Pretty/Handsome – 1.00 – UnAired Pilot

 
Beküldte: tess 2008 July 8, 11:14-kor a(z) 2008/09 sorozatai,Pilot témába.

Mostanság igen sok szó esett az egyre erősödő és egyre inkább polgárpukkasztóbb, valamint tabu feszegető kábeles sorozatokról. Úgy tűnik a Showtime menetelése megállíthatatlan, de lassan az HBO is új erőre kap. Meglátjuk végül melyik adó lesz a győztes, de most nem ez a lényeg, hanem a háttérben megbújó, nevető harmadik. Bizony, az oly sokat hanyagolt FX Nwtworks-ről van szó, ahol olyan laza sorozatok futnak/futottak, mint a Nip/Tuck, a Dirt, a The Sield vagy a doku-reality király 30 Days. A csatorna sorozatai lassan kezdenek kiöregedni, így egyre inkább sürgető ténnyé vált az utánpótlás gyártása.

Ezt a szerepet töltötte volna be a Pretty/Handsome, ami a Nip/Tuck creatorjának Ryan Murphynak a legújabb agymenése lenne. Murphytől már megszokhattuk a tabu feszegetést és a nyers tények feltárását és ez a Pretty/Handsome esetében sincs máshogy. A sorozat középponzjában egy elit orvos áll, aki meglehetősen vonzódik a női fehérneműk iránt. Sőt, magához a női léthez is, ami akkor tör elő belőle igazán, amikor egy sorstársát kell kezelnie. Nem semmi téma mi, főleg a begyöpösödött amerikaiknál!? Persze a sort még lehetne folytatni, hisz van itt teenagerkori szülés, serdülő kölyök, meg amolyan levegőben keringő kiskorú megrontás a fordított verzióban. Murphy tehát csak sokkol és persze dönget, de hát mi mást vertunk volna tőle.

Ebben a hadjáratban pedig nem kis nevek segítenek neki. Elég csak az executive-produceri székben csücsülő Brad Pittre gondolni, vagy a főszereplő Joseph Finnes és Carrie-Anne Moss párosra. Ugye nem kell őket bemutatni? Bár mondjuk a mellékszerepekben is csupa ismerős arc köszön vissza. Ott van ugye Robert Wagner (Two and a Half Men), Christpher Egan (Vanished) vagy Niecy Nash. Tehát a nem mindennapi történet mellé nem mindennapi színészeket kapunk, akik nevükhöz híven teljesítenek is.

És végsősoron is ez adja a sorozat varázsát. Végig feszültség és az az érdekes gyomorgörcs, néhol némi mosoly, de végig a komor komolyság. Nem egyszerű popcorn sorozattal van dolgunk, hanem egy súlyos drámával, ami percről-percre megfordítja a világot körülöttünk. A sok történeti szál közül egyik sem törpül el a másik mellett, amire mostanság nem igazán volt példa. Ugyanolyan feszültség kíséri a papa rögtönzött kúrását, mint a tinik szülését vagy a jelmezes halloweeni partyt. Elejétől a végig ledermeszt, de közben egy felsőbb, minőségibb szinten szórakoztat is.

Viszont valami mégis hiányzik, nincs meg a rész végi csattanó, nem gondolkodik el hosszasan az ember a látottakon. Sajnos csak szimpla egyszer látott és emészetett képsorokat kapunk, melyek idővel elvesznek a jellegtelenségben. Persze a nagy nevek hoznak valamit rajta, de akkor is. A másik negatívum pedig a bőrére eresztett hossz volt, ami keményen túllépte az egy órát. Jó, biztosan vágnak belőle majd, de akkor is. A legnagyobb baj talán pont ez volt! Túl sokat kaptunk a jóból és a közben képződött hype meg szépen felemészetett bennünket. Kitudja miért, de az FX góréinak sem jött be annyira, amit láttunk, lévén egyre több forrás számol be arról, hogy nem rendelik be a sorozatot. Kár lenne érte, mivel a mostani kínálat már tényleg túlkoros, de valamilyen szinten mégis megértem. Jónak jó a sorozat, de egy kábeles adóra ez még nem elég. Hogy versenyben tudjon maradni, akkor valami egyedit és sokkolt kell szállítani, amiről az emberek még hónapokig beszélnek. És a Pretty/Handsome sajna nem ilyen!

This entry has a rating of 3

free web stats