Délutáni előzetes: Camping

 
Beküldte: Kanyecc 2018 July 31, 17:01-kor a(z) videó témába.

Októberben érkezik az HBO következő komédiája, a Camping, amit Lena Dunham és Jenni Koner neve alatt jegyzünk. Mindkettő előző projektje a Girls volt, így, aki szerette azt a fajta stílust, irányvonalat, annak mindenképpen bepróbálós lesz. A történetről már korábban beszéltem, de annyit érdemes megemlíteni, hogy innen sem maradhatott ki az irányításmániás karakter, akit egy feleség személyében kapunk – várhatóan sok humorral megspékelve. A napokban a csatorna dobott ki hozzá ajánlót. Ezt mutatnám meg a folytatásban.


Kommentáld!

Comic Con 2018-előzetes: Riverdale – 3. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2018 July 30, 19:18-kor a(z) videó témába.

A Riverdale egy nagyon ravasz sorozat. Ott lapul a The CW kínálatában, a kritikusok (és a nézők) cseppet se dicsérik, mégis képes a túlélésre. Nézettségileg a csatorna középmezőnyében, ami garantálja neki a folytatás lehetőséget. Igen ám, de sem a karakterek, sem a történet nincs azon magasságokban, amit megkövetelnénk. Talán majd a 3. etapra ez változni fog, hiszen már ősszel visszahozzák a képernyőre. A marketing ebből fakadóan Comic Conra összedobott neki egy ajánlót, ami inkább az előző széria történéseit foglalja össze – azaz ne keressünk új képsorokat, más különben csalódni fogunk.


Kommentáld!

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2018 July 30, 13:17-kor a(z) Hírek témába.

 • Az AMC berendelte a Better Call Saul 5. évadját a TCA Press Tour alatt, mert úgy is tudják, hogy imádják majd a kritikusok.
 • Az AMC szintén zöld utat adott a Fear the Walking Dead 5. évadjának, ami megint csak adja magát.
 • Anna Hopkins vissza fog térni a Shadowhunters 3. etapjának második felébe. Tudjátok, ő alakítja Lilith karakterét.
 • Van néhány címünk: Breezy Claws 2×10; Colder Weather Wynonna Earp 3×03; Closer Sharp Object 1×05; Hitler – Preacher 3×07;
 • Rhona Mitra és Robert Baker visszatérőként tűnik fel a Supergirl 4. etapjában.
 • Elhagyja az ABC Studios berkeit Kenya Barris, aki olyan projektekhez adta a nevét, mint a black-ish vagy a Grown-ish. Természetesen távozásának oka, hogy más fele kacsintgat, jelen esetben a Netflix fele.
 • Maggie Lawson (Psych, Angel from Hell) visszatérő szereplője lesz a Lethal Weapon 3. etapjának, ahol Seann William Scott exét alakítja.
 • Október 6-án érkezik az HBO műsorára a Flight of the Concords: Live at the London Apollo-t.
 • Georgina Campbell (Krypton), In Gelder (Game of Thrones), Anne-Marie Duff és Will Keen főszerepet vállalt a BBC-féle His Dark Materials adoptációjába.
 • A Netflix berendelte az Altered Carbon 2. évadját, ahova új főszereplőként érkezik: Anthony Mackie. Ezen kívül bővül a készítőgárda is, Alison Schapker-rel, aki mint társ-showrunner lesz jelen.
 • November 16-án debütál a Netflix kínálatában a Warner Bros. TV következő újonca, a The Kominsky Method. 8 részt rendeltek be belőle. Főszereplőként Michael Douglas és Alan Arkin tűnik fel.
 • Annie Ilonzeh és Steven Boyer visszatérője lesz a Chicago Fire 7. etapjának.
 • Nocsak, spinoff-ot kap a When Calls the Heart, amit legkorábban jövőre kaphatunk meg. Jelenpillanatban: When Hope Calls munkacímen emlegetjük.

Kommentáld!

Plakátba zárva: Lore – 2. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2018 July 30, 10:47-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Hol van még október 19-dike? A Lore a tavalyi év egyik meglepetés újonca volt részemről. Egyre inkább kezd megtetszeni az antológia műfaja; főleg, ha epizódikus horror történetekkel tálalják. Aki nyitott az ilyesmire, az mindenképp próbálja be. Comic Con alatt már láthattuk, hogy a 2. etap során felcsavarják a ez-de-beteg faktort a készítők. Mutatnám a hozzákészült plakátot!

lore_xlg

Kommentáld!

Újabb bőrt ránt(h)a(t)nak le a Doctor Who-rajongókról

 
Beküldte: Kanyecc 2018 July 28, 21:42-kor a(z) DVD témába.

Van olyan hely, ahol még virágzik a tévés DVD és Blu-ray piac – még ha Magyarországra ez egyáltalán nem húzható rá. Az elmúlt időszakban nem azért nincs a „magyar DVD” rovatunknak új cikke, mert lusták volnánk írni, hanem, mert a semmiről felesleges. A tavalyi év végén volt egy kiadós roham, amelynek böjtjét félév elteltével is érezzük.

A briteknél teljesen más a helyzet. Mindig kitalálnak valami őrült ötletet, amivel egy adott rajongói bázist le tudnak húzni. Ilyen, amikor évente kiadják a Trónok harcát komplett sorozatpakk formában. Ha kell az újfajta díszborítás, akkor vásárolj újra, egy kicsit drágábban. A Doctor Who nézőit is megannyi különleges kiadással leptél már meg, mert ott van, amikor kétrészletben, majd egészében adják ki az adott etapot, aztán vehetjük a Doctorokat is külön, mert ilyen kollekciók is akadnak. Közeljövőben, azaz majd október 2-án jön az újabb „bőrlehúzás”. Tartalom tekintetében nincs semmi változás, talán a minőségen javítottak, ahol rontottak kép és hang terén, viszont a borítás az megújult. Oly annyira, hogyha egymás mellé tesszük a 2005-ben indult franchise Doctorjait, akkor egy baromi jól kinéző szélesvásznú képet kapunk az univerzummal, a Doctorokkal és azok főbb segítőivel.

Mindezt DVD-n vásárolhatjuk meg 45 dolláros vételáron: itt, itt és itt. Blu-ray formáról egyelőre nem futott be hír, de ez nem azt jelenti, hogy ne futhatna be addig…

DW_complett

A tovább mögött megtekinthetők külön-külön is a borítók nagyobb méretben. Akit érdekel, az klikkeljen; akinek meg tetszik, az rendeljen!

Tovább…

Kommentáld!

Augusztus 1-jétől olvasható a Patrick Melrose

 
Beküldte: Kanyecc 2018 July 28, 20:23-kor a(z) könyv témába.

Sose hittem volna, hogy eljön az az időszak az életemben, amikor bátran merek könyvekre költeni – még akkor is, ha éppen akkora a feltorlódásom, hogy biztosan nem lesz rá időm a közeljövőben. Így lett. Azóta az oldalon a „Könyv” szekció életre kelt és próbálom is felhívni olvasóink figyelmét az újdonságokra, amik valamilyen módon kapcsolódnak a tévés piachoz.

Nemrég megvolt a Patrick Melrose premierje, aminek az HBO GO adott otthon első körben, majd a Cinemax. A szereplőgárdája a műnek már említésre méltó, hiszen ott van: Benedict Cumberbatch, Jennifer Janson vagy Hugo Weaving. Lassan már tényleg kezdem azt hinni, hogy csak jó színészekkel vagyunk körbe véve és ezt mindenhova le tudom írni. A limitált sorozat a drogfüggőségre és a gyermekbántalmazásra építi a történetét, azaz két olyan témát érint, amiről az átlagember tisztaszívvel ritkán beszél őszintén. Inkább kerüli a témát, mert hát mindkettő az a fajta, amiről senki sem akar tudomást venni. Mellesleg, nagyon jó a humora is, mindenképpen ajánlom figyelmetekbe, mert a Showtime nem szokott csak úgy mellé lőni. Az idei Emmy-díjátadón 5 jelölést is összeszedett, köztük a casting, a rendezés, az írás, a férfi főszerep és a főkategória van.

Most jönne az átkötés, ugyanis Edwart St. Aubyn azonos című regénye szolgáltatja az alapokat. A Jelenkor Kiadó Kft. jóvoltából a regényfolyamot két kötetben kapjuk meg. Az első három kisregényt – Nincs baj, Baj van és Van remény – várhatóan augusztus 1-jén kerül a boltok polcára, míg az utolsó kettő – Létszükséglet és Végül – november 1-jére van kiírva megjelenést illetően. Ha mondjuk mindkettőnél előrendeltek pl.: a libri-nél, akkor egyből 20%-os kedvezményt kaptok az alap 3.999 Ft-os bolti árból, ami nem rossz deal.

A legfelsőbb körökhöz tartozó, mesés gazdagságban élő David Melrose kegyetlenül uralkodik boldogtalan feleségén és ötéves fián, Patricken. A szadista apa mellett felnövő fiúból heroinista lesz, aki a második kisregény elején apja hamvaiért indul New Yorkba. Patrick apja emlékével együtt függőségétől is megszabadul, majd maga is családot alapít.+

A Booker-shortlistjére is felkerült negyedik elbeszélés, az Ami kell, és a Végül ismét a családi kastélyban játszódik, ahol Patricknek szembe kell néznie a gyermeknevelés nehézségeivel, felesége hűtlenségével, miközben anyja eutanáziát fontolgat, és elveszítik családi otthonukat.

Edward St. Aubyn megmutatja a hanyatló brit arisztokrácia, a tökéletes dekadencia, erkölcstelenség, kapzsiság, sznobizmus és kegyetlenség világát.

mp_1mp_2

Kommentáld!

Plakátba zárva: Good Omens

 
Beküldte: Kanyecc 2018 July 28, 11:45-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Érkezett a Good Omens előzetese mellé egy plakát is. Igaz, csak jövőre kapjuk meg Az Elveszett próféciák c. regénynek a feldolgozását, de már most lehet sejteni, hogy az Amazon Prime egyik húzócíme lesz. Mégis csak a készítőgárdában Neil Gaiman neve mutatkozik, míg a szereplőkében: Jon Hamm, David Tannant-é és Michael Sheeh-é. A sztoriját előző bejegyzésünk bármelyikéből újraolvashatjátok, most csak mutatnám a The end is night jelzővel ellátott poszterjét, ami igencsak jól mutatna a szobám falán. – Annyit még érdekességképp had mondjak el, hogy először a tévés feldolgozás ötlete 2015-ben merült fel, Terry Pratchett halálát követően.

good_omens_xlg

Kommentáld!

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2018 July 26, 19:07-kor a(z) Hírek témába.

 • Szeptember 27-én startol a CBS által felélesztett Murphy Brown folytatása, ami 13 részes lesz. Új szereplőként feltűnik majd Tyne Daly, Nik Dodani és Jake McDorman.
 • Augusztus 28-án folytatódik a Greenleaf a soron következő 3. etapjával az OWN kínálatában. A csavart se felednem, miszerint 29-én is kapunk új epizódot.
 • Visszatér az MTV-re új részekkel augusztus 5-én a Ridiculousness. A folytatásban is Rob Dyrdek lesz a műsorvezető, az etapban különleges vendégként láthatják a nézők: Adam Rippon-t, Chloe Kim-et, Justin Valentina-t és Laurie Hernandez-t.
 • Október 14-én kapjuk meg az HBO legújabb komédiaját, a Camping-et, amelyben Jennifer Garner, David Tennant, Ione Skye, Janicza Bravo és Brett Gelman a szereplők névsorát erősíti. 8 részét Lena Dunham és Jenni Koner készítésével, melynek középpontjában: egy 45. születésnapját ünneplő férfi lesz, aki az eseményt a természetben akarná ünnepelni, nyugodtabb viszonylatban, azonban irányításmániás felesége beszervez még egy-két plusz főt.
 • Megkezdődött a forgatása a How To Get Away With Murder 5. évadjának.
 • Az HBO elkaszálta a Sharp Objects című sorozatát. Az okok most nem róhatók fel a nézettségi mutatók alakulására, mivel Amy Adams nem szeretne ismét a karakterének bőrébe bújni, mivel számára megterhelő volt ez az egy évadnyi nyomozás is. (Ilyennel is ritkán találkozik az ember, de tartsuk tiszteletben a döntését. Kíváncsi leszek, hogy a jövő évi Emmy-nél mennyi jelölést gyűjtenék az HBO-nál vele.).
 • Zajlik a TCA Press Tour, az HBO vezetője pedig megnyugtatott mindenkit, hogy lesz Deadwood-film. A forgatás ősszel kezdődik, legkorábban 2019-ben kaphatjuk meg. Daniel Minahan lesz a rendezői székben.
 • A National Geographic berendelte a One Strange Rock 2. évadját. Jövőre jönnek a friss részek.
 • Noomi Rapace-t szerezte meg állandó szereplőjének az Amazon Prime a Jack Ryan 2. évadjába.
 • Augusztus 7-én folytatódik a Wrecked a 3. etappal a TBS műsorán.
 • Michael Cudlitz, azaz Abraham epizódot rendez a The Walking Dead 9. szezonjában.
 • Szeptember 9-én új évadjával folytatódik az HBO-n a The Deuce.
 • A Showtime berendelte és egyúttal el is kaszálta a The Affair-t. Az ötödik lesz az utolsó, várhatóan jövőre kapjuk meg a záróévadot. Egyébként, a 4. szériaban vendégként feltűnik: Christopher Meyer és Ramon Rodriguez.
 • Michael Lehmann rendezi a Snowfall 2×06-os epizódját.
 • Így fog kinézni Barbara a Gotham-ben.

Kommentáld!

Comic Con 2018-előzetes: Good Omens

 
Beküldte: Kanyecc 2018 July 26, 13:02-kor a(z) videó témába.

Kicsit sajnálom az amerikai országos tévéket, mert lassan arra a szintre kerülnek, mint a hazai közszolgálati adók. A stream szolgáltatók olyan projekteket rendelnek be, amikkel olykor még a kábeles adók se tudják a szintet tartani. Itt van az Amazon Prime jövő évi (egyik) durranása, a Good Omens, melynek készítői között: Neil Gaiman foglal helyet. A 6 részesre bekért elképzelésben: egy apokaliptikus hangulatot kapunk, ahol összefog egy angyal és egy démon, hogy megakadályozzák a vég bekövetkeztét. A sztori alapjául: Az Elveszett próféciák c. regény szolgál. A szereplőgárda se kutya, ahol feltűnik: David Tennant, Michael Sheen, Michael Richardson, Jon Hamm, Lourdes Faberes, Daniel Mays, Anna Maxwell Martin, Amma Ris, Andria Arjona és még sokan mások. Mutatnám a Comic Con alatt kijött ajánlóját. Hát ez elsőre meggyőzött…!


Kommentáld!

Plakátba zárva: Homecoming

 
Beküldte: Kanyecc 2018 July 25, 18:53-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Fura, hogy nem került rá a Homecoming plakátjára a premierdátuma, hiszen már tudjuk, hogy a Prime Video (korábban Amazon) november 2-án netre pakolja az összes epizódját. Comic Con alatt érkezett hozzá egy hangulatos ajánló, amitől még várósabb a projekt.

Az írók között Sam Esmail, a Mr. Robot készítője foglal helyet, ami igen nagy húzónév; de, ha rápillantatok a szereplőgárdára, akkor Julia Roberts-et is kiemelhetnénk, aki inkább filmes körökben mozgott eddig. Milyen érdekes, hogy egyre több mozifilmes színész bólint rá egy-egy sorozatszerepre. Biztos ez se véletlen! A történet középpontjában: egy olyan nő áll, aki arra hivatott, hogy a (beteg vagy leszerelés előtt álló) katonákat zökkenőmentesen visszahelyezze a civil életbe. A szkriptért: Micah Bloomberg lesz a felelős Eli Horowitz mellett. A szereplők sora hosszú, de azért írnék pár nevet. Láthatjuk majd Alex Karpovsky-t, Sydney Poitier-t, Marianne Jean-Baptiste-et, Hong Chau-t, Sissy Spacek-et, Fran Kranz-ot vagy Ayden Mayeri-t.

Mit gondoltok: tényleg minőségi pszichológiai thriller drámát kapunk?

homecoming_xlg

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats