Leállítás ≠ kasza ?

 
Beküldte: Kanyecc 2014 November 30, 23:54-kor a(z) Hírek témába.

Túlzás volna azt állítani, hogy szinten vagyok a legtöbb őszi újonccal. Bár úgy lenne…, de túl sokat vállaltam be, melynek meglett a maga ára. Történt ugyanis az, hogy abszolút a nézős kategóriában sorolom a Constantine-t és a Red Band Society-t a Gotham mellett, viszont egyelőre a hányattatottak közé kerültek – nem direkt! Fogalmazzunk inkább úgy, hogy elküldtem őket némi szünetre, melyet megtört két bejelentés hír.

Történt ugyanis, hogy kikörvonalazódott mindkettőnek a jövője. Se a Constantine-nak, se a Red Band Society-nek nem lesz teljes évados berendelése. Tehát a májusban bekért 13 résszel kell kigazdálkodniuk a 2015/16-os idénybe a „jegyüket”.

Leállították a produkció forgatását.” – fogalmazhatnék így is, ami tényleg nem egyenlő a kaszával. De járjunk csak kicsit utána a tényeknek. Ott az NBC idei üdvöskéje, aminek pénteken kellene megállnia a helyét. Jelenleg így fest házon belül a mércéje:

#8 Grimm – 5.05 millió; 18-49-ben: 1.25
#12 Constantine – 3.45 millió; 18-49-ben: 1.02

13 fős a csapat, ha levesszük a hírműsorokat és reality-ket. Abból már kettőt (a Bad Judge-t és az A to Z-t) töröltek. Halálnap, illetve halálsáv ide vagy oda, sajnos nincsenek jó kilátások a DC Comics legújabb adoptációjának, amivel nem sok problémám volt. A baj, hogy felvezetőjének nézőszámából rengeteget veszít, amit biztos nem fog csak úgy szó nélkül hagyni a csatorna vezetősége.

Nincs jobb helyzetben a Fox üdvöskéje sem. Íme náluk a helyzet:

#1 Family Guy – 5.60 millió; 18-49-ben: 2.94
#10 Red Band Society – 3.12 millió; 18-49-ben: 0.97

Ugye a Fox-nál köztudott, hogy inkább a célközönség demója számít. Ezért is mutattam inkább meg, hogy egy vasárnapi félórás animációs sorozat mennyire oda tudta verni. De hozhattam volna példaként a Gotham-et is, ami 6.60 milliós évadátlaggal vezeti a teljes lakosság körében házon belül a tabellát. Nagy a lemaradás mindkettőhöz képest.

Lehet szépíteni a tényeket, mert az, amit a vezetőség leközölt jelenleg csak a nézők álomba ringatása. Ha a mutatókra alapszok, akkor könyvelhetem a kettőjük kaszáját. Ennyi.

Tehát a két oldal mégis csak egyenlő:

Leállítás = kasza

Kommentáld!

Plakátba zárva: Empire

 
Beküldte: Kanyecc 2014 November 30, 23:22-kor a(z) 2014/15 sorozatai,Vizuális egyveleg témába.

Music Family Power. The Battle Begins.”

Ránézek a plakátra, majd pedig a Glee jut az eszembe. Csak azért párosítom fejben elsőként hozzá, mert az is a Fox műsorán fut, illetve hasonlóan nem sok értelme lenne annak, hogy valamelyik országos tévécsatorna a műsorára tűzze a kezdést. Odakinn viszont simán befuthat a Fox midseason-ben érkező üdvöskéje, ami az American Idol hátszelét kapja. Január 7-én mutatkozik be Lee Daniels elképzelése, melyben olyan nagy nevek szerepelnek, mint Terrence Howard, Taraji P. Henson vagy Gabourey Sidibe.

Erősítheti a Fox a musical érát; kapunk bőven fekete színészeket, így onnan se érheti őket panasz. Még akár a BET le is csaphat az ismétlésére. Az is már biztos, hogy Courtney Love és Naomi Campbell visszatérője lesz az első szériának. Kritikai visszhang hirtelenjében nincs meg fejben, de ez jó, nem? …hiszen így nem hallhattam semmi lehúzót.

empire-s1-poster-001

(Klikk a tovább mögé, hiszen van még egy plakát!)

Tovább…

Kommentáld!

Másfél hónap sincs már…

 
Beküldte: Kanyecc 2014 November 30, 22:44-kor a(z) Hírek témába.

Vettem a bátorságot két hete, és összegyűjtöttem, hogy az év hátralévő részében milyen premierek lesznek: a kanadai, az amerikai, a brit és az ausztrál tévék képernyőjén. Sajnos azóta kicsit megakadt a cikk publikálása, így az elejét már ne fogjátok fel újdonságként, inkább csak emlékeztetőként. Majd máskor próbálok odafigyelni az aktualitásra.

Jön a december, másfél óra sincs már hátra. Téli szünet. Ilyenkor elvonulnak az országos adók sorozatai kisebb szünidőre, hogy aztán január első felében visszatérjenek a teljes évadosok; tavasszal pedig azok, amik átadják a helyüket a még nem látott idei produkcióknak. Lesz mit nézni, mit ne mondjak. Pár “mit kellene majd nézni-t” had emeljek ki. Érkezik a Bravo-tól a Girldfriends’ Guide to Divorce, a TNT-től a The Librarians, a Showcase által a Lost Girl, a CBS-től a The Mentalist, a Syfy-tól az Ascension vagy éppen a TBS-től a Ground Floor. Egyaránt találhatók újoncok, és visszatérők a listán.

Nézzük mi-mikor lesz újra terítéken:

November 23. (Vasárnap)
Remember Me (BBC) – 1. évad

November 24. (Hétfő)
Don’t Mess With Me (BBC One) – 1. évad
Claimed and Shamed (BBC One) – 4. évad

November 29. (Szombat)
Transporter: The Series (TNT Drama) – 2. évad

November 30. (Vasárnap)
Ax Men (History Channel) – 8. évad
Only Happens In (Travel Channel) – 1. évad
The Mentalist (CBS) – 7. évad

December 1. (Hétfő)
Conan (TBS) – 4. évad

December 2. (Kedd)
Girlfriends’ Guide to Divorce (Bravo) – 1. évad
The Candy Bomber (PBS) – 1. évad

December 3. (Szerda)
The Almighty Johnsons (Go!) – 3. évad (ausztrál)
The Brokenwood Mysteries (Gem) – 1. évad (ausztrál)

December 4. (Csütörtök)
The Taste (ABC) – 3. évad
Redneck Island (CMT) – 4. évad

December 5. (Péntek)
Nathan for You (SBS2) – 2. évad (ausztrál)

December 7. (Vasárnap)
The Librarians (TNT) – 1. évad
The Red Tent (Lifetime) – 1. évad
Lost Girl (Showcase) – 5. évad

December 8. (Hétfő)
Mike & Molly (CBS) – 5. évad

December 9. (Kedd)
Ground Floor (TBS) – 2. évad
Song by Song (Ovation) – 5. évad

December 12. (Péntek)
Wake Up Call (TNT) – 1. évad
Marco Polo (Netflix) – 1. évad

December 14. (Vasárnap)
Undercover Boss (CBS) – 6. évad
Biblical Conspiracies (Science) – 1. évad
In Love with Hitler (Nat Geo) – 1. évad

December 15. (Hétfő)
Ascension (Syfy) – Minisorozat

December 16. (Kedd)
The Real World (MTV) – 30. évad

Kommentáld!

Esti előzetes (3): Helix – 2. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2014 November 30, 22:10-kor a(z) videó témába.

Dominion, Z Nation, Defiance és Helix – a Syfy úgy irányvonala, amivel végre felélesztették a sci-fi érát házon belül, és persze még említhettem volna a közeljövőben érkező Ascension-t is, de az egyelőre csak a minisorozat szekciót képviseli. Jó a kilátások. Végre magához térhet az egykori legendás kábelcsatorna, amit tényleg imádtam nézni. Caprica, BSG, Stargate-franchise. Maguk mögött hagyták a reality-ket is, amiért külön pacsi. Már csak be kell mindezzel futniuk. A Helix részemről félbemaradt, de az a kategóriás visszatérő, amit biztosan elő fogok venni a téli szünidőben. Addig viszont mutatnám a hosszú ajánlóját, újabb jelenetekkel.


Kommentáld!

Esti előzetes (2): The Walking Dead – Őszi finálé

 
Beküldte: Kanyecc 2014 November 30, 21:22-kor a(z) magyar ajánló,videó témába.

November 30-dika, vagy magyar idő szerint december 1-je. Mindenkinek be fog égni a fejébe ez a dátum, hiszen ekkor búcsúzik a The Walking Dead 5. évadjának első fele téli szünetére. Visszatérésének dátuma egyelőre nem tisztázott, de ha az előző éveket vesszük alapul, akkor valamikor február közepéig kell várni. Mivel az amerikai ajánlót sokan láttátok, így mutatnám a magyart, ami elvileg annyiban másabb, hogy szinkronos lett. Vajon ki fog meghalni? A neten már eléggé megy a tippelde.


Kommentáld!

Esti előzetes (1): Galavant

 
Beküldte: Kanyecc 2014 November 30, 20:29-kor a(z) videó témába.

Míg a Once Upon a Time lepihen, addig a Galavant kibontakozhat. Öö, ízé, biztosan ez fog történi? Már májusban se túlságosan hittem a musical elemekkel rendelkező kosztümös szitkomban, de annyi biztos, hogy műfajteremtő ötletről beszélhetünk személyében. Ha pedig befut, akkor az ABC kihúzhatja magát – de ne rohanjunk előre ennyire. Január 6-án kerül képernyőre, az első szériájában Ruther Hauer is feltűnik, aki a visszatérő szereplőket erősíti jelenlétével; ahogy Ricky Gervais is, mint vendég színész. Ha ennyi nem elég, akkor pedig vessetek egy pillantást a tovább mögött lapuló előzetesre is.


Tovább…

Kommentáld!

Gotham – Félévadfinálé

 
Beküldte: Kanyecc 2014 November 29, 11:48-kor a(z) Gotham témába.

Megkaptuk az első adagot, amit Bruno Heller-ék szántak őszre. 10 epizód, melyben szépen kibontakozó átívelő szállal barátkozhattak meg a nézők. Vagy éppen lázadhattak az iránnyal, mert még mindig úgy érzem, hogy a Gotham-et a Batman-nel és Bruce Wayne-nel párosítják, holott Gordon rendőrön van a fókusz, illetve azon az időszakon, amikor szeretett városunkat a korrupció kezdi felemészteni. Mindegy is, ki miben hisz, mert nálam az ősz egyetlen szinten tartott újoncává vált azáltal, hogy a heti ügyekbe be tudták építeni a jövőben megszülető Batman főbb ellenségeit, mindezt olyan castinggal kivitelezve, hogy Bruno-val szívesen fognék kezet, mert tanítani kellene az ilyen minőségi kivitelezést.

Gotham.S01E10.HDTV.x264-LOL.mp4_000531697

A Gotham egyik ereje tehát a tökéletes karakter–színész párosításban rejlik. Oswald Cobblepot szerepkörére megtalált Robin Lord Taylor a pilot óta bravúrozik. Nem csak a külső eltalálása lett tökéletes, hanem az eljátszott szerep is. Hasonlót érzek Nygma-et alakító Cory Michael Smithnél is, akit többször kellene előtérbe helyezni. Akár mondhatjuk is, hogy ők ketten viszik a hátukon a kibontakozó cselekményt – még ha éppenséggel kispadra vannak ültetve elnyomásukkal. Lehetne sokat vitatkozni Fish Mooney kisasszonyon, ám elengedem ezt a vonalat. Szerintem karakter beállítás szempontjából nincs félre lövés, hiszen alapvetően idegesíti az emberek 80%-át. Ez volt a cél basszus. Hogy Jada Pinkett Smith helyett kit kellett volna választani az megérne egy külön misét, inkább azt mondom, próbáljuk megszokni, mert  nincs más lehetőségünk. Minden sorozatban van egy karakter, ami csak az unszimpátiát adagolja a nézőkbe. Itt ő volna.

Elindult valami. Bruno-ék is rádöbbentek, hogy Bruce Wayne és Selina Kyle egy hányattatott sorsú karakter a sorozatban. Hiába két kulcsfontosságú szereplőről van szó, még se érzik azt a nézők, hogy bármi közük van Gotham korrupciójának felszámolásához. Ők csak voltak az első 6-7 részig. Behozták őket, mert muszáj volt. Mégis csak Gordon szoros összeköttetésben van velük. Ám a félévad fináléra összeszedték a gondolatokat és írtak rájuk egy korrekt heti ügyet, ami szorosan kapcsolódik a korrupció felszámolásához, azaz az átívelőhöz. Az 1×10-esnél éreztem először azt, hogy végre az egyensúly beállt. Kaptunk minden karakterből, de a fókusz rájuk helyeződött még úgy is, hogy csak cirka 10 percet voltak képernyőn.

Gotham.S01E10.HDTV.x264-LOL.mp4_001664829

A fiatal karakterektől mindig félek. Tipikusan olyanok, mint bármelyik megrémült leendő áldozat egy horrorfilmben, azaz sorra követik el a hibákat. (Mint egy időzített bomba – mondhattam volna ezt is.) Ez alatt azt érteném, hogy simán egy rinyáló Bruce Wayne-t képzeltem magam elé, aki fél kimenni a kúriából, aki ha baj van nyáladzóan feláldozza magát Cat-ért is akár. Szerencsére ezt az elméletiséget a kukába dobták az írók és jóval felnőttesebb gondolkodásmódot írtak a fiatalokra, amiért külön köszönet, mert imádom őket. Nincs az az érzésem, hogy velük altatnák a nézőket, vagy éppen töltenék ki a 42 perces heti játékidőt.

Eddig a Gotham tényleg azt hozta, amire számítottam. Lelkes vagyok, hiába szapulják a kritikusok, mert valaki több szerepet kap, valaki kevesebbet. Ilyenkor szoktam példaértékűen felhozni a Game of Thrones-t, ahol harmincnál is több főszereplő van, akad hogy 2-3 részig nem látunk egyet-egyet. Akkor miért is zavar minket az, hogy valaki hányattatott sorsra került? A tovább mögött folytatnám spoilerekkel – mert érdekes lett ez a fall finale.

Tovább…

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Plakátba zárva: Girls – 4. évad

 
Beküldte: tess 2014 November 26, 16:48-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Nowhere to grow but up

Ahogy várható volt a Girls folyamatos marketing építkezése szép lassan megint beérett. A kezdeti forgatási botrányok, Apatow és Dunham kirohanásoktól sem mentes nyilatkozatai, valamint több tucatnyi insider anyag után végre befutott a január 11-én startoló 4. évad plakátja. Bizony, lehet vágni a centit, immáron már csak 47 ínséges napot kell kibírni a Csajok nélkül.

Bevallom, nekem cseppet sem lesz olyan ínséges, mivelhogy a 3. évaddal még mindig adós vagyok. Ebben közrejátszott némi lustaság mellett az a cseppet sem elhanyagolandó tény, hogy Dunham a 2. évaddal olyan szinten csúcsra járatta a drámát, hogy egyszerűen elképzelni sem tudom, hova tovább. Mindazonáltal továbbra is fenntartom azon állításom, hogy a Girls az HBO egyik leginkább megosztó sorozata, amit tipikusan nem a mainstream közönség ízlésének prezentáltak. Mondjuk valamilyen szinten erre nagyban rásegített egyfajta mesterséges öngerjesztés is, ami egyrészről Dunham öncélú naturalizmusából, másrészről Apatow végtelenül inkorrekt megnyilvánulásaiból eredeztethető. De hát istenemre, tessék mutatni még egy ennyire szórakoztató, ugyanakkor keserédes karakterdrámát korunk intellektuálisnak titulált fiatalságáról.

girls-s4-poster

Kommentáld!

Esti előzetes (2): The Legacy

 
Beküldte: Kanyecc 2014 November 25, 0:05-kor a(z) Brit régió,Európai régió,videó témába.

A britekben azt szeretem, hogy más európai ország kínálatából is meríteni. Ezt mondjuk csak a kisebb tévécsatornákra lehet ráhúzni, mint pl.: a BBC Three-re, a BBC Four-ra vagy a Sky Arts-ra. Utóbbi kettő nagy kedvelője a dánoknak. Ha csak szóbahozom a The Killing vagy a The Bron/Broen nevét, akkor már mindenki sejtheti, mennyire minőségcentrikus országról beszélünk – legalábbis akik valamit olvastak/hallottak felőle.

Azért tartottam fontosnak mindezt leírni, mert a The Legacy is hozzájuk kapcsolódik. A Sky Arts megvásárolta a jogait az Arvingerne címen futó dán drámasorozatnak, amit Maya Ilsøe készíthetett el: Pernilla August, Louise Friedberg, Jesper Christensen és Heidi Maria Faisst társaságában. A történet középpontjában: egy hagyaték felosztás áll, melyben egy híres művész anyuka elhunyt, kinek vagyonát a négy felnőtt fia kaparinthatja meg. Ez persze felszínre hoz sok sérelmet, titkot és hazugságot. A szereplők sorában: Trine Dyrholm, Jesper Christensen, Marie Bach Hansen, Carsten Bjørnlund és Mikkel Boe Følsgaard. Mutatnám a hozzákapcsolódó előzetest, a premierje a héten lesz. 10 epizódos évaddal tessék számolni.


Kommentáld!

Esti előzetes (1): Remember Me

 
Beküldte: Kanyecc 2014 November 24, 23:25-kor a(z) Brit régió,videó témába.

Tegnap startolt el a BBC One műsorán a Remember Me című minisorozat. Érdemes lesz rá odafigyelni, mert az ajánló alapján ígéretesnek tűnik Gwyneth Hughes által készített természetfeletti krimi dráma. Bizony, műfaját tekintve kicsit összetett. Rebecca Keane, Damien Timmer és Polly Hill szintén közreműködött a produkció elkészüléséhez, ami egy öreg férfit tesz fókuszba, aki egy halálesetnek a szemtanúja lesz – ami egy láncreakciót indít el megmagyarázhatatlan tényekkel egybekötve. És mindezt még beleviszik egy idősek otthonába is.

A szereplőgárdában: Michael Palin alakítja a már emlegetett szemtanút, ám ott lesz még: Mark Addy (Atlantis) és Jodie Comer (My Mad Fat Diary), valamint Julia Sawalha, Mina Anwar, Sheila Hancock, Jamie Rooney-West és Ubayd Rehman. Nézettségéről még nincs információm, de valószínűleg jól nyitott, hiszen a briteknél volt rendesen promózva.


Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats