikksorozatunk második állomásához érkeztünk. Az elsőben kiveséztem, hogyan is áll a Fox. Most az NBC-n a sor, ahol hasonló tapasztalható. Nagyon jó látni, hogy végre valahára olyan újoncok kerültek berendelésre, amik tudják generálni a nézőszámokat; ahol az újdonság ereje a nézői elégedettségben visszaköszön. (Bár az újdonság szót a mai világban eléggé elvétve lehet használni, de mégis magáért beszélnek a mutatók.)

A közvetkező lista 2013. december 28-áig bezárólag tartalmazza a szükséges nézettségi adatokat. Már az elején kihangsúlyoznék egy fontos befolyásoló tényezőt: nem mindegyik sorozatnál egyezik a leadott epizódszám, így lehet, hogy valamelyik azért hoz jobban, mert még nem jutott el a mélypontjáig.

A történelem ismétli önmagát, ugyanis ahogy a Fox-nál, úgy az NBC-nél is egy újonc vette át teljes mértékben – házon belüli – a szkriptelt sorozatoknál a trónt. Messze kiemelkedik a kínálatból a The Blacklist, amelynek remekek a DVR mutatói. Bár már májusban megjósoltuk, hogy kajálni fogja az amerikai nemzet a koncepciót – ez bebizonyosodott. 11.07 milliós leadott epizódátlaggal kimagasló mutatókat produkál úgy, hogy felvezetőjéből elenyésző nézőt veszt, ami a The Voice volna a kétórás hétfői adásával. Természetesen feltehetjük a kérdés: „Miként hozna, ha másnapon, más felvezetéssel szerepelne?” – de valószínűleg mindenki sejti rá a választ: „Minimális csökkenés, de hasonló siker lenne!”. Személy szerint örülök a sikerének, mert inkább ő, mint egy Revolution, ami tavalyhoz képest 42%-kal hoz rosszabbul a 18-49 évesek körében, míg 25%-kal a teljes lakosságéban.

Visszakanyarodva, nem csak a The Blacklist-nek megy jól, ugyanis a Chicago Fire és a Law & Order: SVU is szárnyal az előző idényben nyújtottakhoz képest. Előbbi 20%-kal, míg utóbbi ~9%-kal növelte a nézettségét mindkettő szekcióban. A legnagyobb visszaesést a más említett Revolution tudhatja magáénak, majd a Parenthood 25%-os átlag csökkenésével. Nézzük a listát:

01. The Blacklist – 3.13 (HH: 11.07M, #1)
02. Chicago Fire – 2.25 (HH: 8.01M, #2)
03. Law & Order: SVU – 1.88 (HH: 7.01M, #3)
04. Revolution – 1.49 (HH: 5.42M, #5)
05. Grimm – 1.43 (HH: 5.45M, #4)
06. The Michael J. Fox Show – 1.31 (HH: 4.25M, #7)
07. Parenthood – 1.30 (HH: 3.99M, #8)
08. Parks & Recreation – 1.18 (HH: 3.10M, #11)
09. Dracula – 1.17 (HH: 3.55M, #10)
10. Sean Saves the World – 1.09 (HH: 3.59M, #9)
11. Ironside – 1.05 (HH: 5.16M, #6)
12. Welcome to the Family – 0.93 (HH: 2.63M, #7)

Mi a helyzet a nem-szkriptelt sorozatoknál? Nos, ott egyértelműen a reality és énekes-tehetségkutató király, a The Voice vezet toronymagasan, bár ez evidens. Nem véletlenül erőlteti ennyire a csatorna, hogy legyen őszi és tavaszi szereplése, viszont lassan kezd elérni ahhoz a ponthoz, amikor már megindul a beltenyészet; amikor jelentkezik a készítői érdektelenség, és megindul ezáltal a nézővesztés. A midseason egyik kiemelkedője The Sing-Off, ami a Fox-os The X Factor mutatóival büszkélkedhet.

01. The Voice (Hétfő) – 4.00 (HH: 12.96M, #1)
02. The Voice (Kedd) – 3.71 (HH: 12.30M, #2)
03. The Biggest Loser – 1.98 (HH: 6.61M, #3)
04. The Sing-Off – 1.70 (HH: 5.94M, #5)
05. Dateline NBC – 1.22 (HH: 6.06M, #4)
06. Hollywood Game Night – 1.00 (HH: 3.46M, #6)

KONKLÚZIÓ:

Talán kicsit úgy érezhetitek, hogy az NBC-nek jól megy. Ez badarság, hiszen két sorozatát leszámítva a 18-49 évesek körében a demómutatója 1.8 alatt van. Két újoncát elkaszálta már (Ironside és Welcome to the Family). Négy újonca sereghajtóként opciónál, abból kettő már eltávozott az élők sorából. A Revolution-t csak azért hozták vissza, hát ha a nézők megkedvelik, adnak neki egy újabb esélyt, viszont ezt inkább a Chicago Fire kapta meg, ami szerintem jobban megérdemli. A Grimm erősen a középmezőnyben. Noha csökkent a célközönségben, erősödött a teljes lakosságban. Biztosabbra vehető a visszakérése, mint a Revolution-nek.

A reality szekcióban nincs akkora probléma. A The Voice hozza a vártakat. A The Sing Off tavalyhoz képest célközönségben 11%-kal, teljesben 30%-kal erősödött meg. Már csak a The Biggest Loser-nél kellene valami reformot kiötleni.

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats