FOX újoncok (4): Empire

 
Beküldte: tess 2014 May 12, 20:45-kor a(z) Upfronts 2014: Fox témába.

empire-banner

Műfaj: Dráma

Stúdió: 20th Century Fox Television

Forgatási helyszín: Chicago

Író: Danny Strong (The Hunger Games: Mockingjay)

Rendező: Lee Daniels (The Butler)

Producerek: Francie Calfo (Scoundrels, The Playboy Club, Gang Related), Lee Daniels (The Butler), Brian Glazer (24: Live Another Day, Arrested Development, Parenthood), Danny Strong (The Hunger Games: Mockingjay)

Szereplők: Taraja P. Henson (Person of Interest), Terrence Howard (Law & Order: LA), Gabourey Sidibe (American Horror Story: Coven, The Big C), Kaitlin Doubleday (Hung, Cavemen), Tasha Smith (For Better or Worse), Jussie Smollett, Rafael de la Fuente.

Történet: A történet középpontjában egy egykori bandatag, majd sikeres zenész Lucious Lyon áll, aki az évek során egy zenei birodalmat hozott létre az Empire Entertainment személyében. A sikernek azonban ára volt, kiderül ugyanis, hogy hősünk egy betegség következtében három éven belül munkaképtelenné válik, így még időben gondoskodnia kell a trónutódlásról. Már csak az a kérdés, hogy a három teljese eltérő karakterű és habitusú fia közül kit válasszon, miközben még az ex-felesége is részt követel magának a „birodalomból”.

Berendelve: Egyelőre nincs infó, de valószínűsíthető a fél évad, azaz a 13 rész.

Várható premier: 2015-ös mindseasonben

tess szerint: Ambiciózus vállalkozásnak ígérkezik az Empire, ami mögé a FOX-nak brutális készítői kreditet sikerült felsorakoztatnia. Danny Strong ugye kétszeres Emmy díjas, míg Lee Daniels 2 Oscar jelölés büszke tulajdonosa. Ehhez vegyük hozzá Terrence Howard és a CBS-től frissen igazolt Taraja P. Henson kiegyensúlyozott színészi játékát. Danniels ráadásul már most a modern Dynasty-nek kiáltotta ki sorozatát, amihez zenei producernek még Timbaland-ot is sikerült megnyernie. Ilyen készítői kollektívával elképzelhetetlen a kudarc, így már tényleg csak a megfelelő egyensúly és tálalás miatt kell izgulnunk. 

Kanyecc szerint: talán félreértelmeztem a Red Band Society-t, mivel az Empire-re jobban ráillene a Glee utód jelző. Kicsit egyébként hajaz az ABC-s Nashville-re is. Fura, hogy pont az a csatorna ragaszkodik az zenére hangolt témához, ahol a világ egyik legelismertebb franchise-a, a The X Factor megbukott. Szerintem ő is követni fogja, bár a hip-hop megmentheti, ha olyan zenét szállítanak, ami a mai fiatalságot megfogja. Potenciált nem igazán látok benne, ezért a túlélési esélyeit 25%-ra saccolnám.


free web stats