Nike cipőt Stranger Things-stílusban?!

 
Beküldte: Kanyecc 2019 June 30, 22:55-kor a(z) Fun témába.

A népszerű brandek mindegyike meglovagolja a Stranger Things sikerét és visszatérését, de ez valahol érhető. Nemrég írtuk, hogy a Burger King által kapnak az éhes Whopper fogyasztok egy cseppet sem hétköznapi hamburgert. Aztán folytattuk a sort a H&M-mel, ahol pofás nyári cuccokat lehet bezsákolni. De felmerülhet a kérdés, hogy milyen cipőt vegyünk fel mellé? – Nos a megoldást a Nike szállítja, ami direkt a sorozatdebüt idejére kiad több népszerű klasszikust „Hawkins High School” logóval ellátva, illetve a színvilág is a ’80-as évekre hajaz valahol. És akkor még nem említettem szót a Coca Coláról, ami így utólag belegondolva eléggé WTF, mégis csak a Burger Kingnél a Pepsi a hivatalos kóla brand. Nah, de ez majd egy másik cikk tartalma lesz, most csak spoilerezek, hogy mire lehet – mondjuk – holnap számítani.

Stílusban – ha jól tudom – ezeket hívják sneakers-nek. Mármint a cipőre gondolok, ahol a „running” és a „basketball” alkategóriában kapunk több lehetséges opciót. Remélem nem írok hülyeséget, nem ez a szakmám, csak a stockc.com oldalát vettem alapul, ahol ezekbe kategórizálták az egyes darabokat.

Nem csak cipő érkezik a Nike jóvoltából, hanem kapucnis felső, póló és baseball sapka. Erről is van egy közös fotó, eléggé menő ez a méregzöld szín kombináció.

A tovább mögött folytatódik a galéria, feltüntettem mindegyiknél, hogy milyen “kódnév” alatt tudtok rákeresni, és akár beszerezni. Hogy itthon kapható lesz-e, azt passzolnám, ha valaki találkozik velük, akkor írja meg, merről lehet bezsákolni.

Tovább…

Kommentáld!

Plakátba zárva: Preacher – 4. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2019 June 30, 13:45-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Augusztus 4-én tér vissza a 4. és egyben utolsó évadjával a Preacher. Az AMC még egy utolsó szezonra berendelte, hogy kapjon a történet méltó lezárását. Hány epizódról beszélhetünk? – az passzolnám, mert sehol se találtam rá utaló nyomot, de az biztos, hogy 10 körüli részszámmal bátran. Mellesleg, ha a 2. etapját vesszük alapul, akkor ott ugye 13-at szállítottak, sőt, az évadzáró a megszokotthoz képest hosszabb, 75 percesre sikerült. Amit ellenben biztosra lehet venni, hogy Tyson Ritter érkezik a főszereplők közé, illetve azt, hogy az év elején vették fel Ausztráliában a részeit. Ergo, már a kaszának a hírére fel tudtak készülni a készítők. Ismétlem még egyszer, lesz rendes lezárása a sorozatnak! Itthon az AMC hozta el a magyar nézőknek. Ergo, mindenkinek képbe kell lennie a folytatásra, így nem is szaporítanám a szót, mutatnám a végső felvonás szlogenjét, és a cseppet sem hétköznapi plakátját.

It all goes to hell in the end.

Kommentáld!

Az Operatőrök jelöltjei és nyertesei 2019-ben…

 
Beküldte: Kanyecc 2019 June 30, 12:40-kor a(z) díjátadók témába.

2019-es évi amerikai szakszervezeti listák: Írók | Rendezők | Producerek | Színészek | Vágók | Operatőrök | Látványtervezők | Hangmérnökök | Díszlettervezők + Közönség + AFI + Golden Globe + Saturn Awards

Nyár időszak a pótlásokról fog szólni. Sok olyan cikket szeretnék elhozni, amiket az elmúlt években többségében megírtam, azonban 2019-ben valamiért nem jutott rá időm. Ezek többsége nem vesztette azáltal aktualitását, hogy eltelt olykor fél év, de majd mindegyiknél megemlékezem a bevezetőben, hogy miért is tartom fontosnak, hogy legyen róla írás az idei esztendőben is. Az egyik ilyen szegmens a díjátadóké. Azon belül is a szakszervezeteké, akik januártól márciusig kihirdetik a jelöltjeiket és a nyerteseiket. A sort hosszú lesz. Ízelítőként a fenti körképben olvasható, hogy melyekről lesz szó az elkövetkező hetekben.

Létezik fontossági sorrend a díjátadóknál? – nívósági szinten minden bizonnyal, azonban most ellene megyek mindennek. A kedvenc szakszervezetemet emelném ki, az operatőröket, ugyanis manapság nagyon kritikus vagyok a képi világgal kapcsolatban. Hogy milyen kamerázási technikákkal dolgoznak, illetve milyen más ötletekkel tudnak némi pluszt hozzátenni az adott jelenet értékéhez. Anno 2017-ben foglalkoztam velük, melynek végeredményéről szóló cikket itt olvashatjátok el.

Akkor volt magyar vonatkozás is a jelöltek sorában, most nincs!

Nem viszik túlzásba a kategória számot. Mindössze háromról beszélhetünk. Az egyikben a legjobb tévéfilm/minisorozat/pilot epizódot keresik. A másik kettő egy fokkal érdekesebb lehet. A nem-kereskedelmi csatornára fókuszálót úgy is lehetett volna fordítani, hogy reklámmentes tévécsatorna, azaz, nem szakítják meg az adott epizódot reklámmal. Itthon az HBO-t tudnám felhozni példaként. Ebből adódóan lehet következtetni, hogy a „kereskedelmi csatorna” esetében azokról van szó, ahol reklámok ékelődnek a 40-50 perces epizódok közé, hogy azáltal kitöltsék a műsoridőt. Utóbbi azért is lehet számunkra érdekes, mert olyan sorozatok kerülhetnek be a TOP5-be, amiknek alapvetően ha teljes mezőnyt néznénk nem sok esélye lenne. Gondolok itt egy Timeless-re vagy egy Gotham-re.

A nyerteseket kiemeltem mindegyik szegmensben. Lehet véleményt nyilvánítani, ki-mennyire ért mindezzel egyet. A fentebbi fotó pedig a Jahr Null című jelölt epizódból származik, csak hogy értsétek, miért ez lett a választottam!

Legjobb tévéfilm / minisorozat / pilot:

James Friend, Patrick Melrose – 1×01 – “Bad News” (HBO) – NYERTES
Mathias Herndl, Genius: Picasso – 2×01 – “Chapter 1” (National Geographic)
Florian Hoffmeister, The Terror – 1×01 – “Go for Broke” (AMC)
M. David Mullen, The Marvelous Mrs. Maisel – 1×01 – “Pilot” (Amazon Prime)
Brendan Steacy, Alias Grace – 1×01 – “Part 1” (Netflix)

Legjobb nem-kereskedelmi csatorna sorozatepizódja:

Gonzalo Amat, The Man in the High Castle – 3×10 – “Jahr Null” (Amazon Prime)
Adriano Goldman, The Crown – 2×04 – “Beryl” (Netflix) – NYERTES
David Klein, Homeland – 7×12 – “Paean to the People” (Showtime)
Colin Watkinson, The Handmaid’s Tale – 2×13 – “The Word” (Hulu)
Cathal Watters, Peaky Blinders – 4×06 – “The Company” (BBC One)
Zoë White, The Handmaid’s Tale – 2×11 – “Holly” (Hulu)

Legjobb kereskedelmi csatorna sorozatepizódja:

Nathaniel Goodman, Timeless – 2×06 – “The King of the Delta Blues” (NBC)
Jon Joffin, Beyond – 2×01 – “Two Zero One” (FreeForm) – NYERTES
Ben Richardson, Yellowstone – 1×01 – “Daybreak” (Paramount Network)
David Stockton, Gotham – 4×11 – “A Dark Knight: Queen Takes Knight” (Fox)
Thomas Yatsko, Damnation – 1×07 – “A Different Species” (USA Network)

Kommentáld!

2019/20 – Az epizódszámok fókuszában

 
Beküldte: Kanyecc 2019 June 30, 10:15-kor a(z) 2019/20 sorozatai,Hírek témába.

Tudom, lógok még az Upfronts-os cikkek 80%-ával. Nem felejtettem el, és még őszig van időm pótolni, hiszen nem veszti aktualitását el attól, hogy azóta nagyjából másfél hónapot tudunk magunk mögött. Hova sietni, nem de?!

Most mutatnék egy érdekes listát, amit lehet – az archívum kedvéért – összedobok a 2018/19-es idényre. Lényege abban merülne ki, hogy láthatjuk egy cikkbe sűrítve az egyes országos tévéknek azon sorozatait, amikről már tudjuk biztosan: mennyi epizódot rendeltek be belőle az adott szezonjára. Nyilván útközben változhat minden, hiszen az újoncok kaphatnak back nine bekérést, és akkor a 13-ből hirtelenjében 22 lesz. Nem egyszer volt már arra is példa, hogy visszavettek a rendelésszámból, így nincs semmi sem kőbe vésve, amit most láthattok, az a jelenlegi állapot, amire lehet alapozni.

Az NBC és a The CW részéről szinte teljes a listakép. Előbbinél az vehető észre, hogy 22 résznél hosszabb évados sorozattal nem készül, illetve azt, hogy három újoncnál is 10 epizódos a berendelés, nem pedig 13. Utóbbinál sincs 22-nél terjedelmesebb hossz, viszont a meglepetés, hogy a Supernatural tekintetében csak 20 részről beszélünk, hiába sorozatzáró lesz a 15. évadja.

Ha változás állna fel, és azóta nem módosítottunk a listán, akkor komment formában nyugodtan jelezzétek felénk.

Íme azon lista, amik megerősítésre kerültek:

ABC:

The Baker & The Beauty (1. évad) – 10 epizód

The CW:

All American (2. évad) – 13 epizód
Arrow (8. évad) – 10 epizód – SOROZATZÁRÓ ÉVAD
Batwoman (1. évad) – 13 epizód
Black Lightning (3. évad) – 16 epizód
DC’s Legends of Tomorrow (5. évad) – 15 epizód
Katy Keene (1. évad) – 13 epizód
Legacies (2. évad) – 16 epizód
Riverdale (4. évad) – 22 epizód
Roswell, New Mexico (2. évad) – 13 epizód
Supergirl (5. évad) – 22 epizód
Supernatural (15. évad) – 20 epizód – SOROZATZÁRÓ ÉVAD
The 100 (7. évad) – 16 epizód
The Flash (6. évad) – 22 epizód

CBS:

All Rise (1. évad) – 13 epizód
Bob ❤️ Abishola (1. évad) – 13 epizód
God Friended Me (2. évad) – 22 epizód
Magnum, P.I. (2. évad) – 20 epizód
Mom (7. évad) – 22 epizód
Young Sheldon (3. évad) – 22 epizód

FOX:

Prodigal Son (1. évad) – 12 epizód

NBC:

Blindspot (5. évad) – 11 epizód
Bluff City Law (1. évad) – 10 epizód
Brooklyn Nine-Nine (7. évad) – 16 epizód
Chicago Fire (8. évad) – 22 epizód
Chicago Med (5. évad) – 22 epizód
Chicago P.D. (7. évad) – 22 epizód
Council of Dads (1. évad) – 10 epizód
Good Girls (3. évad) – 13 epizód
Law & Order: SVU (21. évad) – 22 epizód
Lincoln (1. évad) – 10 epizód
Manifest (2. évad) – 13 epizód
New Amsterdam (2. évad) – 22 epizód
Sunnyside (1. évad) – 10 epizód
Superstore (5. évad) – 18 epizód
The Good Place (4. évad) – 14 epizód
Will & Grace (3. évad) – 18 epizód

Kommentáld!

Délutáni előzetes: The Loudest Voice

 
Beküldte: Kanyecc 2019 June 29, 17:31-kor a(z) videó témába.

Holnapután érkezik idehaza az HBO GO kínálatába A legharsányabb hang magyar címmel a The Loudest Voice, amit odakinn a Showtime által kapnak meg a nézői. A sorozat a Fox News hírtévé alapítója, Roger Ailes felemelkedését és bukását meséli el. Az elmúlt évtizedre fókuszál, melyben Ailes nagy politikai befolyásra tett szert, mígnem belebukott a szexuális zaklatással kapcsolatos vádakba. A főszereplők között: Russell Crowe, Naomi Watts, Sienna Miller, Seth Macfarlane és Simon McBurney. Mutatnék hozzá egyből három kedvcsinálót! Itthoni téves – azaz szinkronos – premierjéről nincs infó, de arról igen, hogy a streaming szolgáltató első körben hozza hetiben a részeit magyar felirattal.


(A tovább mögött másik kettő, azt se hagyjátok ki!)

Tovább…

Kommentáld!

Olivia Munn @ Women’s Health magazin, 2019 júliusi és augusztusi száma

 
Beküldte: Kanyecc 2019 June 29, 15:17-kor a(z) cukorfalat témába.

Az első reakcióm a Women’s Health magazin fotóira, hogy még több ilyet szeretnék elhozni Nektek. Iszonyat mód szállítják a feelgood érzést. Talán azért gondolom így, mert nemrég (negyedéve!) kezdtem el edzeni és ha egy szép (színész)nőt látok hasonló helyzetbe, akkor egyből meghozza a kedvem a testmozgáshoz. (Kicsit érdekesnek hangozhat, de szerintem inspiráló hatású.) Az életmóddal foglalkozó online és nyomtatott magazin aktuális számának alanya: Olivia Munn lett. Remélem senki sem felejtette el, hogy a nemsokára érkező Starz-os sorozatba, a The Rook-ba vállalt főszerepet?! Már csak miatta érdemes lesz benevezni rá. Ha a tavalyi Six-et nem vesszük be a játékba, akkor igazából a The Newsroom volt az utolsó nívósabb tévés cím, ahol megfordult – abból pedig 2014-ben kaptunk utoljára részt az HBO által. Azóta inkább a mozifilmes szegmenst erősítette jelenlétével. Mutatnám az elkészült képeket!

(A tovább mögött folytatódik a galéria. Ha tetszik, akkor ne felejtsd el megosztani a cikket.)

Tovább…

Kommentáld!

Plakátba zárva: First Responders Live

 
Beküldte: Kanyecc 2019 June 29, 13:25-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Június 12-én a Fox egy doku-sorozatot helyezett a képernyőre First Responders Live címmel, melynek különlegessége, hogy a nem-szkriptelt műfajt erősíti. Természetesen Dick Wolf áll a készítők sorában, aki mellett Tom Thayer és Rasha Drachkovitch szintén jelen lesz. A műsorvezető: Josh Elliott, akinek a „live”, mint műfaj nem lehet azért se ismeretlen, mert a NatGeo-nél a Yellowstone Live-ban is megfordult. A története azon személyekre fókuszál, akikhez elsőként érkezik be a segélyhívás. Nekik a munkáját mutatja be. Mutatnám a hozzá készült plakátot, ami épp olyan lett, mint ha egy Chicago-sorozathoz gyártódott volna.

A szlogen azért adja magát, ami a:

Real heroes. Real time.”

Kommentáld!

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2019 June 29, 8:41-kor a(z) Hírek témába.

 • A The CW döntött a májusban bekéretlen pilotjai kapcsán. A Glamorous-t kukázta; míg a The Lost Boys-nál elrendelte az új forgatását, illetve egyes karakterek újracastingolását. Ennek értelmében Medalion Rahimi és Dakota Shapiro csatlakozott a szereplőgárdához.
 • Passzolásra került a CBS részéről a Surveillance címen futó pilot ötlet, ami szintén májusban parkolópályára került, hogy aztán később döntsenek a sorsáról. Sophia Bush lett volna az egyik főszereplője.
 • Aaron Fontaine és Robyn Malcolm vendégszereplője lesz a The Outpost 2×02-es részének – amit Marc Roskin rendezett.
 • Victoria Pedretti csatlakozott a Netflix-es The Haunting of Bly Manor főszereplői közé. Ez lesz a The Haunting-antológia 2. évadja, ami a Henry James-féle The Turn of the Screw regényt veszi alapul. Középpontjában: egy vidéki kastély, hova új nevelőnő érkezik. Mindez sok kérdést vet majd fel, olyan téren, hogy mi történt az elődökkel; vagy, hogy kik élnek ott valójában?!
 • Henry Ian Cusick (The 100, The Passage) érkezik főszereplőnek a MacGyver 4. évadjába – aminek Terry Matalas (12 Monkeys) lesz az új showrunner-je.
 • Van néhány címünk: Like an EagleClaws 3×06; AmboAnimal Kingdom 4×08; Killer QueeniZombie 5×11; This is One Strange TownThe Outpost 2×02; Shelter from the StormPandora 1×01;
 • 2020-ban érkezik a TBS műsorára a Snowpiercer, melynek az első kedvcsinálóját az idei San Diego-i Comic Con-on vetítik le. Tehát lesz külön panelje, ahol a szereplők mellett (Jennifer Connelly, Daveed Diggs, Alison Wright, Mickey Sumner, Lena Hall, Steven Ogg) Graeme Manson is feltűnik, aki a sorozat showrunnerje.
 • Brooke Shields vendégszereplője lesz a Jane the Virgin 5×16-os részének – amit Melanie Mayron rendezésével kapunk meg.
 • Robin Weigert, Sarah Gadon, Alison Wright és Greg Grunberg vendégszereplőként lesz jelen a Castle Rock 2. évadjában. Az antológia sorozat folytatása Dustin Thomason és Sam Shaw neve alatt fut. A szériához korábban: Paul Sparks, Lizzy Caplan, Tim Robbins, Elsie Fisher, Yusra Warsama, Barkhad Abdi és Matthew Alan csatlakozott.
 • Odette Annable (Supergirl, Banshee, Pure Genius) és Natalie Alyn Lind (The Gifted, The Goldbergs, Gotham), valamint Matt Lauria, Eka Darville és Ashlry Madekwe csatlakozott a CBS All Access-re érkező Tell Me a Story 2. etapjába.
 • A Fox berendelte az A Moody Christmas címre hallgató egykamarás komédiáját, amiből 6 rész érkezhet első körben. 2019 év végére tehető a premierje. Alapjául az azonos című ausztrál sorozat szolgál.
 • A CBS-nek az első nagy dealje a 2019/20-as idényre a The Lincoln Lawyer lehet, ugyanis ‘series commitment’ státuszban emlegetik, ami annyit takarna, hogy elég nagy kötbért írtak ki rá. David E. Kelley neve alatt futó projekt, Micheal Connelly regényét veszi alapul. Főhősünk egy ügyvéd, aki Lincoln Continentaljét használja irodaként.
 • Nate Bargatze főszereplésével az ABC berendelt egy többkamerás egyelőre címnélküli pilotot Jerrod Carmichael-től. További készítők között: Ari Katcher és Danielle Sanchez-Witzel, utóbbi mint showrunner.
 • A Starz berendelte a Wrong Man 2. évadját. Újabb 6 epizóddal térhet vissza.
 • Ildy Modrovich, a Lucifer exec. producere adott interjút a The Wrap-nak, melyben a sorozat jövőjéről beszél.
 • Megkezdődött a Loudermilk 3. évadjábak felvétele, mi hamarosan az AT&T Audience Network műsorán folytatódik. További érdekessége a szitkomnak, hogy az etap első 3 részét Peter Farrelly, az utána következő 7-et pedig Bobby Farrelly rendezésével kapjuk meg.
 • A BBC elkaszálta a Trust Me című Jodie Whittaker főszereplésével érkezett nővéres sorozatát. Két évadot élt, így a május elején kifutott egyben az utolsója is. Összesen 8 epizód érkezett belőle.
 • Szintén kaszálta a Martin Clunes főszereplésével érkezett év eleji komédiáját, a Warren-t, ami egy autós oktatóról szólt, aki szerint a világ összeesküdött ellene. Egyetlen etapot élt mindössze.
 • Lemondott a BBC az All Together énekes-verseny reality-ről, amit Geri Malliwell és Rob Beckett műsorvezetésével kaptunk meg. 2 évadot élt.
 • A BBC és az Amazon közös projekten dolgozik. A Small Axe címen futó antológia műfajt erősítő projektet Steve McQueen rendezésével kapnánk. A történetének középpontjában: nyugat-londoni családok és baráti társaságok élete 1964 és 2014 között.
 • Mike Shur, a The Good Place készítője az EW.com-nak adott interjút a sorozat utolsó évadja kapcsán, amiből az is kiderül, hogy feltűnik-e benne Blake Bortles?!
 • Július 7-én tér vissza a Saints & Sinners a 4. évaddal a Bounce TV műsorára. Az etap vendégszereplői között jelen lesz: Tami Roman, Roger Guenveur Smith és Karon Joseph Riley. Íme egy előzetes hozzá!

Kommentáld!

Plakátba zárva: Orange is the New Black – 7. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2019 June 28, 22:39-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

2016 februárjában a Netflix úgy döntött, hogy az Orange is the New Black-ből berendel még 3 évadot. Azóta eltelt 3 év. Nyakunkon a 7. évad, melynek különlegessége az utolsó lesz, tavaly október tájt hozta meg a csatorna vezetősége az ítéletet. Egy korszak zárul le. Mutatnám a hozzá készült plakátot.

Kommentáld!

Déli előzetes: The Terror – 2. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2019 June 28, 13:56-kor a(z) videó témába.

Augusztusban tér vissza a The Terror a 2. évaddal, ami nem kapcsolódik az előző szériához. Ennek oka, hogy egy szerializált antológiáról van szó, azaz minden szezonjában egy új történetet kapunk. A folytatás egyik húzóneve: George Takei, aki korábban a Star Trek Hikaru Sulujaként vagy a Hősök Kaito Nakamurájaként volt látható a képernyőn – csak hogy a nívós szerepei közül mondjak kettőt. Az évadot januárban Vancouverben vették fel. Két alkotója és producere Alexander Woo (True Blood) és Max Borenstein (Kong: Koponya-sziget és Godzilla), előbbi showrunnerként is jegyzi a produkciót. A középpontjában rejtélyes halálesetek egész sorozata áll, amely egy japán-amerikai közösséget tart rettegésben. Mutatnám a nemrég kijött kedvcsinálóját. Várhatóan úgy fog ütni, mint az előd – azaz nagyon remélem!


Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats