A Demogorgon maszkja

 
Beküldte: Kanyecc 2016 December 31, 17:39-kor a(z) Kulisszák mögött témába.

Kétségtelenül tévés történelmet írt a Stranger Things. A Netflix nyári üdvöskéje olyan anyagot szállított, amit öröm volt nézni, mert minden benne volt, ami a gyerekkoromat meghatározta. Talán az se véletlen, hogy világ és Amerika szerte is rá kerestek a legtöbben. A sorozat főgonosza, a párhuzamos világból érkező Demogorgon. – Nyugi, ezzel semmit se spoilereztem el. Természetesen húsvér embert maszkíroztak be erre a szerepre, amit Mark Steger játszhatott el. A netre csak most publikált a Spectral Motion (ők voltak a kreatív kitalálói) fotókat, hogy miként is zajlottak a szörny megvalósításának munkálatai. Ezt osztanám meg veletek a folytatásban.

stranger-things-demogorgon-bts-001

(A tovább mögött folytatódik a galéria.)

Tovább…

Kommentáld!

2016-os év a Google mércéjével

 
Beküldte: Kanyecc 2016 December 31, 16:37-kor a(z) Listamánia témába.

Órák múlva újabb esztendőt tudhatunk magunk mögött, ami egyben a midseason kezdetét is jelenti. Sokak január 1-jét a Sherlock-kal azonosítják, hiszen hosszabb szünet után folytatódik a detektív kalandozása újabb részekkel. Mielőtt ez megtörténne, azt mondom listamániázzunk. 2016-ban már csak egyet fogok hozni nektek, a Google-ét, melyben arra kaphatjuk meg a választ, hogy Mire keresett az ember a TV-s szekcióban? Engem érdekel az ilyen, hiszen megint hozhatnám a sablon dumát, mely szerint ez is egyfajta elismerést gyűjtő szegmens. Amire vagy Akire a legtöbben keresnek, az bizony nézettséget és bevételt generál. Nos, a kérdés adott, már csak a válasszal vagyok adós.

Első körben mutatnám azt a listát, ami világméretű, tehát erre keresett a Föld népe 2016-ben:

01. Stranger Things (Netflix)
02. Westworld (HBO)
03. Luke Cage (Netflix)
04. Game of Thrones (Netflix)
05. Black Mirror (Netflix)
06. Fuller House (Netflix)
07. The Crown (Netflix) / 08. The Night of (HBO) / 09. 太陽 的 後裔 / Descendants of the Sun (dél-koreai KBS2) / 10. Soy Luna (argentin Disney)

A Netflix és az HBO osztozik a TOP10 80%-án. Nem semmi. Várható módon minden papírforma szerint történet a Google-nél, hiszen a Stranger Things-nek akkora kritikai visszhangja volt, hogy aki még nem is akarta megnézni, az is rákeresett: mi a szösz ez. Az dobogó második fokán az ősz sorozata, a Westworld zárt. Megint csak számítani lehetett a sikerére. Talán, ami egy kicsit meglepett, az a Game of Thrones dobogóról való lecsúszása, ami arra ad következtetni, hogy a produkciót körül ölelő hype egyre csak csökken.

A futottak még… részlegben jó látni a The Night of…-ot, ami részemről a 2016-os év TOP3-jában simán helyet foglal. Meglepett a Luke Cage népszerűsége, amit a Marvel-láznak tudhatnék be legfőképpen. A lista végén egy dél-koreai és egy argentin ötlet is helyet foglal – utóbbi a magyaroknak se lehet ismeretlen, mivel szeptember 5-én mutatták be idehaza. Mutatnék hozzá egy előzetest, aki kedvet kapna hozzá, keresse a neten!

Szűkítsük a listát, most foglalkozzunk csak a jenkikkel:

01. Stranger Things (Netflix)
02. Making a Murderer (Netflix)
03. Fuller House (Netflix)
04. Westworld (HBO)
05. The People v. O.J. Simpson: American Crime Story (FX)
06. Game of Thrones (HBO)
07. Luke Cage (Netflix) / 08. American Horror Story (FX) / 09. Lip Sync Battle (SpikeTV) / 10. Dancing with the Stars (ABC)

Jó látni, hogy a lista csak részlegesen ismétlődik. Az USA-ban is a Stranger Things volt a legkeresettebb sorozat 2016-ban. Sőt, folytatnám… A dobogó mindegyikét fokán Netflix produkció foglal helyet, ami ejha! Tényleg ennyire túlnyúlt az HBO-n egy stream oldal? Minden jel erre ad következtetni. És igazat kell adnom magamnak, mivel a Game of Thrones lufija leereszteni látszik, hiszen a Westworld-re többen kerestek. Nyilván az újdonság és az egyediség is közrejátszik, de a tény az tény. Az FX-nek is feltűnik két ötlete.

A magyarok keresései:

Miután már tudjuk, hogy a világ népe és a jenkik mire kerestek 2016-ban a tévés szekcióban, nézzük meg a magyarokat. A listából sok minden leszűrhető, így előbb mutatnám a sokkoló tényeket, mert tényleg felesleges előre ellőni a poénos valóságot.

01. X-Faktor (RTL Klub)
02. Való Világ 8 (RTL II)
03. Star Academy (Tv2)
04. Ádám keresi Évát (Viasat3)
05. Nagy Duett (Tv2)
06. Nyerő Páros (RTL Klub)
07. Farm (RTL Klub) / 08. A Dal 2016 (DunaTV) / 09. Édes Élet (SuperTV2) / 10. Sztárban Sztár (Tv2)

A dobogóra felkúszott a Tv2 legdrágább bukása, a Star Academy. Meglepetés még sincs az arcomon, mert jómagam is a különféle hazai oldalakról informálódtam: miként hanyatlik, miként válik a földdel egyenlővé. A csatorna számára ez az a lista, ahol a SA sikereket ért el, ugyanis sokkal többen kerestek rá, mint a Sztárban Sztárra vagy az Édes Életre. Maradva a Tv2-nél, az is meglepetés, miszerint az év legnézettebb showműsorát a Nagy Duett lenyomta a Google-mércéjében. Ezért mondom állandóan, hogy a nézettségi mutatók egy dolog, de ha az internet népe kellően fel tudja kapni, akkor bizony muszáj folytatni. Lásd: Jersey Shore, ami egyik pillanatról a másikra vált népszerűvé.

Természetesen az RTL Klub nyerte az esztendőt az X-Faktorral, amit a Való Világ követett. Itt már torz mutatókról beszélhetünk, mert a siker nem egyenlő a minőséggel. Mindkét produkcióról ordít a fáradság, mégis a csatorna addig adagolja a magyar emberekbe, míg azok szervezete teljes mértékben ki nem löki magából. Az viszont tény, hogy a butítást szeretjük. Való Világ a dobogón, ahogy a beköltözés ripacskodás is az SA személyében, de a 7. helyre bekúszott a Farm is, ahol megint csak minden volt az értelmiségen kívül.

A listából más is leszűrhető: nem befolyásol minket a jenki sorozatgyártás. Hiába imádják idehaza több ezren/millióan a The Walking Dead-et, a Trónok harcát vagy a Westworld-öt, ezek a produkciók nem kerültek a TOP10-be, de tippre még a TOP20-ba se találnánk.

Kommentáld!

Téli szünetre megy a Heti Hetes

 
Beküldte: Kanyecc 2016 December 31, 13:45-kor a(z) Magyar hírek témába.

Aki látta a december 25-i adást, annak nem lesz új az infó. Részemről a pótlás tegnap sikerült, így mondanám a benne elhangzott lényeget: az év utolsó adását szilveszter napján, azaz ma 23 órakor kapjuk meg. Ez lesz a 669. számszerűsítve. Ezt követően kisebb szünetre vonul. A következő adás 2017. március 3-án lesz a megszokott időpontban. Tehát három hónapot várnunk kell a folytatásra. Az RTLII-nél rákérdezünk majd, hogy mire fel ez a fajta „szünetre küldés”, hiszen nem túlzottan szokásuk az ilyen.

Már csak azért sem, mivel a 2015/16-os idényben a Heti Hetes szeptember 9. és június 5. között minden héten jelentkezett új adással. Ehhez képest 2016/17-ben a start október 16-ra csúszott, azaz egy hónappal későbbre, mint a megszokott.

Kommentáld!

Katharine McPhee @ Da Man magazin, 2016

 
Beküldte: Kanyecc 2016 December 31, 13:15-kor a(z) cukorfalat témába.

Az évet mindenképpen egy cukorfalat rovatos bejegyzéssel szeretném lezárni – persze még tervezek mást is megosztani veletek, de ez az, ami nem maradhat el, szóval szépen magyarosan: kezdeném a „lényeggel” a napot.

2012-ig nem túlzottan voltam képben, hogy ki is valójában Katharine McPhee. Volt egy-két filmes szerepe – egyiket se láttam. A Smash hozta meg a várt áttörést életében, ami igaz rövid ideig tartott, viszont a tévés szakma felfigyelhetett szépségére. Oly annyira, hogy utána a Scorpion-ban kapott főszerepet, amit még mindig könnyedén eladnak a CBS nézőinek. Na jó, hogy könnyedén-e az már egy másik dolog, mert 25%-ot esett a 2015/16-os idény mutatóihoz képest, amivel erősen a középmezőnyben foglal helyet házon belül. Nyilván aggodalomra semmi okunk, mert van nála rosszabb, de azért még se kiemelkedő, mint egy újoncként bemutatkozott Bull.

Katharine díjazottság tekintetében nem sok mindent tud felmutatni, hiszen három jelölést szerzett a Smash-sel, míg a Scorpion-nal egyet sem. Cseppet sem hiszem, hogy számára ez az a dráma, ahol befuthat, majd a következő talán kiemelteti. Addig maradnak a magazinfotók, amik éltetik más erényét, a szépségét, mert azért 32 évesen elég jól fest.

katharine-mcphee-for-fa-man-magazine-2016_4

A tovább mögött folytatódik a galéria! Mindenképpen megérdemel egy kattintást.

Tovább…

Kommentáld!

Esti előzetes (2): Sleepy Hollow – 4. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2016 December 30, 20:40-kor a(z) videó témába.

November vége óta hivatalos a Fox téli menetrendje. A Rosewood némileg hányattatott sorsra kerül (jöhet a „jobbat érdemelne” felkiáltás…), ugyanis költözik a Sleepy Hollow mellé péntek estére, hogy együtt erősítsék a napot. Szerintem remek párost alkothatnak, mert mindkét produkciónál a jókedv – a maga módján – jelen van. Másrészről, hétköznapok utolsó napjára illő misztikus drámát pakolni. Lásd: az NBC se tesz másképp a Grimm esetében, de egykor a The CW is itt adta a Supernatural-t, míg rosszabbul teljesítő sorozatot nem talált. Lényeg a lényeg, akár még bejöhet a húzás, akkor pedig ők fognak mosolyogni. Mutatnám az érkező etaphoz kapcsolódó ajánlót. Folytatni kéne, sajnos a 2. évadnál megtorpantam.


Kommentáld!

Esti előzetes (1): Chicago Justice

 
Beküldte: Kanyecc 2016 December 30, 20:28-kor a(z) videó témába.

Számomra hihetetlen az, amit Dick Wolf letett az elmúlt 30 évben asztalra. Ez a fószer valami elképesztő. A Law & Order-franchise-ból is kisajtolt egy szép mennyiséget, azonban mindezt félretette és megalkotta a Chicago-franchise-t, melynek negyedik tagját várjuk a képernyőre a Chicago Justice személyében. És ha perverz módon belegondoltok, mindezt tovább tudja vinni más városokba is spinoff megvalósításban. Nem semmi. Témájának tekintetében: jogi drámára készüljünk, ami a Law & Order is valójában, szóval az alma nem esett messze a fájától. Simán kinézem a sikerét, már csak a franchise mivoltából eredően. A főszereplők sorában: Carl Weathers-t, Philip Winchester-t, Jon Seda-t, Monica Barbaro-t és Joelle Carter-t vélhetitek felfedezni. Nyár óta nem kaptunk friss ajánlót, így mutatnék hozzá egyet.


Kommentáld!

Plakátba zárva: Legion

 
Beküldte: Kanyecc 2016 December 30, 18:02-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Évekkel ezelőtt mekkora kulcsszónak számított az, ha egy csatorna valamit „premier után 24 órával” műsorára tudott tűzni. Manapság ezt snassz tényként kezeljük, hiszen szeretnénk mindezt állandósítani a legtöbb tévécsatornánál. A kisebb kábeles adók, mint a Fox és az AMC azon van, hogy mihamarabb elhozzák az amerikai sorozatpremiereket. A Legion esetében sincs ez másképp, ami előbbi kínálatában tűnik fel 24 órával a jenki bemutatót követően. A hazai címnek a Légiót kapta, a premiernap pedig február 9-re esik. Igazából 1 napot se kell várnunk, mivel az idő eltolódás miatt a hajnali 3 és az este – várhatóan – 10 között még annyi sincs.

A lényeg, hogy a Marvel-univerzum újabb taggal bővül, amit most az FX szállít. A Netflix nagyon belenyúlt, valami hasonlót remélnek erre felé is. Plakátja számomra olyan, mint „az extasy az emberre gyakorolt hatását” bemutató reklámnak.

legion-poster

Kommentáld!

2016 legtöltöttebb sorozatai

 
Beküldte: Kanyecc 2016 December 29, 20:16-kor a(z) Listamánia témába.

Előzmény: 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009

2016 is sok meglepetéssel büszkélkedett a sorozatgyártás terén. Jött sok ígéretesnek tűnő pilotötlet, kicsit kedvesebb lelkesítő előzetes, illetve néhány olyan sorozatévad, amire senki sem tudott nemet mondani. Miben mérik egy sorozat sikerét? – Jogosan tehetnénk fel a kérdést, de értelmes választ aligha kapnánk, ami minden fél számára kielégítő és elfogadott. Valahol a nézettségre esküsznek, valahol a különböző célközönségi mutatókra, valahol a torrentről való töltöttségre, valahol pedig a social network világában történi beszéltettetésre. Bármelyikre is helyeződjön a hangsúly, olyan produkciót úgy se találunk, ami mindegyiket egyaránt lefedi. Ezzel nincs is baj, hiszen így lehet különféle versenyhelyzeteket teremteni.

Nos, félre a mellébeszéddel, hiszen órákon keresztül tudnám mesélni, mennyire telt a tévés világ. Helyette foglalkozzunk a TorrentFreak.com weboldal éves listájával, miszerint a torrent népe mit töltött 2016-ban a legintenzívebben?!

…Trónok harcát meg The Walking Dead-et! Ami jó, az kell a népnek… Na jó, hagyjuk egy ezt a szar szöveget, mert nincs igazság benne. Az a harci helyzet, hogy a TOP3-ban nem sok változás történt. A kétharmada változatlan, viszont a dobogó alsó fokára felkerült egy újonc, ami megbeszélgettette ősszel a tévés közönséget. A Westworld-ről volna szó, ami jogosan taszította le a trónról a túl hype-olt és megfáradt Agymenőket. Előbbi kettőről már nem tudnám ugyanezt szívből leírni. Inkább csak azért töltik, mert már tölteni kell.

A TOP 4-5-ben is akad változás, hiszen a The Flashahogy a nézettségi mutatók is bizonyítják – közkedveltebbé vált az Arrow-hoz képest. Fura, hogy a The CW sorozatai ennyire bekebelezik a tévézőket. Sehogy a TOP10-ben egy Netflix-es Marvel-széria. Nyilván az is tölthető, hiszen felkerül a netre, mégis elmarad hozzájuk képest.

A lista tartalmaz még két meglepetést. Az egyik a The Grand Tour az Amazon részéről. Ez hogy került oda? Fingom sincs, de felteszi a keresztkérdést, hogy a 11. helyen lévő mennyivel maradt le tőle? Tippre, nem sokkal. Illetve a Lucifer, ami beérett az 1. évadjával.

Íme a lista:

01. Game of Thrones (HBO) – stagnált
02. The Walking Dead (AMC) – stagnált
03. Westworld (HBO) – újonc
04. The Flash (The CW) – 2015-ben 5. helyen zárt
05. Arrow (The CW) – 2015-ben a 4. helyen zárt
06. The Big Bang Theory (CBS) – 2015-ben a 3. helyen zárt
07. Vikings (History) – stagnált
08. Lucifer (Fox) – újként a TOP10-ben
09. Suits (USA) – 2015-ben a 10. helyen zárt
10. The Grand Tour (Amazon ) – újonc

 

3 Hozzászólás

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2016 December 29, 16:11-kor a(z) Hírek témába.

 • A Tv2 is belekóstol a főzős reality-k világába, ezért elindított egy „jelentkezz” felhívást, miszerint keresik az év shéfjét. A showműsorról keveset tudni, de a cím már adott, ami a Séfek séfe lett.
 • A Sony által készült Cruel Intention rebootját a halott pilotötletekhez sorolják. Nemrég derült ki, hogy hivatalosan is elhalt a projekt.
 • Az NBC latin komédiával próbálkozna 2017-ben. A főszereplők sorában: Cheech Martin, Paul Rodriguez Sr. és Paul Rodriguez Jr. foglalna helyet.
 • Brendan Gleeson és Harry Treadaway főszereplésével érkezhet Stephen King egyik újabb kötetének, a Mr. Mercedes-nek a feldolgozása. A showrunner-i székben David E. Kelley lenne. A történet középpontjában: egy gyilkos áll, aki egy nyugdíjba vonult nyomozót zaklat leveleivel, hogy kapja el, mielőtt lecsapna újra. Előzőleg Anton Yelchin csatlakozott a produkcióhoz. Jack Bender (Lost) a rendezésért felelhet. Start: 2018-ban a DirecTV műsorán. 10 részes lesz.
 • A Starz elkaszálta a Blunt Talk-ot.
 • Melanie Griffith csatlakozott a The Path 2. évadjába, mint vendégszereplő.
 • Samantha Bee vendégként lesz látható a The Detour 2. évadjában. A széria február 21-én tér vissza a „The Reset” című epizóddal.
 • Michael Stuhlbarg, Scoot McNairy, Shea Whigham, Karan Soni, Fred Melamed és Thomas Mann főszereplésével érkezhet a Fargo 3. etapja. A forgatás 2017 januárjában zajlik, várhatóan az év második felében kapjuk meg.
 • A kanadai CBC berendelte a Kim’s Convenience 2. évadját. A döntés hátterében a remek nézettség áll, ugyanis átlagban 933 ezren nézték a 13 epizódját, aki korrekt. Visszatérés 2017-ben, szintén 13 résszel.
 • Január 25-én debütál a CTV műsorán a Cardinal című sorozat. A 6 epizódos krimi főszereplője: Billy Campbell és Karine Vanasse, illetve Deborah Hay, Alanna Bale, Glen Gould, David Richmond-Peck, Gail Maurice, John McCormick, Kristen Thomson, Brendan Fletcher és Allie MacDonald lesz. A szkriptet: Aubrey Nealson készítette. A történet alapját: Giles Blunt által írt Forty Words for Sorrow c. regény adja. A sztori: egy 13 éves lány eltűnésének ügyére fókuszál.
 • Január 4-én tér vissza a CTV-re a Match Game új etappal, azonban február 15-én csatornát vált, onnantól már a CTV Two-n nézhetik a nézői.
 • Csak tavasszal tér vissza a CTV kínálatába a Saving Hope utolsó évadja, valamint a The Amazing Race Canada.
 • A Netflix zöld utat adott a Fuller House 3. évadjának.
 • Bryan Fuller szájából olyan hangzott el, hogy szívesen készítene egy The Silence of the Lambs minisorozatot. Idehaza: A bárányok hallgatnak c. lehet ismerős a mozifilm. Nyilván semmi szkript nincs, ez csak egy megnyilvánulás volt részéről, amire lehet, hogy a közeljövőben valamelyik stúdió vagy tévécsatorna ráugrik, hogy „akkor hajrá”, hiszen a Hannibal-t is imádtuk minden téren. Meglepődnék, ha ennyiben maradna az egész.
 • Február 24-én startol a Vice 5. évadja az HBO-n.
 • Az ausztrál ABC berendelte a The Ex-PM második évadját. Talán azért is annyira meglepő a döntés, mivel tavaly novemberben volt a finálja a komédiának.
 • James Kyson vendégszereplője lesz az Elementary 5. évadjának.
 • Michelle Mitchenor és Richard Cabral neve olvasható a Lethal Weapon 1×12-es részének vendéglistáján.
 • Megan Fox ott lesz a New Girl 6×13-as epizódjában.
 • Gladys Knight beugrik a Star 1×04-es részébe, mint vendégszereplő.
 • Sam Huntington a Rosewood 2×12-ben lesz látható.
 • Craig DiGregorio távozik az Ash vs Evil Dead készítőgárdájából, ahol showrunner-i pozíciót foglalt el. A helyére Mark Verheiden kerül.

Kommentáld!

Plakátba zárva: The Good Fight

 
Beküldte: Kanyecc 2016 December 21, 18:53-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

A 2017-es esztendőben újabb online videótár mutatkozik be, ami eddig is létezett, csak éppen a nézőknek sok újdonsággal nem rukkolt elő. Jövőre viszont változást hoz a CBS All Access, avagy rövidebben CBSAA – csakhogy szokjuk a rövidítést, ha már a külföldi oldalak belekezdtek a hosszabb nevének a lecsípésébe.

Nos, az már biztos, hogy a Star Trek: Discovery és a The Good Wife-spinoffja, a The Good Fight itt fog bemutatkozni. Nyilván kisebb költségvetésről beszélhetünk, mint ha országos tévére hozták volna, azonban az anyacsatorna nem szeretné egyből rossz élményekkel kezdeni az „újkorszak hajnalát”, ezért mindkettőhöz országos premiert is dob. Utóbbi február 19-én debütál mind a CBS, mind a CBSAA kínálatában, annyi lesz mindössze a különbség, hogy az új epizódok már csak a webes szolgáltatásban lesznek elérhetők. Előfizetőket szeretnének szerezni, ezt pedig némi mézesmadzag elhúzással tudják megteremteni. Teljes mértékben adja magát, hogy mi a teendő, milyen lépéseket kell tenniük annak érdekében, hogy az All Access felemelkedjen a későbbiekben egy HBO GO vagy más stream szolgáltatás súlycsoportjába.

10 epizód már biztos a The Good Fight-tal kapcsolatban, ahogy az is, miszerint Robert King, Phil Alden Robinson és Michelle King viszi hátán a produkcióit, ahova becastingolták: Bernadette Peters-t, Christine Baranski-t, Cush Jumbo-t, Delroy Lindo-t, Erica Tazel-t, Justin Bartha-t, Paul Guilfoyle-t, Rose Leslie-t és Sarah Steele-t. A sztori: egy pénzügyi botrányra teszi a fókuszt, ami tönkre tesz egy fiatal ügyvédet. Miután maga mögött hagyja a Lockhart & Lee-t, csatlakozik Lucca Quinn chicago-i ügyvédi cégéhez, ahol ismét megpróbálkozik helyre rakni életét és igazságot tenni.

Mutatnám a sorozat főkarakterire fókuszáló plakátot.

thegoodfight-poster

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats