Magyar hírek

 
Beküldte: Kanyecc 2018 August 31, 19:23-kor a(z) Magyar hírek témába.

 • A magyar tévés világban a 2018/19-es idény 2018. augusztus 27-én startolt el. (12 évvel ezelőtt még Amerikában is hasonló volt a trend, azonban az idő múlásával, és a nyári szezon kitolódásával ez mára már 1 hónappal későbbre csúszott.)
 • A Tv2 befürdött a tikolózós marketingjével, mellyel arra próbáltak volna inspirálni a nézőket, hogy emoji-s reklámjaikból jöjjenek rá, mit fognak nézni. Ha pedig ez megvolt vagy nem jött volna össze, akkor kapcsoljanak rájuk az adott időintervallumban, még is csak egy nagy meglepetést lepleztek le. A történet tanulsága, hogy a magyar ember nem kíváncsi meglepetésekre, jobban szeretik a kiszámíthatóságot.
 • A hétfő esti nyitószámokról az index.hu-n olvashattok bővebben.
 • Egyébként, a Tv2-re 19:00-ra érkezett A piramis 2. etapja, míg 20:55-kor A Masterchef VIP kezdte el életpályáját.
 • Tegnap, 20:25-ös kezdéssel elstartol a Fábry következő évadja. 7-8-9. etap körül járhat a DunaTv szórakoztató talkshow-ja, melyet a Tóth János követ majd új időpontban. A köztévé előbbivel próbálja meg kicsit fellendíteni utóbbi megfáradt nézettséget.
 • A Prime szeptember 11-ével beütemezi a Scream Queens – Gyilkos történet 2. évadjának folytatását.
 • Szeptember 5-én az RTL Spike hozza a Vámpírnaplók (The Vampire Diaries) 7. évadját. 22 részt kapunk ismételten, ez még nem az utolsó szezonja, szóval még adósak lesznek másik 16-tal, de azt várhatóan csak jövő év második felében kapjuk!
 • A hazai Comedy Central is tud őrült időpontra pakolni sorozatpremiert, ugyanis a Pedagógerek (Teachers) című TVLand-es ötletet szeptember 1-jén, éjfél után kapjuk meg. 10 részt kapunk első ízben, amit egyébként duplázva fognak tálalni.
 • Szeptember 1-jén lesz a premierje a Gyilkos nap (Hard Sun) című BBC One-s brit újoncnak, ami annyira friss, hogy év elején volt a kinti debütje. A 6 epizódos elképzelés főszereplői között: Jim Sturgess, Agyness Deyn és Nikki Amuka-Bird kap helyet. A történet középpontjában: Neil Cross pre-apokaliptikus elképzelése áll, melyben két nyomozóra megy a fókusz egy olyan világban, ahol tudják, hogy 5 év múlva a Föld el fog pusztulni.
 • A DunaTV is útjának indítja a Magyarország, szeretlek! soron következő évadját szeptember 2-án 19:30-as kezdéssel.
 • Szintén szeptember 2-án, 10:25-ös kezdéssel meginvitálja a Viasat 6 a járgány mániásokat, ugyanis hozzá a Top Gear 24. évadját. Tudom, délelőttinél jobb időpontot is kaphatott volna, azonban mérlegeljük azt is, hogy az ilyen műsorokra a magyar nézők inkább ebben az időszakban nyitottabbak.

Kommentáld!

Netre pakolták a Manifest első 10 percét

 
Beküldte: Kanyecc 2018 August 29, 19:43-kor a(z) 2018/19 sorozatai,videó témába.

Már megint az a fránya NBC nem bírta kivárni a vásár napját?! Nagyon úgy fest, hiszen fogták az egyetlen egyik őszi nagydurranásukat és netre pakolták az első 10 percét. Igen, manapság abban a korszakban élünk, amikor már pilot nem szivárog ki; csak akkor, ha azt a csatorna is úgy akarja. És ha úgy akarja, akkor se teljesegészében dobja fel, hanem csak az első x percet, ami alapján beindul a nyáltermelés az ember szájában.

De mi ez a Manifest? Hova érkezik? Mely sorozatok lesznek az ellenfelei? Kik a szereplői? Kik a készítői? És miért érzem azt, hogy a hype áldozata lehet? – Nézzük szépen sorjában!

Májusban kérte be az NBC. Hétfő esti timeslotot kapott, méghozzá egy meglehetősen nehezet – még ha a The Voice-szal is vezetik fel. 22 órára érkezik, ahol a The Good Doctor és a Bull ellen kell megmérettetnie magát. Utóbbi lesz a keménydió! High-concept produkciót képzeljünk magunk elé, melyben egy repülőgép eltűnik a tenger felett, majd 5 év múlva hirtelen elkerül. A csavart az hozza, hogy a legénység és az utazók életében ez olyan időszak, mint ha meg sem történt volna, azonban a szeretteikében már igen. Nyilván az egyik fő alapot a rejtély adja, a másikat pedig a különböző karakterek előélete. Jeff Rake volt a felelős a kezdésért, a szereplők sorában pedig olyan színészek tűnnek fel, mint Melissa Roxburgh, Josh Dallas, Luna Blaise, J.R. Ramirez vagy Athena Karkanis.

Aki nem tud várni, vagy csak némi ízelítőt szeretne a startból, azoknak ajánlom figyelmébe a következő videóanyagot. A premierje: szeptember 24-én lesz.


Kommentáld!

Plakátba zárva: Tom Clancy’s Jack Ryan

 
Beküldte: Kanyecc 2018 August 27, 19:18-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Akad berkeinkben Tom Clancy-rajongó? Ha igen, akkor hozzájuk szólnék első körben, hiszen nyakunkon a Jack Ryan premierje, amit hónap végén kapunk meg az Amazon jóvoltából. Az újoncra már több mint egy éve várunk, hiszen, ha emlékeitekben elkezdtek kutakodni, akkor eszetekbe juthat, hogy múlt nyáron a New York-i Comic Con-on kaptunk egy eléggé jóféle előzetest. Nyilván azóta is érkezett hosszabbak, rövidebbek, melyekből kiderült az is, hogy csak a főhős jelleme került átpakolásra a tévés változatba, tehát nem beszélhetünk teljes könyv adoptációról – max. részlegesről. A forgatás több kontinensen zajlott, így nem véletlen, hogy egyesek ráaggatták a blockbuster jelzőt, mert hát az akciót nem éppen hétköznapi szinten szeretnék benne szállítani.

Augusztus 31-diki debütjét érdemes naptárba feljegyezni, mert tényleg vonzó az, amit eddig a promóciója során tapasztaltam. 8 részt kapunk. A főszerepet John Krasinski kapta, nincs mit ragozni a tényeken. Mutatnám a netre került plakátarzenálját.


Kommentáld!

Reggeli előzetes: True Detective – 3. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2018 August 27, 8:51-kor a(z) videó témába.

Az HBO úgy érezte, hogy szeptember közeledtével kellene már szivárogtatni a midseason műsorrendjük kínálatát is. Nos, ennek értelmében érkezett is egy True Detective 3. évados előzetes, melynek premierjét 2019. januárjára jegyzik. Sokat kell várnunk arra a bizonyos folytatásra! – Bátran jegyezhetjük meg, hiszen a 2. etap még 2015. augusztusában ért véget, viszont ha azt mérlegeljük, hogy mennyire elmaradt a minősége az elsőtől, akkor talán nem akkora probléma, hogy megváratnak minket. Jobb a békesség, hagyjunk időt a készítőknek. (Eleve a 2. szezon bukása mellett tartható számon az a tény, hogy a készítőkön ott volt az időnyomása, illetve Nic Pizzolatto is összekülönbözött Cary Fukunaga-val, ami megint csak nem segítette a minőségi munka megvalósítását. Most viszont másabb a helyzet…!)

Már egy ideje tudjuk, hogy a 3×04-es rész kivételével mindegyik 3. évados epizódot Nic Pizzolatto neve alatt jegyzik – míg a szóban forgót David Milch-én. A főszerepet Maharshala Ali kapta, aki egy állami nyomozót alakít. A történet pedig a sokakat megihletett Ozark-vidékén játszódik, ahol három idősíkon keresztül zajlik majd a sztori mondanivalója – azaz főhősünket láthatjuk fiatal és idősebb kiadásban egyaránt. Nem is szaporítanám a szót tovább, mutatnám a netre került előzetest. Bár minden héten ilyen előzetessel indulhatnak a hét…!


Kommentáld!

Plakátot a magyar népnek: KérdezŐ

 
Beküldte: Kanyecc 2018 August 26, 13:10-kor a(z) hazai marketing,Magyar hírek témába.

Nem teljesen tiszta számomra, hogy most a hivatalos cím az „Kérdező” vagy „KérdezŐ”. Miért? A hivatalos hazai plakátjainál talán jobb lett volna kis- és nagybetűt használni, hogy jobban elkülönüljön a különbség, ha egyáltalán a Viasat3 akar ilyennel foglalkozni. Szerintem akarna, hiszen jó szójáték kerekedik ki a sorozatcíméből, nah, de hogy miről is van szó, azt mindjárt írnám, előbb azonban egy kis kitérŐ [ha-ha-ha].

Augusztus 27-én indul több hazai tévécsatornánál, köztük a Viasat-családnál is a 2018/19-es idény. Egyik nagydurranásuk között tartható számon Gundel Takács Gábor műsorvezetésével érkező új vetélkedőjük, viszont még kapunk mást is. Egyrészről lesz majd egy különkiadás a Feleségek luxuskivitelben legutóbbi évadjához, hiszen meg kell mutatni a népnek Vivi és Fecsó esküvőjét. Kapott is alcímet az egész projekt, Lagzi luxuskivitelben-re fog hallgatni, amit augusztus 27-én 21 órás kezdéssel csekkolhatnak a kíváncsiskodók a VIASAT3-on. A VIASAT6-is feltöltődik újdonságokkal. Érkezik ugyanezen napon a Helix. Másnap, 28-án kapjuk meg az Idővonalat (Travelers), amelyben a több száz évvel később élő emberek felfedezik, hogyan küldjék vissza tudatukat az időben, a 21. századi emberek fejébe. Augusztus 29-én A holnap legendái (DC’s Legends of Tomorrow) folytatódik a legfrissebb etapjával, míg 30-án az Amerikai istenek (American Gods) gondoskodik a minőségi kikapcsolódásról.

És, hogy mi is ez a KérdezŐ? Másolnám a sajtóanyagból a lényeget:

„A KérdezŐ című műsorban – amely 6 héten át minden hétköznap 20:00-tól lesz látható –, azonban nem ő, hanem közel száz civil, többek között egy pék, egy állatorvos, egy idegenvezető, sőt egy rabbi teszi fel kérdéseit a játékosoknak. A párbajból győztesként kikerülő játékospár pedig a sztárlépcső „megmászása”, azaz ismert emberek – köztük Ónodi Eszter, Hajós András, Rúzsa Magdi vagy éppen Scherer Péter – kérdéseinek megválaszolása után akár 10 millió forintot is hazavihet.”

És miben másabb, azt is mondanám, azaz másolnám:

„Szemben a hagyományos kvízműsorok klasszikus feladványaival, itt a témák, sőt a kérdések megfogalmazása is személyes, gyakran humoros, hiszen a kérdezők maguk teszik fel őket. Azonban míg egy autószerelő számára pofonegyszerű, hogy hány karakterből áll egy autó alvázszáma, addig egy laikus számára ez akár nehéz kérdésnek bizonyulhat.”

A VIASAT3 mérföldkőhöz érkezett. A KérdezŐ ugyanis az első nagy stúdiós, tudásalapú game showja a csatornának. Az elkészült epizódok gördülékenysége mögött több mint 100 munkatárs ténykedett. Az alapokat az izraeli Who’s Asking? adja, ami eléggé sikeres formátummá nőtte ki magát az elmúlt évtizedben. Számtalan ország megvásárolta a licencét, és máshol is akadtak töretlen sikerek. Pl.: a svájci változat már 300 epizóddal büszkélkedhet. Nem is kérdés, hogy adni kell neki esélyt, ha már ennyi különcködő gameshow-ról beszélünk.

Gundel Takács Gábor egyébként az alábbit nyilatkozta:

„A KérdezŐ műsorvezetőként számomra is merőben újszerű feladat, hiszen a kérdéseket ezúttal nem én teszem fel. Inkább híd szerepem van a kérdezők és a játékosok között, ami gyakran szórakoztató, máskor éppen drámai helyzeteket szül. A KérdezŐ nemcsak kvízműsor, hanem stratégiai játék is, hiszen a versenyzők maguk döntenek válaszaik értékéről is, és persze az sem mindegy, hogy kit választanak önmaguk vagy éppen vetélytársaik számára a kérdezők csapatából”

Természetesen lesz a kezdésről kritika a napokban, addig mutatnám a hazai kreatívokat. Ritka amúgy is a kábeles viszonylatú promóciós anyag.

KERDEZO_KEYART_BB_504x238cm_vegleges
KERDEZO_KEYART_CLP_118,5x175mm_vegleges

Kommentáld!

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2018 August 26, 10:59-kor a(z) Hírek témába.

 • Augusztus 26-án az RTL Klub folytatja a Cobra 11-et a 22. évaddal. Készült is hozzá egy előzetes; viszont rákövetkező héten nem a 22×02-es epizódot kapjuk meg, hanem egy 19. etapost. Hol a logika az egész mögött azt passzolnám, de nagyon nyögve nyelősen adagolják a magyar nép kedvenc német sorozatát.
 • Augusztus 30-án új időpontban folytatja a Tóth János a 2. etap premierjét, 21:45-tól. Felvezetője a Fábry lesz a 8. évaddal tér vissza a képernyőre.
 • Várható húzás volt: CBS megerősítette, hogy mivel a Magnum P.I. és a Hawaii Five-O ugyanazon világban játszódik, így nem kizárt, hogy egyik karaktere a másik sorozatban tűnik fel, azaz a crossover lehetősége immáron tény.
 • Archer 1999 alcímmel érkezik az Archer 10. évadja, melynek különlegessége, hogy a szereplőket összezárják egy viszonylag kis térbe, hogy még több minden derüljön ki róluk. Ezt úgy érik el, hogy a történetet az űrbe viszik ki. Fingom sincs mit képzeljek magam elé, de biztos jó etap kerekedik ki az egészből.
 • Samantha Sloyan visszatérő szereplőként tűnik fel a Seal Team 2. évadjában.
 • Az NBC bekérte a Making It 2. etapját. (4 részének átlaga eddig 4.218 millió néző a teljes lakosságnál, míg 0.95-ös demó a 18-49 évesek körében. Nem rossz, teljesítményével a csatorna nyári sorozatainak közép mezőnyében helyezkedik el.)
 • Ha már NBC… a csatorna megerősítette, hogy nem utolsó évadként kezelik a Brooklyn Nine-Nine-t, ami számomra teljesen érhető kijelentés, hiszen nem azért rendelték be, hogy máshol méltó módon búcsúztassak. Nyilván, ha számai elmaradnak a jótól, a kasza új otthonában is utol éri.
 • Nem ússzuk meg, a Riverdale 3. etapjában kapunk musical epizódot.
 • Jelen állapot szerint már nagyon célegyenesben van a Veronica Mars felélesztésének projektje, legalábbis egyes sajtó értesülések szerint a Hulu-nál folytatódhat a kultsorozat újabb 8 epizóddal, melynél megpróbálnak minél több régi szereplőt visszahozni. Természetesen a főszerep maradna Kristen Bell kezeügyében.
 • Michael Angarano megy vendégszereplőnek a This is Us 3. etapjába.
 • Szintén október 15-én debütál – ahogy az Arrow új évadja is – a Constantine: The Legend Continues címre hallgató animációs sorozat a CW Seed kínálatában. 21 órás kezdést kapott.
 • Anthony Konechny csatlakozott a Supergirl 4. etapjához.
 • Graham McTavish (Preacher) megy a Lucifer 4. etapjába, ahol Kinley apját fogja alakítani.
 • Október 6-án kapjuk meg a Versailles 3. és egyben utolsó évadját.
 • Matt Bomer feltűnik a Will & Grace 10. szezonjában.
 • Csak a tisztán látás mivoltából mutatnék egy listát azokról a sorozatokról, amikről már tudjuk, hogy a 2018/19-es idényben búcsúznak az élők sorából, vagy azért, mert kaszát kaptak, vagy mert elrendelték a befejező etapjukat. Nos a listán szerepel: a The Big Bang Theory (CBS), a Broad City (Comedy Central), a Crazy Ex-Girlfriend (The CW), a Doc McStuffins (Disney Junior), az Easy (Netflix), a Game of Thrones (HBO), a Gotham (Fox), a Homeland (Showtime), a House of Cards (Netflix), az iZombie (The CW), a Jane the Virgin (The CW), a The Last Ship (TNT), a People of Earth (TBS), a Roseanne (ABC), az A Series of Unfortunate Events (Netflix), a Shadowhunters (Freeform), a Transparent (Amazon), a Versailles (Ovation), az X Company (Ovation) és a You’re the Worst (FXX). Forrásunk ezt a 20 produkciót tartja számon eddig.
 • Egyébként 135 sorozattól búcsúztunk a 2017/18-as idényben befejezés vagy kasza okából.
 • Esai Morales visszatérő szereplőként lesz jelen az NCIS: Los Angeles 10. évadjában.
 • Katy O’Brian (The Walking Dead) megy a Z Nation 5. etapjába.
 • Szeptember 17-én folytatódik a Black Ink Crew a 7. szezonjával a VH1 műsorán. A szereplők között ott lesz továbbra is: Ceaser Emanuel, Sky Days, Richard “O Sh*t” Duncan, Donna Lombardi és Young Bae.
 • Tom Fontana lesz a showrunner-e a Showtime által bekért City on a Hill-nek.

Kommentáld!

Esti előzetes: Aranyélet – 3. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2018 August 24, 19:22-kor a(z) Magyar előzetes témába.

Már csak 2 hónap és kiderül, hogy végződik a Miklósi család története. Nem írtuk, holott magyar viszonylatban óriási hír, miszerint augusztus 1-jétől már az amerikaiak is tudhatják, hogy mi is az az Aranyélet, ugyanis magyar szinkronnal és angol felirattal felkerült az amerikai HBO Go, az HBO Now, az HBO On-Demond-En, illetve pár parterének stream felületére az első 2 évadja – ami valljuk be, nagy szó! A kultsorozatot hazai viszonylatban nem hiszem, hogy be kellene mutatnom, mert ordít róla a minőség, a profizmus, azaz az HBO általi gyártás, aminek alappillérei között ezek a jelzők ott lapulnak. Két napja került fel a netre a legfrissebb ajánlója, melyben már új jeleneteket is láthatunk. Október még messze van, de ez azért se baj, mert akik még nem pótolták/dolgozták le az elmaradásukat, azoknak van idejük rá. Lássuk csak!

„Az örökség utolér!”


Kommentáld!

Plakátba zárva: New Amsterdam

 
Beküldte: Kanyecc 2018 August 24, 12:27-kor a(z) 2018/19 sorozatai,Vizuális egyveleg témába.

Az előzetese a New Amsterdam-nak eléggé árulkodó jellegű. Az NBC nem titkolt célja, hogy a kórházas sorozatok műfajában ők is jelen legyenek egy ütőképes koncepcióval. Tavaly az ABC-nek a The Good Doctor-ral összejött a mutatvány. A csatorna inkább a doku-vonalról merít magának történeti szálakat, ami abból a szempontból egy jónak tűnő húzás, mivel könnyebben tudják eladni idősebb nézőiknek, s ezáltal. Másrészről, egy közkórház kerül górcső alá a sztorijában, ahol már mindenki járt, tudja mi a dörgés. Érdekes lesz visszalátni más szemszögből az ott történtekét, a nehézségeiket és megpróbáltatásaikat.

Kedd estékre érkezik ősztől. Az NCIS: New Orleans és a The Rookie lesz a konkurenciája – bár szerintem utóbbitól nem kell tartania. További érdekesség, hogy a This is Us lesz a felvezetője, a csatorna legnézettebb sorozata.

Break the rules. Heal the system.

Kommentáld!

Kaszát kapott a The Big Bang Theory

 
Beküldte: Kanyecc 2018 August 23, 14:00-kor a(z) Hírek témába.

Upfront ideje alatt talán senki sem gondolta volna, hogy ilyen döntés születik az őszi idénynyitás előtt. A CBS hivatalosan is bejelentette: a The Big Bang Theory 12. évadja lesz az utolsó – nem fog visszatérni a show a 2019/20-as szezonban, az már könyvelt tény. Hullajtsunk néhány könnycseppet vagy bólogassunk elégedetten?

Noha eltér a közönség véleménye a sorozat jelenlegi minőséget illetően, azzal talán mindenki egyet tud érteni, hogy a kezdetekben mindig szerethetőbb karaktereket kell tálalni, hogy megfogják a nézőket. Ilyenkor van annak is nagy divatja, hogy két főszereplőt, akik között viszonylag nagy a jellemhézag összeboronáljanak, összehozzanak. Az elmúlt etapok során a karakterek többsége sok változáson esett át, formálták az írók őket, hogy kicsit megbotránkoztassák a rajongókat vagy még inkább szívbe lopóssá tegyék őket. Erre szükség van, hiszen a beszéltetés is egyfajta reklám. Nyilván rizikós a játszma ilyenkor, mert ki is ábrándulhatunk kedvencünkből, aki miatt néztük csak, ami a kaszát is eredményezheti, illetve a nézőszám vesztést.

Na, csak arra akarok kilyukadni, hogyha csökkent is az évek teltével a nézőszám, még mindig a CBS legnézettebb sorozatáról beszélünk mind összességében, mind a komédia műfajában. A 2017/18-as szezonban 14 milliós átlagot tett le az asztalra a teljes lakosság körében, ami 24 részre levetítve szép teljesítmény 2018-as viszonylatban. Célközönségben is parádézott a 2.74-es demójával.

A csatornának és a stúdiónak végülis nem sikerült megegyezni. Azért kíváncsi lennék, hogy mi által úszott el az a bizonyos “közös nevező”. Valószínűleg a költségek elrugaszkodása volt a fő ok, hiszen a szereplők bére már olyan magasságokban jár, ami megkérdőjelezi, hogy folyik-e be még akkora profit, hogy ezt megérje bevállalni. A másik ok, hogy a főszereplők többségére egy hosszabb pihenés is ráférne, még is csak egy évtizede bújnak ugyanazon karakter bőrébe, ami idővel totál monotonná tud válni – ha pedig nincs kellő inspiráció (azaz money), akkor ennyi idő után simán jöhet a visszautasítás.

A lényeg, hogy a szeptemberben érkező 12. évad teljes lesz. Kap a sorozat méltó lezárast. És ne feledjük el, hogy az utód már köztünk a Young Sheldon személyében.

Kommentáld!

Plakátba zárva: Homecoming

 
Beküldte: Kanyecc 2018 August 22, 19:31-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Nem akarom ismételni jómagam, hiszen a Homecoming első plakátjánál már kitértem arra, hogy miért is annyira ígéretes az Amazon ősszel érkező üdvöskéje. Na jó, azért dióhéjban had említsek két dolgot, amik abszolút húzóegységei a produkciónak: (1) a főszereplők sorában Julia Roberts foglal helyet, míg a (2) készítők között a Mr. Robot egyik írója, Sam Esmail nevét olvashatjuk. Talán sokaknál Julia nyomja a latba a többet, mégis csak egy elismert és népszerű – inkább filmes – színésznő, aki most úgy döntött, hogy sorozat fronton is meg akarja mérettetni magát. Valószínűleg összejön neki, hiszen karaktere eléggé összetett lesz. Meg is követeli az alapfelállás, hiszen olyan katonákat kap páciensül, akik valamilyen szinten sérültek a küldetésük során.

Tényleg nem szaporítanám tovább a szót, átadnám a helyet és a teret a legfrissebb plakátarzenálnak. Premierdátumát pedig írjátok fel valahova, november 2-án kapjuk meg.

homecoming_ver7_xlghomecoming_ver6_xlg
homecoming_ver5_xlghomecoming_ver4_xlg
homecoming_ver3_xlghomecoming_ver2_xlg

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats