Délutáni előzetes (3): The X-Files

 
Beküldte: Kanyecc 2015 July 31, 17:40-kor a(z) 2015/16 sorozatai,videó témába.

Scully, are you ready?

Ezt az előzetest még a Wayward Pines-fináléja alatt/után adta le a Fox. Ha Scully nem is, de mi biztosan készen állunk a sorozat folytatására, ahova egyre nagyobb neveket sikerül visszacsábítani. Nyilván hülye az, aki nemet mond. Más kérdés, hogy azt az igazi X-Aktás hangulatot mennyire sikerül majd feléleszteni? Remélem 100%-osan – erre adnak következtetni a teaserjei. Nézzük a legfrissebbet.


Kommentáld!

Délutáni előzetes (2): Emmy-jelöltek

 
Beküldte: Kanyecc 2015 July 31, 17:16-kor a(z) videó témába.

Az ABC összedobott egy montázsvideót, melyben a rangosabb Emmy-jelölései kerülnek kihangsúlyozzásra. Nyilván befolyásolni senkit se tud ezzel, nem arra megy ki a játék, inkább arra, hogy ők nem restek ilyenre pénzt áldozatai, főleg ha még büszkék is az eredményre. Másrészről, ezzel adagolhatják a nézőikbe, hogy mennyire minőségi sorozatokat gyártanak. Nézzük csak!


Kommentáld!

Délutáni előzetes (1): Z Nation – 2. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2015 July 31, 15:50-kor a(z) videó témába.

Rossz szavunk se lehet a Syfy-ra, hiszen próbálkozik régi mivoltához hű lenni. Ezt a növekvő nézettségi átlag is jól prezentálja. A Z Nation lett az idény legnézettebb sorozata házon belül, ami átlagban: 1.42 milliót produkált, illetve 0.48-as demót. Általánosságban 20-30%-os visszaesés jellemzi a Syfy 2. évados visszatérőit az előzőhöz képest. Ha ezt a sort sikerülne megtörnie, akkor biztosan évekre terveznének vele. Idehaza a Viasat6 szolgált otthonául. Sokan amolyan The Walking Dead pótlónak tartják – hát ha van is benne valami, azt talán csak a zombik jelenlétének tudhatjuk be. A show hamarosan visszatér a 2. etappal, ami kapott egy rövidebb ajánlót. Ezt csekkolhatjátok a folytatásban.


Kommentáld!

2015-ös őszi műsorrend – Csütörtök

 
Beküldte: Kanyecc 2015 July 31, 12:38-kor a(z) 2015/16 sorozatai,Heti adag témába.

Őszi műsorrend: hétfő | kedd | szerda | csütörtök | péntek | vasárnap

Míg a szerda az ABC napja a komédia szekcióban, addig a csütörtök a CBS-é. Nyilván kell hozzá a The Big Bang Theory, ami a 18-49 évesek körében bőven 3.0 felett teljesített az elmúlt idényben. A Two and a Half Men már kiesett a kínálatból, hiszen befejeződött. Helyére egy újoncot pakoltak. A The McCarthys (egykor 21:30-kor futott) viszont kaszálásra került, mivel rémes nézettséget produkált. A csatorna inkább levetette a műsorról, hogy ne rombolja tovább a timeslot átlagot.

A csütörtök másról is szól, mint a CBS komédia uralmáról, hiszen a csütörtök esti futball ekkor lesz. Idén ősszel szeptember 17 és október 29 között, valamint december 3-án elrabolja a komplett napot a sportesemény, ezért ilyenkor a négy vígjáték pihenőre vagy más napra vándorol.

CSÜTÖRTÖK

Vegyük át felosztásban, melyik lehet az adott timeslot legnézettebbje. 20 és 21 óra között egyértelműen a The Big Bang Theory a legesélyesebb a dobogóra állásra a 18-49 évesek körében. Valószínűleg a Heroes: Reborn olyan 6-8 millióval fog startolni, így tippre a Fox és a The CW kínálata elé tudja harcolni magát, az ABC-ét nem merném már bejósolni. A 21 és 22 óra közötti blokknál a Scandal valószínűleg megint tarolni fog. Nyilván a CBS komédiái nem lesznek ellenfelei, maximum a Sleepy Hollow-nak – ami hétfőről költözött át. A 22 óra utáni blokkban megint csak ABC-s győzelmet jósolnék be.

A nagy kérdés, hogy mennyire válik be az a The CW-nek, hogy egy napra rakja a franchise sorozatát? Szerintem jó ötlet, bár nézettség növekedést tuti nem fog eredményezni.

Íme a felosztás:

20:00 és 21:00 között:
Grey’s Anatomy (ABC, S12)
Thursday Night Football (CBS, S9) | The Big Bang Theory (CBS, S9) / Life in Pieces (CBS)
Heroes: Reborn (NBC, S5)
Bones (Fox, S11)
The Vampire Diaries (The CW, S7)

21:00 és 22:00 között:
Scandal (ABC, S5)
Thursday Night Football (CBS, S9) | Mom (CBS, S3) / Angel from Hell (CBS)
The Blacklist (NBC, S3)
Sleepy Hollow (Fox, S3)
The Originals (The CW, S3)

22:00 és 23:00 között:
How to Get Away with Murder (ABC, S2)
Thursday Night Football (CBS, S9) | Elementary (CBS, S4)
The Player (NBC)

Kommentáld!

Plakátba zárva: Blood & Oil

 
Beküldte: Kanyecc 2015 July 31, 8:33-kor a(z) 2015/16 sorozatai,Vizuális egyveleg témába.

Az ABC-nek már sikerült egy nagycsaládos komédiát (ez a Modern Family) letenni az asztalra. Nyilván a vágy mindegyik tévénél megvan, hogy ugyanilyet a dráma fronton is véghez vigyen. Számukra a Blood & Oil ezt a próbálkozást testesíti meg. Ahogy a kórházas műfajágban a Vészhelyzet legendává érett, úgy a nagycsaládosoknál a Dallas is. Ő pedig utóbbi babérjaira szeretne tőrni, ami nem lesz egyszerű, látván, hogy a legutóbbi próbálkozásban, a Dallas 2.0-ban csak 3 évadnyi szussz volt úgy is, hogy az eredeti szereplőgárdából visszahoztak számtalan nagy nevet. Nyilván most a tisztalappal való indulást lehet előnynek venni, még sincs akkora elvárásunk azáltal, hogy nem kapcsoljuk valami fixhez.

Nyáron számtalan lombozó hír csapta fel a fejét a Blood & Oil háza táján. Most így hirtelenjében két szereplő lecserélését tudnák felidézni. Az egyiknél Aurora Perrineau érkezett Caitlin Carver helyére, a másiknál Adan Canto Yani Gellman helyére. Ne feledkezzünk el arról se, hogy kapott a produkció saját showrunnert Cynthia Cidre személyében, aki előzőleg a Cane című cukornád iparban utazó gazdagék sztoriját éltette egy évadon át. Ergo, nem kapnak a készítők szabad kezet.

Így állunk. Vasarnapra kapott helyet. Szeptember 27-én lesz a premier. Nem tulzottan várom, látatlanban talán már kaszáltam is. Ez persze még változhat, de úgy se fog.

image

Kommentáld!

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2015 July 30, 20:20-kor a(z) Hírek témába.

 • Augusztus 17-én startol a Brooklyn Nine-Nine 2. évadja a Viasat 3 műsorán.
 • Az MTV berendelte a Scream: TV Series 2. etapját. (Nézettségben teljesen korrektül teljesített eddig. Az 1×01-es pilot 1.026 milliót, valamint 0.45-ös demót hozott a csatorna konyhájára. Azóta persze megindult a lejtőn – az 1×05-ös része: 751 ezernyi nézővel és 0.29-es demóval futott –; jelenleg átlagban: 850 ezren, illetve 0.37-es demón áll.)
 • Az MTV bejelentett egy sornyi visszatérést. Tegnap startolt el az America’s Best Dance Crew, melyet augusztus 31-én az Awkward. és a Faking It visszatérése követ. Október 6-án kapjuk meg a Finding Carter-t, míg 8-án a Ridiculousness következő részét.
 • Augusztus 7-én az Amazon felteszi a netre a Casanova és a Sneaky Pete című pilotokat – utóbbi a CBS-re készült, de passzolták.
 • Truth Be Told címen kell mostantól emlegetnünk a People are Talking-ot, az NBC újoncát.
 • Zöld utat adott a TVLand a The Soul Man 5. évadjának, ami egyben az utolsó lesz. (A 4. évad 480 ezres átlagot hozott, valamint 0.14-es demót. A döntés oka valószínűleg az, hogy a 4×01-es premiertől kezdve a sorozat zuhanórepülésbe kezdett. A legnézettebb része a szezonnak 606 ezer volt, míg a legkevésbé nézett 335 ezer – ami az évadzáró volt egyben.)
 • Az Amazon lecsapott a Top Gear kirúgott szereplőire. Jeremy Clarkson, Richard Hammond és James May aláírt az stream oldalhoz, ahol a jövőben egy új autós műsort fognak vinni.
 • Egy forgatási fotó a Beauty & the Beast-hez.
 • Griffin Newman, Val Lauren és Brit Morgan vendégszereplője lesz a Graceland 3×07-es részének.
 • Azt vágjátok, hogy a Signifacant Mother 1×03-as részét valójában Tripp Reed rendezte, de az újra felvétel során John Putch vette át a helyét. Amúgy az epizód különleges vendégei között emlegetik: Jonathan Silverman-t és Emma Fitzpatrick-et.
 • Kunal Nayyar beugrik a The Mindy Project 4. évadjába.
 • Alex Hyde-White megy az Agents of SHIELD 3. etapjába, ahol egy bizonyos Lord Thornally nevű karaktert fog alakítani. Visszatérő szerepet vállalt továbbá Constance Zimmer.
 • Ellen Barkin (Sea of Love) és Scott Speedman (The Strangers) főszereplőként csatlakozott a TNT-féle Animal Kingdom című drámapilotba.
 • John Legend érkezik Kanye West helyére a WGN America következő sajátgyártású projektjébe, az Underground-ba.
 • Aki kíváncsi a Preacher című pilotnak a kritikai visszhangjára, azoknak ajánlom figyelmébe az alábbi oldalt, ahol írtak róla hosszabban.
 • A Jane the Virgin 2. évadjára a készítők dupla esküvőt ígérnek.
 • A The CW berendelt egy pilotszkriptet, ami a Little Women (Kisasszony) modernkori feldolgozásának tekinthető. Az írója Alexis Jolly lenne, valamint Michael Weatherly. Az 1868-as regény újragondolásában felmerült az is, hogy „hiper-stílizált” lenne – jelentsen ez bármit. Nekem semmit se mond sajnos.
 • Michael Gaston megy főszereplőnek a Blindspot-ba.
 • Tim Kang vendégszereplőként tűnik fel a Criminal Minds 11. évadjába.
 • Van néhány címünk: Fish Filet Scorpion 2×03; In the Trenches Scream 1×07; Status AsthmaticusTeen Wolf 5×10; Kimmewah Kup / Officer of the Year / Celebrate Me Scones  Playing House 2×06-08; Sic Semper TyrannisNCIS: New Orleans 2×01; Active Measures – NCIS: Los Angeles 7×01; Personal Day NCIS 13×02; Bottle os Secrets / First Person / Ready or Not / La Dolce Vita Chasing Life 2×10-13;
 • Chris Browning a Supergirl-ben lesz vendégszereplő.
 • Az ABC Family felpakolta a netre a Kevin from Work pilot epizódját.

Kommentáld!

2015-ös őszi műsorrend – Szerda

 
Beküldte: Kanyecc 2015 July 30, 19:21-kor a(z) 2015/16 sorozatai,Heti adag témába.

Őszi műsorrend: hétfő | kedd | szerda | csütörtök | péntek | vasárnap

A hét közepéhez érkeztünk. A szerda az ABC-nek azért egy fontos nap, mert anno 7 évvel ezelőtt a semmiből felépítette és azóta sikerre is vitte. Az az újonckomédia, amelyik erre a napra kerül szinte könyvelhető a következő idényre. Legjobb élőpélda a Modern Family és a The Middle, amik a vázát alkotják a napnak. A The Goldbergs a harmadik, a black-ish a második etapjába kezdhet. A Nashville pedig próbálja kompenzálni a sok humor némi drámai hatással. Jól látjátok, az ABC semmit se változtatott tavaly őszhöz képest. Bevált, miért is tenne mást. Hasonló cipőben a CBS is, ami csak a 22 órás blokkját frissíti fel egy újonccal. A Fox teljesen átszabta a szerdáját.

A nap különlegessége, hogy a 2014 őszén kezdett négy újoncból kettő jelen van az ideiben is. A Red Band Society és a Stalker esett ki a sorból.

SZERDA

A 20 órási blokk egyetlen vérfrissítését a Fox szállítja a Rosewood-dal. Mindenmás konstans. Tehát az Arrow maradt a CW-nél, a The Mysteries of Laura az NBC-nél, a Survivor a CBS-nél és a két bemelegítő komédia az ABC-nél. A 21 órási blokk már sokkal érdekesebb. Ott a Fox-tól az Empire, ami lineárisan növekvő nézettséget generált az 1. évadja során. Legnagyobb ellenfele a Modern Family lesz, hiszen mindkettő a 18-49 évesek körében egy közkedvelt sorozat. A többiek el lesznek nyomva, ebben biztos vagyok. (Egyébként tavaly a Supernatural helyén a The 100 szerepelt.) A 22 órási blokkban a dráma kap szerepet. Tippelni se mernék, hogy a Code Black mennyire illik bele az összképbe. Van-e egy kórházas sorozatnak esélyt ilyen későn?! Tippre van, főleg ha eltalálják, akkor a Chicago PD könnyedén lecsúszhat még lejjebbre.

Így állunk tehát. Az tuti, hogy az Empire fogja nyerni a napot a 18-49 évesek körében. Teljes lakosságból a Criminal Minds-ot tippelném be, bár előbbi abban is odapirított, mivel 12.97 millió ment a 10.31 millió ellen a 2013/14-es idényben.

Íme a felosztás:

20:00 és 21:00 között:
The Middle (ABC, S7) / The Goldbergs (ABC, S3)
Survivor (CBS, S31)
The Mysteries of Laura (NBC, S2)
Rosewood (Fox)
Arrow (The CW, S4)

21:00 és 22:00 között:
Modern Family (ABC, S7) / black-ish (S2)
Criminal Minds (CBS, S11)
Law & Order: Special Victims Unit (NBC, S17)
Empire (Fox, S2)
Supernatural (The CW, S11)

22:00 és 23:00 között:
Nashville (ABC, S4)
Code Black (CBS)
Chicago PD (NBC, S3)

Kommentáld!

Plakátba zárva: Narcos

 
Beküldte: Kanyecc 2015 July 30, 11:17-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Ha felidézem az elmúlt 5-7 évet, akkor hasonló témában az ausztrálok próbáltak elkápráztatni minket az Underbelly-vel. Antológia révén minden évad egy újabb híres név felemelkedését és bukását dolgozta fel. Azóta eltelt jó pár esztendő, mi pedig hoppon maradtunk a kokainbárók és a kartellek körében ezidáig.

Augusztus 28-án a Netflix változtat a helyzeten, ugyanis érkezik a Narcos című dráma komplett évadja, ami a Medellin kartell úrának, Pablo Escobar életét dolgozza fel. Természetesen a „munkás” élet mellett a családi is előtérbe helyeződik. A főszerepben: Wagner Moura ismerhetjük fel, de jelen lesz még mellett: Pedro Pascal, Boyd Holbrook, Manolo Cardona, Maurico Compte és Stephanie Sigman. Sok helyen olvashatjuk azt is, hogy akinek bejött a Bloodline, azok mindenképp próbálják be, mert nagyjából hasonló kaliberű lesz. Részemről mindenképp meg fog ez történni.

narcos_ver4_xlg narcos_xlg
narcos_ver2_xlg narcos_ver3_xlg

Kommentáld!

Cinemax nem kér több Banshee-t

 
Beküldte: Kanyecc 2015 July 29, 18:35-kor a(z) Hírek témába.

image

Nyugalom, ne essünk pánikba, a tavasszal berendelt negyedik évadot megkapjuk, viszont egy lehetséges 5. évad elől elzarkózott a Cinemax – tudta meg a TVLine oldala. Ez azért is meglepő húzás, mivel a csatorna egyik jólmenő veteránjává nőtte ki magát a produkció. A kritikusi körökben csak pozítivumot kapott, az írók is odatették magukat a legutóbbi szezonjánál. Talán mindenki találkozott – még az is, aki nem nézője – azzal a jelenettel, amikor vadul összecsapott főhősünk az egyik rosszfiúval.

A 3. évad nyitánya 547 ezer nézőt ültetett le, míg a 18-49 évesek körében: 0.2-es demót produkált (amit a CBS egyes sorozatai szívesen elirigyelnének). A zárásra mindezt 692 ezerre küzdötte fel, valamint 0.29-es demóra. Ezért is állunk meglepődve a döntés előtt.

Az utolsó adagban 8 epizódot kapunk mindössze. Az írók elvileg lezárják a történetet, ami arra ad következtetni, hogy nem lesz kikacsintgatás második otthon keresésére.

Kommentáld!

Plakátba zárva: Angel from Hell

 
Beküldte: Kanyecc 2015 July 29, 18:11-kor a(z) 2015/16 sorozatai,Vizuális egyveleg témába.

Az Angel from Hell-nek kell az előkampány, mert ahogy mi se, úgy Ti se túlzottan rajongtatok se a szinopszisáért, se az előzeteséért. Csak felidézésből… a történet egy olyan női párosról szól, ahol az egyik tag orvos, míg a másik előbbi őrangyala – aztán hogy valójában az vagy csak hülyítés történik azt ránk hagyják az írók, legalábbis egy darabig ezzel szeretnék a logikai gondolatmenetet megalapozni.

Az NFL összecsapások miatt a CBS csütörtök estéje csak novemberben startol el. A Mom felvezetését élvezheti az újonc, viszont hogy ne legyen könnyű élete, neki az Elementary timeslotjára kell kellő nézőt oda vonzania. Nem lesz egyszerű, hiába beszédes a szereplőgárdája, ahol Jane Lynch (Glee), Maggie Lawson (Psych) és Kyle Bornheimer (Worst Week, Romantically Challenged) foglal helyet. Természetesen ne legyen igazam, fusson be, mint szitkom, mert alapvetően kiemelt helyre került egy olyan időszakban, amikor már a nézőkben leülepedett, melyik első évados sorozat marad tartósra, melyik pedig nem.

image

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats