Plakátba zárva: Chasing Life – Téli premier

 
Beküldte: Kanyecc 2014 December 31, 10:34-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Ha kimaradt az életetekből az ABC Family legújabb guilty pleasure produkciója, de szeretitek ez a stílust, akkor fel lehet írni a Chasing Life-ot a “mit kell pótolnom az új esztendőben” fogadalmak közé.

Nem túlságosan szoktam ajánlani családi drámákat kábeles kínálatból, de ő megérdemli, mert egy olyan témát taglal, ami bárkit megindít. A sztori dióhéjban Aprilről szól, aki megtudja, hogy rákos. Ez kihat életére – innen is a cím. Az írók nagyon jól játszanak a történet cselekményével, mert tudnak hatni a nézőre, akik pedig azonosulni akarnak a főhősnővel.

Ami biztos, hogy a harmadik részig meg kell adni az esélyt neki, mert a közepes pilotot egy gyenge második rész követett, ami utan folyamatosan magára találnak az írók. Január 19-ig nálam is szintre kerül, mert megérdemli.

image

Kommentáld!

Emlékeztető: Lépéselőnyben 4. évad | Olive Kitteridge

 
Beküldte: Kanyecc 2014 December 31, 8:02-kor a(z) magyar ajánló témába.

Ma. 08:30-tól a Pro4 műsorán: Leverage – 4×01.
Ma. 12:05-től az HBO műsorán: Olive Kitteridge

Plusz az HBO Comedy délelött ledarálja a Veep 3. évadját.

Kommentáld!

Plakátba zárva: Dig

 
Beküldte: Kanyecc 2014 December 30, 22:55-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Eljött az idő, amikor a minisorozat helyett csak azt mondjuk: „event series”. Holott nem látom túlságosan a különbséget. Mindkettőnél az van fókuszban, hogy egy adott történtet bemutasson és a fináléra lezárjon, valamint a legtöbb felmerült kérdést megválaszoljon. Akkor miért dobálózunk ilyen fogalmakkal? Passz, de 2014/15 óta divatban van. Ha pedig megkapja a folytatást, hiszen benne a pakliban a jó nézettség is, akkor már sztornózható az „event” jelző.

Bocsi, csak felbosszant ez a fajta töketlenség. Ez persze nem a Dig-re hat ki, mert abszolút várós részemről az USA legújabb produkciója, melyet Tim Kring fog elénk tárni. Talán számomra a legvonzóbb az alapkoncepcióban: az összeesküvés és az archeológia egy kalap alá tétele, illetve a helyszín ahol játszódni fog.

The Deeper you dig, the further you get from the truth.

Azért azt se feledjük el, hogy Tim mellett Gideon Raff is helyet foglal a készítőgárdában. Nem kispiskóta a projekt, ami március 5-re van kiírva. A szereplők sorában: Alison Loren Sudol, Anne Heche, David Costabile, Dean Chekvala, Jason Isaacs, Lauren Ambrose, Melinda Page Hamilton, Omar Metwally, Ori Pfeffer, Regina Taylor és Richard E. Grant. Népes a csapat. Vannak köztük ismertek, és kevésbé. 10 részt kapunk, aztán dönt a csatorna, hogy lesz-e folytatás, bár jobb lenne, ha nem ilyenre alapoznának az írók.

DigCartaz

Kommentáld!

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2014 December 30, 13:44-kor a(z) Hírek témába.

 • Paul Rudd vissza fog térni a Parks & Recration 7. évadjába.
 • Roger Rees és Andy Karl megy vendégnek a Forever 1×13-ba, amit egyébként Janet Lin fog írni.
 • Brian Doyle-Murray, John Cullum és Brad Miller neve van ott a The Middle 6×11-es vendéglistáján – utóbbi egy football játékost fog alakítani.
 • Sztárparádé várható a The Goldbergs 2×11-nél, ugyanis az X-Factorból ismert Hayley Orrantia, a Just Shoot Me-s George Seagal és a Curb Your Enthusiasm-os Jeff Garlin is feltűnik egy-egy vendégalakítás erejére.
 • Steve Zahn és Andrea Anders megy a Modern Family 6×12-be.
 • Jeff Meacham, Deon Cole és Nick Carson a Black-ish 1×12-ben tűnik fel.
 • Erika Alexander folytatja vendégszereplését a Last Man Standing-ben. Következőleg a 4×13-as epizódban láthatják a nézők.
 • Tony Plana a Cristela 1×11-ben tűnik fel.
 • Michelle Fairley, Donna Murphy a Resurrection 2×12-ben vendégeskedhet.
 • Nézzünk a DVR mutatókat december 8 és 14 között, azaz a 12. sorozatot héten a 2014/15-ös idényből – mindezt a 18-49 évesekre levetítve:
  • A legnagyobb demó növekedést a The Big Bang Theory érte el, ami 3.9-es demóját 6.3-ra növelte, ezáltal 2.4-gyel hozott jobban. Második helyen a Modern Family végzett 2.3-mal (3.1 -> 5.4), majd a Criminal Minds követte 1.6-tal (2.1 -> 3.7) és a Scorpion 1.4-gyel (2.1 -> 3.5). A TOP20-ba a The Flash is felfért 0.9-es értékével.
  • Ha a %-os növekedést vesszük alapul, akkor a trónon az Elementary végzett, mely 86%-kal növelte a premierepizód nézőszámát a kategóriában. A folytatásban a The Originals követi 83%-kal (0.6 -> 1.1), majd a Stalker és a Law & Order: SVU 79%-kal, az 5. helyen pedig a Grimm 77%-kal (1.3 -> 2.3).
 • Ők ott lesznek a House of Lies 4×01-es rész nyitányában: Valorie Curry, Alice Hunter, Meghan McCain, Mary McCormack, Jenny Slate és Larenz Tate.
 • Gia Mora és Tim Griffin vendégeskedni fog a Castle 7×11-ben.
 • Február 24-én debütál a WGN legújabb sajátgyártású sorozata, az Outlaw Country, ami a reality formátumot erősíti. Középpontjában: egy kisváros áll, bűnözők kontra seriff.
 • Még előtte megkapjuk, január 13-án a másik reality-jüket, a Wrestling with Death-t, ami szintén kisvárosi doku lesz. A sztori egy családra fókuszál. Pénzüket vállalkozásukkal keresik, ami egy temetkezési vállalkozás, míg esténként hódolnak hobbijuknak, a pankrátorkodásnak. Nem semmi egy ötvözés.
 • A 2014/15-ös évben így teljesítettek a talkshow-k évadátlagban:
  • 23:35 és 00:35 között: a Tonight Show hozta legjobb mutatókat, ami 4.015 milliót takar, illetve 1.16/5-ös demó értéket. Ezzel szemben Kimmel csak 2.786 millióval futott (0.65/3), míg David Letterman 2.723 millióval (0.52/2).
  • 00:35 és 01:35 között: a Nightline 1.704 milliós átlagot hozott.

Kommentáld!

Esti előzetes (3): Penny Dreadful – 2. évad

 
Beküldte: tess 2014 December 28, 21:23-kor a(z) videó témába.

Szégyen és gyalázat, de sem az impozáns készítőgárda (John Logan, Sam Mendes), sem a korrekt kritikai visszhang nem volt eddig elégséges, hogy pótoljam a Showtime nyári üdvöskéjét a Penny Dreadful-t. Ráadásul a hazai HBO-n is a napokban lement a teljes 1. évad, szóval… A 2. évadot természetesen a vezetőség annak rendje és módja szerint bekérte, így 2015 nyaráig még van némi haladékom.


Kommentáld!

Esti előzetes (2): Banshee – 3. évad

 
Beküldte: tess 2014 December 28, 21:17-kor a(z) videó témába.

Számszerűsítve kevesebb, mint 2 hét, azaz 13 nap múlva visszatér napjaink elsőszámú tesztoszteron bombája a Banshee. Az egykoron Alan Ball kreatív bábáskodásával eladott Cinemax sorozat gyorsan kritikus, majd kisvártatva közönség kedvencé avanzsálódott, a maga nyers underdog módján. Lucas Hood sheriff 1. évados kalandja örök etalonná vált, cseppet sem véletlen, hogy sokan attól tartottunk a Jonathan Tropper – David Schickler páros által delegált széria nem tud majd felnőni a 2. évados várakozásokhoz. Hát jelentem felnőtt, noha a folytatás valamiért egészen más megvilágításba került nálam. Eddig már 3 könnyed darán vagyok túl az évadnál, de még mindig nem sikerült rájönnöm az egész mibenlétére. Sanszos, hogy ebből 4. újranézés lesz, elvégre mindent egy jó kritikáért.

Amúgy a barlanglakóknak üzenem, a széria mindkét évada idehaza szinkronosan is adásba került, szóval nincs apelláta, tessék pótolni a hiányosságokat, ha még nem tettétek!


Kommentáld!

Esti előzetes (1): Entourage – The Movie

 
Beküldte: tess 2014 December 28, 21:08-kor a(z) videó témába.

A délután plakátos post-ból ez technikai okokból kimaradt, de hát gondolom az elmúlt pár napban mindenkinek sikerült pótolnia így vagy úgy. Ha viszont mégis kvázi egy barlangban töltötted az ünnepeket, akkor jelezném, az elmúlt évek egyik legjobb (amúgy ha nem a legjobb) feelgood sorozata jövő nyáron hivatalosan is visszatér, de ezúttal már a nagyvászonra. BooYaaa!!!


Kommentáld!

Red Band Society – 10 rész után annyi a szériának?

 
Beküldte: tess 2014 December 28, 18:52-kor a(z) Red Band Society témába.

Napjaink egyik megkerülhetetlen tv-s trendje az adaptáció, ami az elmúlt időszakban javarészt felemás megítélésű- és minőségű produktumokat termelt ki önmagából. Noha jelentem, ez sokszor nem az alapanyag hibája, sokkal inkább annak lebutított, ha jobban tetszik amerikanizált miliője, amivel a készítők kénytelenek eladni a feldolgozásukat az egyszeri koca amerikai nézőnek. Éppen ezért némileg szkeptikusan fogadtam a sosem beteljesülő Kevin Reilly éra egyik utolsó, képernyőképes mentsvárként funkcionáló sorozatát a Red Band Society-t. Noha a pilot a szerkesztőség egyik nagy kedvence volt hosszútávon mégis kissé neccesnek tűnt ezt a formabontó koncepciót életben tartani. Formabontó, lévén a közhelyesnek titulált teen-drama érát összevegyíteni komplex drámai töltettel és fordulatokkal operáló kórházsorozati drámával nem épp egy leányálom. Sőt, nézettségileg olyannyira nem is lett az, hogy a FOX nemhogy a folytatást nem kérte be a spanyol adaptációból, hanem a dobozban maradt 3 rész visszatérő dátumát sem volt képes eleddig bejelenteni.

„I’ve decided I no longer want to have sex with you… Unless you want to, in which case I can easily be persuaded.”

Holott Margaret Nagle feldolgozása egész korrekt kritikai visszhangban részesült annak ellenére, hogy a Red Band Society nem több egy kellemes guilty pleasure szériánál. Sőt, ha reálisan akarnánk lefesteni a képet, az egészet valójában a korrekten kidolgozott és felépített script valamint a remek casting volt képes eladni, de legalábbis életben tartani biztosan. A spanyol alapanyag (Polseres vermelles) keserédes tónusa remekül párosult az amerikai feelgood életérzéssel, ráadásul az olykor igencsak keskeny műfaji mezsgyét sem sikerült egyszer sem átlépnie. Pedig az olykor erősen soap-os fordulatok, a kidolgozatlan karakterek vagy az időről időre megbicsakló tempó könnyedén tolakodóvá, és mint olyan hatásvadásszá válhatott volna. Ehhez képest korrekten egyensúlyozott a könnyed tinédzserkori érzelmi hullámvasút és a kőkemény hétköznapi dráma közt. Tette mindezt úgy, hogy egy pillanatig nem bagatellizálta el a döntések valódi súlyát. Hmm… valahol tényleg erre szokás mondani, hogy keserédes drámázás.

red-band-society-a

Mondjuk nehéz is lett volna, elvégre az írók fokozatosan alapoztak a drámaiságra, lassan és megfontoltan építkeztek, ezáltal is kerülve a kötelező sokkolást. Sokkal inkább csak elgondolkoztatni akarták a nézőt egy olyan alternatívát prezentálva, ami mindvégig próbálta kerülni a kötelező sztereotípiákat. Vicces ezt így megállapítani, lévén a karakterek többsége totálisan közhelyes. Ám ugyanakkor legalább ennyire szerethető is, ami nagyban köszönhető a fokozatos árnyalásuknak és a remekül felépített karakterközi interakciónak. Olykor az ember hajlamos volt azt hinni, hogy ez valóban az élet egy kiragadott szelete és nem egy késő harmincas író idealizált képe a fiatalságról.

Ezért is lehet némileg furcsa, hogy a script tényleges hangsúlya furcsamód a szerethető egyénekről eltolódott a közösség egészére. Pedig a személyes tragédiák tömkelege adhatná egymásnak a kilincset, de a mozgatórugó mégsem ez, hanem a közösséget összetartó barátság és annak megpróbáltatásai. Ez viszont akaratlanul is törések tucatjával párosult, melyekből egyébiránt életképes alternatívát is lehetne gyártani. Itt főleg a súlytalan szerelmi tónusra, a feleslegessé váló narratívára vagy közeg irreális szabadságára gondolok. Persze az írók eleddig remekül kompenzálták a hiányosságaikat, sorra szállították a váratlan bonyodalmakat, behozták a képbe Hunter üdítő karakterét vagy éppenséggel megbontották csoport köré felépített bevehetetlennek titulált status quo-t azzal, hogy belebegtették a „szabadulás” lehetőségét.

red-band-society-b

Mindez természetesen korrekt színészi teljesítmény nélkül mit sem érne, de szerencsére ezen a téren minden klappol. Noha a viszonylag újonc színészgárdának és a jelentős gyermek szereplőnek ennek a szöges ellentétét kellene alátámasztania. Mondjuk az is igaz, hogy Octavia Spencer csak a tehetségét koptatja a stábban, de ez más kérdés. Mint ahogy az is, hogy a FOX méltóztatik e valaha lezárni a történéseket? Elvileg a dobozban lévő 3 rész a gyermekszereplők majd összes szálát elvarrná, amire a fall finalét követően valljuk be, szükségünk is lenne. Főleg hogy pár év távlatából nem biztos, hogy emlékezni fogunk erre a méltatlanul mellőzött network drámára, ami megpróbálta leporolni a kórházi drámák kóros dogmatikus rendszerét némi fiatalos feelgood áthajlással.

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

2014 legtöltöttebb sorozatai

 
Beküldte: Kanyecc 2014 December 28, 17:17-kor a(z) Listamánia témába.

Ez már nálunk hagyomány. A legtöbb sorozatnéző netről szerzi be a betevőjét. Maximum akkor változhat a felállás, ha betör az országunkba a Netflix vagy más streames oldalak, amik külföldön hódítanak – bár akkor se, hiszen ahhoz is kell az internet, na mindegy, értitek hogy értem remélem. Van rá esély, hogy 3-4 év múlva már mindenki magamögött hagyja a kalózkodást, főleg ha röhejes áron jutunk hozzá a napi sorozatadagunkhoz. Idehaza az HBO Go és On Demand próbálkozik a napra készséggel, bár annyira még nem érzem őket erősnek, olcsónak, így marad a nép többsége az illegális tevékenységnél.

2009 óta tartjuk számon, hogy melyik sorozat a legfelkapottabb a torrent világában. Nem akarnám ismételni tavalyi és azelőtti önmagam, ezért inkább csak linkelném a 2013-as kimutatást, melyben az előzőek linkjei is fel vannak tüntetve.

A nagy kérdés: Történt-e változás a TOP3-ban?

Nos, minimális igen, de túl sok aligha. Maradt a trónon a Trónok harca (haha, micsoda szópoén). Elég szépet növekedett. Tavaly 5.9 millió körül töltötték, most ez 27%-kal megugrott. Bár azt is olvastam, hogy elég jó lett a széria. Búcsúzott a Breaking Bad 2013-ban, így a helyét mindenképp pótolni kellett valamivel. Mondhatni a No.3-4 lépet egyet-egyet előrébb. Számomra totál meglepetés a Suits fix jelenléte a TOP10-ben. Egyszerűen nem tudok azonosulni vele, pedig az USA legnézettebb sorozata. (2014-es átlag szempontjából 2.61 millióan nézték, míg az őt követő Royal Pains-t 2.02 millióan.)

Abszolút jó látni a Vikings-et a 10 legtöltöttebb között. Nem csúszott le 2013-hoz képest, nem csökkent a lelkesedése a rajongóknak. További meglepetés a Grey’s Anatomy, ami 2010-ben már nem fért fel. Anno 2009-ben elcsípte a 9. helyet, most, 5 évvel később pedig a 7-diket, és még növekedett is.

01. Game of Thrones – 8.100 millió (HH: 7.160M)
02. The Walking Dead – 4.800 millió (HH: 17.290M)
03. The Big Bang Theory – 3.900 millió (HH: 18.240M)
04. How I Met Your Mother – 3.500 millió (HH: 13.130M)
05. Gotham – 3.200 millió (HH: 11.810M)
06. Arrow – 2.900 millió (HH: 3.920M)
07. Grey’s Anatomy – 2.800 millió (HH: 9.810M)
08. Vikings – 2.700 millió (HH: 3.560M)
09. Suits – 2.500 millió (HH: 2.800M)
10. South Park – 2.400 millió (HH: 2.400M)

Zárójelben – HH szó mellett – a teljes lakosságos nézettségi átlag olvasható, szerintem DVR adatokkal együtt, hiszen a Gotham még a kezdetekben se volt 10 millió felett.

Kommentáld!

Plakátba zárva: Entourage – The Movie

 
Beküldte: tess 2014 December 28, 14:14-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Az idei karácsony a feelgood sorozatok szerelmeseinek biztosan emlékezetes marad egy ideig, lévén hivatalosan ekkor állt elő a Warner, Doug Ellin végtelenül pimasz, ám ugyanakkor vicces insider alapvetésének az Entourage-nak az előzetesével. Bizony, a szkeptikusok végre megnyugodhatnak, jövő nyáron Vince, E, Turtle, Drama és persze Ari „Fucking” Gold visszatér, ám ezúttal már a nagyképernyőre. És ami ennél is fontosabb rated R besorolás alatt, vagyis minden marad a régiben, ha értitek, mire gondolok!

The Ride Ain’t Over

A film amúgy 10 hónappal a sorozat fináléja után játszódik, amikor is a bagázs újfent pácba kerül. Vince új filmje egy halom szar lett, a bukás, mint olyan borítékolható, csakhogy ez érzékenyen érintené Ari enyves kezét is, aki ugye anno kezeskedett a produkció sikeréért.

Ezzel pedig nagyon úgy fest 4 évvel a finálét követően az Entourage is feliratkozhat arra a bizonyos, igencsak limitált listára, ahol egykori kult sorozatok filmes lezárást kaphattak. Ez nagyban köszönhető a producer Mark Wahlberg-nek, aki Doug Ellin oldalán combos csatákat vívott a produkcióért. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a script már 2012 óta megvan, ám a premier csak 2015 nyarán lesz esedékes. A hosszadalmas késésért meg legyen elég Emily Ratajkowski bájos mosolya!

entourage-the-movie-poster

Bónuszként Vince bukott fimjének a Hyde-nak a poszteréért tessék hajtani egyet.

Tovább…

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats