Közeleg a Hannibal visszatérése

 
Beküldte: Kanyecc 2015 April 30, 23:50-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Kevés országos tévécsatorna mondhatja el magáról, hogy „kinevelt” egy ütőképes koncepciót. Ha mégis ki kellene emelnem mindegyiktől egyet, akkor ezek lennének azok: a CBS-től a The Good Wife-ot, a The CW-től az Arrow-ot, az ABC-től és a Fox-tól most egyet se emelnék ki, viszont az NBC-től igen, ami a Hannibal-lal oly sok kritikus szívet dobbantott meg.

Június 4-én tér vissza az NBC üdvöskéje a 3. évaddal, ami továbbra is ígéretesnek tűnik. Nyári sorozat lett belőle, de valljuk be, ez az az időszak, amikor a leginkább érvényesülhet. Az Aquarius-szal remek párost alakíthat, egyáltalán nem féltem kettőjüket. Másrészről, szerencsére eljutott az NBC vezetősége odáig a Hannibalnál, hogy ne a nézettségre alapozzon, hanem a pozitív kritikai visszhangra, amitől zengett tavaly is és tavalyelőtt is az internet. Bizakodva várom a folytatást.

Most mutatnék több karakterplakátot. Hogy ezeket a csatorna, vagy csak egy rajongó készítette, azt passzolnám, de ötletes mindegyszálig.

hannibal-s3-poster-5

(A tovább mögött folytatódik a plakátgaléria!)

Tovább…

Kommentáld!

Ray Donovan – A 2. évadról

 
Beküldte: tess 2015 April 28, 20:12-kor a(z) Ray Donovan témába.

Napjaink televíziós aranykorát egyértelműen az antihősöknek köszönhetjük. Ez a megállapítás olyannyira igaz, hogy lassacskán már teljesen hitelét is vesztette a zsáner. Folyvást érkeznek a drámailag túlhúzott, történetileg lecsupaszított darkos históriák, melyek többsége aztán a középszer vagy a deja vu oltárán végzi. A helyzet persze korántsem drámai, de az egykori „király kategória” fénye mostanra alaposan megkopott. Aztán egyszer csak a semmiből egy végtelenül slampos script-tel hirtelen megjelent Ann Biderman és bebizonyította, az oldschool erőszak, a tesztoszterontól hajtott „primitív” gondolkodás és persze az empórióként sugárzó badass coolság igenis tud még érdekes, mi több roppant fajsúlyos is lenni.

Már az 1. évad során sejteni lehetett, a Ray Donovan személyében a Showtime egy, a Dexter-hez kísértetiesen hasonló abnormális mód szerethető szociopatára tett szert. Ebben pedig nagy szerepe volt mindvégig a remekül megírt és felépített script-nek, ami mesterien lavírozott hol a macsó öntörvényűség, hol pedig az önkényes erőszak között. Tette mindezt egy faék egyszerűségű történetvezetéssel, elvégre végig egyértelmű volt, hőseink a kiadós szarzuhatagból csak a még nagyobb szarzuhatag felé képesek orientálódni. Szerencsére Biderman zsenije itt csillant meg igazán, elvégre a script legalább két jól kidolgozott story arc-ból állt, de mellette számos kisebb mellékszál is egész élvezetes tudott lenni. Mindezt úgy, hogy a sorozat eredeti pikantériáját szolgáltató random problémamegoldást teljesen a háttérbe szorították. Ergo az epizodikus miliőt totálisan felváltotta a koherens átívelés, ami szerencsére nem csak a történet komplexitásán, de a karakterek árnyalásán is maximálisan érződött.

ray-donovan-s2-a

Ray személyes válsága brutális méreteket öltött, ami aztán egy sor erősen megkérdőjelezhető lépéshez vezetett. Volt itt megcsalás, szerelembe esés, lelki társ keresés, bizalomvesztés, önfeláldozás és még napestig sorolhatnánk. Egy biztos, Biderman szopórollerre állította Schreiber karakterét, hogy aztán hellyel-közzel ott törje össze, ahol épp úri kedve tartja. Ezzel természetesen elérte a nézői rokonszenvet és ezáltal a hallgatólagos feloldozást, meg persze rendesen elmélyítette a karaktert. Mindezt úgy, hogy Liev Schreiber szokásához híven mesterien hallgatott és kíméletlenül üres tekintettel szemlélt. Azonban még a kierőszakolt könnycseppek dacára sem torzult a karakteréből áramló veleéig romlott badass attitűd.

Jon Voight ugyancsak brillírozott a mesterien megírt kiöregedő piti gengszter szerepében. Tipikusan az a fajta cool tata, aki ha jót tesz, akkor is végiggázol legalább két szerette életén. Ezt a karakterjegyet és persze a notórius feltűnési viszketegséget Biderman aztán fokozatosan a csúcsra járatta. Apa és fia közt nyomokban elszórta a feloldozás morzsáit, hogy aztán a fináléra szép fokozatosan még távolabb taszítsa egymástól a két karaktert. Mindezt úgy, hogy a Donovan család rosszabbik felét képviselő két karakter vajmi kevés játékidőt könyvelt el közösen. Furcsa törést is adott ez az évadnak, elvégre a két karakter külön-külön is simán elvinné a hátán a sorozatot, együtt meg ugye pofátlanul ellopják azt.

ray-donovan-s2-b

Ebből adódóan az évad, de egyre inkább a sorozat egyik nagy hátulütője, hogy vajmi kevés energia, de legalábbis játékidő jut a többi karakterre. Félreértés ne essék, szépen megkapta mindenki a maga keresztjét, annak dramatizált csúcspontjával, de a katarzis vagy a felszabadító feloldás valahogy elmaradt. Mind Terry, mind Bunchy vesszőfutása nem volt erősebb pár részes terjedelemnél, ehhez képest az egészet bosszantóan túlhúzták. Ráadásul Donovan testvérek közötti széthúzás vizes lepedőjét is ráhúzták minderre. Ehhez képest Abby érzelmi hullámvasútja vagy Bridget szerelmi kálváriája jóval összetettebbnek bizonyult. Paula Malcomson anyafiguráját az évad során lehetetlen volt nem gyűlölni, de ezáltal maradéktalanul betöltötte a neki szánt szerepet. Azaz Ray mindenegyes morálisan és erköcsileg megkérdőjelezhető lépésére feloldozást biztosított. Ugyanekkor öröm volt látni, hogy az írók végre elkezdtek alapozni Kerris Dorsey színészi kvalitásaira. Lévén, ami az előző évadban egy halovány kis mellékszálként indult, az mostanra szerves story arc-á lépett elő. Sajnos ugyanez Conor vagy Daryll esetében már korántsem sikerült, de ugyancsak a kihagyott ziccerek közé sorolandó a Lena – Avi duó is.

Újoncok terén sokáig a törtető ripacs Cochran tűnt befutónak, de a készítők valamiért nem találták meg a hangját Hank Azaria karakterének. A méltó ellenfélből idejekorán valami látens rendszerellenes komédia lett. Cookie Brown ugyanez volt pepitában, pedig a Suge Knight-ra kísértetiesen hasonlító karakter és Omar Dorsey petyhüdten badass játéka ennél jóval többel kecsegtetett. Ez persze igaz a mindenlében kanál Kate McPherson-ra, akit nem is értem miért jegeltek idejekorán. Pedig a Boston-i kapcsolat és az a bizonyos intim vonal egész korrekt lehetőségekkel kecsegtetett, meg aztán Vinessa Shaw látványa is rendesen emelte a badass faktort.

– The fuck you waving at?
– A friend. I had a spiritual awakening.
– Banging whores and getting your kid beat up?

Minden hibája ellenére a Ray Donovan 2. évadja így is bitang ütősre, majdhogynem hibátlanra sikeredett. Ann Biderman bosszantóan egyszerű, ám annál emocionálisabb script-je pazar megvalósítással társult. A zenei választás rendre kiszolgálta a badass miliőt, hogy az érezhetően erős rendezői jelenlétet már ne említsem. Még maga Schrieber is jegyez egy részt, de a prímet egyértelműen a házi rendezőpáros, Tucker Gates valamint Michael Uppendahl vitte. Sajnos a folytatásra eme remekbeszabott készítői kollektíva már biztosan megbomlik, ugyanis a folyamatos finansziális problémák miatt a Showtime vezetősége nem újította meg Biderman asszony lejáró kontraktusát. A 3. évadtól a showrunneri feladatokat David Hollander író veszi át, míg Biderman kreatív konzultánsként marad a háttérben.

This entry has a rating of 4.5

Kommentáld!

Plakátba zárva: True Detective – 2. évad

 
Beküldte: tess 2015 April 28, 18:20-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

We get the world we deserve.

Huhh… most látom csak a múltkori True Detective plakát „orgiából” valamiért kimaradt a 3. szegmens, noha Kanyecc a motion változatoknál nem volt rest és ezt is lehozta. Viszont úgy voltam vele, inkább ez legyen a mai vizuális dózis, mint a nevetségtelenül fantáziátlan Hannibal poszter és az ő pislogása. Csak remélni tudom, ez a mozgó plakátos hisztéria ideje korán elhal, ugyanis a szimpla parasztvakításon túl semmi érdemi létjogosultsága nincs.

Ettől függetlenül ez a vizuális tálalás majd nekem is átjött, szóval már csak az előzetesben kéne ugyanezt felfedeznem.

true-detective-s2-poster3

Kommentáld!

2015/16-os pilotötletek: CBS – komédiák

 
Beküldte: Kanyecc 2015 April 28, 8:00-kor a(z) Pilottervek: 2015/16 témába.

2015/16-os drámapilot előzmények: NBC | CBS | Fox | The CW | ABC

2015/16-os komédiapilot előzmények: NBC | CBS | Fox | ABC

Új hét, új műfaj. Miután magunk mögött tudtuk az országos csatorna pilotötlet listáját váltsunk a komédiák felé. Ez az a műfaj, ami szerint abszolút megosztja a közönséget. A rövid szinopszis alapján nehéz bármelyikre rámondani azt, hogy ezt tüstént adjátok ide. Főleg azért is, mert a legtöbbnél kb. ugyanaz köszön vissza. Mi? Hát valami ilyesmi: „Középpontjában egy család áll…” – mondhatni, ennél klasszikusabb nem is lehetne.

A CBS-t bátran nevezhetjük a komédia királynak. Nem véletlenül, hiszen az a közönség, akiket leültet főként a laza, snassz humorra a vevő. Ezért szárnyal a The Big Bang Theory, ezért ért meg 10 évadnál is többet a Two and a Half Men, és talán ezért nem is lepődünk meg, ha a Mom vagy a 2 Broke Girls berendelést kap.

Ha mégis ki kellene ragadnom egy szitkomötletet a tömegből, akkor a The Mistake lenne az, ami speciel nálam abszolút nézős lehet. Tetszik az alapfelállás, látok benne jövőt. Akadnak persze olyan ötletek is, amik megszenvednek a berendelésükért. Ilyen a Taxi-22, ami eredetileg az HBO-nál landolt, de ők passzolták. A CBS átvette 2014/15-ös pilotszezonban, azonban átcsúszott a mostaniba. Hasonló cipőben a Super Clyde, ami a 2013/14-es pilotszezonban volt jelen, ám nem kértek belőle. Most Greg Gracia újrapróbálkozhat.

Nektek melyek azok az ötletek, amikre abszolút vevők lennétek? Kommentekbe jöhetnek a vélemények!

Nézzük a listát, némi jelmagyarázattal:

(CRTL) = író/készítő
(D) = rendező
(CO-EP) = társkészítő
(EP) = exec. producer
(BOOK) = könyv/képregény szolgál alapul, ennek írója

 • Angel from Hell
  Történet: ott kezdődik, amikor Amy belép Allison életébe és azt állítja, hogy ő az őrangyala. Ennek függvényében egy valószínűtlen barátság alakul ki, melyben Allison nem tudja eldönteni, hogy most barátnője tényleg az őrangyala, vagy csak egy őrült anyáskodó ismerőse.
  Műfaj: egykamerás szitkom.
  Szereplők: Jane Lynch, Kevin Pollak, Kyle Bornheimer, Maggie Lawson.
  Készítők: Don Scardino (DIR – Pilot), Tad Quill (CRTR/EP).
  Stúdió(k): CBS Television Studios.
  Forgatási helyszín: Los Angeles.
 • The Half of It
  Történet: egy frissen vált férfiről szól, aki egyben apa is. A sztori csavarját az adja, hogy az egykori családfő több vagyont örökölt meg – hiszen feleződik minden – mint amivel valaha is rendelkezett házassága során.
  Műfaj: többkamerás szitkom.
  Szereplők: Andrea Anders, Beth Hoyt, Christine Ko, David Del Rio, Jon Dore, Morgan Krantz.
  Készítők: Chris Harris (EP), James Burrows (DIR – Pilot), Mike Gibbons (CRTR/EP).
  Stúdió(k): CBS Television Studios.
  Forgatási helyszín: Los Angeles.
 • Happy Life (aka. Joe Time)
  Történet: egy családfő kerül a fókuszba, aki neheztel azokra, akik élik álmaikat kergetik és élik a hétköznapi életüket, csak éppen minőségibben, mint ő maga.
  Műfaj: többkamerás szitkom.
  Szereplők: Alli Kinzel, Bill Smitrovich, Duane Martin, Eric Petersen, Minnie Driver, Noland Ammon, Rita Moreno, Steven Weber.
  Készítők: Bill Wrubel (CRTR/EP), James Burrows (DIR – Pilot).
  Stúdió(k): Here Comes Scrappy · Warner Bros. Television.
  Forgatási helyszín: Los Angeles.
 • Life in Pieces
  Történet: egy családra megy a fókusz, azon belül is azoknak a sztorijaira. Egy-egy családtag meséli el a saját történetét.
  Műfaj: egykamerás szitkom.
  Szereplők: Angelique Cabral, Betsy Brandt, Colin Hanks, Dan Bakkedahl, Dianne Wiest, James Brolin, Thomas Sadoski, Zoe Lister-Jones.
  Készítők: Aaron Kaplan (EP), Jason Winer (DIR – Pilot), Justin Adler (CRTR/EP).
  Stúdió(k): 20th Century Fox Television · Kapital Entertainment.
  Forgatási helyszín: Los Angeles.
 • The Mistake
  Történet: egy házaspár áll a középpontba, akik végre fellélegezhetnek, miután felnevelték gyermekeiket. Neki állhatnak élvezni az életet, azaz neki állhatnának, ám kiderül, hogy jön a következő…
  Műfaj: többkamerás szitkom.
  Szereplők: Julianna Guill (Originally Cast).
  Készítők: Andy Ackerman (EP/DIR – Pilot), David Mandel (CRTR/EP), Scott Silveri (CRTR/EP), Shana Goldberg-Meehan (CRTR/EP).
  Stúdió(k): Silver and Gold Productions · Warner Bros. Television · Woltz International Pictures.
  Forgatási helyszín: Los Angeles.
 • Super Clyde – 2015-ös változat
  Történet: egy szerény, szende gyorsétteremi dolgozóról szól, aki egyik napról a másikra szuperhősnek csap fel. – Az egésznek a csavart az adja, hogy a CBS már a 2013/14-es pilotszezonban passzolta egyszer, de most ismét adott neki egy újabb esélyt. Meglátjuk, hogy élni tudnak-e vele.
  Műfaj: egykamerás szitkom.
  Szereplők: Annaleigh Ashford, Charlie McDermott, Diane Guerrero, Mark Addy.
  Készítők: Greg Garcia (CRTR/EP), Rebecca Asher (DIR – Pilot).
  Stúdió(k): Amigos de Garcia Productions · CBS Television Studios.
  Forgatási helyszín: Los Angeles.
 • Taxi 22PILOT ELKÉSZÍTÉSE ELHALASZTVA
  Történet: egy embergyűlölő és politikailag inkorrekt New York-i taxisofőr áll. – A pilotötlet eredetileg az HBO-nak készült, azonban ők passzolták a berendelési időszakban. Utána a CBS vette át a 2014/15-ös pilotszezonban, viszont ők is halasztották. Most itt tartunk.
  Műfaj: egykamerás szitkom.
  Szereplők: Christopher Nicholas Smith, F. Murray Abraham, Jennifer Esposito, John Leguizamo, Lenny Venito, Rebecca Creskoff, Sahr Ngaujah.
  Készítők: Clark Peterson (EP), Dennis Erdman (EP), Francois Flamand (EP/CRTR – Original), James Gandolfini (EP), Jeff Golenberg (CO-EP), John Leguizamo (CO-EP), Mark Armstrong (EP), Nancy Sanders (EP), Patrick Huard (EP/CRTR – Original), Rob Greenberg (DIR – Pilot)), Sam Maydew (CO-EP), Tad Quill (CRTR/EP).
  Stúdió(k): Attaboy Films · CBS Television Studios.
  Forgatási helyszín: Toronto.
 • Címnélküli O’Shannon & Warren-projekt
  Történet: Pár haver és azoknak a családja áll a középpontjában – a csavart az adja, hogy három különböző életkorcsoportot ütköztetnek.
  Műfaj: többkamerás szitkom.
  Szereplők: Adam Brod, Jacob Hopkins, Kelly O’Sullivan, Noureen DeWulf, Tracy Spiridakos, Tyler Labine.
  Készítők: Clark Peterson (EP), Dan O’Shannon (CRTR/EP), Dennis Erdman (EP), Eric Tannenbaum (EP), Kim Tannenbaum (EP), Pamela Fryman (DIR – Pilot), Peter Warren (CRTR/SP).
  Stúdió(k): CBS Television Studios · The Tannenbaum Company.
  Forgatási helyszín: Los Angeles.
 • Címnélküli Tommy Johnagin-projekt
  Történet: egy család áll a középpontjában, illetve annak egyik tagja, aki stand-up komikus – mindez egy kis középnyugati városban.
  Műfaj: többkamerás szitkom.
  Szereplők: Jane Kaczmarek, JoAnna Garcia Swisher, Kevin Nealon, Talia Tabi, Tommy Johnagin.
  Készítők: Bill Lawrence (EP), Jeff Ingold (EP), Justin Halpern (CRTR/EP), Patrick Schumacker (CRTR/EP), Scott Ellis (DIR – Pilot), Tommy Johnagin (CRTR/CO-EP).
  Stúdió(k): Doozer Productions · Warner Bros. Television.
  Forgatási helyszín: Los Angeles.

Kommentáld!

Promóképeken az Orphan Black 3. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2015 April 27, 23:55-kor a(z) Promo témába.

Egyetértetünk, hogy az Orphan Black más, mint a többi sci-fi sorozat. Legnagyobb védjegye a főszereplőben rejlik, aki hihetetlenül cuki és remekül játszik el több karaktert is. Melyik a legjobb klón? – Szinte jogosan tehetném fel a kérdést. Alison, Beth, Cosima, Helena, Rachel vagy Sarah? Amennyit láttam belőle abszolút Alison–Rachel párosra tenném a voksot, de ha a megmozdulásokat kellene díjaznom, akkor pedig Sarahra. Nehéz a döntés, viszont a harmadik széria elstartolt, hogy valamelyest megkönnyítse a helyzetünket.

Nézettségét tekintve 535 ezerrel startolt a 3. etap, mely a 18-49 évesek körében 0.2-es demót rejt mindez magában. Nem sok, de ha összeadjuk a premierjeit – hiszen most egyszerre 5 csatorna szolgált az évadnyitánynak otthonául – akkor már az 1.37 milliós összt nem tekinthetjük rossznak. Kedvcsinálóként mutatnék hozzá pár friss promóciós fotót. Eltalálták nagyon őket.

Orphan-Black-S3-cast-001

(A tovább mögött folytatódik a galéria!)

Tovább…

Kommentáld!

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2015 April 27, 23:25-kor a(z) Hírek témába.

 • Lena Dunham egyik interjújában elhintette, hogy nagyjából 6 évadot és egy lezáró filmet lát a Girls életciklusában, illetve hozzátette, hogy az 5. széria kezdésénél egy nagyobb időugrásra lehet számítani.
 • Az FX közzétett az American Horror Story 5. évadjának szereplőgárdájához tartozó karakter leírásokat. Ezt mi nem, de a név sort felsoroljuk, ahol Evan Peters, Sara Paulson, Kathy Bates, Fin Wittrock, Michelle Pfeiffer, Lily Rabe, Alexander Skarsgård, Angela Bassett, Denis O’Hare, Lady Gaga, Matt Bomer, Tammy Blacnchard, Frances Conroy, Cheyenna Jackson, Grace Gummer, Wes Bentley, Donald Sutherland, Steven Weber, Chloe Sevigny, Michael Chiklis és Christine Estabrook foglal helyet – Jah, a leírásokat itt tessék elolvasni.
 • A TNT átnevezte az egyik pilotját. Az eddig Titans címmel számon tartott ötletet mostantól Blackbirds-ként emlegessük. A csatorna május 13-án jelenti be, hogy melyik ötletek kerülnek berendelésre.
 • Kanada ismételten beelőzi Amerikát. A Beauty & the Beast aktuális friss része 4 nappal előbb kerül leadásra, mint a jenkiknél, azaz május 21 helyett 17-én lesz a Showcase műsorán a folytatás visszatérése.
 • Lance Reddick és Cullen Douglas vendégszereplője lesz a Castle évadzárójának.
 • Így fog kinézni Jo és Alaric esküvője a The Vampire Diaries-ben. (Természetesen nem spoileres a kép, csak kulisszás inkább.)
 • French Stewart és Brock Ciarlelli beugrik a The Middle 6×24-es évadzárójába.
 • Bryan Callen is tiszteletét teszi a The Goldbergs 2×24-be.
 • Lexi DiBenedetto és Vaughn Armstrong a The Modern Family 6×23-ban lesz vendégszereplő.
 • Bill Maher önmagát alakítja majd a Black-ish 1×23-ban.
 • Feltámasztások éve lesz az idei. Az MTV nyárra műsorára tűzte az America’s Best Dance Crew következő évadját. Természetesen lesznek változások. T-Pain, Teyana Taylor és Frankie Grande lesz a zsűritagok sorában. A premier július 29-én lesz.
 • A Punk’d-ot is feltámasztják, ám a csavar az, hogy nem az MTV, hanem a BET. Egyelőre konkrétumok nincsenek, de az új műsorvezető könyvelhető.
 • Június 3-án startol a Girl Code az MTV-n, július 8-án a Catfish: The TV Show folytatása, míg 9-én a Teen Mom 2.
 • A Discovery Channel berendelte a Deadliest Catch 12. évadját.
 • Bunk’d – nem Punk’d – címmel berendelt a Disney Channel egy újabb spinoff ötletet, melynek alapját a Jessie szolgáltatja. A történet középpontjában: egy maine-i nyári tábor áll. A szereplők sorában: Karan Brar, Kevin Quinn, Miranda May, Nina Lu, Peyton List és Skai Jackson. Egyelőre Pamela Eells O’Connell-t emlegetik a készítők között.
 • A briteknél is a Lifetime fogja leadni az UnReal című jenki Lifetime-os újoncot.
 • Frank Langella vissza fog térni a The Americans 4. évadjába.
 • Franz Drameh csatlakozott az Arrow/The Flash című spinoff ötletbe, ami szinte biztosan berendelésre kerül a 2015/16-os idényre.
 • Aubrey Peeples, Ed Amatrudo és Nick Jandl benne lesz a Nashville évadzárójában.
 • Regina King (Southland) beugrik az American Crime 1×11-ben.
 • Mark Mylod fogja rendezni a Game of Thrones 5×04-es részét, Jeremy Podeswa az 5×05-06-ot, míg Miguel Sapochnik az 5×07-08-at.
 • Hogyan állnak az egyes pilotötletek jelenpillanatban? Hát így!

Kommentáld!

Plakátba zárva: Orange is the New Black – 3. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2015 April 27, 21:53-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

A Netflix nem bíz semmit se a véletlenre. Amit 2015-ben eddig lefolytatott, az példaértékű. Minden hónapra jutott egy sorozatpremier, nem is értjük, hogyan képesek ennyit finanszírozni úgy, hogy a Marvel-univerzumot is szépen építgetik.

Még premier előtt berendelték a 4. évadját a sorozatnak, így 2016-ban is lesz Orange is the New Black. Áprilisban a Daredevil-lel szereztek rengeteg nézőt, és ezzel talán nem is túlzok, hiszen a kritikai visszhang mindenhol pozitív. (Részünkről is az lesz, csak jussunk el a kritika megírásáig, ugyanis az első 3 részt már magam mögött tudom.) Idővel már az is kikörvonalazódott, hogy az Emmy-díjátadón nem indulhat a komédia kategóriájában, ami talán azért is egy érvágás számukra, mert dramady-s mivolta miatt odahúzza jobban.

Június 12-én tehát folytatódik a női börtönben raboskodókról szóló sorozat, de azt se feledjük el, hogy 5-én még megkapjuk a Sense8-et, amit a Wachowski-fivérek rendeztek és J. Michael Straczíinski showrunnerködésével kapunk.

Oitnb-s3-poster-1

Kommentáld!

Az Egynyári kaland nézettsége

 
Beküldte: Kanyecc 2015 April 27, 20:59-kor a(z) magyar nézettség témába.

Kedvcsináló kritikámból már kiderült, hogy az Egynyári kalandot csak ajánlani lehet a közönségnek. A záró soraimban feltűntettem, miként hozott tegnap este, viszont úgy éreztem, kicsit járjuk körbe jobban a teljesítményét. Alapul is vettem a március 15-én startolt Kossuthkifli-t, ami hasonlóan a Magyarország, szeretlek! felvezetését élvezhette. Mielőtt bármit is mondanék, lássuk miként teljesített egyik, másik!

Március 15. (Vasárnap):
Magyarország, szeretlek! (DunaTV – ?x??) – 552e (10.8% SHR); 18-49-ben: 94e (4.6% SHR)
Kossuthkifli
(DunaTV – 1×01) – 435e (9.7% SHR); 18-49-ben: 96e (5% SHR)

Április 26. (Vasárnap):
Magyarország, szeretlek!
(DunaTV – ?x??) – 400e (8.4% SHR); 18-49-ben: 70e (4.1% SHR)
Egynyári kaland (DunaTV – 1×01) – 369e (7.7% SHR); 18-49-ben: 93e (4.9% SHR)

Mint az látható, nagyjából hasonló nézettséggel rukkolt elő a két közszolgálati adóra készült sorozat. Ha a 18-49 éveseket vesszük alapul, akkor tulajdonképpen nem is hozott rosszul Kovács M. András produkciója, hiszen azt a 3 ezer nézői különbséget bátran a szőnyeg alá söpörhetjük.

Igen ám, de akad két tény, ami mellett ne menjünk el. Az egyik az, hogy a Kossuthkifli sokkal nézettebb felvezetéssel rendelkezett, és sokkal több nézőt is bukott el. A másik, hogy az Egynyári kaland nagyobb közönségarány növekedést ért el, mint előbbi a 18-49 évesek körében. A DunaTV-nél mindkét célcsoport fontos, így nem akarok most következtetésekbe bonyolódni. Helyette inkább azt mondanám, hogy remekül kezdett – ami maximális visszaigazolja, hogy van értelme magyar tévésorozatokat gyártani.

Már csak az a kérdés, mire lesz ez elég a 6. részig?

Kommentáld!

Egynyári kaland – Kezdett a sorozat

 
Beküldte: Kanyecc 2015 April 27, 20:28-kor a(z) Magyar régió témába.

Rövid időn belül megkaptuk a köztévé második sajátgyártású sorozatát. Márciusban startol Kossuthkifli mindenképpen formabontó volt, hiszen manapság nem sűrűn adatik meg, hogy egy magyar produkció visszamenjen az időben. Sajnos a nézők többsége ezt nem tudta értelmezni, pedig a készítők beleadták szívük-lelkük. (Nálam abszolút hozták a kikapcsolódást, hamarosan jön a kritika róla.) Áprilisba lépve, amikor már tényleg a DunaTV a nemzeti főcsatornánk megkaptuk a Balatonhoz kedvet csináló Egynyári kaland címre hallgató ifjúsági sorozatot, akarom írni minisorozatot. Lehet, hogy a ’90-es években vagy korábban még menő volt ez a besorolás, mostanra inkább csak hangzatosnak mondanám, hiszen az a lényeg, hogy minél több célcsoport felé nyissanak.

Egynyari.kaland.S01E01.720p.HDTV.x264.HUN-bH.mkv_000500240

A sorozat premierjét kellően jó időpontra ütemezték. Az elmúlt hetekben kialakult 20-27°C-os időjárás mellett az a hangulat, amit átadnak Kovács M. Andrásék tovább erősítik bennem azt az elszántságot, hogy 2015-ben legalább egy hetet lenn kell a Balatonon töltenem. Ilyen az, amikor egy amerikai The CW csatornára szánt produkciót készítenek a magyarok. Simán megállná a helyét odakinn, hiszen a feelgoodság és a guilty pleasure az abszolút meghatározója a produkciónak, ami alapvetően a külföldi adót jellemzi. (Simán eladnám a jogait.)

Az „ifjúsági sorozatnak” beállítottságot talán azért helyezték ennyire hangsúlyba, mert a fiatalok felé szerették volna jelezni, hogy első sorban nekik szánják. A készítők nem titkolt szándékát erősíti az a tény, miszerint fiatal tehetségeknek akartak teret adni. Sokaknak ez volt az első nagyszabású forgatásuk, de az, amit eddig letettek az asztalra csak pozitív véleményt eredményezett nálam. Mindenkinek van hova fejlődnie, de hibáikkal együtt szeretjük meg a karaktereket. És pontosan ezért emlegettem fel a The CW-t, mert kilométerről lehet azzal is számolni, hogy bőséges klisészámmal fognak dolgozni. Probléma egy szál se, mert a guilty pleasere-faktorral mindent a szőnyeg alá söpörnek, és nézőtömegeket vesznek meg.

Egynyari.kaland.S01E01.720p.HDTV.x264.HUN-bH.mkv_000203680

A sztoriban az egyszerűségre törekedtek. Nem akarták túlbonyolítani, inkább adtak arra, hogy tényleg reális, eladható legyen a fiataloknak. A középpontban: két srác, illetve három lány, aki maga mögött hagyta a nagyvárosi életet, hogy a Balatonon töltse a nyarat. Valaki éppen munkával, valaki pedig sütkérezéssel és lazulással. Adott továbbá egy harmadik srác is, akihez előbbi 5 beköltözik. Szülei otthon hagyták, nélküle mentek el az éves nyaralásra, míg ráhagyták a hotelféleség üzemletetését, amiről nem is akar hallani.

A fiatal tehetségek mellett azért feltűnnek veteránok is, akik az idősebbeket célozzák meg. Ilyen Mucsi Zoltán és Fullajtár Andrea, akik egy házaspárt alakítanak, kiknek egy bárféleségük van. Számomra a Mucsi alakítása olyan volt, amit bármelyik ilyen balatoni vendégváróba el tudnék képzelni. Semmi túljátszás, inkább lazaság, higgadtság és jófejség. (Szabályosan azt mondatja, ilyen fatert akarok magamnak.) Hirtling István se mai róka, mondhatni veterán. A Jászai Mari-díjas színész a balatonfüredi Anna Grand Hotel vezetőjét formálja meg. Karaktere kellően feszes, a rend és a precízség megszállottja.

A fiataloknál agyaltam azon, hogy kit lehetne kiemelni. Egyelőre még csak a feltérképezés státuszában vagyok. Mindenki adott kicsit magából. Szerintem bátran leszögezhetjük, hogy mind a srácoknál, mind a csajoknál az eyecandy faktor is meghatározó volt. Hitelességüket tovább erősíti, hogy mindegyiket el tudjuk képzelni a szerepkörébe, azaz az érettségi utánra. Egyik se kiugróan idős.

Egynyari.kaland.S01E01.720p.HDTV.x264.HUN-bH.mkv_000853240

Ki kell hangsúlyoznom, hogy remek a sorozat humorérzéke. Nem egyszer megröhögtettek a jeleneteikkel. Kétségtelenül a legviccesebb figura a nyaralóba otthon hagyott Lángost üzemeltető srác lesz. A produkció másik nagy erőssége a főcímzene, amit az Intim Torna Illegál szállít. Tipikusan az a nóta, amit egyszer meghallgatsz és egész nap a füledbe szól. Az operatőrök túlságosan szeretnek ferdén dolgozni, legalábbis a rész kezdetén több alkalommal is ferdén ábrázolták az adott jelenetet, amit nem igazán tudok hova tenni. Lehet meg, hogy meg szeretnék törni az átlagos filmezést, de ne most tegyék, mert inkább csak rontanak az összképen.

Összességében egy teljesen korrekt magyar tinisorozatot kaptunk, ami simán megállja a helyét. A nyitóepizód nézettsége is erről árulkodik, hiszen 369 ezren látták, amiből a 18-49 évesek 93 ezer nézőt tettek ki. Sőt, ha azt vesszük, hogy felvezetőjén is túlteljesített, hiszen a Magyarország, Szeretlek! csak 70 ezret hozott utóbbiban, akkor bátran leszögezhetjük: megérte pénzt feccölni a produkcióba.

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Délutáni előzetes (3): Under the Dome – 3. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2015 April 27, 15:55-kor a(z) videó témába.

A CBS próbálja összerakni a legütőképesebb nyári kínálatot, ami szerintem kezd beérni. Tavalyelőtt az Under the Dome robbantott a fiatal körében. (Na jó, ez túlzás, mert max. pukkanás volt, de mekkora fanfavorittá nőtte ki magát?!) Tavaly az Extant lépett a helyére, míg 2015-ben a Zoo próbálkozik meg hasonlóval. Hármójuk közül viszont előbbi az, amit sokan néznek, de maguk se tudják miért. A harmadik évad tartogat új szereplőket is. Ilyen lesz Kyle Bunbury, aki vendégként tűnik fel, illetve Eriq La Salle, aki pedig visszatérőként. A napokban kijött hozzá az első ajánló, eléggé trágya a minőség, de aki nem tud meglenni nélküle, annak legalább ez is valami.


Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats