A Netflix júniusi premierjei

 
Beküldte: Kanyecc 2019 May 31, 8:48-kor a(z) Heti adag témába.

Netflix körkép: Május | Június

Teljes körkép: Január | Február | Március | Április | Május | Június

A Netflix megint csak nem hagyott minket cserben. Májusban láthattunk számtalan jó elképzelést, amik közül elsőként a BONDiNG-et sikerült befejeznem rövidségéből adódóan. Aztán belekezdtem a What/If-be, a Dead to Me-be, az It’s Bruno!-ba és az Undercover (2019)-be. Mindegyikről lesz írás a közeljövőben, azonban most a következő hónapra helyezném a hangsúlyt, ahol megint csak lesz mit nézni. És ez nem azt jelenti, hogy többről nem, csak ezek vannak előre sorolva a listámon, mert valamijükkel belopták magukat a szívembe.

Ha csak ismét a rendes sorozatokat vesszük elő, akkor nem is kell olyan sokat várnunk egy várós visszatérőre, a Black Mirror-ra, ami az 5. évadjával érkezik jövő szerdán. A történetéről annyit már lehet tudni, hogy a Black Museumban játszódnak, a feltűnő szereplők között, pedig kiszúrhatunk olyan hírességeket, mint pl.: Miley Cyrus-t, Anthony Mackie-t vagy Andrew Scott-ot. Idén 3 részt kapunk, azaz esti daráláshoz tessék készülődni.

A hét másik különlegessége a pénteken rajtoló Designated Survivor 3. évadja lesz, amit a Netflix karolt fel, miután országos fronton megkapta a produkció a kaszáját az alacsony nézettségből adódóan. A gyártó azonban nem állt le, keresett neki új otthont, mivel olyan jó bevételt hozott nemzetközi sugárzásból adódóan, hogy nekik megéri engedni a gatyamadzagból. Elviekben szabadszájúbb folytatással lehet számolni, valamint 10 epizódra. Szintén ezen a napon tér vissza a 3% a 3. felvonásával. Nem hittem volna, hogy valaha brazil sorozathoz készül ajánló, de ez onnan származik. Ott nagysikert, idehaza követgetik, de a média csendesen elengedi szeme sarkában.

És végezetük, amire inkább egy fokkal jobban felhívnám a figyelmet, az a Tales of the City, aminek Armistead Maupin azonos című regénye szolgáltatja az alapot. Az LGBT-tematikájú történet modernkori formáját kapjuk, ugyanis 25 évvel a sztorija után játszódik, amikor Mary Ann hazatér San Francisco-ba. Ismét találkozik lányával, valamint ex-férjével, akiket karrierje miatt hagyott el – azonban semmi sem olyan már, mint régen. A szereplők sorában: Ashley Park, Barbara Garrick, Benjamin Thys, Caldwell Tidicue, Charlie Barnett, Christopher Larkin, Daniela Vega, Dickie Hearts, Ellen Page, Jen Richards, Josiah Victoria Garcia, Juan Castano, Laura Linney, Matthew Risch, May Hong, Michael Park, Michelle Buteau, Molly Ringwald, Murray Bartlett, Olympia Dukakis, Paul Gross, Samantha Soule, Shoshanna Shapiro és Victor Garber.

Egy héttel később a komédia kiadásunkat a Jo Koy: Comin’ in Hot fogja megteremteni. Helyette inkább péntekre fókuszáljunk, ahol a Netflix­-Marvel utolsó gyermeke indul el végső útjára. A Marvel’s Jessica Jones 3. és egyben utolsó etapjáról van szó, s ezáltal végleg kihal a streaming szolgáltatónál ez az éra, de ezt a lerágott csontot már tavaly végig analizáltuk. Cserében a megszokottól eltérően, 13 epizódot kapunk – mert mostanság, inkább a 10 jellemzi őket.

Szintén ezen a napon kapjuk meg a Trinkets címre hallgató üdvöskét, ami Kristen „Kiwi” Smith könyvén alapszik, amit Emily Meyer és Amy Andelson álmodott képernyőre Sara St. Onge rendezésével. A történet középpontjában: három lány áll, név szerint: Eliodie, a gyászoló különc; Moe, a titokzatos kívülálló és Tabitha a tökéletlen tökéletessége; akik egy olyan csoportban találkoznak, amik bolti tolvajokkal foglalkoznak. Hármójuk barátsága lesz fókuszban, illetve beilleszkedésük az iskolai közegbe. A szereplők sorában: Brianna Hildebrand, Kiana Madeira, Quintessa Swindell, Odiseas Georgiadis, Henry Zaga, Brandon Butler, Larry Sullivan, October Moore és Larusa Oleynik. Különlegessége, hogy 10 félórás résszel jön. Oregonban és Portlandben fogatták. Linda Gase a showrunner-i székben. Aztán még érkezik egy gameshow is az Awake: The Million Dollar Game személyében, ahol a főnyeremény 1 millió dollár.

A hónap utolsóelőtti hetén folytatódik a Dark a 2. évaddal, ami a németektől származik. A 2017-es év egyik meglepetése volt a maga formájában. A története ugye úgy kezdődik, hogy két gyermek eltűnik, amivel fény derül olyan dolgokra is a családon belül, amik inkább maradtak volna a felszín alatt. A doku-reality vonal is kap frissítést a Girls Incarcerated személyében. Ekkor se maradunk újonc nélkül, amiről a Mr. Iglesias című 10 részes komédia gondoskodik majd Gabriel Iglesias főszereplésével. További szereplők között: Sherri Shepherd, Jacob Vargas, Maggie Geha, Richard Gant, Cree Cicchino, Fabrizio Guido, Gloria Aung, Coy Stewart, Tucker Albrizzi és Oscar Nunez. A showrunner-i székben: Kevin Hench foglal helyet, mellett még exec. producer: Gabriel Iglesias, Ron DeBlasio és Joe Meloche. Középpontjában: egy középiskolai történelem tanár, aki próbál segíteni a tehetséges diákjain.

Június utolsó hetében újoncot már nem kapunk, persze ez nézőpont kérdése, mert a 7Seeds címre hallgató animációnak az 1. évadját azért elhozza a Netflix; de rendes sorozatból nincs bemutatkozó példány. Ellenben az Instant Hotel a 2. évaddal, míg a Dope és a Paquita Salas a 3-3. évaddal folytatódik. Számomra talán a Dope az odafigyelősebb, mivel mindig is érdekelt, miként terjed a drog az egyes városokban, kik a mozgató rugói. A Paquita Salas-ban pedig megindul az újabb tehetségek felkutatása.

A Netflix júniusi menetrendje:

Június 4. (Kedd):
Miranda Sings Live… Your Welcome (Comedy kiadás)

Június 5. (Szerda):
Black Mirror 5. évad

Június 7. (Péntek):
Designated Survivor3. évad
Tales of the City1. évad
3%3. évad

Június 12. (Szerda):
Jo Koy: Comin’ in Hot (Comedy kiadás)

Június 14. (Péntek):
Marvel’s Jessica Jones3. évad
Awake: The Million Dollar Game1. évad
Aggretsuko2. évad (Anime)
Trinkets1. évad

Június 18. (Kedd):
Adam Devine: Best Time of our Lives (Comedy kiadás)

Június 21. (Péntek):
Dark2. évad
Girls Incarcerated2. évad
Mr. Iglesias1. évad
The Gonfession Tapes2. évad

Június 25. (Kedd):
Mike Epps: Only One Mike (Comedy kiadás)

Június 28. (Péntek):
Dope3. évad
Instant Hotel2. évad
Paquita Salas3. évad
Motown Magic2. évad (Kids & Family)
7Seeds1. évad (Anime)

A tovább mögött megtekinthető a filmes, a dokumentumfilmes és egyéb listák, amikről tegnapig bezárólag lelepleződött a premier időpontja.

Tovább…

Kommentáld!

Esti előzetes: The Handmaid’s Tale – 3. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2019 May 30, 18:27-kor a(z) videó témába.

Nyakunkon A szolgálólány meséje című Hulu-s sorozat 3. évadjának premierje, én meg azon agyaltam, hogy hiába láttam az 1. szériáját, nem született róla írás; illetve, mikor tudom befejezni a másodikat, melynek a felénél járok nagyjából, mert szabadidőből nincs sok mostanság. De gondolom ezt észre vettétek abból is, hogy még csak az NBC-s Upfront összegzők kerültek ki a blogra, holott piszkozatban előre dolgoztam akkor tájt, viszont panaszkodás helyett… Mutatnám a legfrissebb ajánlóit a folytatásnak, amit június 5-én kapunk meg a Hulu jóvoltából. És ha lehet hinni a menetrendnek, akkor egyből három részt kapunk, majd beáll heti egyre. Nem szaporítanám tovább a szót, kezdjük a leghosszabb verzióval.


(A tovább mögött további három előzetes. Azokat se hagyjátok ki a nézés alól.)

Tovább…

Kommentáld!

Plakátba zárva: Blood and Treasure

 
Beküldte: Kanyecc 2019 May 30, 16:35-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Mi ez a Zsé-kategóriás valami? – Ránéztem a Blood and Treasure kreatívjaira és elkapott a röhögés, illetve sajnálkozás, mert bődületesen borzasztóak lettek. És mi késztet rá bárkit arra, hogy ilyet 2019-ben készítsen? Azért akadnak gondok! Értem én, hogy akció-kaland műfaj nyáron adható el, illetve, akkor teremtődik meg az igény rá, ha van műsoron, de ordít a gagyiság minden téren a CBS üdvöskéjéről – amit hiszitek vagy sem, de nem koprodukcióban találnak. Aki csípi a kincskeresős témát, annak muszáj lesz beneveznie rá; aki viszont csak elvan vele, az nyugodt szívvel mellőzze az életből. A főbb szereplők között kap helyet: Sofia Pernas, Matt Barr, Michael James Shaw és Katie Winter, csak hogy legyünk képben ezzel is.

A csatorna nyári szegnensének eddigi legerősebb láncszeme. 5.142 milliós nézettséget tudhat magáénak, ami nagyjából a SEAL Team szintje. A TAR előtt van, egyelőre. Mutatnám a hozzá készült plakátot.


Kommentáld!

Hírek magyar frontról

 
Beküldte: Kanyecc 2019 May 30, 12:55-kor a(z) Hírek témába.

 • Június 8-án búcsúzik A mi kis falunk 3. évadja a 17. epizóddal. Rákövetkező héten már alakít az RTL Klub a műsorrendjén, ugyan 20 óratól esti filmek érkeznek.
 • Június 10-én az RTL Klub 15 órai kezdéssel megismétli a Házasodna a gazda 2. évadjának nyitányát – amit A mi kis falunk szezonzárásával vezet fel előző hét szombaton.
 • Június 10-én 19:35-ös kezdéssel egy újabb török sorozatot tűz képernyőre az RTL Klub, ami a Megtörve (Carpisma – Crash) címre hallgat. Aznap dupla epizódot kapunk, majd beáll szimplára. A történetében: Casey (Nicholas Hoult), a fiatal amerikai turista beleszeret Juliette-be (Felicity Jones), a szintén Európában utazgató amerikai lányba. Amikor a lányt halálos betegséggel diagnosztizálják, Casey elhatározza, hogy a dörzsölt Geran (Ben Kingsley) segítségével lenyúlja Hagent (Anthony Hopkins), a német maffiavezért, és a pénzből kifizeti Juliette életmentő műtétjét. Veszett tempójú üldözés veszi kezdetét, hogy Casey megmentse a saját bőrét és Hagen emberei előtt még időben eljusson Juliette-hez.
 • És az RTL Klub biztosra megy vele, mivel vasárnap 13:20-as kezdésssl megismétli a részeit. Ergo, délutáni maratont kap.
 • Június 11-én ismét dupla Magnum P.I. epizódot kapunk az RTL Klub jóvoltából, azaz 21:10-től 23:15-ig élvezhetjük Jay Hernandez jelenlétet a képernyőn.
 • Van néhány magyar címünk: Vagány zsernyák / Botcsinálta szárnysegéd / A szerelem rabjaCsúcsformában (Rush Hour) 1×07-09; Érvek és ellenérvek / Féltékenység Az élet csajos oldala (2 Broke Girls) 5×18-20; A vér kötelez / Nem ma kell hősnek lenni Magnum P.I. 1×09-10; Genezis / Tűzparancs / Noé bárkája / A sötétséf kapujábanA zöld íjász (Arrow) 4×20-23; PróbatételAnyák gyöngye (Mom) 3×19; A nagy csapat / Prágából szeretettelMr. Whiskey (Whiskey Cavalier) 1×01-02; Találkozás / A jó szamaritánus Isten belájkolt (God Friended Me) 1×01-02; Második nászút / Összeomlás / A visszaeső / Családi ügy / Gyilkos ügyek (Major Crimes) 5×06-10;
 • Június 12-én hozza szerda estékre az RTL Klub a Mr. Whiskey-t (Whiskey Cavalier), az ABC egyik 2019/20-es újoncát. 21:10-es kezdéssel rajtol, a nyitó hetében dupla résszel. Ismétlés szombaton 11:55-től.
 • Június 13-án az RTL Klub újra belekezd A mi kis falunk 1. évadjának ismétlésébe 21:10-es kezdéssel. Ergo, főműsoridőt kap hétköznap esténként, ami eléggé foppácska kategória. Mellesleg duplázva tűzi műsorra.
 • Június 14-én rajtol az RTL Klub péntek estéjén, 21:10-es kezdéssel az Isten belájkolt című CBS-es sorozat, ami God Friended Me-ként lehet ismerős. A nyitó hetében duplázva kapjuk. Ismetlés szombaton, 13:50-től.
 • Ha valaki újranézné, mert lemaradt az Anyák gyöngye (Mom) 3. évadjáról, az ismétléssel csekkolhatja június 10-től hétköznap esténként 23:45-től a Cool-on.

A végére pedig jöjjön néhány szinkronlista:

Megtörve (Çarpisma – Crash)

Magyar szöveg: Nikas Dániel
Szinkronrendező: Hidvégi Csaba

Főszereplő:
Kivanç Tatlitug (Kadir Adali) – magyar hangja: Makranczi Zalán
Elçin Sangu (Zeynep Tunç) – magyar hangja: Ruttkay Laura
Onur Saylak (Veli Cevher) – magyar hangja: Sótonyi Gábor
Melisa Asli Pamuk (Cemre Gür) – magyar hangja: Dobó Enikő
Alperen Duymaz (Kerem Korkmaz) – magyar hangja: Nikas Dániel
Mustafa Ugurlu (Selim Gür) – magyar hangja: Jakab Csaba
Merve Çagiran (Meral) – magyar hangja: Szabó Zselyke
Rojda Demirer (Belma) – magyar hangja: Zakariás Éva
Hakan Kurtas (Demir) – magyar hangja: Gubányi György István
Ismail Demirci (Galip) – magyar hangja: Maday Gábor
Sevtap Özaltun (Asli) – magyar hangja: Mohácsi Nóra
Gonca Cilasun (Serpil) – magyar hangja: Bodor Böbe
Furkan Karabalik (Adem) – magyar hangja: Renácz Zoltán
Efecan Şenolsun (Yakup) – magyar hangja: Moser Károly
Erkan Can (Haydar) – magyar hangja: Barbinek Péter

Isten belájkolt (God Friended Me):

Magyar szöveg: Faludi Katalin
Szinkronrendező: Jólesz Dávid

Főszereplő:
Brandon Micheal Hall (Miles Finer) – magyar hangja: Ember Márk
Violett Beane (Cara Bloom) – magyar hangja: Szilágyi Csenge
Suraj Sharma (Rakesh) – magyar hangja: Fehér Tibor
Javicia Leslie (Ali Finer) – magyar hangja: Ligeti Kovács Judit
Joe Morton (Arthur Finer) – magyar hangja: Jakab Csaba
Shazi Raja (Jaya) – magyar hangja: Gulás Fanni

Kommentáld!

Plakátba zárva: Black Mirror – 5. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2019 May 29, 16:00-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Már félig elkészült a júniusi Netflix premierekhez kapcsolódó cikkünk, de előbb foglalkoznék a Black Mirror-ral, melynek 5. évadját már jövő szerdán nézhetjük. A streaming szolgáltató okosan úgy döntött, hogy nem péntekre ütemezi a premierjét, mint a 3%-nak és a többi érkezőjének, hanem a hét közepére, hogy biztosan nagyobb közönség válassza a kínálatból. Most 3 epizódot kapunk, amikhez egyenként készített egy plakátot. Ezt mutatnám meg a folytatásban…

Kommentáld!

2019/20 – NBC-előzetesek (4): Lincoln

 
Beküldte: Kanyecc 2019 May 29, 15:41-kor a(z) videó témába.

A legmegosztóbb újoncot kapjuk a Lincoln személyében. Egyesek várják; mások pedig már a premier előtt elmarasztalják, mert nem látják az “erőt” a produkcióban. Érdekes mindez, hiszen könyves alapokon nyugszik a történet. A Jeffrey Deaver-féle Lincoln Rhyme regényeire épít az NBC berendeltje. Itthon A csontember címen lehet ismerős. Középpontjában: egy olyan nyomozó áll, aki súlyosan megsérül egyik ügye során, azonban még így is a rendőrség hasznára tud lenni képességeivel, ismereteivel – mivel egy törvényszéki zseni valójában, aki néha jobban ismeri az elkövetők gondolatait, mint ők maguk. Engem leginkább a The Blacklist-re emlékeztet, ami azért szép életpályát futott, bár hogy is nézzük.

Az elmúlt időszakban egy olyan hír köthető még hozzá, hogy Seth Gordon, aki a pilot rendezőjeként van számon tartva 3 éves szerződést írt alá a Sony Pictures TV-vel. Nos, nézzük mit kapunk midseasonben!


Kommentáld!

Esti előzetes: Perpetual Grace, LTD

 
Beküldte: Kanyecc 2019 May 28, 20:23-kor a(z) videó témába.

Annyira jókat mosolygok olyankor, amikor feltűnik a színen egy újabb tévés konkurencia. Nyilván csak nekünk új! A Pennyworth által került először szóba az EPIX nevű csatorna a blogon, ahova június elején érkezik a Perpetual Grace, LTD is. Ismerősen hangzik a címe? – Meglehet, hiszen már volt szó róla, amikor megmutattuk az első plakátjait. Szintén egy odafigyelős ötlet, melyben egy szélhámost és egy lelkipásztort ismerhetünk meg. Akkor leírtam mindent, amit érdemes tudni az újoncról; most inkább mutatnék hozzá előzetest, az mégis csak beszédesebb. Várós ugye?!


(A tovább mögött még egy ajánló!)

Tovább…

Kommentáld!

Plakátba zárva: Sweetbitter – 2. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2019 May 28, 17:14-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

A Starz kihasználja az “uborkaszezont”, és vissza hozza, amit csak lehet. Ugye érkezik a Vida 2. évadja mellett a Power 6. etapja, az újonc The Rook, valamint a Sweetbitter is új részekkel folytatódik. Utóbbit július 14-én tűzik képernyőre, amelynek pótlására még bőven van időnk. A sztori középpontjában: egy huszonéves nő áll, aki New Yorkba költözik, hogy elkezdje élni a nagybetűs életet. Egy puccos étteremben vállal munkát, melynek közege és jelleme hamar beszippantja, illetve el is kezdődik egyfajta átformálódás. Félórás mivoltából adódóan adjatok neki esélyt – addig tőlünk is megkapja. Mutatnám a friss etapjához kapcsolódó plakátját, ami nem sokban tér el az elsőhöz képest.

“Let it change you.”

Kommentáld!

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2019 May 28, 8:38-kor a(z) Hírek témába.

 • 18 tévésorozat, ami a 2019/20-as idényben búcsúzik.
 • A TVFanatic.com összeszedett 11 okot, hogy miért kellene mindenkinek néznie a Burden of Truth című kanadai sorozatot, ami egyébként egy jogi dráma, ami a CBC műsorán fut.
 • David Bianchi és Alejandro Barrios csatlakozott visszatérő szereplőként a Queen of the South 4. évadjába.
 • Adam Levine megerősítette, hogy a The Voice 16. évadját követően elhagyja a mentori pozíciót. A mentor a kezdetek óta jelen van az amerikai változatban, mint Blake Shelton. Egyelőre még nincs információ, hogy kikerül a helyére.
 • Az EPIX szerezte meg a brit ITV által berendelt Belgravia című sorozatot amerikai vetítési jogait. A történet alapjául Julian Fellowes azonos című könyve szolgál, amiből 6 részt kértek be. A készítők sorában: Colin Wratten, Gareth Neame, John Alexander, Liz Trubridge és Nigel Marchant. A szereplők között: Alice Eve, Adam James, Ella Purnell, Harriet Walter, James Fleet, Paul Ritter, Philip Glenister, Richard Goulding, Saskia Reeves, Tamsin Greig és Tara Fitzgerald. A történetről itt olvashattok bővebben.
 • A Ransom 3. évadjának zárórészét 2.104 millióan látták szombat este a CBS műsorán. 0.2-es demó értéket hozott össze.
 • A Netflix berendelte a harmadik Közel-Keletről származó produkcióját, ami a Paranormal címet hordozza. Mohamed Hefzy és Amr Salama által készített ötlet lesz a streaming szolgáltató első egyiptomi produkciója, ami az 1960-as évekbe repít vissza, ahol egy hematológus kalandozásait követhetjük figyelemmel. Utóbbi illető lesz a showrunner-je a produkciónak.
 • Glenn Kessler aláírt az Amazon Studios-hoz.
 • Ian Harding csatlakozott Whitney Cummings és Lee Daniels által készített komédia pilotba, a Good People-be, amit az Amazon rendelt be. Egy futball edzőt formálhat meg.
 • Felisha Terrell és Dustin Ingram szintén aláírt főszereplőnek az Amazonra érkező Utopia című elképzelésbe, melynek rendezője: Toby Haynes lesz, míg írója: Dennis Kelly és Gillian Flynn. A szereplőgárdában helyet foglal még: Ashleigh LaThrop, Christopher Denham, Cory Michael Smith, Dan Byrd, Desmin Borges, Farrah Mackenzie, Javon “Wanna” Walton, Jeanine Serralles, Jessica Rothe, John Cusack, Rainn Wilson és Sasha Lane. 9 részt kértek belőle.
 • Andrew Leeds visszatérőként tűnik fel a Zoey’s Extraordinary Playlist 1. évadjában.
 • A Hulu társult a brit ITV2-vel, akik részéről nemrég berendelésre került a Zomboat címre hallgató ötlet. A 6 részes komédia beállítottságú elképzelés középpontjában: egy testvérpáros, akik a zombi apokalipszis elszabadulásának idején kénytelenek elmenekülni Birminghamből, s így egy valószínűtlen utazásba kezdenek egy másik párossal, egy hajó fedélzetén. A szereplők között: Leah Brotherhead, Hamza Jeetooa, Ryan McKen és Cara Theobold. A rendezője Adam Miller lesz, további készítők között: Will Hartley, Liz Doran, Camilla Campbell és Robert Wulff-Cochrane.
 • Alison Schapker és Laeta Kalogridis felügyelete alatt kapjuk meg az Altered Carbon 2. évadját. Tehát, ha majd valami nem jön át, akkor őket lehet szidni.
 • A WarnerMedia OTT nevű streaming szolgáltató berendelt egy sorozatot Love Life címmel Sam Boyd írásával. További készítők sorában: Paul Feig, Dan Magnante, Bridget Bedard, és Jessie Henderson. A főszerepet Anna Kendrick által kapjuk. 10 részes félórás romantikus komédia középpontjában: a szerelemnek a megtett útja, az elsőtől az utolsóig.
 • Uzo Aduba, James Marsden és Sarah Paulson főszereplőként csatlakozott a Mrs. America című FX-es sorozatba, ahol még jelen lesz Rose Byrne, Kayli Carter, Ari Graynor, Melanie Lynskey, James Marsden, Margo Martindale, John Slattery, Jeanne Tripplehorn és Tracey Ullman, valamint Cate Blanchett.
 • Van néhány címünk: Cat PeopleBaskets 4×01;
 • Nasim Pedrad főszereplésével berendelt a TBS egy sorozatot Chad címmel. A 10 részes egykamerás komédia egy 14 éves perzsa fiúról szól, aki próbál beilleszkedni a helyi környezetbe, az iskolai életbe, illetve meg kell barátkozni anyja szeszélyeivel is. További szereplők: Alexa Loo, Ella Mika, Jake Ryan, Paul Chahidi és Saba Homayoon. A szkriptért Nasim lesz a felelős, tovább készítő: Tob Rosell, Oly Obst, Hayes Davenport és Rhys Thomas – utóbbi, mint rendező.

Kommentáld!

It’s Bruno! – az első 4 rész távlatából

 
Beküldte: Kanyecc 2019 May 27, 21:02-kor a(z) kritika,Pilot témába.

Miután magam mögött hagytam a BONDiNG 1. évadját, úgy döntöttem, előre sorolásban részesítem az It’s Bruno!-t, ha már ajánlottátok. Stílusban nincs különbség, hiszen ugyanazt a rövid terjedelmet kapjuk részenként, mint a Netflix szadomazó sorozatánál. Mit takarna ez? Nettó 15 perces epizódokat, ha leszámítjuk a főcímet és a stáblistát, ami olyan gyorsan lepörög egy téma körül, hogy öröm látni a „next episode” feliratot a streaming szolgáltató applikációjának jobb oldalán. Igen, én telefonon Netflixezem és feleslegesnek érzem a HD-nál nagyobb minőségre való előfizetést, mert nem (ismétlem NEM!) használom ki értelmes módon. Nincs is ultra HD felbontású képmegjelenítőm, akkor pedig minek fizessek?!

Szintén egy szerethető sorozatot kapunk, ami olyan könnyedén csorog le utazás közben, hogy felmerül bennem a keresztkérdés: Miért nem daráltam le egyben, és írtam úgy egy kritikát? – Azért, mert erről szeretnék még egyszer megemlékezni. Tényleg adja magát a maga egyszerűségével. Ha pedig valakinek volt olyan szerencséje, hogy már járt Amerikában, akkor jönnek a dejavu érzések, mert tényleg tipikus Amerikát kapunk, ahol olykor a legkisebb probléma szüli a legnagyobb feszültséget.

Mielőtt azonban rátérnék a részek mondanivalójára, tisztáznám mivel állunk szemben. Nos, Solvan Naim az egyszemélyes hadserege a sorozatnak, mert ő írta, rendezte és még főszerepet is vállalt mindebben. Ha munkásságára vetünk egy pillantást, akkor felfedezhetjük, hogy a rövid műfajban van főként jártassága, de ott eléggé bőszen alkotott. Volt olyan év, 2016-ban, amikor 3 produkciónál is feltűnik a neve, mint exec. producer. De kiemelhetném a sorból a The Get Down-t, ahol társ-rendezőként érvényesülhetett. A történet pofonegyszerű: adott Brooklyn, annak is Bushwick utcái, amit főhősünk kutyájával sétálva „magáénak érez”. Ha történik valami olyan, ami kiveri a biztosítékot, akkor biztosan intézkedik, mert rend a lelke mindennek. És igen, a kutyáját hívják Bruno-nak, míg őt Malcolm-nak.

És igen, a kutya önmagát alakítja. Nem csinál semmi extrát, csak az alap dolgokat, mint pl.: eszik, iszik és sétál; valamint, ha gazdája utasítja, akkor leül, lefekszik és fekve pörög maga körül. Hm! Vajon Bruno gazdája mennyi jogdíjat zsebelhet be a szereplésből?

Minden epizód valami fura téma köré épül. Kezdjük a pilotot, ahol főhősünk kutyusával éppen a zebránál pirosat kap. A körzet (egyik) konkurens gazdija éppen házi kedvencét sétáltatja hasonlóképpen. Tehát a pirosban találkoznak, és megy a faszméregetés – már bocsánat a kifejezésért, de ez a legtalálóbb szó arra, hogy melyikőjük kutyusa az okosabb. Főhősünk elbukik az első összecsapáskor, mert Bruno nem hajlandó lefeküdni, azonban mindezt nem hagyja annyiban. Aztán ott a folytatás, amikor egy olyan gazdi felkutatására szenteli napját, aki nem szedi össze kedvencének az ürülékét a járdáról, ezáltal a környék hírnevét rombolja, illetve kutyautálókat gyűjt magának, mert azt hiszik, hogy az övé tette.

Minden rész vége ugyanarra a sablonra épül: adott a parfis vagy a felmosófa (most hirtelen passzolnám melyik a helyesebb!), amivel jól móresre tanítja az éppen aktuális tagot. Az a poén, hogy szinte minden kapualjban találni ilyet, csak az ember jót mosolyog, mert a rossz elnyeri méltó jutalmát – azaz ezt mondatja velünk.

A BONDiNG-hoz képest messze a színvonalnak különbsége. Lehet azért, mert ott a téma egy picit pikánsabb, cseppet se hétköznapi. Habár ezt se nevezném annak, mégis csak egy kutyás sorozatról beszélünk, az viszont fix tény, hogy hosszabb kivitelben nem lettem volna képesebb a nézésére. Így 15 percben lecsúszik az ember szervezetén, még meg sem fekszi azt. Solvan tényleg eladja magát kutyagazdának, aki mindent megtesz szeretett kedvencéért.

Mellékszálon szép számmal felsorakoztat színészeket, akik hozzák a kötelezőt. Egyik kedvencem az állatboltban lévő eladó, akinek most nem tudom a nevét, aki olyan termékismerettel adja el a különféle kutyakaja különlegességeket, hogy komolyan elkezdesz agyalni azon, hogy a csávó vérprofi és valószínűleg egy kiflit is úgy elad neked, hogy elégedetten fizeted ki az olykor kétszeres felárat, csak azért mert amit mond, arra annyi reakciód lesz: hogy WÁÓ, ad ide és hol fizetek! A negyedik epizódnál történik a főszál kibővítése, ugyanis behozzák Lulu karakterét, akit Shakira Barrera formál meg. A nőt lenyűgözi főhősünk kutyája felé történő elhivatottsága és részese akar mindennek lenni; mivel az pedig épp szingli, a csaj pedig a nemrossz kategóriát erősíti, nyilván igent mond az ajánlatra, mert hülye lenne mást. Ő egyébként a GLOW-ból lehet ismerős.

Noha csak három és fél részt láttam, nehéz rosszat írni róla. Talán nem is tudok negatívumot felsorolni azért, mert annyira frissek a történések, hogy még le kell ülepednie. A formátum ereje egyébként hozza az elvárást, azaz nincs mellébeszéd, a lényeget kapod, amire vártál. Ez a legnagyobb húzóereje a sorozatnak, mert kifejtik a problémát az epizód elsőfelében, a másodikban pedig megoldják és nincs hiányérzet. Hülyén fogalmazva, kicsit antológia jellemvonású, mert akár kezdhetnéd a 3. résszel is, nem lenne semmi hiányérzeted, maximum annyi, hogy annak alapfeszültségénék kiindulási pontjával nem lennél tisztában, de ettől még értenéd egészében.

Egyébként 8 részről beszélünk nála. Eggyel többről, mint a BONDiNG-nál. Képi világban nincs kiemelendő dolog, mert azt mutatják, amit látunk. Nincs semmi jó beállás, mint utóbbinál, holott elférne. Inkább arra megy a fókusz, hogy foglalkozz a kutyával, és a gazdijával és azonosul kettőjük problémáival, és ennél nagyobbak sose legyenek az életedben.

Malcolm hozza azt a karaktert, akivel nemigazán kötözködnél se az utcán, se máshol. Van egyfajta stílusa, ami tekintélyt generál az ottélőkben. Ezt is nagyon eltalálták benne. Remélem a fináléra leülepedig minden és rájövők, mi az a hiányérzet, amit most valahogy sehogy se tudok nektek körbe írni, pedig van, higgyétek el! Vagy csak bemesélem magamnak?!

This entry has a rating of 3

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats