Emlékeztető: A rejtély 4. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2014 April 30, 17:50-kor a(z) magyar ajánló témába.

Ma. 23:05-től a Cool műsorán: Fringe – 4×01.

Kommentáld!

Plakátba zárva: Suits – 4. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2014 April 30, 16:50-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

A firm, divided.

A Suits-ot röviden és tömören úgy tudnám leírni, mint a kábeles The Good Wife-ot. Oké, minőségbeli különbség azért adódik a két sorozat között, de mindkettőről a maga „ringjében” elég jókat olvasni. Mindkettő kikupálódott és korrekt drámává nőtte ki magát. Az USA legidősebb veteránjának egyik június 11-én fog visszatérni új részekkel, ehhez készítettek egy plakátot, ezt ni!

Suits-S4-poster

Kommentáld!

Délutáni előzetes (3): Chasing Life

 
Beküldte: Kanyecc 2014 April 30, 13:42-kor a(z) videó témába.

Cancer sucks!

Megmaradt bennem a Chasing Life szlogenje, miszerint a rák szopás. Az ABC Family nyári üdvöskéjéről van szó, melyben egy fiatal újságíró lány megtudja, hogy napjai meg vannak számlálva, ugyanis rákos. A főszerepben: Italia Ricci, aki megkapta azt a feladatot, hogy minél hitelesebben játssza el szerepét, és leültessen egy egész családot – mégis csak az ABC testvéradójának ez a feladata. 20 epizódot rendeltek be belőle, azaz többet, mint azt elsőre hittem. Részletesebben már foglalkoztam vele párszor, így most csak a négy legújabb előzetesét mutatnám meg. A legelső megvolt amúgy?


Tovább…

Kommentáld!

Délutáni előzetes (2): The Last Ship & Falling Skies 4. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2014 April 30, 12:36-kor a(z) videó témába.

A TNT nyári részlegét a Falling Skies visszatérése és a The Last Ship premierje fogja megalapozni, hogy aztán majd augusztusban a Legends is bemutatkozhasson. Ne rohanjunk annyira előre, hiszen kettőjük kerül most górcső alá. Mindegyik kapott egy-egy újabb előzetest. Nincs mit ragozni a tényen, egyik várósabb, mint a másik. Nézzük csak.


Tovább…

Kommentáld!

Délelőtti előzetes (1): The Strain

 
Beküldte: Kanyecc 2014 April 30, 11:26-kor a(z) videó témába.

Ismételten erős nyár elé nézünk. Guillermo del Toro és Chuck Hogan csak magára tudott gondolni (persze csak képletesen), illetve legutóbbi könyvére, A kórra, amikor az FX-szel megállapodott arról, hogy jó kis sorozat születhetne belőle. Be is rendelték a The Strain-t, ami az év harmadik negyedévében mutatkozhat be leghamarabb. A történetét azért se mesélném el, mert már olvashatta az, aki karta regény formában. Nem is annyira vészes áron megvásárolható a trilógia első kiadása. Igen, és vámpíros sorozat lesz.

A szereplőgárda baromi népes. A főszereplők között: Ben Hyland, Corey Stoll, David Bradley, Jack Kesy, Jonathan Hyde, Kevin Durand, Mia Maestro, Miguel Gomez, Natalie Brown, Richard Sammel, Robert Maillet és Sean Astin; míg a visszatérőknél: Francis Capra, Jim Watson, John Hurt, Lauren Lee Smith, Leslie Hope, Melanie Merkosky, Regina King és Roger Cross. Na, nézzük a legújabb előzetesét.


Kommentáld!

A kiválasztottak és a Ravenswood, az elátkozott város szinkronlistái

 
Beküldte: Kanyecc 2014 April 30, 10:25-kor a(z) szinkronhangok témába.

A Viasat-tól megkaptuk a két közelgő sorozatának a szinkronlistáját, melyből már előre le lehet szűrni, mennyire sikerült jóra a hangcasting. A The Tomorrow People nálam megmarad eredetibe nézősnek, mert leköt annyira, hogy úgy folytassam; a Ravenswood viszont lehet szinkronban nézős lesz.

A kiválasztottak (The Tomorrow People):

Stephen Jameson (Robbie Amell) – Márkus Sándor
Cara Coburn (Peyton List) – Tarr Judit
John Young (Luke Mitchell) – Orosz Ákos
Russell Kwon (Aaron Yoo) – Radnai Márk
Astrid Finch (Madeleine Mantock) – Szilágyi Csenge
Dr. Jedikiah Price (Mark Pellegrino) – Debreczeny Csaba
Jack (Jeffrey Pierce) – Sarádi Zsolt
Luca Jameson (Jacob Kogan) – Nikas Dániel
Marla Jameson (Sarah Clarke) – Kisfalvi Krisztina

Ravenswood, az elátkozott város (Ravenswood):

Miranda (Nicole Gale Anderson) – Lamboni Anna
Raymond Collins (Steven Cabral) – Horváth Gergely
Luke Matheson (Brett Dier) – Czető Roland
Remy (Britne Oldford) – Szabó Zselyke
Olivia (Merritt Patterson) – Andrádi Zsanett
Caleb Rivers (Tyler Blackburn) – Molnár Áron
Simon Beaumont (Henry Simmons) – Bognár Tamás
Dillon (Luke Benward) – Joó Gábor
Carla Grunwald (Meg Foster) – Menszátor Magdolna

Kommentáld!

Almost Human kasza, The Red Road berendelés

 
Beküldte: Kanyecc 2014 April 30, 9:06-kor a(z) Berendelés,Canceled/Ended: 2013/14,Hírek témába.

Kezdjük a frissebbel, a fájóbbal. A Fox az éj leple alatt elkaszálta az Almost Humant. Ezzel a döntéssel immáron 49 sorozattól búcsúzunk a 2013/14-es idényben, nekik már tuti nem lesz folytatásuk.

1545226_641970212511110_1943006146_n

Visszakanyarodva, fura, valahol meglepő döntés született, hiszen ha a nézettségi mutatókat vesszük elő, akkor házon belül a harmadik legnézettebb sorozat volt a teljes lakosság körében. (#1 Sleepy Hollow – 7.46M; #2 Bones – 6.64M; #3 Almost Human – 6.24M; #4 The Following – 5.19M.) Sőt, az ötödik helyen állt a 18-49 évesek körében 1.88-as demó átlagával. Azért se értek egyet a döntéssel, mert a nála rosszabbul teljesítő: The Mindy Project, Glee, Bob’s Burgers, Bones, Brooklyn Nine-Nine vagy The Following biztos visszatérője a következő idénynek. Hol az igazság? – nyugodtan felháborodhatunk, mert sehol a Fox-nál. Ha jön egy kedvenc, akkor kasza.

Oké, aláírom az évadfinálé mutatóival (1.5-ös demó, illetve 5.634 millió össznéző) szinte évadminimumot hozott össze – legalábbis 18-49-ben, és eléggé magasról szállt alá (3.14-es demóról, valamint 9.178 millióról). Mindegy, a búcsúztató kritika hamarosan megírásra kerül.

1526568_682050731816674_1185098414_n

Akad viszont jó hír is, ugyanis a Sundance Channel visszarendelte a The Red Road 2. évadját. 6 epizódot kapunk ismételten. Egy részt se láttam belőle, így se megerősíteni, se megvétózni nem tudom a döntést. Inkább csak csatolnám Sarah Barnett, a csatorna elnöknőjének szavait:

The Red Road’ tells the tale of a shocking conflict which plays out in a very specific place – the land that the Native Americans live on literally oozes danger. It’s a show about what happens when you try to bury the truth, and the devastating impact of that. We’re proud of this tremendously talented cast and can’t wait to see where creator Aaron Guzikowski takes this story in season two.

Kommentáld!

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2014 April 30, 8:40-kor a(z) Hírek témába.

 • David Costabile (Damages) csatlakozott a Dig című USA Network sorozatba. A 6 részes „event” produkciót Tim Kring és Gideon Raff fogja elkészíteni.
 • Van néhány címünk: The Untitled Racheal Berry ProjectGlee 5×20; Chap StewieFamily Guy 12×21; Permanent Record WreckerAmerican Dad 9×18; Stiiiiiiill HornySuburgatory 3×13; Who Shaves the Barber?Fargo 1×07; Exceptional or DeadBlack Box 1×04;
 • Shirley MacLaine és Kristen Schaal neve ott van a Glee évadzárójában.
 • Rosie O’Donnell vissza fog térni a The Fosters 2. évadjában. Két epizódos szerepet kapott az augusztusi részeiben.
 • Kenneth Mitchell állandó szereplője lesz a The Astronaut Wives Club-nak.
 • Forgatásos képek a 24: Live Another Day-hez.
 • Lesz egy külön cikk hozzá, de azért előjáróban illő tudni, hogy a héten két sorozat is (Supernatural és CSI) spinoff epizóddal érkezik. A Supernatural: Bloodlines című részéhez készültek összegző írások a TVGuide, a TVLine és a Zap2It jóvoltából.
 • Az A&E nem sokat szarakodott. Berendelte sorozatnak a The Returned című ötletét. A Sundance Channel a Les Revenants-et ugyanezen a címen adta, ne keverjük, azaz csak részben, mivel ez lesz az amerikai feldolgozása a francia eredetinek. A készítők között: Bob DeBitetto, Craig Cegielski, Fabrice Gobert, Robin Campillo és Thom Beers. A 10 részét nyáron fogják felvenni.
 • Május 4-én tér vissza a BBC Three műsorára az In the Flesh a 2. évaddal.
 • Lesz házasság az egyik krimisorozatban – vigyázat, spoilerveszély.
 • Norm MacDonald, Jack McBrayer (30 Rock) és Dave Foley megy vendégszereplőnek a The Middle 5×22-es részébe.
 • Nathan Lane (The Producers), Elizabeth Banks (The Hunger Games), Adam DeVine, Barry Corbin (Dallas) és Celia Weston vendégeskedni fog a Modern Family 5×23-ban.
 • Parker Young a Suburgatory évadzárójában is fel fog tűnni.
 • Micheal J. Fox mellett Mary Beth Peil és Stockard Channing is vissza fog térni a The Good Wife 5×22-es évadfináléjába. Utóbbiak alakítják a főszereplők anyukáit, ha valaki nem tudná.
 • Jake Weber csatlakozott a Hell on Wheels 4. évadjába.
 • Kirúgták Colombus Short-ot a Scandal-ből. Az eset egyszerű, a szerződése lejárt, amit nem hosszabbítanak meg. Egyébként a 3. évad fináléjában a karakterét olyan szituációba hozták, amivel könnyedén megoldható távozásának megírása.
 • A Naked & Afraid heti epizódja 4 évre visszamenőleg döntött demórekordot a hétfői napon.
 • 31 hét telt el, így állnak tavalyhoz képest az országos tévék: 1. NBC – 2.8 (9.519M, #2); 2. Fox – 2.5 (7.545M, #3); 3. CBS – 2.4 (10.794M, #1); 4. ABC – 2.1 (7.537M, #4); 5. The CW – 0.8 (1.866M, #5).Továbbra is a legnagyobb növekedést 18-49-ben az NBC tartja 17%-kal.
 • Gwen Stefani megy a The Voice 7. évadjába coach-nak.
 • Berendelték a 2. évadját a Raising Whitley-nek.
 • Mikor folytatódnak a Bravo reality sorozatai? Mondom is: Június 1-jén a The Real Housewives of Atlanta; 2-án a Ladies of London; 3-án a Untying the Knot; míg 25-én a Million Dollar Listing: Miami.
 • Május 4-én kapunk egy újabb Star Wars: Rebels előzetest a Disney XD jóvoltából, ha már Star Wars-nap lesz.

Kommentáld!

Külföldi előzetesek: Szerda (04.30)

 
Beküldte: FERCSA 2014 April 30, 7:01-kor a(z) videó témába.

(Ma esti műsorrend.) Elérkeztünk a hét közepéhez. Szitkom és krimi rajongók figyel. A tovább mögött: az Arrow (2×21), a Face (2×09), a Criminal Minds (9×22), a Modern Family (5×21), az 100 (1×07), a CSI (14×21) és a Chicago PD (1×12) ajánlója. Ne hagyd ki egyiket se.

Tovább…

Kommentáld!

The 100 – Az első 4 rész távlatából

 
Beküldte: Kanyecc 2014 April 29, 23:54-kor a(z) Pilot,The 100 témába.

Nesze neked Kanyecc, most akkor hozzácsaphatsz egy újabb sorozatot ahhoz a bizonyos „ezt néznem kell” listához. A The CW midseason-ben meglepett a The 100-zal. Rosszabbra számítottam, bár azt már az elején éreztem, hogy a guilty pleasure át fogja hatni az egész velejét. Így lett. Már megint előre rohantam, oly annyira, hogy a pilotot követően jött a 2. rész, majd a 3-4. epizód. Itt megálljt parancsoltam, de nem azért, mert rossz lenne, hanem mert egy kritikát kellene róla írni, mégis csak a tiniket megcélzó országos „futók a nagyok után” tévécsatorna végre valahára okosan karolja fel a sci-fi-t és a fantáziát. Nincs bajom a Vámpírnaplókkal, csak ne kelljen néznem; a Supernaturalból meg kinőttem, az Arrow bejövős és a fiatalosság a The 100-nál is ott van.

The.100.S01E01.HDTV.x264-2HD.mp4_000567775

A történet a közel-távolabbi jövőben játszódik, amikor egy atomháború lezajlott a Földön, a lakosság túlnyomó része odaveszett, akik pedig túlélték, azok az űrbe kerestek menedéket. A kolónia végülis létrejött. A Bárka (így hívják az űrbázisok összességét) hosszú évtizeden keresztül remek otthonként funkcionált, azonban a problémák feltorlódásával az élethelyzet egyre inkább a kilátástalanságba vezet, ugyanis meg vannak számolva az ott élők napjai, mivel az oxigén fogyóban.

Hogy a népsűrűséget csökkentsék, illetve hogy egy kísérletet tegyenek 100 elítéltet „kilőnek” a Földre. Ez két okból kifolyólag fontos. Az egyik, hogy ezáltal az oxigén felhasználás némileg megoldódik, időt nyernek a gondolkodásra. A másik, hogy megbizonyosodjanak arról, mi a helyzet a Földön, ugyanis a 100 kiválasztottra karperecet tesznek, akiknek életjeleit követvén információt tudnak gyűjteni a lenti életről. Mint pl.: jelen van-e még a sugárzás? Van-e lehetőség egy új élet kezdésére? Élelem, oxigén és víz utánpótlás akad-e bőven? És így tovább… Az egésznek a szépsége, hogy az elítéltek között van a Kancellár és az egyik Tanácsos gyereke.

The.100.S01E03.PROPER.HDTV.x264-KILLERS.mp4_000659575

Az első, amin elgondolkodtam a száz „száműzöttöt” látva, hogy a fiatalkorúak börtönét csapolták-e le, mert istenigazából a korhatár 30 fölé nem igazán emelkedik. Mindenki olyan fiatalos, egyesekről el se hinnénk, hogy ezek bármiféle bűnt követtek el. Ha pedig még is kételkednénk, akkor valami kaja-, víz- vagy egyéb szösszenetlopást írnánk a számlájukra. Hidegvérű gyilkosságot semmiképp sem. Talán pontosan ez a fiatalosság adja azt az örömet, amit a részek nézések közben éreztem. Gondolkodó tiniket láthatunk, akik megérettek a feladat elvégzésére. Nem siránkoznak, nem tesznek örült dolgokat, többségében a logikára hagyatkoznak.

A történetet két szálra választhatjuk szét. Az egyikben a Bárka lakóinak életét követhetjük figyelemmel, leginkább egy puccs kibontakozását. A másikban a Földre érkezők boldogulását. Felmerülhet a költői kérdés: melyikből szeretnénk többet kapni? Természetesen a lentiből, mert ott több minden történik. Arról nem is beszélve, hogy az eyecandy tinikből sosem elég. Már a kezdésben láthatunk szép idomokat, kár hogy a ruhát nem vetik le. Ilyenkor örülnék, ha az HBO logó fityegne ott a jobb alsó sarokban.

Az írók az elején a klisékből építkeznek. Mi másból, bár nem tehetnek mást, végülis mindenkinek a fejében ugyanezek a gondolatok futnának át. Kapunk tinirománcokat, háromszögeket (fiú-lány-fiú), várt jeleneteket (nem olyan egyszerű, mint az elsőre látszik), elhintett jövőképeket (fentiek gyanakodnak a lentiekre). Egy valamire szerintem senki sem készült fel. Senki se mondta volna meg, hogy ezek beszántják az elvetett veteményest. Ezt pedig az 1×03-as rész utolsó jelenete. Adta magát. Úgy éreztem magam, mint ha mégis csak az HBO, mint minta kicsit előtérbe került volna.

The.100.S01E02.PROPER.HDTV.x264-2HD.mp4_002338878

Beszélnem kellene a szereplőkről. Sokan vannak. A jobbakat, az arcokat már a bevezetőben megismerhettük. A pilotban kialakult a lépcsős szerkezet, azaz minden társadalomnak kell egy irányító, aki egybe tartja a népet, aki rendet parancsol. A többi 90 embert pedig majd a folytatásban bemutatják, lásd az 1×03-04-et, ahol egy kislányt emelnek ki közülük. Tippre, ezt folytatni fogják, mégis csak ezzel tudnak jó kis epizodikus minisztorikat szállítani. Mellesleg meg tudják alapozni azt a kort is, amibe nincs belátásunk – egyelőre. Itt most a múltra gondolok, amikor még az első évtizedeiket töltötték az űrben, amikor a lakosság még nagyobb volt.

Bizony, a flashback-ekre is építkeznek. Nem csak a jövőt építik, de a múltat is. A jelennek továbbá adnak egyfajta jólétet a különféle Lost-ot felidéző rejtéllyel. Most őszintén, az 1×04-ben feltűnő sűrű sivatagos ködfelhő kinek ne juttatta volna eszébe az ABC egykori nagyágyúját? Ha már deja vu, akkor még itt említeném meg a BSG jelleget, amit az űrbázis hat át.

The.100.S01E03.PROPER.HDTV.x264-KILLERS.mp4_000539580

Maradok, mert érdekel, leköt és szórakoztat. Hihetetlen, hogy ennyi tinédzser „nem küld haza”. Nincs nyafogás, értelmesek, olykor persze olyan dolgokat csinálnak, ami indokolatlan, de mégis jó őket nézni. Ez pedig erősen a guilty pleasure jellemét erősíti. Miután nézettségére gyorspillantást vetettem megnyugodtam, mer az eddig leadott részek alapján stabilan tartja magát 2.06 millión. Valamiért most örülök, hogy ennyire kitolták a premierjét, mert lehet, hogy még nehezebb élete lett volna a január-februári időszakban.

Utószóként a végére még annyit, hogy a történet nagyon szépen folytatásos. Az epizódvégi cliffhangerek jobbak, mint egyes Fox-on és NBC-n futó újoncdrámáknál. Végül pedig, ha a pilot még se jönne át, azért a 3 részes esélyt adjuk meg neki, mert lehet, hogy az utolsó 5 perce fog meggyőzni arról, hogy még se kéne a kukába dobni.

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats