Crisis – 7 rész távlatából

 
Beküldte: Kanyecc 2014 May 4, 15:35-kor a(z) Crisis témába.

Tudjátok, mi a jó a Crisis-ben? Hogy valójában az emberrablást használják fel egy nagyobb kormányzati összeesküvés leleplezésére. Nagyot fejlődött a szememben az elmúlt 3 rész alatt a sorozat. Az előzőekben tapasztalt minőséget korrekt módon szállítja. Most az egyszer éreztem azt az elmúlt 5 év alatt, hogy érdemes volt belekezdenem egy ilyen ötletbe, mert alapvetően gyűlölöm azokat a koncepciókat, amelyekben „tinédzsereket elrabolnak és a szülőket zsarolnak”. Néha a rosszfiúknak szeretek drukkolni, így jár Erik Oleson-nak a piros pont, aki felpörgette a legutóbbi epizódjával a történéseket már-már 24 szintre.

Crisis.S01E05.HDTV.x264-LOL.mp4_001332456

A kliséket végre félretették. Jelen vannak azért még, 100%-osan nem lehet kizárni a történetből, mert az lehetetlen, viszont néha a történet kiszámíthatatlan. Természetesen meg lehet jósolni a végkifejletet anélkül is, hogy látnám a felvezetését, de úgy vélem, hogy a Crisis-nél pontosan a kifejtésben fog jelentkezni az a plusz, amiért érdemes megnézni a közbenső részeket. Nem nagyon pazarolják az időnket. Nem érzem úgy, hogy sok holtidővel dolgoznának. Jól kitöltik a negyven perces heti miniügyeket.

A sorozat egyik ereje abban rejlik, hogy az emberrablónknak mindenkinél jóval előrébb kell gondolkodni. Jó látni a precizitást, az elszántságot, amire azt a jellemét erősíti, hogy tényleg mindent képes megtenni az ügy érdekében, a küldetésük sikerességéért. A másik erősség a mellékszereplőknél jelentkezik. Ismét az emberrablókon a fókusz, mert amikor feltűnik egy-egy régebben látott arc, másabb szerepkörben, mindig jót mosolygok. Végre egy olyan sorozat, ahol használják őket aktívan. Nem tűntetik el teljes egészében. Ez külön pozitívum. Gondolok itt arra a csávóra, akinek a testvérét megölték; vagy pedig az egyik feketére, akinek szerepét le nem tudnám egy mondatba írni – sajnos a nevek feledésbe merültek, de az arcaik a fejembe égtek.

Crisis.S01E07.HDTV.x264-LOL.mp4_000595386

Az 1×07-nél éreztem azt, hogy ez már nem az emberrablásra fókuszál. Feltűnik egy újabb csapat, egy takarítóbrigád. Főhőseinket extrém módon szopatják, hiszen amikor már azt hiszik, hogy végre nyeregben vannak, előrébb emberrablójuk gondolkodásánál; akkor „megy beléjük baloldalról egy busz”, ami megvoltoztatja a játékszabályokat. Okos, jól lépkednek az írók. Az ilyen csavaros észjárás mondatja velem azt, hogy lassan a 24-re kezd el hasonlítani. És a 7. részt látván ez cseppet se túlzás. Ott feltettek mindent egy lapra, és bejött. Én megkajáltam.

Tippre, vagy így, vagy úgy, de a 13. részre lezárásra kerül a történet. Ezt mondatják velem a nézettségi mutatói. A premierjekor 1.6-os demóval startolt, ami megzuhant 0.9-re. A teljes lakosságnál is 6.53 millióról 3.73 millióra zuhant, azaz kizárt, hogy az NBC továbbéltesse, de még mindig minőségibb, mint a CBS-en futott Hostagess. Őt nem sajnálom továbbra se, a Crisis-t kicsit elkezdtem.

Crisis.S01E07.HDTV.x264-LOL.mp4_001899689

Most kellene egy pontszámot adnom neki. Mostanság bajban vagyok, mert a Crisis leköt. Nincsenek idegesítő karakterek benne. Jól építik fel és jól adagolják a nézők felé azt, hogy milyen célból is történt az emberrablás. A karakterek is javarészt eltaláltak, lehetne néhol javítani, de ezt minden sorozatra ráhúzhatnám. Ha mindezt alapul veszem, akkor simán 4-4.5/5-öt behúzhatnék neki. Igen ám, viszont azt se feledjük el, hogy egyik epizód végén látott cliffhanger se tudta kiszalasztatni a számon a WTF! mondatot. Elhivatottságból néztem meg, jól szórakoztam alatt, mert lekötött. Ennyi. Ha jól elvagy egy lánnyal, attól még nem veszed feleségül – erre akarok kilyukadni. Tehát minimális pontszám növekedés az adott, de ha így folytatja, akkor szerintem azt se bánom meg, hogy eddig gyűlöltem az emberrablós ötleteket, mert a Crisis megkedveltette ezt a korcs alműfaj ágat velem. És ez jó!

This entry has a rating of 3.5

free web stats