Emlékeztető: Wayward Pines – 2. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2016 August 29, 18:00-kor a(z) magyar ajánló témába.

Ma. 18:55-től az RTL Klub-on: Nyerő páros – 1×01.
Ma. 19:25-től a Tv2-n: Ezek megőrültek – 3×01.
Ma. 20:30-tól a Tv2-n: Star Academy – 1×03.
(Összefoglaló)
Ma. 21:00-tól a Fox-on: Wayward Pines – 2×01.
Ma. 21:50-től a Tv2-n: Star Academy – 1×04.
(Jelölés)

Nem kell csodálkozni. Jutott éppenséggel rá időm. Ha nem lenne a Wayward Pines 2. évadjának premierje, akkor talán elengedném a halálba ezt az emlékeztetőt, de mivel érkezik az új etap, új szereplőkkel és új ügyekkel, így megér egy potya cikket.

És a végére be tudom biggyeszteni a hazai kreatívját is legalább.

14089322_1285071511504238_40183173051588197_n

Kommentáld!

Secrets & Lies (US) – Kezdett a 2. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2016 August 29, 15:36-kor a(z) Secrets and Lies témába.

Kevésszer adatik meg, hogy beelőzzük az amerikai premiert, azonban az AXN ismét megcsinálta. A Secrets & Lies második évadja csak szeptember 25-én startol odakinn, azaz majdnem egy hónap múlva, azonban a magyar nézők már nézhetik a nyitóepizódot. Folytathatnám a sort azzal, miként ért véget az első évad, azonban kimaradt a szórásomból mind a 10 epizódja. Szerencsére az írók úgy álltak hozzá, hogy lehet kaszát kapnak, így elenyésző szálat hagytak levegőben, a többit mind lezárták. Tess-től azért rákérdeztem: Vesztettem-e bármit is a 10 rész hiányából fakadóan?, de a válasza az volt, hogy ne vicceljek, Juliette Lewis fanyarú tekintetén kívül semmit az égadta világon, viszont még az is olyan, mit inkább mindenki mellőzne az életéből. Nos, a legnagyobb lelki békével ültem le a dupla része elé, amit semmiképp se lehet egy The Night of… mellé helyezni, hiába lassú lefolyású nyomozós koncepció mindkettő.

Secrets.and.Lies.US.S02E01.HUN.HDTV.x264-HNZ.mkv_20160829_153556.455

Új évad, új sztori, mint ha antológiának lőtték volna be. A kapcsot pedig a nyomozónő adja. A történet középpontjában egy rejtélyes gyilkosság áll. Egy nő több emelet magasból zuhant le egy céges parti kellős közepén a tetőerkélyről. A nyomozónk egyből a férjet gyanúsítja – hiszen az esetek 90%-ban ő az elkövető –, a férj pedig azon töpreng bánatában, hogy kinek állhatott érdekében eltenni láb alól a kedvesét – akinél bedobják a legklisésebb fordulatok, nah mindegy, hagyjuk is. Összefoglalva, Andrea (Juliette Lewis) beleveti magát az ügybe a legnagyobb fapofával, ami nem csak a sorozat szereplőit akasztja ki, de a tévénézőt is. Az átívelő történet a címben olvasható két kulcsszó fogja tovább fűszerezni, hiszen egy nagy és befolyásos családban történt mindez, ahol a titkok és a hazugságok napi szinten jelen vannak.

Mint már említettem, a lassú lefolyású nyomozós ügyek közül tényleg csak az igényesebb fajtákért vagyok oda. Olyanokért, ahol láthatunk színészi alakításokat; ahol az operatőrök törekednek olyan beállításokkal dolgozni, amik szokatlanok az átlagnézőnek; ahol kellően érdekes az ügy; és ahol valamilyen módon azonosulni tudunk az áldozattal (jelen esetben a gyanúárnyékában lévő férjjel, aki sorra követi el a hibákat és ezáltal magára hívja a figyelmet). Nos, nem kertelek, mert a Secrets & Lies országos tévére bőven jó lesz (egy kaszára!), viszont egy prémium tévén olyan hamar elvérezne, hogy öröm lenne nézni.

Mik a bajok vele? Az íróknak nincs sok önálló gondolata. Pistike, frissen diplomázott szkriptíró elakadt, ezért felcsapja a „Hogyan csináljunk sorozat? alapjai” c. tankönyvet. Nagyjából ezt éreztem, amikor a 2×01-es részt végignéztem. Bedobták a legrosszabb kliséket, mint pl.: a meghalt nő terhes volt, és ezt a 2×02-es epizódban még egy hülye csavarral tovább fűszerezik. Természetesen főhősünknek balhés haveri társasága van, illetve azt se lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a titokból is a legrosszabbat írják a szkriptbe. Fel is merül a kérdés, hogy egy szappanoperát vagy egy minőségi drámát nézek, mert az érezhető határok nincsenek meg. Egy napi teleregényben elmennek ezek a húzások, gondolok a Barátok közt-re, de 2016-ban azért az ember szervezete másra éhezik. Értem én, hogy elhozhatjuk a „régi, bevált dolgokat”, (lásd: Stranger Things), de akkor tanuljuk meg úgy belemunkálni a projektbe, hogy az élvezhető, ne pedig zavaró legyen.

Secrets.and.Lies.US.S02E01.HUN.HDTV.x264-HNZ.mkv_20160829_153356.983

Nem lesz hosszú életű a Secrets & Lies berkeinkben. Hiába van a főszereplők között a Lost egykori sztárja, Terry O’Quinn, aki főhősünk „majd minden megoldódik” apját alakítja, még általa se fogok változtatni a végső döntésemen. És Mekia Cox-ot se feledjem már el, az ügyvédi végzettséggel rendelkező tesókát, aki remekül hozza a nyáladzó és idegesítő hangú karaktert. Próbáltam fejben összeszedni: Mi lehet a sorozat erőssége?!, de semmi pozitívumot se tudok megemlíteni, amivel hozzátettek volna az írók ezzel az ötlettel a tévézéshez. Ha esetlegesen nem lett volna második évad, akkor se hiányzott volna senkinek.

Jó, ez gonoszul hangozhat, de talán 2007-ben a Dirty Sexy Money társaságában biztosan jó mutatókat és lekötés faktort generált volna a sztori, viszont majdnem 10 évvel később már változtak a szokásaink. Ez ide nem elég. A kulcskarakterek között kérdéstelenül Andrea nyomozónő és John Warner apuka áll. Biztosan kettőjük viszi hátán majd a sorozatot. Előbbi az üveges tekintetével, utóbbi a higgadtságával.

Secrets.and.Lies.US.S02E01.HUN.HDTV.x264-HNZ.mkv_20160829_153339.478

Összegeznék. Az AXN-nek azért se kell félnie, hogy műsorukon a Secrets & Lies, mert a Blikk és a Bors még létező szennymagazin, ergo, az ilyen kisstílű átívelős sztorikkal meg lehet az olvasóikat fogni; azonban aki igényesebb nyomozós sztorira vágyik, az messze elkerüli. Hogy jót is mondjak, mert közben eszembe jutott, ott van a Criminal Minds: Beyond Borders, amihez képest tényleg kikapcsolódás és felüdülés volt. (Hamarosan írók róla is, mekkora egy sz*r lett ez a spinoffjuk is.) Szóval van nála lejjebb. Tényleg csak az a problémám vele, hogy 2016-ban és évadnyitó epizódnál ne nyúljunk már kapaszkodókhoz, mert nagyon degradálni tud. Hiába ordítja azt az írásom, hogy nem lett jó az első két rész, mégis visszagondolva azért foglalkoztat, mit dobnak be a későbbiekben; de csak is azért, mert köztudott tény, mennyire mazochista vagyok. Minden rosszban van valami jó, rá kell jönnöm: itt mi lehet az, mert alapvetően a színészi játékot nem lehet lehúzni. Tényleg felháborodtam csak ezen a pöcsölősségen, amit elénk dobtak.

This entry has a rating of 1.5

Kommentáld!

The Night of… – 5 rész távlatából

 
Beküldte: Kanyecc 2016 August 28, 0:00-kor a(z) Pilot témába.

Manapság kevesebb sorozatot nézek, így jobban meggondolom, hogy minek ülök neki. Nyilván ilyet egy SorozatGuru nem írhatna, de még sincs másképp. Minap azon agyaltam, melyik újoncnak adjak esélyt a bizonyításra. Sok jót olvastam a The Night of-ról. Most is előttem van FERCSA kollégám Facebook bejegyzése, miszerint „Hogy lehet ekkora sz.rba keveredni… yay”. Már fél hónapja kattog az agyam az írottakon, ezért eldöntöttem: belevetem magam az éjszaka történetébe. Előjáróban annyit érdemes tudni rólam, hogy a nagyon lassú tempójú nyomozós ötletek többsége hamar kihullik a sorból. Csak a legjobbak maradnak fenn a szitán, az pedig kétségtelen, hogy az HBO legújabb minisorozata az lett!

Screen Shot 2016-07-16 at 7.28.58 PM

A történet pofonegyszerűnek tűnhet, ezért gondolhatod azt, hogy akár veled is megtörténhetett volna. Szorgalmas, jó neveltetésű családból származó főiskolás srácot meghívják egy vissza nem térő buliba. Kapva a lehetőséggel elviszi otthonról apuci taxiját és beleveti magát az ismeretlen éjszakába. Az egyik utcasarkon útbaigazítást kérne – mert fogalma sincs hol van a hely, ahova mennie kellene –, amikor bepattan egy lány az autójába. Szimpatikus mivoltából adódóan kis furikázást követően a lakásán kötnek ki, ahol némi kábítószerezés és vadulás után egy felejthetetlen aktussal zárják az éjszakát. Később felébred a srác az alsó szinten, majd felmegy az emeletre elbúcsúzni a lánytól és összeszedni a dolgait, hogy útnak induljon haza, azonban őt már holtan, szétszurkálva találja az ágyon.

A sztori folytatását nem kell bemutatnom. Hibát hibára követ el, így elkapják a rendőrök egy véletlen igazoltatás kapcsán. Nah, de ki ölte meg a lányt? – …csak mert a srác nem emlékszik semmire. Szexeltek egy jót, után kidőlnek, majd egyiküket holtan találják. Az írók nyomatják is belénk az igazságszolgáltatás mérhetetlenül inkorrekt nézetét, azaz ítélkezz elsőre a látottak alapján, szard le a bizonyítékokat. Tényleg megszánjuk a fiút, hiszen annyira tökéletesen adja el magát, hogy – megcáfolhatatlannak tűnő – bizonyítékok ide vagy oda, biztosan felmentenénk, de ettől még a fentebbi kérdést meg kell válaszolni. Van egy holttestünk, viszont az elkövető nélkül nem teremtődik csak úgy oda.

960

Szerencsétlenül járt lelkiismeretes fiúnk sorsát tovább nehezíti az a tény is, hogy egy ún. „csúszómászó” védőügyvéd rábeszélteti magát a védelmére. Nyilván kap a lehetőségre a férfi, mert eddig csak piti ügyei voltak; olyanok, amikben prostik, visszaeső drogosok és más alja nép foglal helyet. A lényeg, hogy hamar lezáródjon az ügy, neki pedig a munkabére a zsebébe kerüljön. Tisztelete és tekintélye a szakmában alig mérhető, általában vele viccelődnek felsőbb körökben. Rosszul esik ez persze neki, ettől függetlenül megkeresi a pénzt mindenre, amire szüksége van. Ilyenkor a nézőben némileg betelik a pohár, hiszen ilyen bizonyítékokkal és ügyvéddel az életfogytiglan simán könyvelhető tény. Természetesen, az sincs kizárva, hogy mi van ha a drog hatása alatt történt mindez, és ezért nem emlékszik rá a srác?! – Nah igen, csak ez az a rész, amivel a néző se, és senki más se akar foglalkozni. Ártatlan és kész.

Nagyon jó volt a pilot lefolyása, üteme, és a különféle időzítése. Tényleg etetteti magát minden perce. Nem csoda, hogy csak az 5. epizódot követően tessékeltem megálljt, mert mindjárt a végére érek. Tetszik az is, hogy nem a feketéket a fehérekkel ütköztetik a bűnügyben, hanem egy sokkal jelentősebb konfliktust teremtenek azáltal, hogy a rendőrség által megítélt tettes: pakisztáni felmenőkkel is rendelkezik. Magyarán a rasszizmus helyett a terrorizmust hozzák fel, ami valljuk be: sokkal jellemzőbb a mai Amerikára por felkavarás tekintetében. Az újságok egyből címlappal hozzák le az ügyet, és tippel nagyobb prioritást kap minden érában, mint ha előbbiről volna szó. Pontosan azért csapott le rá látatlanban a piti kis védőügyvéd.

deer

Minden epizódjában a minisztorik remekül épülnek fel. A részek végére pedig hozzák a mára már kötelező cliffhangereket, de abból is az elgondolkodtató fajtákat. Ahogy haladunk előre, ahogy egyre több minden derül ki az ügy lefolyásáról, úgy válik szimpatikusból undorítóvá vagy éppen ellenkezőjévé egy-egy karakter. A végén csak a fejünkhöz kapunk és mindig megígérjük magunknak, hogy na most nem fognak becsapni, holott már régen megtették. Az átívelő történet, azaz a „Ki ölte meg valójában a lányt?” kérdés hídalja át az évadot, azonban sokkal többről szól a sorozat, mint a fiú elítéléséről vagy felmentéséről. A háttérben ügyvédek, rendőrök, halottkémek és egyéb besegítők magánéletébe és hivatásába láthatunk bepillantást. Szó szerint az „igazságszolgáltatás lassú malmának őrlése” az, amit írók bemutatnak nekünk. Egy CSI-ban már ennyi bizonyíték által rég elítéltek volna bárkit, azonban nem megy minden olyan gyorsan, mint az 1×1. Ez a sorozat másik mondanivalója.

Nagyszerű színészekkel dolgoznak. Számomra egyik se ismert, inkább totál átlagos mindegyik. A legjobban a rendőrőrs és az ott dolgozók nyerték el tetszésem. Tényleg olyan nagyszerűre sikerült a pilot, mint ha külső szemlélőként, megfigyelőként követtem volna figyelemmel a történéseket. Beleképzeltem magam a helyzetükbe. Tényleg ilyen mindennapjuk. A kezdésben mindenféle érzelmet átadtak a készítők. Izgulhattunk, bosszankodhattunk, higgadtságra íntettek és így tovább. Hiteles minden tekintetben a sztori. Ezt abból vonom le, hogy még az 5. részben is visszamennek a tetthelyre bizonyíték vadászat céljára. Tényleg csak a lassú kibontás áll jól ennek a történetnek. Mindez fix epizódba zárva.

960 (1)

Az operatőrökre mindenképp érdemes lesz kitérnem, akik szó szerint kutatták azokat a snitteket, amikkel még emlékezetesebb pillanatképeket menthettünk el a memóriánkba. A sok közül az egyik, amikor a fiút viszik be a sittre, szállnak ki a furgonból, és ahogy mennek be az épületbe egy pocsójából próbálják a bevonuló népet visszaadni nekünk. Mindez azért emlékezetes, mert profi módon csinálták, azaz nem kaptunk éles képet és mivel nem esett annyi eső, így hatalmas pocsolyát se, amibe minden visszatükröződhetett volna. Nyilván ezt a jelenetet fotós szemmel mértem fel, talán innen ez a fajta elvont szépség, amit lehet csak én tudok értelmezni, más észre se vette vagy behúzta bénázásnak.

Az első 5 rész abszolút hozta a lehengerlést. Nagyon jók a karakterproblémák, amiket előhoznak. Nagyon jól formálják a karaktereket, amikkel folyamatosan bizonytalanságban tartanak minket. Nyilván a sitt mindenkit megváltoztat, így főhősünket is, ám az 5. epizódban látott fősulis elítélt nem ugyanaz már a szememben, mint az, akit a pilotban láttam a taxiba beszállni, miután kilépett apuciék otthonából. Mindenképpen darálós a műfaja. A menet pont jó. Se nem túl lassú, se nem túl gyors. Remélem a hátralévő három részben se történik ilyen téren változás. Ha így lesz, akkor a nyár legjobb minisorozatát szállította az HBO.

This entry has a rating of 4.5

Kommentáld!

Plakátba zárva: Modern Family – 8. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2016 August 24, 18:55-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

A jelenkor legjobb családi komédiája.

Nyilván a kulcsszót oda kellett pakolnom, mármint a „családi” jelzőt, mert azért megkopott a Modern Family népszerűsége. Ettől függetlenül nem tudok szó nélkül elmenni a tény előtt, hogy ugyanazt a kikapcsolódást szállítja, mint 4 vagy 6 évvel ezelőtt. Változtak a szereplők, ezzel együtt a karakterek is. Nincs ezzel semmi probléma, máshol is megfigyelhető folyamat. Ne írjuk fel negatívumnak semmiképp se, hiszen próbál megfelelni a fix tényeknek (Phil-nek legyenek őrült ötletei, Gloria állandóan mondja és mondja a magáét, Alex jövő- és tudáscentrukus legyen, stb.), amikkel belopták magukat a színészek a szívünkbe. Nála barátkoztam meg legjobban a kamerába beszéléssel.

Nincs sok kérdésem felé, csak egy: Sikerül átbillennie az új évaddal a ló túloldalára és megújulnia olyan módon, hogy újra azt érezzem, mint 2-3 évaddal ezelőtt? – Nagyon remélem, bár ha nem, akkor se tágítok mellőle. Az biztos. Megszerettem. A hibáival együtt!

ModernFamily-S8

Kommentáld!

Promóképeken az Ash vs. Evil Dead 2. évadja

 
Beküldte: Kanyecc 2016 August 21, 17:31-kor a(z) Promo témába.

Hamar elreppent az Ash vs. Evil Dead 1. évadja. Abszolút szórakoztató kikapcsolódást nyújtott, hiszen Bruce Campbell hozta azt, amit anno a mozifilmeknél. Az íróknak is sikerült azt az agyamentséget tálalni, amiért szeretni lehetett. Minden ideális a folytatáshoz, amit most korábban kapunk meg, mint Halloween napja. A jelenlegi ütemterv szerint október 2-től érkeznek az új epizódok, amik tartalmaznak némi meglepetést is. Talán nem árulok el nagy spoilert, ha annyit említek, hogy egy olyan karakter tűnik fel, aki a filmben meghalt. Rob Tapert-ék ezzel a húzással akarnak nagy port kavarni, illetve kedveskedni a rajongók felé. Egy családtagról van szó, szívesen leírom kommentbe, akit érdekel!

Most azonban mutatnám a napokban netre került promóciós fotókat a 2. évadhoz. Előbb jöjjön egy csoportkép mindenkivel, aztán jöhetnek az egyéni fotók. Az évadnyitó rész a „Home” címet hordozza.

AshvsDeadEvil-S2-Promo_001

(A tovább mögött folytatódik a galéria az egyéni fotókkal. Klikk mindenképpen, ha várod a folytatást.)

Tovább…

Kommentáld!

Plakátba zárva: Supernatural – 12. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2016 August 21, 15:59-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Létezik olyan The CW-s sorozat, aminek immáron a 12. évadját várjuk. Belegondolni is durva, mert van ilyen! Igaz az első etapját még a WB csatorna szállította, aztán a UPN-nel való fúziójukat követően új otthonra lelt. Azóta kapjuk az etapjait idényről idényre. A hazai érában érdeklődés hol nagyobb, hol kisebb, de érzésem szerint most abban az időszakban tart, amikor nincs sok oka a félelemre. Talán azért mondom ezt ilyen bátran, mert nyakunkon a 250. epizódja, amit a 12×08-as rész keretében kapunk meg tél folyamán. Nem semmi! Sose hittem volna, hogy ilyen szép múltra tekinthet vissza. Sajnos mi a 4. évad felé kiszálltunk, és már nem is hiszem azt, hogy valaha visszatérünk, ettől függetlenül felnézünk a készítőkre és a színészekre, mert túlteljesítették az elképzeléseinket. Személy szerint csak 7-9 szezont láttam volna benne. Azért meg külön pacsi, amiért összedobtak neki egy jóféle plakátot. Amúgy se szokott kapni.

Supernatural_s12-poster

Kommentáld!

2016-os őszi műsorrend: vasárnap

 
Beküldte: Kanyecc 2016 August 20, 18:24-kor a(z) 2016/17 sorozatai,Hírek témába.

Bejelentett műsorrend: ABC | CBS | Fox | NBC | The CW

Napi leosztás: hétfő | kedd | szerda | csütörtök | péntek | vasárnap

Jól érzem, hogy péntek után a vasárnap az, ahova nem szeretnek sorozatokat tenni az amerikai országos tévék? ­– Mármint úgy érzem, mint ha csak töltelékekkel vagy veteránokkal töltenék fel, elég csak a Fox-ra pillantani, ahol elég régóta csak animációs komédiák kapnak teret, mással nagyon nem is szeretnének próbálkozni. Ha a hét utolsó napjáról beszélünk, akkor kedvezzünk a matiné kedvelőknek, a hír- és vicces műsorokért rajongóknak?!

Ez az egyetlen nap, ahol 19 órától sugároznak újdonságot. Tavalyhoz képest nincs a timeslotban változás. A Fox ismétléssel és a Bob’s Burgers-szel próbál alapozni, a CBS hírekkel, az NBC sporttal, míg az ABC vicces videókkal.

20 órakor már feltűnik egy-két dráma. Mindössze két változásról tudok beszámolni a 2015-ös őszhöz képest, hiszen a Madam Secretary timeslot költözése miatt az NCIS: Los Angeles próbálhat szerencsét, valamint a Brooklyn Nine-Nine helyére egy újoncot, a Making History-t pakolnak. Az ABC a Once Upon a Time-ot továbbra se mozgatja el. Hiába romlik a nézettsége évadról évadra, mégis úgy érzik, hogy ez számára a legmegfelelőbb zóna. A CBS által biztos vetélytársa számíthat az NCIS-franchise tagja miatt.

21 órakor is belenyúltak a tavalyi műsorrendbe. Egyrészről ide költözött a Madam Secretary, ami a finálézott The Good Wife timeslotját kapta, valamint az elkaszált Blood & Oil-t pótolja majd a Secrets & Lies 2. évadja. A Fox megtartott mindent.

22 óra után a CSI: Cyber-t váltja az Elementary a CBS jóvoltából, míg az ABC a Quantico­-val annyira elégedett volt, hogy nem nyúlt hozzá.

14 sorozat premierről beszélhetünk – ha az NBC-s sportot leszámítjuk –, amiből 5-nél történt módosítást 2015 őszéhez képest. Hogy okos húzást hoztak-e a tévécsatornák, azt nehéz ennyire korán megállapítani, de számomra az Elementary timeslot túlzás. Sokkal jobb helyet is találhattak volna neki.

Őszi műsorrendje a csütörtök estéknek:
*A dőlttel jelölt sorozatok és az újoncok új napon és/vagy új timeslotban!

19:00-tól:
ismétlés (Fox)
60 Minutes – 49. évad (CBS)
America’s Funniest Home Videos – 27. évad (ABC)
Football Night in America (NBC)

19:30-tól:
Bob’s Burgers – 7. évad (Fox)

20:00-tól:
The Simpsons – 28. évad (Fox)
NCIS: Los Angeles – 8. évad (CBS)
Once Upon a Time – 6. évad (ABC)
Sunday Night Football (NBC)

20:30-tól:
MAKING HISTORY – 1. évad (Fox)

21:00-tól:
Family Guy – 15. évad (Fox)
Madam Secretary – 3. évad (CBS)
Secrets & Lies – 2. évad (ABC)

21:30-tól:
The Last Man on Earth – 3. évad (Fox)

22:00-tól:
Elementary – 5. évad (CBS)
Quantico – 2. évad (ABC)

A tavalyi évadtálagok:

Érdekesség kedvéért összegyűjtöttem, hogy miként hoztak a 2015/16-os szezonban a vasárnapra került visszatérők. Akadnak olyanok, amik másik napról jöttek át, ezt tartsátok szem előtt.

America’s Funniest Home Videos  (ABC – S26) – 5.254M; 18-49-ben: 1.03
Once Upon a Time (ABC – S5) – 4.397M; 18-49-ben: 1.37
Quantico (ABC – S1) – 4.344M; 18-49-ben: 1.24
Secrets & Lies (ABC – S1) – 5.66M; 18-49-ben: 1.50

Bob’s Burgers (Fox – S6) – 2.288M; 18-49-ben: 1.05
The Simpsons (Fox – S27) – 3.999M; 18-49-ben: 1.74
Family Guy (Fox – S14) – 3.091M; 18-49-ben: 1.47
The Last Man on Earth (Fox – S2) – 2.747M; 18-49-ben: 1.15

60 Minutes (CBS – S48) – 11.382M; 18-49-ben: 1.65
NCIS: Los Angeles (CBS – S7) – 8.686M; 18-49-ben: 1.32
Madam Secretary (CBS – S2) – 10.097M; 18-49-ben: 1.20
Elementary (CBS – S4) – 5.739M; 18-49-ben: 0.96

Kommentáld!

Jövő héten startol a Star Academy

 
Beküldte: Kanyecc 2016 August 20, 12:57-kor a(z) hazai marketing témába.

Te mit teszel meg az álmaidért?

Ezt a kérdést a TV2 is felteheti magának, mert most úgy érzem, hogy összeszedett műsorrenddel várja a nézőit ősszel. Nyilván a siker érdekében kellett áldozatot hozniuk, ami tulajdonképp a Jóban Rosszban száműzését jelenti a SuperTV2-re. (Szó sincs áldozatról, inkább okos döntésről! Egyébként 11 év után kerül új helyre, ami nem semmi. meglépés.)

A Star Academy olyan, mint ha egy tehetségkutatót az iskolakezdéssel és valóságshow-val ötvöznének. Miért? Az augusztus 27-én startoló beköltözős tehetség felfedező egyből egy dupla estés beköltöző adással startol, hogy aztán a hétköznapokon jöjjenek a napi beszámolók, azaz “Mi történt az előző nap?”, “Hogyan zajlanak az alapok megtanulásai?”, és a többi… Aztán szombatonként egy eléggé nagy lélegzetű élőshow-val állnak elénk, ami 18:50-től 22:20-ig tart. Nyilván az elején könnyű lesz kitölteni a műsoridőt, a végére azonban már egyre nehezebb. (Vasárnap azért nincs Star Academy, mert szeptember 11-től jön a Sztárban sztár új etapja.)

A zsűribe nagy neveket sikerült leszerződtetniük. Engem Pásztor Annával vonzottak be, de mellette még helyet foglal Keresztes Ildikó, Király Viktor és Vastag Csaba is. A műsorvezető páros személyében: Ördög Nórát és Majkát vélhetjük felfedezni. A fődíj 24 millió forint lesz, illetve az a tudástár, amit az akadémia végére elsajátítanak.

Mutatnám a zsűritagokhoz készült plakátokat. A képekre kattintva nagyban is láthatjátok.

StarAcademy_CLP_VIKTOR StarAcademy_CLP_ILDIKO
StarAcademy_CLP_CSABA StarAcademy_CLP_ANNA

Kommentáld!

Promóképen a Westworld

 
Beküldte: Kanyecc 2016 August 20, 12:05-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

A Westworld kapcsán elég csak Jonathan Nolan megemlítenem, és kb. mindenkinek kapcsol az agya, hogy basszus, az ősz egyik legvárósabb HBO produkciójáról beszélünk személyében. És tényleg, mert olyan nevekkel és alappal rendelkezik, ami kéretteti magát. A jövőben játszódó történet középpontjában: egy vidámpark áll, ahol emberbőrbe bújtatott androidok vannak, amiken az emberek kiélhetik minden vágyuk – leginkább a piszkosabb fajtákat, amiket a valóságban nem tehetnének meg következmények nélkül. A pilotban sztorija egy sheriffnek beállított android meghibásodásáról szól, aki a látogatókra támad.

A készítők között nem csak Nolan kap helyet, hanem J.J. Abrams is. A szereplőgárdában: Anthony Hopkins, Ed HarrisEvan Rachel Wood, James Marsden, Thandie Newton, Jeffrey Wright, Tessa Thompson, Sidse Babett Knudsen, Jimmi Simpson, Rodrigo Santoro, Shannon Woodward, Ingrid Bolsø Berdal, Ben Barnes, Simon Quarterman, Angela Sarafyan, Luke Hemsworth és Clifton Collins Jr. foglal helyet. A start október 2-án lesz, ez elé pedig mutatnák 20 igenjó promóképen.

Westworld-S1-promo-pics_01

 

(A tovább mögött folytatódik a galéria.)

Tovább…

Kommentáld!

Hazai kreatív: Harley és a Davidson fiúk

 
Beküldte: Kanyecc 2016 August 19, 13:37-kor a(z) hazai marketing témába.

Álmodozók. Lázadók. Legendák.

Nem sokkal az amerikai premiert követően a hazai Discovery Channel is műsorára tűzi a csatorna legújabb fikciós saját gyártású minisorozatát, a Harley & Davidsons-t. A történet igaz alapokon nyugszik. Ergo, mindenidők legszebb motorjának (?) megszületését öleli fel. A szereplők sorában olyan színészek tűnnek fel, mint pl.: Michiel Huisman (Game of Thrones), Robert Aramayo (Game of Thrones) és Bug Hall; de persze lesz bőven mellékszereplő is (Wilson Bethel, Dougray Scott, Annie Read, Stephen Rider, Jessica Camacho, stb.). Odakinn három estét event formájában kerül terítékre szeptember 5-től, míg idehaza szeptember 18-ig kell várnunk a premierjére. A slusszpoén pedig, hogy másfél órás részekkel számolhatunk.

HarleyandtheDavidsons

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats