Emlékeztető: Elfeledve | A braai mestere 4. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2017 September 26, 19:56-kor a(z) magyar ajánló témába.

Ma. 21:55-től az AXN műsorán: Absentia – 1×01.
Ma. 22:25-től a ChiliTV műsorán: Ultimate Braai Master – 4×01.

Újabb olyan premierről számolhatunk be, ami megelőzi az amerikait. Az AXN este fogja műsorára tűzni a Sony legújabb saját gyártású produkcióját, melynek egyik főszereplője a Castle-ből ismerté vált Stana Katic. Mellette Ralph Ineson neve se lehet ismeretlen, főleg annak, aki a Trónok harcát nyomon követte, illetve mondhatnám még a Harry Pottert is, ha film szériák is játszanak.

A történet egy FBI ügynöknőre fókuszál, aki egy sorozatgyilkos üldözése közben eltűnik. A csavart az adja, hogy 6 évvel később, nulla emlékezettel előkerül – miután már mindenki feldolgozta lehetséges halálát. Férje azóta újraházasodott, kollégái se állnak a pártjára és még egy újabb gyilkossági ügybe is kavarodik, csakhogy meglegyen a hab a tortán. Nyilván a történet főkérdése, hogy mi történt az alatt a 6 esztendő alatt, amit mindenkitől távol élt meg, visszanyeri-e emlékezetét, valamint régi életét.

Kicsit ásítósnak hangozhat mindez, de valószínűleg a helyszín atmoszférája adja meg az egésznek az íz világát – adunk mindenképp neki esélyt.

Ha valaki egy jó szabadtéri főzős reality-t akarna nézni, akkor viszont kapcsoljon a ChiliTV-re, mert csatornapremier formájában folytatódik szünet nélkül a 4. etappal A braai mestere. Igaz, itthon már a Travel Channel jóvoltából leadásra került, de aki arról lemaradt, az most pótolhatja. Egyébként, aki napiban nem tudja nézni (mert hétköznap esténként adják), az klikkeljen a csatorna hivatalos weboldalán sorozattagjére, ide, ahol visszanézhetőséget biztosítanak egy etapra.

Kommentáld!

Emmy 2017 – A főkategóriák nyertesei

 
Beküldte: Kanyecc 2017 September 24, 18:07-kor a(z) díjátadók témába.

Mandatory Credit: Photo by Invision/AP/REX/Shutterstock (9065802c) Host Stephen Colbert performs at the 69th Primetime Emmy Awards, at the Microsoft Theater in Los Angeles APTOPIX 2017 Primetime Emmy Awards - Show, Los Angeles, USA - 17 Sep 2017

2010/11 – Jane Lynch (Fox) – 12.44 millió
2011/12 – Jimmy Kimmel (ABC) – 13.26 millió
2012/13 – Neil Patrick Harris (CBS) – 17.63 millió
2013/14 – Seth Meyers (NBC) – 15.59 millió
2014/15 – Andy Samberg (Fox) – 10.373 millió
2015/16 – Jimmy Kimmel (ABC) – 9.686 millió
2016/17 – Stephen Colbert (CBS) – 9.576 millió

Ismételhetném önmagam, hiszen tavaly pont arról számoltam be, hogy egyre kevesebb odafigyelés jut a tévés Oscar-ra, és ez 2017-ben sem változott. Az emberek többségét nem érdekli, hogyha egy általa kedvencnek ítélt sorozat elismerést nyer vagy hoppon marad, hiszen manapság már egyáltalán nem mérvadó „kinek hány méter”.

Múlt vasárnap lezajlott 69. alkalommal az Emmy Awards, ahol egyes kategóriákban a papírforma borult. Mielőtt azonban belemélyednénk a részletekbe, had emeljem ki a 2013/14-es idényt, amikor ugyanúgy a CBS otthonában került megrendezésre a gála, viszont sokkal jobb mutatókat produkált. Mi változott azóta? – Nem hiszem, hogy Neil Patrick Harris jelenléte ennyit nyomott volna a latba, hiszen Stephen Colbert is vicces arc, inkább csak a nézői érdekeltség csökkent. Tényleg nincs igazság az Emmy mögött és ezt évről évre leírhatjuk, mert amit dicsérni kellene, arról szót se említenek; bár most annyi volt, hogy pont ebből adódóan maradt le egy-két kedvenc a listáról.

2017 különlegessége, hogy a Game of Thrones nem fért fel a jelöltek sorűába, ahogy az Orage is the New Black se, ugyanis túlnyúlt az évadpremierjük a leadási időn. Nélkülük startolt el a dráma front, ahol a Netflix-en futó Stranger Things-nek jósoltak Emmy-esőt, ha már a kritikusnál és a nézőknél is várakozáson felül teljesített. A komédia szegmenségben a Veep ismételten sok jelölést gyűjtött, ami sejtetett némi díjra váltási esélyt, és ez be is igazolódott.

Ha csak a főkategóriákat vesszük alapul, akkor felemás lett a végkimenetel. A drámánál a The Handmaid’s Tale sikerére kevesen voksoltak volna, ahogy a This is US-ére is. A komédiánál ellenben a Saturday Night Live annyira adta magát, mint a Veep befutása a „legjobb komédia” nevezési körben. És mi a helyzet a limitált/tévéfilm szegmensben? Ez az a részleg, ami évente megújul. Jó látni, hogy a Night of nem veszett el a kábeles riválisok között.

Mutatnám a végkimenetelt. Utólagosan is bocsánat a késői megemlékezésért.

Dráma szegmens:

Legjobb sorozat: The Handmald’s Tale (Hulu)

Legjobb férfi főszereplő: Sterling K. Brown, This Is Us (NBC)
Legjobb női főszereplő: Elisabeth Moss, The Handmaid’s Tale (Hulu)
Legjobb férfi mellékszereplő: John Lithgow, The Crown (Netflix)
Legjobb női mellékszereplő: Ann Dowd, The Handmaid’s Tale (Hulu)
Legjobb férfi vendégszereplő: Gerald McRaney, This Is Us (NBC)
Legjobb női vendégszereplő: Alexis Bledel, The Handmaid’s Tale (Hulu)

Legjobb írógárda: Bruce Miller, The Handmaid’s Tale (Hulu) – “Offred/Pilot”
Legjobb rendező: Reed Morano, The Handmaid’s Tale (Hulu) – “Offred/Pilot”

Komédia szegmens:

Legjobb sorozat: Veep (HBO)

Legjobb férfi főszereplő: Donald Glover, Atlanta (FX)
Legjobb női főszereplő: Julia Louis-Dreyfus, Veep (HBO)
Legjobb férfi mellékszereplő: Alec Baldwin, Saturday Night Live (NBC)
Legjobb női mellékszereplő: Kate McKinnon, Saturday Night Live (NBC)
Legjobb férfi vendégszereplő: Dave Chappelle, Saturday Night Live (NBC)
Legjobb női vendégszereplő: Melissa McCarthy, Saturday Night Live (NBC)

Legjobb írógárda: Aziz Ansari és Lena Waithe, Master of None (Netflix) “Thanksgiving”
Legjobb rendező: Donald Glover, Atlanta (FX) – “B.A.N.”

Limitált/tévéfilm és egyéb szegmens:

Legjobb limitált sorozat: Big Little Lies (HBO)
Legjobb tévéfilm: Black Mirror (Netflix) – “San Junipero”

Legjobb férfi főszereplő: Riz Ahmed, The Night Of (HBO)
Legjobb női főszereplő: Nicole Kidman, Big Little Lies (HBO)
Legjobb férfi mellékszereplő: Alexander Skarsgård, Big Little Lies (HBO)
Legjobb női mellékszereplő: Laura Dern, Big Little Lies (HBO)

Legjobb írógárda (limitált/tévéfilm): Charlie Brooker, Black Mirror (Netflix) – “San Junipero”
Legjobb írógárda (variety): Last Week Tonight With John Oliver (HBO)
Legjobb rendező (limitált/tévéfilm): Jean-Marc Vallee, Big Little Lies (HBO)
Legjobb rendező (variety): Don Roy King, Saturday Night Live (NBC)

Legjobb variety talkshow: Last Week Tonight With John Oliver (HBO)
Legjobb variety szkeccs show: Saturday Night Live (NBC)
Legjobb versenyreality: The Voice (NBC)

Kommentáld!

Csúszik a Halálos fegyver hazai DVD-megjelenése

 
Beküldte: Kanyecc 2017 September 17, 13:19-kor a(z) Magyar DVD témába.

Nem sok hazai DVD-megjelenésről számolhattam be a 2017-ben, de ez talán abból is adódik, hogy manapság az emberek rászoktak a stream szolgáltatókra. Több ismerősömtől hallom vissza, mennyire jó dolog a Netflix, az Amazon vagy az HBO Go. Ilyenkor mindig eszembe jut az, amikor nincs internete az embernek – mert olykor előfordul, hogy a szolgáltatás nem elérhető. Régóta tudjuk, hogy a DVD-ipar halott, de azért örülünk neki, ha egy-egy kiadás hírről beszámolhatunk.

Csak tweet formájában tettem említést arról, hogy az RTL Klub-on futott Halálos fegyvert (Lethal Weapon) a Provideo szeptember végén ki akarja adni:

A sorozat idehaza júniusra finálézott, így az összes epizódja ismerős lehet a magyar nézőknek. Azóta viszont hiba csúszott a gépezetbe, mert jött a felülíró e-mailes tájékoztató, miszerint csak későbbre bárható a DVD-megjelenése.

Eredetileg szeptember 20-án dobták volna piacra. Leírásunk és DVD-borítóminták még nincs hozzá, azonban, amint kapunk valami friss hírt, jelezzük felétek. Addig mutatnánk a hivatalos külföldi csomagolását – várhatóan ugyanezt magyarosítják:

LethalWeapon_S1_BLU

Kommentáld!

free web stats