Nyár legvártabb premier plakátja?

 
Beküldte: Kanyecc 2015 June 30, 13:14-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Elszaladtak otthonról?! Az AMC örült nagy kampányt folytat a Fear the Walking Dead-del. Nem csak az amerikai részleg nyomatja az infókat, a promóciós képeket, a casting híreket, hanem még a magyar részleg is, aminek egyébként kutya kötelessége. A premier augusztusra esik, a nyár utolsó hónapjában fognak nézettségi rekordokat döntögetni új fenn. Szinte biztosra veszem, hogy összehozzák a csatorna legnézettebb pilot epizódját. Majd meglássátok. Addig viszont sok víz folyik le a Dunán. Mutatnám a legújabb plakátját.

cc_key_art_global_1435586834

Kommentáld!

Plakátba zárva: Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. – 2. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2015 June 29, 11:27-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Az ABC készíti a nézőit a Marvel’s Agents of SHIELD folytatására. Nem is véletlenül, hiszen a nézettsége romlott az elsőhöz viszonyítva. A 3. etapját azzal szeretnék gatyába rázni az írók, hogy hozzák a Secret Warriors tagjait visszatérőnek. A képregényből ismert arcok szuperképességekkel rendelkeznek, illetve Nick Fury toborzott őket. – Részemről ez semmit se jelent, mivel nem vagyok otthon a Marvel-univerzumben, de a rajongók többsége lelkesen várja az új fordulatot. A csatorna marketingesei pedig ezzel a plakáttal vezetik fel.

agents_of_shield_ver12

Kommentáld!

Modern Family – Ez volt a 6. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2015 June 29, 8:13-kor a(z) Modern Family témába.

Jézusom, már a hatodik évadon is túl van a Modern Family. És még ugyanennyit legalább bemerek neki húzni, mert stabilan uralja az ABC 18-49 évesek kategóriájának trónját. Igaz népszerűsége kezd megkopni, ugyanis 9%-nyit gyengül az 5. etap mutatóihoz viszonyítva. Ez elenyésző, hiszen alapvetően a tévécsatornák egy folyamatosan gyengülő tendenciát mutatnak, minél jobban kiélesedik a versengés a kábeles és stream csatornák között. Ugorjunk is a felemás évadra, ami eléggé megosztotta a rajongókat. Engem is!

Modern.Family.S06E20.Web-DL.Hun.XviD-Gege.avi_000198281

A Modern Family-ben az a jó, hogy ha behoznak egy évadkitöltő epizódot, azt is ugyanolyan élménnyel nézem, élvezem. Nincs egyszerűen rossz epizódja, maximum átlagosnak tekinthető, mert egyszer se éreztem azt, hogy „ezt most miért kellett” hangulat csapja volna fel a fejét nézése közben. Legnagyobb erejét a kitűnően bekalibrált karaktereknek köszönheti, amik a legátlagosabb szituációból is a legtöbbet tudják kihozni. (Sok szitkom elirigyelheti ezt a fajta írói leleményességet, ami jelen van.)

Ahogy haladunk évadról évadra, úgy fejlődnek a szereplők. Régebben az idősebb nemzedékért voltam oda, mostanra viszont a fiatalokért, akik feje felett elsuhant 6 esztendő legalább. Alex-et szabályosan imádom, mert a stréber mivolta mellett, amikor kirúg a hámból egy teljesen más oldalát tárja a nézők elé. Luke is hatalmasat fejlődött a kezdeti állapotához képest. Nyilván már Phil örültebbnél elvetemültebb ötleteiben kevésbé vesz részt, viszont ezt kompenzálja azzal, hogy saját szálon futtatja mindezt. Vagy legalábbis a mohókás énjét többször megvillogtatja egy-egy oda nem illő jelenetnél. (Pl.: emlékeztek arra a részre, amikor odaadja a telefonját Alex-Haley duónak, hogy szakítsanak a barátnőjével?!) És ott van Haley, aki a 4-5. évad körül kapott egy szerelmi szálat, ami egyre inkább kezd kibontakozni. (Innen pedig egy nagy seggbe rúgás az évad végi zárásáért. Nem volt szép húzás! :)

Modern.Family.S06E22.WEB-DL.x264.HUN-Teko.mkv_001083166

A fiatalok közül Lilly mellett se szabad szó nélkül elmenni, akire az 5. etaptól sokkal nagyobb fókuszba kerül. Mindezt próbálták erősíteni a 6. évadnál is, de érzésemre: nem sikerült. Több teret adtam volna neki. Az írók számtalanszor bebizonyították, hogy egy részbe három család minden tagjára könnyedén tudnak sztorit írni. Nagyjából ugyanolyan arányban oszlik meg mindenki szereplése, őt mégis inkább csak visszatérő-vendégként tartanám számon. Nyilván kora miatt, suliznia kell – vagy valami hasonló, ettől még felróható a hiánya, hiszen számtalanszor beoltja két nevelőszülejét érzéktelen megnyilvánulásaival (amik a néző számára abszolút viccesek).

Tetszik az is, hogy Phil maradt Phil. Nem kell változtatni rajta, mert így tökéletes. Nagy ötleteivel tele az évad. Legyen az az évadvégi robot-iPad epizód, vagy amikor Claire-rel utaznak haza és a repülőgépen egy masszőrnő-bűvész páros közé kap helyet. Szakadok. A legszebb az egészben, hogy fárasztó humoraival vívta ki az emberek odaadását. Jay se sokat változott, max. öregedett pár évet, de hasonlóan „ne nyúljunk hozzá” tábort erősíti. ClaireMitchell–Cam trió pedig a megosztó „tábort” erősíti. Ők hárman azok, akik valamilyen szinten átlagosultak. Utóbbi kettőnél már tavaly sejtettem, hogy ez lesz, hiszen az esküvői előkészületet brutálisan nehéz überelni. Nem is jött most össze az íróknak, helyette behoztak egy kamu elmélkedésnek tűnő „vegyük meg az emeleti lakást?” szálat. Claire pedig csak sodródott az árral. Egyetlen emlékezetes jelenete se volt az etapban, ami fájópont.

Modern.Family.S06E23.WEB-DL.x264.HUN-Teko.mkv_000821405

A jó hír, hogy vendég- és visszatérő szereplő ágon is ráerősítettek. Ugye Andy-vel ostromolják Haley-t. A csávó kiköpött Phil, csak fiatal kiadásban. Állandóan jön a mosolyogtató bájos hülyeségeivel, ami a legzártabb szívet is nyitásra készteti. Kettőjükre egy komplett szerelmi szálat írtak az írók, amit az előző évadokban kezdtek felvezetni, most pedig… nos, tippem sincs merre járunk, mert ha a tempót veszem alapul, akkor majd valamikor a 7. évad végénél eljuthatunk oda, hogy elcsattan valami csók féle, vagy lesz randi, vagy a fene se tudja. Persze ahhoz kell kellő méretű optimizmus is, mivel ha nincs ez jelen, akkor legalább a 8-9. szezonra tippelem a fentieket. Csak nem ennyire szívtelen az íróbanda?

Phil-ék szomszédságába költözött Ronnie–Martini duót is csak imádni lehet. Ők testesítik meg a külvárosi élet züllöttségét. Lazák, olyannyira, hogy még ha vendéglőbe mennek, képesek egy pár dolláros bort is magukkal vinni, hogy azt a pincérrel kibontassák és megigyák egy vacsora mellett. Hatalmas. Az írók rejtett fegyverei, mert ha kifogynának az ötletekből, akkor harcszíntérre küldik. őket. Cam-ék meleg barátaiból viszont már néha túl sokat mutatnak. Nincs bajon velük, de inkább kínosak, mint sem viccesek.

Akadtak zseniálisan eltalált részek. Egyet emelnék ki mindössze, azt a bizonyos Apple-ös részt, amikor Claire a reptéren ragad és az egész epizódot egy almás laptoppal veszik fel, közbe mindent facetime-on keresztül (?) nyomatnak. Zseniális. Kb. itt jön elő az, hogy az operatőrökre lassan nem is lesz igény, ha ilyen mértékben fejlődik a technika. Viszonylag alacsony költségvetésű részt dobtak össze – hiszen gondolom, volt valamiféle háttértámogatás a multi jóvoltából.

Modern.Family.S06E24.WEB-DL.x264.HUN-Teko.mkv_000471805

Nos, nem szaporítanám a szót, mivel ha még egy oldalnyit írnék, ugyan ide lyukadnék ki: A Modern Family továbbra is a network tévék egyik legjobb szitkomja. Humorból kellőmennyiségű kijárt neki. Nézettségileg rendben van. Egyetlen aggasztó tényező a színészek fizetésének mértéktelen növekedése lehet, amire láttunk már példát, illetve arra is, hogy valaki nem kapta meg, ezért távozott a főszereplők sorából. Remélem ilyenre nem kerül sor.

Az évadzáró végi cliffhangerre mérges vagyok, mert csak egy szimpla jó lett. Amolyan tipikus féle. Kicsit többet, vagy inkább egy szimpla zárást vártam volna – mondjuk, Alex ünneplős/búcsúztató partijáról pár snittet. Ez így… Nekem kevés és bosszantó volt. Talán utóbbi miatt húzom le.

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Az epizódszámok tekintetében 2015/16

 
Beküldte: Kanyecc 2015 June 29, 6:52-kor a(z) 2015/16 sorozatai,Hírek témába.

Már egy ideje piszkozatban vergődik az alábbi kis lista, amelyből kiderül számtalan olyan tény, ami felett akár még simán szemet hunyhattunk. Pl.: az részemről kimaradt, hogy a Scandal csak 21 epizóddal operál, nem pedig 22-vel. Szintén homályos pontra tapintottam, amikor az Uncle Buck 8 részét megpillantottam. Érdemes átnézni gyorsba, mennyit is rendeltek be a 2015/16-os idény résztvevőiből.

ABC

2015 ősze

Blood and Oil (1. évad) – 13 epizód
The Muppets (1. évad) – 13 epizód
Quantico (1. évad) – 13 epizód
Wicked City (1. évad) – 10 epizód
How to Get Away with Murder (2. évad) – 15 epizód
black-ish (2. évad) – 22 epizód
Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. (3. évad) – 22 epizód
Once Upon A Time (5. évad) – 22 epizód
Scandal (5. évad) – 21 epizód
Castle (8. évad) – 22 epizód
Grey’s Anatomy (12. évad) – 25 epizód
The Middle (7. évad) – 22 epizód

2016-os midseason

American Crime (2. évad) – 10 epizód
Galavant (2. évad) – 10 epizód
Marvel’s Agent Carter (2. évad) – 10 epizód
Secrets and Lies (2. évad) – 10 epizód
The Real O’Neals (1. évad) – 13 epizód
Uncle Buck (1. évad) – 8 epizód
The Catch (1. évad) – 13 epizód
The Family (1. évad) – 12 epizód
Of Kings and Prophets (1. évad) – 10 epizód

Nincs infó: Dr. Ken, Last Man Standing, Nashville, Modern Family, The Goldbergs & Fresh Off the Boat

The CW

2015 ősze:

Arrow (4. évad) – 23 epizód
Crazy Ex-Girlfriend (1. évad) – 13 epizód
The Flash (2. évad) – 23 epizód
iZombie (2. évad) – 13 epizód
The Originals (3. évad) – 22 epizód
Supernatural (11. évad) – 23 epizód
The Vampire Diaries (7. évad) – 22 epizód

2016-os midseason:

The 100 (3. évad) – 13 epizód
Containment (1. évad) – 13 epizód
DC’s Legends of Tomorrow (1. évad) – 16 epizód

CBS

Code Black (1. évad) – 13 epizód
Criminal Minds (11. évad) – 22 epizód
2 Broke Girls (5. évad) – 22 epizód
The Big Bang Theory (9. évad) – 24 epizód
Mom (3. évad) – 22 epizód
Person of Interest (5. évad) – 13 epizód
Rush Hour (1. évad) – 13 epizód
Supergirl (1. évad) – 13 epizód
Mike & Molly (6. évad) – 13 epizód

Kommentáld!

Plakátba zárva: Scream

 
Beküldte: Kanyecc 2015 June 29, 5:38-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

“You will never see it coming”

Nocsak, egy újabb sorozat, amitől ismét felfigyel(het)ünk az MTV-re. Az elmúlt 3-4 évben kikerült a látómezőmből. Nem volt egy olyan ötletük sem, amivel igazán fel tudták volna kelteni a kíváncsiságom. Most viszont szállítanak egy olyat, amire még büszkék is lehetnek. A Scream a klasszikus mozifilmnek a tévés átgondolása lesz, ahol Wes Craven gondoskodik majd a szkript rendben létéről. (Hogy ebből némi ízelítőt kapjunk, belinkelném a tovább mögé a sorozat első 8 percét, melyből simán mérlegelhetünk.) A szereplők sorában: Willa Fitzgerald, Bex Taylor-Klaus, Amadeus Serafini, Carlson Young, Connor Weil, Amadues Serafini, Carlson Young és Jason Wiles, míg a visszatérőkében: Tom Maden, Brianne Tju, Bobby Campo, Amelia Rose Blaire és Bella Thorne. – Utóbbit láthatjuk bikiniben a részletben.

Cirka féléven belül két csatorna is meglovagolja a Sikoly történetét, hiszen ne feledkezzünk el arról se, hogy a Fox-ra érkezik ősztől a Scream Queens, amitől hasonlókat várunk el. A start holnap lesz, addig maradnak a promóciós dolgok az „éhezőknek”.

scream

És az emlegetett kezdése a pilotnak, ami az első 8 perce volna valójában. (Klikk a tovább mögé!)

Tovább…

Kommentáld!

Emlékeztető: Apaütők

 
Beküldte: Kanyecc 2015 June 28, 10:37-kor a(z) magyar ajánló témába.

Ma. 11:20-tól a Tv2 műsorán: Guys with Kids – 1×01-02.

A Tv2 felcsapta a kódexét, hogy mikor lehet leadni olyan sorozatot, aminek odakinn se volt nagy közönsége. Mivel az éjszakai szekciójuk tele van, így maradt a vasárnap délelőtti óra, ahol még akár fogyaszthatóvá is válhat bármilyen tragikusnak tekinthető szitkom megmozdulás. Ilyen volt a 2012/13-as idényből a Guys with Kids is, ami három gyerekét nevelő apáról szól…

“Egyszerűen fogalmam sincs, hogy sikerült berendeltetniük!”írta Kanyecc
“Legjobb esetben is középszerű!”írta tess

Az alacsony nézettségi mutatók okozták a vesztét, holott még az NBC bepróbálkozott egy olyannal is, hogy adott neki +4 epizódnyi berendelést. Azaz 17 epizódos lesz az etap, amit idehaza a Tv2 duplázva akar ledugni a torkunkon.

Kommentáld!

Reggeli előzetes (3): Star Wars: Rebels – 2. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2015 June 28, 10:00-kor a(z) videó témába.

Június 20 óta már a Disney XD műsorán lehet izgulni a Star Wars: Rebels karaktereinek legújabb kalandjain. Tisztára kiment a fejünkből a kezdése, ezért most egy előzetesével hívnánk fel a figyelmeteket a jelenlétére a nyári kínálatban. Akinek megvolt az 1. évad történése, azok itt kommentálhatják mindazt, hiszen tess írt róla egy hosszabbat. Hm. Már egy animációs sorozatnak is lehet különleges eventje?


Kommentáld!

Reggeli előzetes (2): Minority Report

 
Beküldte: Kanyecc 2015 June 28, 9:27-kor a(z) 2015/16 sorozatai,videó témába.

A Fox és a Paramount gyártójának közös produkciója lesz a Minority Report. Nincs nagy visszhangja Steven Spielberg mozifilmjének tévés folytatásának, amire a külföldi kritikusok hamar rá is aggattál az “the new The Dead Zone” jelzőt. A sztori a közeljövőben játszódik, méghozzá 2065-ben, a film után 10 évvel, ahol a bűnöldözés ismét hagyományos módon folyik, míg egy “előrelátó” látó férfi össze nem áll egy rendőrnővel, hogy megakadályozza a bekövetkezés előtt álló eseményeket. A szkriptért: Max Borenstein lesz a felelős, a szereplők között pedig: Meagon Good és Stark Sands.

A legújabb előzetese se hozott egyelőre lázba, de majd a pilot után kell nagyobb véleményezésbe kezdeni! Nézzük csak!


Kommentáld!

Reggeli előzetes (1): Heroes: Reborn

 
Beküldte: Kanyecc 2015 June 28, 9:09-kor a(z) 2015/16 sorozatai,videó témába.

Egyre több tévécsatorna próbálkozik meg a régi, klasszikus fanfavorit sorozatának a felélesztésével. A Fox és a Netflix tudna mesélni a tapasztalatairól, hiszen előbbi a 24: Live Another Day-t, utóbbi pedig az átvett Arrested Development-et kérte be nemrég. Az NBC a Heroes-zal szeretne ismét robbantani, amivel 2006-ban sikerült is nekik. Az első évadjáért odavoltunk. Kb. akkora népszerűséget kapart össze a semmiből, mint a Prison Break vagy a Game of Thrones – igaz az HBO üdvöskéjének továbbra is töretlen, míg a másiknak a 2. évad tájt kezdett megkopni. Nála is hasonló történt, ezért bírta csak 4. etapnyig.

Egy szónak is száz a vége. Érkezhet egy régi sorozat újragondolt formában. Nem mindegyik régi szereplőt sikerült megszereznie a stábnak, pl.: a Pomponlányt mellőznünk kell, ettől függetlenül ne írjuk le. Kérdés, mennyire fog ez a hosszú szünet kedvezni számára?


Kommentáld!

Plakátba zárva: Proof

 
Beküldte: Kanyecc 2015 June 25, 12:30-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Life. After Life?

Június 16-tól már tiszta sor, hogy mégis mit tárt elénk a TNT legújabb sorozata, a Proof. Ismét egy kórházas műfajt érintő drámát hoztak el, viszont a csavar teljesen más. A középpontjában: egy milliárdos fazon, aki megkér egy sebésznőt arra, hogy segítsen neki a halál utáni élet feltérképezésére – ugyanis a főhősünk halálos beteg. „Pénz nem számít” módszerével zöld utat kap a doktornő a küldetésre, de itt nem álltak meg Rob Bragin-ék.

Nézettségét elnézve a vártat hozta:

1×01 – 2.656 millió; 18-49-ben: 0.37
1×02 – 2.183 millió (-17%); 18-49-ben: 0.3 (-18%)

Részünkről valószínűleg a totálisan elhanyagolt kategóriát fogja erősíteni Jennifer Beals által vitt sorozat, ahol Matthew Modine alakítja a milliárdos fazont. Azért adván neki némi promót, megmutatnám a hivatalos plakátját, illetve jöhetnek a biztató kommentek is, hátha meghozzátok a kedvünket hozzá. Bár úgy se fog ilyen történni!

Proof-tnt

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats