Nézettség körkép az elmúlt napokból

 
Beküldte: tess 2014 May 7, 19:29-kor a(z) Nézettség témába.

Az utóbbi időben megint el-elmaradoznak a nézettségi postok, így gondoltam besegítek Kanyecc-nak és egy röpke iromány erejéig összefoglalom az elmúlt napok rating történéseit. Íme:

Kezdjük a hétfői nappal, amikor is majdnem pontosan 4 kemény év kihagyás után visszatért a FOX műsorára Jack Bauer rendet tenni. A Live Another Day alcímen futó 9. évad a brutális hype faktor és a kimagasló marketing teljesítmény dacára is csalódást keltő számokkal tért vissza. A londoni kaland 8,08M nézőt vonzott, 2,6-os demóval egyetemben. Ez konkrétan igen combosan elmarad a 8. évad premierjéhez képest, ami 2010 januárjában 11,5M nézővel indult. Noha a lelkesedés az évad végére elszállt, de a finálé 9,31M-os számai is még erősebbek a mostani nyitánynál. Másrészről a FOX 4 évvel ezelőtti számai manapság aranyat érnének, így fordulhatott elő, hogy 8,08M most No1 helyezést ért a 24-nek. A szezon eddigi trónbitorlója a Sleepy Hollow volt a maga 7,46M-os átlagával. Ellenben a fejnélküli lovas a demóban, ha egy kicsit is, de combosabb még mindig.

És ha már FOX, akkor érdemes megemlíteni a jókora marketinges körítéssel beharangozott vasárnapi LEGO orientált The Simpsons epizódot. Matt Groening sorozata igen csak szépen profitált a jeles alkalomból, elvégre a demo (1,9) 19%-os, míg az össznézettség (4,39M) 27%-ot emelkedett az előző héthez képest. A trónbitorló viszont továbbra is maradt a Family Guy, noha ez alkalommal tényleg nem sokon múlt a dolog.

A vasárnap ásza persze továbbra is az HBO a Game of Thrones-szal, ami megint rekordot állított be. A First of His Name címen futó rész 7,16M nézőt vonzott, ami végül 8,6M-ig kúszott fel. Természetesen a rekord nézettségből a csatorna többi sorozata is profitált, így a Silicon Valley 1,8M-val az eddigi legnézettebb részét produkálta, míg a Veep 1M körüli értéke évadcsúcsot eredményezett.

19 hónap hiatus után visszatért az FX-re a Louis C.K. jegyezte Louie a 4. évaddal. A rajongók és persze a csatorna türelmét azonban a számok nem igazán tükrözik. A premier 0,94M-val nyitott, ami jóval elmarad a másfél évvel ezelőtti nyitány 1,43M-hoz képest. Noha, a 3. évad csalódást keltő fináléjához (0,43) viszonyítva viszont mindjárt más a helyzet. Ehhez 635 ezres demó társult, ami megint nem rossz érték, de azért ennél Landgraf is jobbra számíthatott.


free web stats