Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2015 August 31, 12:28-kor a(z) Hírek témába.

 • November 8-án debütál az Aranyélet című legújabb sajátgyártású produkciója az HBO Magyarországnak. A 8 részes szériát vasárnap esténként láthatjuk. A forgatás közel 80 napot vett igénybe, a rendezők sorában: Dyga Zsombor és Mátyássy Áron.
 • Ősszel folytatódik az Összezárva Friderikusszal, amiről már írtam. A minap a Bors hozta le a hír, miszerint a 2. évadban Varnus Xavér is feltűnik.
 • 7.11 milliós nézettséggel nyitott a brit The X Factor szombat este, ami az előző idénykezdéshez képest majdnem 2 milliós visszaesést jelent, akkor 9.03 millióan látták. 35,9%-os közönségarány viszont nem rossz brit viszonylatban. A The Xtra Factor az IV2-n 542 ezerrel startolt.
 • Szeptember 20-án folytatódik az ITV műsorán a Downton Abbey utolsó évadja.
 • Van néhány címünk: ShotSeeker Person of Interst 5×04; Even Cowgirls Get the Black & Blues – iZombie 2×04;
 • Serayah állandó szereplője lesz az Empire 2. évadjának.
 • A jelenlegi felállás alapján egyre csökken az esélye a Hannibal 4. évadjának berendelése ügyében. A gyártó próbálja eladni a jogokat más csatornának, de egyelőre falakba ütköznek. Ha valószínűséget vesszük alapul, akkor egy zárófilmnek nagyobb a rátája.
 • Szeptember 24-én tér vissza a CTV műsorára a Saving Hope a 4. évaddal, míg október 4-én a Heartland 9. etapja. Mindkettő veteránnak számítható a kanadai érában.
 • Szeptember 29-én folytatódik az olasz Sky Atlantic műsorán a Les Revenants 2. évadja – azaz ha valaki olasz nyelvben otthonosabban mozog, akkor töltse le ezt a változatot.
 • Shohreh Aghdashloo vendégszerepelni fog az Elementary 4×03-as részében.
 • Marlee Marlin (The West Wing) beugrik a Switched at Birth 4×13-as epizódjába is vendégeskedni.
 • Jó hír a nézettségfüggőknek, ugyanis a Nielsen tárgyalásokba kezdett a Hulu, az Amazon Prime és a Netflix trióval, ugyanis monitorozni szeretné a stream oldalak nézőszámát, ha már ennyi új sorozatuk van, és egy új piacként robbantak be a tévés részlegbe. Pár hónapon belül döntés születhet az ügyben.
 • Megkezdődött a Penny Dreadful 3. évadjának forgatása.
 • Christina Applegate több epizód erejére feltűnik a The Grinder című újoncba.
 • A Fear the Walking Dead célja, hogy úgy mutassa be a zombi apokalipszis kirobbanását, hogy közben átlagemberek bőrében vagyunk. A készítők fontosnak tartják ezt a szálat, hiszen sokkal közelebb áll az átlag nézőhöz. Más. Az AMC a The Walking Dead 6. évadjának szüneteiben miniepizódokat ad majd le, mellyel a 2. évad egyik karakterét fogják felvezetni, megismertetni.
 • Elhunyt Wes Craven, a Rémálom az Elm utcában és a Sikoly mozifilmek atyja. Minket olyan téren érint a hír, hogy közreműködött a Scream tévésorozatban is, mint exec. producer. Nyugodjon békében. Amit letett az asztalra az másolhatatlan.
 • Augusztus 31-től folytatódik a FEM3 magazinműsora, a FEM Café. Az első héten Czippán Anett és Váczi Gergő várja a nézőket.
 • Megjöttek a Live+3-as nézettségi adatok a múlt hétre fókuszálva. A Fear the Walking Dead 6.7-es demóra küzdötte fel magát 4.9-ről, ami derék. Teljes lakosság tekintetében 32%-ot erősödött, azaz 10.130 millióról 13.328 millióval zárt. A Falling Skies, a Tyrant és a Strain trió hozza a legnagyobb utónézéseket, utóbbi 131%-kal foglalja el a trónt.
 • Szeptember 21-én debütál a Celebrity Name Game 2. évadja, amibe olyan vendégek tűnnek fel, mint : Lisa Kudrow, Candace Cameron Bure, Billy Bush, Courteney Cox, Cat Deeley, Shammem Doherty, Randy Jackson, Mario Loper, Matt McGorry, Terrell Owens, Dascha Polanco, Guillermo Rodriguez, Kate Walsh, vagy Weird Al Yankovic.
 • Step it Up! címmel jön a Lifetime-ra egy dokureality szeptember 25-én.

Kommentáld!

Esti előzetes (3): NCIS: Los Angeles – 7. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2015 August 30, 21:39-kor a(z) videó témába.

Régen nagy krimi kedvelő voltam, azóta változtak a szokásaim. Haladok a trendekkel, azaz olyan krimiket jobban preferálok, amik átívelő sztorival rendelkezni. Nyilván ilyenekből kedvesebbet kapunk országos tévéken, mert ott az a lényeg, hogy az elvesztett nézőt is visszaszerezzék kis idő elteltével. Biztosítanak becsatlakozást. Nos, ez az, amit nyújt egy NCIS: Los Angeles. Nem véletlen, hogy a CBS legnézettebb sorozatai között tartjuk számon az NCIS-franchise legidősebb spinoffját. Nézzük, mivel próbálják visszacsalogatni a nézőket az őszi idényre. Félperces kedvcsináló következne.


Kommentáld!

Esti előzetes (2): Casanova

 
Beküldte: Kanyecc 2015 August 30, 21:19-kor a(z) 2015/16 sorozatai,videó témába.

Jobb később, mint soha… Augusztus 7 óta nézhető az Amazon által a Casanova és a Sneaky Pete című sorozatok pilot epizódjai, hogy a nézők eldöntsék: érdemelnek-e többet vagy sem. Előbbi abból a szempontból is érdekes lehet a magyaroknak, hogy idehaza forgatták. A történet a 18. században játszódik, Párizsban. A középpontjában: Casanova fog állni, akit inkvizítorok vetettek börtönbe, ám onnan kiszabadult. A szereplők sorában: Diego Luna, Bojana Novakovic, Miranda Richardson, Ben Daniels és Amelia Clarkson. Nézzük a hónap elején netre került kedvcsinálót hozzá. Valaki kedvet kapott?


Kommentáld!

Esti előzetes (1): Scream Queens

 
Beküldte: Kanyecc 2015 August 30, 21:01-kor a(z) 2015/16 sorozatai,videó témába.

Csak nem akaródzik kiszivárogni a Scream Queens pilot epizódja, pedig kíváncsi lennék rá, mennyire életképes az, amit Ryan Murphy, Brad Falchuck és Ian Brennan megálmodott. Az MTV-s Scream-et szeretik a fiatalok, valószínűleg ezt is fogják. A horror-komédiának belőtt produkció valószínűleg ugyanazt az életpályát fogja leírni, mint a Glee, azaz valószínűleg törekednek arra majd, hogy az Emmy-nél ne a drámák köré sorolják. Láttunk már jó párszor példát rá, hogy sikerrel járt ez a fajta megmozdulás, talán a legmeglepőbb a Transparent vagy az Orange is the New Black átrakatala. Nézzük a legfrissebb ajánlóját. Szeptember 22-én egyből dupla pilottal érkezik.


Kommentáld!

Plakátba zárva: Fargo – 2. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2015 August 30, 19:33-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Lehet kicsit akadékoskodóan fog ez hangzani, de a True Detective 2. évadja nem hozta azt a rajongói lelkesedést, amit az elsőnél tapasztalhattunk. Nyilván ráfoghatjuk arra, hogy az írók olyan magasra tették a mércét, amit kb. lehetetlen volt hozni. Hasonló cipőben emlegethető a Fargo is, amelynek visszatérést október 12-én kapjuk meg. A kampány tekintetében maradt a megszokott hangulat és poszter. (…de még azt is el tudom képzelni, hogy az előzőből maradt ez a kép vissza.) A kérdés egyszerű: Tudni fogja-e hozni azt a színvonalat?

image

Kommentáld!

2015 ősze a TV2-nél

 
Beküldte: Kanyecc 2015 August 30, 16:34-kor a(z) Magyar hírek témába.

Ne érezze senki azt, hogy az RTL Klub-felé húz a szívünk, ezért haladjunk tovább a listával. A TV2 következne, ami nyár folyamán se talált magára. Tudni kell másodiknak lenni, de egy idő után már unalmas. Meg is értem őket, de, hogy ezen változtassanak ősszel rengeteg sajátgyártású sorozattal készülnek, amik között lesznek újak is, valamint régiek, amik kaptak némi vérfrissítést.

Tavaly (vagy tavalyelőtt? – továbbra se néztem utána) a TV2 úgy döntött, hogy hosszított híradó közvetítésébe kezd, ami azt jelentette, hogy 18 órás kezdéssel kaptuk meg a Tényeket, amit másfél órán keresztül nézhettek a hírre éhező nézők. Ez brutálisan sok, embertelen mennyiségű hírt jelentett, olyanokat is, amik kb. egy blikk rövid cikkes rovatába valók. Mindegy, ők bevállalták a reformot, és a jelek szerint jól döntöttek, mert megy utánuk az RTL Klub is, igaz náluk csak egy órás lesz, de a kezdés immáron azonos. Most ténylegesen is el fog dőlni, melyik szerkesztőség az ügyesebb, illetve melyik tud több nézőt leültetni.

Így néz ki az őszi műsorrend – hétköznapok:

16:55-18:00 – Fliorella
18:00-19:30 – Tények
19:30-20:05 – Jóban Rosszban
20:05-21:25 – Ezek megőrültek!

Hétfő és péntek:
21:25-23:35 – Esti filmek
23:35-00:40 – Doktor D S2 (H) / Charlie angyalai (P)

Kedd-szerda-csütörtök:
21:25-22:30 – A titkok könyvtára (K) / Hazudj, ha tudsz S2 (Sz) / Frizbi Hajdú Péterrel (Cs)
22:30-23:35 – Hawaii Five-0 S5 / Lángoló Chicago S2 / NCIS S12
23:35-00:40 – Franklin és Bash S2 / Életfogytig zsaru (ism.) / Felejthetetlen S1

Amit első körben hamar leszűrhetünk a TV2 műsorkínálatából, hogy a kedd, a szerda és a csütörtök lesz a sorozatnap. Ekkor ugyanis az Ezek megőrültek után hármat is műsorra tűznek. Nyilván ezzel az RTL Klub-ot tudják némileg fúrni, hiszen aki az amerikai produkcióra bukik, az átkapcsol rájuk. (Emlékeztetőül, náluk csak 22 óra után kezd a blokk.) Lesznek ismétlések (Lie to Me), illetve országos tévépremierek (The Librarians). Sehol egy rangosabb cím, a megszokottak új évadját hozzák el. Számomra a legfurább húzás a csütörtök esti NCIS, amit anno 6-7 évvel ezelőtt keddenként láthattunk.

Hétfő és péntek filmesítésre került. Nincs ezzel probléma, hiszen nyitni kell azon nézők felé is, akik másfél órányi kikapcsolódást keresnek. Nyilván ezt azért kellett meghozniuk, mert hétvégére hamarosan érkeznek a szuperprodukciók, illetve hétköznapra is. De mikor mi debütál vagy folytatódik?! Mondanám:

08.31. (hétfő): Ezek megőrültek! 3. évad
09.01. (kedd): A titkok könyvtára (The Librarians) 1. évad
09.02. (szerda): NCIS – 12×17
09.04. (péntek): Charlie angyalai (Charlies Angels) 1. évad
09.07. (hétfő): Az ősi prófécia (Dig) 1. évad / A milliomos szakács 1. évad
09.27. (vasárnap): Sztárban sztár 3. évad
Őszi premierek: A kocka (Cube) 1. évad / Az 50 milliós játszma / Összezárva Friderikusszal 2. évad

Szeptember 7-től változni fog a hétfő este, mint azt fentebb is jeleztem. Az esti film eltűnik, helyére pedig két sorozat tűnik fel. Az egyik az USA Network egyik nagyszabású produkciója, a másik pedig egy reality, melyben az év szakácsát keresik. A show különlegessége, hogy az RTL Klub-os A konyhafőnökéhez képest belőle csak heti egy epizódot kapunk.

A végére pedig pár plusz infó. A milliomos szakács műsorvezetője: Rákóczi Ferenc és Széll Tamás lesz. Az ősz végén érkező A Kocka Ördög Nórával érkezhet, a tervezet szerint valamikor november tájt. Az ügyességi vetélkedőtől nagyon sokat vár a Tv2.

image

Változásokkal kell számolni a Sztárban Sztár esetében is, ugyanis Hajós András távozott a zsűritagok sorából (egyes értesülések szerint az RTL Klub-hoz igazol ismét), akinek a helyére Havas Henrik érkezik. (Bereczki Zoltán, Majoros Péter és Liptai Claudia pedig maradt, ahogy Till Attila is a műsorvezetői státuszban.) A női mezőnyben: Wolf Kati, Csobot Adél, Nyári Alíz, Nyári Edit, Janza Kata, Tóth Gabi és Baby Gabi kapott castingot; míg a férfiaknál: Csonka András, Gáspár László, Bebe, Rácz Gergő, Varga Győző és Peter Sramek. A jól megszokott 8 epizódot a csatorna kibővítette 10-re, hiszen ők is sejtik, hogy vasárnap durranni fognak, illetve kapni fog kísérő műsort is a SuperTv2-n. Magánál a szavazásnál se maradhatatott el a reform, hiszen átmennek mobilos applikációs változatra – amit már megszokhattunk a Rising Star esetében.

Dióhéjban nagyjából ez az, amit le kellett vésnem. Nyilván ami elmaradt, arról a következő napokban hírmorzsákba számolok be. Ha valakinek észrevétele lenne, az komment formájában megírhatja.

Kommentáld!

Fű alatt megjelent egy The Walking Dead-játék

 
Beküldte: Kanyecc 2015 August 30, 14:35-kor a(z) Játék témába.

image

Hm. Ez a meglepetések napja, ugyanis beloginoltam a Play áruházba, és szembe találkoztam egy újabb The Walking Dead játékkal. A The Walkind Dead: Road to Survival címen futó mobilos applikáció Robert Kirkman és cége, a Skybound által jelent meg augusztus 22-én.

Az IGN.com leírása alapján a sorozat kedvelőinek mindenképp be kell nevezni rá, mert hűen követi az ott látottakat. A legnagyobb kulcsszava, hogy ingyenes, azaz nem húznak le minket látatlanban. RPG-t képzeljünk magunk elé, melyben feltűnnek a produkció népszerű szereplői, úgy mint pl.: a Kormányzó, Rick, Michonne. Cél egyszerű: túl kell élni, menedékeket kell felkutatni, ahova a megszerzett karaktereket el tudjuk “raktározni”, hogy ne legyen annyira kemény az életük mindig.

A játék már tölthető IOS-re és Androidra. Linkeket azon nem mellékelnék, mert a keresőbe beírva hamar megtaláljátok, másrészről pedig ha nem kompatibilis netalántán a készüléketekkel, akkor amúgy nem listázódik ki. Mutatnék hozzá egy gameplay-t, ami alapján könnyedén leszűrhető, hogy érdemes-e bepróbálkozni vele.

Tovább…

Kommentáld!

2015 ősze az RTL Klub-nál

 
Beküldte: Kanyecc 2015 August 30, 13:06-kor a(z) Magyar hírek témába.

A comment:com adta az ötletet. (Ügyesek, innen a gratuláció nekik.) A lényeg, hogy ne csak az amerikai tévécsatornák műsorkínálatára koncentráljunk rá, hanem a hazaira is, ugyanis a magyar tévék is számtalan meglepetést tartalmaznak.

Cikksorozatunkat kezdeném az RTL Klub-bal. Azért velük, mert előálltak egy hajmeresztő húzással, ami alapvetően nem is az, mert a TV2 már előző évben meglépte, viszont ők is becsatlakoznak a kísérletezésbe. Manapság, akarom írni, mióta az m1 már nemzeti hírcsatornává érett mindegy melyik időben adjuk az esti híreket. A TV2 tavaly (vagy tavalyelőtt?) döntött úgy, hogy 18 órától egy bő órán keresztül fárasztja a magyar lakosságot napi aktualitásokkal. Nos, nyilván a hosszabb műsoridőt csak úgy lehetett kivitelezni, hogy átszabták a megszokott műsorkínálatukat. Ugyanezt vette fejébe az RTL Klub, nézzük náluk mik lesznek a változások.

2015. őszi műsorrend – hétköznap:

17:20-18:00 – Fókusz
18:00-18:55 – RTL Klub Híradó
18:55-20:00 – 1 perc és nyersz!
20:00-21:20 – Éjjel-nappal Budapest
21:20-21:55 – Barátok közt
21:55-22:50 – Esti sorozatok (Dr. Csont / Castle / Szulejmán / CSI)
22:50-23:20 – RTL Klub Híradó (ism.)

Az első, ami szemet szórhat, hogy a jól megszokott Híradó mögül eltávolították a Fókuszt, ami pontosan előbbit fogja felvezetni. Ez azért kellett, mert újra feltűnik az 1 perc és nyersz! című népszerű vetélkedőjük. Nyilván a két szappanoperát se lehetett elküldeni pihenőre, mert a nyári időben is többszörösen bizonyított, hogy megéri őket műsoron tartani. Ennek fényében 20 órától jön a szappanopera blokk, azaz a Barátok közt és az Éjjel-nappal Budapest. Az viszont, aki sorozatokat szeretné nézni, jó sokat várhat, ugyanis csak 22 óra körül kezdnek bele az elsőkbe. A felállás a következő: hétfőn Dr. Csontot, kedden Castle-t, szerdán Szulejmánt, csütörtökön pedig CSI: A helyszínelőket kapunk. Péntekre filmet rakta. Ezt követően jöhet az esti rövid híradó, majd pedig egy vegyes műszakú műsorrend.

Azért vegyes, mert keddenként visszatér a XXI. század, szerdánként a Házon kívül, csütörtökönként pedig a Brandmániával erősítik a kínálatot. Az éjszakai fennlévőknek további sorozatokat adnak, ez változó, nem sorolnám fel.

Szombatonként új szórakoztató műsorral rukkolnak elő. Szeptember 5-én startol a Vigyél el! című csajozós show Sebestyén Balázs műsorvezetésével, amit esti film követ. Vasárnap szintén a filmeké lesz a főszerep 19:55-ös kezdéssel, amit a Cobra 11-gyel vezetnek fel.

Beszéljünk a premier időpontokról, azaz inkább felsorolom, mert az egyszerűbb:

08.31. (hétfő): Egy perc és nyersz! – új évad
09.01. (kedd): Castle (Castle) – 5×20
09.05. (szombat): Vigyél el! – 1×01 / Gálvölgyi show – avagy játszd újra (spec)
09:12. (szombat): Gyertek át szombat este (Hollywood Game Night) – 1×01

Ezek azok, amikről tudok, nyilván ha előfordul, akkor a posztot frissítjük. Kommentekbe esetleg lehet jelezni.

Beszéljünk pár szót az új reality-kről. Leghamarabb a Vigyél el!-t kapjuk meg, amiről sixx blogger kolléga az alábbi kommentálta: „(…) az már a bevonulás alatt látszott a csajokon, hogy imádják a kamerát, és mindegyikükben megvan az a csipetnyi (na jó, nagykanálnyi) extrovertáltság, ami egy ilyen műsorban való szerepléshez elengedhetetlen.” – Ez alapján valljuk be, eléggé ígéretes mindentekintetben. A műsorvezető: Istenes Bence lesz. Az eredeti műsor a Taken Out címet viselte, amit az ausztrálok dobtak a piacra, majd a britek is hamar átvették Take Me Out címmel. A középpontjában: egy pasi áll, aki több körben bemutatja, milyen faszagyerek. A 30 nő, aki közül a végére egy marad egy pódiumon áll, és előtte egy gomb található. Ha valamelyik körben nem szimpi, akkor megnyomva ezt kiszáll a versenyből. A cél, hogy a végén egy maradjon. Ha viszont minden nő megnyomja a gombot, akkor a pasi mehet haza; ha végén egy marad, akkor pedig viheti haza a nőt a srác.

Kicsit később, Sebestyén Balázs műsorvezetésével érkezik a Gyertek át szombat este! című vetélkedő, amelyben két négyfős csapat méri össze tudását. A csapatokban 3-3 közismert személy és 1-1 néző kap helyet. Amelyik csapat nyeri a pénznyereményt, annak civil tagja viheti haza a gubát, ennyire egyszerű a felállás. Odakinn a Hollywood Game Night címen ismerhetitek.

A végére pedig egy plakát hozzá, forrás a fentebb említett: comment:com:

gyertek-at-szombat-este-poster

2 Hozzászólás

Plakátba zárva: Minority Report

 
Beküldte: Kanyecc 2015 August 29, 19:29-kor a(z) 2015/16 sorozatai,Vizuális egyveleg témába.

They see the future. She stops the crime.”

Már le van töltve a gépre és a tabletre, viszont még mindig nem jutottam el a Minority Report megnézéséhez, holott a pilot epizód felkerült az internetre. Bárki töltheti, sőt már nem is kell olyan sokat aludnunk az évadpremierig. Ezt várva mutatnék egy plakátot hozzá.

Minority-Report

Kommentáld!

Délutáni előzetes (3): The Blacklist – 3. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2015 August 29, 17:03-kor a(z) videó témába.

blacklist-s3

James Spader 2014-ben és 2015-ben is megszerezte a Golden Globe-on a dráma kategória legjobb főszereplőjének járó jelölését, bár egyik alkalommal sem sikerült díjra váltania. Az viszont példás, hogy tavaly az Emmy-díjátadón Cort Hessier elvitt egy díjat kaszkadőr szekcióból, illetve az ASCAP Film és TV Music Awards-ön is győztesnek választották Dave Porter-t. Egyelőre ennyit tud felmutatni a The Blacklist 2 évadot követően az NBC által a rangosabb díjátadók körében. Nem sok, de legalább krimi szempontból szép teljesítmény.

2015/16-ban más lesz? Vajon tud többet mutatni a 3. évad? 18-49 évesek körében 18%-nyit vesztett az előzőhöz képest, míg a teljes lakosságéban 10%-ot. A csavar viszont az, hogy még így is a legnézettebb sorozata az NBC-nek. A 2. szezonjával 2.35-ös demót produkált, míg a teljes lakosságban 9.51 milliós össz nézőátlagot. Mindegy, a lényeg, hogy megjött az új részek első sokatmondó ajánlója. Nézzük!


Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats