The Millers – 9 rész távlatából

 
Beküldte: Kanyecc 2014 April 20, 14:52-kor a(z) The Millers témába.

Jöjjön a másik véglet, hiszen az már tiszta sor, hogy a Modern Family verhetetlen a 2013/14-es idényben minőség szempontjából. Elővettem a The Millers-t is, amiről végül nem született szeptemberben pilot kritika. Eléggé karcolta a határaimat. A kezdést kimondottan utáltam. Sehogy se tudtam rávenni magam, hogy erről valami pozitív hangvételű cikket írjak – hiszen ezt követelte volna meg a világ a szereplését látván.

the.millers.s01e09.hun.web-dl.xvid-dart.avi_000155160

A kritika kikerülését követően közölni fogok egy nézettségre alapuló komédia TOP-listát, ami meglepő tényeket tartalmaz. Az egyik ilyen, hogy a The Millers a legsikeresebb legnézettebb újonca a szezonnak. Hoppá. Pontosan ezért vettem le a polcról a téli szünetre elküldött Millers családot, mert kíváncsi voltam, történt-e valamiféle változás a starthoz képest. A választ most kapjátok meg: igen történt, de továbbra se nőtt a szememben.

Nehéz szarból várat építeni. Mármint ez félreérhető volt. Helyesbítek. A The Millers legnagyobb problémája, hogy egy többszörösen lerágott alapkoncepciót öltöztetnek új köntösbe. Ha netán a történet nem volna meg, akkor dióhéjban az alábbiról volna szó: adott egy család, a szülők már az „öreg” korosztályhoz tartoznak, amikor szétmennek; az anya megy a fiúkhoz, az apa marad a lányuknál, aki egyébként férjhez ment. Nos, az öregkorra, az innen való talpra állásra, valamint a gyerekek idegesítésére fókuszál a sztori. Elsőre hidegen hagyott, most se rántana be. Lépjünk tovább, hátha valahol máshol kellene keresnem az erejét.

the.millers.s01e09.hun.web-dl.xvid-dart.avi_000638920

Igazából – és szerintem a sorozat legbiztosabb pontja – Margo Martindale nélkül még itt se lennének. Nem lehet annyira ismeretlen a hölgy neve, hiszen a Justified-ból, az A Gidted Man-ből és a The Americans-ből is feltűnt. Itt egy temperamentumos, fiát kiidegelő anyát alakít, akinek mindenbe beleszólása van – ha pedig mégsem, akkor is. Idegesítő énjével próbálnak humorforrásra szert tenni Greg Garcia-ék, inkább kevesebb sikerrel. A másik húzópont Jayma Mays, aki szimplán jelenlétével elolvasztja a nézőt. Aranyos, bájos, szerethető.

Feltűnt, hogy Will Arnett nevét nem említettem? Direkt, mert nélküle is simán hasonló mutatókat hoznának. Ő csak egy szenvedőpontja a sorozatnak, mint ahogy a nézők. Karakterével tudtam mindössze azonosulni, mert annyira távolállnak tőlem, hogy már magam se tudom, miért vesztegetem rá az időt – főleg, hogy 8 epizódot megnéztem egy rémes kezdést követően. Kerestem azt, ami mellette szól, de máshol kellett volna. Elfelejtettem egy nagyon fontos tényt, már pedig azt, ami a csatorna gúnyos kampányához kapcsolható: A CBS az öregek adója. Ezzel tudnám magyarázni a sikerét.

the.millers.s01e09.hun.web-dl.xvid-dart.avi_001000400

A rosszhír, hogy a 2. évadját berendelték. – legalábbis számomra. Szívem szerint kaszálnám, mert ennyi odafigyelést se érdemel meg, az is biztos. Sőt, nem is annyira rossz, hogy már jó legyen. Mégis miért tartottam ki eddig mellette? Ez a 10 millió dolláros kérdés. Magam sem tudom. Akadnak néha jó poénok. Pl.: amikor Nathan rappelve engeszteli ki anyját, amikor rosszat tett. Ott van még Ray (J. B. Smoove), aki fekete humorával ismét el tud bizonytalanítani.

Rossz, rossz újonc, de mégis nem lehet ott hagyni, pedig azt kéne. A The Millers gagyi, viszont van valami benne, amitől ezt igényli a szervezetünk. Végszóként pedig had gratuláljak Will Arnett-nek, mert azt hittem, folytatódik a kaszaszériája. Túlélte, kérdés milyen áron.

This entry has a rating of 1

free web stats