Terápia: Új évad, új szereplők

 
Beküldte: FERCSA 2014 May 14, 16:58-kor a(z) Magyar hírek,sajtóközlemény témába.

Sajnos az elmúlt egy hétbén nagyon baráti viszonyba kerültem a Family Guy-os wc papírommal, néha sajnáltam is kicsi Steviet.. de azért csak sikerült végre összeraknom ezt a posztot.

Szóval az HBO tartott egy sajtótájékoztatót, aminek keretében megismerkedhettünk az ősszel érkezző második évad szereplőgárdájával. Nos, lesznek visszatérők és lesznek új arcok is. A tovább mögött megtaláljátok a részletes listát, de a felvezetőben szeretnék pár olyan infót megosztani ami nem szerepel benne, de a sajtótájon elhangzott és érdekes lehet. Kezdetnek, hogy az elmúlt évad 40 része helyett, most csak 35-öt kapunk. Fű alatt a dokitól azt is megtudtuk, hogy a helyszín is változni fog egy kicsit, a Rószadombról átköltözik, majd a belvárosba. Én személy szerint kiváncsi leszek az új kuckóra, megmarad-e az az otthonos “feeling”, mint ami volt vagy ez is 180 fokot vált, ahogy az élete. IGEN! arra csini kanapéra gondoltam, mielőtt megkérdezed. Azért két pöfékelés közt sikerült egy közös selfiet is készíteni, amit kedves koléga Dr.House-zal párhuzamot állító kérdése vetett véget. Az enyhén provokatív kérdést természetesen laza higgadtsággal kezelte kedvenc dokink. A választ mindenki sejtheti, így nem is firtatom. Arra is fény derült, hogy a következő évad sokkal személyesebb lesz, sokkal többet fognak vele foglalkozni. A tönkrement házassága után, 50 évesen megtudjuk, hogyan vészeli át ezeket az időket, amihez az írok behozták az anyját is, így nemsok romantikát szánnék neki.. bár egy gyerekkori hölgy ismerőse újra képbe kerül. Nade hátha osztanak nekik lapot, valamiféle triplacsavar keretében. Kiváncsi leszek.

Alább válogattam pár képet, a tovább mögött pedig megtaláljátok a hivatalos sajtóanyagot az új és régi szereplőkkel együtt.

02_dsc_9708 01_dsc_9602

00_dsc_9564


A lélektani nyomozás folytatódik: Mácsai Pál alakításában a pszichológus megrázó folyamatban kutatja páciensei problémáinak magját. Sok éve elrejtett, sokszor tudat alatti titkokat kell feltárni a gyógyuláshoz. A második évad forgatása 2013. augusztusában kezdődött és négy hónapig tartott. Az első évadhoz hasonlóan idén is színészóriások, valamint új felfedezettek tűnnek fel a napi sorozatban: az első évadban szereplő Mácsai Pál, Csákányi Eszter, Szamosi Zsófia, Für Anikó és Nagy Zsolt mellett az új évadban Máté Gábor, Péterfy Bori, Kurta Niké, Kováts Adél és Surányi Áron szerepelnek. Tavaly nyáron kezdődött, ősszel pedig már véget is ért a Terápia második évadának forgatása. A magyar HBO nagysikerű saját gyártású sorozatának első évadát 2012-ben láthatták a nézők: a sorozat nagy népszerűségnek örvendett mind a nézők, mind pedig a kritikusok körében, hiszen témaválasztásában és a szereplőgárdát tekintve is figyelemreméltó alkotásnak bizonyult.

A Terápia második évada hasonlóan az elsőhöz az izraeli Be Tipul (In treatment) című sikerszéria hazai adaptációja. A második évad 35 részben mutatja be a Mácsai Pál által alakított Dargay András pszichológus és hat páciense életét, a jól megszokott hétfőtől péntekig tartó bontásban, 7 héten keresztül. Bár több visszatérő szereplője is van a második évadnak, az első évad ismerete mégsem szükséges az új történetekhez. Hétfőn a Máté Gábor által alakított politikus érkezik András rendelőjébe, hogy kiderítse, mi okozhatja pánikrohamait. Kedden András egy korábbi páciense, a csinos ügyvédnő, Orsolya (Péterfy Bori) problémáira derül fény, aki a múltban elkövetett hibáiért Andrást hibáztatja. Szerdán a fiatal és nagyon tehetséges Kurta Niké által megformált karakter, Virág egy mondvacsinált problémával érkezik Andráshoz; de később kiderül, hogy az építész-hallgatónak sokkal komolyabb nehézségekkel kell megküzdenie, mint az elsőre tűnt. Csütörtökön az első évadból már ismert házaspár, Petra és Tamás (Szamosi Zsófia és Nagy Zsolt) tér vissza Andráshoz: ezúttal azonban nem a házasságuk megmentése a cél, hanem fiuk, a 12 éves Misi étkezési zavarai és problémás viselkedése miatt kezdenek közös terápiába. Pénteken az első évadhoz hasonlóan András ezúttal is Ágneshez (Csákányi Eszter) megy, hogy megossza vele kétségeit a páciensei és saját problémáit illetően.

A rendezők az első évadhoz hasonlóan ismét Enyedi Ildikó és Gigor Attila, akikhez a második évad egyik történetszálának rendezésében csatlakozott Nagypál Orsolya is. A vezető forgatókönyvíró ezúttal is Tasnádi István volt, aki Gigor Attilával kezdte el írni a forgatókönyvet. Hozzájuk csatlakozott Jeli Viktória és Baráthy György is. Az HBO a Terápia második évadának produkciós feladataira a Blue Danube-ot kérte fel.

A sorozat idén októberben lesz látható az HBO műsorán.


free web stats