Modern Family – 5. évad féltávon

 
Beküldte: Kanyecc 2014 April 20, 11:27-kor a(z) Modern Family témába.

Van egy-két olyan sorozat, amit fű alatt nézek. Ez annyit takar, hogy se a blogon, se a twitteren nem látjátok nyomát, pedig kellene. Most kivételt tettem a Modern Family-nél, amelynek az 5. évadja nagyot fejlődött a szemben. Meglepően jó kis szitkom lett. Igaz, már fogalmam sincs mi történt a 3-4. szériában, annyira régen volt, de kinőtte magát. Nem is akárhogyan. Meg is mernék kockáztatni egy eléggé merész kijelentést, viszont most úgy érzem, ennek helye van a kritikámban: a jelenkor legjobb családi komédiáját dobta össze az ABC.

Modern.Family.S05E12.Web-DL.Hun.XviD-Gege.avi_000807240

Még ilyen évadokat!” – teszem nézése közben a részek vége után, mert imádni való. Kezdjük ott, hogy a gyerekek végre serdülő kor felé cammognak. Egyre több jelenetet kapnak, és mint az egyre jobban kikörvonalazódik: az írók is sokkal nagyobb teret adnak nekik. Felnőnek a szemünk előtt, nincs mese. A legnagyobb változáson Luke (Nolan Gould) megy keresztül. Durva, hogy mennyire nem volt szimpatikus az elején, most pedig az egyik kedvenc. Fejlődésében helyet kap apjától való eltávolodása, hiszen régebben minden hülyeségre nyitott volt; mostanra pedig olyan dolgokat csinál, amik az átlag tinikre jellemzők. Mondok példát is: ha suliba viszi, akkor előbb kiszáll a kocsiból; vagy már csak hazugságokkal lehet elcsalni egy táncoktatásra.

A másik kedvenc karakterem Lily (Aubrey Anderson-Emmons), akinek simán adnék egy alakításért járó díjat, mert Mitchell és Cameron életében az egyensúlyt ő hozza el. Jókat mosolygok akkor, amikor a kislány kiakad apukái döntésképtelenségén. Rengeteg vicces jelenetet építenek erre, melyeknek középpontjába kerül. Kedvenc hozzákapcsolódó jelenetem, amikor az esküvőtervezésnél (remélem jól rémlik) kiakad szülein, felveszi a fejhallgatót és inkább zenét hallgat, csak hogy ne hallja őket. Parádés.

A történetet tekintve három szálat tudnék kiemelni. Mindegyik az adott családhoz kapcsolódik. Jay-ékről mivel nem esett még szó, így velük kezdenék. Bekerül a képbe egy új dada, a slusszpoént meghagynám mindenkinek. Csak annyit emelnék ki, hogy remek szereplőválasztás történt. Claire-éknél előtérbe került Alex stresszes érettségi előtti időszaka, valamint Luke serdülőkora, illetve Claire dolgozó élete, aki apjánál kapott állást. Mitchell-ék pedig a házasságukra koncentrálnak, mivel legalizálták a melegek házasságát. Valószínűleg az évadvégéig elhúzzák ezt a szálat.

hdtv-modern.family.s05e10.web-dl.x264.hun.eng.mkv_000339680

Itt tartunk most. Kicsit deja vu érzés kapott el, mert a gyerekek felnövése és színészi fejlődése a Harry Potter-filmsorozatra emlékeztet. Ott tűnt fel elsőként az ilyen, amikor az „azkabani fogolynál” Hermionét alakító Emma Watson nőtt egy nagyobbat és karaktere még szimpatikusabb lett. Az 4. mozifilmnél pedig már mindenkinél a „veteránság” jelei mutatkoznak. Nem véletlenül emlegették akkoriban a kritikusok azt, hogy ezt már talán nem is annyira a gyerekeknek szánják, inkább tinédzsereknek. Szerencsére itt a korosztály mindenki felé nyit. A sokszínű családi felállás adja azt a szépségét, amitől a jelenkor legjobb komédiájának becézgetem.

Még ilyen évadokat! Csak ennyit tudnék hozzátenni. Szívesen nézem bármikor. A kikapcsolódást 100%-ban szállítani tudja. Ennyire szitkomot akkor élveztem, amikor éppen darálóban pótoltam a That ’70s Show-t. A maximális pontszám cseppet se túlzás szerintem. Lehet, hogy vannak kilengései, viszont minden epizódban eléri egyszer legalább a tetőpontot, amire azt kell mondanom, régen láttam ennyire jó komédiát.

This entry has a rating of 5

free web stats