CSI: Cyber – Kezdett a sorozat

 
Beküldte: tess 2015 March 31, 22:21-kor a(z) CSI: Cyber,Pilot témába.

Vagy ha jobban tetszik CSI: Washington D.C; habár a városneves spin-off tematika jelen esetben némileg ódivatúnak tűnhet, elvégre mind a Miami-i, mind a New York-i elágazás már egy ideje csak a fanatikus rajongók emlékében él. Ettől függetlenül persze ki ne lenne kíváncsi egy újabb önkényesen kiragadott The Who slágerre, amint felvezeti a nyomokban modernizált, de legalábbis leporolt adrenalinnal átitatott népbutítást, amit idestova a 16 éve krimiként aposztrofál a CBS? Igen, egy forintot nem tettetünk volna rá (főleg nem a két spin-off módszeres kiégetése után), hogy az egykoron szebb napokat látott CSI franchise a végén megembereli magát és egy újabb, a modern kor szellemiségét talán jobban kiszolgáló spin-off próbálkozással gazdagodik. Jelentem, a kreatív hanyatlás eme fertője megérkezett!

My name is Avery Ryan. I was a victim of cyber crime. Like you, I posted on social media checked my bank account balance online even kept the confidential files of my psychological practice on my computer. Then I was hacked, and as a result, one of my patients was murdered. My investigation into her death led me to the FBI, where I joined a team of cyber experts to wage a war against a new breed of criminal hiding on the Deep Web… infiltrating our daily lives in ways we never imagined… faceless… nameless… lurking inside our devices, just a keystroke away.

Hmm… cyber bűnözés, mint lehetséges mentsvár? Röhögsz, de alapjába véve nem a legrosszabb plot, ami mostanság a krimi zsáner dogmatikus mantráit hivatott valamelyest megreformálni. Kb. ugyanazt az alternatívát vizionálja, mint bő 16 éve az anyasorozat látványorgiája és adrenalin fröccse tette a procedurális érával. Csakhogy az írok jelen esetben sokkal korábban kivéreztették a formulát, mint a nagy elődök. Jelesül a cyber világot kb. azon a letisztult funkcionális analfabéta szinten hagyták, mint ahol a 2000-es évek derekán stagnált. Éppen ezért kvázi a „kíber divízió” majdhogynem létjogosultságát vesztette. A script eredendően semmi újat nem nyújt. Ugyanazoktól a nevetséges túlkapásoktól fuldoklik, mint akármelyik elődje. Ostoba, bosszantóan túlhúzott ugyanakkor legalább ennyire szájbarágós. Ráadásul a technológiai tónusa is alaposan visszamaradott és nyomokban teátrális.  Tipikus 1×1 alapú matekpélda, ami lassan a nagyinak is evidens. Azaz a készítők újfent a hiányosságok kendőzetlen tálalására és persze a népbutításra használják leginkább a vizuális tálalást. Az egyedüli újdonság talán csak a profilozós kikacsintás lehet, noha ezt a panelt is ezerszer láttuk már. Szerencsére itt olyan nagy elődöktől nyúltak, mint a Lie to Me mikró rezdülései vagy a Criminal Minds csoportba rendezős szűrései.

csi-cyber-pilot

Casting téren noha korrekt végeredményt kapunk, azért maradéktalanul itt sem lehetünk elégedettek. Patricia Arquette rutinosan hozza a végtelenül kimért és precíz górét, de a szimpátiától és a hitelességtől legalább ilyen távol áll. James Van Der Beek noha üdítő kitérőt tett (végre nem Dawson vagy indie komika) azért a színészi kvalitásait bőven otthon hagyta, főleg hogy a hitelesség az ő számlájára sem írható. A kvázi mellékszereplőként funkcionáló geek hármas bájos, az interakciók is valamelyest klappolnak, ráadásul pár rész után már el is kezdték mélyíteni a háttér történetüket, szóval nem kell leírni őket, még ha totálisan sztereotip árban is utaznak.

És a végeredmény? Első blikkre egy technokrata giccsparádé szuper drága jövőképpel, amit megint csak egy megfáradt krimi ponyvára alkalmaztak. A franchise egykori badass jellege, de legalábbis a guilty pleasure vonala majdhogynem teljesen eltűnt, így jobbára csak rutinszerű iparos munkaként lehet aposztrofálni, ami vagy beránt egy könnyed matinéra vagy örökre eltaszít.

This entry has a rating of 1.5

Kommentáld!

Plakátba zárva: Marvel’s Daredevil

 
Beküldte: Kanyecc 2015 March 31, 7:20-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Daredevil-Poster-000

Felkelek, és mibe botlok? – Hát a Marvel’s Daredevil legújabb plakátjaiba, ami végre valahára némi kreativitást is magában rejt. El is tűnődtem azon, hogy kaptunk-e már valaha ilyen jellegű posztersorozatot valamelyik sorozathoz, vagy ők az elsők, mármint a Netflix, ahol belefogtak ilyesmibe? (Filmes szekcióban nekem is dereng!)

Márciusban két Netflix újoncot kaptunk. Se az Unbreakable Kimmy Schmidt, se a Bloodline nem kapott akkora sajtóvisszhangot, mint ami a nagykönyvbe meg volt írva. Na jó, utóbbi még most kezd beérni sokaknál. Simán kinézem, hogy a következő hetek róla szólnak, de másfél hét múlva (április 10-én) itt az újabb utánpótlás, a fenegyerek. Egyébként érdekes, hogy a stream adó most elkezdett ragaszkodni a „Marvel” előtaghoz. Gondolom ugyanaz a felállás, mint egy Walking Dead és annak spinoffjának esetében. (A buta amerikai más esetben nem tudná, hogy köze van a Marvel-univerzumhoz a produkciónak.)

Csak a tisztázás kedvéért, újra bekopiznám a szereplőket, mert rohadt sokan vannak: Ayelet Zurer, Bob Gunton, Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Gideon Emery, Matt Gerald, Nikolai Nikolaeff, Peter Shinkoda, Rob Morgan, Rosario Dawson, Scott Glenn, Toby Leonard Moore, Vincent D’Onofrio, Vondie Curtis Hall és Wai Ching Ho.

Daredevil-Poster-001

(A tovább mögött a többi plakát!)

Tovább…

Kommentáld!

Kanadaiak szerint 2015-ben…

 
Beküldte: Kanyecc 2015 March 30, 17:30-kor a(z) díjátadók,Kanadai régió témába.

Miután maga mögött tudhatom az amerikai részleget, kicsit kikacsintgatok a környező országok díjátadóira is. Az elmúlt napokban többször felemlegettem az Orphan Black elsöprő sikerét az Canadian Screen Awards-ön, ahol 13 jelöléséből 10-et sikerült díjra váltania, s ezáltal talán a legnépszerűbb drámája is lett az eseménynek. (Mivel feléjük nem jellemző a kiadott sajtóközlemény végére egy összesítést tenni, így csak betippelem ezt, de ez a tipp 50% felett van, szóval eléggé sanszos a népszerűsége.)

canada-awards

Nézzétek el nekem, hogy nem mutatnom meg az összes kategóriát, de majd lentebb adok két linket, ahol a komplettség ki fog teljesedni. Kanadának is van sorozata, amit nézünk. Ilyen a Motive, a Continuum vagy a már sokat emlegetett Orphan Black. Oké, hogy többsége koprodukcióban születik, de a jenkik általában csak besegítenek a forgalmazásában, hogy levegyék a vállukról a terhet, s ezáltal olcsóbban képernyőjükre tűzhessék, illetve siker esetén ők is beszállhassanak a mellkas verdesésbe. Kicsit olyannak érzem ezt az award-öt, mint ha a hazai Emmy-ről beszélnének, mert végig minek minden fontos területen, azaz a rendezésen, a látványvilágon, a zenén, az íráson, stb. – még a casting is kapott külön szekciót.

Nem akarom elnyújtani a szövegelést, de mégis fontosnak tartanám még a tovább elé leírni, mikben is nyert az Orphan Black 2. évadja díjat: a rendezésben, a legjobb eredeti zenében, a fényképezésben, az operatőri melóban, a vágásban, a ruházatban, az írásban, a castingban, a mellékszerepben, a főszerepekben – illetve hoppon maradt a látványvilágnál, a legjobb „nem eredeti” zenéknél, és egy másik epizód írásánál.

Akit érdekel a teljes jelölt lista, az ide kattintson; akit a teljes nyertes, az ide, akit pedig az általunk fontosabbnak vélt kategóriák, azok a tovább mögé!

Tovább…

Kommentáld!

Tv2 áprilisi kínálatából

 
Beküldte: Kanyecc 2015 March 30, 14:28-kor a(z) Magyar hírek témába.

Egyik országos tévécsatorna se szeretné megcáfolni, hogy a legjobb dolgok kábeles adókra érkeznek. Az Tv2 háza táján sincs ez másképp. A Fem3 iránti lelkesedés tova szállt, miután megérkezett a Pro4 és a SuperTv2. Nem is próbálkoznak egyedi, igazán csak nőknek szánt sorozatoknak az elhozatalával, viszont a férfi adónál már más a helyzet.

A Pro4 műsorán április 9-én, csütörtökön 22:00-kor debütál a Dominion. Természetesen kapott magyar címet, ami a Bukott angyalokra hallgat. Nekem tetszik, panasz egy száll se, főleg úgy, hogy nagyvalószínűséggel a nyári folytatásra eléggé elenyésző lemaradással nézhetnek szembe a hazai nézők. (Ha számításaim nem csalnak, akkor ez szintre hoznak minket, bár ehhez az is kell, hogy június előtt ne startoljon el semmiképp.) Nem csak csütörtökre terveznek újdonságokat, hanem hozzák dupla részekkel hétfőtől, azaz április 6-tól a The Pacific – A hős alakulatot 22 órás kezdéssel, melyet a 22-es körzet – A bőn utcái (NYC 22) követ 00:10-től, amit egyébként a Tv2-n már leadtak egyszer, szóval csak kábeles premierről beszélhetünk.

(Plusz az elképzelhető, hogy A törvény embere (Justified) második évadját még nem adták le a Pro4-en? Ha igen, akkor április 6-tól 00:05-től lehet nézni a 2×01-et.)

A Tv2-re is érkezik újdonság, bár egy törölt sorozatot nem tudom mennyire lehet annak tekinteni. Április 9-én 23:35-kor debütál a Do No Harm, avagy magyarosabban: a Belső ellenfél. Az NBC 2012/13-as őszi újoncának egyike volt, ami mindössze 13 részt élt meg a rohamosan csökkenő nézettsége miatt, holott David Schulner neve ígéretesnek tűnt a készítők között. A sztorija: egy idegsebészről szól, akit vegyítenek némi Jekyll & Hyde beütéssel.

(Ezen kívül még április 11-én jön a Balfékek (Community) 3. évadja, délelőtt 10:40-re, amiről szintén azt írják, hogy új részek! Lehetséges?)

1 Hozzászólás

Plakátba zárva: az utolsó Derek-epizód

 
Beküldte: Kanyecc 2015 March 30, 13:38-kor a(z) Brit régió,Vizuális egyveleg témába.

Próbáltam infót gyűjteni arról, hogy az áprilisban a Netflix műsorára kerülő Derek: Special az ugyanaz lesz-e, mint amit karácsonykor a briteknél leadtak sorozatzáró különkiadás védjeggyel vagy sem, azonban sehol se találtam róla plusz infót. Még ez az IndieWire.com-ról származó áprilisi Netflix ajánló se leplezte le. Az tuti, hogy az amerikaiaknak új részt fognak szállítani, viszont hogy egy brit tévével haladó európainak is, az már más kérdés.

Mindenesetre kapott egy plakátot a különkiadás, mivel a 7 újdonságok között kap helyet a hónapban. Ricky Gervais-t nem kell bemutatni, mivel mind a The Office brit változatával, mind pedig az HBO-s Extras-szal aratott, Egyedi, utánozhatatlan és szélsőséges. Ez mind garantálva van a Derek-nél, melyből tavaly kaptunk utoljára friss részt, mivel elkaszálták. A napokban a Variety.com-on került leadásra egy friss ajánló hozzá, melyet itt lehet pótolni.

DerekCartaz

Kommentáld!

Az első Fear The Walking Dead-előzetes

 
Beküldte: Kanyecc 2015 March 30, 9:41-kor a(z) Hírek,videó témába.

Az AMC tartotta magát az ígértekhez, azaz a The Walking Dead fináléja alatt/után leadta az első előzetesét a Fear the Walking Dead-nak. Továbbra is lehetne vitatkozni azon, hogy mennyire jó a cím, vagy éppen borzasztó, de emésszük meg, mert nagyon úgy fest, ez lesz a fix. Másfelől, abban tényleg igazat kell adnom, hogy így legalább a buta amerikaiak nem siklanak el mellette.

Továbbra se vagyunk sokkal okosabbak – mármint ez az előzetes se tett minket azzá, de ez várható volt. Benyomtak egy teaser-t, melyben Los Angeles utcáiból kapunk pár snittet, illetve a rádió valami vírusról beszél, amiről az utcaembere mit sem sejt. Az már fixált tény, hogy kísérősorozat lesz, azaz nem előzmény. Némileg persze előzmény, mert a vírus elszabadulásának időszakában zajlanak a történések, de a készítők jobbnak vélték, ha inkább fenntartják a párhuzamos sztori vonulást, ezáltal is átjárást biztosítva egyikből a másikba a szereplőknek. Start már nyáron, első ízben mindössze 6 epizóddal, viszont a 2. évad is zsebben, szóval nyugi.

Nos, nézzük, mit raktak össze nekünk a marketingesek!


Tovább…

Kommentáld!

Plakátba zárva: Orphan Black – 3. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2015 March 29, 23:27-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Igazi fanfavorit sorozat visszatérése van terítéken következő hónapban. A BBC America április 18-án folytatja az Orphan Black-et a 3. évaddal. Így eljárt felette az idő, bizony, és majd ha megemberelem magam látni fogjátok, hogy milyen termékenyre sikerült számára a Canada Screen Awards 2014-ben, ahol 13 jelölésből 10-et váltott díjra. (Jelenpillanatban 30 díjat tudhat magáénak, illetve ezen felül 35 jelölést, amit végül más sorozat vitt el előle.) A napokban érkezett hozzá pár nagyon fasza plakát, amelyeken Tatiana Maslany látható. Ezt mutatnám meg most!

Orphan-Black-S3-Poster-004

(A tovább mögött még három plakát!)

Tovább…

Kommentáld!

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2015 March 29, 23:07-kor a(z) Hírek témába.

 • Április 13-án folytatódik az RTL Klub-on a Konyhafőnök a 2. etappal.
 • Július 26-án debütál a Showcase műsorán a Continuum 4. évadja, melynek forgatása a héten kezdődött el Vancouverben, ami nagyjából májusig fog tartani. Ugye ez lesz a sorozatzáró szezon, ami 6 résszel érkezik.
 • Április 5-én startol a Carver Kings című új reality a HGTV Canada-n. A doku sorozat egy favágó családra fókuszál.
 • A Vikings 4. etapjának forgatása Észak-Ontarióban fog zajlani.
 • A TheWrap.com összegyűjtött 11 gonosztevőt, akit mindenképpen látni szeretnének az X-Akták limitált kiadásában. (Nem hiszem, hogy vissza fog térni a java, de egyre azért esélyt látok. Másrészről, hogy álltok a kérdéshez? – Van esetleg olyan kedvenc, akit tényleg mindenképp fel kéne éleszteni, mert szívesen látnátok?!)
 • Március 16 és 20 között a 18-49 éves nők körében az alábbi nézettségek születtek Amerikában: #1 Young & the Restless – 770 ezer (HH: 4.778M); #2 Bold & the Beautiful – 578e (HH: 3.553M); #2 General Horpital – 488e (HH: 2.759M); #4 Days of Our Lives – 452e (HH: 2.424M).
 • 1.9-es demót hozott Dwayne Johnson műsorvezetésével, és George Ezra zenei kíséretével futott heti Saturday Night Live epizód.
 • 1993 óta nem volt ilyen nézett az NCAA Tournament, mint most hétvégén. A legnézettebb idősávban (22:45-23:00) 19.7 millióan ültek a képernyők előtt, míg átlagban 11.7 millióval futott. Ez 2%-kal magasabb tavalyhoz képest. Sőt, HH/share értékben is növekedett 3%-nyit, ugyanis 6.3/14-et hozott. Utóbbihoz viszonyítva 1994-ig kell visszamennünk, amikor is 7.2/17-et produkált. Azóta se volt ennél magasabb sose.
 • 23 sorozat, amit fel kéne éleszteni.
 • Van néhány címünk:  Burn – Revenge 4×20; The SonSecrets & Lies 1×08; One Flight DownGrey’s Anatomy 11×20; Nobody Knows but MeNashville 3×18; Food CourtingThe Middle 6×20; Dribbling Tiger, Bounce Pass DragonFress off the Boars 1×12; Arms of Mine12 Monkeys 1×13; Laws of Robotics & Party RightsCommunity 6×05;
 • David Duchovny-val készített interjút az egyik oldal az X-Akták kapcsán. Plusz: már szinte biztos, hogy Annabeth Gish, Mitch Pilleggi, Robert Patrick és William B Davis vissza fog térni a sorozat folytatásába.
 • Thomas Francis Murphy, Jeremy Crutchley és Cara Santana vendégszerepelni fog a Salem 2×02-es részében.
 • A The Blacklist legutóbbi forgatásáról pár kép.
 • Csak a tisztánlátás kedvéért linkelnék egy infógrafikát a Star Wars-hoz, hogy a The Clone Wars-t és a Rebels-t el tudjuk időben helyezni.
 • Dermot O’Leary 8 év után kiszáll az X Factor UK-ből, mint műsorvezető volt jelen.
 • Már a 10. évadját várjuk a Geordie Shore-nak, amit eléggé brutális. Jól lenyomták az amerikaiakat. Amit lehet tudni róla, hogy április 7-én startol, kapott egy hosszú előzetest, illetve visszatér Holly Hagan, Scott Timlin, Kyle Christie és Aaron Chalmers.
 • Cuba Gooding Jr. feltűnik a Big Time in Hollywood, FL című Comedy Central-os sorozatban, mint visszatérő szereplő.
 • Április 4-lén startol a briteknél a Thunderbirds are Go!.
 • Piers Morgan megy vendég-műsorvezetőnek a Good Morning-ba.
 • A BBC nem hosszabbítja meg Jeremy Clarkson szerződését, ami azzal egyenlő, hogy ha folytatódik a Top Gear, akkor új műsorvezetőt kell keresniük.
 • 10 éves a Doctor Who 2005-ös változata. Egy emlékező cikk róla.

Kommentáld!

Fear The Walking Dead lett a spinoff címe

 
Beküldte: Kanyecc 2015 March 28, 19:35-kor a(z) Hírek témába.

Fear-The-Walking-Dead-feat

Eldőlt, tegnaptól hivatalos a The Walking Dead spinoff-jának címe, ami végülis maradt a Fear the Walking Dead.

It’s offical! The walking dead companion show on AMC is called FEAR THE WALKING DEAD! Expect more news very soon! #FearTheWalkingDead

tweetelte Robert Kirkman, a sorozat készítője.

Hm. Emésszük! Nem hittem volna, hogy ilyen béna címet kap, mivel a Cobalt előzményt is kreatívabbnak találtam, mint a hivatalos eredetit. Lépjünk tovább? Úgy se ez lesz a végleges, csak kezdeti ragaszkodásról van szó? – Még az is megtörténhet. Vagy az AMC-nél úgy gondolkodnak, mint az országos csatornák körében a krimiknél, azaz az anyasorozat címének jelen kell lennie a spinoffban is, mint pl.: a CSI és a CSI: Miami vagy a Criminal Minds és a Criminal Minds: Suspect Behavior esetében?

Kommentáld!

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2015 March 28, 12:49-kor a(z) Hírek témába.

 • Április 7-én lesz idehaza a Trónok harca hivatalos premierelőtti vetítése. (Csak érdekességképpen említeném meg.)
 • Henry Simmons és Ruth Negga vendégeskedni fog az Agents of SHIELD 2×17-es részében.
 • A TVLine.com legutóbb a Grimm 4×16-os epizódja kapcsán készített egy interjút a szereplőkkel.  (Természetesen kitérnek a későbbi történésekre is, így elvétve, de spoileres utalásokat tartalmazhat.)
 • Sunnie Pelant, aki a Bones-ban alakítja Christine Booth-t a 10×11 után a 10×15-ös részben is vendégeskedni fog.
 • Milo Ventimiglia a Gotham 1×19 mellett az 1×20-ban is feltűnik.
 • Április 8-án startol a legújabb reality-je az LMN nevű adónak I Love You, But I Lied címmel, mely holland alapokra épül, ami Behind Closed Doors címen futott. 6 epizódot kapunk, olyan történetekkel, amik igaz alapokra épülnek. (Csak azért hívtam fel rá a figyelmet, mert kb. ez a koncepció életképes lehet hazánkban is. Lehet csámcsogni más magánéletén.)
 • Május 5-én a TLC útjára indítja a The Willis Family, azaz a Willis családról szóló reality-t. 13 részt kapunk Brenda és Toby magánéletéről.
 • Április 14-én folytatódik új részekkel a Draft Academy az ESPN-en. 4 héten keresztül kapjuk az NFL Draft-ot Jameis Winston-tól, Melvin Gordon-tól és Todd Gurley-tól.
 • Az HBO zöld utat adott 2018-ig a Vice-nak, azaz berendelte a 4-5-6-7. évadját a sorozatnak. Ez még nem is akkora hír, az már viszont az, hogy 14-ről 35 részre növelte meg az epizódszámát, amit egy etapban kapni fogunk, ezen kívül 32 velősebb különkiadással fognak még pluszba jelentkezni, illetve heti 5 félórás adással is jelentkeznek 48 héten keresztül.
 • Március 23 és 25 között átlagolva a The Late Late Show with James Corden 1.49 milliós átlaggal futott, illetve 0.5-ös demót hozott össze a 25-54 évesek körében, 0.4-est a 18-49 éveseknél, míg 0.2-est a 18-34 éveseknél. A sorozatnyitányt 1.66 millióan látták, ami mellé 0.4-es célközönség érték társult, szóval teljesen jól startolt.
 • Este kerül megrendezésre a Kids Choice Awards 28. alkalommal.
 • Mint az várható volt, az X-Files berendelését követően érkeznek az interjúk. Az első a hivatalos oldalra került ki, ahol Chris Carter beszél a felélesztésről, valamint a terveiről, elképzeléseiről. Persze csak zárkózottan, de válaszokat ígér pár nem kapott kérdésre, illetve újabb meglepetéseket. Emellett már nagyon izgatott és várja, hogy újra visszatérjen a forgatás városába, Vancouverbe.
 • Megkezdődött a Dominion 2. évadjának forgatása Cape Town-ban, Dél-Afrikában. Az is hivatalos már, hogy Luke Tyler, Olivia Mace, Christina Chong (24: Live Another Day), Simon Merrells és Nic Bishop új szereplőként tűnik fel. Karakter leírásait a kommentek között olvashatjátok.
 • Nicole Forester vendégszereplőként tűnik fel a Chicago PD április 14-i részében.
 • Katty Velasquez és Armand Assante megy a Law & Order: SVU-ba vendégnek.
 • Masi Oka is vissza fog térni a Heroes: Reborn-be, azonban az NBC nyári menetrendjébe nem kapott helyet a sorozat, így valószínűleg a folytatás őszre tehető. Nem akarja a csatorna holtidőben elhozni, mivel bízik benne a jelek szerint.
 • Don Micher szerint nagyszerű évet zártunk, így az Emmy Awards izgalmas lesz idén.
 • A Shameless US évadfináléja után a Happyish-ből lead egy részletet a Showtime, hogy az április 26-i premierjét kicsit megalapozza.

1 Hozzászólás
Következő oldal »

free web stats