David Simon újra az HBO-nál!

 
Beküldte: tess 2014 July 31, 21:35-kor a(z) Hírek témába.

Közelmúltban többen is firtattuk, a 2014-es év egyértelműen a generációváltás jegyében zajlik majd az HBO háza táján. Az év során három, viszonylag meghatározó ongoing dráma is leköszön (True Blood, Boardwalk Empire, Newsroom), melyek érdemi pótlása jelenleg a vezetőség elsődleges feladata. A folyamat már az év elején elkezdődött a kritikai sikert aratott True Detective kapcsán, amihez nemrégiben csatlakozott a The Leftovers, valamint ott van még dramedy fronton a szintén remekül muzsikáló Silicon Valley. Azonban az említett példák alapján eddig nagyon úgy tűnt, az HBO nem csak a sorozatinál, hanem a készítőinél is generáció váltást eszközöl. Ezáltal olyan meghatározó írók maradnak állandó sorozat nélkül, mint Terrence Winter, Aaron Sorkin vagy Daivd Milch. Ráadásul Milch esetében sanszos a több éves kihagyás, ugyanis a csatorna hosszas rágódás után nem kérte be a mester The Money című sorozatát. De ott van még példának okáért Alan Ball, aki ha jól emlékszem a True Blood 4. évadja után hagyta ott a csatornát.

Show-Me-a-Hero

Erre a minap érkezett az örömteli bejelentés a csatorna részéről, miszerint berendelték David Simon új, 6 részes mini sorozatát a Show Me A Hero-t. A mini Lisa Belkin ’99-es regénye alapján készül, ami egyben valós eseményeken is alapul. A történet középpontjában Yonkers fiatal polgármestere áll, aki egy jókora rasszista felhanggal megspékelt botrány kellős közepébe csöppen, miután a bíróság arra kötelezi, építsen a város tehetősebb, jobbára fehérek lakta városrészében egy olyan lakónegyedet, ahová a szegényebb sorban élők is beköltözhetnek.

A script-et természetesen maga Simon jegyzi, de a Treme-hez hasonlóan ezúttal sem egyedül. Társa az a William F. Zorzi lesz, akivel már anno a The Wire kapcsán is együtt dolgozott. Ráadásul Zorzi-nak remek érzéke van a társadalmi problémák boncolgatásához is, lévén a Baltimore Sun újságírója már egy ideje. A páros mellett továbbá készítői kreditet kapott még Nina Noble és Gail Mutrux, míg a rendezést az Oscar-díjas Paul Haggis látja el, aki a 2004-es Crash kapcsán már sokaknál letette a névjegyét. Nem mellesleg Haggis mind a 6 részt jegyzi rendezőként, ami mint tudjuk a True Detective hasonszőrű példájából kiindulva igen csak erős és egyedi képi világot, valamint atmoszférát eredményezhet.  A főbb szerepekben eddig Oscar Isaac-et és Catherine Keener-t sikerült megnyerni, ami így első körben több mint kielégítő.

Show-Me-a-Hero-b

Mindazonáltal ez lesz Simon sorrendben 3. mini sorozata az HBO-nál a 2000-res The Corner és a 2008-as Generation Kill után. Ebből ugye a The Corner anno egy Emmy-díjat is bezsebelt, míg a Generation Kill számos jelöléssel lett gazdagabb. Valamint nem mehetünk el szó nélkül Simon sormintája mellett sem, miszerint eddig a leköszönő sorozatait egy mini követte. Ez ugye annyit tesz, hogy a 2013 végén leköszönt Treme-t a most említett Show Me A Hero követi. Azaz igen csak érik már a következő David Simon klasszikus, noha erre még várnunk kell egy darabig.

Kommentáld!

Emlékeztető: Sharknado 2. – A második harapás

 
Beküldte: Kanyecc 2014 July 31, 20:46-kor a(z) magyar ajánló,minisorozat / tévéfilm témába.

Ma. 21:20-tól a Universal Channel műsorán: Sharknado 2: The Second One.

Még nincs hivatalos nézettségi adat a tegnapi Sharknado 2 tévéfilmhez, de azt azért leszögezhetjük, hogy a Universal Channel eléggé furán választja meg az „egy nappal az amerikai premiert követő” kínálatát, mert ez az a tévéfilm, amit nem azért nézünk meg, mert olyan minőségi, hanem mert imádunk a ZS-kategóriás filmeken szörnyülködni. Nem tudom, kinek volt meg az első epizód? – Csak azért kérdem, mert a Syfy-on akkora siker volt tavaly, hogy az ismétléseivel folyamatosan növekedett a nézőszám, tehát a harmadik vetítés alkalmával is többen nézték, mint az első vagy a második esetében. És ilyenekre alapoz egy tévécsatorna? Hááát…

lupjfkr2ntjd596hyzim

Kommentáld!

