A Vágók jelöltjei 2014-ben

 
Beküldte: Kanyecc 2014 January 31, 23:32-kor a(z) díjátadók témába.

Milyen eldugott szakszervezeteket találok, mi? Végig vesszük 2014-ben is a főbbeket, mert szeretem tudni, hogy hol mennyire kiélezett a verseny. Folytassuk a díjszezont a Szerkesztők vagy Vágók díjátadójával, az ACE Eddie Awards-szel, hosszabb nevén az American Cinema Editors Eddie Awards-szel. Az előző évek mindegyikében a „szerkesztő” szócskát használtam rájuk, de valójában a vágók a legtalálóbb és pontosabb. Ismét egy idős céhről beszélünk, ugyanis 1950 óta gyűlnek össze évente és vitatják meg, hogy kik teljesítettek a legkimagaslóbban.

A kategóriájuk fura elkülönítésben részesül, hiszen két „dráma” szekciót kell megkülönböztetni. Az egyik azon adók kínálatára fókuszál, ahol a rész közben nincs reklám; a másik pedig arra, ahol megengedett – természetesen csak a drámák játszhatnak. Így történhetett meg az, hogy először (?) a történelemben a Breaking Bad és a House of Cards ne legyen egymás ellenfele, mindegyik vívja meg a saját harcát.

A komplett jelelt lista a tovább mögött tekinthető meg. A kiosztógálára február 7-én kerül sor, immáron 64. alkalommal.

Tovább…

Kommentáld!

Esti előzetes (3): Mixology

 
Beküldte: Kanyecc 2014 January 31, 22:42-kor a(z) videó témába.

Ez aranyos lesz. A legfrissebb előzetesével adott némi reményt, hogy valami jóféle szitkom érkezik a midseason-ben. Erre vágytam. Nincs baj az Enlisted-del, de lehetne jobb. A Mixology-ról májusban nem nyilatkoztam, de visszaolvasva a koncepciót, a szereplőgárdát és a stábban felsorakozók listáját, bizalomra ad okot. Itt az adatlapja. A startja: február 26-án lesz, belekerül a sűrűjébe, viszont most valahogy megértem a program összeállítókat: had menjen, mert ilyen gárdával, ha elvérzik, akkor nincs semmi keresnivalója a képernyőn.


Kommentáld!

Esti előzetes (2): The CW

 
Beküldte: Kanyecc 2014 January 31, 22:04-kor a(z) videó témába.

Közeleg a második hullám. Jön a februári sweeps, amire a The CW csinált egy hatásos csatornaelőzetest, melyben feltűnik mindegyik jelenleg futó sorozatuk. A kulcsszó: „TV Now”, ezt fogjuk hallani egy kellemes zene keretében. El tudnám nézni az ilyent akár hosszabb perceken keresztül. Már várom a hozzájuk kapcsolódó promóképeket, mert az látszik, hogy a legtöbb a fotózáson készült. (Már csak a beállásokból kikövetkezve.)


Kommentáld!

Esti előzetes (1): 24: Live Another Day

 
Beküldte: Kanyecc 2014 January 31, 21:24-kor a(z) videó témába.

Oké, ezt is időpazarlásnak éltem meg. A Fox bejelentette, hogy a Super Bowl alatt elhozza az első 24: Live Another Day masszív előzetesét, erre a briteknél a Sky One, ami birtokolja a vetítési jogait a szigetországban kihozott egy szimpla teasert. Nem dobtunk tőle hátast, arra pont jó volt, hogy megalapozza a kedvünket. 2014-ben tehát visszatér Jack Bauer. Most mindenki menjen a tévé elé, és pótolja az elmaradt 8 évadját.


Kommentáld!

Emlékeztető: Orvlövészek célkeresztben

 
Beküldte: Kanyecc 2014 January 31, 20:00-kor a(z) magyar ajánló témába.

Ma. 21:55-től az m1 műsorán: Anti-sniper – 1×01.

Nagy nehezen sikerült kideríteni, hogy az este érkező orosz sorozat valójában egy négy részes tévéfilm/minisorozat event. Angolul az Anti-sniper címet hordozza, de a neten annyi van róla, hogy semennyi, így kopiznám a szinopszisát:

Alekszej Pogozsev, aki egykoron mesterlövészként dolgozott, most az “orvlövész-vadászok” főnöke. Tudomásukra jut, hogy valaki felbérelt egy bérgyilkost, hogy eltegyen láb alól egy befolyásos üzletembert, Morint. Pogozsevéknek sikerül elkapniuk a bérgyilkost, aki hajlandó is lenne vallomást tenni, ám ekkor egy orvlövész végez vele. Minden gyilkosság helyszínén a tettes ott hagy egy piros golyót, amit a szakemberek “fekete foltként”, azaz halálos figyelmeztetésként értelmeznek. A vizsgálóbizottság felfogad egy magasrangú adószakértőt, Tatjána Uvarovát, hogy térképezze fel Morinék nagyszabású pénzügyi csalásait. Az asszony ellen gyilkosságot kísérelnek meg, ezért megbízzák személyes védelmével Pogozsevet. A férfi gyanítja, hogy beépített ember van a soraik között…

Kommentáld!

Black Sails – Kezdett a sorozat

 
Beküldte: Kanyecc 2014 January 31, 15:51-kor a(z) Black Sails,Pilot témába.

A Starz nem akar eltűnni az egyre szorosabbá váló mezőnyben. A Spartacus-szal annak idején felhívta magára a figyelmet, viszont a többi sorozatával koránt se aratott akkora sikereket, mint azt szerették volna. Egyre kiélezettebb a harc már a kábeles szekcióban. Már elmúltak azok az évadok, amikor 4-6 kábeles adóra kell odafigyelni. Itt tartunk most. A Black Sails több szempontból is a csatorna egyetlen zászlóhajója. Ő képviseli azt, amit annak idején az előddel, a Spartacussal felépítettek. Ezen kívül megterem egy olyan koncepciót, aminek jelenleg párja sincs a képernyőn. Ezzel az egyediséggel kell nagyot szakítania Jonathan E. Stainberg-nek és Robert Levine-nek.

Kezdjük a történettel. Az 1700-as évek első felében járunk, amikor a kalózkodás fénykorát éli. Flint kapitány (Toby Stephens) viszont válságban, ahogy lelkes legénysége is. Több hónapnyi portyázás után alig tettek szert valamicske vagyonra, amivel a rivális kapitányjelölt megerősödőben, és már az a szóbeszéd járja, hogy egy szimpla leszavazással simán átveheti az egykori kalózkirály pozícióját, ami több szempontból rossz hatással lehet mindenkire.

A pilot szokás szerint a karakterek precíz bemutatására fókuszált, illetve arra a helyzetre, amin keresztül megy Flint kapitány. Csak hogy jobban értsünk a felállást, elárulok egy mikro spoilert, ami túlzottan nem vág minket földhöz: adott egy akkora zsákmány, amiről minden kalóz álmodik – na, erre akarja rátenni a kezét válságban lévő hajókapitányunk, aki hónapok óta keresi az odavezető utat. Mindezt fű alatt, senkinek se beszél róla, hiszen nem tudhatja, kiben bízhat. Hm. Érdekes felvetés ez is, hiszen a kalózok nem feltétlenül a bizalmukról híresek. Lényeg, a lényeg, ez fogja adni az egyik, vagy inkább a fő átívelő szálat. A másikat pedig az éppen kibontakozásban lévő kalóz zsákmányok piacának elzárása, de ennek kisebb a hangsúlya.

A Black Sails-nek több erőssége van. Az első és egyben legfontosabb az a képi világa, ami páratlan. A szép kék óceán meseszép, ahogy azok a nagytotálok is, amiket a hajóról kapunk a vízről vagy a levegőből nézve. Felhozhatom példaként azt a jelenetet is, amikor lehorgonyoznak a szigetük előtt és beeveznek csónakokkal. Korrekt módon ki lett dolgozva minden. Egy rossz szavunk se lehet rá. Arra se lesz, ahogy kinéznek az egyes helységek, illetve a legénység java. Minden mocskos, poros, szakadt, ha tudnánk szagolni, akkor talán még a büdös szót is fel lehetne sorolni. A díszletesek és a jelmezesek nagyon odafigyeltek a korhűségre. Engem meggyőztek!

Nem csak ezzel fordítottak a maguk oldalára, hanem a roppant erős női castinggal. Kettő karaktert ki kell emelnem, akik eyecandy faktorjukkal alapjába véve nagyot dobnak az összbe. Max-ről (Jessica Parker Kennedy) és Eleanor Guthrie-ről (Hannah New) van szó. Mindkettő kulcsfontosságú. Előbbi alakítja azt a személyt, akin keresztül lebonyolódik a zsákmányok pénzzé váltása. Utóbbi pedig egy örömlány-szolga-barátnőféle. Nehéz behatárolni egy rész alapján, de talán a kurva a legjobb szó, mert hivatásosan csinálja a legprecízebben a ráhárított feladatokat. (És ezt lehet mindkettő értelemben érteni.) Tehát ez a második erőssége.

A harmadik az eredetiségben lakozik. Nincs jelenleg a tévében hasonló produkció. Majd kapni fogunk az egyik országos csatornára, de addig élvezheti az egyedüllétet. Jó rést látott meg a csatornavezetősége, hiszen itt is lehet alkalmazni a szexet, az erotikát, a vért (ha muszáj!) és a történelembe való visszanyúlást, mint azt tették a Spartacusnál. A korhűségre odafigyelnek, az átívelő történet nem túl erős, de egy ilyen ötletnek ez a legtökéletesebb. Nehéz fogáspontot találni rajta, mert alapjába véve nem volt rossz a kezdést.

Ki kell hangsúlyoznom, hogy hosszított pilotot tártak elénk, ami annyit jelentene, hogy 64 perces volt a futamideje. Ez alatt rengetek karaktert ismerhettünk meg. Minden „klikkbe” bepillantást nyerhettünk. A fejünkbe összeállt a kalóz-társadalom felépítése, illetve kik a befolyásos személyek, kikre kell odafigyelni, és kik okozhatják a legnagyobb meglepetéseket.

Can I tell you what happens, when I stand near an earner? My pussy gets wet. In which case, I will go fuck myself.

Külön ki kell emelnem a nyersséget és a szókimondóságot. A fentebb olvasható idézet is bizonyítja, hogy nem kertelnek, megmondják a tutit. További pozitívum, hogy a túlzott drámaiság mellett a humor se merül feledésbe. Elég csak a Feketeszakállas jelentre gondolni. Szerintem, ha valakinek eszébe jut a Black Sails, akkor első körben hozzá fogja párosítani. Vicces na! Így kell sorozatot készíteni. Nem is kétséges, hogy maradok. Engem ennyivel megvettek. Egy álmom vált valóra, végre van kalózos sorozatunk. A Starz jól döntött. Választhatott volna mást is, de mint az kiderül, a Magic City-féle rétegötletek csak az HBO műsorán élnek meg. Nekik kellenek a nézők. Első körben 850 ezret szedtek össze, amit ha tartanak, akkor könyvelhetjük a berendelését.

Mindenkinek csak ajánlani tudom. Összességében: van benne annyi potencia, hogy leverje az Intelligence-et is.

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2014 January 31, 9:55-kor a(z) Hírek témába.

 • Heaven White vendégszereplőként tűnik fel a Grey’s Anatomy 10×17-ben.
 • Sam Raimi (Spider-Man franchise) fogja rendezni a Rake (US) 1×04-es részét, melyben Denis O’Hare (AHS) és Omar J. Dorsey (Eastbound & Down) is beugrik, mint vendégszereplő.
 • Február 11-én lesz a dupla részes évadzárója a Dads-nek.
 • Jonathan Banks állandó szereplőként csatlakozott a Better Call Saul-ba, azaz az AMC-s Breaking Bad spinoff-jába.
 • Dirk Blocker beugrik a Brooklyn Nine-Nine 1×17-be.
 • Van néhány címünk: Catch Me If You Can Beauty & the Beast 2×15; Time to Move On / Mystery of Live / Too Much Ain’t Enough / Too Good to Be True / Refugee / Love is a Long Road  – Cougar Town 5×07-12; Whistle Past the GraveyardJustified 5×08; Fear & Loathing Revolution 2×14; Straw ManAlmost Human 1×13;
 • Jenna Dewan vendégeskedni fog a The Mindy Project-ben.
 • Friss forgatási képek az NCIS 11. évadjához.
 • A Showtime nem hátrál meg a Shamless, House of Lies, és Episodes új részeivel a Super Bowl miatt. Február 2-án ugyanúgy kapjuk belőle az utánpótlást. Kőbe lehet vésni a sorozatminimumokat. A döntést azzal indokolták, hogy nem akarják a nézőket a heti ritmusból kiejteni. Egyébként az HBO, a CBS és az ABC meghátrált.
 • Thomas Schlamme rendezte a The Americans 2×01-et.
 • A Syfy visszarendelte a Haven-t 26 epizódra. Ez azt jelenti, hogy kétszer 13 epizódot fogunk kapni. Mindegyik az 5. évadhoz íródik, csak lesz egy szériányi megszokott szünet a részek között. A forgatása tavasszal kezdődik meg Halifax-ban és Észak-Skóciában.
 • A Grey’s Anatomy is gőzerővel készülőben.
 • Still Open All Hours címen érkezik egy új sorozat a BBC One műsorára, melyben David Jason-t emlegetjük a főszereplők sorában. Roy Clarke fogja írni, aki meglepődött a döntés kimenetelén. Igazából annyira jól hozott annak idején a karácsonyi különkiadása, hogy csak idő kérdése volt, mikor fogják folytatni.
 • Ryan Murhpy adott interjút az American Horror Story 3. évadja kapcsán.
 • Patrick Murney állandó szereplőként csatlakozott a Public Morals című TNT-s Ed Burns-féle drámapilotba, amihez lesz köze Steven Spielberg-nek is.
 • Itt csekkolható egy közös előzetes a Melissa & Joey és a Baby Daddy február 5-i részéhez.
 • Perrey Reeves is aláírt az Entourage-mozifilmbe, ahol Melissa Gold-ot fogja alakítani.
 • Casey Sanders visszatér a The Big Bang Theory 6×16-os epizódjába.
 • Az Elementary utóvetítési jogát megvásárolta a WGN America. Részenként 1-1.5 millió dollárt kértek. 2015-ben vagy 2016-ban kerülhet legkorábban képernyőre.
 • Februárban elkezdődik a Sharknado 2: The Second One forgatása, a premier valószínűleg júliusban lesz. A rendezője: Thunder Levin lett.
 • A Switched at Birth 3×08-as része tánc-témájú epizód lesz.
 • A The Tomorrow People heti epizódja sorozatrekordot állított be nézettségileg. A 18-34 évesek körében: 0.9/3-as demó mutatót hozott. A teljes lakosság körében 18%-os, a 18-34 éveseknél 25%-os, míg a 18-49 éveseknél 22%-os volt a növekedés.
 • Sharline Liu egy fotós alakíthat a How I Met Your Mother 9×18-ban.
 • Jessica de Gouw a 2×17-es Arrow epizódban ismét fel fog tűnni.

Kommentáld!

Külföldi előzetesek: Péntek (01.31)

 
Beküldte: FERCSA 2014 January 31, 8:04-kor a(z) videó témába.

(Ma esti műsorrend.) Újfent elérkeztünk a hétköznap végéhez, a pénteki halálnaphoz. Lássuk mi újat mutat most. A tovább mögött: a Hawaii Five-0 (4×14), a Blue Bloods (4×14) és a Banshee (2×04) ajánlója. Ne hagyd ki egyiket se.

Tovább…

Kommentáld!

Emlékeztető: Sárkányok: A Hibbant-sziget harcosai

 
Beküldte: Kanyecc 2014 January 31, 1:28-kor a(z) magyar ajánló témába.

Ma. 14:15-től a Cartoon Network műsorán: Dragons: Riders of Berk Dreamworks Dragons: Defenders of Brek – 2×01.

Címváltoztatás történt a második szériára, így áthúzva leírtam az eredetit, hátha valaki úgy ismerte. Az emlékeztetőt azért ilyen korán teszem közzé, mivel sokan vagyunk úgy, hogy napközben dolgozunk és nincs lehetőségünk a nézésére, viszont nincs kizárva, hogy van egy kütyünk, amivel lehet időzítve rögzíteni a tartalmakat. Lényeg a lényeg: jön az Így neveled a sárkányodat! című mozifilm sorozat változatának második felvonása.

Kommentáld!

2014-es Upfronts-dátumok

 
Beküldte: Kanyecc 2014 January 31, 0:32-kor a(z) Hírek témába.

Már felmerült az a kérdés, hogy tervezzük-e idén is összegyűjteni a pilotberendeléseket, és a hozzájuk kapcsolódó híreket?! A válasz rá egyszerű: Igen. Egyelőre még jegeljük a témát, ugyanis pár hete kezdődött el istenigazából a pilotszezon. A castingok mellett a szkriptekből való pilotberendelések ideje zajlik. Tehát egy kis türelmeteket kérnénk, nem akarunk duplikálni túlzottan, viszont elmaradni se. Kb. egy hónap, és 90%-ossá érik az, hogy ki-mire tart igényt.

Addig viszont barátkozzunk az alábbi dátumokkal. Igen, már január végén kikörvonalazódik, hogy mikor lesz az a bizonyos egy hetes tumultus, amikor a csatornák bejelentik, hogy mikre tartanak igényt a 2014/15-ös idényben. A Fox is ott a listán, ami a TCA Press Tour 2014-es téli részlegén jelentette be, hogy nincs többé pilotszezon. Ezek szerint Upfronts-ról is le kell mondanunk? Passzolom, de a listán helyet kap, az NBC mellett. Valószínűleg utóbbi megint bele fog köpni a levesünkbe és idő előtt neki kezd. Ezzel persze leveszi a vállunkról a terhet. Örülnünk kellene, még se igazán megy. Íme a lista, amire oly sokan várnak:

Május 12. (Hétfő)
NBC
Fox

Május 13. (Kedd)
ABC

Május 14. (Szerda)
CBS

Május 15. (Csütörtök)
The CW

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats