Ilyen főcímet kapott a Good Omens

 
Beküldte: Kanyecc 2019 February 28, 22:51-kor a(z) videó témába.

Ilyenkor sajnálom, hogy nincs elég időm a blogolásra, mert annyi mindenről lehetne írni, ehelyett pedig fontossági sorrendeket kell felállítanom fejben, hogy mik azok a témák, anyagok, amik elsőbbséget élveznek a többihez képest. Két nappal ezelőtt mutattuk meg a Good Omens bitangjóra sikeredett plakátjait, és siklottam el afelett, hogy a csatorna egyúttal közzétette a sorozatnak a főcímét, ami megint csak nem okozott csalódást. Se baj, jobb kicsit később, mint soha alapon úgy határoztam, hogy elbírja ezt a videót a napi kapacitásunk és megmutatnám, mert állatjó lett. Komolyan, ezek után nehéz lesz nem várni. Május 31 a dátuma, nagyon messze van, addig még barátok közt is ki kell böjtölni valahogy három hónapot. Ehh!


Kommentáld!

Plakátot a magyar népnek: Trónok harca – 8. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2019 February 28, 22:42-kor a(z) hazai marketing témába.

Már délután belefutottam a Game of Thrones karakterplakátjaiba, de úgy éreztem, hogy még a közlésével várnom kell valamiért! Passz miért, csak egy megérzés volt! Aztán miután hazaérkeztem és a leveleimre pillantottam, egyből szembejött az HBO-é, illetve az, hogy a hazai marketing csapat lemagyarosította a külföldit, így inkább ezeket tennénk ki az oldalra. Preferálva a gyorsaságot és a magyar kontentet. Ennek értelmében szeretnék helyre tenni egy dolgot. Az amerikai premier április 14-én lesz, míg a hazai április 15-én. A kiadott közlemény arra is rávilágít, hogy nem csak az HBO GO kínálatába kerül fel, hanem az HBO-n is láthatjuk feliratosan az utolsó harcokat a Vastrónért. Gondolom lesz megint egy jenki idővel megegyező éjszakai premier és egy normális esti időben történő ismétléses is – majd pár hét csúsztatással jön a szinkronos, mint ahogy az lezajlott az előző etapoknál.

(A tovább mögött folytatódik a galéria.)

Tovább…

Kommentáld!

Válasz a válaszra, variálnak a kereskedelmi tévék

 
Beküldte: Kanyecc 2019 February 28, 22:31-kor a(z) Magyar hírek témába.

Tényleg azon múlik minden, hogy mi-mikor kezdődik? Nagyon úgy fest, mert az előző héthez képest az RTL Klub és a Tv2 is hozzányúlt a műsorrendjéhez. Kezdte előbbi először, mivel a tavaszra szánt elképzelése nem hozta azokat a mutatókat, amiket a csatorna vezetősége megkövetelt volna. Ennek egyik oka az volt, hogy az Exatlon Hungary belelógott a premieridejükbe, a nézők pedig nem kapcsoltak át, mert a reklámszünetek nem voltak egységesen fedésben. Vicc, ha belegondolunk, hogy 5-10 percekről beszélünk, de úgy fest, ez számít a magyar embernek.

Hétfőtől az RTL Klub megnyújtotta a hírműsorait, melynek értelmében mondjuk a Fókusz 20 perccel hosszabb érvényesülési időintervallumot kapott, aminek értelmében 50 percesre dagadt meg. Ennyi kellett ahhoz, hogy kihátráljanak a Tv2 csapdájából, és az Exatlon Hungary-n túlnyúljanak.

RTL Klub-nál:

18:00-19:05 – RTL Híradó – Esti kiadás
19:05-19:55 – Fókusz
19:55-21:00 – Drága örökösök S1
21:00-21:35 – Barátok közt
21:35-22:40 – Cápák között (H) / Alvilág S1 (K) / Toplista (Sze) / Gyertek át S4 (Cs) / Doktor Murphy S2 (P).
22:40-23:40 – Isten veled, Magyarország S1 (H) / Házon kívül (K) / Halálos fegyver S3 (Sze) / Páratlan páros S1 (Cs) / Doktor Murphy S2 (P).

Gondolhatták volna azt is, hogy feltalálták a spanyolviaszt, azonban szó sincs ilyesmiről. A Tv2 látván a módosítást, szintén belenyúlt mindenbe, mert 2019-ben a műsorváltozás joga nagyjából annyit jelent a tévéknél, hogy ha most piskótát akarok enni, akkor szerzek és eszem. Ilyenkor azért sajnálom a nyomtatott sajtót, pláne azt a fajtát, ahol két hétre előre közlik a műsorrendet, mert minden borul, az emberek meg lázadnak, hogy nem úgy jönnek a dolgok, mint ahogy feketén-fehérre meg van írva, és még pénzt is adtak ezért a sz*rért. Bosszantó lehet!

Tehát a Tv2 se hagyta szó nélkül a történéseket. A Tények 60 percesre dagadt meg, melyhez még 15 percnyi reklámszünetet tessék hozzáadni. Most a hasznos játékidőkről lesz szó. Az Exatlon Hungary hosszúsága 100 percesre nőtt, mellyel a Legyen Ön is milliomos! kezdését 21:45-re csúsztatták el. Az egészben a nevetséges, hogy két műsorral lefedik a komplett főműsoridőt, ami ugye 19 és 23 óra között zajlik.

Tv2-nél:

18:00-19:15 – Tények
19:15-21:45 – Exatlon Hungary S1
21:45-23:10 – Legyen Ön is milliomos! S13

Mindez annyiban lesz másabb jövő héttől, hogy a minap leköszönt Legyen Ön is milliomos! helyére holnap még csak film jön, viszont március 4-től visszatér Kasza Tibor a Pénzt vagy éveket! 3. évadjával. A külön érdekesség, hogy elviekben 21:30-ra van írva a premier időpontja, ami 22:55-ig tartana, de kétlen, hogy egy hetet követően a Tv2 visszacsökkentené az Exatlon Hungary játék idejét – szerintem csak arról van szó, hogy a most bekalkulált változást csak ehétre módosították, és valószínűleg látván a Nielsentől kapott mutatókat örököltetik a folytatásra.

Meglátjuk! Az már egy másik cikk tartalma lesz valószínűleg. Most is azért vártam ennek megírásával, mert hátha megint belenyúl valaki, a már belenyúltba, de nem történt ilyen. Érdekes! Ilyenkor örülök neki, hogy nem tévézem.

Kommentáld!

Plakátba zárva: The OA – 2. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2019 February 28, 13:28-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Semmiből jött premierhírrel folytatnám a napot, ugyanis a Netflix bejelentette, hogy március 22-én hozza vissza a The OA 2. etapját. Anno 2017 februárjában bólintottak rá a berendelésére, ami nem ma volt. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, arról nem is beszélve, hogy az első etap előző év decemberében került terítékre. Nyilván a jó munkához idő kell… de azért kíváncsi lennék, hogy valójában mikor készült is el a folytatás, mi tartott ilyen sokáig, illetve a Netflix miért ült rajta – bár azt nem tudni, hogy ült-e rajta, csak ötletelgetek.

Az utolsó hozzákapcsolódó hír egy casting volt tavaly májusban, mikor Bria Vinaite csatlakozott a visszatérők sorába. Amit még lehet tudni, hogy vendégszereplőként jelen lesz: Paz Vega, Irene Jacob, Vincent Kartheiser, Sheila Vand és Riz Ahmed. Mutatnám a hivatalos plakátját, márciusig pedig lehet próbalkozni a szintre hozatalával, mivel eléggé vegyesen fogadta a közönség.

Kommentáld!

Újabb újonc mutatkozott be

 
Beküldte: Kanyecc 2019 February 28, 11:50-kor a(z) Nézettség témába.

Hoznék két nézettségi adatot hétfő estéről, ami azért különleges, mert az NBC-nek elrajtolt a tavaszra szánt hétindító elképzelése, ahol egy veterán és egy újonc kapott helyet. Név szerint a The Voice-ról és a The Enemy Within-ről lenne szó.

Mutatnám miként nyitott mindkettő, illetve a komplett 22 órás blokkot megvizsgálnám részleteiben:

The Voice (NBC – 16×01) – 10.753M, #1; 18-49-ben: 2.1, #1

22 óra után:
The Enemy Within (NBC – 1×01) – 5.774M, #8; 18-49-ben: 1.2, #T3
The Good Doctor (ABC – 2×16) – 6.327M, #5; 18-49-ben: 1.1, #5
Bull (CBS – 3×16) – 6.664M, #4; 18-49-ben: 0.8, #T8

Egyelőre rossz szavunk se lehet az NBC énekes tehetségkutatójára, ami az őszi rajtjához képest erősebben startolt. Szeptemberben 9.663 milliót hozott a 15. szezon kezdésével a teljes lakosságban, illetve 2.03-as demót a fiataloknál. Most 10 millió felett járt, amire az előző etapban csak egyszer volt képes az 15×02 esetében (10.058M, 18-49-ben: 2.07), ám akkor se tudott ennyi nézőt megmozgatni. Tehát jól nyitott, ahogy a keddi folytatás sem hozott csalódást a vezetőség felé. Szintén 10 milliót rakott le az asztalra, amivel leszögezhető, hogy a nézők kajálják a vakmeghallgatásokat. Egyébként a reality-knél mindig erősebb az évad első fele, mint a zárás. Visszaugorva 1 évet az időben már nem tudnék ilyen jókat írni, ugyanis tavaly februárban 12.313 millióval mutatkozott be a 14. szezon, ami így is elmaradt az előző átlagától. A 18-49 évesek körében is jobbat hozott anno, amikor is 2.8-as demón állt. Manapság ezt már szinte lehetetlen megismételni. További érdekesség még, hogy a következő négy hetében (2.5-2.38-2.28) is jobbak voltak a mutatói.

Mondhatnám azt is, hogy a 2018/19-es idényhez mérten korrektek a számok, tavalyhoz képest pedig adott a visszaesés. Ettől még a csatorna legnézettebb produkciója, tehát biztosan hosszú ideig számolhatunk vele.

Nem nyitott jól a The Enemy Within. Felvezetőjéhez viszonyitva sok nézőt vesztett, arról nem is beszélve, hogy mindkét konkurensétől kikapott a teljes lakosságban. Nyilván az NBC-nek a fiatalok számítanak ilyenkor, ahol verte a mezőnyt, de azért 2.1-et 1.2-re leharcolni meredek. Másrészről a hátrányosabb helyzetben lévő The Good Doctor is majdnem ugyanennyit szállított. Jövő héten már várhatóan kevesebben lesz, és könyvelhető a kudarc – de ne legyen igazam. Valamiért a tavaszi elképzelések nem fekszenek a nézőknek. Állításom igazolja, hogy ősszel a Manifest foglalt helyet a timeslotban, ami The Voice-nál is nézettebb sorozatpremiert generált, sőt a rákövetkező heteiben – a csökkenések mellett – is bőven 6 millió felett zárt.

Kommentáld!

Plakátba zárva: Fosse/Verdon – 1. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2019 February 27, 16:12-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Tavaly szeptemberben az FX fogta magát, és úgy határozott, hogy lát kellő potenciát Sam Wasson életrajzi könyvében, a Fosse-ben, ami Bob Fosse és Gwen Verdon közötti kapcsolatot meséli elé, akik nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy az amerikai szórakoztatóipar fellendüljön – de nyilván ennek ára volt kapcsolatuk szempontjából. A sorozat tulajdonképpen kettőjük történetét mesélné el 8 részben. Minisorozatnak, akarom írni limitált sorozatnak van feltűntetve, így ha lenne folytatásról szó, akkor várhatóan más (népszerű ikon) kapná a főhős szerepkörét, viszont ne rohanjunk ennyire előre, mert még a premierjén sem vagyunk túl.

Apropó, debüt időpontja már egy ideje le van fixálva. Április 9-én érkezik Sam Rockwell és Michelle Williams főszereplésével. További szereplők között: Aya Cash, Bianca Marroquin, Byron Jennings, Ethan Slater, Evan Handler, Kelli Barrett, Laura Osnes, Margaret Qualley, Nate Corddry, Norbert Leo Butz, Paul Reiser, Rick Holmes és Susan Misner. Népes, szó se róla. A rendezésért Thomas Kail felelt, míg a szkriptért Steven Levenson.

Az életrajzi feldolgozások mindig komoly próbálkozásnak ígérkezik, ahol a hibázási faktornak egyáltalán nincs helye. Egyelőre még a kritikusok sem látták a kezdést, de nagyon kíváncsi leszek az első véleményekre. Mutatnám a hozzákészült plakátot.

Kommentáld!

Déli előzetes: Good Girls – 2. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2019 February 27, 12:22-kor a(z) videó témába.

Nem is akkora baj, hogy csak tegnap került ki az NBC téli/tavaszi műsorrendje, mert frissebb bennünk a hír, miszerint a Good Girls 2. évadja március 3-án tér vissza. A World of Dance lesz a felvezetője, ami kétórás adásokkal fogja felvezetni, melynek értelmében a 22 órás timeslotban kap helyet vasárnap esténként. Nálam kimaradt a teljes egészében, így beszéljen a folytatásról helyettem az összeszedett előzetescsokor. Ha valaki késztetést érezne az 1. évadjához egy kritikát írni nekünk, akkor bátran címezze az e-mail címemre, és kidobjuk.


(A tovább mögött folytatódik a videótár.)

Tovább…

Kommentáld!

Leforgatták és megünnepelték a 100. Gotham-epizódot

 
Beküldte: Kanyecc 2019 February 27, 10:10-kor a(z) Promo témába.

Szeretem a jubileumi számokat. A Gotham is elérkezik lassan hozzá, hiszen az 5×12-es résszel megkapjuk a 100. epizódját a sorozatnak, ami egy szép életpályát jelent. Régen nagy divat volt elérni ezt a mérföldkövet, mert szindikátusi és egyéb sugárzásba el lehetett adni a vetítési jogokat, amivel mindenki (stúdió, készítő- és szereplőgárda) jól járt. Az ominózus heti adag a The Trial of Jim Gordon címet hordozza, melynek különlegessége, hogy a sorozat egyik színésze írta a forgatókönyvét, Ben McKenzie. A rendezésért Erin Richards felelt, aki szintén hasonló cipőben jár, hiszen Barbara-t formálja meg. Lényeg a mondanivalómban, hogy ritka az ilyen, de jó látni, hogy hagyják a készítők a lelkesebb színészeiket kibonatkozni – pláne mérföldkőnél, amiről biztosan több szó fog esni a jövőben. Ezúton is le a kalappal a gárda előtt. Mutatnám az ünnepélyes pillanatfotókat és a tortát az eseményhez.

(A tovább mögött folytatódik a galéria!)

Tovább…

Kommentáld!

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2019 February 27, 8:45-kor a(z) Hírek témába.

 • Noah Centineo vendégszereplőként tűnik fel a Good Trouble 1×08-as részében.
 • Baj van a Wynonna Earp háza táján, ugyanis a sorozat 4. évadjának forgatása egyelőre még nem kezdődött el. Ez részben amiatt van, hogy az IDW Entertainment anyagi nehézségekkel küszködik. Az biztos, hogy valamilyen formában érkezni fog tartalom hozzá, de koránt se biztos, hogy évad formájában, lehet lezárófilmként. Meglátjuk.
 • Ben McKenzie nevéhez fűződik a Gotham 5×12-es részének forgatókönyve.
 • Az HBO berendelte az Axios 2. évadját, ami 8 részes lesz.
 • Zac Efron és Anna Kendrick csatlakozott főszereplőként a Human Discoveries című Facebook Watch-ra készülő elképzelésbe. Csak hangokról beszélhetünk szerepeik alatt, mert animációs sorozatról van szó, mely az emberi civilizáció hajnalán játszódik, akkor, mikor felfedezzük a tüzet vagy éppen a kereket. Célkereszt alatt az emberiség legjobb és legrosszabb innovációi. A premierjére még ebben az évben sor kerül.
 • Matt Miller, a Lethal Weapon showrunner-je egy interjúban elárulta, hogy már tudják, milyen történetszállal akarják folytatni a lehetséges 4. évadját a sorozatnak.
 • Az NBC berendelte a Chicago Med 5. évadját, azaz biztosan találkozni fogunk vele a 2019/20-as idényben. Várhatóan már az őszi műsorrendben helyet foglal, illetve az is könyvelhető, hogy crossover sem marad el a testvérsorozatokkal. A 4. etapjában járó lassan veterán 8.363 milliós összátlaggal bír 15 rész elteltével, ami 26%-os erősödés az előző évadhoz mérve; míg 3%-ot hozott pluszban a 18-49 évesek körében, ahol 1.26-os demóátlagot tesz le az asztalra.
 • Szintén folytatódni fog a Chicago Fire is, melynek 8. etapjára bólintott rá az NBC. Megint csak arról kell írnom, hogy erős mutatókat szállít, ugyanis a 7. szezonjának 15 része alatt 8.144 milliót tett le az asztalra a teljes lakosságban, ami az előzőhöz képest 36%-os növekedés. A fiatalok körében is megtáltosodott, ugyanis 1.26-os demóátlaga 16%-kal erősebb, mint amit a 2017/18-as idényben szállított.
 • A csapat utolsó láncszeme se maradhatott ki a buliból, azaz a Chicago PD is visszarendelést kapott a 7. évadra, tehát a 2019/20-as portfólióját a csatornának szintén erősíteni fogja. Nála a 6. évad eddig lement 15 része során 7.160 milliónyi nézőt könyvelt el átlagban a Nielsen, ami 11%-os növekedésnek tekinthető 2017/18-os képest. A fiatalok körében ellenben gyengült, csak 1.14-es demó átlagot generált. Külön kiemelném a múlt heti 6×15-ös részt, ami évadrekordot hozott, ugyanis 8.910 milliót hozott, illetve 1.4-es demót, ami kiemelkedő.
 • Június 16-án debütál a City on a Hill a Showtime kínálatában, ahova legutóbb Gloria Reub és James Remar csatlakozott Aldis Hodge, Kevin Bacon, Jonathan Tucker, Mark O’Brien, Sarah Shahi, Jill Hennessy, Lauren E. Banks és Amanda Clayton mellé.
 • Tegnap évadfinálézott a The Gifted a Fox-on, így meg is kezdődött a találgatás, hogy vajon a csatorna visszarendeli-e a 2019/20-as idényre. Nézettség szempontjából indokolatlan lenne, de ugyanígy véli Matt Nix is, mert az egyik interjújában azt írta, hogy ha lesz folytatás, ő leginkább streaming platformra tudná elképzelni. Kihangsúlyozta, hogy ezen a platformon jól teljesítenek és a nem túl nagy rajongói táborukat az legalább sziklaszilárd.
 • Az USA Network berendelte a Temptation Island 2. évadját, ami 12 részes lesz.
 • Rose Gilmore, Keon Alexander és Jess Salgueiro trióval bővült az Amazon-on folytatódó The Expanse 4. évadjának szereplőgárdája. Egyelőre még nincs premierdátum a folytatáshoz, de várhatóan ez évben megkapjuk.
 • Nicollette Sheridan elhagyja a Dynasty szereplőgárdáját. További érdekesség, hogy tavaly Nathalie Kelley és James Mackay tett hasonlóképpen.
 • Markie Post és Kennedy Lea Slocum vendégszereplőként tűnik fel a The Kids Are Alright 1×15-ben.
 • Gigi Zumbado, Jessika Van és Davi Santos főszereplőnek írt alá a Besties munkacímen bekért Freeform komédiába. A szkriptért Kenya Barris és Ranada Shepard a felelős. A történetben két jóbarát kap helyet, akik egymást segítik át az élet nagy megpróbáltatásain, illetve közben keresik, hogy valójában kik is ők maguk.
 • Jennifer Irwin, Mindy Sterling és Joey Slotnick erősíti az este érkező The Goldbergs 6×17-es részének vendéglistáját.
 • Stephen Tobolowsky és Lennon Parham vendégeskedni fog a Schooled 1×08-ban.
 • Dan Byrd (Cougar Town), Ashleigh LaThrop (The Kominsky Method, Sirens), Desmin Borges (You’re the Worst), Farrah Mackenzie (Dolly Parton’s Coat of Many Colors, Logan Lucky), Christopher Denham (One Dollar, Billions, Manhattan) és Cory Michael Smith (Gotham) csatlakozott az Utopia című Gillian Flynn-féle Amazon sorozat szereplőgárdájába.
 • Emmanuel Kabongo, Maddalena Crippa, Isabella Nefar és Csányi Dávid szerepelni fog a Ransom 3×04-es epizódjában. Utóbbi biztonsági őrt formál meg.
 • Blake Lee vendégszereplője lesz a Fam 1×10-11-es részének.
 • Camille Hyde (American Vandal) és Lucien Laviscount (Snatch, Scream Queens) csatlakozott a The CW-re készülő Riverdale spinoff elképzelésbe.

Kommentáld!

Alulmaradt az RTL Klub tavaszi elképzelése

 
Beküldte: Kanyecc 2019 February 26, 21:45-kor a(z) magyar nézettség témába.

Az RTL Klub múlt héten új „időszámításba” kezdett, ha lehet így fogalmazni. A tavaszi műsorrendjüket február 18-tól beélesítették nagyjából ugyanazzal a logikával, mint anno tavaly ősszel a Tv2. Szerintük is kell a színes kínálat a magyar embernek, ezért mindegyik hétköznapjukat egyedi tartalommal töltötték fel, hogy megmutassák: (1) tudnak tartalmat gyártani, (2) összeszedettebb szerkesztés móddal új fejezetet nyithatnak a hétköznapok életében. Elméleti síkon minden szépen és jól működött, azonban lecsorgott az, aminek lekellett, a nézők pedig eléggé vegyesen fogadták a változásokat. Mondhatnám azt is, hogy nem nyúlj semmi olyanhoz, amit már megszoktam, mert elpártolással hálálom meg.

Mielőtt a nézettségi mutatókra rátérnék, vessünk egy pillatást az elképzelésükre:

18:00-19:05 – Híradó
19:05-19:35 – Fókusz
19:35-20:35 – Drága örökösök S1
20:35-21:10 – Barátok közt
21:10-től pedig a listát mutatnám napokra lebontva lentebb…

Tehát az alap elképzelés az volt, hogy az Éjjel-nappal Budapestet átpakolták az RTL II műsorára, hogy ezáltal fel tudjanak szabadítani egy plusz nettó 40 perces timeslotot. A Híradó startján nem lehet módosítani, mert beégett a magyar ember tudatába, hogy 18 órától butítás, agymosás, és fake news gyártás megy, amit meg kell nézni. Ezt követően történik a hígítás a Fókusszal, majd a méltán népszerű Drága örökösökkel vezetik fel a Barátok köztöt. Miért azzal? Hát mert még csak harmincegynéhány epizód ment le belőle, mindenki A mi kis falunkhoz társítja és nincs csömörje a vidékinek tőle, hiszen mondhatni vidéki környezetben játszódik, mint ha a szomszédságban volna.

Ennek megfelelőlen stabilan szállítja a 800 ezer körüli nézőszámot a teljes lakosságban, amit a Tv2 simán elirigyelhet, mert folyamatosan megverik az adott timeslotban. Hiába erős az Exatlon Hungary, vele csak az utolsó órájában tud érvényesülni a konkurens adó. És ha már verseny helyzetet emlegetek, akkor jó tudni, hogy (a keddet leszámítva) 19:10 és 21:25 között futott a Tv2 reality-je, ami extra hosszú, de meghálálja a melót. Igaz csak 600 ezer körüli nézőszámot generál, de ez éppen elég ahhoz, hogy a Legyen Ön is milliomost! oly módon felvezesse, hogy az RTL Klub-nak ne legyen esélye az új, kitalált műsorrenddel, ami a következő:

Hétfő:
Cápák között
(RTL Klub – 1×01) – 407e (11.4% SHR); 18-49-ben: 163e (12.4% SHR)
Isten Veled Magyarország (RTL Klub – 1×01) – 331e (13.5%); 18-49-ben: 113e (11.8% SHR)

Kedd:
Alvilág (RTL Klub – 1×01) – 377e (10.2% SHR); 18-49-ben: 110e (8.7 SHR)
Házon kívül (RTL Klub) – 241e (8.3% SHR); 18-49-ben: 84e (7.6% SHR)
XXI. század (RTL Klub) – 149e (6.9%); 18-49-ben: 50e (6.0% SHR)

Szerda:
Toplista (RTL Klub – 1×01) – 393e (10.2%); 18-49-ben: 125e (8.8% SHR)
Halálos fegyver (RTL Klub – 3×09) – 193e (7.5% SHR); 18-49-ben: 68e (6.7% SHR)

Csütörtök:
Gyertek át! (RTL Klub – 5×01) – 414e (11.9% SHR); 18-49-ben: 167e (13.3% SHR)
Alvilág (RTL Klub – ism.) – 139e (6.5%); 18-49-ben: 70e (8.1% SHR)

Péntek:
Doktor Murphy (RTL Klub – 2×01) – 397e (10.9% SHR); 18-49-ben: 132e (10.1% SHR)
Doktor Murphy (RTL Klub – 2×02) – 346e (12.6% SHR); 18-49-ben: 127e (11.9% SHR)

Sehol egy magas mutató, holott 21:10-es kezdésnél járunk, ami koránt se tekinthető későinek. A héten nagyjából ugyanazt hozták a timeslotban a beütemezett sorozatai az RTL Klub-nak, ami össznézőszámban általában olyan 400 ezert takart, míg 18-49-ben 150 ezret. Nyilván a későbbi timeslotban ezek a számok lejjebb kúsztak, de azt bátran megállapíthatjuk, amit fentebb is írtam: a magyar ember nincs hozzászokva ahhoz, hogy egyik hétről a másikra csak úgy kompletten átformálják az egész hétköznap estéket. Mi a megszokásaink rabja vagyunk, azaz, ha tetszett valami hétfőn, akkor azt kedden, szerdán és így tovább nézni akarjuk, nem pedig egy hetet várni arra, hogy félig emlékezve mi is történt folytassuk azt, amibe belekezdtünk.

Mindez tehát ráült a nézettségi mutatókra és egy szimpla átlagot tettek le az asztalra. Nyilván a Tv2 most örül, mert úgy szerkesztették az Exatlon Hungary-t, hogy véletlenül se fedjék a konkurens műsorok kezdés idejét a sajátjukkal, hanem belenyúljanak abba, és ezáltal maguknál tartsák a nézőket. Ennek értelmében ehéttől már variálás volt mindkét fél részéről, de erről majd jövő héten írok külön, felesleges megelőlegezni.

Az viszont látszódik, hogy az Alvilág egyelőre csalódást keltő számokkal rajtolt. Ezt az RTL Klub is látta, ezért megismételték kétszer a hét, de nem hinném, hogy sikerrel jártak, de ma mindenre fény derül, hiszen éppen terítéken az 1×02.

Szerintetek mi a probléma veleje a minden hétköznap más kínálattal? Vagy telitalálatban eltaláltam, mit akar az átlag magyar ember?

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats