Mennyibe kerül fél pernyi reklám 2014-ben?

 
Beküldte: Kanyecc 2014 September 30, 8:05-kor a(z) 2014/15 sorozatai,Hírek témába.

Előzmény: 2013-ban így alakult a reklámpénz | 2012-ben így alakultak.

Szeretjük az ilyen listákat, mert szanaszét lehet elemezni őket, de tényleg. Nagyon sok oldalról lehet megközelíteni, hogy a forrás mutatóit, ebből párat ki is fogok emelni, mert kell hozzá beszédes tartalom amondó vagyok. Elsőként kezdeném pár ténnyel a felállást, amire jó még az elején rávilágítani:

 1. A legköltségesebb megjelenítés: Megint az NBC jóvoltából a Sunday Night Football lett, ami alatt 627.300 dollárt kérnek el félpercenként. Ez 0.8%-kal kevesebb, mint tavaly, amikor 628.000 dolláron állt a mutató. Ettől függetlenül nem lehet egy csepp panaszunk se a teljesítményre.
 2. A legköltségesebb megjelenítés – kábeles részlegen: Na, tippek jöhetnek, de feleslegesen ne folyunk bele, mert úgy is mindenki tudja, mire gondolunk. Az AMC-féle The Walking Dead-ről van szó, ami beelőzi az ESPN-en futó Monday Night Football-t is. Számokban kifejezve a fél percnyi reklámbér: 413.695 dollár lenne, ami tavalyhoz képest 26.9%-os növekedés, amikor is 326 ezren állt. Ejha, nem is csoda, hogy ennyire ragaszkodik a testvérsorozat ötletéhez a csatorna.
 3. A legköltségesebb megjelenítés – országos részlegen, sorozat szempontból: Itt se fogadunk tippeket, mert annyira evidens. A legnézettebb veterán melyik sorozat? Hát a The Big Bang Theory. Talált, süllyedt. Idén 344.827 dollár folyik be a CBS-nek félpercnyi reklám alatt. Eléggé horribilis az összeg, de valaki megfizeti.
 4. A legnagyobb reklámbér zuhanás: Ez már egy másik tészta, hiszen nehéz lenne megjósolni, melyik produkció veszít a legtöbbet 1 év leforgása alatt. Az idei nyertes a Grey’s Anatomy lett, ami 27%-kal kevesebb pénzt tud az ABC-nek konyhára hozni. Az ok több is lehet, hiszen a megfáradtság is rá lehetne fogni, de tippre inkább az áll mögötte, hogy tavaly durvább volt a versenyzés a timeslotjában, és a befektetők akkor nem jártak jól.
 5. A legnagyobb reklámbér növekedés: A Fox hozta ezt a Sleepy Hollow-val. 47%-ot ugrott tavalyhoz képest, ami érthető, mert egy korrekt szériát láthattunk, amiért a nézők is odavoltak. Idén is hasonlót remélünk tőle.
 6. A legnagyobb reklámbért kérő újonc: Na, ezt már betippelni se könnyű, mert így elsőre valamelyik kritikus által beistenített komédiát mondanék, esetleg egy Gotham-et. Egyik sem! Az NBC által érkező State of Affairs-ért tejelnek 2014-ben a legjobban.

Ahol van sport, ott biztosan az viszi a prímet. Tulajdonképpen ez a kijelentés megállja a helyét, mert az NBC már legalább két éve a vasárnapi meccsekkel szedi meg magát. És nem csak a reklámbérre tessék gondolni, hanem a nézettségi viszonylatra is. Ha nem vetítenék az idényt, akkor biztosan megint a 3-4. helyre csúszna vissza csatorna statisztikák szempontból. Fura, de ahol nekünk is csökkent az érdeklődés, ott más befektetőknél is. Gondolok itt a New Girl-re, ami 2013-hoz képest 21%-kal kevesebb hoz a Fox konyhájára. Mindez egy rosszabb évadnak tudható be, amivel csökkent a nézőszám. A Fox-nál maradva a Family Guy-nál is mutatkozott a nagy zuhanás, majdnem elvette a trónt a Grey’s Anatomy elől, hiszen 22.4%-kal kevesebb pénz érkezik be a reklámblokkja idejében.

Akadnak még érdekességek. 2014-ben is a legdrágább sorozata a The CW-nek a The Vampire Diaries lett, míg a második helyet nem az Arrow, hanem a The Flash foglalta be. Ergo, lenyomta a spinoff ötlet a nagytestvért. Az ABC házánál a Modern Family a király; a CBS-nél – ha a Thursday Night Football-t leszámítjuk – a már emlegetett The Big Bang Theory; míg a Fox-nál a Sleepy Hollow.

A végére még egy érdekesség. Vegyük ki a sporteseményeket, és nézzük meg, melyik országos adó kínálata a legjobban fizetett napra leosztva:

Vasárnap: The Simpsons (Fox – 20:00) – 189.993$ / 30 sec
Hétfő:
The Big Bang Theory (CBS – 20:00) – 344.827$ / 30 sec
Kedd: New Girl (Fox – 21:00) – 187.050$ / 30 sec
Szerda: Modern Family (ABC – 21:00) – 239.650$ / 30 sec
Csütörtök: Scandal (ABC – 21:00) – 217.546 / 30 sec
Péntek: Grimm (NBC – 21:00) – 118.818$ / 30 sec

A tanulság levonását meghagynám. Az viszont a Grimm nézőinek örömhír lehet, hogy az NBC a legnagyobb reklámgázsit tudja behajtani vele a holtnapon.

A KOMPLETT LISTA NAPRA ÉS TIMESLOT-RA LEBONTVA:

Végezetül pedig jöjjön mindaz, amiről már fentebb beszéltem, csak kicsit összeszedettebb formában, táblázatszerű kivitelezésben, hátha valakinek ez jobban tetszik. Ezen kívül a tovább mögé írott formában is be másoltam, mert azon az 5 másodpercnyi plusz munkán se múljon semmi.

TV-reklam-fall-2014

Tovább…

Kommentáld!

Plakátba zárva: Arrow – 3. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2014 September 29, 15:06-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

“Saving a city takes a toll”

Még egy hetet legalább várnunk kell az Arrow folytatására. Nem is baj, mert a 2×17-es résztől pótnom kell a lemaradást, amit addigra simán meg is teszek. Ha emlékeim nem csalnak, akkor az RTL Klub lenyomta már a szériát, így akár a kíváncsi magyar nézők is becsatlakozhatnak. Éés ne feledkezzünk el arról se, hogy jön a spinoff-ja.

image

Kommentáld!

Az ősz durranásai – hazai kiadás, csapó I.

 
Beküldte: Kanyecc 2014 September 29, 11:16-kor a(z) Magyar hírek témába.

Cikksorozat: 1. rész | 2. rész

Nem csak odakinn, hanem Magyarországon is elstartol az őszi idény. Szinte két naponta jönnek az emlékeztetők azokról a sorozatokról, amiket átvettek a magyar adók, vagy amiket éppen műsorukra tűztek, mint hazai sajátgyártású nagydurranás. Jó látni, hogy az elmúlt években egyre csak erősödik az a tender, hogy leépítik a külföldi bevásárlást, és helyette sajáttal nyomulnak. Mindezt papírforma alapon jó érzékelni, mert minőségbe sűrűn bele tudnék kötni. Sokadrészről pedig az a tény, hogy a magyar embernek celeb és sztár műsor kell, szerintem a legkiábrándítóbb, mert hagyjuk mégjobban érvényesülni a szenny- és pletykalapokat. Reméljük, kinövünk ebből is. Most egy kisebb átívelő képet szeretnék arról mutatni, milyen „nagy durranás” jelzővel illetet – főként reality – produkciókra számítsunk a következő hetekben, hónapokban.

Virtuózok

Az MTVA egyre erősebb a sajátgyártású produkciók körében. Biztosan emlékeztek arra a reformkorra, ami kb. 3 évvel ezelőtt, ősszel startolt el náluk. Ekkor kaptuk meg a Hacktion-t, a DTK –D. Tóth Kriszta Show-t vagy a Magyarország, Szeretlek!-et. Istenigazából tehetségkutatóval nem is foglalkoztak. (És most A Dalt ne soroljuk ide, kérem szépen.) Amikor először meghallottam a Virtuózok eljövetelét, majd dobta megy hátast, mert megcsinálták a legjobb alapötletet, amire talán a világban sincs példa – mármint arra, hogy egy tehetségkutató csak komolyzenei érára fókuszáljon, kizárjon minden más műfajt. Vadász Dániel, a műsor egyik producere nagyon jól látta meg a dolgokat, had idézzek tőle:

Ez az első ilyen jellegű műsor Magyarországon, és tudomásuk szerint az egész világon. Hangsúlyozta: a Virtuózok nemcsak egy verseny, hanem jóval több annál, egy műsor, amely képes megszólítani olyan embereket is, akik eddig nem kedvelték a komolyzenét.

19

Október 17-től az m1 műsorán lesz látható. Az alapkoncepció  is összeszedettnek tűnik, hiszen a fiatal tehetségeket 3 korcsoportba sorolják – 6 és 13; 14 és 19; valamint 20 és 24 év közé. Sajnos nekem az egyik felvételre nem sikerül eljutnom, de majd FERCSA hátha komment formájában beszámol az ottlátottakról. Egyébként a jelentkezők többsége hegedővel és zongorával próbálta elnyerni a zsűri bizalmát.

Apropó, zsűritagok. Az alábbi személyek kaptak helyet: Szenthelyi Miklós hegedűművész, Kesselyák Gergely karmester, Batta András zenetörténész, kormánybiztos, Miklósa Erika operaénekes és Némethy Attila zongoraművész. A műsorvezetője: Varga Edit és Bősze Ádám lesz.

Éden Hotel – 3. évad

Akkor, amikor meghallottam, hogy a Viasat 3 berendelt egy eléggé ígéretesnek tűnő reality-t, egyből körül jártam a múltját a koncepciónak és eldöntöttem: Ezt néznem kell. Minden adását, mert végre próbálnak kitörni az elcsépelt fajtájúak közül. Két évad lement, azóta pedig semmi infó a folytatást illetően! …Egészen reggelig, amikoris megkaptuk a TV2 legújabb sajtóközleményét, melynek címe: „SuperTV2-n az Éden Hotel”. – Mi? Tettem fel magamban a kérdést, mert ez szabályosan az év híre. Illetve a folytatásban végig futottam a tartalmán, hogy most csak ravaszul címlopás történt és más jön, vagy tényleg az az Éden Hotel érkezik, amit annak idején megszerettünk. Az!

György Bence, a Tv2 Csoport program- és hírigazgatója az alábbit mondta:

Folyamatosan keressük a lehetőségeket, hogy a SuperTV2-t az eddigi népszerű, sajátgyártású műsorok mellett újabbakkal erősítsük és tegyük kihagyhatatlanná mind a nézők, mind ügyfeleink számára. Az Éden Hotel minden szempontból tökéletes választásnak bizonyult: nem egy átlagos reality, sokkal több annál. Egy igazi stratégiai játék, ahol nem elég, ha egy szereplő jól néz ki vagy szórakoztató, a fejét is használnia kell.”

Hogyan kerülhetett hozzájuk? – Nagyon jó kérdés, majd megkörnyékezem a csatornát és kiderítem, addig viszont legyen annyi elég, hogyha egy ilyen produkció kábeles rétegbe kerül, akkor azt nehezen lehet elrontani. Ez azért jó a nézőnek, mert nem lesz pereskedés, cenzúrázás (oly mértékben) az NMHH miatt. Amit még lehet tudni, hogy a Paprika Latino gyártja majd az új évadot, illetve a forgatás – miután teljes a casting – Costa Ricában fog zajlani.

Játék határok nélkül!

Akinek van m3-ja, talán most is nézi a retro adások ismétléseit. 1999-ben kaptuk meg az utolsó részét a Játék határok nélkülnek. Nem ma volt, mégis a ’90-es évek egyik legmeghatározóbb vetélkedője volt. Emlékszem mennyit izgultam annak idején, hogy az adott feladatokban nyerjünk. Ritkapillanatok voltak, amikor először jutottunk a célba, de előfordult sokszor. A hír igaz, a sorozat folytatódni fog, viszont érdemes előtte pár tényt lefixálni.

index

Ami változott, hogy az MTVA betársult az Intervilles International című műsorba, amit tekinthetünk a kvázi utódjának, csak mi meghagytuk a címét. Most nem európai városok, hanem több kontinens országa fog összecsapni. És a legszebb az egészben, hogy az egész szériáját hazánkban vették fel. A résztvevő országok között: Oroszország, Magyarország, Indonézia, Franciaország, Egyiptom és az Amerikai kontinens képviselői kapnak helyet (Argentína, Brazília, Kanada és USA) – Azért vonták utóbbiakat egybe, mert 6 részt vevőország lesz.

Természetesen a kommentátor: Gundel Takács Gábor lesz, míg a műsorvezető: Varga Edit és Harsányi Levente. Az első adást október 18-án 20:20-kor kapjuk meg. Biztosan ott leszek a startjánál. Az adások felvételéről az index.hu bővebben beszámolt, tessék elolvasni.

Kommentáld!

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2014 September 29, 10:20-kor a(z) Hírek témába.

 • Április 4-én folytatódik az Outlander a második 8 epizódjával. (Plusz: Ronald D. Moore beszél a félévad fináléról az EW.com-nak, itt pedig egy másik cikk a THR.com-ról.)
 • Az a hír járja, hogy két főbb szereplőt fog kapni a The Originals 2. évadja, illetve október folyamán a neten egy websorozat tűnhet fel. A hír felől semmi megerősítés nem érkezett, ezért még csak kezeljük egyelőre pletyka szinten.
 • Ám ami biztos, hogy Nina Dobrev a 2×05-ös The Originals epizódban fog vendégszerepelni.
 • Rutger Hauer visszatérő szereplőt alakít a Galavant című újoncban.
 • Van néhány címünk: The Brave & the BoldArrow 3×08; Strangers / Four Walls and a RoofThe Walking Dead 5×02-03; Only Mama Knows / Crime and PunishmentGrey’s Anatomy 11×04-05;
 • Frank Skinner, Foxes, és David Bamber vendégszereplője lesz a Doctor Who 8×08-as részének.
 • Pletyka szinten mozog a hír, de az van, hogy a Black Sails jó esélyekkel indulhat a 3. évados berendeléséért, ugyanis már fű alatt castingolnak oda is. Ez pedig azt sejteti, hogy lesz még egy széria belőle, de várjuk meg a hivatalos ítéletet.
 • A TVLine.com megszerezte a The Walking Dead spinoff-jának karakter leírását.
 • Paul Reubens így fog kinézni a The Blacklist 2×02-es részében.
 • A CBS átalakítja a műsorrendjét. Mivel nagyon jól nyitott a The Big Bang Theory, ezért marad a duplázás egészen október 30-ig. Ekkora tolták ki ugyanis a Mom 2. évadjának érkezését. Vajon megéri az áldozatot?
 • Muszáj belenyúlnia a Fox-nak az Utopia formátumába. A heti részében a játékosok kiszavazhatnak valakit, akinek a helyére jön két új arc, de csak egyet fognak befogadni a meglévő játékosok. Hogy milyen gyakorisággal számíthatunk ilyesfajta húzásra, arról egyelőre nincs semmi információ, de ha így sem sikerül növelnie a nézettségét, akkor már lehet, hogy a kasza fog suhanni.
 • A TNT berendelt egy pilotszkriptet Lumen címmel. A projektet Steven Spielberg’s produkciós cége, az Amblin TV fogja elkészíteni. A szkriptet Chris Black írja majd, de a készítők között ott lesz: Darryl Frank and Justin Falvey, James Frey, Todd Cohen és Joe Johnston. A történet egy fantasy íróról és családjáról fog szólni, aki egy alternatív univerzumba kerülnek valahogy, mely nagyban hasonlít az író által kitalálthoz, ahonnan ihletet merített.
 • Tommy Johnagin zöld utat kapott a CBS-nél, hogy félórás komédiában lenyűgözze a közönséget. A középpontjában: egy család áll, akik egy középnyugati kisvárosban élnek. A sztoriban Johnagin élete is beépítésre kerül, hiszen az adja a fő alapokat.
 • Felony Twins címmel misztikus komédiának adott zöld utat az ABC, melynek készítői között: Dave Hemingson, Josh Schwartz és Stephanie Savage is jelen lesz. Olyan lesz, mint egy komikus noir mű, mely részben jogi érát, részben párkapcsolati szappanost fog érinteni. A történetében egy ügyvéd áll, aki egy előkelő cégnél dolgozva rájön, hogy két excentrikus kollégájának rögeszméje a bűnügyek, így titokban, fű alatt felcsapnak nyomozóknak.
 • Megvásárolta a Netflix a Peaky Blinders vetítési jogait. Az első évad szeptember 30-án kerül fel a tékába.
 • Richard Zajdlic az BBC Three kérésére csinált egy misztikus sorozatot, ami Tatau címen fut. A szereplők sorában: Joe Layton és Theo Barklem-Biggs (Silk) mellett: Barry Atsma, Shushila Takao, Cian Elyse, White és Tai Berdinner-Blades, Temuera Morrison, Alex Tarrant, Rawiri Jobe, Kirk Torrance és Rangimoana Taylor. A sztori középpontjában: két huszonéves srác áll, akik Londonból világkörüli útra indulnak, és beépítik úti célnak: Cook-szigetét is. Egyikőjük még csináltat egy Maori-stílusú tetoválást is. Mikor megérkeznek a szigetre, a tetkós srác talál egy lány holttestet, ám mikor a rendőrséggel vonul ki a helyszínre, rádöbben, hogy ő a jövőben egy gyilkosságot látott, ami még nem történt meg, így barátjával az lesz a feladata, hogy mindezt megakadályozza – és persze útközben értelmet nyer a tetoválás is. 8 részt kértek belőle.
 • Itt egy írás arról, hogy mit mondott a tévé kritikusok többsége, amikor debütált a The Simpsons.

Kommentáld!

Külföldi előzetesek: Hétfő (09.29)

 
Beküldte: FERCSA 2014 September 29, 7:08-kor a(z) videó témába.

(Ma esti műsorrend.) Újabb hét vette kezdetét. A tovább mögött találjátok: a Sleepy Hollow (2×02) és a Blacklist (2×02) ajánlóját. Klikk.

Tovább…

Kommentáld!

Emlékeztető: Maradj talpon! | Dallas 3. évad | Bumm!

 
Beküldte: Kanyecc 2014 September 28, 20:00-kor a(z) magyar ajánló témába.

Ma. 20:20-tól az m1 műsorán: Maradj talpon! – ?x01
Ma. 21:20-tól az RTL II műsorán: Dallas – 3×01.
Ma. 21:40-től a Tv2 műsorán: BUMM! – 1×01.

Isten se tudja, melyik évaddal folytatódik a Maradj talpon! az m1-en, de érkezik az  új rész. A plakátkampányát tekinthetjük sikeresnek, hiszen tele van vele Budapest ismertebb helyei, pl.: az Árpád hídi metronál is fellelhető egy fekvő plakát.

Az RTL II is folytatja a Dallas-t. Azt a szériát hozzák el, ami odakinn is terítéken van, csak félévad előrébb járnak.

Bumm

Jah, és ne feledkezzünk el a Tv2 újabb (nagy)durránásáról, a BUMM!-ról. Mit kell róla tudni? Azt a tovább mögött sajtóközleményből ki lehet bogozni más részletével együtt.

Tovább…

Kommentáld!

Délutáni előzetes (4): The Walking Dead – 5. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2014 September 28, 13:51-kor a(z) magyar ajánló,videó témába.

Október 13-án, egy nappal az amerikai premiert követően érkezik a Fox-ra. A tempó eléggé gyilkos, már mint az, amit a magyar kábeles adó diktál. Irigylésre méltó. Az egykori AXN-t juttatja az eszembe, ami manapság már leeresztett. No de mindegy. Itt egy új előzetes az érkező folytatáshoz. Várjátok?


Kommentáld!

Délutáni előzetes (3): Kingdom

 
Beküldte: Kanyecc 2014 September 28, 13:26-kor a(z) 2014/15 sorozatai,videó témába.

Jobban tetszett volna a Navy St cím, de a DirecTV inkább váltott a Kingdom-ra. Már nem kell sokat aludnunk, hogy megkapjuk a küzdősporttal foglalkozó újoncát a kábeles adónak, ami mostanság eléggé leengedett. Tudjátok, ők vették még át annak idején a Damages folytatását. Október 8-dika egyébként szép nap lesz a premierre, bár a konkurencia is gondoskodni fog a megkeserítéséről, hiszen ekkor debütál az American Horror Story: Freak Show és az Arrow is. Na, de kanyarodjunk csak vissza a Rogue és a Full Circle után érkező ígéretesnek tűnő drámára, ahol Bryan Callen legalább 4 részben tűnik fel. Nézzük, félpercben miként próbálnak minket meggyőzni.


Kommentáld!

Délutáni előzetes (2): Celeb vagyok, ments ki innen! – 3. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2014 September 28, 12:45-kor a(z) Magyar hírek,videó témába.

Az RTL Klub pár hete jelentette be, hogy feléleszti a Celeb vagyok, ments ki innen! című népszerű reality-jét, melynek annak idején Sebestyén Balázs és Vadon Jani volt a műsorvezetője. Ez most se lesz másképp, sőt, a csatorna egyből két szériát fog a nézőknek megszakítás nélkül lenyomni, azaz október 6-tól jön a 3. etap, miután pedig lezajlott az, egyből a 4. szériával örvendeztet meg minket.

A felélesztésnek hála/átkára átalakul a műsorrendje is a csatornának:

17:25-18:00 – Fókusz
18:00-19:05 – Híradó
19:05-20:30 – Éjjel-Nappal Budapest
20:30-21:05 – Barátok közt
21:05-22:40 – Celeb vagyok, ments ki innen!
22:40-23:15 – Híradó
23:15-től – Egyéb RTL Klub-os riportműsorok

Ejha, gyökerestül megváltoztatta az RTL Klub a hétköznap estéit. A legfurább, hogy eltűntek a külföldi sorozatok az esti időszakból, amire sorozatos pályafutásom alatt nem is volt példa. Ha pedig ez beválik, akkor az RTL egyre kevesebb amerikai/angol produkciót fog átvenni, sőt, csak hétvégére fogja időzíteni a filmek és a sorozatok érkezését – na meg éjszakára, mint azt most is teszik. Másrészről, az RTL II-re is érkezik némi változás, hiszen kapni fog egy kísérőműsort a reality, Celeb vagyok, beszéljük meg! címmel, amit Lilu vezet. A délutáni talkshow-ban a celebek rokonai tűnnek majd fel, és az előző napi eseményeket elevenítik fel.

Apropó, a celebek sorában: Erdei Zsolt, Nyertes Zsuzsa, Puskás Peti, Gáspár Bea, VV Aurelio, Molnár Andi, Cooky, Bódi Sylvi, Gáspár Laci, Hevesi Kriszta, Bárdos András, Novák Angéla, Fördős Zé, Aleska Diamond, Pars Krisztián, Krasznai Tünde, Dudás Miki, Baukó Éva, Bunyós Pityu és Szabó Zsófi. Most pedig jöjjön az ajánlója.


Kommentáld!

Déli előzetes (1): Gracepoint

 
Beküldte: Kanyecc 2014 September 28, 12:10-kor a(z) 2014/15 sorozatai,videó témába.

Nem sok információt szivárogtatott a Fox a Gracepoint kapcsán, pedig ott van a legjobban várt újoncok sorában. Csütörtök estére kapott helyet, a Bones fogja felvezetni, illetve a Scandal, a The Blacklist, a Reign és CBS komédiablokkjának versenyébe szállhat majd be. Az alapkoncepciót a brit Broadchurch adja, ami egy borongós hangulatú krimi lett, fókuszában egy gyilkosság, ami egy kisvárosban történt – egy olyan helyen, ahol ilyenre rég (vagy talán soha) nem volt példa, fel is bolygatja az ottlakók életét. A készítők elmondták, hogy az első 2 része hasonló lesz az eredetihez, azonban utána saját lábra állnak és folytatják azonos minőséggel. Tehát jövő héten kiderül, mire lesz képest. Addig viszont mutatok egy frissebb ajánlót hozzá.


Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats