Emlékeztető: A hátrahagyottak + Ray Donovan

 
Beküldte: tess 2014 June 30, 20:12-kor a(z) magyar ajánló témába.

Ma 22:00-kor az HBO műsorán: The Leftover – premier
Ma 23:15-kor az HBO műsorán: Ray Donovan – premier

Az este sorozatos szempontból igen csak ígéretesnek tűnik az HBO-n, szóval tessék hagyni a focit a francba! Elsőként érkezik a csatorna nyári sajátgyártású sorozata a Carlton Cuse által jegyzett The Leftovers, amit volt már volt szerencsém premier előtt látni és hát… ütött rendesen. Egy biztos, a bőrére engedett pilot a szezon egyik legerősebbje lett, de az már most tisztán látszik, nem egy True Detective kaliberű mainstream darab lesz belőle. Ettől függetlenül Tom Perrotta regényadaptációja döbbenetesen erős, Cuse is remekül keverte a misztikus felhangot az önmarcangoló belső vívódással és hát, amit a rendezői székben Peter Berg művelt… nos, arra nincsenek szavak. Persze minderről hamarosan majd részletesebben is értekezem, de az már most biztos, a csatorna egyik titkos befutója lehet még a The Leftovers.

the-leftovers-premier

A misztikus (vagy inkább sci-fi?) drámát követően érkezik a Showtime tavalyi meglepetés újonc sorozata a Ray Donovan, amit a csatorna nem titkolt céllal a Dexter utódjának szánt. Az esetek többségében az ilyen kikényszerített trónbitorlások már a pilot után elvéreznek, de Ann Biderman sorozatával nem így történt. A korrekt kezdést egy alapos építkezés követte, ami mind drámai, mind karakterizációs oldalról döbbenetes mélységet eredményezett, így cseppet sem véletlen, hogy rászolgált az össznépi hozsannára. Mondjuk ehhez nagyban kellett Liev Schreiber kiemelkedő színészi játéka is, aki jobbára lubickolt a címszereplő badass karakterében a mozis mellékszereplései után. A sorozat 2. évadja amúgy napokon belül startol odaát a Showtime-on.

ray-donovan-premier

Amúgy a türelmetleneknek jelezném, hogy az HBO GO-n már elérhető mind a két premier, ráadásul a The Leftover regisztráció mentesen. Plusz érdemes túrni a kínálatot, mivel ha jól láttam egy cirka fél órás insider anyag is elérhető pluszban.

Kommentáld!

Délutáni előzetes (3): Doctor Who – 8. évad

 
Beküldte: tess 2014 June 30, 17:47-kor a(z) videó témába.

Így kell ezt kérem! A napokban ugye befutott a dátum, miszerint az új Doctor augusztus 23-án veszi be a képernyőt, ráadásul Angliában és Amerikában egyszerre. Most meg itt van egy hangulatos kis teaser, ami csak tovább fokozza a kedélyeket. Amúgy az újonc nézőknek (jelen!) remek bekapcsolódási pontnak ígérkezik a 8. évad, főleg hogy Steven Moffat a tervek szerint legalább további egy évadra még biztosan maradna a showrunner-i székben.


Kommentáld!

Délutáni előzetes (2): Masters of Sex – 2. évad

 
Beküldte: tess 2014 June 30, 17:41-kor a(z) videó témába.

Alig pár hét és folytatódik a Showtime tavalyi fall season-beli nagy dobása a Masters of Sex, ami egyből a kritikusok egyik agyonajnározott drámája lett. A valós történéseken alapuló sorozat Michael Sheen és Lizzy Caplan provokatív karakterén keresztül tálalja az ’50-es években kibontakozó szexuális forradalmat és annak megpróbáltatásait. Jómagam még mindig adós vagyok a megtekintésével, de ahogy látom, Kanyecc is oda meg vissza volt a pilot-tól, szóval érzésem szerint egy könnyed hétvégi gyorstalpallót mindenképpen megérhet a sorozat.


Kommentáld!

Délutáni előzetes (1): Boardwalk Empire – 5. évad

 
Beküldte: tess 2014 June 30, 17:31-kor a(z) videó témába.

„No One Goes Quietly”

A minap végre befutott a Boardwalk Empire soron következő 5. és egyben záró évadjának az első előzetese. A vicc az egészben, hogy Nucky Thompson kálváriája abszolút nem érintett meg semmilyen szinten sem. Ehhez mondjuk nagyban hozzájárulhatott az az aprócska tény is, miszerint a 4. évadból még mindig visszavan egyetlen epizód, de a kikényszerített reboot és a folyamatos önismétlés olyan mély apátiába taszította a sorozatot, hogy lehet nem is folytatom. Pedig Terence Winter korabeli gengszter drámája egészen pofás indult, de sajnos korántsem bírt felnőni a túlzott elvárásokhoz. Sokan mondták rá, hogy az HBO egy kihagyott ziccere lesz és valóban az is lett. Persze az 5. évad valamelyest még javíthat a megkopott renomén, de valahogy kötve hiszem, hogy pont a történetbeli időugrás és az alkoholtilalom hanyatlásának a bemutatása lenne erre a legmegfelelőbb megoldás.


Kommentáld!

The Last Ship – Kezdett a sorozat

 
Beküldte: Kanyecc 2014 June 30, 13:46-kor a(z) Pilot,The Last Ship témába.

A TNT már rég szakított a hagyományaival. Számon kell tartani az értelmes kábeles adók között, mert egyre több olyan ötletnek ad zöld utat, ami nézőfogó. Mostanság az se jellemző rájuk, hogy csak krimikre fókuszálnának, mert ha mindez így is lenne, valamiért náluk a műfaj hanyatlásba kezdett. A The Closer óta nincs egy kiemelkedő produkciójuk se, ezért elkezdtek nyitni a nagyobb költségvetésűnek beállított high-concept művek felé. A Falling Skies-szel bejött az élet, hiszen a sci-fi részleg egyik olyan megtestesítője, amit a nézők/rajongók szívesen néznek. A The Last Ship-nél is azt érzem, hogy próbálnak a WTF-hatásra fókuszálni, és ezzel megfogni a nézőket, bár amilyen színes és sokoldalú lett a pilot, első blikkre bármit rá lehet húzni Hank Steinberg sorozatára.

The.Last.Ship.S01E01.HDTV.x264-LOL.mp4_000693484

Érdekes témát feszeget az alapkoncepció. 2014-ben már valami hasonlóval találkozhattunk a Syfy részéről, hiszen a Helix-ben is egy járványt próbálnak megfékezni, ahol a tudósok arra törekednek, hogy az emberiség túlélje a fura kórt, ne szabaduljon el, illetve ha ez mégis megtörténne, mihamarabb megfékezzék, mielőtt kiírtja az emberiséget; bár ott makrokörnyezetről beszélünk, míg itt globális problémáról.

Az alapfelállás pofon egyszerű: adott egy anyahajó és legénysége, akiket kiküldenek egy olyan térségbe gyakorlatozni, ahol a civilizáció k*rva messze van. Két tudós is csatlakozik a csapathoz, mert kísérleteiket azon a vidéken akarják megkezdeni, ami az úti céljuk. A hajó kifut, az idő múlik és eljön az az idő, amikor letelik a gyakorlatozási időszak. Akár mehetnének is haza, ám Washington megtiltja nekik. A kapitánynak mindaddig nem fura a szituáció, míg fel nem bukkannak az oroszok, hogy a két tudóstól elvegyék azt, amin éppen dolgoznak. Innentől már mindenki sejtheti a felállást.

A sorozat nagyon hullámzott. Az első 15-20 perc alapján azt mondtam, hogy teljesen kellemes meglepetés tárult elém, aztán megindult a hullámvölgy. Jöttek a számon kérő részek, kiderült a felállás és ez úgy rányomta az egészre a negatív túlsúlyt, hogy a végeredményre mindössze egy erősödő közepest lehet kiosztani, pedig megérdemelné a „jó” jelzőt.

The.Last.Ship.S01E01.HDTV.x264-LOL.mp4_001946402

Mondjuk azt kaptam, amire számítottam. Biztosan az se tetszett volna, ha a pilotban nem derül fény a tudósok kutatómunkájára. Érdekes, egyben elgondolkodtató az a tény is, hogy miként fognak a költségvetésen spórolni. A legénység egy anyahajón tartózkodik, a körülöttük lévő tájat CGI-jal simán megoldják az effektmesterek, míg a nagyvilágból az elején alig-alig kell bármit mutatni. Kicsit olyan The Walking Dead szaga van az ötletnek, hiszen a világlakosságának a túlnyomó része megfertőződött, nem kell sok statisztával dolgozniuk révén, mert jelentős az elhalálozottak száma. A túlélőkre ráraknak némi maszkot, és kész a járvány sújtotta övezet.

Felvezetés tekintetében abszolút korrekt kivitelezést kaptunk. Még se lehet azt mondani rá, hogy kifogástalan. Nem tudok elzárkózni azon tény elől, hogy a rész második felében a figyelmem lankadt. Attól se, hogy belterjesség van kibontakozóban. Remélem nem kapuk szerelmi szálat a közeljövőben a történetben feltűnő karakterek valamelyike, mert azzal még jobban haza tudják vágni az összképet. Most jelenleg a járványra és az akcióra kellene fókuszálniuk, valamint a(z elvileg) romokban álló világra, ahol az emberi tanácstalanság és önzőség a nagyúr, illetve a határok felszámolása, hiszen elvileg Oroszország már a múlté.

Most előrébb lennék, ha olvastam volna William Brinkley azonos című regényét, mely alapul szolgált a történetének. Nyitás mutatóit elnézve a TNT belenyúlt a tutiba, hiszen 5.33 millióval kimagasló a kezdés, bár azt se feledjük el, hogy a Falling Skies adta a felvezetést, amiből azért jócskán vesztett nézőt.

The.Last.Ship.S01E01.HDTV.x264-LOL.mp4_001341965

Összességében a The Last Ship simán lehet a nyár sorozata. A Falling Skies remek felvezetője lesz, csak a nézőket kell megtartaniuk hosszabb távon. Az 1×02-es rész lesz a sorsdöntő, mert most felvázoltak tényleg mindent, viszont ott már építkezni kell. Az viszont számomra teljes homály, hogy a 10 részig milyen tempóban óhajtják ezt kivitelezni, milyen záró WTF-kal akarnak leültetni minket a kanapéba gondolkodtatóba. Szerintem a 2. évadot lehet könyvelni, simán összehozzák Steve Kane-ék, mert maga az alapkoncepció eléggé megnyerő. Reméljük a legjobbakat. A 3. rész után jövők vissza véleményezni.

This entry has a rating of 3

1 Hozzászólás

Szivárognak a pilotok

 
Beküldte: Kanyecc 2014 June 30, 12:51-kor a(z) Szavazás témába.

2006-ban, amikor belekezdtünk a blog indításába még divatja volt, hogy felkerültek nyáron a nívósabb őszi újoncok pilot epizódjai – hála az újságíróknak, akiknek kiküldték a screening lemezeket. Természetesen ezek azok a részek voltak többségében, amik alapján rábólintottak tavasszal-májusban a tévécsatornák vezetői. Olykor előfordult olyan, hogy casting változás miatt újra kellett forgatni a (már létező) kezdőrészt.

Szerettem azokat a nyarakat, hiszen ősszel kevesebb volt a teendő. Az elmúlt hetekben ismét megtörtét a jég. Cirka 2-3 év szünetet követően ismét felkerült idő előtt a netre pár jóféle újonc nyitóepizódja. Név szerint a The Flash-ről és a Constantine-ről van szó. Két különböző csatorna művéről, ami arra ad következtetni, hogy nincs kizárva a lista bővülése sem. Örülnék neki, ha a következő hetekben, hónapokban még kapnánk 3-4 db-ot ezzel is csökkentve a szeptemberi dömping mértékét, amitől már most előre félek, annyira durvának tűnik a felhozatal.

Ha már kiszivárgott részek, akkor muszáj feltennem egy keresztkérdést, miszerint:

[poll id=”60″]

Kommentáld!

2014-es őszi menetrend: The CW

 
Beküldte: Kanyecc 2014 June 30, 12:24-kor a(z) Hírek témába.

Őszi menetrendek: NBC | CBS.

Előzmények: Upfront 2014: The CW | Újoncprofilok | Előzetesek | Szavazás | Összesített műsorrend

Bejött az elmúlt években a The CW az a stratégia, hogy később kezdi az idényt. Idén se szakít a hagyományaival. A terv egyszerű, nem a szeptember 22-i héten rajtoltatja az őszi sorozatait, hanem a nagy dömpinget követően héten. Istenigazából október 6-a a hivatalos nap, amikor zöld utat kapnak az esték. Újoncok tekintetében a The Flash kapjuk meg leghamarabb, míg a Jane the Virgin-t legkésőbb. A visszatérők közül pedig a The 100-at csak késő októberben. Időnk mint a tenger, bár van egy olyan sandagyanúm, hogy hamar lepörög a következő 3 hónap.

Szeptember 29. (Hétfő)
20:00-22:00 – I Heart Radio Music Festival: Night One

Szeptember 30. (Kedd)
20:00-22:00 – I Heart Radio Music Festival: Night Two

Október 2. (Csütörtök)
20:00-21:00 – The Vampire Diaries (6. évad)
21:00-22:00 – Reign (2. évad)

Október 6. (Hétfő)
20:00-21:00 – The Originals (2. évad)
21:00-22:00 – Supernatural (Visszatekintő kiadás)

Október 7. (Kedd)
20:00-21:00 – The Flash (1. évad)
21:00-22:00 – Supernatural (10. évad)

Október 8. (Szerda)
20:00-21:00 – Arrow (3. évad)
21:00-22:00 – The Flash (ismétlés)

Október 13. (Hétfő)
21:00-22:00 – Jane the Virgin (1. évad)

Október 17. (Péntek)
20:00-21:00 – Jane the Virgin (ismétlés)
21:00-22:00 – America’s Next Top Model (21. évad)

Október 22. (Szerda)
21:00-22:00 – The 100 (2. évad)

Kommentáld!

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2014 June 30, 10:52-kor a(z) Hírek témába.

 • sixx ellátogatott az általunk is említett magyar Rising Star castingra. Cikk róla.
 • A 444.hu oldalán találtam egy korrekt Ki van a képen? játékot, melyben nosztalgikus élményben részesítenek minket a szerkesztők, ugyanis a régi idők mese sztárjait kell megfejteni, nem is olyan nehéz, vagy igen?
 • Steven Moffat az egyik interjújában azt nyilatkozta, hogy még egy évadra maradna a Doctor Who showrunner-i pozíciójában. A 8. évad startjának időpontja a napokba lett hivatalos, ami augusztus 23-ra fog esni.
 • Tim Minchin aláírt az ausztrál The Secret River című minisorozatba, ami két 90 perces epizóddal jön. Kate Grenvillle regénye adja az alapkoncepciót, mely a 19. században játszódik, ahol az angolok Ausztráliába szállítanak egy elítéltet. Stephen Luby lesz a készítője.
 • A kanadai CBC egy cikk formájában tudatta a népet, hogy mit szeretne a közel-távoli jövőben.
 • A Sky One berendelte a Younderland 2. évadját, ami 2015-ben kerülhet leghamarabb műsorukra.
 • Sőt, a cikkből az is kiderül, hogy Matthew Baynton, aki az egyik készítője és a BBC Two-n folytatódó The Wrong Mans-é is, hogy utóbbi munkálatai is elkezdődtek.
 • Cut címmel rendelt be a Channel 4 egy dráma-komédia ötletet, melynek szereplői között Zawe Ashton, Sacha Dhawan (Last Tango In Halifax), Anastasia Hille (Getting On), Sophie Rundle (Episodes), Jo Hartley (The Mimic), Tom Weston-Jones (Spooks) és Samuel Barnett (Twenty Twelve) szerepel. A történet egy csapatnyi diszfunkcionális köztisztviselőről szól, akiknek munkahelyét áthelyezik Londonból Notzhamptonba. Meg kell barátkozni az új emberekkel és környezettel. A készítők sorában: Kieron Hawkes (The Mimic) és Rob McKillop.
 • Steven Brand állandó szereplője lesz az AMC-s Galyntine című pilotnak.
 • Dan Fogler érkezik Clifton Collins helyére az ABC-s Secret & Lies-be.
 • Sarah Chalke kapott egy visszatérő szerepet a Backstrom-ba.
 • A briteknél az 5USA vásárolta meg a Chicago PD vetítési jogát. Az „adóról” még annyit lehet tudni, hogy nem rég vásárolták meg a Cedar Cove-ot, a Helix-et és a kanadai Played-et.
 • Heather Lind vendégszerepelni fog a Sleepy Hollow-ban.
 • Matthew Perry a Web Therapy 4. évadjában fog feltűnni, tehát ismét összehoznak egy Friends reuniont.
 • Nem csak odakinn, hanem idehaza is vetítésre került a Game of Thrones 4. évadjának záróepizódja. Megindulhatnak a találgatások, miszerint ki az a rejtélyes szereplő, akivel találkozni fogunk jövőre a folytatásban és már láttuk a sorozatban, csak éppen visszatérésére senki se számítana. A cikk spoileres.
 • Cuba Gooding Jr. félórás sorozatot készít a 20th Century Fox-nak. A projektről annyit lehet tudni, hogy egy old-school boksz teremben fog játszódni.
 • Oded Fehr visszatérőként tűnik fel a Covert Affairs jelenlegi évadjában.
 • Andrew Dic Clay és Birgitte Sorenson csatlakozott a HBO-s Martin Scorsese-féle rock ’n’ roll projektbe.
 • Valahogy így nézne ki a Frozen, ha kapna egy kis Game of Thrones mash-up-ot.
 • Július 3-án adja le az NBC az Undateable utolsó 3 részét.
 • Ismét nézettségi rekordot döntött az ESPN műsorán a College World Series. 2011 óta nem nézték annyian, mint most.
 • Michelle Gomez vendégszereplőként tűnik fel a Doctor Who 8. évadjában.

Kommentáld!

Plakátba zárva: The Strain

 
Beküldte: tess 2014 June 30, 8:23-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Az HBO-s The Leftovers mellett talán a szezon leginkább várt sorozata itt a szerkesztőségben a Guillermo del Toro – Carlton Cuse páros nevével jegyzett The Strain, de ezt már új is tudjátok az eddigi ódák után. Mint ahogy azt is, hogy az FX nem titkolt célja a produkcióval a horror műfaj, különösképpen a vámpíros rémisztgetés megreformálása. Amerika meg persze odavan a borzongásért, elég csak megnézni az egyre terebélyesedő box office bevételeket, hogy a műfaj televíziós térhódítását ne is említsem. Azonban Amerika nem is lenne Amerika, ha mindez nem keveredne egy jókora prüdériával!

“We are in the process of replacing the key art for The Strain on outdoor media in several locations.” – az FX válaszreakciója

Történt ugyanis, hogy az ominózus első The Strain plakát (igen, a szemes az!) sokaknál kiverte a biztosítékot, így alig pár héttel a premier előtt az FX marketinges részlege kénytelen volt meghátrálni és újra pozíciónálni a kampányt. Ez persze a Mondo mindig kreatív agyait cseppet sem tudta meghatni.

the-strain-poster1the-strain-poster2

Comments Off on Plakátba zárva: The Strain

Külföldi előzetesek: Hétfő (06.30)

 
Beküldte: FERCSA 2014 June 30, 7:05-kor a(z) videó témába.

(Ma esti műsorrend.) Újabb hét startolt. Jöhet a hétfői dömping. A tovább mögött találjátok: az Under the Dome (2×01) ajánlóját. Na, ugye lesz mit nézni másnap reggel? Lessetek rá mindre.

Tovább…

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats