Stalker – Pilot

 
Beküldte: tess 2014 October 31, 19:09-kor a(z) Pilot,Stalker témába.

Két éve sokunk egyenesen világmegváltóként aposztrofálta Kevin Williamson újbóli megtérését az intelligens slasher műfaj irányába. Ráadásul, hogy mindezt egy network adón volt képes elkövetni egyenesen maga volt a zsáneri revolúció! Csakhogy a The Following adta kultúrsokk igen gyorsan lecsengett, akárcsak a Williamson-t övező ajnározás. Cseppet sem véletlen tehát, hogy a neves író vesszőfutása végül egy új csatornához és egy új projekthez vezetett. A kilúgozott sorozatgyilkosokat hétköznapi zaklatókra cserélte, miközben megpróbálta nem elkövetni egykori hibáit. És a végeredmény? Hát maradjunk abban, hogy erősen felemásra sikeredett.

A középpontban egy aprócska, ám de a munkáját nagyon értő Los Angeles-i zaklatási ügyosztály áll, melyhez egy frissiben átigazolt New York-i zsaru csatlakozik. A hosszas ismerkedésre azonban vajmi kevés idő jutni, ugyanis egy mániákus zaklató sorra élve égeti el az áldozatait. Vagy valami ilyesmi…

stalker-pilot-a

Gondolom a rövid plot alapján mindenkinek leesett már, hogy ez sem az az agyonbonyolított sorozat lesz. Habár a zaklatók utáni nyomozás érdekes procedurális felütés lehetne, amennyiben némi krimi elem is társulna mellé. Ne adj isten némi noir hangvétel… Ehelyett kvázi ugyanazt kapjuk, mint két éve a The Following esetében, csak ezúttal az akkori feketeleves nélkül. Williamson újfent árnyalt karakterekkel dolgozik, de szerencsére még a visszataszító jellemvonásaik nélkül. Sőt, mintha némileg az antihősök ismert vonásai felé próbálna meg hanyagmód kikacsintani a sorok végén. A cold open ismét hatásosra, mi több egyenesen lebilincselően erőszakosra sikeredett, kellőképpen megadva a kötelező felütést. Kár, hogy a folytatásra a színvonal drasztikus minőségvesztésbe csapott át.

Ettől függetlenül a script folyamatosan feszegette a network tv adta formai kereteket. Olykor meglepően hátborzongatóan realista erőszakba átcsapva hozta bizarr közelségbe a zaklatás milliőjét. Éppen ezért maga a légkör is sokkal romlottabb és betegesebb, mint a standard CBS sorozatok esetében. Ezt továbbá sikerült megfejelnie azzal a viszonylag csatornaidegen megoldással, hogy a script és a rendezés erősen táplálkozik a urbánus legendákból és a ’90-es évekbeli slasher újhullám megoldásaiból. Utóbbiban mondjuk semmi különös nincs, lévén Williamson volt az egyik elindítója anno annak a bizonyos újhullámnak. Így az olcsó totálisan kiszámítható, ám de mégis hatásos rémisztgetés kvázi a kisujjából megy. Ezzel szemben a krimi vonal már sokkal inkább megkérdőjelezhető. Az epizodikus tónus ugyan a pilot alatt működött, de hogy hosszútávon meddig lesz képes életképes és hatásos eseteket szállítani már más kérdés. Gondolom, ezzel az írói kollektíva is részint tisztában lehet, ugyanis szép számmal szórtak el opcionális átívelő szálakat, melyek egytől egyig kellően rejtélyesek és bizarrak, így még akár életképesek is lehetnek.

stalker-pilot-b

És erre nagy szükség is van a közeljövőben, merthogy a casting és a karakterek terén nem éppen fényes a helyzet. Ironikus amúgy, hogy Williamson folyton itt hasal el, amikor a teen-drama érában meg pont, hogy ebben a legerősebb. Persze a pazarul felépített para faktor és a minimalista profilozás vegyítése még képes volt valamelyest palástolni a helyzet súlyosságát. Ettől függetlenül viszont csak a vak nem veszi észre, hogy Maggie Q mennyire súlytalan, ráadásul a korosodó vagy inkább fontoskodó eyecandy szerep sem áll már olyan jól neki. Dylan McDermott ezzel szemben rutinos, de semmi több, holott tőle azért elvárható lenne legalább valami zsigeri karizma. A közös chemistry is bosszantóan sekélyes, habár bőven van még idő összecsiszolódniuk. Ezzel szemben az egység többi tagja totális budge pazarlás. Az egyedüli mentsvár a karakterek rejtés múltja és az ebből adódó összeférhetetlenség lehet.

Mindazonáltal maga a pilot nem volt rossz, inkább csak amolyan patikamérlegen adagolt totális középszer, ami pont annyit volt hajlandó kockáztatni, hogy képes legyen elfedni a hiányosságait és valamilyen szinten megpróbálja fenntartani az érdeklődést még egy pár hétig. Procedural szempontból viszont még így is üde színfoltja lehet a csatornának.

This entry has a rating of 2.5

Comments Off on Stalker – Pilot

Plakátba zárva: American Horror Story – 4. évad

 
Beküldte: tess 2014 October 31, 16:40-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Gondolom a többségnek már leesett, a mai nap Halloween jegyében tellik, amiből természetesen a sorozatos világ sem maradhat ki. A héten már több sorozat is prezentálta az aktuális halloweeni epizódját, melyek az utóbbi időben kb. pont olyan népszerű és fontos tradícióvá váltak, mint mondjuk egykoron a karácsonyi epizódok.

Természetesen a sorból nem maradhatott ki az aktuális horror zsáner kedvenc American Horror Story évad a Freak Show sem. A Murphy-Falchuk készítőpáros szokásához híven egy dupla részes agymenéssel örvendeztette meg a nézőket, ami újfent pazar kritikai visszhang követett. Hogy a nézői reakciókat már ne is említsem! Amúgy az évad már megint brutálisan össze lett rakva, hogy a lassan egy családként funkcionáló házi színészkollektíva teljesítményét már ne is említsem. Jessica Lange-ról vagy szuperlatívuszokban illik beszélni vagy sehogy, ráadásul minderről a színészi tökélyről már a premier kapcsán tanúbizonyságot tett. Az eredmény természetesen most sem maradhatott el:

 • Murder House: 1×01 – 3,18M (1,6)
 • Asylum: 2×01 – 3,85M (2,2)
 • Coven: 3×01 – 5,54M (3,1)
 • Freak Show: 4×01 – 6,13M (3,1)

Az 5. évad tehát már pár hete nem kérdés, mindazonáltal Murphy-ék nem lehetnek maradéktalanul boldogok, hisz a sorozat ásza Jessica Lange már jó előre bejelentette, hogy részéről ez lesz az utolsó felvonás. Persze az „isten bizony ez lesz az utolsó” kijelentés dacára is táncoltak már sokan vissza a képernyőre, de tippre Lange nem ezt a kategóriát fogja erősbíteni. Akkor viszont a széria tényleg az egyik nagy aduászától esik el, szóval részben már érthető a sok újonc szerződtetése (köztük van egy bizonyos Michael Chiklis), valamint Sarah Paulson markáns előtérbe helyezése.

Halloween alkalmából a tovább mögött egy velősebb poszter csokrot találtok a Freak Show-hoz. Tudjátok, csak a miheztartás végett.

american-horror-story-freakshow-poster1american-horror-story-freakshow-poster4american-horror-story-freakshow-poster3american-horror-story-freakshow-poster6 

Tovább…

Kommentáld!

Az elmaradt amerikai kábeles nézettségek (10.17-10.28)

 
Beküldte: Kanyecc 2014 October 31, 1:55-kor a(z) Nézettség témába.

Végre valahára sikerült pótolnom a nézettségi lemaradást. Holnaptól ismét nekiülök úgy, ahogy régen szoktam. Aki az amerikai országos mutatókra kíváncsi, az klikkeljen ide. Aki viszont a kábeles részleg számaira, az a tovább mögé. Miket találhattok ott? Nos, hát sok olyan infót, ami mozgatja az ember fantáziáját, mint pl.: miként teljesít éppen egy American Horror Story. Dióhéjban azért átveszem, melyik napon, mik történtek:

 • Péntek: Befejeződött a The Knick a Cinemax-on. Jó kérdés, hogy lesz-e folytatása, hiszen nem teljesített rosszul, ha azt vesszük. A Haven a Syfy-on elég rendesen megzuhant. Már 1 millió embert se tud leültetni, pedig a később futó Z Nation is másfél millióval araszol. Utóbbi jobban tetszik a népnek.
 • Szombat: Végig görgettem a műsorrendet, de csak a Doctor Who volt az ismerős. 1 millió körül hoz a BBC America-n, ami nem túl erős, de egy átvett sorozathoz képest se rossz. Van mutatónk a Survivor’s Remorse-hoz is, ami nem váltotta be a Starz elképzeléseit. Legalábbis nem értem, miért rendelték be a folytatását, ha a számok egyáltalán nem indokolják a döntést – bár még a premier idején döntöttek így.
 • Vasárnap: Csak egyetlen sorozatot néz a kábeles éra, a The Walking Dead-et. Nagyon erős. 13 millió felett tartja magát. 18-49 évesek körében 7-es a demója, ami piszok erős. Még a Modern Family és a The Big Bang Theory se jár ilyen magasságokban. Legutóbbi vasárnap búcsúzott a Boardwalk Empire az HBO műsoráról. 2.3 millió lett a vége. A Manhattan 400 ezer nézőt vonz. Nem sokkal erősebb a The Affairs, ami a Showtime-on hoz 600 ezret.
 • Hétfő: Araszol az American Dad a TBS-en. A premierjét 1 millióan nézték mindössze, míg a 22 órakor futó ismétlését az Adult Swim-en majdnem 1.5 millióan. Ez azért is gáz számára, mert az nem az aktuális rész ismétlése volt, hanem egy random epizódé. Tehát az emberek többsége még nem állt át arra, hogy a TBS-en keresse. A Gravity Falls felvezetése mögött a Star Wars: Rebels a Disney XD-n 1 milliót produkál.
 • Kedd: A nap sorozata a Sons of Anarchy. Kétségtelenül a legkimagaslóbb mutatókat ő szállítja a kábeles fronton, bár volt már ennél nézettebb. A Pretty Little Liars bukdácsol. Elstartolt továbbá a Benched 877 ezres számokkal, ami elég kevéske. Pláne úgy, hogy a Brickleberry és az Awkward. is szinte hasonlót hozott. A Facking It se erős. Igazából nem értem a +10 epizódos berendelést, de a Happyland-nél jóval erősebb, ami 400 ezret hozott mindössze, az pedig gyászos.
 • Szerda: A nap sorozata az American Horror Story. Veri a mezőny a 2.2-es demójával a 18-49 évesek körében. Átlagban kb. 0.6-on áll a nap ezen a fronton.
 • Csütörtök: Sport. Project Runway és a guberálós reality-k.

Részletek a tovább mögött!

Tovább…

Kommentáld!

Promóképek: The 100 – 2. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2014 October 31, 1:07-kor a(z) Promo témába.

Visszatért a The 100 a 2. évaddal múlt héten. A The CW tavalyi üdvöskéje, amit midseasonben hozott csak el annyira jól teljesített, hogy megérdemelten bekerült az őszi mezőnybe. Azért kicsit elcsúsztatták a premierjét, ne legyen nehéz helyzetben. Semmiképp se mondanám azt, hogy jól döntöttek a vezetők akkor, amikor berakták a sűrűbe, mivel az előző fináléhoz képest a kezdés cirka 44%-os csökkenést generált, ami jelentős. Igaz, a 2×02-es rész hozott 20%-nyi növekedést, amivel egyenesbe tette magát egy kicsit, de van még hova felfejlődnie.

Amit külön ki kell emelnem az a főcíme. Kapott egy újat, egy jófélét. Nem is értem, miért kellett ennyit várni rá, hiszen egy ilyenfajtát bármikor össze lehet könnyedén dobni. Csodák vannak, senkise gondolta volna, hogy kapni fogunk, ám megkaptuk. Ennyi. CGI-os srácok előtt pedig le a kalappal, mert egyszerűségével a nagyszerűséget hangoztatják. Egyébként kritikai visszhangban is jobbakat olvastam, mint az első évad első feléről. Ennek örömére megmutatnám a hivatalos promóciós fotóit, amik a napokba kerültek ki.

The100-S2-Cast-001

(A tovább mögött folytatódik a galéria!)

Tovább…

Kommentáld!

Az elmaradt amerikai nézettségek (10.17-10.28)

 
Beküldte: Kanyecc 2014 October 30, 16:06-kor a(z) Nézettség témába.

Na, most ilyen összecsapott módon fogok megmutatni az elmúlt másfél hét nézettségi mutatóit. Aztán, ha időm engedi, folytatom a régi kerékvágásban. (Úgy se fogja, ezt már vagy féléve játszom el. Sajnos felnőttem, más van nagyobb pirításban.) Dióhéjban összefoglalnám az adott napokhoz kapcsolódó történéseket:

 • Péntek: Az igazat megvallva, nem hittem volna, hogy a Cristela ennyire megállja a helyét a Last Man Standing oldalán, de bebizonyosodott az ellenkezője. Bírja a strapát, és valószínűleg az ABC igényt is tart a folytatására, mert a mutatói elfogadhatóak a halálnaphoz képest. A The Amazing Race a 18-49 évesek körében erős, ezért sem kell félteni. A Fox péntekre száműzött Utopia-ja olyan alacsony mutatókat szállít, ami egyszerűen elfogadhatatlan, de míg a Gotham-ismétlés nem nyomja le, addig valószínűleg marad a terítéken. A Blue Bloods és a Hawaii Five-0 olyan magasságokban, amikre tavasszal nem volt példa.
 • Vasárnap: Hát a CSI-re rájár a rúd. Már cseppet se olyan nézett, mint a hajdanán. Kicsit úgy érzem, mint tavalyelőtt a CSI: New York-nál, hogy átpakolták egy olyan helyre, ahol életképtelen. Nem szabadott volna. Az viszont igazolja az epizódszám visszavételét, hogy a Madam Secretary lenyomja mindentekintetben. A nap legnézettebb műsora a Vasárnapi sportesemény. A Brookly Nine-Nine erősen a középmezőnyben. A Revenge és a Resurrection pedig a Fox visszatérői mögött. Nem találja helyét idén az ABC ezen a napon.
 • Hétfő: Hétről hétre romlik a Gotham teljesítménye, viszont nem féltem, mert míg a Fox berkén belül hozza átlagban a kimagasló mutatókat, addig biztos a helye. A Sleepy Hollow-val már más a helyzet. Kicsit a Fringe-re emlékeztet a helyzete. Valószínűleg ha kap is 3. évados berendelést, azt azért kapja, hogy az írók lezárhassák a történetet. A realityk árnyékában a The Blacklist emelkedik ki a 18-49 évesek körében, sőt a teljes lakosságéban a Scorpion is arat. A The Millers beépült a közép mezőnyben. A The CW hétfője jelenleg erőt vesztett.
 • Kedd: A CBS örülhet, mert az NCIS és az NCIS: New Orleans remekül kiegészíti magát. Az is szükséges ehhez, hogy a csatorna fix helyen tartsa, mert már jópár éve keddenként kapjuk az új részeit a veteránnak, így az emberek többségébe beégődött a kényszernézése. A Marvel’s Agents of SHIELD eléggé bukdácsol. Még a Forever is magamögé kényszeríti, az pedig csak slusszpoénból írom le, hogy a teljes lakosság körében az About a Boy is megverte múlt héten. Ez azért ciki. A The Flash kezd beállni 3.3 millióra, ami bitangerős teljesítménynek mondható.
 • Szerda: Ha nem lenne a Fox-on sport, akkor a Modern Family nem csak a 18-49 évesek körében tudna odacsapni a tömegnek, hanem a teljes lakosságéban is. A The Mysteries of Laura bitang erős, de durva látni, hogy a Survivor és közte ekkora különbség van célközönség körében. 2.2 megy az 1.3 ellen. Ennyire sok nyugdíjas nézi a CBS-t? A The 100 is elstartolt a 2. évaddal. Össznézők körében 6%-nyit erősödött a tavalyi évadátlaghoz képest.
 • Csütörtök: Az A to Z elszállt. Valószínűleg kaszálásra került. A The Vampire Diaries se olyan, mint hajdanán. A Gracepoint se váltotta be a hozzáfűzött ígéreteket. Mit mondjak? Csalódást keltő a csütörtök? Talán egy kicsit, de a How To Get Away with Murder – Scandal – Grey’s Anatomy trió veszett erős. Az ABC belekóstolt a jóba!

Részletek a tovább mögött!

Tovább…

Kommentáld!

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2014 October 30, 14:19-kor a(z) Hírek témába.

 • Van néhány címünk: The Devil’s VinylConstaintine 1×03; MamaSleepy Hollow 2×09;
 • Aunjanue Ellis és Matt Barr vendégszereplőként tűnik fel a Sleepy Hollow 2×09-es részében.
 • Julian Morris (Once Upon a Time) és Lisa Bonet (The Red Road) beugrik a New Girl 4×08-as epizódjába, ahol Loretta Fox is jelen lesz.
 • Ed Helms (The Office) vendégeskedni fog a Brooklyn Nine-Nine 2×08-ban.
 • Nikolas Filipovic ott van a Gotham 1×08-as rész vendéglistáján.
 • Lucy Hale az E! News-nak adott interjújában (0:48-tól) megerősítette, hogy a Pretty Little Liars 7. évadja lesz a sorozatzáró. Tehát az ABC Family-nek kell találnia egy újabb minőségi veteránt, amiből legalább 5+-nyi évadot tud kihozni.
 • Meagen Fay visszatérő státuszban vállalt szerepet az Agent Carter-ben.
 • Brett Dalton interjút adott az EW.com-nak, melyben az Agent’s of SHIELD-re helyezték a hangsúlyt. Érdemes elolvasni, nem nagyon spoileres, inkább tényközlő féle.
 • November 15-én startol az Atlantis 2. szériája a BBC One műsorán.
 • A Hallmark Channel berendelte a 3. évadját a Debbie Macomber-féle Cedar Cove-nak. Egyelőre nincs arról információ, hogy hány epizóddal számoljunk, de valószínűleg ismét 12-13-mal kell. A döntés kicsit érdekes, mert az első etaphoz képest (2.13 millió; 18-49-ben: 0.2) csökkentek a mutatói (1.87 millió; 18-49-ben: 0.15), ettől függetlenül még a megfelelő felett teljesített a jelek szerint.
 • Felkerült a netre a Mom 2. évadjának első 2 perce – de minek?!
 • Neil Patrick Harris és David Burtka vendégszereplőként tűnik fel az American Horror Story: Freak Show-ban. Mindkettő az utolsó két részében. – Sőt Lily Rabe vissza fog térni.
 • Hoppá, egyre durvább az amerikai cenzúra. Történt ugyanis az, hogy a Cartoon Network-ön futó Clarence című sorozatban megtörtént volna a tévécsatorna első meleg csókja, de helyette csak arcra puszi lett belőle. Íme egy kép róla.
 • A Syfy berendelte a Ghost Hunters 10. évadját, illetve a Paranormal Witness 4. szériáját. Mindkettőből 13 részt kapunk a jövő évben.
 • Az HBO egy pilotszkriptet rendelt be Kari LizerKyra Sedgwick duótól. Az egyelőre címnélkül futó ötletnek a középpontjában egy apáca áll, aki próbálja megtalálni önmagát, miután magamögött hagyja az Egyházi életet.
 • Jerry Bruckheimer készítésével az 1980-as években futott American Gigolo tévésorozat változatát kezdte el a Paramount TV elkészíteni.
 • The League of Pan címen újabb Pan Peter ötlet van születőben, melyet Andrew Miller készíthet el. Egy újragondolt kiadása lesz, melyben több kedvenc Neverland-es karakter is feltűnik. A sztoriban az elveszett gyerkőc 15 évvel Neverland elhagyása után játszódik, amikor is valaki társait egyenként megöli – ennek az ügynek a végére kell pontot tennie.
 • Brian Doyle-Murray csatlakozott a Sirens 2. évadjába.
 • Jason Jones főszerepet vállalt a TBS legújabb komédiájába, amit Samantha Bee fog elksézíteni.
 • Max Gail állandó szereplőként tűnik fel a Comedy Central-féle Review-ban.

Kommentáld!

Faking It a jelenlegi tinikedvenc?

 
Beküldte: Kanyecc 2014 October 30, 13:10-kor a(z) DVD témába.

THANK YOU @mtvfakingit fans! You got us 10 more episodes! I promise we’ll make them great…

– írta Carter Covington, a Faking It egyik írója tweetben.

Az MTV nem akarja elveszteni a legújabb tinisorozatát, a Faking It-et, ami idehaza Simlis spinék címen fut. Az a harci helyzet, hogy nekem speciel tetszik az alapfelállása, melyben két barátnő ál-leszbinek tűnteti fel magát az iskolában, hogy végre valahára kivívjon némi tekintélyt. A menet sikerül is, viszont az azt követő út már kicsit rögösebb. Múlt héten kért be +10 epizódot a meglévő 10 mellé a csatorna, így a 2. évadja összesen 20 részes lesz. Carter Covington pedig örömmel kelt kimagából, hiszen a 10 dolog, amit utálok benned! se volt túlságosan hosszú életű, így 2014-ben az már biztos, hogy megdönti előző sorozatának rekordját. Carter egyébként a tiniérában szeret érvényesülni, a Greek-be és a Hart of Dixie-be is írt.

Idehaza nem hiszem, hogy valaha is meg fog jelenni DVD-n, hiába nyomatja a hazai MTV is, az viszont már könyvelhető, hogy október 15-től MOD-változatban az Amazon jóvoltából bárki megrendelhető. Tehát odakinn is csak akkor gyártják le a DVD-jét, amikor kell az valakinek. Máskülönben nem tartják lényeges darabnak.

FakingIt_S1

Kommentáld!

Plakátba zárva: Boardwalk Empire – 5. évad

 
Beküldte: tess 2014 October 30, 10:14-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

No One Goes Quietly

De nem ám, főleg ha ennyire gyér minőségű final season választja el kedvenc avíttas anti-hőseinket a búcsútól. Attól a búcsútól, ami már odaát vasárnap óta lepörgött lemez, ettől függetlenül viszont mégsem hallani az egyöntetű kritikusi hozsannát. Jelzem cseppet sem véletlenül, ugyanis Terence Winter korhű gengszterdrámája valamiért sosem tudott felnőni az elé támasztott elvárásokhoz. Ettől függetlenül minőségi darab, relatíve kidolgozott karakterekkel, akik maradéktalanul képesek visszaadni a korszellem általános velejáróját, a brutalitást. A kvázi házi rendezővé avanzsálódott Tim Van Patten pedig játszi könnyedséggel hozza azt a cseppet sem hétköznapi képi világot, amit még anno a pilot kapcsán Martin Scorsese prezentált a nagyközönség felé.

A hiba tehát nem a kivitelezésben vagy esetlegesen az alapanyagban keresendő, hanem sokkal inkább az alapoknál, vagyis a script-ben. Akármennyire is dívik ajnározni a Winter – Korder írópárost bizony ez folyamatosan érezhető minőségvesztés és az egyre fajsúlyosabbá váló nézői apátia mégis csak az ő rovásukra írható. A történetvezetés bosszantóan darabos, rengeteg felesleges karakterrel operál, de a Game of Thrones-szal ellentétben itt az alkotók nem képesek fajsúlyos mondanivalóval és karakterjegyekkel felvértezni a szereplőiket. Emellett döbbenetes a kreatív űr tátong egyes évadok közt, melyet rendszerint önismétléssel vagy kendőzetlen brutalitással kénytelenek palástolni. Ezek után merje még valaki azt mondani, hogy az öncélúság nem süt a sorok közül. És bizony ez meglátszik a nézettségi mutatókon is!

 • 1×01 – 4,81M
 • 1×12 – 3,29M
 • 2×01 – 2,91M
 • 2×12 – 3,01M
 • 3×01 – 2,89M
 • 3×12 – 2,73M
 • 4×01 – 2,38M
 • 4×12 – 2,18M
 • 5×01 – 2,37M
 • 5×08 – 2,33M

Hazai viszonylatban még 2 hét van a fináléig, de személy szerint már most borítékolom a keserű szájízt a finálét követően. Egyszerűen ennek a sorozatnak nem szabadott volna megragadnia ezen a szinten, anno sokkal több volt benne. Vagy legalábbis sokkal többet véltünk felfedezni benne. Ettől függetlenül Winter még meglephet minket, sőt titkon még van egy ilyen tudatalatti mantrám is.

boardwalk-empire-s5-poster1boardwalk-empire-s5-poster8

Tovább…

Kommentáld!

Külföldi előzetesek: Csütörtök (10.30)

 
Beküldte: FERCSA 2014 October 30, 8:08-kor a(z) videó témába.

(Ma esti műsorrend.) Mielőtt még ellépnétek kajálni (bár mindenki máskor szokott), vessetek egy pillantást a külföldi sorozatanyagra. A tovább mögött: a McCarthys (1×01) és az Elementary (3×01) előzetese. Ne hagyd ki egyiket se.

Tovább…

Kommentáld!

A Közönség jelöltjei 2015-ben… – I. kör

 
Beküldte: Kanyecc 2014 October 30, 1:33-kor a(z) díjátadók témába.

Két dolog van, amire szeretek odakoncentrálni a sorozatos cikkek körében. Az egyik a nézettségi mutatók közlése, amikkel noha elmaradtam már megint, azért napi szinten csekkolom a külföldi oldalakat, hogy miként teljesítenek az újoncok, illetve a visszatérők. A másik a díjátadókról való beszámolás, hiszen ezzel lehet felmérni azt is, hogy egy adott újonc vagy éppen veterán ennyire életképes a különféle gálákon.

Évvégére esik mindig az össznépi véleménynyilvánítás Amerikában, azaz a People’s Choice Awards, ahol az utcaemberének kell kimondania, kire teszi a voksot. Itt többségében a szimpátia, illetve a népszerűség játszik nagyobb szerepet, így annyira nem is tartom fontos díjátadónak. Pl.: ha így nézzük a felállást, akkor egy Game of Thrones indul a legjobb esélyekkel, de – a Golden Globe és Emmy duóban elhanyagolt – The Walking Dead is hasonló cipőben jár. Hogy lesznek-e szobrocskák, az majd csak január első felében derül ki, viszont a szavazás nyílt, mindenki számára elérhető, szóval aki befolyásolni akarja a végeredményt, mindenképpen látogasson el a hivatalos oldalra.

Nem csak a tévés részleg kap itt helyet, hanem a filmes és a zenei is. Az első kör október 30-án zárul le, most még a kategóriák szűkítése zajlik, de november 4-től elkezdődik az éles meccs. Íme a lista, hogy kik és mik küzdenek a döntőbe jutásért.

Tovább…

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats