NBC újoncok (4): Odyssey

 
Beküldte: tess 2014 May 11, 21:45-kor a(z) Upfronts 2014: NBC témába.

NBCOdyssey-banner

Műfaj: Dráma

Stúdió: Universal Television

Forgatási helyszín: Boston, Marokkó

Író: Adam Armus (The Following, Heroes, Night Stalker)

Rendező: Peter Horton (Grey’s Anatomy)

Producerek: Henrik Bastin, Nora Kay Foster (The Following, Heroes, Night Stalker), Kristen Campo (The Killing, The Good Guys), Mikkel Bondesen (The Killing, Bosch, The Good Guys), Simon Maxwell

Szereplők: Anna Friel (Pushing Daisies), Peter Facinelli (Fastlane, Nurse Jackie), Jake Robinson (The Carrie’s Diaries), Treat Williams(Chicago Fire, Everwood), Nate Mooney (It’s Always Sunnyi in Phiadelphia), Jim True-Frost, Elena Kampouris, Sadie Sink, Adewale Akinnuoye-Agbaje (Lost, Hunted), Omar Ghazaoui, Daniella Pineda (The Originals).

Történet: A készítők azzal traktálnak, hogy egy Traffic-szerű thrillert kapunk, bármit is jelentsen ez. A történet gerincét három család kálváriája adja, amit egy nemzetközi katonai konfliktus fog erősen befolyásolni. Egy amerikai katonai egység harcba keveredik néhány jihadistával Észak-Afrikában, de szerencsésen megússzák az incidenst. Viszont kiderül, hogy a támadok közt volt az Al Qaeda első embere is, ráadásul halványan az is körvonalazódni kezd, hogy egy amerikai nagyvállalat finanszírozhatta a lázadókat. Mindezt egy katonafeleség, egy vállalati ügyvéd és egy politikai aktivista szemszögéből ismerhetjük meg.

Berendelve: Igaz nem szól róla a fáma, de valószínű a félévad, azaz a 13 rész.

Várható premier: 2015-ös midseason

tess szerint: Az alapkoncepció ígéretes, de valahogy ezt a komolyabb tónusú politikai vonalat nem tudom elképzelni a csatorna portfóliójában. A szerializált jellegtől sem nagyon félek, a készítők mindegyik ismert high-concept sorozatokból érkezett, de ne feledjük,  a csatorna a Lost óta nem tudott erős szerializált brandet építeni. Cseppet sem véletlen tehát, hogy a pilot-ot a csatorna a nagyágyúja Peter Horton-ra bízta. Első blikkre sok múlik majd a marketingen és a pilot-on, de a 35-40%-os nézettségzuhanás szinte már most  borítékolható a folytatásra. 70% a túlélési esélye.

Kanyecc szerint: Éppenséggel jól hangzik az, amit a szinopszisában olvashatunk. A hivatalos sajtóközleményben nagyon kihangsúlyozzák a Traffic-szerű thriller mivoltát, amit az egyik kulcsfontosságú alappillérének vélhetünk tekinteni. Kérdés, hogy miért annyira fontos mindez? Lemerném fogadni, hogy a 3-4. részre már senkit se érdekel majd. 50%-ot adnék neki.


free web stats