Sorozatmánia decembertől a Mozimánia

 
Beküldte: Kanyecc 2019 November 30, 15:13-kor a(z) Magazinok témába.

A Vox magazin nagyjából 2017 júliusában piacra dobta az első olyan különszámát, ami a sorozatok világára helyezte a hangsúlyt. Akkor már lehetett tudni, hogy valaminek a kezdete elé nézünk, hiszen meglátták a piaci rést azáltal, hogy nincs nyomtatott, normális tévésorozatokra fókuszáló “havilap”. A 2018-as évben már két-/háromhavonta jelentkeztek friss számmal, amelyekben főként a nívós címek szerepeltek. 2019-ben sem történt másképp, azonban az év utolsó számánál lesz némi csavar: ugyanis megszűnik a VOX magazin sorozatos különszáma, hogy másképp újjáéledjen és rendszeresebben érkezzen aktuálisabb anyagokkal.

A Vox magazin mellett fut a Mozimánia névre havilap, amelynek egyik különlegessége, hogy 4 óriás plakát kap helyet. A decemberi számtól azonban SorozatMánia néven is számon lehet tartani, ugyanis kisebb átalakuláson esik át azáltal, hogy 34 oldalnyi mozis, és 34 oldalnyi sorozatos tartalommal jelentkezik mostantól havi rendszerességgel. Lényegében beépül a részleg. Plakát mennyiségből ugyanannyit kapunk, ha valaki csak ezért vásárolta volna.

Az ehavi sorozatos tartalmai között szó esik: A mandalóriáról, a Watchmen-ről, a The Crown-ról, A ki***tt világ végéről, a Mr. Robot-ról, a Vajákról és a The Morning Show-ról. Ezen kívül olvasható interjú: Peter Bowker-rel, valamint betekintést kapunk Damon Lindelof showrunner-i munkásságába. A poszterek listáján: a The Mandalorian és a His Dark Materials duó. Árban 888ft-ot kernek mindezért.

Íme a decemberi szám sorozatos borítása!

1 Hozzászólás

Delelőtti előzetes: The Walking Dead: World Beyond

 
Beküldte: Kanyecc 2019 November 28, 11:17-kor a(z) videó témába.

Az elmúlt napokban adta hírül az AMC a legújabb The Walking Dead spinoff-jának címét és várható premieridőpontját. Ugye a franchise első tagja a Fear the Walking Dead volt, ami csavaros módon megörökölte az anyasorozat címét; ezen a másodiknál se változtattak, amit végül alcím megoldással: The Walking Dead: World Beyond-nek neveztek el.

Noha már koránt se robog úgy a szekere, azért még mindig szépen teljesít kábeles fronton a franchise. Az új produkcióban Scott M. Gimple kapta a vezetői producer pozícióját Matt Negrette mellett. A stábban Charie Adlard, Robert Kirkman és Tony Moore ugyanúgy helyet kap. A története az anyasorozat után játszódik, ahol egy csapatnyi fiatalra megy a fókusz, akik a zombiapokalipszis közepén nőttek fel. Lényegében számukra ez hozta az új élet kezdetét. 10 részes első évadját jövő tavasszal tálalják.

A legújabb előzetese előtt még megmutatnám a kiadott casting listát, zárójelben a karakterek neveit találhatjátok. Szóval a stábban helyet kap: Al Calderon (Barca), Alexa Mansour (Hope), Aliyah Royale (Iris), Annet Mahendru (Huck), Hal Cumpston (Silas), Joe Holt (Leo Bennett), Julia Ormond (Elizabeth), Natalie Gold (Lyla), Nico Tortorella (Felix), Nicolas Cantu (Elton), Scott Adsit (Tony) és Ted Sutherland (Percy). Nézzük a friss ajánlóját!


Kommentáld!

Plakátba zárva: The Witcher

 
Beküldte: Kanyecc 2019 November 28, 10:57-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Már egy hónap sincs hátra a The Witcher premierjéig. Most kicsit azt érzem, hogy a Netflix elérte a kampányának csúcspontját. Nem hiszem, hogy ezt tovább tudná tetőzni, hiszen immáron a második évadjának is zöld utat adtak. És, hogy a köré épült kultuszból mennyien szeretnének pénzt kisajtolni, azt az is jól mutatja, hogy a legtöbb játékbolt (pl.: a Microsoft is!) leárazta Black Friday alkalmából a The Witcher 3: Wild Hunt-ot, ami 2015-ben a legtöbb díjat zsebelte be és lett az Év játéka több nívós díjátadón.

Tényleg nehéz mit hozzáfűzni, mert már szinte mindent leírtunk a sorozatról. Az tiszta sor, hogy több mint 200 ember után döntöttek Henry Caviell mellett; ahogy az is, hogy a Netflix rengeteg pénzt ölt a 8 részes első évadjába. Karácsony tippre csak róla fog szólni, hiszen nagyon úgy fest, hogy magyar szinkronnal debütál az eredeti mellett! Legalábbis a már kiadott ajánlókból bátran lehet ilyesmire alapozni.

The worst monsters are the ones we create.

Kommentáld!

Plakátba zárva: Crisis on Inffinite Earths

 
Beküldte: Kanyecc 2019 November 25, 19:29-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Azon gondolkodtam, hogyha kifut januárban az Arrow végleg, akkor a jövő évi crossover összegző cím mire fog hallgatni, hiszen most mindezt Arrowverse-ként tartja a társadalom fejben, aztán eszembe jutott, hogy a franchise nem biztos, hogy kihal, hiszen fejlesztés alatt van egy spinoff elképzelés. Tippre 2020/21-re kapunk egy újabb DC-univerzum tagot a kieső Zöld Íjász helyére, de pontosabbat majdcsak jövő májusban tudok mondani. Addig viszont itt van hivatalos menetrendje az idei Crisis on Infinite Earths gigacrossovernek:

12.08.: Supergirl – 5×09 – Crisis on Infinite Earths: Part One
12.09.: Batwoman – 1×09 – Crisis on Infinite Earths: Part Two
12.10.: The Flash – 6×09 – Crisis on Infinite Earths: Part Three
01.14.: Arrow – 8×08 – Crisis on Infinite Earths: Part Four
01.14.: Legends of Tomorrow – 5×01Crisis on Infinite Earths: Part Five

Mint az jól látható, három epizódot egymást követő napon kapunk decemberben, majd egy hónnap csúszással a lezáró dupla részt, amit a The CW jófej módra ugyanazon napra ütemez. Nincs a listán a hatodik tag, a Black Lightning, azonban van arról szó, hogy valamilyen formában (utalás, vendégszereplés) jelen lesz, ergo, ha ez tényleg megvalósul, akkor 6 sorozatot mos egybe a készítőgárda, ami eléggé nagy meló. Kíváncsian várom a végeredményt. November végére megérkezett az első kreatívja mindennek:

Kommentáld!

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2019 November 25, 16:28-kor a(z) Hírek témába.

 • December 7-én startol a Homicide for the Holidays az Oxygen műsorán a 4. évaddal – melynek részei között helyet kap karácsonyi és Hálaadás tematikájú is. Elvileg idén 4 epizóddal számolhatnak a nézők, amit szombat esténként tálalnak.
 • Jonathan McDaniel és Johnno Wilson vendégszereplője lesz a Raven’s Home 3×16-os epizódjának.
 • A PopTV 2020. január 7-én hozza el a Schitt’s Creek 6. évadját. Az egyik készítőjével, Dan Levy-vel nemrég készített a GQ interjút, amit ide klikkelve csekkolhattok. Ne tessék elfelejteni, de a záróévadot hozza a csatorna.
 • Ryan Seacrest, Katy Perry, Lionel Richie és Luke Bryan visszatér az American Idol 18. évadjába. Egyelőre még nem tűzte ki az ABC a premier időpontját.
 • Az Amazon berendelte a The Lord of the Ring-tévésorozat 2. évadját. Rég esett szó róla, ami nem véletlen, hiszen már 4-5 hónapja hiátusban tengeti életét a sorozat. Külsős infók alapján, az első két epizódja készület el eddig csak.
 • A Hulu elkaszálta a Runaways című sorozatát.
 • Január 3-án kerül adásba a Hawaii Five-0 és a Magnum PI crossover epizódja.
 • Van néhány címünk: The WorldCastle Rock 2×07; Bah HumbuggedRaven’s Home 3×16;
 • Az ABC visszarendelte több reality-jét 2020 nyarára, név szerint: a Holey Moley 2. évadját, a The $100.000 Pyramid 5. évadját, a Card Sharks 2. évadját, a Celebrity Family Feud 6. etapját, a Match Game 5. szezonját, a Press Your Luck 2. etapját, illetve a To Tell the Truth 5. évadját.
 • A Nickelodeon berendelte a Blue’s Clues & You 2. etapját.
 • December 8-án kerül adásba a Madam Secretary utolsó epizódja, azaz a sorozatzáró, aminek vendégszereplője lesz Amy Ross és Cicely Tyson. Jelenleg a 6. évadja 4.211 milliós átlaggal fut, ami visszaesés az előző etaphoz képest.
 • A Showtime visszarendelte 2020/21-re a Back to Life 2. évadját.
 • Kitűzte a visszatérését a Project Blue Book 2. évadjának, ami 2020. január 21-én lesz aktuális a History Channel műsorán.

Kommentáld!

Plakátba zárva: Fast & Furious: Spy Racers

 
Beküldte: Kanyecc 2019 November 20, 12:18-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Pont lekéstem arról, hogy moziban csekkolhassam a legújabb Fast & Furious mozifilmet, de hála a Provideo-nak, decemberben megjelenik itthon tisztességes módon, ami annyit jelentene, hogy a kiadások listáján helyet kap az UltraHD minőség is. Kevesen tudják, de a Netflix még korábban a Dreamworks TV társaságában zöld utat adott egy animációs sorozatelképzelésnek, ami a The Spy Racers alcímre hallgat majd.

A történet középpontjában: Tony Toretto, aki Dominicnek a fiatalabb unokatestvére. Ő és lelkes haveri köre kapja feladatul, hogy épüljön be az autóversenyes ligába, hogy leleplezze a háttérben lapuló főgonoszt, akinek világátvételi céljai vannak.

A sorozat szinkronhangjai sorában ott lesz: Tyler Posey, Camille Ramsey, Luke Youngblood, Charlet Chung és Jorge Diaz, illetve vendéghangként hallható: Similce Diesel, Renée Elise Goldsberry, Manish Dayal, Jimmy Tatro, Carlos Alazraqui, Eric Bauza[2], Grey DeLisle, Kevin Michael Richardson és Tru Valentino. December 26-án kapjuk meg a premierjét. Természetesen a készítők sorban ott lapul: Tim Hedrick, Bret Haaland, Vin Diesel, Neal H. Moritz és Chris Morgan. Én személy szerint várom, kíváncsi leszek, mennyire képes megreformálni a műfaj autó szegmensét. Örülnék, ha már egyből szinkronnal hoznák el.

A kedvcsináló plakátja minden esetre adja magát.

1 Hozzászólás

December 5-én jelenik meg DVD-n a Csernobil-minisorozat

 
Beküldte: Kanyecc 2019 November 19, 16:42-kor a(z) Magyar DVD témába.

Októberben felhívtam a figyelmet arra, hogy az év utolsó felében két HBO-s sorozat is napvilágot lát itthon DVD-n. Az egyik ugye a Trónok harca záró évadja, a másik a májusban robbant Csernobil-minisorozat lesz, ami tényleg nem hazudtolta meg önmagát, és bebizonyította, hogy van élet az GoT után is. Arról már cikkeztem, hogy milyen extrák társulnak a részek mellé, azonban a hivatalos borítójával még adós vagyok! Ami rajta felfedezhető elsőként, hogy megkapta a 18-as besorolást, illetve egy szlogent is odabiggyesztettek a nagybetűvel kiírt cím alá, csakhogy ütősebb legyen az összkép.

“Mi a hazugság ára?”

Árról viszont nem találtam sehol sem infót, szóval ezzel még mindig adós leszek!

Kommentáld!

Déli előzetes: Carter – 2. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2019 November 19, 12:02-kor a(z) videó témába.

A kanadaiaknál már elstartolt a Carter 2. évadja, aminek az amerikai premierjének a WGN America szolgáltat otthont január folyamán. Hozzájuk is kapcsolódik a most következő kedvcsináló, ami némiképp próbál betekintést nyújtani Jerry O’Connell agyament krimisorozatába, ami októberben rajtolt a CTV-n. Hogy lesz-e valaha hazai debütje, azt passzolnám, de ha igen, akkor azt is csak kábeles csatornára tudnám elképzelni. Engem nem fogott meg egyáltalán, azt vettem észre magamon, hogy kinőttem már az ilyesmiből, de biztos akad olvasóink között olyan, akinek fekszik ez a fajta stílus. Igy mutatnám is azt a bizonyos jenki előzetest.


Kommentáld!

Az első promóciós fotók a Crisis of Infinite Earths-höz

 
Beküldte: Kanyecc 2019 November 17, 17:36-kor a(z) Promo témába.

A The CW évvégi-év eleji nagydobása kétségtelenül a DCTV-crossover lesz, amely most a Crisis on Infinite Earths címen érkezik. December 8-án veszti kezdetét a rajt, azonban a zárást majdcsak januárban kapjuk meg, ugyanis az utolsó két epizódja csak akkor lesz terítéken. Direkt kicsúsztatják, hogy az izgalom a tetőfokon legyen. A mostani jelenlévők között helyet foglal: az (utolsó évados) Arrow, a The Flash, a Supergirl, a DC’s Legends of Tomorrow és a Batwoman. És mint írtam, 3+2-es leosztásban lesz terítéken, csakhogy érezzük a törődést. Azért így elvonulni téli szünetre nem kis móka lesz, azonban az idő alatt is tudják nyomatni mellé a marketinget, mert itt aztán tényleg égetni fogják a milliókat a siker érdekében.

Nem is szaporítanám tovább a szót. A napokban kijöttek a decemberi részekhez szóló promóciós fotók, ám a galéria mérete a premierhez közeledve biztosan növekedni fog. Szóval nem tartom kizárnak, hogy lesz hasonló cikk még a crossoverhez.

(A ‘tovább mögött’ folytatódik a galéria. Aki kíváncsi, hogy milyen képsorokkal számolhat a decemberi és a jövő évi részekben, az klikkeljen bátran.)

Tovább…

Kommentáld!

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2019 November 16, 18:58-kor a(z) Hírek témába.

 • Kitűzte a Fox a Cosmos: Possible Worlds, azaz a Cosmos 2. évadjának premierjét a National Geographic, ami 2020. március 9-ére várható. A jelenlegi felállás szerint a Fox még elöttük elhozhatja a nyitányát. Az új széria hangjai között fellelhető: Seth MacFarlane, Sir Patrick Stewart, Viggo Mortensen és Judd Hirsch.
 • Ben Hapier és Erin Hapier által készített Home Town Rescue megkapta a folytatásra szóló berendelését, amit 2020-ban hoz el a HGTV.
 • A TBS berendelte a Full Frontal with Samantha Bell 5. évadját.
 • Az Amazon berendelte a Goliath 4. évadját, ami egyben az utolsó is lesz. A döntés azért érdekes, mert éppen most volt nemrég terítéken a harmadik, melynek premierje október 4-én volt. Az egyébként epizódhossz tekintetében 38 és 58 perc közötti részekkel operált.
 • Szintén zöld utat adott a Brooklyn Nine-Nine-nak az NBC, aminek a 8. etapját várjuk 2020/21-re. A 7. évad premierjét 2020. február 6-ra tűzték ki, amikor is dupla részes lesz. Aztán szimplázva 20:30-ra kerül február 13-tól.
 • Jelenlegi menetrend szerint 2020. január 28-án lesz az Arrow sorozatzáró epizódja.
 • A Fox berendelte a 25 Words or Less 2. évadját, amit szindikátusi műsorrendben nézhetnek a nézők. Hasonló helyzetben a Dicorce Court, amiből a 22. évadot, illetve a Dish Nation, amiből pedig a 9. etapot várjuk vissza. Ezek azok a sorozatok, amik futnak a TMZ, a TMZ Live és a The Real kínálatában is.
 • Minimális nézőszám csökkenésen van túl a South Park 23. évadja a 22-höz képest. Jelenleg az elmúlt 7 részével 2%-ot csökkent a teljes lakosság körében, míg 3.4%-ot a célközönségben. Így 844 ezres átlagot tudhat magáénak, illetve 0.48-as demóértéket.
 • Minap startolt az Overhaulin’ 10. évadja a motortrend.com oldalán.
 • Lynette Howell Taylor és Stephanie Allain a következő Oscar-gála készítői között van emlegetve, amit az ABC műsorán 2020. február 9-én láthatunk.
 • A Viacom Media Networks meghosszabbította szerződését, melynek értelmében a The Office és a Parks & Recreation 2025-ig náluk lesz jogilag. Nyilván ez azért is fontos számára, mivel ott a streaming platformja, az NBCUniversal, aminek egyik alapanyagát szolgáltatja. A Netflix ellen nyert nagyot annak idején.
 • Hoppácska, a The Crown nem csak tévés premiert kap, hanem podcast-ot is. November 18-án indul ugyanis útjára a The Crown: The Office Podcast, ahol a készítők és a szereplők szintén jelen lesznek kibeszélés jelleggel.
 • Jason Kennedy lesz a műsorvezetője az In the Room címre hallgató E! sorozatnak, amiből december 4-én kapjuk meg a nyitányt. Íme a kedvcsinálója.
 • A Youtube és a James Charles partnerségbe lépett, melynek következtében: érkezik egy új verseny reality, ami a szépségipart célozza meg, illetve a sminkes szakmát. Részletekről itt olvashattok.
 • Alapvetően nem tartanám fontosnak, de a külföldi sajtó annyit cikkezett róla, hogy már akkor megírom azt a tényt, hogy a Showtime premierjére tűzte a Green Book-ot, mely számtalan rangos elismerést zsebelt be az év elején. December 14-én adják le.
 • December 9-én érkezik a Diesel Brothers 6. évadja a Discovery Channel műsorára. Szintén ezen a napon kapjuk meg a Dirty Mudder Truckers-t. Előbbihez mutatnám a kiadott kedvcsinálót.
 • Tonya Pinkis és Linda Powell vendégszereplője lesz a Madam Secretary 6×09-nek – amit Felix Alcala rendezésével kapunk.
 • Van néhány címünk: Open Your EyesThe Walking Dead 10×07; Carpe DiemMadam Secretary 6×09; Time Stands StillA Million Little Things 2×09;
 • Drea de Matteo és Rhys Coiro beugrik az A Million Little Things 2×09-be.

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats