ELŐZETES: Raised by Wolfes

 
Beküldte: tess 2020 August 10, 13:26-kor a(z) videó témába.

A napokban a semmiből jött és konkrétan letarolta a fél internetet a tévesen Ridley Scott  nevével jegyzett Raised by Wolfes című sci-fi, ami első blikkre komoly fegyvertényezője lehet a közeljövőben az HBO MAX streaming szolgáltatásnak.

Az erősen szerializáltnak tűnő plot középpontjában két android áll, aki egy rejtélyes idegen világon nevelik az emberiség maradékának számító gyermekeket. Emellett vaskos szerepet szánnak a vallási megosztottságnak, a hitnek, no és az erőszaknak. Vagy ahogy az HBO MAX megfogalmazta:

“As the burgeoning colony of humans threatens to be torn apart by religious differences, the androids learn that controlling the beliefs of humans is a treacherous and difficult task.”

A 10 részesre tervezett sci-fi sorozatot amúgy az angol mester csak produceri titulusban felügyeli, lévén a saját produkciós cége (Scott Free Productions) áll mögötte. Ami viszont igazi kuriózum, hogy a pilotot és a folytatást rendezőként is jegyzi! A sorozat kreatív irányítója amúgy az az Aaron Guzikowski, aki a 2013-as Prisoners-t írta, amiből meg napjaink egyik emblematikus látványvilággal megálmodott rendezője Denis Villeneuve rendezett egy kritikai mesterművet.
Guzikowski lelkes rajongója az extravagáns vizuális megoldásoknak, valamint a klasszikusok újraértelmezésének (többek közt a The Wolf Man és a Friday the 13th reebotolására is felkérték már) és valljuk be, ez vastagon látszik is a látottakon.

Már csak abban kell reménykedni, hogy az előzetesben látott nyers brutalitás, az erőteljes szimbolizmus és a dekadens világábrázolás nem csak beetetés. Lévén kevesen tudják, de a projekt eredetileg a TNT-re lett bejelentve még valamikor 2018 őszén, ami meg mint ismeretes nem a legtökösebb keltetője a forradalmi megoldásoknak.

Premier szeptember 3-án, és elvileg 4-én már idehaza is nézhető lesz az HBO GO kínálatában A farkas gyermekei címen. Nincs mese, várjuk mint a Messiást!

Kommentáld!

free web stats