Plakátba zárva: Z Nation

 
Beküldte: tess 2014 July 31, 20:39-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Where there is life. There is hope.

Ha minden igaz, a tegnapi Sharknado 2 alatt a SyFy levetített egy teaser anyagot a még áprilisban bekért Z Nation-höz. Szóval addig, amíg azt nem látjuk, óva intenék mindenkit, hogy felszálljon a közelgő hype vonatra. Ez persze roppant nehéz, főleg ezt a plakátot elnézve, ami egy egész korrekt poszt-apokaliptikus jövőképet sugall.

Azonban még mielőtt túlzottan megörülnénk, a Z Nation mögött az az The Asylum produkciós cég áll, ami a közelmúlt összes híres/hírhedt B-vonalas szörnyfilmét és mockbuster-ét elkövette. Igen, többek közt a Sharknado szériáért is ők a felelősek, melyből 2015-ben már biztosan érkezik a folytatás.

A projektet amúgy az a Karl Schaefer jegyzi, aki anno az Eureka-t készítette a csatornának, de előzőleg a The Twilight Zone munkálatainak is aktív részese volt. Az epikus ívű történetbe 3 évvel egy zombi vírus kitörése után csatlakozunk be, amikor az emberiség majd minden tagját megfertőzte a halálos kór.  Egy embert kivéve, akit egy hétköznapi hősökből álló csapatnak New Yorkból egy Kaliforniai laborba kell kísérnie. Az egész Amerikát átszelő út azonban számos megpróbáltatással jár, ami nem feltétlenül csak zombi hordák egyre közelgő fenyegetését jelenti.  A script-et természetesen Schaefer jegyzi, de emellett a showrunner-i feladatokat is ellátja a 13 részes 1. évad alatt.

“Z Nation is a unique new journey into the long established zombie genre.” – így Chris Regina a SyFy részéről a berendelésről

Az erősen B-vonalas koncepciót azonban mégis érdemes komolyan venni, amire leginkább a casting tűnik érdemi garanciának. A főbb szerepekben ugyanis olyan ismert sorozatos arcok tűnnek fel, mint Harold Perrineau a Lost-ból, Everett Scott a Southaland-ból vagy DJ Qualls a Legit-ből. Mellettük feltűnik még többek közt Michael Welch, Kellita Smith, Keith Allan és Russell HodgkinsonA várható premier állítólag ősszel esedékes, de ezt én kétlem, sokkal valószínűbb a 2015 eleji start. Már csak azért is, mivel novemberben érkezik az Ascension.

z-nation-poster

Kommentáld!

THR-fotósai örülten tehetségesek

 
Beküldte: Kanyecc 2014 July 31, 20:03-kor a(z) Promo témába.

Jó lenne ezt a kreativitást viszontlátni a némelyik tévécsatorna kínálatában, mint amit a The Hollywood Reporter csapata megenged magának. Comic Con alkalmával ismét készítettek egy baromijó fotósorozatot, amelynek keretében a valóságot és a képregény-világot hozzák egy kalap alá. Természetesen kellett némi grafikai háttér is hozzá, de az elképzelés magáért beszél: lenyűgöztek ismételten. Ugye mindenkit felismertek?!

GALLERY_StarWarsFinal05_a_l

(A többi kép a tovább mögé lett elrejtve.)

Tovább…

Kommentáld!

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2014 July 31, 19:44-kor a(z) Hírek témába.

 • Forgatási képek a The Killing 4. évadjához. Nem feledni, holnap már elérhető az utolsó széria a neten, hiszen a Netflix ekkor teszi fel minden epizódját a netre.
 • Van néhány címünk: EverlastingRookie Blue 5×11; That’s Me Without You / How Far Down Can I GoNashville 3×01-02; Rocky RoadOnce Upon a Time 4×02;
 • Krysten Ritter vendégszereplőként beugrik a The Blacklist 2×01-es részébe. Van képünk is hozzá.
 • Megvolt a Sharknado 2: The Second One című tévéfilm premierje. Hamarosan jövünk a nézettségi kimutatásokkal, azonban előjáróban egy review hozzá, hogy pontosan mi is történt benne.
 • Új promóciós képek a The Walking Dead 5. évadhoz.
 • Pablo Schreiber nem lesz ott az Orange is the New Black folytatásában.
 • Sonya Walger és Zak Orth vendégként feltűnik az Elementary-ben.
 • Az Amazon tovább bővíti pilot kínálatát. Zöld utat adott ugyanis a The Man in the High Castle című drámának és a Just Add Magic c. komédiának. Előbbi Philip K. Dick Hugo-díjas művén alapszik, amit Frank Spotnitz és Scott Free fog készíteni, míg David Semel rendezni. A történet egy alternatív világban játszódik, ahol a II. világháborút a németek és japánok nyerték, és elfoglalták Amerikát. Utóbbi Joanna Lewis, Kristine Songco és Nancy Cohen neve alatt fut, amit Joe Nussbaum fog rendezni. A sztorija 3 tinédzser lányról szól, akik élete megváltozik, mikor egyikőjük a padláson talál egy szakácskönyvet, ami varázserővel bír.
 • Amaury Nolasco beugrik a Gang Related 1×13-ba, azaz az évadfináléba.
 • Zajlik a Comic Con 2014-es rendezvény. A Youtube-ra jó pár panel felkerült, íme a lista, amibe belefutottam: Bones (50 perc),
 • 10 résszel berendelte sorozatnak a TVLand a The Gaffigan Show című Peter Tolan és Jim Giffigan által készített pilotot. Különlegessége, hogy eredetileg a CBS-nek szánták a projektet, de kétszer is suhant a pilotszezonban a kasza. A történet Gaffigan életén alapszik, aki a standup élete mellett próbálja egyensúlyba hozni a magánt. A szereplők sorában: Adam Goldberg, Michael Ian Black és Ashley Williams.
 • Donna Murphy tartós visszatérő státuszt kapott a Resurrection 2. évadjában.
 • Kim Rhodes vissza fog térni a Supernatural 10. szériájában. Utoljára a 9×19-es epizódban láthattuk.
 • Rosie O’Donnell (The View) és Kerr Smith (Dawson’s Creek) vendégszerepelni fog a The Foster 2×10-es epizódjában.
 • Kelen Coleman megy vendégnek a Scandal 4×01-es részébe.
 • Warren Kole állandó szereplőként, míg Erik Stocklin visszatérőként csatlakozott a Stalker 1. évadjához.
 • Laura Benanti visszatérő státuszban emlegetett a Nashville 3. etapjánál.
 • Csúszik a The Big Bang Theory forgatásának kezdete, ugyanis továbbra se születet megegyezés a bérköltségeket illetően a színészekkel. Nem hinném, hogy mindez befolyásolni fogja az őszi startot, úgy is egy szitkom felvétel időben eléggé kevés időt öröl fel.
 • Szeptember 3-án folytatódik az Ali G Rezurection új részekkel az FXX-en, illetve a The League is ekkor tér vissza.
 • Az Anger Management továbbra se megy át az FXX-re, marad az FX-en, ahol a Partners-szel csinálhat szép estés mutatókat.
 • A TVLand elkaszálta a Kirstie című sorozatát.

Kommentáld!

Promóképeken a Battle Creek

 
Beküldte: Kanyecc 2014 July 31, 15:25-kor a(z) Promo témába.

A CBS 2014/15-ös újoncfelhozatalát csak én érzem gyengének? Oké, ott a Battle Creek, ahol olyan nevek szerepelnek, mint Vince Gilligan, aki a Breaking Bad és az X-Files kapcsán lehet beazonosítani a legkönnyebben, de Bryan Singer mellett sem szabad szó nélkül elmenni, akinek a Dirty Sexy Money-t vagy a House-t köszönhetjük. Készítőgárda tekintetében sok jóval biztat a midseasonre szánt újonc, inkább csak az nem tetszik nála, hogy egy sablonos krimi történettel operálnak, ami tulajdonképp semmi extrával se büszkélkedhet, mert adott két nyomozó, akik ellentétes világnézettel rendelkeznek – pont ezért fogják jól kiegészíteni egymást.

A róluk készült karakterképeket lehet a folytatásban megtekinteni. Itt volt az adatlapja.

TCA SUMMER PRESS TOUR 2014

(A további karakterképek a tovább mögött.)

Tovább…

Kommentáld!

Comic-Con videók: Marvel’s Agents of SHIELD

 
Beküldte: Kanyecc 2014 July 31, 9:38-kor a(z) videó témába.

Sehol se találtam a Marvel’s Agents of SHIELD 2. évadjához előzetest, pedig úgy dereng, hogy a Comic Con alatt leadtak egy teaser jellegű videó féleséget – de lehet, hogy csak álmodtam róla. Mindegy. Van más anyagunk helyette. Elsőként is kezdeném azzal, hogy megvolt az év tévés-mozis crossovere, amit jól elbaltáztak a készítők. Történt ugyanis tavasz tájt a következő: Az Amerika kapitány 2: A tél katonája c. film kapott némi hátszelet az SHIELD kapcsán, viszont aki nem a megfelelő sorrendben kezdte el a nézést, az spoilerbe ütközött. Jobban át kell gondolni az ilyent, mielőtt belevágnak, mert ez eléggé rajongói lehúzó.

Viszont, hogy némiképp a hangulatot utólag vidítsák leadtak egy bakiparádét, ami majd az ősszel megjelenő DVD-re kerül rá. Mindez több mint 3 perces. Ha pedig érdekelne valakit a panel történései, akkor klikkeljen a tovább mögé.


Tovább…

Kommentáld!

Comic-Con előzetes: Once Upon a Time – 4. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2014 July 31, 9:17-kor a(z) videó témába.

Nem csak a képregény világ karakterei lepték el az országos tévéket, hanem a Disney-é is. Az ABC büszke lehet magára (nincs irónia szavaimban!), mert a Lost és a Desperate Housewives után végre rátalált egy újabb olyan ötletre, ami a maga kategóriájában egyedi, sőt több nézőcsoport felé nyit. Természetesen főfókuszban a női nézők voltak, tehát inkább a DH vonalat akarták erősíteni, viszont a fiatalabbak felé is kikacsintgat főhőseivel. Nem is beszélve arról, hogy sok olyan potenciális karakterrel dolgozhatnak, amik régi klasszikusok, gondolok itt: egy Hableányra.

A Comic Con-on a szereplőgárda is részt vett. A paneljüknél leadták az új évadhoz járó előzetest. Ezt lehet megtekinteni a folytatásban, valamint a tovább mögött a félórás történéseit.


Tovább…

Kommentáld!

Plakátba zárva: Brooklyn Nine-Nine – 2. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2014 July 31, 8:31-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Same Shift. Different Day.”

Kétszeres Golden Globe-díjas komédia lett januárban a Brookly Nine-Nine, viszont az Emmy-díjátadón hasonló fényűzésre nem számíthat, hiszen az őszi tévés Oscar-on csak a legjobb mellékszereplő kategóriában tudta magát jelöltetni – már ha csak a nívósabb jelöléseket vesszük alapul, hiszen van még neki egy másik is.

Bátran kijelenthetjük, hogy a 2013/14-es mezőny egyik kiemelkedő újonca volt minőség szempontjából. Természetesen ezt is Fox szállította, ahogy a drámák körében a Sleepy Hollow-t. Innen is a pacsi nekik, mert alapvetően házon belül inkább csak a középmezőnyben tudott érvényesülni. Átlagban az 1.74-es célközönség demója alacsonynak tekinthető, ahogy a majdnem 4 milliós össznézettsége; viszont a csatornánál előbbi a fontosabb, és ha kivesszük a TOP-listából az animációs produkciókat (sűrűn összevonom a kettőt, hiszen mindkettő a humorra épül), akkor a komédiák körében az előkelő 2. helyet tudhatja magáénak a New Girl mögött.

A második évadjában legalább két rész erejére fel fog tűnni Kyra Monkeys, illetve ami még biztos, hogy időben a premier előrébb fog haladni.

Brookly-Nine-Nine-S2-poster

Kommentáld!

The Strain – Pilot

 
Beküldte: tess 2014 July 30, 22:37-kor a(z) Pilot,The Strain témába.

Kevés olyan alkotó van, akinek megadatik, hogy mindennemű beleszólás és formai korlát nélkül a saját munkáját adaptálhassa, de a jelek szerint a Guillermo del Toro – Chuck Hogan párosnak ez is megadatott. A kettős közelmúltban prezentált regényciklusa a The Strain, ha nem is feltétlenül reformálta meg az alaposan kiherélt vámpír műfajt, de mindenképp egy merőben új alternatívát állított elébe. Egy olyan új perspektívát, amit mind a kritikusok, mind az olvasók imádtak, így tényleg csak idő kérdése volt, hogy valaki lecsapjon rá.

A Berlinből New Yorkba tartó járat fedélzetén történik valami. Valami megmagyarázhatatlan és felfoghatatlan, ami több mint 200 utas halálát okozza. A kétségbeesett hatóság minden oszlopos szerve felvonul az elsötétült és rideg repülőóriás előtt, amibe végül a járványügyisek léphetnek be elsőként. A konkrét válaszok helyett azonban csak 4 túlélőt és még több megválaszolatlan kérdést találnak…

the-starin-pilot-a

Ezzel a kissé elcsépelt felütéssel kezdődik del Toro és Hogan sorozata, ami ha hinni lehet az FX-es marketing hadjáratnak alapjaiban fogja megrengetni a műfaji korlátokat. Ezt a pilot alapján alaposan kétlem, ugyanis minden rosszindulat nélkül a The Strain javarészt totálisan B-filmes eszköztárból táplálkozik. Vérszomjas vámpírok, hazajáró halott kislány, gonosz náci tiszt, megváltó szerepkörben tündöklő korosodó zsidó öregember, hogy tényleg csak az ismertebb paneleknél maradjunk. del Toro nélkül valószínű, a projekt már a pilot-nál elvérzett volna, de mint ismeretes a rendezőzseni neve garancia a sikerre. Hihetetlen, de ezt a másodvonalbeli kuszaságot olyan profi mód tudta összetartani, hogy néhol konkrétan a legjobb zsánerfilmek hangulatát idézte. Tipikusan nem mutatott sokat, nagyon nem is alapozott, inkább csak elszórta a magvakat, amire aztán valami döbbenetesen erős és nyomasztó légkört épített.

Ahogy azt már a hasonszőrű hangulatépítős sorozatoktól megszokhattuk a történetvezetés itt is lassú, sőt olykor meglehetősen döcögős. Gyakran elidőz egyes jeleneteken, miközben pár fontosabb támpontot gond nélkül feláldoz hangulati érték oltárán. Ellenben kellően sejtelmes, mi több egyenesen pazar mód vegyíti a sztoriban rejlő high-concept karakterjegyeket a sci-fi és a misztikum ismert paneljaival. Árad belőle a kendőzetlen téboly, az ismeretlentől való elemi rettegés, ami jókora brutalitással társul. A legszebb az egészben, hogy del Toro ezt tökéletesen sallang mentesen, az öncélúság vagy a hatásvadász mentalitás legapróbb jelen nélkül képes prezentálni. Persze az esetlen családi drámázásnál és a még kiforratlan dialógusoknál azért kilóg a lóláb, de ne legyünk telhetetlenek.

the-starin-pilot-b

Főleg ne egy ilyen erős audio-vizuális borzongató trip után. És ha ez még nem lenne elég a casting is remekül sikerült! Igaz, a karakterek többsége alig kétdimenziós, de a hozzáadott színészi játék azért sokat nyom a latba. Corey Stoll mindazonáltal megütötte a mércét, sőt olykor kellemesen karakteres és spontán is tudott lenni. A karizmatikus alakítás címét viszont mégsem ő, hanem az aprócska mellékszerepben tetszelgő Richard Sammel érdemli, aki konkrétan új szintre emelte a badass náci gonosztevő karakterét. Jonathan Hyde kifinomult alakításáról meg kb. pont olyan hosszasan lehetne még értekezni, mint mondjuk del Toro nemzetiségi színész politikájáról.

No és a verdikt?! Klasszikus értelemben vett sorozatként a The Strain még kissé esetlen és kiforratlan, de nagyon jó úton halad a kult státusz felé. Másrészről, fajsúlyos horror, de legalábbis borzongatás terén viszont nagyon ott volt a pilot. Igazából erre lenne szabad azt mondani, derék iparos munka, de én ezt jelenleg az idő rovására írom. Egyszerűen olyan nagy a téma, olyan szerteágazó a világ, hogy azt felvázolni és mindeközben még egyedi atmoszférát is teremteni nettó 70 percben majdhogynem lehetetlen vállalkozás még del Toro-nak is. Így maradt az egyik panel csúcsra járatás, ami éppen ezért meg is osztja majd a nézőket. Ellenben ez cseppet sem von le annak zsenialitásából.

This entry has a rating of 4

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats