Az ABC se szeretne lemaradni… (frissítve)

 
Beküldte: Kanyecc 2014 May 9, 7:38-kor a(z) 2014/15 sorozatai,Hírek témába.

Vasárnapi lezajlik az Upfronts. Nincs mese, egyik csatorna sem bír magával, mindenhol szivárognak ki a döntések, vagy éppen nem szivárognak. Az éjszaka leple alatt az ABC is berendelt. A pilot bekérésekről és a passzolásokról külön cikk formájában fogunk megemlékezni, remélem még a mai napon. Nézzük a döntéseket!

BERENDELTÉK:

 • Marvel’s Agents of SHIELD (2. évad) – Túlélt a fanfavorit ötlet. Sokan aggódtak miatta, mégis csak 12 millióról startolt, és kb. 5-6 millióval fejezi be, azaz bukta a premierje felét legalább, de az ABC látja benne a cross-sellinget. Eleve lesznek mindig Marvel mozifilmek, amiket ilyen úton-módon meg lehet támogatni oda-vissza.
 • Castle (7. évad) – Egy evidens döntés. A tavalyi mezőnyhöz képest nála volt a legminimálisabb a visszaesés mértéke, mindössze 5%-nyi. Házon belül a legnézettebb sorozat a teljes lakosság körében, míg második a 18-49 éveseknél. Innentől kezdve, minden adja magát, nemde?
 • The Goldbergs (2. évad) – Nincs mese, számít a demó az ABC-nél, hiszen az 1.69-es mutatójával sikerült szerintem kialkudnia a második évados berendelését. (Ha így nézzük, akkor a Super Fun Night-nak is lehet esélye, viszont további érdekesség, hogy a Back in the Gameet jobb mutatókkal kaszálták el.)
 • Grey’s Anatomy (11. évad) – „So excited about How To Get Away With Murder and Viola Davis!!! And OBVIOUSLY, both #GreysAnatomy and #scandal are renewed for next season!” – írta Shonda Rhimes tweetben. Miután annyi szereplő aláírt +2 évre, hozta magát a papírforma.
 • The Middle (6. évad) – Tavalyhoz képest a 18-49 évesek körében minimálisan csökkent, ez 10%-ot jelent, viszont kell a szerdai blokkba, hiszen még mindig elég jó helyen tartja magát. A Modern Family-vel remekül kiegészítik egymást. Cseppet se volt kérdéses a berendelése.
 • Modern Family (6. évad) – Nem is volt kérdéses a visszahozatala, hiszen a legnézettebb sorozata a csatornának a 18-49 évesek körében, illetve ha a komplett mezőnyt vesszük alapul, akkor megint csak eléggé kimagasló teljesítményt nyújt. Mellesleg az ötödik évadban ismét magára talált az írógárda, elégedett vagyok minden tekintetben.
 • Once Upon a Time (4. évad) – „It’s official: #OnceUponATime season 4 is a go! Thank you all for watching! Hope to see ya Sunday for the finale and this fall for season 4!” – írta Adam Horowitz tweet formájában. 20%-ot csökkent tavalyhoz képest, viszont ettől függetlenül házon belül a TOP10 sorozatok között kap helyet az ABC palettáján. A spinoff kihullott, az anyasorozatot szeretik, lehet újra megpróbálkoznak eggyel.
 • Resurrection (2. évad) – A midseason meglepetése. 2.52-ös demójával a TOP5-ben kap helyet házon belül, ami korrekt szereplés. A csatorna legnézettebb újonca lett, így minden adja a berendelésének igazát.
 • Revenge (4. évad) – Szerintem még adnak egy évad bizonyítási lehetőséget, ugyanis álomhatáron állt, azaz, ha jófejek berendelik; ha nem elkaszálták. Jófejek voltak végül. Erősen az ABC középmezőnyében foglalt helyet az 5.96 milliós évadátlagával, illetve 1.56-os demójával. Mellesleg utóbbiban 27%-ot csökkent 2012/13-hoz képest.
 • Scandal (4. évad) – Az egyetlen ABC-s visszatérő, ami tavalyhoz képest javított, de még mekkorát! 20%-ot mindkét kategóriában, sőt a világ felfigyelt Shonda remekművére. Nincs mese, ennek folytatódnia kellett. A második legnézettebb sorozat 9.12 millióval az ABC házán belül.

ELKASZÁLTÁK:

 • Mixology (1. évad) – „Sad day. Love to all you #Mixology fans. Keep watching! Great episodes left, esp the finale. xoxoxoxo” – írta Frankie Shaw tweetben. Demóban (1.44) se és teljes lakosságban (4.18M) se hozott kimagasló mutatókat az ABC midseason-ös újonca, így a kaszának suhannia kellett.
 • Trophy Wife (1. évad) – Túlságosan az ABC mezőnyének hátsó felében szerepelt. Mindkét mutatója – ami számít – alacsony volt, így istenigazából elkerülhetetlen volt a kasza számára, holott tetszett az alapötlet és a szereplőgárda.

PILOTBÓL SOROZAT LETT:

Agent Carter, American Crime, Blackish, Forever, Galavant, How to Get Away with Murder, Manhattam Love Story, Selfie és The Whispers. – Külön lesz írás róluk.

PASSZOLT PILOTÖTLETEK:

Dangerous Liaisons, Sea of Fire, Warriors, Saint Fancis és The McKenna Files (PKA Agatha). – Külön lesz írás róluk.


free web stats