Nyáron jöhet a The Witcher 3. évadja

 
Beküldte: Kanyecc 2022 September 24, 22:56-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Mielőtt megbotránkoznátok, hogy az ünnepi időszakban nem lesz Vaják a Netflix kínálatban, felhívnám a figyelmet a spinoff sorozatának a létezésére, akarom írni berendeltségére, hiszen 2022. december 25-én tárja elénk a The Witcher: Blood Origin nevű testvérsorozatát a streaming platform.

Több mint 1000 évvel fogunk a Vaják cselekménye elé nézni. A produkcióba nem olyan régen csatlakozott az Oscar-jelölt Minnie Driver, aki egy olyan karakter bőrébe bújik, aki összekapcsolja a spinoff-ot az anyaprodukcióval. További szereplők sorában említhető: Amy Murray, Dylan M?oran, Francesca Mills, Huw Novelli, Jacob Collins Levy, Laurence O’Fuarain, Lenny Henry, Lizzia Annis, Nathaniel Curtis, Sophia Brown és Zach Wyatt. Külön megemlíteném, hogy Éile szerepére korábban Jodie Turner-Smith-t tették, azonban újracasting történt, melyet immáron Sophia Brown tölt be. Fura módon, most nem a spinoffnak adtak egy pofás plakátot, ami ugye 6 részből áll jelenleg; hanem a főszériának, csakhogy felhívják a figyelmet arra, hogy ez a Vaják, nem az a Vaják.

Nektek tetszik az összedobott dátumintervallum fixáló plakátja?

Kommentáld!

Séfek séfe – Túl a 4. évad felén

 
Beküldte: Kanyecc 2022 September 24, 22:24-kor a(z) kritika témába.

Nem vagyok egy nagy tévénéző, azonban ha olyan tartalom, akkor könnyedén le tudnak ültetni a kereskedelmi tévék. Ősszel köztudott, hogy valamelyik biztosan műsorára tűzi a gasztro realityjét. Most a sort a Tv2 kezdte meg a Séfek séfével, melynek 4. évadja pörög immáron harmadik hete. 15 rész távlatából úgy vagyok a verseny-reality-vel, hogy teljesmértékben fogyasztható, a versenyzők kellően izgalmasak, nem fogom elsajnálni a nyertestől a fődíjat, mert egy-két tehetség bizony ott lapul a konyhapult mögött.

Mielőtt elmélyülnék a részletekbe, azt azért megjegyezném, hogy a kóstoltatóknak nagyon egyszerű dolga van, ha valamelyik séfnek a munkásságát kedvelik, és kedvezni szeretnének akár egy tállal neki. Szerintem nem kell Einsteinnek lenni ahhoz, hogy bárki előtt leessen az, ha egy fekete tányéron lévő ételre adja le a voksát, akkor Krausz Gábor brigádját támogatja, míg ha kék mellett, akkor pedig Wolf Andrisét. A negyedik évadra se változtattak a színeken, így mondhatni, hiába vak az a bizonyos kóstolás, mégis teljesen bundázható.

Ördög Nórit kaptuk 2022-ben is műsorvezetőnek, aki talán már egy kicsit kifáradt. Nincs alapvetően problémám a felkonfjaival és a levezényléseivel, de meg lehetne próbálkozni a fiatalosítással. Számomra A konyhafőnök Fördős Zé lazasága miatt sokkal szerethetőbb, hiszen egy olyan ember szájából hangzanak el ítéletek és narrálások, akinek több köze van a konyhához. Másrészről, az előző 3 széria brigádjából simán vissza lehetne hozni valakit társ-műsorvezetőnek.

A most pénteki adás számomra kiugrópontja volt az etapnak. Nem csak azért, mert tovább folytatódott a rostálás, illetve egy helyett két versenyző távozásával operáltak a műsorszerkesztők; hanem azért, mert olyan főzésre invitáltak, amibe többponton belenyúltak. A pirosak behúzták a napot, így a kékeknek és a feketéknek kellett főzniük. A csavar abban mutatkozott, hogy egy olyan páros főzést hirdetett meg Nóri, ahol nem csapaton belül történt a párosítás, hanem az ellenfelek között. Két kedvenc versenyzőm, Papp Béla és Pereszlényi Alexandra összekerült, ami lényegében azért volt a szerkesztők részéről egy nagyon jó húzás, mert mindeddig úgy gondoltuk sokan, hogy kiegészítik egymást. Működött a virtuális kémia, amivel biztosan tovább jutnak.

Másfelől, azért volt érdekes húzás a párosítás, mert hát a véletlen helyett döntöttek a szerkesztők, csakhogy el tudják adni a bulvárnak kettőjük idézőjeles plátói szerelmét – merthogy Bélának bejön Alexandra, utóbbinak meg hát ki tudja. Ezzel viszont két olyan versenyzőtől búcsúzott a nézőközönség, akikkel hosszabb távon lehetett volna tervezni. Ezt nagyon sajnálom, mert a felhozatalban akadnak gyengébbek.

Paprika Dorina folytatja a survivor üzemmódot, ugyanis Tóth Tiborral kijött a matek, illetve kellett Alexandráék csípősebb étele, amely egy hajszállal a mérlegnyelvét az oldalukra döntötte. Immáron csak 10 versenyzővel zajlik jövő héttől a verseny, akik között akadnak nagy kedvencek (Renáta, Tibor, és Viktor), így a fenti párosnak a búcsúja annyira mélyen nem érintett meg, csak éppen csapatdrukkolás címén, mert valahogy megint csak elúszni látom Krauszékat. Sokadrészről, pedig egyet értek Gáborral, hiszen Alexandra simán finalista lehetett volna. Borzasztóan kár érte.

A napi megmérettetések alapvetően tetszenek. Számomra a legjobb az a szinkronfőzés volt, amit hatvan percen keresztül kellett az 4-8. rész körül lezavarniuk a benn marattaknak. Aztán a fejpróbáról se feledkezzünk el, amit főműsoridőre bedobni hatalmas pacsi.

Egyelőre nem látom, ki lesz ott a döntőben, de míg nyomon lehet követni Dorina és a több lány cicaharcát, addig nem is túlzottan koncentrálok rá. Csak a teljesség kedvéért tenném hozzá, hogy Krausz még egyetlen etapban se választott nyertest a csapatába, így komolyan fel van adva a lecke. Az etap hozzá a megszokott színvonalat – talán a kostoltató embercsoportok azok, ahol kicsit vakon tapogatóznak, mert olykor olyanokat sikerült megálmodniuk, amely már az ötlet megszületésekor elhalhatott volna. Gondolok legfőképpen az erőltetett crossoverre, amit a Farm VIP versenyzőivel sikerült kínosan kellemetlenre kihozniuk.

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Még várnunk kell a #Bochkor visszatérésére

 
Beküldte: Kanyecc 2022 September 22, 23:30-kor a(z) Magyar hírek témába.

Ritkán tévéztem az elmúlt időszakban, de a hét utolsó napján két műsor mindig oda tudott képernyő elé ültetni. Mindkettő az ATV kínálatában érhető el. Tudom, öregszem, nyitottabb vagyok a politikára és az ország működésére. Az egyik a Heti napló Sváby Andrással, amit előszeretettel nézek; még ha olykor nem is nagyon tudok azonosulni az ottani riportokkal. (Mindegy, ne politizáljunk.) A másik a #Bochkor, ami általában utána következett. Miután nyár elején elvonult szünetre a talkshow, helyére ismétlések kerültek. Nem egy, hanem egyből kettő. Általában 1, max. 1.5 éves adásokkal rukkoltak elő, annyi baj legyen.

Ősz megérkeztével már vártam, hogy mikor fog visszatérni a képernyőre, azonban az ATV műsorszerkezetéért felelős személyek másképp döntöttek. Egyelőre még nem akarják bevetni a Retro Rádió közkedvelt napindítóját, helyére inkább A Géniuszt tűzték műsorra, ami Gundel Takács Gábor népszerű kvízműsora. Érthető a húzás, hiszen a kábelcsatorna általa Svábyval kerül fel a nézettségi térképre.

Múlt héten az alábbi mutatókkal emelkedtek ki a többségből:

Heti napló Sváby Andrással (ATV) – 272e (SHR: 7,4%)
A Géniusz (ATV – 2×01-02) – 238e (SHR: 7,7%)

Korrekt nyitányt tudhat magáénak a kvízműsor, viszont arról se feledkezzünk el, hogy jó anyaggal rukkoltak elő, mégis csak egy olyan szereplő folytatta a játékot, aki közeledett a 10. párbaja felé. A kérdés, hogy mire fog jutni az 500 – Az ország géniusza legtehetségesebb női versenyzője ellen.

Ne kanyarodjunk el a címben írtaktól. A Heti Napló Sváby András vasárnapi részében megkapta A Géniusz a házon belüli promóját, amelyben elhangzott a #Bochkor sorsa. Idézném az adásból szó szerint a lényeget:

„Ma indulna újra a Géniusz, közvetlenül a Heti napló után, és ez így lesz egészen [János] karácsonyig minimum! Karácsonyi minimum, de a Bochkor rajongóknak mondjuk el, hogy utána visszajön a #Bochkor. Szilveszterkor pedig jön a #Bochkor, de szilveszterkor is lesz egy (…) csodálatos Géniusz!
idézve a Heti Napló Sváby András vasárnapi részéből.

Tehát még egy jó ideig várni kell Bochkor visszatérésére, már ha tényleg igényt tartanak rá?! Mondjuk, miért ne tennék, ha már Jakupcseknek van Jakupcsek Night című műsora, akkor simán elfér a képernyőn egy pasis verzió is.

Kommentáld!

Plakátba zárva: Chicago-franchise

 
Beküldte: Kanyecc 2022 September 21, 20:03-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Most döbbentem rá, hogy elrajtolt a 2022/23-as idény. Idehaza a Séfek séfe és a Nyerő páros az, amit hétköznap esténként meg-megnézek, viszont hogy még inkább telítődjen az ember és agyaljon, hogy szabadidős tevékenységein, bejön a képbe az amerikai országos tévék kínálata. Sok ismerős címmel, hiszen ha valaki 1 évet kihagy az iparágban, akkor sem kell túlzottan sok idő, hogy képbe kerüljön a felhozatallal.

Az NBC a szerdáját a Chicago-franchise-nak szenteli. Olyan produkciók ellen mennek általuk, mint a The Masked Singer, a Survivor vagy éppen az ABC komédiablokkja. Számomra felüdítő, hogy egy CBS-szel és az NCIS-franchise-zal szemben meg merték lépni. Így azért egy crossovert végigvinni nem lesz egyszerű, hiszen 3 órán keresztül a tévé előtt ülni – már-már mozit szégyenítő. A Chicago Med a 8. évaddal, a Chicago Fire a 11. etappal, míg a Chicago P.D. a 10. szezonnal fogja leültetni a nézőközönségét. Különösebb vendégszerepekről nem számoltak be az évadnyitó közleményekben, csak annyit tudok, hogy utóbbiba érkezik egy új sherif.

Mutatnám a franchise erősítő közös plakátot.

Kommentáld!

free web stats